Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2011 23:36
memmory

XXX.XXX.252.42

.. Zakládám nové .. debata na téma postroj v 17tce :

misha napsal(a):
Jee, ted na to koukam a ten od manmatu je taky vypolstrovany... memmory, jakou mate velikost? A je to ten postroj Guard?

Gappayáckej nebrat moc složité zapínání a přesně jak píše Ketty ... když se ti pes rve na plac je to o vteřinovém "oblečení" psa do postroje ne na minuty .. jinak postroj je ten GUARD a velikost teda XXL ... pod břichem je větší že musí být utažený, ale na hrudníku sedí :-)

28.11.2011 07:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

memmory napsal(a):
.. Zakládám nové .. debata na téma postroj v 17tce :

misha napsal(a):
Jee, ted na to koukam a ten od manmatu je taky vypolstrovany... memmory, jakou mate velikost? A je to ten postroj Guard?

Gappayáckej nebrat moc složité zapínání a přesně jak píše Ketty ... když se ti pes rve na plac je to o vteřinovém "oblečení" psa do postroje ne na minuty .. jinak postroj je ten GUARD a velikost teda XXL ... pod břichem je větší že musí být utažený, ale na hrudníku sedí :-)

tyhle popruhový postroje nemám na obrany moc ráda - většinou nemají nastavitelný ten prostřední dál mezi předníma nohama, takže hodně psům nesedí, různě se přetáčí, mají malý očko na zacvaknutí karabiny (a připnutí psa během kousání je trochu umění), no, a hlavně jim chybí to madlo nahoře, za který si můžu psa kdykoliv chytit:-(.

28.11.2011 09:31
bffb

XXX.XXX.172.215

Inspektor Pišišvor napsal(a):
tyhle popruhový postroje nemám na obrany moc ráda - většinou nemají nastavitelný ten prostřední dál mezi předníma nohama, takže hodně psům nesedí, různě se přetáčí, mají malý očko na zacvaknutí karabiny (a připnutí psa během kousání je trochu umění), no, a hlavně jim chybí to madlo nahoře, za který si můžu psa kdykoliv chytit:-(.

...vlezu Vám sem at neovčáčkař:-)) naprosto souhlasím s Ketty ...díl mezi předníma nohama je důležitý aby postroj sedl...o úchytu na zádi ani nemluvě.....navíc kůže je kůže a pokud se o ni člověk stará tak je ,, věčná,,...a co se nahození postroje na psa týče jde jen o zvyk a zručnost...netřeba rozepínat všechny přezky....takže já bych doporučila ten typ Gappay / a jemu podobné:-)

28.11.2011 09:33
bffb

XXX.XXX.172.215

28.11.2011 09:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

A mě se ten gappayáckej líbí, a není to tak složitý (když vymyslím jak to asi patří :DDD) a ta kůže je prostě úžasnej materiál. Navíc se dá všude možně velikostně upravit. No prostě je super a nic jiného bych nechtěla (mít na něj zbytečný peníze :D). Ten od manmantu se mi nelíbí no, vypadá jak pouťovej (nemlátit, kdyby byl černej tak mi to neva :D). Jedině pak ještě od gappaye ten popruhovej, ten budu kupovat abych měla něco zatím, pak půjdu do toho koženýho.

28.11.2011 12:15
memmory

XXX.XXX.252.42

bffb napsal(a):
..tady je vidět lépe:-)

No tak ty Blani sama víš že jsem o něm přemýšlela sama, ale nevím no .. to s dílem mezi nohama je sice opravdu pravda, ale nám postroj sedí přesně takže u mě to vyhrál MANMAT .. a hlavně má právě červenou barvu smajlík já jsem na ni ulítlá co se týká výstroje na Ritu a svého "psího" oblečení smajlík

28.11.2011 12:44
mikka

XXX.XXX.29.1

Tak já používám od Zerodc http://kittysha.rajce.idnes.cz/obrany/#DSC_3758.jpg ( ehm já vim, že je mu ještě krapet velký musí domohutnět :-)) ) sice vypadá jako sedlo, ale nevyvleče se mi z toho a je vyzkoušený v tahu na 55 kg RW , že drží a má pěkný poutko na držení :-)

Memori je skvělé, že jste se fenečky ujali jsem ráda, že vidi mdalší blázny jako jsem já , ale muj muž není stejneho myšlení a všem nalezencum mohu nabídnout pouze dočasne ubytování ..

28.11.2011 12:49
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
Tak já používám od Zerodc http://kittysha.rajce.idnes.cz/obrany/#DSC_3758.jpg ( ehm já vim, že je mu ještě krapet velký musí domohutnět :-)) ) sice vypadá jako sedlo, ale nevyvleče se mi z toho a je vyzkoušený v tahu na 55 kg RW , že drží a má pěkný poutko na držení :-)

Memori je skvělé, že jste se fenečky ujali jsem ráda, že vidi mdalší blázny jako jsem já , ale muj muž není stejneho myšlení a všem nalezencum mohu nabídnout pouze dočasne ubytování ..

to máš pořád dobry, ten můj se děsí jen toho, když má přijet návštěva se psem.

28.11.2011 14:39
mikka

XXX.XXX.29.1

czizecka napsal(a):
to máš pořád dobry, ten můj se děsí jen toho, když má přijet návštěva se psem.

taky dobrý :-)

.. pravda poslední dobou pokažde, když začnu litovat nějakeho chudáka na řetězu nebo zablešence u ciganu tak mě hned chytne a jako na psa řekne durazně NE nesmíš máme toho dost :-)
Ale já ho znám stačí, abych pak stála ve dveřích s krabicí štěnat a se slovama vždyt ty by jsi je tam taky nenechal se o ně postarala :-)

28.11.2011 18:07
bffb

XXX.XXX.172.215

memmory napsal(a):
No tak ty Blani sama víš že jsem o něm přemýšlela sama, ale nevím no .. to s dílem mezi nohama je sice opravdu pravda, ale nám postroj sedí přesně takže u mě to vyhrál MANMAT .. a hlavně má právě červenou barvu smajlík já jsem na ni ulítlá co se týká výstroje na Ritu a svého "psího" oblečení smajlík

..tak jasně, já vím, že jsi červenáček:-)).......u mě rozhodlo i polstrování, víš jaký je Apik u obran.....my ho mít musíme:-)))))

28.11.2011 20:39
misha

XXX.XXX.17.11

No, ja mam veci od manmatu rada, kupovala jsem jejich obojky labradorovi, co maj rodice, ale na Iru mi ty strakaty veci taky moc nejdou..... proto asi koupit ten Easy popruh. A kdyz nam to pujde dobre, tak koupime casem lepsi. Navic ted pred Vanocema fakt nemam prachy :-(

28.11.2011 23:07
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):

No my už se toho ujaly ... momentálně máme 5 psů .. a 3 z nich z pohnutým osudem smajlík

28.11.2011 23:07
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
taky dobrý :-)

.. pravda poslední dobou pokažde, když začnu litovat nějakeho chudáka na řetězu nebo zablešence u ciganu tak mě hned chytne a jako na psa řekne durazně NE nesmíš máme toho dost :-)
Ale já ho znám stačí, abych pak stála ve dveřích s krabicí štěnat a se slovama vždyt ty by jsi je tam taky nenechal se o ně postarala :-)

No to NE nesmíš mě pobavilo smajlíksmajlíksmajlík

29.11.2011 09:14
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
No, ja mam veci od manmatu rada, kupovala jsem jejich obojky labradorovi, co maj rodice, ale na Iru mi ty strakaty veci taky moc nejdou..... proto asi koupit ten Easy popruh. A kdyz nam to pujde dobre, tak koupime casem lepsi. Navic ted pred Vanocema fakt nemam prachy :-(

Mám ho objednaný, zítra přijde, tak ti řeknu

29.11.2011 12:28
misha

XXX.XXX.17.11

Jee, ja jsem ho rano taky objednala :-)) tak jsem zvedava....

