DARUJI 8 MĚSÍČNÍHO PEJSKA CANE CORSO

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2011 16:56
domca.99

XXX.XXX.136.250

Do vynikajících podmínek daruji pejska cane corso bez PP modro-plavě žíhané barvy. Máme kompletní očkování a odčervení, od 4 měsíců dostává kloubní výživu FlexiVet. Váha 50 kg, výška 65 cm. Ve výborném zdravotním stavu, dobře nasvalený, bez zdravotních komplikací. Je zvyklý venku i v bytě - bydlí s námi v domě, s přístupem na zahradu. Zná základní povely, je zvyklý na kočky, děti, městský ruch, vlak, v lese může chodit na volno, socializovaný. Není hyperaktivní ani líný, bez jakýchkoliv charakterových vad. Na svůj pubertální věk je naopak zlatý. V žádném případě se ho nezbavuji kvůli nezvládnutelnosti nebo začínajícím zdravotním problémům. S budoucím páníčkem bych chtěla udržovat kontakt. Jakékoli dotazy zodpovím po maliu: planuch@seznam.cz. Předem díky všem rýpalům, že si komentáře nechají pro sebe.
(na fotce jsou mu 4 měsíce)

13.11.2011 18:50
sabina

XXX.XXX.60.81

Ty prošlapy se mu spravily?

13.11.2011 22:32
domca.99

XXX.XXX.136.250

Asi si mě s někým pletete, žádné prošlapy jsme (naštěstí) neřešili. Je zdravý.

14.11.2011 13:09
sona janska

XXX.XXX.224.75

No myslím že nejde o to, zda jste tu řešili prošlapy, otázka vznikla spíš podle fotky. Protože na ní přední nohy opravdu vypadají dost divoce...

14.11.2011 14:58
hanele

XXX.XXX.152.11

domca.99 napsal(a):

Ten na té fotce není ten kterého chcete darovat ... ? Ten z fotky má totiž prošlapy příšerné ... ! smajlík

14.11.2011 18:58
domca.99

XXX.XXX.136.250

Rozumím. Díky za reflexe. Nevím, jestli je to na fotce vidět, ale sedí na kameni, který je vepředu dost strmý, třeba to ten dojem ještě umocňuje. Fotka je z doby, než jsme začali dávat FlexiVet, a navíc prcek tou dobou hrozně rychle narostl. Dneska má nohy v pořádku, strmé, veterinář ho chválil.

14.11.2011 21:06
burunduk

XXX.XXX.209.124

domca.99 napsal(a):
Rozumím. Díky za reflexe. Nevím, jestli je to na fotce vidět, ale sedí na kameni, který je vepředu dost strmý, třeba to ten dojem ještě umocňuje. Fotka je z doby, než jsme začali dávat FlexiVet, a navíc prcek tou dobou hrozně rychle narostl. Dneska má nohy v pořádku, strmé, veterinář ho chválil.

To už nejspíš nezachráníte.
Dejte sem AKTUÁLNÍ fotku, kde má pes tlapy v pořádku, a třeba se někdo ozve. Ta fotka, co jste sem dala, neukazuje psa v nejlepším světle.
Je to na Vás.

14.11.2011 21:10
sabina

XXX.XXX.60.81

domca.99 napsal(a):

Prošlap není nemoc...a tady ikdyby stál na skále, tak prošlapy má nechutné!
Jasně že jdou spravit..proto sem se taky ptala..:-) Jak natom je dnes. A dávat štěně 8 měsíců, kdy je přestavěné atd...s tím, že dáte fotky 4 měsíčního je trochu divné ne?

14.11.2011 21:35
ferrarif50

XXX.XXX.102.47

Vložte sem, prosím, aktuální foto. Možná bych věděla o potencionálním zájemci.

14.11.2011 22:15
domca.99

XXX.XXX.136.250

Díky za zájem, nabídka už není aktuální. Pes u nás zůstává.

14.11.2011 22:18
burunduk

XXX.XXX.209.124

domca.99 napsal(a):
Díky za zájem, nabídka už není aktuální. Pes u nás zůstává.

A že tak NAJEDNOU... to jsou mi proměny :)
No každopádně i tak byste mu měli dát do pořádku ty tlapky, hodně štěstí.

15.11.2011 20:35
domca.99

XXX.XXX.136.250

:-) jj, je to jak reakce na to "dejte sem fotku". Nabízím ho už delší dobu, IFauna byla jedna z těch posledních možností, sháněla jsem hlavně přes známé. Dík za přání.

15.11.2011 23:48
petr33

XXX.XXX.224.4

domca.99 napsal(a):
:-) jj, je to jak reakce na to "dejte sem fotku". Nabízím ho už delší dobu, IFauna byla jedna z těch posledních možností, sháněla jsem hlavně přes známé. Dík za přání.

Tak našel jsem tohle - pejsek je stále inzerován, takže u nich doma nezůstává - když tam je napsáno spěchá - asi sem nechtěli dávat aktuální foto, tak jsem jednu stahnul z inzerátu - on na tom není slavně ani se zadníma nohama, to je ještě horší než ty prošlapy na předních ...

