ZANEDBANÝ FOXTERIER - pomohl by někdo?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2011 20:25
verr

XXX.XXX.33.14

Včera mi jedna známá volala, jestli bych jejich známému nepřijela ostříhat foxteriéra. Tak jsem dneska sbalila věci a jela. A nestačila jsem se divit, co mi přivedli. Byla to smradlavá dredatá koula chlupů. Fakt by nikdo neřekl, že je to foxík. Bylo mi z toho děsně, viděla jsem už hodně zanedbaných psů, ale tohle byla síla. Když sem ho chudáka oholila (nic jiného s tím dělat nešlo), zjistila jsem, že má zánět kůže po celým těle. Ještě aby ne, když kůže nemohla podtím krunýřem dýchat. Taky má ošklivý zánět v uších. Oba zvukovody měl uplně rudé a oteklé. O když jsem mu ostříhala chlupy na hlavě, zjistila jsem, že je slepý. Má šedý zákal a zánět spojivek. Ještě teď jsem strašně naštvaná a psa je mi hrozně líto. Je mu prý něco kolem šesti let a je s PP (v uších měl tetování). S majitelem jsem se snažila slušně jednat (i když to bylo dost těžký protože jsem ho v tu chvíli chtěla nejraději kopnout někam). Řekla jsem mu, že peníze za stříhání nechci, když mi slíbí, že se za dva měsíce ozve a já psa vyčešu a přetrimuju. Ukázala jsem mu ty zvukovody i zarudlou kůži a oči. A on mi řek, že slepý je už dlouho a jenom se vymlouval. Sice slíbil, že ho ukáže nějakýmu vetovi, ale já tomu nevěřím. Taky mi několikrát zopakoval, že už ho chtěl nechat utratit když je slepej. Řekla jsem mu, že slepota je pro toho psa v tuhle chvíli nejmenší problém, že musí mít ohromný bolesti protože ta kůže, uši i oči musí hrozně bolet. Ale že nechápu, že se nestydí když má psa v takovým stavu. A on na to, že je stejně jenom na dvorku a nikdo ho nevidí, takže se za něho nemusí stydět smajlík A pak mě dorazil úplně, protože prý zítra pojede se psem krýt nějakou fenu a proto chtěl aby byl ostříhanýsmajlík Už jsem fakt němela slov smajlík Nevím, co mám dělat. Pejsek byl moc milej. S mými psy se snášel dobře a při stříhání docela držel. Napadlo mě jestli by s ho nějaká dobrá duše nevzala a nepostala se o něj. Mám i dvě fotky z mobilu ale nevím jestli je sem můžu dát. Kdyžtak je pošlu emailem, kdyby byl zájem. Majiteli jsem řekla že je to týrání, ale je to naprostej ignorat mám pocit, že pejskovi by bylo líp i v útulku. Tam by se mu dostala alespoň tolik potřebná veterinární péče. Poradíte mi někdo, co mám dělat. Mám strach, že pejskovi teď bude venku zima. Přemlouvala jsem majitele aby ho nechal alespoň dva týdny v garáži, ale on to určiě neudělá. Nemůžu na toho psa přestat myslet. Ale domů ho vzít nemůžu, před dvěmi týdny jsem si vzala ke svým dvoum kníračům podobně zanedbaného a asociálního kokra a dalšího psa bych už nezvládla smajlík

15.12.2011 21:01
arosek

XXX.XXX.45.198

Zkuste toho psa odtamtud dostat za kazdou cenu, treba se ho ten "pan" rad zbavi. Urcite se najde nejaky utulek nebo depozitum, kde si ho vemou.

Jen se bojim, ze ho ma "na kseft", ze na kryti vydelava :(

15.12.2011 22:17
verr

XXX.XXX.33.14

Když ho od něho dostanu pryč tak nevím kam ho dám. Přemýšlela jsem o tom už když jsem ho stříhala, že mu ho už nevrátím a vezmu si ho. Ale já bych to doma s ním už nezvládla. Jediný co můžu, je dát ho do útulku. A i to je problém, protože bych musela lhát, že jsem ho našla běhat někde po městě a hrozilo by, že si ho tam majitel zase najde. takže to je asi blbost. Potřebovala bych najít někoho kdo by byl ochoten pomoct. Já bych pak mohla zajistit třeba pár financí na léčbu. Ale doma ho mít prostě nezvládnu. smajlík Na kšeft na krytí ho asi nemá, prý je to poprvý co ho tohle napadlo a já moc doufám, že si to majitel feny rozmyslí nebo, že se na to ten foxík v tomhle stavu nezmůže... Kdybych to věděla tak mu ho asi ani neostřhám protože pak by s ním na to krytí nejel. Omlouvám se za chyby... Je mi z toho fakt smutno, protože nemocnýho slepýho psa si asi nikdo neveme...