29.11.2011 12:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Jee, ja jsem ho rano taky objednala :-)) tak jsem zvedava....

:DDD snad bude dobrej chci ho i na bike a na tahání sáněk ....

29.11.2011 22:55
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):

Já je nemám nikdy smajlík
Fena : IVY z Karvitu

29.11.2011 22:57
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
Já je nemám nikdy smajlík
Fena : IVY z Karvitu

Ivy z Karvitu :-)

3.12.2011 22:41
memmory

XXX.XXX.252.42

Co jéééééé .. nějak zapadáme smajlík

4.12.2011 09:25
misha

XXX.XXX.17.11

Czizecko, prisel ti uz ten postroj?? Mne furt nic....

5.12.2011 09:51
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Czizecko, prisel ti uz ten postroj?? Mne furt nic....

Nepřišel!! Ale volali mi že toho maj moc a přijde dneska ale pošťák už tu byl a nic !

5.12.2011 14:16
misha

XXX.XXX.17.11

Tak mne prave prisel! No nevim, polstrovani je jenom jako pres hrudnik, no zkusime ho. Ale holky, potrebuju radu. Jste tady zkusene pejskarky, takze prosim, prosim. Jak asi uz vite, mam 2 feny. Jednu krizenku Rozu (JRT X foxterier, 7,5 let, vykastrovana - mela nadory) a Iru (8 mesicu) a problem je v tom, ze Roza je nas prvni pes, tezce vyskemranej a bohuzel i rozmazlenej (spi s nama v posteli, napr.) Roza je uz od stenete hodne dominantni. Absolvovali jsme s ni kurz poslusnosti, pak i pro porocily....poslusnost byla v pohode, ale s tou dominantnosti se nic nezlepsilo a to jsme ji opravdu od stenete vodili mezi hodny psy. Problem je v tom, ze ted nekolikrat doslo k tomu, ze se cuby zacaly jako rvat, Roza skoncila na zadech, Ira nad ni, chvili tak zustaly a jakmile Ira slezla, tak ta blbka Roza po ni vyjela...Ira si to nenechala libit, ale zase si ji jen pod sebe dostala, vrcela a pak jsem na ne zavolala a nechaly toho. Ale dneska....fuj, jeste se klepu..... Byly spolu venku, prijely postacky a cuby na ne stekaly jak divy (to delaji bezne). Ja jsem sla do domu pro penize a najednou slysim strasnej rev (psy a do toho postacky). Vylitla jsem a Ira na Roze (Roza na zadech) a Ira ji kouse do krku, obe strasne vrcely, No hrozny, zacala jsem na ne kricet, ale vubec nereagovaly, Roza zacala tak hnusne chrcet, tak jsem Iru chytla za kuzi za krkem a vytahla do vzduchu, Rozu pustila, ale ta blbka Roza vrcela a hned po Ire skocila, tak jsem zas chytla Rozu, to pak po ni vyjela Ira....Ani nevim, jak se mi to povedlo, ze jsem je nakonec od sebe dostala, bylo to hrozny! Myslela jsem, ze mam po Roze. Iru jsem nechala venku a Rozaru zavrela do domu, byla cela od bahna, jak se rvaly, umyla jsem ji a nastesti ji nic neni. Vim, ze problem je, ze Roza nechce pochopit, ze je Ira nad ni. A Ira si to zkratka nenecha libit. Co mam delat? Vedela jsem, ze bude dochazet k ujasneni pozic ve smecce, ale nechci pritom o Rozu prijit.......

6.12.2011 14:49
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Tak mne prave prisel! No nevim, polstrovani je jenom jako pres hrudnik, no zkusime ho. Ale holky, potrebuju radu. Jste tady zkusene pejskarky, takze prosim, prosim. Jak asi uz vite, mam 2 feny. Jednu krizenku Rozu (JRT X foxterier, 7,5 let, vykastrovana - mela nadory) a Iru (8 mesicu) a problem je v tom, ze Roza je nas prvni pes, tezce vyskemranej a bohuzel i rozmazlenej (spi s nama v posteli, napr.) Roza je uz od stenete hodne dominantni. Absolvovali jsme s ni kurz poslusnosti, pak i pro porocily....poslusnost byla v pohode, ale s tou dominantnosti se nic nezlepsilo a to jsme ji opravdu od stenete vodili mezi hodny psy. Problem je v tom, ze ted nekolikrat doslo k tomu, ze se cuby zacaly jako rvat, Roza skoncila na zadech, Ira nad ni, chvili tak zustaly a jakmile Ira slezla, tak ta blbka Roza po ni vyjela...Ira si to nenechala libit, ale zase si ji jen pod sebe dostala, vrcela a pak jsem na ne zavolala a nechaly toho. Ale dneska....fuj, jeste se klepu..... Byly spolu venku, prijely postacky a cuby na ne stekaly jak divy (to delaji bezne). Ja jsem sla do domu pro penize a najednou slysim strasnej rev (psy a do toho postacky). Vylitla jsem a Ira na Roze (Roza na zadech) a Ira ji kouse do krku, obe strasne vrcely, No hrozny, zacala jsem na ne kricet, ale vubec nereagovaly, Roza zacala tak hnusne chrcet, tak jsem Iru chytla za kuzi za krkem a vytahla do vzduchu, Rozu pustila, ale ta blbka Roza vrcela a hned po Ire skocila, tak jsem zas chytla Rozu, to pak po ni vyjela Ira....Ani nevim, jak se mi to povedlo, ze jsem je nakonec od sebe dostala, bylo to hrozny! Myslela jsem, ze mam po Roze. Iru jsem nechala venku a Rozaru zavrela do domu, byla cela od bahna, jak se rvaly, umyla jsem ji a nastesti ji nic neni. Vim, ze problem je, ze Roza nechce pochopit, ze je Ira nad ni. A Ira si to zkratka nenecha libit. Co mam delat? Vedela jsem, ze bude dochazet k ujasneni pozic ve smecce, ale nechci pritom o Rozu prijit.......

Mají v tom bordel, Roza, donedávna jedináček, přišla druhá fenka a automaticky by měla být POD Rozou, ne nad ní. Jenže problém je taky v tom, že Roza je vykastrovaná, tudíž to značí ASI nižšší pozici, protože Ira může hárat a může mít štěňata, zcela logicky se cítí nad Rozou (ve vlčí smečce mohli mít štěňata přeci jen vůdčí samice). Asi by to chtělo zeptat se někoho kdo tomu víc rozumí, u nás je to jiné, Kery přišla po Deny a já Deny upřednostňuji a upevňuji její pozici NAD Kery. Tzn. že první dostane jíst, první se vítá, první se češe, první jde cvičit atd... jenže Deny není vykastrovaná, je to "plnohotnotná" samice :-)) takže v tom je to jiné. Já bych to viděla tak, že asi Roza o svou dosavadní pozici nechce přijít a hodlá si jí prosadit a Ira to na ní zkouší, nebo vy jste dali blbě najevo, že na to Ira má právo být "vůdčí". FAkt nevim jak je to ve vašem případě (nevim jak ovlivňuje fenu kastrace a postavení ve smečce atd.), ale kdyby nebyla kast. tak bych Iru asi pěkně zpracovala, páč nemá nárok dle mě... Navíc vůdce smečky by měl být člověk a vztahy mezi psy mít pevně v rukou, jako je má ve vlčí smečce vůdčí vlk. Ten ví jak si ty holomky držet na uzdě :D Tak asi tak, u nás bych prostě seřvala Kerynu, nebo obě ale kerynu víc, páč ta prostě má místo POD Deny, je to moje rozhodnutí . Ale fakt se zeptej někoho, kdo se vyzná v hiearchii, když je přítomen kastrovaný pes... to nevim

