Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2011 19:12
mikka

XXX.XXX.29.1

Nějak jsme zapadli :-| ..

Holky kolik jste dali za RTG ? Ted jsem mluvila s kolegynkou a ta za něj dala u 35 kg feny 11 tis !! To mě zděsilo já počítala max. se 3 tis smajlík

Dneska jsem vzala Orryho sebo udo práce a jel se mnou poprve vláčkem - trochu jsem se bála , abych ho do vlaku dostala ( přeci jeno mje to vysoko a občas se tam drápu já natož, kdybych měla ještě tahat 30kg :-) ) a bobánek mě překvapil sám tam nastoupil a na to, že vlak viděl poprve vubec se ho nebál. Choval se jako by jezdil 3x denně :-)

6.11.2011 20:39
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
Nějak jsme zapadli :-| ..

Holky kolik jste dali za RTG ? Ted jsem mluvila s kolegynkou a ta za něj dala u 35 kg feny 11 tis !! To mě zděsilo já počítala max. se 3 tis smajlík

Dneska jsem vzala Orryho sebo udo práce a jel se mnou poprve vláčkem - trochu jsem se bála , abych ho do vlaku dostala ( přeci jeno mje to vysoko a občas se tam drápu já natož, kdybych měla ještě tahat 30kg :-) ) a bobánek mě překvapil sám tam nastoupil a na to, že vlak viděl poprve vubec se ho nebál. Choval se jako by jezdil 3x denně :-)

No moje fena měla tak 30 kg když se dělaly RTG DKK i DLK ... a cena ?? Hned juknu přesně do papírůůůůů :-)
Tak cena byla 1699,- za vše + 580,- potom stojí oficiální výsledky které příjdou dobírkou ... pokud nechceš ofiko RTG tak koukám to máš asi narkóza + kanila + nějaké ty oblbováky a probouzáky cca 700,- + snímek na RTG neoficiální stál 350,- - dělala jsem DLK jen neofiko a DKK oficiálně posílal vet za cenu 606,- ... táák a a máš to přesně :-):-)

Jinak vyber dobře veterináře aby nedělal více snímků je to nebezečné .. odkud jsi ? město ?

7.11.2011 09:05
misha

XXX.XXX.17.11

Tak nam Ira zacala v sobotu harat. Chci se zeptat, mate nekdo fenku, kterou jste nechali vykastrovat? Ira je bez PP a stenata opravdu nechcem... Roza je vykastrovana, ale ta mela nadory, takze kastrace probehla spolu s vyndanim nadoru v peti letech.... Jinak jsme byli na cvicaku, Ira je uzasna. Pred ackem ji musim usmernovat :-) a to jsem tam ze zacatku musel lizt s ni a premlouvat ji :-)

7.11.2011 09:24
czizecka

XXX.XXX.106.200

Já za fenu 28kg, DKK+DLK 1300kč plus 500 za posudek za každý snímek tak to je 2300kč

7.11.2011 11:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

misha napsal(a):
Tak nam Ira zacala v sobotu harat. Chci se zeptat, mate nekdo fenku, kterou jste nechali vykastrovat? Ira je bez PP a stenata opravdu nechcem... Roza je vykastrovana, ale ta mela nadory, takze kastrace probehla spolu s vyndanim nadoru v peti letech.... Jinak jsme byli na cvicaku, Ira je uzasna. Pred ackem ji musim usmernovat :-) a to jsem tam ze zacatku musel lizt s ni a premlouvat ji :-)

za ofic rtg kyčlí jsem vždycky platila u 30 kg psa kolem 1600 - 1800 kč, a za kyčle + lokty to bylo 2500Kč (VFU Brno).

Pokud jde o kastraci, tak bych to už nikdy z jinýho než závažnýho zdravotního důvodu neudělala! Kdo měl někdy inkontinentní fenu mi dá jistě za pravdu, že hlídat čubu 14 dní při hárání, je rekreace proti 365 dní v roce prochcanýmu baráku, zničeným pelechům, kobercům, a životem s mopem v ruce:-(. Bohužel veterináři dost často lžou a mlží o problémech spojených s kastrací, protože je to pro ně kšeft:-(

7.11.2011 12:49
misha

XXX.XXX.17.11

Nas veterinar nastesti neni takovy, ze by mi kvuli prachum vykastroval fenu..., taky mi trvalo dlouho, nez jsem takovyho nasla, bohuzel :-( Chci predejit nechtenym stenatum, myslim si ze uz jich je vsude dost. Samozrejme ji hlidam, ale clovek nidky nevi, psi jsou hodne sikovni. Vase fena ma problemy s inkontinenci kvuli kastraci??? Roza nema po kastraci nastesti zadne problemy.

7.11.2011 13:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

misha napsal(a):
Nas veterinar nastesti neni takovy, ze by mi kvuli prachum vykastroval fenu..., taky mi trvalo dlouho, nez jsem takovyho nasla, bohuzel :-( Chci predejit nechtenym stenatum, myslim si ze uz jich je vsude dost. Samozrejme ji hlidam, ale clovek nidky nevi, psi jsou hodne sikovni. Vase fena ma problemy s inkontinenci kvuli kastraci??? Roza nema po kastraci nastesti zadne problemy.

už ne, protože nežije, ale kastrovala jsem ji v 1,5 roce abych ji nemusela hlídat, a cca rok potom začala být inkontinentní - bylo to 10 let trvající peklo pro nás i pro ni!:-(
3 háravky v baráku a krycí pes jsou pohodička oproti jedné inkontinentní feně v bytěsmajlík

7.11.2011 13:10
misha

XXX.XXX.17.11

Ted jsem to nasla, ze inkontinence je pravdepodobne zapricinena sníženou hladinou estrogenů (vlivem kastrace), pry je tento vyskyt u 3-21% fen a hlavne u fen nad 20 kg.... :-(

7.11.2011 17:39
lilith

XXX.XXX.74.4

To mě děsíte. Uvažuji nad fenkou NO s PP. Chceme hlídače a kamaráda,nic víc. A proto jsme chtěli kastrovat. Ale když čtu o té inkontinenci,tak mě to přechází...

Je těžké fenku uhlídat? Nikdy jsme fenku neměli,jenom psy. Babička měla fenky a v době hárání je měla v kotci (velšteriérky) a to já nechci. Fenka by byla celoročně venku.

7.11.2011 21:14
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):

Po prvním hárání klidně kastrujte ... pokud je vyrovnaná povaha tak jí to nijak neublíží :-)

7.11.2011 21:16
memmory

XXX.XXX.252.42

lilith napsal(a):
To mě děsíte. Uvažuji nad fenkou NO s PP. Chceme hlídače a kamaráda,nic víc. A proto jsme chtěli kastrovat. Ale když čtu o té inkontinenci,tak mě to přechází...

Je těžké fenku uhlídat? Nikdy jsme fenku neměli,jenom psy. Babička měla fenky a v době hárání je měla v kotci (velšteriérky) a to já nechci. Fenka by byla celoročně venku.

No já znám více fen kastrovaných a o problémech krom povahy jsem neslyšela ... a jinak já mám 2 feny a 2 psi a uhlídat se to dá :-)

7.11.2011 22:34
misha

XXX.XXX.17.11

lilith napsal(a):

Tak to jsme na tom stejne, lilith. Ja jsem hlidala harani u fenky do jejich 5 let, pak mela nadory na mlecny zlaze, a proto nam bylo doporuceno ji nechat preventivne vykastrovat. Ale tahle fenecka byla mala a meli jsme ji v byte. Ted k ni mame jeste fenu NO, (uz v dome) mame ji taky jako kamose a na hlidani. Pres den je vicemenne venku, na noc doma. A ted ji tu mam zavrenou s kalhotkama, ktery ji stvou a porad knuci u dveri, ze chce ven :-( Tak me ta inkontinence taky vydesila...

7.11.2011 22:59
lilith

XXX.XXX.132.186

Co do plemene se ještě rozhoduju,ale když fenu,byla jsem zastáncem kastrace-kor u psů bezPP. No uvidíme uvidíme. Pokud přibude ovčanda,budu vás tady navštěvovat :-)

8.11.2011 08:52
misha

XXX.XXX.17.11

Jdete do ovcouna, jsou SUPER!!!! :-) Ja jsem taky porad vahala, pak rozhodl manzel a jsem MOC rada!

8.11.2011 16:06
lilith

XXX.XXX.75.197

Tak já ještě přemýšlím nad vlčím špicem. Uvidíme...

8.11.2011 21:02
memmory

XXX.XXX.252.42

lilith napsal(a):
Co do plemene se ještě rozhoduju,ale když fenu,byla jsem zastáncem kastrace-kor u psů bezPP. No uvidíme uvidíme. Pokud přibude ovčanda,budu vás tady navštěvovat :-)

Ovčandu schvaluju :-):-) takové milé a hlavně krásné zvíře - tady ta fotka vypovídá i o jejich inteligenci smajlík

8.11.2011 21:03
memmory

XXX.XXX.252.42

No jinak kdyby někdpo chtěl kouknout .. víkendová akce : http://memmory.rajce.idnes.cz/Vikendovka_s_L.Helleportem_a_spol.-_Rita/

8.11.2011 21:18
lilith

XXX.XXX.132.186

memmory napsal(a):
Ovčandu schvaluju :-):-) takové milé a hlavně krásné zvíře - tady ta fotka vypovídá i o jejich inteligenci smajlík

Tak ta je dokonalá. Mně nezáleží na barvě,hledám zdravého psíka do rodiny a na hlídání. Vím,že ovčák je aktivní pes,a proto se bojím,že hodinová procházka s aportováním a celodenně zahrada k dispozici bude málo....

8.11.2011 21:55
memmory

XXX.XXX.252.42

lilith napsal(a):
Tak ta je dokonalá. Mně nezáleží na barvě,hledám zdravého psíka do rodiny a na hlídání. Vím,že ovčák je aktivní pes,a proto se bojím,že hodinová procházka s aportováním a celodenně zahrada k dispozici bude málo....

No jak se to vezme ... když bude od štěněte zvyklej na nějaký režim tak mu to stačit bude .. pokud ale od mala budete chodit hodně a potom budete ubírat to nepůjde ... na zahradě se taky vyblbne pokud si rád hraje .. teď zrovna se mi fenule nudí smajlík právě odsouvá gauč / zubama /od zdi aby si mohla pro tenisák který je od gaučem .. to jsou zvuky jak se dřevěné nožky gauče šoupou po dlažbě smajlíksmajlík

8.11.2011 22:12
lilith

XXX.XXX.132.186

No řeknu to asi takhle-jako štěně psa určitě zatěžovat extrémně nebudu. V dospělosti začnem třeba i trošku běhat u kola. Máme ještě v našem městě i druhou zahradu-velký oplocený pozemek,kde býváme několikrát týdně. Někdy i půl dne,hlavně o víkendech. Jinak o víkendu budeme podnikat i nějaké výlety.

Chtěla bych zkusit i obrany. Ale ne klasicky přísnou sportovku bez překusů a podle x pravidel. Jde mi o to,aby fena uměla postrašit(štěkotem) a uměla si mě ohlídat. Případně "na oko" zneškodnit pachatele....

9.11.2011 10:02
mikka

XXX.XXX.29.1

memmory napsal(a):
No moje fena měla tak 30 kg když se dělaly RTG DKK i DLK ... a cena ?? Hned juknu přesně do papírůůůůů :-)
Tak cena byla 1699,- za vše + 580,- potom stojí oficiální výsledky které příjdou dobírkou ... pokud nechceš ofiko RTG tak koukám to máš asi narkóza + kanila + nějaké ty oblbováky a probouzáky cca 700,- + snímek na RTG neoficiální stál 350,- - dělala jsem DLK jen neofiko a DKK oficiálně posílal vet za cenu 606,- ... táák a a máš to přesně :-):-)

Jinak vyber dobře veterináře aby nedělal více snímků je to nebezečné .. odkud jsi ? město ?

Jsem z karlovarska.. Právě jsem chtěla jít k našemu vetovi, který je opravdu profík ( Mvdr Vodička Mariánske lazně) , ale tahle cena mě zděsila :-(

9.11.2011 11:04
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):

smajlíksmajlíksmajlíksmajlík Soni co na tohle mám říct???? smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

9.11.2011 17:14
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
Jsem z karlovarska.. Právě jsem chtěla jít k našemu vetovi, který je opravdu profík ( Mvdr Vodička Mariánske lazně) , ale tahle cena mě zděsila :-(

1699,- + 580,- za poštu není zase tak moc .. když na začátku někdo uváděl cca 11 tisíc :-|

9.11.2011 17:14
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):

1699,- + 580,- za poštu není zase tak moc .. když na začátku někdo uváděl cca 11 tisíc :-|

10.11.2011 12:23
mikka

XXX.XXX.29.1

memmory napsal(a):

To právě psala já :-| .. Budu muset zjistit ceny okolních veterinářu tak snad se u nějakýho vejdu do 3 tis .

Zítra odjíždíme s Orrým na výcvikový víkend už se nemužu dočkat, dneska asi ani nedospím :-))

10.11.2011 13:31
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
To právě psala já :-| .. Budu muset zjistit ceny okolních veterinářu tak snad se u nějakýho vejdu do 3 tis .

Zítra odjíždíme s Orrým na výcvikový víkend už se nemužu dočkat, dneska asi ani nedospím :-))

No já jsem z Jesenicka a jela jsem cca 100 km do Opavy toto mi dělal MVDr.Palička v Opavě a doporučím ho všem !

Výcvikový víkend ?? Můžu se Optat s kým ?

10.11.2011 15:30
mikka

XXX.XXX.29.1

memmory napsal(a):
No já jsem z Jesenicka a jela jsem cca 100 km do Opavy toto mi dělal MVDr.Palička v Opavě a doporučím ho všem !

Výcvikový víkend ?? Můžu se Optat s kým ?

Hmmm tak Opavu mám hodně z ruky . Hlavně jak mi Orry sem tam slabě pokulhává tak si říkám jestli by nebylo lepší na RTG zajít už ted , ale zase ho nechci zbytečně uspávat ..

Vyrážím s SKS TART ( http://skstart.cz/ ) - za celý víkend i s ubytováním a jídlem dám 1200 kč což si myslim, že je hodně slušný. No je to má první podobná akce tak jsem natěšená o to víc :-)

10.11.2011 15:31
misha

XXX.XXX.17.11

Ach jo, tak Ira uz treti den kulha na predni nohu smajlík Chudak, hara, uz to ji dava celkem zabrat a ted jeste tohle.

10.11.2011 17:17
mikka

XXX.XXX.29.1

Mischo mě Orry s přestávkamu kulhá už asi 2 měs sice lehounce teměř neznatelně, ale kulhá :-|

10.11.2011 19:31
memmory

XXX.XXX.252.42

No to vám teda nezávidím to kulhání ... ta moje můra za celej svůj život / 2,5 roku / kulhala jen vždy když jsem věděla proč ... několikrát rozřezané polštářky a potom to bylo následek křeči v zadní hoze to kulhala asi tejden , ale taky jsem věděla proč .. nevědět je děsivé smajlík
Foto na skalní vyhlídce - venušiny misky : http://memmory.rajce.idnes.cz/Vidnavske_mokriny_%2C_Venusiny_misky_%2C_Bozi_Hora_a_Borovy_Vrch/

11.11.2011 07:48
misha

XXX.XXX.17.11

Ja si myslim, ze v tom ma stejne prsty zas ta moje druha jezinka - Roza! Je to drzka kousava..... Vcera jsme volali na veterinu, ze se Ira hara a ze kulha, tak nas objednali. Dneska tam s ni manzel jede, ja jsem nemocna :-( A taky se vcera holky pekne servaly :-( To je zas tejden....

11.11.2011 16:05
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
Ja si myslim, ze v tom ma stejne prsty zas ta moje druha jezinka - Roza! Je to drzka kousava..... Vcera jsme volali na veterinu, ze se Ira hara a ze kulha, tak nas objednali. Dneska tam s ni manzel jede, ja jsem nemocna :-( A taky se vcera holky pekne servaly :-( To je zas tejden....

No ti 2 malý moji magoři se rvou dnes a denně ... ten černej je doma nováček od jara a ještě pořád si na sebe nezvykli smajlík

11.11.2011 16:17
mata

XXX.XXX.80.144

memmory napsal(a):
No ti 2 malý moji magoři se rvou dnes a denně ... ten černej je doma nováček od jara a ještě pořád si na sebe nezvykli smajlík

Můžu se zeptat, co je ten černej zač? a nemáš někde fotku v postoji? Já jen že ten výraz v očích a hlava celkově, to je celej Buřťoburgr smajlík

Síla, že se vám doma psi rvou, to bych asi zešílela smajlík

11.11.2011 16:20
mata

XXX.XXX.80.144

11.11.2011 16:25
mata

XXX.XXX.80.144

abych nebyla OT, dyž sme v těch ovčácích :-)

11.11.2011 17:29
memmory

XXX.XXX.252.42

mata napsal(a):
Můžu se zeptat, co je ten černej zač? a nemáš někde fotku v postoji? Já jen že ten výraz v očích a hlava celkově, to je celej Buřťoburgr smajlík

Síla, že se vám doma psi rvou, to bych asi zešílela smajlík

No oni jako kolem sebe choděj jak kolem horký kaše , ale jak se třeba do některýho nechtěně drbne tak skočí hned po tom druhém .. oni se jako rvou že s toho nic není , je to spíš jen o postavení .. víš jak to je 2 psi ... žádná krev a zranění, ale nic příjemnýho .. není to tak že by se rubali sotva se vidí to ne ... ale nebrání se tomu když je možnost ... můžou být celej den na zahradě spolu a nic každej se stará o to svoje , ale tak jako dneska třeba šly kousek od sebe , přiletěla ovčanda do jednoho drbla a ten skočil do toho druhého a už byla mela ...

On je to nějakej prostě vořech smajlík

11.11.2011 17:32
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
No oni jako kolem sebe choděj jak kolem horký kaše , ale jak se třeba do některýho nechtěně drbne tak skočí hned po tom druhém .. oni se jako rvou že s toho nic není , je to spíš jen o postavení .. víš jak to je 2 psi ... žádná krev a zranění, ale nic příjemnýho .. není to tak že by se rubali sotva se vidí to ne ... ale nebrání se tomu když je možnost ... můžou být celej den na zahradě spolu a nic každej se stará o to svoje , ale tak jako dneska třeba šly kousek od sebe , přiletěla ovčanda do jednoho drbla a ten skočil do toho druhého a už byla mela ...

On je to nějakej prostě vořech smajlík

a jestli mám foto celýho psa ?? No nějaké letecké smajlíksmajlík

11.11.2011 17:35
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
a jestli mám foto celýho psa ?? No nějaké letecké smajlíksmajlík

On je větší jako tvůj Buřtík smajlíksmajlík

11.11.2011 17:45
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
TAdy se to hýbe :D

Jooo Eviku taky nechápám smajlíksmajlík

11.11.2011 19:53
mata

XXX.XXX.80.144

memmory napsal(a):
On je větší jako tvůj Buřtík smajlíksmajlík

Jooo, ale výraz maj stejnej :-) Každopádně je Brok povedenej kříženec a moc hezkej, líbí se mi smajlík A dle fotek se od NO taky mordit nenechá, spíš je to naopak, čítám?! :-)

11.11.2011 20:09
mata

XXX.XXX.80.144

memmory napsal(a):
Poslední Brok :-)

Jinak nějaké foto se dá najít na webu : http://memmory.rajce.idnes.cz/Zubate_rano_1.11.11/ , http://memmory.rajce.idnes.cz/Vcera_a_dnes/

Moc hezký fotky, některý sice kýčovitý, ale jsou tam i skvosty :-)

Vůbec tu celkově přibylo hezučkých fotek, vidím, že se činíte :-) Jen tak dál, fotek není nikdy dost a tuplem když jsou tu tak krásná pesanidla smajlík Jenom ti černí se nám někam ztratili :-| ?!

11.11.2011 22:09
memmory

XXX.XXX.252.42

mata napsal(a):
Jooo, ale výraz maj stejnej :-) Každopádně je Brok povedenej kříženec a moc hezkej, líbí se mi smajlík A dle fotek se od NO taky mordit nenechá, spíš je to naopak, čítám?! :-)

No on se jí tak trošku bojí smajlík .. to ona jemu dává čočku smajlík .. jako hraje si s ní to jo , ale moc si u toho nevěří a věčně ječí smajlík

11.11.2011 22:16
memmory

XXX.XXX.252.42

mata napsal(a):
Moc hezký fotky, některý sice kýčovitý, ale jsou tam i skvosty :-)

Vůbec tu celkově přibylo hezučkých fotek, vidím, že se činíte :-) Jen tak dál, fotek není nikdy dost a tuplem když jsou tu tak krásná pesanidla smajlík Jenom ti černí se nám někam ztratili :-| ?!

Kýčovitý ?? Když ony ty ohraný kýče nesmí chybět smajlík ... i když nevím z těchto dvou alb která je považována za kýč smajlík .. fotek není nikdy dost - moje slova smajlíksmajlík

12.11.2011 17:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

Nic kýčovitého jsem tam nenašla...

12.11.2011 22:20
memmory

XXX.XXX.252.42

Jsem koukala na rajčeti že Kery už stojí to jedno uško pořád - to je super :-)

12.11.2011 22:40
memmory

XXX.XXX.252.42

mata napsal(a):

Jinak Maťo .. Brok měl být uspán jen proto že původní majitelka se stěhovala do bytu a psa s sebou nechtěla do města - když jí veterinář řekl že zdravého psa neuspí, tak se rozhodla ho nechat tam aby "chcípl" hlady .. a to doslova smajlík .. tak jsme si ho i když jako rok a půl starého asociála .. který znal od věku 2 měsíců jen řetěz u boudy a jako krmení zbytky smajlík vzaly domů .. první měsíc to byl boj kdy se bál všeho .. při mém pokusu mu vytáhnout klíště jsme byli 2 málem pokousaný lidi ... no viděl jiného psa a nejraději by se zahrabal boudou skrs .. Ovčanda kolem něho / Brok stále na řetězu - protože by hned zdrhl - nemáme ploty / první dny chodila pomalímy obloučky a jakmile on couvl ona udělala krok zpět .. bylo to pro mě velice zajímavé to pozorovat .. ona si chtěla hrát, on se bál .. tak mu každý den skoro nepřetržitě vysvětlovala jak to chodí ( přitom ona je normálně magorka a cizí pesany žere ) a že ona mu neublíží že nemusí hystericky ječet strachy ... přiblížila se třeba na 10 metrů a stála .. chodila jakoby půlkruhy ... když byl Brok v poho přiblížila se třeba o metr a zase dělala půlkruhy ... když byl v poho zase a zase .. až viděla že pes couvá tak se vrátila na předchozí vzdálenost .. každej den to opakovala když měla možnost být na zahradě s ním .. mezi tím si černej částečně zvykl na lidi a začal být i často puštěný, ale jen když tam byl bez jiného psa ... .. asi po týdnu se Rita dostala až k němu na očichání ... dneska se mordujou co to jde nejlépe pro ně celej den smajlík ... každopádně jsem mu skoro půl roku nevěřila ani u krmení ani u mazlení .. chtěl mazlit to jo, ale jak se k němu člověk ohl .. pes ztuhl, přestal se hýbat a často i vrčel ... to dělá i dnes na cizí lidi ... já už mu teď dám do "držky" i ho pomazlím jak potřebuje smajlík teď je to pohodář , mazel , velice kontaktní psisko , třeba na poslušnosti taky parádní a cizí psi ? Ne strach, ale rvát by se šel hrdina jeden bych u připomněla jak ječel na jaře smajlík No to je zkráceně jeho příběh smajlíksmajlíksmajlík

13.11.2011 08:56
misha

XXX.XXX.17.11

Tak se opet hlasim. Ira ma v 8 mesicich 32 kg. Ukoncili jsme zakladni kurz poslusnosti a pristi sobotu zaciname cvicit s pokrocilyma....Tak jsem zvedava. Jinak tlapka uz je lepsi. Uz aby skoncilo to harani!

13.11.2011 11:42
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Jinak Maťo .. Brok měl být uspán jen proto že původní majitelka se stěhovala do bytu a psa s sebou nechtěla do města - když jí veterinář řekl že zdravého psa neuspí, tak se rozhodla ho nechat tam aby "chcípl" hlady .. a to doslova smajlík .. tak jsme si ho i když jako rok a půl starého asociála .. který znal od věku 2 měsíců jen řetěz u boudy a jako krmení zbytky smajlík vzaly domů .. první měsíc to byl boj kdy se bál všeho .. při mém pokusu mu vytáhnout klíště jsme byli 2 málem pokousaný lidi ... no viděl jiného psa a nejraději by se zahrabal boudou skrs .. Ovčanda kolem něho / Brok stále na řetězu - protože by hned zdrhl - nemáme ploty / první dny chodila pomalímy obloučky a jakmile on couvl ona udělala krok zpět .. bylo to pro mě velice zajímavé to pozorovat .. ona si chtěla hrát, on se bál .. tak mu každý den skoro nepřetržitě vysvětlovala jak to chodí ( přitom ona je normálně magorka a cizí pesany žere ) a že ona mu neublíží že nemusí hystericky ječet strachy ... přiblížila se třeba na 10 metrů a stála .. chodila jakoby půlkruhy ... když byl Brok v poho přiblížila se třeba o metr a zase dělala půlkruhy ... když byl v poho zase a zase .. až viděla že pes couvá tak se vrátila na předchozí vzdálenost .. každej den to opakovala když měla možnost být na zahradě s ním .. mezi tím si černej částečně zvykl na lidi a začal být i často puštěný, ale jen když tam byl bez jiného psa ... .. asi po týdnu se Rita dostala až k němu na očichání ... dneska se mordujou co to jde nejlépe pro ně celej den smajlík ... každopádně jsem mu skoro půl roku nevěřila ani u krmení ani u mazlení .. chtěl mazlit to jo, ale jak se k němu člověk ohl .. pes ztuhl, přestal se hýbat a často i vrčel ... to dělá i dnes na cizí lidi ... já už mu teď dám do "držky" i ho pomazlím jak potřebuje smajlík teď je to pohodář , mazel , velice kontaktní psisko , třeba na poslušnosti taky parádní a cizí psi ? Ne strach, ale rvát by se šel hrdina jeden bych u připomněla jak ječel na jaře smajlík No to je zkráceně jeho příběh smajlíksmajlíksmajlík

Pěkný :)

Mám podobné zkušenosti s fenkou co jsme vzali od cigánů v jejím roce, bez boudy, v prosinci v mrazech venku spala pod autem, plná oleje, vychrtlá (jedla jen to co jí dali děti u školy, chodila tam ráda, děti miluje). Nemám ráda pudly (kříženka knírače a pudla asi), ale nechat jsem jí tam nemohla. Bála se chlapů, furt chodila za mnou, s dětmi se muchlala ale jinak jí asi mlátili, kopali (některé děti dokážou být pěkně zlé) takže byla hodně opatrná. Je to skvělá dušička, piplala jsem jí půl roku, pak jsem jí špatně umístila a jela si pro ní busem do Prahy, teď už se má fajn, je u kámošky. Možná bych si jí i nechala ale byla na mě hrozně závislá a utíkala za mnou ze zahrady. Museli jsme jí pokaždý zavřít i když byli ostatní doma :D A navíc byla taková jemňoučká, já potřebuju psa magora, občas mi ujedou nervy tak musí být trochu splachovací :D Což teda Deny je :-))

13.11.2011 11:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Tak se opet hlasim. Ira ma v 8 mesicich 32 kg. Ukoncili jsme zakladni kurz poslusnosti a pristi sobotu zaciname cvicit s pokrocilyma....Tak jsem zvedava. Jinak tlapka uz je lepsi. Uz aby skoncilo to harani!

to je kusanec, to nemá deny ve dvou letech :D

13.11.2011 14:20
misha

XXX.XXX.17.11

czizecka napsal(a):
to je kusanec, to nemá deny ve dvou letech :D

A to mi nektery lidi rikaj, ze je hubena, at ji dam najist :-) Musim ji nejak poradne nafotit. Kolik mela Deny v 8 mesicich? A kolik ma ted? Uz se nemuzu dockat, az zkusime obrany.

13.11.2011 16:57
czizecka

XXX.XXX.106.200

To já už vůbec netuším, zapsané to nemám, v pěti měla 20kg a pak nevim. TeĎ má 28 -29kg nevim přesně, ale je dost hubená. Není to ten krátkonohej mohutnej typ, spíš takovej šakal...

13.11.2011 19:32
mata

XXX.XXX.80.144

memmory napsal(a):
Kýčovitý ?? Když ony ty ohraný kýče nesmí chybět smajlík ... i když nevím z těchto dvou alb která je považována za kýč smajlík .. fotek není nikdy dost - moje slova smajlíksmajlík

Nemyslím ty dvě alba, prolítla jsem - ač v rychlosti - všechny :-) a některý kýčovitý jsou, jako všude, nikdo z nás se nějkému tomu kýči neubrání, tás psi v listí na podzim, západy slunce, silueta psa proti obzoru apod. :-) Tak jsem to myslela, ne jinak - čili ne ve zlém, aby mě zas někdo špatně nepobral smajlík A na některých fotkách mi přijde, když odmyslím zbarvení, úplně jak malina, jako fakt :-) Má podobnou stavbu těla na některých, nebo pohyby, těžko říct, fotky matou, proto píšu NA fotkách a NĚKTERÝCH jo, jen opět aby mě někdo blbě nepobral :-)
Příběh Bročka je teda moc smutnej, ale s prima koncem a jste báječní, že jste se ho tak rychle ujali a dali mu šanci smajlík Je to krásnej pes, a dle popisu i povahově fajn a vděčnej :-) Klobouk dolů před tebou :-)

Přibyvší fotečky jsou suprácký, malá choďanda roste jak z vody smajlík Stejně je to šílený s těma štěndama, čék se pomale neotočí ještě a z kulatýho nemotory má nohatýho puboše :-)

Ira je fakt kus holky velký, nemáš nový fotky?

13.11.2011 19:50
misha

XXX.XXX.17.11

To je Ira taky, takova spis vysoka. Fotky cely postavy ted nemam. Ale na cvicaku ji ted pekne vyfotili kukuc :-)

13.11.2011 21:02
memmory

XXX.XXX.252.42

mata napsal(a):
Nemyslím ty dvě alba, prolítla jsem - ač v rychlosti - všechny :-) a některý kýčovitý jsou, jako všude, nikdo z nás se nějkému tomu kýči neubrání, tás psi v listí na podzim, západy slunce, silueta psa proti obzoru apod. :-) Tak jsem to myslela, ne jinak - čili ne ve zlém, aby mě zas někdo špatně nepobral smajlík A na některých fotkách mi přijde, když odmyslím zbarvení, úplně jak malina, jako fakt :-) Má podobnou stavbu těla na některých, nebo pohyby, těžko říct, fotky matou, proto píšu NA fotkách a NĚKTERÝCH jo, jen opět aby mě někdo blbě nepobral :-)
Příběh Bročka je teda moc smutnej, ale s prima koncem a jste báječní, že jste se ho tak rychle ujali a dali mu šanci smajlík Je to krásnej pes, a dle popisu i povahově fajn a vděčnej :-) Klobouk dolů před tebou :-)

Přibyvší fotečky jsou suprácký, malá choďanda roste jak z vody smajlík Stejně je to šílený s těma štěndama, čék se pomale neotočí ještě a z kulatýho nemotory má nohatýho puboše :-)

Ira je fakt kus holky velký, nemáš nový fotky?