16.12.2011 08:38
zuzina

XXX.XXX.169.86

verr napsal(a):
Když ho od něho dostanu pryč tak nevím kam ho dám. Přemýšlela jsem o tom už když jsem ho stříhala, že mu ho už nevrátím a vezmu si ho. Ale já bych to doma s ním už nezvládla. Jediný co můžu, je dát ho do útulku. A i to je problém, protože bych musela lhát, že jsem ho našla běhat někde po městě a hrozilo by, že si ho tam majitel zase najde. takže to je asi blbost. Potřebovala bych najít někoho kdo by byl ochoten pomoct. Já bych pak mohla zajistit třeba pár financí na léčbu. Ale doma ho mít prostě nezvládnu. smajlík Na kšeft na krytí ho asi nemá, prý je to poprvý co ho tohle napadlo a já moc doufám, že si to majitel feny rozmyslí nebo, že se na to ten foxík v tomhle stavu nezmůže... Kdybych to věděla tak mu ho asi ani neostřhám protože pak by s ním na to krytí nejel. Omlouvám se za chyby... Je mi z toho fakt smutno, protože nemocnýho slepýho psa si asi nikdo neveme...

Mě spíš napadá, jaký majitel feny by si na svou čubu pustil takového psa?
Jinak to asi bude těžký - podle Vašeho popisu situace trochu pochybuju, že se pán pustí do léčení psa. A takový pejsek se určitě bude udávat dost špatně. Nešlo přečíst to tetovací číslo? Podle něj by se dal najít chovatel a třeba by ho zajímalo, jak se pes má.

16.12.2011 10:52
mojipsi

XXX.XXX.152.245

Odkud je ten zanedbaný fox? Možná bych o někom věděla-nic ale neslibuju

16.12.2011 11:18
verr

XXX.XXX.33.14

Pokud by měl někdo zájem o více informací tak mi písněte na rancupotoka@seznam.cz Díky

16.12.2011 11:42
arosek

XXX.XXX.45.198

mojipsi napsal(a):
Odkud je ten zanedbaný fox? Možná bych o někom věděla-nic ale neslibuju

Pokud jde jen o odvezeni/dovezeni, tak v tom problem extra neni (spis pak najit cas kdy), ale domu uz dalsiho psa vazne nenacpu :(

16.12.2011 11:59
mojipsi

XXX.XXX.152.245

Zatím mi ta holčina neodpověděla, tak uvidím.Kdyžtak předám kontakt.Myslím, že s dopravou by až takový problém není, tedy možná, jaký je to kraj? Nebo město bližší větší?

16.12.2011 16:29
verr

XXX.XXX.33.14

Kraj Vsočina. Asi 30km od Jihlavy. Auto mám kdyby byl probém s dopravou tak mohu pomoct. Kdyžtak pište na ten email mohu Vám poslat i ty fotky. Díky všem, kerým to není jedno...

16.12.2011 21:29
mojipsi

XXX.XXX.56.245

tak bohužel holčina co jsem myslela si ho nemůže vzít

19.12.2011 23:18
vitacit

XXX.XXX.144.66

Dejte tento příspěvek i se jménem majitele na stránky foxl klubu. http://www.foxterrier.cz/ ...třeba se někdo najde

19.3.2013 16:27
elisasedma

XXX.XXX.161.120

To je strašné!! Něco takového jsem už dlouho neslyšela. Mám fenku foxteriera a neco takového bych nikdy nedopustila. Velice pejska lituji :( P.S už se pro něj našel nový domov? smajlík

20.3.2013 15:27
ilisek

XXX.XXX.196.16

A to nechodí se psem ani na očkování, že se nad tím nepozastaví veterinář.....ale ono je teď vlastně povinnné očkování proti vzteklině defacto jednou za 3 roky.....to je hooodně dlouhá doba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík