Dobrý den,
mám do budoucna zájem o pořízení N.Boxera ( zřejmě feny). Ale trošku mě straší zprávy o jejich zdraví. Je to problém všech dnešních/moderních plemen a tak se tím nemám nějak zatěžovat a brát stav jaký je prostě jako fakt? Resp. je to se zdravím u Boxerů opravdu špatné?
Případně s ohledem na zdraví, mohl by mi někdo fundovaný poradit Chov.Stanici? Resp. Férové lidi co Chov. stanici provozují? Je mi jasné, že nemoc se může vyskytnout všude, ale jistě jsou na tom někde líp, nebo jsou přímnější.
Předem děkuji
filipf
napsal(a):
Dobrý den,
mám do budoucna zájem o pořízení N.Boxera ( zřejmě feny). Ale trošku mě straší zprávy o jejich zdraví. Je to problém všech dnešních/moderních plemen a tak se tím nemám nějak zatěžovat a brát stav jaký je prostě jako fakt? Resp. je to se zdravím u Boxerů opravdu špatné?
Případně s ohledem na zdraví, mohl by mi někdo fundovaný poradit Chov.Stanici? Resp. Férové lidi co Chov. stanici provozují? Je mi jasné, že nemoc se může vyskytnout všude, ale jistě jsou na tom někde líp, nebo jsou přímnější.
Předem děkuji
chs " Ze země lva " krásný zdravý psi, aspoň co já vím
filipf
napsal(a):
Takže bohužel chovná stanice - "Z Kaštýlku" nemá funkční webovou prezentaci.
A Optimu hned jdu nastudovat,resp. už jsem na ní tak trošku koukal. Všiml jsem si, že jejich odchovy a chovanci mají celoevropskou působnost/úspěšnost.
Ano mají, dokonce je o štěňata z téhle chovatelské stanice zájem i v USA a v JAR, kam letos putovali tři štěňata. Z osobní zkušenosti preferuji kontakt s chovatelem, od kterého očekávám solidní jednání,ochotu a pomoc a právě tohle vám v téhle chov.st.nabízí. Nezávazně můžete kontaktovat majitele této chovatelské stanice, vždy Vám ochotně poradí i pomůže !!