Joooo tož to joo já myslela v těch 2 albech .. kýčovitý fotky musej bejt smajlík
Jako myslíš tu moji trubici že je jak malina ?? To nev ím teda má 35 kg smajlík .. moc do maliny nebude smajlík

Broček je věčně veselej blbounek - tak asi .. dneska si chtěl hrál tak mě kusal do boty smajlík

Jinak dneska zase nové foto :-) i když ovčanda se tam jen mihla smajlík

13.11.2011 21:06
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
To je Ira taky, takova spis vysoka. Fotky cely postavy ted nemam. Ale na cvicaku ji ted pekne vyfotili kukuc :-)

Krááááááááááásná :-):-) pořád už odmalička mi příjde spíš jako ČSV než jako NO :-):-):-):-):-):-):-)

14.11.2011 08:45
misha

XXX.XXX.17.11

memmory napsal(a):
Krááááááááááásná :-):-) pořád už odmalička mi příjde spíš jako ČSV než jako NO :-):-):-):-):-):-):-)

Díky! Je to nase krasavice. :-) A moc hezká fotka s tím lítajícím psem :-)):-)

14.11.2011 10:57
mikka

XXX.XXX.29.1

Tak jsem spátky z víkendu a jsem nadšená :-)) .. Bylo to super Orry nádherně kousal až mě překvapil jaký je dravec - měli jsme tam figuranta Davida Trauče prý jeden z nejlepších figurantu na rozkousavání štěnat .. Až mi pošlou fotky tak nějake pošlu :-)

Orry bude mít taky tak 28-30 kg - myslim, že v dospělosti váhu 35 kg nepřesáhne určo to bude takový ten nohatý skákavý blázen. Už na tom víkendu jsem si všimla rozdílu mezi ním a druhým štěndem ovčouna bylo stejně vysoký, ale takový mohutný, pomalejší, klidný a rozvážný Orry byl oproti němu jak černý magor :-))

Irra je nádherná a opravdu hodně se podobá ČSV- ale tak mohla by ho v sobě třeba i mít viděla jsi oba rodiče ?

14.11.2011 11:10
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak to jsem ráda že je Orry takový dravec. Vím co myslíš, u nás jsou též rozvážní ovčáci :D, ale já jsem ráda že mám magora, cvičí se s ní perfektně. To Kery je takovej malej flegmoušek co se týká míčků.. přinese, ale nemusí to :D radši má papů. Je klidnější, bude asi dobrá stopařka (což je deny taky ale je moc zbrklá a to se jí občas nevyplatí). Kery radši pase Denysu, která honí míčky, věsí se jí na krk nebo na "kalhotky" a pak má plnou hubu chlupů :D

14.11.2011 13:44
misha

XXX.XXX.17.11

mikka napsal(a):
Tak jsem spátky z víkendu a jsem nadšená :-)) .. Bylo to super Orry nádherně kousal až mě překvapil jaký je dravec - měli jsme tam figuranta Davida Trauče prý jeden z nejlepších figurantu na rozkousavání štěnat .. Až mi pošlou fotky tak nějake pošlu :-)

Orry bude mít taky tak 28-30 kg - myslim, že v dospělosti váhu 35 kg nepřesáhne určo to bude takový ten nohatý skákavý blázen. Už na tom víkendu jsem si všimla rozdílu mezi ním a druhým štěndem ovčouna bylo stejně vysoký, ale takový mohutný, pomalejší, klidný a rozvážný Orry byl oproti němu jak černý magor :-))

Irra je nádherná a opravdu hodně se podobá ČSV- ale tak mohla by ho v sobě třeba i mít viděla jsi oba rodiče ?

Tak to uz se tesim na fotky. Jsem zvedava, jak bude kousat Ira. Rodice jsem videla oba. Majitelka je skvela, doted se o stenata zajima, takze jsme v kontaktu :-)

14.11.2011 15:02
mikka

XXX.XXX.29.1

Scizi uplně tě chápu :-)) ... jsem tak ráda, že je Orry magor já bych asi klidneho noumu nevystála :-))

15.11.2011 18:05
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):

Jsem ráda že Vám to kouše :-) a těch skákacích mám hodně smajlík

15.11.2011 19:05
memmory

XXX.XXX.252.42

Jsem zase řádila dnes a včera a pořád smajlík

15.11.2011 19:51
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
Jsem zase řádila dnes a včera a pořád smajlík

Jistě že s foťákem :-)

15.11.2011 21:12
czizecka

XXX.XXX.106.200

Pěkný :) Ritule je kus ženský, teda fenský :) líbí se mi ta stavba těla, snad mi Deny taky zmohutní už je na čase....

15.11.2011 23:38
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
Pěkný :) Ritule je kus ženský, teda fenský :) líbí se mi ta stavba těla, snad mi Deny taky zmohutní už je na čase....

No Rituška je hodně velkej kus ženský smajlíksmajlík

Já se zase bojím že neprojde bonitací smajlík

16.11.2011 10:47
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
No Rituška je hodně velkej kus ženský smajlíksmajlík

Já se zase bojím že neprojde bonitací smajlík

A kolik má? Tak bude mít snad jen jiný písmeno no.. Deny má taky moc 62,5cm

16.11.2011 12:43
misha

XXX.XXX.17.11

Ty jo, tak uz mi je trochu lip (byla jsem nemocna), podarilo se mi uspat dite, druhou cubu jsem zavrela a sla na zahradu cvicit Iru. Ale v tyhle zime se to neda!!!! Ona strasne kouse, kdyz ji davam odmeny a do tech zmrzlejch prstu to je hruza. Dala jsem pul hodky a mam uplne krvavy zadery smajlík To chci videt, co budu delat 2 hodiny na cvicaku smajlík

16.11.2011 19:25
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
Ty jo, tak uz mi je trochu lip (byla jsem nemocna), podarilo se mi uspat dite, druhou cubu jsem zavrela a sla na zahradu cvicit Iru. Ale v tyhle zime se to neda!!!! Ona strasne kouse, kdyz ji davam odmeny a do tech zmrzlejch prstu to je hruza. Dala jsem pul hodky a mam uplne krvavy zadery smajlík To chci videt, co budu delat 2 hodiny na cvicaku smajlík

Tak odměny puštět z pusy ?? Nemít v rukou :-) .. jinak dotaz - co jste cvičily půl hodiny ?? smajlík

16.11.2011 20:18
misha

XXX.XXX.17.11

Z pusy by nam to jeste neslo.... To by mi po tom skakala .. Delali jsme sedni, lehni, stuj a odlozeni.

16.11.2011 20:40
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
Z pusy by nam to jeste neslo.... To by mi po tom skakala .. Delali jsme sedni, lehni, stuj a odlozeni.

No já teda pokud možno pamlsky "hážu" z ruky , nebo nejlépe z pusy ... každopádně je lepší když se cvičí na hračku, ale u nás to vždy neplatí smajlík

17.11.2011 10:27
czizecka

XXX.XXX.106.200

Jen co Kery povyroste naučím jí taky chytat z pusy, zatím by to nešlo a tak mám taky okousáno :DDD U Deny nám pamlsky vydržely jen do doby, než jsme začali na míček :D pak už jí byly mlsky u pr....
Malá mi tu usnula na stole :D myslím Adélku smajlík

17.11.2011 11:40
mikka

XXX.XXX.48.121

czizecka napsal(a):
Jen co Kery povyroste naučím jí taky chytat z pusy, zatím by to nešlo a tak mám taky okousáno :DDD U Deny nám pamlsky vydržely jen do doby, než jsme začali na míček :D pak už jí byly mlsky u pr....
Malá mi tu usnula na stole :D myslím Adélku smajlík

Já jsem si naštěstí Orryho od mala učila, že mlsky se berou opatrně :-)

Chytat z pusy ? Trochu mě zamrazilo z myšlenky , že flušu Orrymu z pusy střívka a plíce :-))

17.11.2011 17:16
czizecka

XXX.XXX.106.200

No fuj :D Ale salám nebo piškoty co používám já se z pusy pouštět dá smajlík

17.11.2011 20:07
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
Já jsem si naštěstí Orryho od mala učila, že mlsky se berou opatrně :-)

Chytat z pusy ? Trochu mě zamrazilo z myšlenky , že flušu Orrymu z pusy střívka a plíce :-))

No .. taky neberu do pusy třeba kuřecí křídlo co se občas jako mlska hodí smajlík , ale takovej piškot, párek, salám a tak to jde :-)

19.11.2011 14:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

Teda jako zima není ale kdo to má dýchat???