6.12.2011 14:52
czizecka

XXX.XXX.106.200

JO a ještě něco, postroj došel ale ti volové poslali o velikost menší!!! Naštěstí sedí Keryně (už teĎ! ale bude ho mít do dostpělosti). ale nasrali mě. TAkže jsem dneska byla ve zveráči a hádejte co, měli tam ten od Manmata, takže máme ten co má Ritule vrtule. smajlík

6.12.2011 15:49
misha

XXX.XXX.17.11

Ach jo, tak od vcerejska dobry... Iru chceme taky nechat vykastrovat, je bez PP. Mne strasne stve Roza, ona totiz na Iru kvuli kazdy kravine vrcela. Treba jsem delala jidlo, Roza stala vedle a kdyz prisla Ira zavrcela na ni. Nebo Jdu pustit rano Iru, ona me vita a Roza prilitne a zavrci na ni....Casto se deje, ze jsou spolu venku, ja pak jdu za nima a jak maji radost, tak skacou stekaj a Roza v tom Iru kousne do krku nebo do zadku, ja ji za to vyrvu...... ale fakt nevim... je mozny, aby v hierarchi smecky byla mensi, starsi fena nad silnejsi a vetsi?? A to spolu normalne pres den lezely v pelechu a pohoda. Od vcerejska je Roza takova spatna, ale uz na Iru zas 2x zavrcela, kdyz k ni Ira jen prisla...... Hned jsem je okrikla a v pohode. Vcera jsem stravila celej vecer na netu a hledala nejaky info, ale kazdej rika neco jinyho a diskuze u Desenskyho me fakt nebavej, prijde mi to tam jak nejaka sekta. Nevim, kde najit nejakou smysluplnou radu. Porad to resim, manzelovi uz to leze krkem.....Od ty doby, co jsme Iru privezli jsem Rozu musela okrikovat, protoze mela tendene na Iru naskakovat, kousat do ni apod. Nechci aby nekdo do myho psa kousal, i kdyz je to taky muj vlastni pes. Ach jo....
Jo a jinak ten popruh mas taky Gappay Easy?? Tam byla jen jedna velikost.... A nevim, prijde mi to na Ire nejaky divny, ze ji to moc nesedi... ve predu ji to tak trci, no musim to jeste vic postelovat.... Jo tady fotka z prvnich obran.

6.12.2011 17:06
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
JO a ještě něco, postroj došel ale ti volové poslali o velikost menší!!! Naštěstí sedí Keryně (už teĎ! ale bude ho mít do dostpělosti). ale nasrali mě. TAkže jsem dneska byla ve zveráči a hádejte co, měli tam ten od Manmata, takže máme ten co má Ritule vrtule. smajlík

Jůůůůů budete krásný holky smajlíksmajlík

6.12.2011 17:23
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
Ach jo, tak od vcerejska dobry... Iru chceme taky nechat vykastrovat, je bez PP. Mne strasne stve Roza, ona totiz na Iru kvuli kazdy kravine vrcela. Treba jsem delala jidlo, Roza stala vedle a kdyz prisla Ira zavrcela na ni. Nebo Jdu pustit rano Iru, ona me vita a Roza prilitne a zavrci na ni....Casto se deje, ze jsou spolu venku, ja pak jdu za nima a jak maji radost, tak skacou stekaj a Roza v tom Iru kousne do krku nebo do zadku, ja ji za to vyrvu...... ale fakt nevim... je mozny, aby v hierarchi smecky byla mensi, starsi fena nad silnejsi a vetsi?? A to spolu normalne pres den lezely v pelechu a pohoda. Od vcerejska je Roza takova spatna, ale uz na Iru zas 2x zavrcela, kdyz k ni Ira jen prisla...... Hned jsem je okrikla a v pohode. Vcera jsem stravila celej vecer na netu a hledala nejaky info, ale kazdej rika neco jinyho a diskuze u Desenskyho me fakt nebavej, prijde mi to tam jak nejaka sekta. Nevim, kde najit nejakou smysluplnou radu. Porad to resim, manzelovi uz to leze krkem.....Od ty doby, co jsme Iru privezli jsem Rozu musela okrikovat, protoze mela tendene na Iru naskakovat, kousat do ni apod. Nechci aby nekdo do myho psa kousal, i kdyz je to taky muj vlastni pes. Ach jo....
Jo a jinak ten popruh mas taky Gappay Easy?? Tam byla jen jedna velikost.... A nevim, prijde mi to na Ire nejaky divny, ze ji to moc nesedi... ve predu ji to tak trci, no musim to jeste vic postelovat.... Jo tady fotka z prvnich obran.

No já mám podobný názor jako Evka ... v první řadě jsi vůdce smečky ty ... a ty musíš určit která bude "Alfou" mezi nimi ... já jsem tak nějak usoudila dle zdravého rozumu .. KKCHS ta je stará a nemocná ta přece nemůže smečku vést ne ? Takže vedení "dostala" Rita i když Bob je taky "dole" pod Ritou tak si nenechá všechno líbit to zase ne .. oni si tak nějak ustupí jak v čem .. ale zase je to fena a pes ... Brok s Bobem si nesedí tam nejde o dominanci ale o dva blbečky, každopádně mají "zakázáno" se rvát .. sem tam to ujede, ale jen tak aby se neřeklo ... jinak "dominuju" Boba .. už jen tím že spí se mnou doma a Brok je venku .. no a Nová Zorka ?? tak ta se podřídila všem - musela tak nějak .. je tu nová tak nemůže machrovat do smečky 5 psů přišla poslední tak uvidíme co čas :-) Ale je mladá nemá ani rok, takže se musí začlenit .. já být tebou tak jednu z nich "upřednostňuju" ale zase tak aby to nevedlo ještě k větším bitkám ... to se špatně radí po síti :-|

6.12.2011 17:31
memmory

XXX.XXX.252.42

Teď jsem narazila na starou fotku .. co jsem to říkala o těch ústupkách Bob a Rita smajlíksmajlík

6.12.2011 19:28
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):

Nevim kdes kupovala postroj, ale já tam měla tři velikosti. Střední, velkej a ještě větší :D bohužel mi poslali střední místo velkýho, taky ten má kery a deny jsem koupila jinej
No možná jste měli okřikovat Iru když na Rozu dorážela, ale po netu se to radí, viď.. Prostě si myslím že jste upřednostňovali malé hezké štěňátko a Roza to blbě nesla a teď to štěňátko se začíná prosazovat a jsou z toho jen problémy...

6.12.2011 19:32
czizecka

XXX.XXX.106.200

Ten co má navrch není vždy větší než ten podřízený, to je jen lidský výmysl. Psi to tak nemaj, uznávají jiné hodnoty než víšku a váhu :)

6.12.2011 21:40
misha

XXX.XXX.17.11

Nene, my jsme prave dodrzovali, ze Roza tu byla prvni, takze prvni dostavala jidlo apod. Mazlila jsem obe stejne, (nejsem ten typ, ze bych byla ale Roza je fakt takova protivka, takze jsem ji okrikovala, kdyz Iru kousala nebo na ni vrcela. Nestalo se, ze by na ni Ira zavrcela...jediny, ze v posledni dobe Ira k Roze prisla a packou do ni stouchla, ze si chce hrat, takze v podstate nebylo proc Iru nejak kocirovat. Kazda jí jinde, ale i kdyz pak treba prisla Ira k misce Rozy, tak na ni Roza zavrcela a Ira si nedovolila k ni jit. Roza lezla k Ire do pelechu, klidne tam spolu lezeli.... Kdyz Roza na Iru nesmyslne zavrci, hned ji okriknu, nebo kdyz v zapalu radosti Iru nafne, tak ji taky okriknu. Ale jak bych teda mela reagovat, kdyz dojde k vyjasnovani pozic a dopadne to tak, ze Roza lezi pod Irou na zadech? Mam je odskubnout a obema vynadat?? smajlík
Postroj jsem objednavala tady www.nejlevneji-vycvik-psu.cz Velikost je tam jedna, protoze ma nastavitelny obvod hrudniku 64-94 cm.....