Id inzerátu: 119700
Id uživatele: 62177
Zobrazeno: 85x
Datum vložení: 13.11.2011
Expirace: za 58 dní
Typ inzerátu: Daruji pejska
Plemeno: Cane corso
Pohlaví: pes
PP: bez pp
Pejsek: není určený na chov
Stáří pejska: 8 měsíců
Cena: neuvedena
Popis:
Daruji do výborných podmínek pejska modro-plavě žíhaného. Socializovaný, zvyklý na lidi, děti, kočky, vlak. Základní poslušnost, kompletní očkování a odčervení, vhodný do bytu i na zahradu - u nás bydlí v domě. Nemá žádné charakterové vady ani zdravotní problémy. Od 4 měsíců dostává kloubní výživu. Je lehce ovladatelný, poslouchá. SPĚCHÁ. Email: planuch@seznam.cz
Stát: Česká republika
Kraj: Karlovarský kraj
Okres: Karlovy Vary
Město: Ostrov
Telefon: 608039993

15.11.2011 23:53
petr33

XXX.XXX.224.4

Na předních prošlapy jako prase, zadní končetiny - tzv. kravský postoj - sbíhavé končetiny, které vytáčí dole do stran, zvláště tu levou - bohužel již několikrát jsem se přesvědčil u moloss plemen, že když takhle markantně jednu hodně vytáčí, že příčinou bylo po udělání rtg vysoký stupeň DKK. Takže těžko psát bez udělaného rtg, že je zdravý, ty prošlapy na předních by nakonec byly menší zlo než vysoká DKK na zadních ...

16.11.2011 07:07
hanele

XXX.XXX.152.11

No jo, to bude mít někdo radost ... cane corso ZADARMO ... !!! smajlík

16.11.2011 08:15
kobroor

XXX.XXX.41.2

Chudáček malý smajlík Ti "chovatelé" bez PP by se měli střílet! smajlík

16.11.2011 08:49
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Proč střílet ?
Znám CC s PP = překrásná hlava .
U majitelů = křivice !

16.11.2011 09:03
kobroor

XXX.XXX.41.2

rapotacka11 napsal(a):
Proč střílet ?
Znám CC s PP = překrásná hlava .
U majitelů = křivice !

nechápu smajlík

16.11.2011 09:37
domca.99

XXX.XXX.136.250

nj, zlatá IFauna. :-)) Hotová líheň konspiračních teorií a detektivního odhalování podvodných individuí. Přesně jste to vystihli - psa se zbavuji, protože se už nemůžu dívat na jeho příšerné nohy a potácivou chůzi, příšerný stupeň DKK atd. Asi se sama udám na lize pro ochranu zvířat za týrání a ještě zločinecké nabízení nemocného psa na netu..... Eh. Dobře se bavte při dalším vyšetřování mého případu a přeju, ať Vás to dlouho baví :-)
A ještě pro rýpaly - nijak se neurážím ani nezlehčuji Vaše názory, jen se dobře bavím, co jsem se na sebe a na psa dozvěděla.

16.11.2011 10:12
zuzina

XXX.XXX.169.86

domca.99 napsal(a):
nj, zlatá IFauna. :-)) Hotová líheň konspiračních teorií a detektivního odhalování podvodných individuí. Přesně jste to vystihli - psa se zbavuji, protože se už nemůžu dívat na jeho příšerné nohy a potácivou chůzi, příšerný stupeň DKK atd. Asi se sama udám na lize pro ochranu zvířat za týrání a ještě zločinecké nabízení nemocného psa na netu..... Eh. Dobře se bavte při dalším vyšetřování mého případu a přeju, ať Vás to dlouho baví :-)
A ještě pro rýpaly - nijak se neurážím ani nezlehčuji Vaše názory, jen se dobře bavím, co jsem se na sebe a na psa dozvěděla.

Na jednu stranu s Vámi souhlasí, že někdy to je tady jak u blbečků v domečku. Na druhou stranu v prvním příspěvku uvádíte, že darujete zdravého psa a přitom se ukázalo, že to není zase až tak pravda.
Někdy se zkrátka stane, že se o psa člověk nemůže dále postarat. Ale bylo by fér uvádět pravdivé info - jak o zdravotním stavu zvířete, tak o důvodu, proč dáváte psa pryč. Aby se z něj nestal putovní pes, který během dvou let vystřídá 5 majitelů.
A na vašem místě bych se moc nebavila, jelikož udat psa bude asi problém. V dnešní době, kdy lidé šetří každou korunu, si málokdo vezme tak velkého psa a ke všemu psa, do kterého bude zřejmě muset vrazit ještě dost kaček na veterině (viz. ty nožky).