19.11.2011 21:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

czizecka napsal(a):
Teda jako zima není ale kdo to má dýchat???

je to ten balonek, co si myslím...?:-)

20.11.2011 18:06
czizecka

XXX.XXX.106.200

Inspektor Pišišvor napsal(a):
je to ten balonek, co si myslím...?:-)

Nevím co myslíš :))

20.11.2011 18:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

czizecka napsal(a):
Nevím co myslíš :))

top matic?:-)

20.11.2011 18:12
czizecka

XXX.XXX.106.200

top matic?:-)

NE ne to není to je obyč guma na šňůrce

20.11.2011 18:16
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

czizecka napsal(a):
NE ne to není to je obyč guma na šňůrce

ajo, já už myslela, že ses takhle plácla přes kapsusmajlík

20.11.2011 18:19
czizecka

XXX.XXX.106.200

ajo, já už myslela, že ses takhle plácla přes kapsusmajlík

Ne to fakt ne nemám přes jakou :-)) navíc je to zbytečnost dle mne

20.11.2011 18:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

czizecka napsal(a):
Ne to fakt ne nemám přes jakou :-)) navíc je to zbytečnost dle mne

no, když jsem viděla to promo video k top maticu, tak jsem na týden pojala přesvědčení, že ho nutně potřebuju, ale jak jsem nad tím začala víc přemýšlet, tak jsem zjistila, že ho nepotřebuju vůbec, a za ušetřené peníze můžu pořídit třeba 2 malé obíhací makety:-)

21.11.2011 11:47
mikka

XXX.XXX.184.103

Míček Top matic ? To slouží k čemu ? Dneska jsem míček na zkoušku ven vzala. Cvok Orry s ním běhal jak prdlej akorát ho držel za šnurku a třepal hlavou tak že ho míček mlátil do hlavy:-)
Taky se pako dneska koupal s rozeběhem skočil do řeky - asi mě mohlo napadnout, že ty labutě h onenechají chladným smajlík smajlík

Konečně došly fotky z výcvikoveho víkendu bohužel jich je hodně rozmazaných, ale pár použitelných je..

Hrátky se štěněčím kamarádem (byli stejně vysocí, ale znakáček byl jedno utak širokej :-)) )

21.11.2011 11:50
mikka

XXX.XXX.184.103

21.11.2011 11:54
mikka

XXX.XXX.184.103

.. nastup na obrany - heh teměř vypadam natěšeněji jak Orry :-)

21.11.2011 16:24
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
Míček Top matic ? To slouží k čemu ? Dneska jsem míček na zkoušku ven vzala. Cvok Orry s ním běhal jak prdlej akorát ho držel za šnurku a třepal hlavou tak že ho míček mlátil do hlavy:-)
Taky se pako dneska koupal s rozeběhem skočil do řeky - asi mě mohlo napadnout, že ty labutě h onenechají chladným smajlík smajlík

Konečně došly fotky z výcvikoveho víkendu bohužel jich je hodně rozmazaných, ale pár použitelných je..

Hrátky se štěněčím kamarádem (byli stejně vysocí, ale znakáček byl jedno utak širokej :-)) )

Fotky jsou hezký :( Top matic je míček na magnet kterej si můžeš dát kamkoli na tělo. Já bych radši vestu s vypouštěčem míčku, ale taky to není zase taková nezbytnost... co šlo do teď dobře, půjde stále dobře :DDD. Choďanda taky nosí míček za šňůrku :DDD

21.11.2011 23:31
memmory

XXX.XXX.252.42

Dneska další focení psa LUTZ JA-IV-TO :-) .. poslušnost + obrana

21.11.2011 23:33
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
Dneska další focení psa LUTZ JA-IV-TO :-) .. poslušnost + obrana

:-)

21.11.2011 23:40
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
:-)

Hezký první obrana a navolno ? :-)

22.11.2011 09:08
czizecka

XXX.XXX.106.200

sem hodím jednu vzletovou ať zase nezapadnem, ale asi mi odchází foťáček smajlík

22.11.2011 13:59
mikka

XXX.XXX.184.103

nojo řekl at ho vypustim tak jsem to udělala :-) Orry na něj letěl přes celou plochu a z dálky na něj skákal škoda, že jsou strašně mázlý :-(

Chtěla jsem se zeptat skrz stopová ... Co jsem viděla psy na stopách tak šli pomalu rozvážně. Orry běží vlastně přímo letí - dneska jsem mu vyšlápla stopu tak 200m ( přes celou louku s jedním lomem ) a vrátila jsem se na ni po 3 hod - zakecala sjem se u známých a trochu na ni zapomněla) Měla jsem ho na 4metrovce nášlap pečlivě očichal snědl střívko a vyrazil. Celou dobu měl čumák u země , ale v šíleněm tempu 4metrovka napnutá a já za ním utíkala - (předmět mu dávám zatím jen na konci stopy ten označi la předpisově zalehl ) - je ta rychlost špatná, brzdit ho ? Popřípadě jak ? Pamlsky během stopy nedávám jen na začátku a na konci, protože ho na stopě nezajímají to vnímá jen tu stopu...

Nemáte náhodou svoje videa ze stop , abych mrkla ?

22.11.2011 14:03
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
nojo řekl at ho vypustim tak jsem to udělala :-) Orry na něj letěl přes celou plochu a z dálky na něj skákal škoda, že jsou strašně mázlý :-(

Chtěla jsem se zeptat skrz stopová ... Co jsem viděla psy na stopách tak šli pomalu rozvážně. Orry běží vlastně přímo letí - dneska jsem mu vyšlápla stopu tak 200m ( přes celou louku s jedním lomem ) a vrátila jsem se na ni po 3 hod - zakecala sjem se u známých a trochu na ni zapomněla) Měla jsem ho na 4metrovce nášlap pečlivě očichal snědl střívko a vyrazil. Celou dobu měl čumák u země , ale v šíleněm tempu 4metrovka napnutá a já za ním utíkala - (předmět mu dávám zatím jen na konci stopy ten označi la předpisově zalehl ) - je ta rychlost špatná, brzdit ho ? Popřípadě jak ? Pamlsky během stopy nedávám jen na začátku a na konci, protože ho na stopě nezajímají to vnímá jen tu stopu...

Nemáte náhodou svoje videa ze stop , abych mrkla ?