6.12.2011 21:45
misha

XXX.XXX.17.11

se mi tam smazal kus vety.... chtela jsem napsat, ze nejsem ten typ, ze je vyrizenej ze stenatka a chtel by, aby bylo furt takhle maly....ve skutecnosti, jsem se vzdycky tesila, az stene vyroste :-) Vlastne, kdyz na d tim tak premyslim, tak jak u nas kazdy slintal nad roztomilou Irou, tak jsem spis mazlila Rozu.... Ale vim, ze Roza je drzka protivna :-(

6.12.2011 22:04
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
Nene, my jsme prave dodrzovali, ze Roza tu byla prvni, takze prvni dostavala jidlo apod. Mazlila jsem obe stejne, (nejsem ten typ, ze bych byla ale Roza je fakt takova protivka, takze jsem ji okrikovala, kdyz Iru kousala nebo na ni vrcela. Nestalo se, ze by na ni Ira zavrcela...jediny, ze v posledni dobe Ira k Roze prisla a packou do ni stouchla, ze si chce hrat, takze v podstate nebylo proc Iru nejak kocirovat. Kazda jí jinde, ale i kdyz pak treba prisla Ira k misce Rozy, tak na ni Roza zavrcela a Ira si nedovolila k ni jit. Roza lezla k Ire do pelechu, klidne tam spolu lezeli.... Kdyz Roza na Iru nesmyslne zavrci, hned ji okriknu, nebo kdyz v zapalu radosti Iru nafne, tak ji taky okriknu. Ale jak bych teda mela reagovat, kdyz dojde k vyjasnovani pozic a dopadne to tak, ze Roza lezi pod Irou na zadech? Mam je odskubnout a obema vynadat?? smajlík
Postroj jsem objednavala tady www.nejlevneji-vycvik-psu.cz Velikost je tam jedna, protoze ma nastavitelny obvod hrudniku 64-94 cm.....

Ublíží si když je necháš ? Nebo po chvíli přestanou ?

7.12.2011 09:20
misha

XXX.XXX.17.11

No ted naposledy jsem mela pocit, ze by Ira Rozu zakousla....Kousala ji do krku a Roza uz jen tak chrcela......

7.12.2011 12:37
czizecka

XXX.XXX.106.200

mě přijde že prostě od začátku jste dělali něco blbě, teĎ bych prostě okřikla obě ale Iru víc, jinak to asi nebude fungovat. BuĎ se naučí se tolerovat, nebo se budou nenávidět, nevim jestli z nich budou kámošky. Někteří psi si prostě nesedí, je to jako s lidmi. Rozhodně bych je radši nenechala o samotě, přece jen čubky si dokážou pěkně ublížit, víc než psi. Deny tohle právě neřeší, ta má všechny drzouny na háku. Když jsem tu měla Kiknu a v osmi měsících se snažila se prosadit, Deny ji jen "sundala" a dál to neřešila, ona si je právě ve své pozici dost jistá, ví kde je její místo a ví že to místo je pevné ať už tu vychováváme jakéhokoli psíka. Je dost dominantní a zdravě sebevědomá. Mě přijde že Roza se o to místo bojí, možná o něj už přišla ale nechce to vzdát. Třeba se snaží dostat se zpátky ? ale to by chtělo vidět, tohle tlachání po netu je na nic :) Kolik je Roze? Jestli je starší a už třeba slabší tak to Iru i může provokovat k tomu získat její pozici. Jestli už na to Roza nemá... fakt nevim takhle po netu no. A nebo to je tím že jí ta puberťačka prostě provokuje, toho si nemusíš ani všimnout, psi prostě používaj hodně jemný signály a když ty píšeš a myslíš si že to bylo bez důvodu, vůbec to tak nebylo :) A třeba se to po pubertě srovná samo.. bůhví

7.12.2011 13:58
mata

XXX.XXX.80.144

Ahoja, jen sem najukla co fotky a vidím, že tu je problém s fenkama smajlík
Misho, feny jsou vždycky horší, než psi, jsou méně snášenlivé, majetnické, nervní a hlavně když se rvou, tak natvrdo a pokud se fakt začnou nesnášet, tak navždycky :-|
Vždycky jsem měla a mám smečku doma a dohromady, ať už jen feny, smíšenou, anebo jen psy... a možná i díky tomu se mi snesou i ti, co by se jinak nesnesli. Resp. o samotě je společně nemůžu nechat, ale v mé přítomnosti si nikdo z nich nedovolil a nedovolí a dovolit nesmí žádný děsy. Prostě odmala jim jasně dávám najevo, že tohle tolerovat nebudu :-| Ovčandy se mi třebas dvě nesnášely, ale pokud byly v mé přítomnosti, nervaly se. Dobře věděly, že to nedovolím. zatímco když byly jen s mamkou, nebo jiným členem rodiny, byl průser.
Aktuálně je problematickej pes Efram, nesnese vlastně nikoho, a to dokonce ani Kikinu ( vykastrovaná je pár týdnů, nebral ji ale ani jako nekastrovanou, tže nevěřím, že vždy a u každého jedince hraje kastrace ať psa či feny nějakou roli. Tu hraje jedině a pouze autorita pána a pevně a jasně nastavená pravidla soužití smečky!!! ). Přesto mi tu Efram žije volně puštěnej v bytě i venku s ostatníma, a já vím, že v mé přítomnosti si dává bacha. Bacha si musím sice dávat i já, sledovat ho, ptž je to hajzl na entou a nebudu čekat, až ujede, ale zasáhnu ještě před tím - další výhoda psů doma, nebo společně žijících s lidmi, že člověk na nich pozná všechno ještě dřív, než ten pes sám :-) Ovšem i přesto všechno vím, že i když zůstane doma přítel, a já odcházím, psy odděluju, neboť přítele oni prostě neberou :-| Je nedůslednej, nevychovává je a necvičí a zatímco ti tři ho občas poslechnou, Efram ho má naprosto někde :-)
Takže chybu jste udělali určitě vy svým špatným přístupem. Nejlepší by bylo zajít někam, kde by ti přímo poradil cvičitel, kterej by tebe, tvůj přístup i obě feny měl možnost lépe poznat :-) Hlavně proboha zapomeň na cokoliv ohledně Desenskýho :-|
Celkově se mi jeví z tvého psaní, že jsi tolerovala vrčení obou fen, jejich vymýšlení napadnutí a provokace sebe navzájem. Křičení tady vážně není pomoc, spíš naopak, feny tím ještě nabudíš a utvrdíš je v tom, že to nezvládáš. Nadechni se a v klídku je obě čapni, na obě hluboce zahuč a obě potrestej ( hodinu ležení na místech, nebo izolace od smečky, hodinový úvaz apod. ). Trest musí být pro obě ( jak to čtu, maj na tom podíl obě dvě, tže se s nima nebabrej ), musí být rychlej, ráznej, lehce pochopitelnej a hlavně KLIDNEJ! Klid = autorita :-) I naštvaně zahučet na psa se dá hluboce a v klidu a má to větší účinek, než nervní a hysterický vyřvání, který je dlouhý a pro psa signalizuje nervozitu a nevědomost jeho majitele.
No a rada na závěr, nepočítej s tím, že se někdy budou mít opravdu rády. Mohou se snášet v tvé přítomnosti, ale samotné je nikdy už nenechávej, ani venčit! je to pro bezpečí jejich!
Já třás Eframa nechávám lítat na zahradu s ostatníma, aniž bych tam byla, ale on ví, že tam vidím, i když reálně to není samo pravda. Ovšem udělala jsem vše pro to, aby měl pocit, že ho vidím všude :-) Jde to, je to záhul, ale jde. A stejně mě zkouší, tže já stejně občas musím šmírovat a udělat BAF, abych ho utvrdila v tom, že fakt furt všecko vidím :-)