16.11.2011 11:17
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Nevím, jestli bych byla tak přísná. Z jedné fotky, na které pes sedí na kameni a z druhé, na které se otáčí, podle mě nejde poznat stav končetin. Můj vlčák taky na některých fotkách stojí jak idiot, okolo roka měl zadní do O a čaroval jak blázen, dneska je má rovné a DKK 0/0.
Každopádně v inzerátu mi chybí informace, proč se ho tedy maijtelka zbavuje a ty řeči, že se vlastně teda pryč nedává tomu taky na důvěryhodnosti nepřidávaj.

PS pro zadavatelku: Nikdo vás nenařkl, že psa dáváte pryč kvůli špatným nohám. Jen bylo zkonstatováno, že podle fotek nohy zrovna zdravě nevypadají. Stačilo by psa příště pro inzerci pořádně nafotit.

16.11.2011 12:45
domca.99

XXX.XXX.136.250

pro zuzina a jazzinka: souhlasím s Vašimi argumenty, inzerovat 8 měsíčního psa na základě fota ve 4 měsících je blbost. Bohužel nemám foťák, takže aktuální foto vázne. Kdyby se někdo byl ozval (chtěla jsem někoho z blízka), buď by se přijel podívat sám nebo bych mu psa přivezla ukázat. Proto jsem hledala nejdřív přes známé a místní cvičák, abych měla s novým majitelem stálý kontakt. Na Inzerce-psu.cz jsem napsala na zkoušku, ne abych se psa zbavila v co nejkratším čase. Zrovna tak sem. Taky je fér přiznat se, že ze začátku jsem spoléhala na veta, a ten ty packy nijak nekomentoval, prý všechno OK a dal nám doplňky na klouby. Jasně že si tu můžu psát co chci, ale dneska ty nohy vypadají jinak. Důvod, proč jsem ho chtěla darovat, by se zájemce dověděl po telefonu nebo líp osobně; sem to psát nebudu, nenechám se pranýřovat a ani do toho nikomu nic není. A ta náhlá změna názoru - jak jsem psala, sítě po známých jsou už nějaký čas rozhozené, ale nikdo se nenašel. A právě proto, aby se pes nestal "putovním" nebo neskončil u kohokoliv, zůstává u mě. Snad tohle vysvětlení bude stačit.

16.11.2011 20:15
sabina

XXX.XXX.60.81

jazzinka napsal(a):
Nevím, jestli bych byla tak přísná. Z jedné fotky, na které pes sedí na kameni a z druhé, na které se otáčí, podle mě nejde poznat stav končetin. Můj vlčák taky na některých fotkách stojí jak idiot, okolo roka měl zadní do O a čaroval jak blázen, dneska je má rovné a DKK 0/0.
Každopádně v inzerátu mi chybí informace, proč se ho tedy maijtelka zbavuje a ty řeči, že se vlastně teda pryč nedává tomu taky na důvěryhodnosti nepřidávaj.

PS pro zadavatelku: Nikdo vás nenařkl, že psa dáváte pryč kvůli špatným nohám. Jen bylo zkonstatováno, že podle fotek nohy zrovna zdravě nevypadají. Stačilo by psa příště pro inzerci pořádně nafotit.

Vy to nepoznáte z dvou fotek??? Mě to teda třísklo do očí, mám molos plemeno a Cane corso mi rukama prošlo též!
Je to přesně tak jak píše Petr33 též má co dočinění s molosoidníma obříkama...

Též podávám psovi kloubní výživu od mala, má udělané DKK i DLK, a nikdy takhle nevypadal. A netroufám si říct, že je zdraví, ale jen tom že nemá problémy.

16.11.2011 20:26
petr33

XXX.XXX.224.4

sabina napsal(a):
Vy to nepoznáte z dvou fotek??? Mě to teda třísklo do očí, mám molos plemeno a Cane corso mi rukama prošlo též!
Je to přesně tak jak píše Petr33 též má co dočinění s molosoidníma obříkama...

Též podávám psovi kloubní výživu od mala, má udělané DKK i DLK, a nikdy takhle nevypadal. A netroufám si říct, že je zdraví, ale jen tom že nemá problémy.

Opravdu vím ze zkušenosti svojí a psů mojich známých, že jak pes takhle hodně vytáčel zadní nohy do stran, že tam byl problém, při pozdějším udělání rtg DKK měli ti to jedinci 3/3 nebo 4/3. Takže pokud byste udělali rtg DKK , tak již byste třeba těžko psali, že je pejsek bez vad a zdravý. A ty zadní nohy vidím opravdu jako větší problém než prošlapy na předních. A v pozdějším věku se mohou problémy se zadními končetinami jen stupňovat. Kloubní výživa Vám možná pomůže od těch prošlapů, ale plokud je tam vyšší stupeň DKK, a já se i podle 1 fotky jak pes stojí domnívám, že s největší pravděpodobností že ano, tak tam se to nezlepší ani po podávání kloubní výživy - to je tak na udržení stavu. To je můj názor, třeba to bude jinak. Ale to byste museli nechat udělat rtg DKK.

Přidejte reakci

Přidat smajlík