Sice by neměl být extra rychlej že za ním vlaješ, ale pokud i tak je stopa přesná , předměty označuje a to je hlavní ... každopádně pokud ti už teď tak čuchá tak to kloubouk dolů to bude pan stopař :-)
Tady posílám rychlost stopy psa z 21 zkouškama ... takže tak ...http://www.youtube.com/watch?v=6h-HuIWaU4E&feature=feedu

22.11.2011 14:12
mikka

XXX.XXX.184.103

memmory napsal(a):
Sice by neměl být extra rychlej že za ním vlaješ, ale pokud i tak je stopa přesná , předměty označuje a to je hlavní ... každopádně pokud ti už teď tak čuchá tak to kloubouk dolů to bude pan stopař :-)
Tady posílám rychlost stopy psa z 21 zkouškama ... takže tak ...http://www.youtube.com/watch?v=6h-HuIWaU4E&feature=feedu

smajlík vyborně takhle to nějak vypadá ... takže stačí pořídit delší vodítko :-) Moc děkuji za video pesan je šikovnej kež by se Orry tahle vypracoval :-)
Snad mu to nadšení vydrží , protože mě moc baví :-)) Akorát jak si h ovícemeně cvičim sama tak si občas nejsem jistá, jestli je vše dobře smajlík

Jak je pruměrně dlouhá stopa na zkouškách ? A jak ji mám dělat dlouhou 7 měs štěněti - mám tendence dělat ji dlouhou, ale zase se bojim ,abych ho nepřepnula a přestalo ho to bavit. Ted stopuje opravdu s nadšením :-)

22.11.2011 17:17
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
smajlík vyborně takhle to nějak vypadá ... takže stačí pořídit delší vodítko :-) Moc děkuji za video pesan je šikovnej kež by se Orry tahle vypracoval :-)
Snad mu to nadšení vydrží , protože mě moc baví :-)) Akorát jak si h ovícemeně cvičim sama tak si občas nejsem jistá, jestli je vše dobře smajlík

Jak je pruměrně dlouhá stopa na zkouškách ? A jak ji mám dělat dlouhou 7 měs štěněti - mám tendence dělat ji dlouhou, ale zase se bojim ,abych ho nepřepnula a přestalo ho to bavit. Ted stopuje opravdu s nadšením :-)

Deny taky letí, stopu má přesnou (občas si něco vymyslí ale to přijde i u oryho až dospěje neboj :D), ale já mám ruce vytahaný jak vopice. Doporučuju stopy dělat delší, musí si trénovat taky výdrž soustředění, navíc 3 hodinovka když je vlhko tak to máš čerstvou stopu, ne starou, záleží na podmínkách za kterých tu stopu děláte. Opak je hodinovka v srpnovém poledni na kterou praží slunce.... TAkže může za vlhka tříhodinovku čuchat jako půlhodinovku a v létě na půlhodinovce klidně vybouchnout.... Jestli děláš 200m tak to je už podle mě krátký pro něj, místo prodlužování času bych teď trénovala výdrž, prodloužit klidně na kilák postupně. A doporučuju netrénovat dle toho jak dlouhý stopy jsou na zkouškách, ale dle toho co pes potřebuje, když ti bude dělat těžký stopy, starý a dlouhý, proč by ti neudělal stopu dle Zvv1 (zvládne půlroční štěňátko :). Na čem děláš stopy? Střídat terény, práce je až až, střídat přechody z trávy na orbu, obráceně, z trávy na orbu a zpět na trávu, les, střídat třeba trávu, průchod lesem a zpět na trávu atd... dle toho jak ti půjde. Nikdy nevíš kde si vymyslej na zkouškách stopu :)). Hlavně nedělat furt stejně dlouhý nebo podobný stopy (podvědomě děláme i lomy skoro na stejném místě a oni si to mršky pamatujou), dělat někdy i jen rovné stopy, ne jen s lomem, fakt dávat pozor aby nebyly ani dvě stopy za sebou podobný nebo stejný. Nepřepneš ho neboj, a kdyby ho něco nebavilo tak to poznáš, ne? :D

22.11.2011 17:19
czizecka

XXX.XXX.106.200

Doporučuju si přečíst někde něco o podmínkách na stopě, o vypařování pach. molekul při rozdílných podmínkách (za vlhka, za vedra, vliv větru na stopu atd... dobrej je třeba dr. Eis - pachové práce služebních psů, najdeš na netu)

22.11.2011 17:22
czizecka

XXX.XXX.106.200

Mimochodem je tam i psáno že dokud pes nedělá delší než 500 kroků tak může dělat i dvě stopy denně - ráno a večer :) takže s tím přepínáním neměj strach, já dělám tak třikrát týdně, ale zvládla by i každý den kdybych mohla

22.11.2011 17:25
czizecka

XXX.XXX.106.200

A jedna chodská vtěrka ... :D
Nedávno se na FB diskutovalo o tom, že má chodský pes nějaké shodné body DNA s německým ovčákem, takže sem tak trochu taky patří :)

23.11.2011 19:52
misha

XXX.XXX.17.11

Teeda, Orry je fakt sikula! My jsme byli poprvy na cvicaku mezi pokrocilejma..... delali jsme stopu, vubec jsem nevedela, jak se zacina :-| takze jsem byla celkem prekvapena, kdyz jsem v podstate "jen" nechala vyzrat parecky z kruhu.... Musim to nastudovat, at nejsem tak mimo, takze Mikko, klobouk dolu, ze uz delate klasickou stopu s Orrym. Ted v sobotu bysme meli delat obrany, ale prej si myslej, ze na to Ira moc nebude, tak jsem zvedava. Jinak s ni v podstate porad cvicim sedni, lehni, stuj a at se u toho na me kouka.... Ale od soboty se mi obcas na povel sedni lehne, treba klidne 5x za sebou, nevim, co blbne. Taky uz se blizi konec harani, coz bylo na cvicaku videt. Mela tam hned 2 napadniky RR a obrovskyho RTW, no knourala tam na ne a byla jak urvana ze retezu! Vcera jsem ji zkousela fotit, aby tam byla cela postava.... tak tady je.

23.11.2011 19:54
misha

XXX.XXX.17.11

A jeste jedna... no myslim, ze neni nejak tlusta, takze tech 32 kg nejak nechapu....

23.11.2011 20:47
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
A jeste jedna... no myslim, ze neni nejak tlusta, takze tech 32 kg nejak nechapu....

Předpokládám že bude jako moje fena ... má 35 kg a je ve velmi sportovní kondici :-)

24.11.2011 11:00
czizecka

XXX.XXX.106.200

HOlky maj asi těžký kosti, tak já jdu vzít osobku a zvážit deny, jestli jí ještě unesu :DD

24.11.2011 12:42
czizecka

XXX.XXX.106.200

czizecka napsal(a):
HOlky maj asi těžký kosti, tak já jdu vzít osobku a zvážit deny, jestli jí ještě unesu :DD

Hm tak nezvážím, ta digiváha váží nějak divoce, jednou mám 50 , pak 48, pak 45... ale já vím co s tím je no... :D

24.11.2011 17:24
mikka

XXX.XXX.29.1

Scizi moc děkuji za poznatky a rady jsem za vše moc vděčná :-) Tu knížku od dr. Eise, ale nemohu sehnat na netu nikde není :-(

Mischo teda těch 32 bych taky neřekla Orry mi přijde oproti ní mohutnej ( ikdyž já přesně nevím kolik má ), ale možná je vysoká Orry má jen 60cm. Kolik má kolem krku ?
Jojo s vypamlskovaným koláčem jsme taky začínali, ale teda ve 3 měs. Třeba na obranách překvapí- hlavně to chce dobreho figuranta :-)

24.11.2011 19:44
bffb

XXX.XXX.172.215

ahoj..knížku asi neseženeš / je to o velkém štěstí / ale my si ji stáhli a vytiskli zde - http://www.kkr.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=142&Itemid=39

24.11.2011 19:54
mikka

XXX.XXX.29.1

bffb napsal(a):
ahoj..knížku asi neseženeš / je to o velkém štěstí / ale my si ji stáhli a vytiskli zde - http://www.kkr.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=142&Itemid=39

:-| když mě to nejde ... ted jsem to zkoušela v práci a tiskne se mi jenom pulka jak je to dělaný jako obrázek tak mi stím nejde moc dělat

25.11.2011 12:23
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
Scizi moc děkuji za poznatky a rady jsem za vše moc vděčná :-) Tu knížku od dr. Eise, ale nemohu sehnat na netu nikde není :-(

Mischo teda těch 32 bych taky neřekla Orry mi přijde oproti ní mohutnej ( ikdyž já přesně nevím kolik má ), ale možná je vysoká Orry má jen 60cm. Kolik má kolem krku ?
Jojo s vypamlskovaným koláčem jsme taky začínali, ale teda ve 3 měs. Třeba na obranách překvapí- hlavně to chce dobreho figuranta :-)