7.12.2011 15:31
misha

XXX.XXX.17.11

Je mi jasny, ze jsme udelali neco blbe my :-( Roze je 7,5 let. Jsem na matersky, takze se da rict, ze mam psy vetsinu casu pod dohledem a zadny vrceni jsem opravdu netolerovala. Mato, Desensky opravdu neni muj salek kavy, takze toho opravdu neresim. Narazila jsem nejakou diskuzi na jeho webu, jak jsem hledala info o fenach ve smecce....Ale prave jsem hned zmizela. Ta bitka, ktera probehla se bohuzel stala, kdyz jsem u nich nebyla, takze ani poradne nevim, jak to zacalo..... Od ty doby se mi zatim zda, ze Roza asi Ire ustoupila, dneska jsem jim hazela klacek a Roza ho pred Irou pustila. Dneska si spolu na zahrade normalne hrali.... , ale Roza mi prijde takova, ze si dava pred Irou pozor...Vim, ze takhle po netu se blbe radi, ze by to chtelo videt, ale nevim. kdo by mi s tim poradil. Tak aspon dekuju za vase prispevky tady :-)

7.12.2011 15:40
mata

XXX.XXX.80.144

Misho nic si s toho nedělej, každej udělá chybu, a to obvykle právě tam, kde si myslí, jak to má zmáknutý a už to zná :-| Já budu sekat chyby, co budu živa, ptž čék si může říkat co chce, ale pak přijde situace, kdy to totál pohnojím a uvědomím si to až zpětně :-|
U vás je důležitý, abys to nevzdala a byla ve střehu, nenechávala je bez dozoru právě proto, abys měla možnost zasáhnout ještě dřív, než se některá z nich k něčemu rozhoupe. A neusnula na vavřínech, že sou chvíli v pohodě, páč jak jednou začaly, už v pohodě nebudou smajlík
Holt budeš muset razantně zasahovat a dát oběma najevo, že to nebudeš trpět. A jakmile s nima nebudeš, oddělovat je. I kdyby rok sekaly dobrotu, tak to nadále důsledně dodržovat. bez dozoru oddělovat, s dozorem hlídat jak ostříž a předcházet sebemenší nelibosti některé z nich :-) Je to zvyk a čék to časem dělá automaticky, čili má voči za pěti rohama a stíhá u toho milion dalších věcí ( i proto to spíš dávaj ženský, pánové to moc nestíhaj smajlík ).
Taky se to možná změní, až vykastruješ Iru, ony ty hormony jsou mršky :-)

7.12.2011 16:14
misha

XXX.XXX.17.11

Dekuju. Stve me, ze jsem je fakt od ty doby, co jsme Iru privezli sledovala a jakykoliv vrceni jsem zatrhla. Roza je fakt zmetek ( je jasny, ze velka cast viny je nase :-(), takze jsem je hlidala z toho duvodu, aby si na Iru nevyskakovala. Ira na ni nic nezkousela. Az tohle, to je Ira cerstve po harani..... No jsem z toho na palici, porad je sleduju.

7.12.2011 16:39
mata

XXX.XXX.80.144

Nu u nás sem vypozorovala, že PO hárání byly mé feny vždy vzteklejší, nevrlejší, neposlušnější, než během hárání. Asi je to daný rádoby zabřeznutím, čili faleškou. Jedním slovem: HORMONY! Jsou sice prospěšný, ale pomalu zjišťuju, že váha se převrací směrem k víc škodě, než užitku.
Věřím, že je to na palici, ale bude líp, neboj. Jen vydržať! A hlavně VESELE! Když budeš v nervech ty, budou ony dvakrát tolik.

7.12.2011 17:34
misha

XXX.XXX.17.11

:-) Snazim se. Za chvili jedu koupit dreveny aport, at muzem s Irou trenovat

7.12.2011 18:27
mikka

XXX.XXX.29.1

Misho nojo fenky jsou nervačky tak držím palce at se srovnají. Orry je v pohodě oba starší psy plně respektuje a chová se jako správne podřízene štěně ve smečce, ale horší je, že jak je vemu na spolešnou procházku s Enzem ( Enzo je malý kříženec cca jako bígl ) tak ho blbec loví :-| Enzo běhá kolem a Orry nedělá nic jineho než , že se ho stále pokouší slovit - včera ho srazil a čelistma ho přimáčl k zemi a asi ho stiskl, protože Enzo zařval a měl pak citlivá žebra :-( Je to divný, že se tak chová, když se mu doma podřizuje stačí, aby Enzo zavrčel, když mu chce vzít Orry kost a už se válí na zádech.

Jinak mi začal zase pokulhávat po 2 měs zase schjo já se z něj zblázním doufám, že to je rustem, protože zase povyrostl a zmohutněl tak doufám. Pro jistotu jsem koupila aptoflex a přidávám ho k jídlu.

Jak je to se stopováním v mrazech a SNĚHU ? Slyšela jsem, že to není nejlepší je to pravda ?

7.12.2011 19:10
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
Misho nojo fenky jsou nervačky tak držím palce at se srovnají. Orry je v pohodě oba starší psy plně respektuje a chová se jako správne podřízene štěně ve smečce, ale horší je, že jak je vemu na spolešnou procházku s Enzem ( Enzo je malý kříženec cca jako bígl ) tak ho blbec loví :-| Enzo běhá kolem a Orry nedělá nic jineho než , že se ho stále pokouší slovit - včera ho srazil a čelistma ho přimáčl k zemi a asi ho stiskl, protože Enzo zařval a měl pak citlivá žebra :-( Je to divný, že se tak chová, když se mu doma podřizuje stačí, aby Enzo zavrčel, když mu chce vzít Orry kost a už se válí na zádech.

Jinak mi začal zase pokulhávat po 2 měs zase schjo já se z něj zblázním doufám, že to je rustem, protože zase povyrostl a zmohutněl tak doufám. Pro jistotu jsem koupila aptoflex a přidávám ho k jídlu.

Jak je to se stopováním v mrazech a SNĚHU ? Slyšela jsem, že to není nejlepší je to pravda ?

Není to dobrý tam kde jsou vidět šlápoty, tam kde je to sešlapaný to nevadí. Pes není blbej a naučil by se hledat očima. No a myslím stopy do -5ti supňů jestli si to dobře pamatuju, jsou okej. Nicméně já stopu na sněhu nedělám

to kulhání - nedělali jste předrentgeny? Kamarádky fenka (7 měsíců) kulhala a zjistili jí dvojky kyčle, ale samozřejmě vám přeju ať je to jen růstový

7.12.2011 19:18
mikka

XXX.XXX.29.1

czizecka napsal(a):
Není to dobrý tam kde jsou vidět šlápoty, tam kde je to sešlapaný to nevadí. Pes není blbej a naučil by se hledat očima. No a myslím stopy do -5ti supňů jestli si to dobře pamatuju, jsou okej. Nicméně já stopu na sněhu nedělám

to kulhání - nedělali jste předrentgeny? Kamarádky fenka (7 měsíců) kulhala a zjistili jí dvojky kyčle, ale samozřejmě vám přeju ať je to jen růstový

Nedělala ... já nevim nějak se mi do nich nechce jestli tam něco má tak to stejně nezměním a nechci se dopředu nervovat. Tak nějak tuším, že to nebude uplně okej a rustove problemy jso umoje utěcha :-|
Zase koukala jsem mu do rodokmenu a u nikoho to nevidím tak pořád doufám .. Mám s ním tolik plánu a on má tak skvělou povahu vubec si neumim představit, že bych se toho musela vzdát kvuli nohám smajlík

7.12.2011 19:55
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
Nedělala ... já nevim nějak se mi do nich nechce jestli tam něco má tak to stejně nezměním a nechci se dopředu nervovat. Tak nějak tuším, že to nebude uplně okej a rustove problemy jso umoje utěcha :-|
Zase koukala jsem mu do rodokmenu a u nikoho to nevidím tak pořád doufám .. Mám s ním tolik plánu a on má tak skvělou povahu vubec si neumim představit, že bych se toho musela vzdát kvuli nohám smajlík

Moc ti přeju aby to bylo v poho, ale asi bych mu ty předrentgeny udělala páč já bych neměla klid. No já mám taky fenu se skvělou povahou a skvěle jsem jí to pohnojila, ale zase si říkám, honit se kvůli dvoum, třem vrhům nemá cenu, tak jsem to neřešila i když by to možná ještě šlo

Memory.. ten postroj jí táááááák sluší :DDDDD

8.12.2011 11:50
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
Moc ti přeju aby to bylo v poho, ale asi bych mu ty předrentgeny udělala páč já bych neměla klid. No já mám taky fenu se skvělou povahou a skvěle jsem jí to pohnojila, ale zase si říkám, honit se kvůli dvoum, třem vrhům nemá cenu, tak jsem to neřešila i když by to možná ještě šlo

Memory.. ten postroj jí táááááák sluší :DDDDD

Jsem ti to říkala že je čananej a ne pouťovej smajlíksmajlík

8.12.2011 15:25
misha

XXX.XXX.17.11

Holky, jak by mela mit ten postroj na pevno??? Ja nevim, jestli ji to neni velky smajlík Jako ta cast co ma mezi packama, tak ta je utazena, jak to jde a stejne ji to tam tak planda.....

8.12.2011 15:26
misha

XXX.XXX.17.11

Ta cast, co ma za packama, ta je v pohode, ale to, co ma pred nima, je hrozne volny.....

9.12.2011 13:56
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Ta cast, co ma za packama, ta je v pohode, ale to, co ma pred nima, je hrozne volny.....

A nejde to stáhnout? Já se spletla, já jsem koupila ten popruhovej ne easy.. smajlík

9.12.2011 14:54
misha

XXX.XXX.17.11

czizecka napsal(a):
A nejde to stáhnout? Já se spletla, já jsem koupila ten popruhovej ne easy.. smajlík

No prave, ze to co ma jako kolem krku to nejde stahnout, stahuje se jen ta cast, co ma mezi nohama (ten popruh pod tim kozenym trojihelnikem ) a tu mam stazenou na maximum (pak se stahuje jeste ta cast co je za nohama, to je v pohode.....) Tak nevim...vezmu to zitra na cvicak, at mi na to kouknou zkusenejsi. Pri nejhorsim koupim manmat smajlík

9.12.2011 17:54
mikka

XXX.XXX.184.103

misha napsal(a):
No prave, ze to co ma jako kolem krku to nejde stahnout, stahuje se jen ta cast, co ma mezi nohama (ten popruh pod tim kozenym trojihelnikem ) a tu mam stazenou na maximum (pak se stahuje jeste ta cast co je za nohama, to je v pohode.....) Tak nevim...vezmu to zitra na cvicak, at mi na to kouknou zkusenejsi. Pri nejhorsim koupim manmat smajlík

však ona do toho doroste tak je to jedno :-)

9.12.2011 20:29
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):

Správný přístup .. kup MANMAT smajlík

9.12.2011 20:31
czizecka

XXX.XXX.106.200

Jo ona doroste, já bych to tak nehrotila, manmat si nekupuj, nemůžem mít všici stejnej smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

10.12.2011 00:43
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
Jo ona doroste, já bych to tak nehrotila, manmat si nekupuj, nemůžem mít všici stejnej smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

hele stejně se všechny nikdy nepotkáme , tak co můžem mít stejnej co by ne .. horší je že u nás na cviku máme 3 lidi stejnej smajlíksmajlík

11.12.2011 08:23
misha

XXX.XXX.17.11

Tak mame za sebou dalsi obrany, ale poprve v novem postroji :-) Ira byla uzasna!!!! Postroj funguje, takze nic jinyho kupovat nebudem. Mely by byt nejaky fotky, tak sem pak nejakou dam. Nekdy bych taky mela vyfotit, jak jsem jako prase, kdyz prijedu ze cvicaku, protoze jakmile tam vyndam Iru z kotce, tak vyvadi jak blazen a skace na me :-). Jinak doma mam cuby bud zvlast, nebo kdyz mam cas, tak jsou spolu a vyhledavam situace, kdy by mohlo dojit k nejakemu vrceni a jakmile Roza zavrci, tak jidam najevo, ze tohle teda ne. Ira je zlato, mam z ni radost :-).

11.12.2011 19:22
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak to je super že vám to s Irou jde!

Pro memory :DDDDDD foto

12.12.2011 09:23
mata

XXX.XXX.80.144

U nás vede jednoznačně Manmat :-)

12.12.2011 09:29
mata

XXX.XXX.80.144

Běháme, lyžujeme, taháme a obranujeme a Manmátek nezklamal v ničem :-)

13.12.2011 11:06
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak máme taky o jednu čubku víc, doufám že jen dočasně :DD

13.12.2011 12:31
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):

To je ta ségřina Eviku ?

13.12.2011 12:38
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
To je ta ségřina Eviku ?

Jo jo to je ta ségry

13.12.2011 13:19
misha

XXX.XXX.17.11

czizecka napsal(a):

Ty blaho! Kery je uz takhle velka??? Moc hezka fotka:-)

13.12.2011 20:07
misha

XXX.XXX.17.11

Hehe, nojo manmat :-))

13.12.2011 20:47
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
Hehe, nojo manmat :-))

No tak mi MANMATíme komplet i s vodítkama a tak :-) na dlouhé tůry se to nedá jinak :-)

13.12.2011 21:36
mata

XXX.XXX.80.144

memmory napsal(a):
No tak mi MANMATíme komplet i s vodítkama a tak :-) na dlouhé tůry se to nedá jinak :-)

Jj aj my, sedák a vodítko s amortizérem od Manmatu je na běh i tůry též nepostradatelné :-) I když spíš pro mě, než pro Frííí :-)

14.12.2011 10:57
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Ty blaho! Kery je uz takhle velka??? Moc hezka fotka:-)

46cm a 14kg :) a to je hubenější musím jí oplácnout až přijde opravdu zima

15.12.2011 13:23
czizecka

XXX.XXX.106.200

15.12.2011 13:24
czizecka

XXX.XXX.106.200

15.12.2011 13:25
czizecka

XXX.XXX.106.200

a ještě jedna hrozně hubená Deny smajlík

15.12.2011 14:18
mikka

XXX.XXX.184.103

No pááni ta je veliká hrozný jak ty štěnata rychle rostou smajlík
Taky mi přijde, že jsem si nedávno Orryho púřinesla a ono už je to pul roku a z 2kg černeho uzlíčku vyrostlo 35 kg černe zvíře :-)

Už jsme začali dělat revíry a zatim je to spíš vesele snad to brzo pochopí momentálně to vypadá, že Orry doběhne za plentu a sice štěká, ale snaží se figuranta rozhejbat tím, že po něm skáče, strká do něj a td smajlík

16.12.2011 12:02
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
No pááni ta je veliká hrozný jak ty štěnata rychle rostou smajlík
Taky mi přijde, že jsem si nedávno Orryho púřinesla a ono už je to pul roku a z 2kg černeho uzlíčku vyrostlo 35 kg černe zvíře :-)

Už jsme začali dělat revíry a zatim je to spíš vesele snad to brzo pochopí momentálně to vypadá, že Orry doběhne za plentu a sice štěká, ale snaží se figuranta rozhejbat tím, že po něm skáče, strká do něj a td smajlík

Děláte je doufám na vodítku ty revíry ??

16.12.2011 12:16
mikka

XXX.XXX.29.1

memmory napsal(a):
Děláte je doufám na vodítku ty revíry ??

Noo má ho na sobě, ale pustim ho, když ho vyšlu s povelem revír a než já doběhnu tak je tam sám ...
Ale včera jsem to v lese s přítelem trenovali a už se zdá , že to chápe, že má pouze a jen štěkat

18.12.2011 17:35
memmory

XXX.XXX.252.42

Před nějakou dobou jsem byla pořžádáná o další fotky Zorky .. naší nejnovější psice .. dneska jsem konečně nějaké udělala :-)

18.12.2011 17:37
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
Před nějakou dobou jsem byla pořžádáná o další fotky Zorky .. naší nejnovější psice .. dneska jsem konečně nějaké udělala :-)

Jinak teda problém s tím že ji Rita chce sežrat - jelikož je to fenka že jo je zažehnán :-) - aleluja smajlík .. už jsi hrajou jak o život :-)

20.12.2011 10:47
czizecka

XXX.XXX.106.200

21.12.2011 19:30
mikka

XXX.XXX.184.103

Dnešní fotky z borského parku :-)

21.12.2011 19:35
mikka

XXX.XXX.184.103

už unavený po 2 hodinových hrátkách :-)

1.1.2012 18:21
czizecka

XXX.XXX.106.200

No teda, odkud to tu zase hrabu? smajlík

Nesiny nové odpočívadlo :D

6.1.2012 09:50
czizecka

XXX.XXX.106.200

Kdysi jsem vytáhla ovčáky z hlubin, do kterých se jistojistě vracejí

Deny Tříska

6.1.2012 13:25
memmory

XXX.XXX.252.42

No jo Eviku není asi o čem diskutovat .. všichni všechno vědí a fotky pesanů nám asi ukázat nechtějí smajlíksmajlík

9.1.2012 19:32
czizecka

XXX.XXX.106.200

Mno jo no, co naděláme, jsme v tom zase samy smajlík

Ten postroj mi štve jak se furt přetáčí

9.1.2012 21:03
aneleh

XXX.XXX.128.28

tak se přidávám a hlásím, že k našim aussínkům přibyla fenka ovčounka :-))
Channy Bady-Ron, 1,5roku (Geena Bady-Ron x Francesco Anrebri)
čubinku jsem si přivezla před třemi dny, takže se zatím poznáváme, ale je to ohromné zlatíčko... Plány do budoucna jsou sportovní kynologie a uvidíme, co ji bude bavit..
Zatím teda až si pořádně zvykne, tak musíme namakat aspoň základní poslušnost, protože nic neumí:-)

Martinka07

9.1.2012 23:55
Martinka07

XXX.XXX.33.235

PROSÍM NEZNÁTE,NEBO NEHLEDÁTE NĚKDO TUHLE FENKU NO S PP?

http://www.olomouckyutulek.cz/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=3831

10.1.2012 09:33
czizecka

XXX.XXX.106.200

aneleh napsal(a):
čubinku jsem si přivezla před třemi dny, takže se zatím poznáváme, ale je to ohromné zlatíčko... Plány do budoucna jsou sportovní kynologie a uvidíme, co ji bude bavit..
Zatím teda až si pořádně zvykne, tak musíme namakat aspoň základní poslušnost, protože nic neumí:-)

Vás jsem viděla na FB asi :) nebo jsem viděla někde fenku. Fenka je pěkná, potřebuje trochu namakat až si zvykne ale určitě je super :)
a proč se jí zbavili?

10.1.2012 09:33
czizecka

XXX.XXX.106.200

Martinka07 napsal(a):
PROSÍM NEZNÁTE,NEBO NEHLEDÁTE NĚKDO TUHLE FENKU NO S PP?

http://www.olomouckyutulek.cz/gallery.php?akce=obrazek_ukaz&media_id=3831

Bohužel ne, ale někam jí dám....

10.1.2012 10:42
aneleh

XXX.XXX.128.28

czizecka napsal(a):
Vás jsem viděla na FB asi :) nebo jsem viděla někde fenku. Fenka je pěkná, potřebuje trochu namakat až si zvykne ale určitě je super :)
a proč se jí zbavili?

jj, na fb jsem ji dávala :)
je hubená jako koza, lezou jí žebra, páteř i kyčle, má matnou srst plnou lupů... Musí se dát pořádně do kupy. Taky je ještě dost opatrná na rychlejší pohyb nebo nárazovej zvuk :(
Proč - ono toho bude víc, ale v podstatě nevím... Mě bylo řečeno, že nemaká... což si nemyslím, poněvadž se mnou se dost inteznivně tahá o hadr, už zkoušíme oční kontakt a reagovat na jméno - což neumí...
Každopádně jsem taky zjistila, že je po štěňatech - což mi bývalá majitelka teda potvrdila - že se jí to tam nějak nakrylo..smajlík
Takže ve výsledku nevím, proč ji dali pryč, ale pro mě a myslím, že i pro ni je to jen dobře...

10.1.2012 12:53
czizecka

XXX.XXX.106.200

aneleh napsal(a):
jj, na fb jsem ji dávala :)
je hubená jako koza, lezou jí žebra, páteř i kyčle, má matnou srst plnou lupů... Musí se dát pořádně do kupy. Taky je ještě dost opatrná na rychlejší pohyb nebo nárazovej zvuk :(
Proč - ono toho bude víc, ale v podstatě nevím... Mě bylo řečeno, že nemaká... což si nemyslím, poněvadž se mnou se dost inteznivně tahá o hadr, už zkoušíme oční kontakt a reagovat na jméno - což neumí...
Každopádně jsem taky zjistila, že je po štěňatech - což mi bývalá majitelka teda potvrdila - že se jí to tam nějak nakrylo..smajlík
Takže ve výsledku nevím, proč ji dali pryč, ale pro mě a myslím, že i pro ni je to jen dobře...

No tě pic teda, chudinka... moje byla taky hubená, srovnala se až teď po dvou letech, dospěla a konečně nějak vypadá, nemusí to být stravou :) Tak přeji hodně štěstí

10.1.2012 15:16
memmory

XXX.XXX.252.42

aneleh napsal(a):

Moc krásná :-) .. držím palec:-)

21.1.2012 19:44
mikka

XXX.XXX.184.103

Jejda kam jsme to zapadli :-|

Tak jak řádíte na sněhu ? Orry si sněhu užívá co to jde :-)

21.1.2012 20:59
aneleh

XXX.XXX.128.28

mikka napsal(a):
:-)

krasavec:-)

25.1.2012 20:22
memmory

XXX.XXX.252.42

Tady nám to nějak umírá nebo co smajlík Jinak Orry už je kus pořádnýho psa :-)

25.1.2012 20:43
mikka

XXX.XXX.184.103

memmory napsal(a):
Tady nám to nějak umírá nebo co smajlík Jinak Orry už je kus pořádnýho psa :-)

Orry mate kožichem moc velikej není a už asi ani neporoste do výšky určo ne zustal na te spodní hranici výšky 61cm ..

Jinak Orry už konečně zvládá žebřík jak nahoru tak dolu je to šikula muj smajlík

Kousaly jste už v 9 měs na rukáv ?

25.1.2012 23:45
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
Orry mate kožichem moc velikej není a už asi ani neporoste do výšky určo ne zustal na te spodní hranici výšky 61cm ..

Jinak Orry už konečně zvládá žebřík jak nahoru tak dolu je to šikula muj smajlík

Kousaly jste už v 9 měs na rukáv ?

No myslím že jak dospěje tak ještě poroste :-)
Jinak já mám problematickou fenu takže ne ... my jsme na rukáv kousaly možná v 14-15 měsících poprvé .. ale není umění kousat na rukáv .. tak to neber:-)
Co se týká žebříku u nás smajlíksmajlíksmajlík já ho ještě ani nezkoušela abych se přiznala smajlíksmajlík

25.1.2012 23:54
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
Ještě nějaké photo :-)

.. a poslední ..

25.1.2012 23:56
memmory

XXX.XXX.252.42

Kdyby jste měly zájem moje foto jsou stále přidávána na http://memmory.rajce.idnes.cz/ :-)

26.1.2012 09:49
czizecka

XXX.XXX.64.158

Čekala jsem, kdo nás vytáhne z bažin :DDD

Moje holky si sníh užívají náležitě :D

26.1.2012 09:51
czizecka

XXX.XXX.64.158

26.1.2012 12:38
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
bílý švícarský choďák :D

Tak to sedí :D .... jinak ti moji černí taky nejsou moc černí smajlíksmajlíksmajlík

26.1.2012 20:41
mikka

XXX.XXX.184.103

czizecka napsal(a):
bílý švícarský choďák :D

jeeee, kde je chodske miminko smajlík ona už je z ní chodská slečna :-) Kolik ono jí je vypadá už jako dospělý pes ?

26.1.2012 22:08
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
jeeee, kde je chodske miminko smajlík ona už je z ní chodská slečna :-) Kolik ono jí je vypadá už jako dospělý pes ?

Miminko je v trapu .. Qvéčko je velká holka už smajlík

27.1.2012 09:58
czizecka

XXX.XXX.64.158

miminku je půl roku, v dubnu jde na svod :-))

28.1.2012 18:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

Ahojte:-),
vím, že to sem úplně nepatří, ale dostala jsem záchvat chlubení - tohle se nám vyklubalosmajlík

28.1.2012 20:38
memmory

XXX.XXX.252.42

vím, že to sem úplně nepatří, ale dostala jsem záchvat chlubení - tohle se nám vyklubalosmajlík

Gratulujem .. ale teda to klubání smajlíksmajlíksmajlík

29.1.2012 10:07
czizecka

XXX.XXX.64.158

Tééda gratuluju, těch je :DDDD

29.1.2012 17:44
mikka

XXX.XXX.29.1

Jeee obr gratulace smajlík Kdopak jsou rodiče ? Po malině již delší dobu pokukuju a láká mě čím dál víc :-)

29.1.2012 18:43
eavy

XXX.XXX.26.38

Nazdááár ženy smajlík Jukám co je tu nového a koukám že háááááfo :-)

K postrojům - všude je vidět hen ten Manmat smajlík pouťovej :-) Tož teda do něj asi taky půjdu smajlíksmajlík

A jináč, od 1.ledna jsem už úplný majitel Didinky smajlík Už uběhla ta půl roční dočasná péče a nikdo mi ji už nevezme! :-)

Na fotu ještě z útulku v Lazci smajlík

29.1.2012 18:45
eavy

XXX.XXX.26.38

eavy napsal(a):
Nazdááár ženy smajlík Jukám co je tu nového a koukám že háááááfo :-)

K postrojům - všude je vidět hen ten Manmat smajlík pouťovej :-) Tož teda do něj asi taky půjdu smajlíksmajlík

A jináč, od 1.ledna jsem už úplný majitel Didinky smajlík Už uběhla ta půl roční dočasná péče a nikdo mi ji už nevezme! :-)

Na fotu ještě z útulku v Lazci smajlík

A tu po dvou měsících u mě :-)

30.1.2012 07:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

mikka napsal(a):
Jeee obr gratulace smajlík Kdopak jsou rodiče ? Po malině již delší dobu pokukuju a láká mě čím dál víc :-)

rodiče jsou tady:

Rodiče jsou tady:
otec: http://www.working-dog.eu/dogs-details/967528/Ir-ze-Svobodn%C3%A9ho-dvora
matka: http://www.working-dog.eu/dogs-details/984844/Anse-Olbramovick%C3%BD-kv%C3%ADtek

30.1.2012 07:29
aneleh

XXX.XXX.128.28

eavy napsal(a):

páni, skoro bych nevěřila, že je to jedno a to samý zvířátko :-) super práce :)

30.1.2012 07:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

eavy napsal(a):

tak to je mazecsmajlík

31.1.2012 11:29
memmory

XXX.XXX.252.42

:-) V neděli jsem oslavila narozky tréninkem s Radkem Kupkou .. bylo přes den i -13°C jako mazec Radek tuhl zaživa smajlíksmajlík

1.2.2012 10:53
czizecka

XXX.XXX.250.207

memmory napsal(a):
:-) V neděli jsem oslavila narozky tréninkem s Radkem Kupkou .. bylo přes den i -13°C jako mazec Radek tuhl zaživa smajlíksmajlík

To je ostnáč od gappaye? DRží??

1.2.2012 16:28
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
To je ostnáč od gappaye? DRží??

Není Evi od gappaye a právě v neděli se mi rozbil smajlík .. radek hnedka ... ten není od nás co ? :-):-)

2.2.2012 13:25
czizecka

XXX.XXX.250.207

memmory napsal(a):
Není Evi od gappaye a právě v neděli se mi rozbil smajlík .. radek hnedka ... ten není od nás co ? :-):-)

No já mám právě ze zveráče a furt se odepíná, tak ho nepoužívám páč mi to se**. A na gappayácký zatím není, ale poslední dobou ho nepotřebujem, páč pouuuuštíííí :DDDDD zatim

2.2.2012 17:38
eavy

XXX.XXX.26.38

czizecka napsal(a):
No já mám právě ze zveráče a furt se odepíná, tak ho nepoužívám páč mi to se**. A na gappayácký zatím není, ale poslední dobou ho nepotřebujem, páč pouuuuštíííí :DDDDD zatim

Ty Evi, ale tobě jednu dobu nepouštěla, že jo?

Jinak díky všem, komu se moje útulkačka líbí :-)

(Barevně fotka nic moc, foceno k večeru a ani víííím, není dokonale vyčesaná smajlík )

2.2.2012 17:39
eavy

XXX.XXX.26.38

A ženy, co říkají vaši psíci na tuhé mrazy? smajlík

2.2.2012 19:46
czizecka

XXX.XXX.250.207

eavy napsal(a):
Ty Evi, ale tobě jednu dobu nepouštěla, že jo?

Jinak díky všem, komu se moje útulkačka líbí :-)

(Barevně fotka nic moc, foceno k večeru a ani víííím, není dokonale vyčesaná smajlík )

Tak ona vlastně pouštěla, jen jsem měli špatnou taktiku, fig jí dal za odměnu kousnout a to vše opakoval 4x a pokaždé stejně, takže se na závodech odměňovala sama :DDD Pustila, počkala, kousla :DDD TeĎ to děláme úplně jinak, ale je fakt že ostáčem jsme tomu pouštění taky dost pomohli

Přidejte reakci

Přidat smajlík