Já tu knížku taky čtu jen na netu na tom odkazu, už asi potřetí :) Ale tam nejde o to pamlskování, tam se učí pes přirozeně stopovat no, jako není to že čuchá šlápoty... Deny mi takhle chodí ale skvěle, nikdy jsme nedělali nějaký blbý (pardon) čtverce či co... pamlsky tam měla cirka dvakrát a potřetí se mi na ně vys.. a zajímalo jí jen to aby našla ten vytoužený konec stopy - míček či předmět za který dostane míček. Takže jesti ti jde o to aby čuchnul ke každé šlápotě, jestli tam náhodou nění jídlo, tak to ani nečti :D

25.11.2011 19:49
memmory

XXX.XXX.252.42

Nová novinka .. hlavně asi pro MAťu ale smajlík ... máme doma pátého psa .. respektive fenku ... smajlík

Dneska jsem to tak nějak dozvěděla až byla doma na zahradě ... máti zemřel známý a tohle byla jeho fenka je narozena v únoru 2011 .. a neměl si ji kdo vzít tak co s tím ?? Berem ji mi smajlík .. ne že by mi vadila , ale mojí feně vadí .. snad se to brzo vyřeší ...

FOTo : Zorinka .. další černoška

25.11.2011 20:41
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Nová novinka .. hlavně asi pro MAťu ale smajlík ... máme doma pátého psa .. respektive fenku ... smajlík

Dneska jsem to tak nějak dozvěděla až byla doma na zahradě ... máti zemřel známý a tohle byla jeho fenka je narozena v únoru 2011 .. a neměl si ji kdo vzít tak co s tím ?? Berem ji mi smajlík .. ne že by mi vadila , ale mojí feně vadí .. snad se to brzo vyřeší ...

FOTo : Zorinka .. další černoška

Udělej víc fotek prosím:)

25.11.2011 22:46
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
Udělej víc fotek prosím:)

Zejtra , zejtra ... jinak už jsme byli čuchat .. Rita na vodítku a malá taky uvázaná, ale tak aby mohla prchnout .. Rita zděšeně mávala ocasem a malá na ni vrčela páč se jí bojí , já se jí nevidím po odpoledním útoku smajlík .. ale čuchaly se čuchaly .. první pokrok :-)

25.11.2011 23:21
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Zejtra , zejtra ... jinak už jsme byli čuchat .. Rita na vodítku a malá taky uvázaná, ale tak aby mohla prchnout .. Rita zděšeně mávala ocasem a malá na ni vrčela páč se jí bojí , já se jí nevidím po odpoledním útoku smajlík .. ale čuchaly se čuchaly .. první pokrok :-)

Tak snad se usmířej... Moc se mi ta fenka líbí, škoda že manžel není blázen no :DDD bych jí hned brala

26.11.2011 19:13
misha

XXX.XXX.17.11

*Tak jsme dneska dali seznameni s obranama :-) Ira byla skvela! Mam radost. Budu shanet postroj :-)) Jaky mate?? Jinak Mikko, Ira ma myslim taky nejak 60 cm v kohoutku, meril ji manzel. Krk jsme nezmerili, Anicka nekam zasatrocila latkovy metr :-) Ir je proste takova vysoka a fakt ma asi tezky kosti, pac ji jsou videt i zebra. Memmory, fenecka je uzasna! Ja jsem se byla v patek mrknout za kamaradkou, ktera se ujala cerny krizenky, kterou nejspis nekdo vyhodil z auta...pred 3 tydny ji porodila 10 stenatek. No jsou uzasny! Ale to by se se mnou mazel uz rozvedl smajlík

26.11.2011 19:25
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
*Tak jsme dneska dali seznameni s obranama :-) Ira byla skvela! Mam radost. Budu shanet postroj :-)) Jaky mate?? Jinak Mikko, Ira ma myslim taky nejak 60 cm v kohoutku, meril ji manzel. Krk jsme nezmerili, Anicka nekam zasatrocila latkovy metr :-) Ir je proste takova vysoka a fakt ma asi tezky kosti, pac ji jsou videt i zebra. Memmory, fenecka je uzasna! Ja jsem se byla v patek mrknout za kamaradkou, ktera se ujala cerny krizenky, kterou nejspis nekdo vyhodil z auta...pred 3 tydny ji porodila 10 stenatek. No jsou uzasny! Ale to by se se mnou mazel uz rozvedl smajlík

Teď postroj nemáme, ale moc se mi líbí od gappaye kožený 590,-. Měla ho dvakrát půjčenej a senzační

26.11.2011 22:55
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):

Já mám z MANMATu .. jsou levné , skvělé , padnou a jsou i pěkné smajlík

27.11.2011 07:44
misha

XXX.XXX.17.11

Ja jsem myslela, ze koupim nejaky polstrovany, aby ji to nikde neskrtilo. To vypada celkem dobre ten postroj Easy od Gappay. Nevideli jste ho nekdo na vlastni oci?

27.11.2011 07:51
misha

XXX.XXX.17.11

Jee, ted na to koukam a ten od manmatu je taky vypolstrovany... memmory, jakou mate velikost? A je to ten postroj Guard?

27.11.2011 08:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

nejlepší zkušenost mám s postrojem od HST. Ten koženej gappay je takovej neforemnej a na fenu, mladýho NO nebo maliňáka je moc velkej, a taky nastrojit do něj psa co je natěšenej na kousání a vrtí se jak sto hadů je skoro nadlidskej výkon:-). Ten HST se dá nastavit i ve předu, a oblíknutí psa je otázka 10ti vteřin, i když se u toho staví na hlavu:-)

27.11.2011 20:24
memmory

XXX.XXX.252.42

nejlepší zkušenost mám s postrojem od HST. Ten koženej gappay je takovej neforemnej a na fenu, mladýho NO nebo maliňáka je moc velkej, a taky nastrojit do něj psa co je natěšenej na kousání a vrtí se jak sto hadů je skoro nadlidskej výkon:-). Ten HST se dá nastavit i ve předu, a oblíknutí psa je otázka 10ti vteřin, i když se u toho staví na hlavu:-)

No a u toho HSTčkového je taky otázka 5ti vteřin ho sundat .. viděla jsem několikrát ...

27.11.2011 20:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

memmory napsal(a):
No a u toho HSTčkového je taky otázka 5ti vteřin ho sundat .. viděla jsem několikrát ...

to nedokážu posoudit, protože se mi z toho nikdy pes nedostal, ale to bude asi tím, že mi na obranách psi táhnou vpřed k figurantovi, nikoliv vzad:-).
... ale měla jsem dobrmanku, která se dostala naprosto ze všeho, když byla uvázaná bez dozoru (a z čeho se nedostala, tak to na sobě rozhousala!)

27.11.2011 23:23
memmory

XXX.XXX.252.42

to nedokážu posoudit, protože se mi z toho nikdy pes nedostal, ale to bude asi tím, že mi na obranách psi táhnou vpřed k figurantovi, nikoliv vzad:-).
... ale měla jsem dobrmanku, která se dostala naprosto ze všeho, když byla uvázaná bez dozoru (a z čeho se nedostala, tak to na sobě rozhousala!)

No tak jako mě by se to taky asi nestalo .. ale viděla jsem i u docela hodně dravé feny jak udělala "otočku" když ji majitelka držela jen za postroj na obraně a fena se "vykroutila" a vyklouzla z něj ven jedna dvě a nejen u ní jsem to viděla a právě že na obraně ..

27.11.2011 23:33
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
Jee, ted na to koukam a ten od manmatu je taky vypolstrovany... memmory, jakou mate velikost? A je to ten postroj Guard?

Gappayáckej nebrat moc složité zapínání a přesně jak píše Ketty ... když se ti poes rve na plac je to o vteřinovém "oblečení" psa do postroje ne na minuty .. jinak postroj je ten GUARD a velikost teda XXL ... pod břichem je větší že musí být utažený, ale na hrudníku sedí :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík