BÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK 7

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2011 11:38
saina

XXX.XXX.237.229

Tak já s dovolením založím nové, vínoční. :)

Potkanmarvel: Jsi prostě hustá. :) Jednou bych sebe i psa taky chtěla dokopat k tomu makat.... ale se mnou bdue asi víc práce. :D :D

Veru: Jak je na tom marod? Jak se mu to hojí a jak snáší to nicnedělání?

Nemáte nějaká pfka s pesanama holky? já letos ještě ne, ale pořád dumám, jak to udělám příští rok... :D Mrňousům je dneska už týden...letí to strašně!

21.12.2011 12:44
veruha

XXX.XXX.28.67

Marod už není marod, ale torpédo obecné. Fakt dá práci ho držet v klidu. Dneska poprvé viděl sníh. Co ten se nablbnul - celé sídliště mělo divadlo :-)). Nabíral to do čuni, pak zjistil, že je to nechutně studené, tak to prskal na metry daleko, hrabal v tom, válel se.. No cirkusák.

Ale hlásím, že máme fakt problém. Bojí se lidí. Normálně zvládá chodit v davu a kraválu. Ale jakmile na něj někdo cizí promluví (hlavně chlap), naježí se jak dikobraz a řve. Když kolem někdo jen prochází, tlačí se k němu a chce očichávat, ale běda, když dotyčný vydá zvuk směrem k němu. Nikdy předtím to nedělal, všechny cizáky by k smrti ulízal, jak byl vtěrný. Nedostatkem podnětů to myslím nebude. Lidi na něj mluvili odmala a v hojné míře. Nikdo cizí mu neublížil, teda krom veterináře (ten samozřejmě v dobrém úmyslu). Myslíte, že to může být z toho? Nějak mě to hodilo do depky, už jsem se radovala, že vychovávám k vyrovnanosti a on začne takhle blbnout. smajlík.

21.12.2011 12:49
saina

XXX.XXX.237.229

Nebude to třeba jen nastupující pubertou?

21.12.2011 13:10
veruha

XXX.XXX.28.67

Myslíš? V pubertě se mi zdá už lítá až po uši. Zkouší, co si může dovolit a kdo zvítězí. Jen ten strach mi přijde prostě jako vybudovaný. Nevím, smajlík.

Ještě 7 týdnů a je tvůůůj :). Už se těším na tvoje první zážitky. Co výbavu, sháníš už :)?

21.12.2011 16:24
saina

XXX.XXX.84.197

No ještě ne, po Vánocích začnu, teď toho mám až nad hlavu i bez toho. :)

Hmm...ale je divný, že začal být bázlivka zničehonic takhle docela pozdě...tak třeba to s tím stárnutím má nějakou souvislost a ještě to přejde, snad... Co o tom soudí chovatelé?

23.12.2011 09:43
saina

XXX.XXX.244.89

Každopádně holky šťastné a veselé Vánoce! A do nového roku hodně štěstí, zdraví,. lásky a radosti s pejskama i lidma!!!

23.12.2011 11:45
lusta

XXX.XXX.121.128

Veruha: Pozor na to. To, že se pes nebojí lidí v davu, nemusí vůbec znamenat, že je to pro něj v pohodě. My jsme se o tom několikrát bavili s chovateli. Pokud pes v pohodě není, je dav lidí (a všechno to okolo) pro jeho nervovou soustavu takové přetížení, že jakoby "vypne", přestane si toho všímat a nám se to jeví, jakože je vyrovnaný a dobře to zvládá, i když opak je pravdou. Neříkám, že je to váš případ...
Asi bych se co nejvíce snažila, aby ho lidi (hlavně chlapy) začali krmit z rukou. To si myslím, že by pomohlo nejvíce.

23.12.2011 21:28
veruha

XXX.XXX.28.67

Saina: Já teda doufám, že je to jen pubertální výstřelek, ale každopádně se to budu snažit odnaučit. Jinak omlouvám se, že se blbě ptám, je mi jasné, že teď před Vánocema toho máš dost i bez shánění výbavy :). S chovateli jsem o problému ještě nemluvila, chystám se.

Lusta: Díky za info. To, že se přepne na "nouzový režim" jsem nevěděla, takže beru v potaz. Vím, že se odnaučuje pomocí krmících figurantů. Jen pořádně nevím, kde je splašit. Místní většinou mají z velkých psů respekt a když ten blboun nejapný začne vyřvávat na celé kolo, polovina z nich uteče. Mé známé už Balt všecky zná. Pořeším asi s výcvikářkou, aby mi nějaké krmiče dohodila.

Jinak tento den si musím zapamatovat. Balt dnes poprvé zvedl u čůrání nožku. Vypadal sice při tom dost vtipně, protože to ještě nemá nacvičené, tak trošku bambelal a pomočil si přední, ale stejně mě to dojalo. Už to začíná být chlap :-)).
Jo a dnes proběhlo taky vytahování stehů. Myslela jsem, že nám vyměnili psa. Z rozlítaného torpéda se na stole stala socha, co držela, ani nemukla. Nemuseli jsme ho ani přidržovat. A to jsem z toho měla nervy, co bude vyvádět.

Všem přeju krásné Vánoce, hodně dárků pod stromečkem a ten váš bílý dáreček, ať je pořád tak čilý a nezlobí paničku :)!

25.12.2011 17:06
anies

XXX.XXX.1.228

Ahooooj holky !!!

Téda se omlouvám, ale vůbec jsem neměla čas :-) .. Caro měl sem tam nějakej problémek ještě, ale nic vážnýho a pak nehorázně moc školy (Maturitní ročník) takže toho mám až nad hlavu :-( .. Jinak Caro si svoje první vánoce opravdu užil, dostal takovou neidentifikovatelnou zelenou věc, která píská a pojmenovali jsme ho Bacil smajlík Tak se zamiloval .. Trochu pořád pokulháváme, tak už jsem z toho taková nějaká špatná a nevím, co s tím .. RTG mi byli doporučený až v půl roce smajlík

Jaký jste měli vánoce Vy? smajlík

potkanmarvel

25.12.2011 21:02
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Krásné prožití svátků vánočních přeje Monča a Jessie

26.12.2011 09:19
saina

XXX.XXX.53.67

Ahoj holky!

Tak jaký byl Ježíšek, přinesl vám něco? Máte fotky pesů u stromku? :)

Já dostala od rodičů příspěvek a od sester nějaké kousátko do začátku,t ka už jen se po Vánocích vrhnout na výbavičku a bude! :) Chci se vás zeptat, co ej nezbytně nutné mít doma, než přijde štěně. Na netu je toho spousta a v obchodech taky, ale já se bojím, že bych byla schopná utratit tisíce a pak většinu věcí nikdy nepoužít, což je zase zbytečné. Co vám se osvědčilo jako nezbytně nutné? Ať doma neskladuju krámy, který jsou doporučovaný a tak dobře vypadaj a pak jsou k ničemu.... s chovatelkou to ještě proberu, ale chci už mít trochu nějaký ucelenější seznam. :D

26.12.2011 18:54
anies

XXX.XXX.1.228

Tak za sebe jsem mela doma obojek, voditko, tri hracky, dve stare deky misto pelechu, protoze novou to je naprosto zbytecny, pak dve misky a pytel granuli :-) .. Kosik jsem byla koupit nasledne az s nim ve zverimexu .. Snad jsem na nic nezapomela :-) .. Za tu dobu co ho mam doma usouna, tak mam druhej kosik,voditko i obojek .. Roste jak z vody je to sileny, ma tak cca 30 kg :))

26.12.2011 20:53
veruha

XXX.XXX.28.67

Já teda žádné extra vymoženosti nepořizovala. Pravda, měla jsem tu výhodu, že hodně věcí Balt podědil po Míši (menší náhubek, hřebeny...), ale moje výbava byla: hračky, žrádlo, misky, vodítko a obojek, stará krabice jako imitace pelechu (sežráno hned první den), staré deky, ručníky, mlsky... Celkem se mi sešly plenkové podložky, které jsem nedávala na učení čůrání, ale pod misky. Cákal totiž vodu jak střelený. A taky heřmánek - používali jsme a používáme v hojné míře na takové ty "opruzeniny", uši.... Teď na zimu bych doporučila třeba ještě kalciovku. Míša jako štěně hrozně trpěla na popraskání polštářků. Po zkušenostech s kalciovkou už ji mám furt v lékárničce a patlám s ní všechno živé :D.
Na počáteční nehody bych se dobře zásobila desinfekcema a odstraňovačema zápachu. My měli na starém bytě koberce, takže docela katastrofa. :-))

Jinak před jeho příchodem jsem chodila po bytě a schovávala květináče, kabely, shoditelné a sežratelné věci...

26.12.2011 20:54
veruha

XXX.XXX.28.67

Anies, já přehlídla tvoji fotku s bacilem a teď se tu směju :D. Ty ušiska jsou prostě nejdokonalejší! :-)).

27.12.2011 08:47
saina

XXX.XXX.53.67

Moc díky za info. ještě Veru, k těm desinfekcím a odstraňovačům zápachu, máš nějaké konkrétní k doporučení? A nakupovaly jste holky přes net, nebo v kamenných obchodech?

Netopýr je kouzelnej Anies :D

28.12.2011 15:26
veruha

XXX.XXX.28.67

Nejvíc jsem byla spokojená se starým dobrým Savem :). Na ty koberce jsem používala Savo na podlahy s vůní magnolie - celkem dobře to ten smrad přebilo. Pak ještě Beaphar odstraňovač zápachu a Desprej.

Jinak kupuju skoro všechno přes net. U nás je v malých zverácích žalostný výběr a PetCenter je tak předražený, že to fakt ne.

potkanmarvel

31.12.2011 01:55
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Holky, dodatečně ještě děkuji za povzbuzení a gratulace u závodu. Díky.

anies: vyloženě na začátku moc věcí potřebovat nebudeš, ale každý měsíc zjistíš, že ti něco chybí:D Pro začátek obojek (možná dostaneš od chovatele), vodítko, granulky (zeptej se čím krmí, případně časem změníš), pár hraček, deky (pelech pro štěně je fakt blbost, vím z vlastní zkušenosti:)), misky (já pořídila rovnou "psí bar"), sáčky na hovínka, psí známku (!!!), ... Brzy ale zjistíš, že nutně dříve či později potřebuješ pamlsky, něco na žvejkání, více hraček, na odčervení a proti klíšťatům, cestovní misku, kapky na čištění uší, kapky do očí či kapky na odstraňování skvrn pod očima, kartáč na vyčesávání (doporučuji Furminátor), svítící obojek, různé vitamíny či minerály ať už na srst, klouby apod., náhubek, řetízkový "stahovací" obojek, dřevěnou činku, pamlskovník, klikr, jestli bude jezdit v autě tak tam něco, Smecta či živočišné uhlí, desinfekce (máme Betadine, ale jen málokrát jsem ji použila), něco na tlapky v zimě, ručník či hadr na otření tlapek, váleček či něco jiného na zachycení chlupů na oblečení, atd atd.:D Je toho hodně, viď? Zjistíš, že část z toho už budeš potřebovat za měsíc, část třeba až za půl roku. Něco i možná vůbec.
Jako pohlcovač pachů mám Stassek Equintos SmellEx pohlcovač pachů, je doma chvíli, použila jsem ho jen jednou (čubina měla srajdu a samozřejmě to zase hodila na koberec) a z této jedné zkušenosti musím říct, že dobrý.

pozn.: foto je z venčení s bullama, v té noci navíc s příšernými zvuky štěkání, řevu to vypadalo jako psí zápasy:D

potkanmarvel

31.12.2011 03:10
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

příspěvek výše je samozřejmě hlavně pro sainu :)
Jinak my nakupujeme většinu věcí přes net, je to pohodlnější a levnější.

Občas mi Jess přijde jako natvrdlá, ingorant, zpomalená (i v tom myšlení) nebo se tváří, že na ni mluvím čínsky:D Teď se ale ukázala jako šikula a co je dost divné, tak já to zjistila teprve před chvílí a přítel už to ví pár měsíců (tady si připadám já pro změnu jako natvrdle nevšímavá). No musím se pochlubit, protože aniž bych se ji to někdy snažila učit, tak sama od sebe uklízí hračky:-)

A pro změnu z jiného soudku aneb důkaz, že to fakt v hlavě nemá v pořádku. Nebo chce být kaskadérsmajlík. Byli jsme v parku o svátcích, na Petříně, a u jedné cesty je skála. Ze strany co jsme šli byla lehce přístupná, tak jsem jí tam hodila klacek. Vyběhla, my se mezitím zastavili pod ní. Jess na nás zvesela koukala shora, asi se jí líbilo jak jsme pod ní a maličký. Pak si lehla ke kraji, packy dolů a jako že tudyma to sejde dolů. Slovo sejde je dosti nadnesené, protože z téhle strany skály to bylo extrémně strmé až kolmé jen s jedním malým "pláckem" asi uprostřed (další byl tak malý že ho ani nepočítám) kam by mohla dát packy. Navíc výška možná až 5m - dle přítele, dle mne jen 4m. Přišlo mi to dost nebezpečné, tak jí říkám ne ne, běž hezky okolo. Jess mne poslechla, začala pomalu couvat, zvedat se a otáčet když v tom jí "upadl" zadek dolů, vše bylo mokré a kluzké a začala padat. No nevyškrábala se a slítla po břiše zadkem dolů. Aby toho nebylo málo, tak dole se tak trošku rozplácla, udělala tři sudy a zastavila se o lavičku:D To víte, že jsem se nejdřív bála jeslti jí nic není, ale ona se zvedla a jako by se nic nestalo. Teď se tomu směju, pominutá čubinasmajlík

Fotky se stromkem nemám neboť my stromek nevedeme, ostatně ani Vánoce nějak moc neslavíme. I když salátu a řízků jsem letos udělala tři tuny. Přidávám aspoň fotku taky z jednoho venčení (my prostě máme jen s jinými psy, no:D), i když kvalita nic moc, tak se mi děsně líbí. Jessie - lovec. Připomíná mi geparda když loví gazelu:D

31.12.2011 13:58
anies

XXX.XXX.1.228

Jsem se lekla :D

potkanmarvel: Jo to mi připomíná toho mýho knedlouša .. Jdem, zeď 1,5 metru vysoká, člověk si řekne jo ten pes se přikrčí a nějak to jumpne .. Jo to by to ale nesměl bejt Caro .. Nahrbil se, vyskočil (bohužel do vzduchu) vznášel se jak superman a nakonec z toho tejden kulhal, ale let to byl teda krásnej smajlík

Pod stromkem fotku taky nemáme protože nevim proč, ale vždycky když se vyskytne u stromečku, tak ho ohlodává .. Nevím, co mu na tom umělým chutná, ale budiž, je to Caro smajlík

Jinak přeju všechno nejlepší do Novýho roku !! smajlík

1.1.2012 22:19
veruha

XXX.XXX.28.67

Potkanmarvel: Fotka s hlavou v tlamě je nejlepší :D. Máme nové "bojové plemeno" :).

Anies: Caro á la Batman opět nezklamal, zase mě baví :-)). Škoda, že my nemáme takového netopýra, je k sežrání!

Jinak já se do klubu majitelů kaskadérských psů přidávám také. Někdy mi přijde, že ten pes absolutně nemá pud sebezáchovy. Navíc teď, když ho držíme zkrátka, má tendence dělat fakt nemožné kousky. Naposled včera u kamaráda na zahradě, když se rozběhl a chtěl přeskočit asi 3metrový potok okolo vydlážděný kupou šutrů. Prostě jen tak. Nic tam nebylo, šel se jen v poklidu vyprázdnit a naráz se mu to tam někde přeplo a začal magořit. Viděla jsem ho, jak letí, na poslední chvíli jsem zařvala "Baltéé". Naštěstí se otočil a valil ke mně. Nechci domýšlet, co by se stalo, kdyby to netrefil až na trávu a skončil na těch šutrech. S takovou bude dosmrti na vodítku a s předplatným na veterině.

Co vaši pesani na rachejtle? Poseroutka Balt překvapil. Byli sice zavření v garáži, takže to měli tlumené, ale stejně jsem za nima šla zjistit, co tam vyvádí. Oba navzdory rachotu spokojeně chrápali, takže jsem je vzbudila. Pak stál u dveří a poslouchal, co se tam děje. A dral se ven.

2.1.2012 14:18
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj holky, ozývám se po kratší odmlce.

Díky všem za tipy co budu potřebovat. Vidím to na mističky, nějaké hadry na utírání, deku na spinání, uklízecí prostředky, kartáč, vodítko a žrádlo, další pak operativně dle potřeby. Jak velké misky máte pro vaše psiska? Od malička velké? Jaký asi obsah?

Dneska jsem se zas byla podívat na prcky. No ej neuvěřitelné, co z nich je. Koukají, vrčí, potácí se, jedna fenka už i štěká....kouzla nad kouzla. Kámoška fotila, až se dostanu k fotkám, něco sem hodím. A zaplatila jsme zálohu, takže už mám oficiálně zadaného modfrého klučinu (vypadá nejchlupatější ze všech, takež přítel bude asi andšený, že máme dlouháska. :))

A dodatečně všechno nejlepší do nového roku!!!!

2.1.2012 16:48
veruha

XXX.XXX.28.67

Mám tady tyhle misky a jsem spokojená. Přišlo mi zbytečné kupovat malé a pak větší. Ale stejně jsem pořídila i levné plastové za pár kaček, na cesty a tak. S keramickýma jsem spokojená. Necestujou po bytě, nepřevrhne je.

http://www.spokojenypes.cz/keramicke-misky-pro-psy/keramicka-miska-1-4l-20cm-hneda-bila-motiv-tlapky?id=24326

Jinak mimísy máš povinnost sem hodit hned, jakmile se ti fotky dostanou do rukou! :). Jsem zvědavá na tu nadílku, jak rostou.

2.1.2012 19:38
saina

XXX.XXX.237.229

Tak tady malá ukázka! Kenjisek. Pořád je to takovej klidnej flegmatickej spinkík. Ale prý se občas i projevuje. :D Během naší návštěvy teda akorát spinkal a převaloval se, dokonce ani nakrmit se nešel.

2.1.2012 19:39
saina

XXX.XXX.237.229

A tady Kenji s pyšnou paničkou. :D Budoucí. :)

3.1.2012 19:40
veruha

XXX.XXX.28.67

To je nádhera :). U paničky se mu evidentně moc líbí :)! Roste jako z vody, ani se nenaděješ a máš ho doma :)!

3.1.2012 20:35
saina

XXX.XXX.237.229

To on prostě takhle spinká skoro pořád. :) Jojo, už za měsíc téměř ho budeme mít doma. Jsme ve fázi ,,bezpečnostního uvažování" co s naším pokojem, aby byl štěněfriendly.. Co s kabelama a tak...

5.1.2012 18:14
veruha

XXX.XXX.28.67

Saina: Je překrásný :). Jojo, kabely schovat, nejlépe někam zabetonovat :-)). Balt měl na starém bytě tuze rád UPC :-)).

Holky, omlouvám se, že zase otravuju s tím naším kolotočem. Ale musím se prostě svěřit. Dneska jsme byli na kontrolním RTG a má to VÝBORNÉ! Krček je jako nový, po zlomenině ani památky, následky nebudou! V ordinaci jsem se rozbrečela a teď tu skáču jak malé děcko. Mám druhé Vánoce. A taky mě potěšilo, že konečně můžem přidat trochu pohybu. Na maratony to ještě není, ale budu vděčná, když se alespoň malilinko unaví. Už jsem byla z něho celkem zoufalá :-).
Ale nebyl by to Balt, kdyby se nevyskytl další problémek :-)). Pro změnu léčíme malý zánět kůže pod okem a pod dolním pyskem. Ale ten ho na životě a pohybu neohrozí, takže jsem klidná :-).

5.1.2012 18:56
saina

XXX.XXX.237.229

Teda, koukám, že mladý pán je prostě potížista. Ale třeba si všechny neduhy vybere teď ještě jako mládě a pak už bude mít pokoj. Budu vám držet palce. A jsem za vás moc ráda, že to dobře dopadlo s tou nohou, ještě chivlku a bdue zase běhat jako dřív.. :)

Jak jste vezli pejsky domů? V autě na klíně, v přepravce, vlakem... ?

5.1.2012 19:12
veruha

XXX.XXX.28.67

Jemu se asi zdá, že máme asi moc peněz či co :-)). My už skoro o suchých kůrkách, ale mladej pán má komfort jaksepatří :-). Šamponky, vodičky, balzámky, prášečky... Taky doufám, že to má vybráno do konce života a už se s vetem uvidíme jen na očkování. Naše madam zamlada trpěla na uši a oči, taky jsme byli u veta často. Pak byla celý život zdravá jak řípa, až teď na stáří má problémy.

Vezli jsme ho v autě. Měl bedýnku vystlanou dekama. Po prvním kilometru v ní odmítal sedět a dral se na klín na drbačku :-).

5.1.2012 19:24
saina

XXX.XXX.237.229

My to právě teď řešíme. Ondrovi se nezdá bezpečný vézt mimčo na klíně vzadu, ale zad nemáme přepravku. Takže asi pojedeme vlakem. Což mi ale zas epřijde na mimčo skoro dost.... Jinak teď jsem zkontrolovala fotky od chovatelky a náš pejsek už se umí prát! http://falcoline.rajce.idnes.cz/treti_tyden/#IMG_4992.jpg

potkanmarvel

6.1.2012 01:06
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Fotečky broučků jsou bezvadný, Carouška (i s Bacilem) i Kejiska (roste jak z vody:)
Máte taky dobrý kaskadéry a pošuky:D
My a rachejtle docela bída. Rok od roku je to horší. První Silvestr jsme strávili procházkou po Praze a přišli domů po půlnoci. Loni jsem jela večer na cvičák na malou oslavu a bylo vidět, že je nesvá. O půlnoci zůstala pak doma (jsme se vrátili). No a teď... Byli jsme odpoledne venku, to ještě dobrý, v parku jsem ji i pustila, jen jsem hlídala jestli nejsou poblíž pitomci s petardama. Rány jsme slyšely, to ještě šlo, to zvládala. Ale doma už se jí to nelíbilo, to bylo moc. Mám navíc okna dovnitř bloku kam to střílí a hází každej a hodně se to odráží. Tak si pak otevřela dveře a zalezla do předsíně. Pak se zas na nějakou dobu vrátila. Chvíli i spala, pak zas předsíň a tak dokola. Doma ani venku se neklepe nebo nemá stažený ocas, ale věřím, že by byla schopná se při bližší ráně tak leknout, že by zpanikařila a utekla. Mimo to záleží na ránách, některé jsou docela ok, jiné se jí fakt nelíbí.
Obsah jedné misky by měl být 1,8l, viz http://www.spokojenypes.cz/nerezove-misky-pro-psy-stojany-na-misky/psi-bar-vyska-40cm-2x-miska-1-8l-20cm?id=13094
veruha: jj a kdybys slyšela ty její projevy u hraní, tak jít při tom našem nočním venčení kolem, tak si myslíš, že pořádáme psí zápasy:D Tady nakonci jsou nějaké další fotky: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2006795213958.99422.1366002023&type=1&l=2db0be63d4
Jsem moc ráda, že máte z veteriny jen ty nejlepší zprávy. Zánět se vyléčí cuby dup:)
Jess jsme odvezli autem, ani jiná možnost nebyla, je to vesnická buranka:D Cesta to byla ale děsná, venku 30oC ve stínu a auto bez klimošky. Hůrza. Přežili jsme ale všichni. Jet si znovu pro štěně a v době odběru 8mi týdnů (Jess bylo 12týdnů), volím opět auto. Tohle je fotka když s námi první den odcestovala směr domů. Byla uslintaná, cestování nerada (později pak blinkala), ale jinak spokojená, ani nekňučela.

6.1.2012 08:37
anies

XXX.XXX.1.228

Áhoj holky! :))

Veru: Batman to teda je a pořádnej .. Kdyby aspoň poslouchal, když ho volám ale to milost pán nééé to dělá, že žádný uši ani nemá smajlík .. Za tu nožku teda gratuluju ! Super, ze nebude mit zadne nasledky :-) Snad si to Balťas vybral tu smulu a onemocnovani ted v mladi a pak uz bude v cajku .. My muzem doufat to stejny, protoze Caro furt kulha a jestli rto neprestane i potom co ma ted voraz, tak natvrdo RTG a chcu vedet co to je. S nazorej jakoze by to mohla bejt panostitida se nesrovnam

Sai : Kenjisek je naaaaaaadhernej !!!! Tééééééda kdy já si pamatuju, ze to bylo jeste nejaky maly .. Ted uz mam obrovskou 30ti kilovou obludu, ktera jeste poroste .. Kdyz jsme si porovnavaly tlapy s kamoscinou ridgebačkou tak jsme zjistili, ze je maji stejny .. Ridgebackovi jsou 2 roky, takze uz se opravdu tesim, co mi z nej vyroste za kombajn smajlík
Jinak Cara jsem vezla autem, jela jsem si pro nej z Brna az do Jeseniku a chtela jsem ho puvodne mit v prepravce, jenze on se tam jaksi nevesel, leda bych mu usekla hlavu :D Takze ve finale semnou jel na kline na zadnich sedackach, kamosky co semnou jeli si ho pak predavali na predni sedadla atak .. Skoro celou dobu prospal, byl uplne zlatej .. V aute mu neni spatne, v MHD mu neni spatne, takze zlatej pes na cestovani :-)

potkanmarvel: Tyyyyyyjo tou fotkou mi desne pripomina Cara z boku!!! Jess je nadherna smajlík

A nas prvni silvestr? Davala jsem Cara na hlidani moji kamaradce, ktera ma doma jeste dva psy a malej prej vubec nepostrehl, ze neco jako ohnostroj byl, takze super .. Jen kdyz jsme sli na zastavku jeste predtim asi tak 20 metru od nas vybouchla mega, Caro se zastavil jen koukl, nezajem a sel dal .. Takze zatim to s nim diky bohu vypada dobre :-)

Na fotce s naší ženou Bee-Gee :-)

6.1.2012 09:38
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj holky, omlovám se za spamování, ale pokud by vám vyzbyla chvilku času a nudily se, nemohly byste prosím vyplnit tenhle dotazník? http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/moderni-metody-vyzivy-psu/ Dělá ho moje chovatelka na diplomku. ;) Tak jsem hodná holka a sdílím, páč sama psa ještě nemám, abych mohla pomoct. :)

No vůbec mě neděs že z toho klubíčka bude za dva měsíce třicetikilovej kolos... :D Chůdě moje! Takžen myslítě že v autě na klíně je to v pohodě jo?

6.1.2012 10:38
veruha

XXX.XXX.28.67

Saina: Tak jsem to vyplnila 2x, když mám 2 obludky. Tak snad to neva :-)... Už máš výbavičku :)?

Cestování na klíně se mi jako nejideálnější nezdá. Já jsem chtěla volit přepravku, měla jsem ji zamluvenou od známé, ale na poslední chvíli odřekla.. Bezpečnostní postroj se mi kupovat nechtělo, protože jsem věděla, že z toho za chvilku vyroste. Do zavazadlového prostoru jsem ho taky nechtěla rvát, jednak mi to nepřišlo moc uklidňující a za druhé by se už tehdy do mojí malé bestie (Matiz) nevlezl :-)). Jinak teď taky řešíme, že se mu moc cestovat nechce. Do auta zatím vlezl dobrovolně jen jednou, ale to se chtěl schovat před deštěm. Bohužel si asi spojil, že auto = veterina. Takže až to všechno skončí, naučíme znovu, že auto = výlety a sranda. Pokaždé slintá, občas se pozvrací, takže pro tyhle případy doporučuju nějaký starý potah (mě se osvědčily ty plenkové podložky, není třeba pak nic čistit).

6.1.2012 15:31
saina

XXX.XXX.84.197

Jsem hanba, výbavičku stále dokládám. Teď momentálně až bude po zkouškách a budu se jen a jen těšit. Teď bych z toho měla výčitky svědomí, že se bavím chystáním a nakupováním, když se mám učit. Tak asi taky zkusím někde půjčit přepravku na tu cestu, je to sice autem půl hodina, ale stejně...

Dík za hodnocení. :)

potkanmarvel

9.1.2012 00:09
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

výbavička počká, zkouška je důležitější:) držím palečky:-)

holky já mám fakt pošuka:D v sobotu jsme byli s přítelem, jeho kamarádkou a jejím 8mi měsíčním bšo na procházce. přicházíme k Vltavě, psy běží k vodě a najedou slyšíme žbluňk. ano, domysleli jste si správně, Jess byla morká. a celá!. nevím jestli tam spadla nebo se šla sama vykoupat, normálně tam jde pomalu a do půlky těla, plavat se odváží až za chvíli. tak dobrý, 10km před námi, naštěstí bylo docela teplo, tak 5stupňů a psy stále lítaly. jenže Jess se chtěla předvést v tom nejhorším světle a tak šla do vody nahánět kachny:D upozorňuji, že normálně na ně jen kouká z břehu. pošuk. foto jako důkaz:)

potkanmarvel

9.1.2012 00:22
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

ještě vám povím jednu "vtipnou" historku z pátku.... na chvilku jsem myslela že buď dostanu infarkt nebo někoho zabiju! byla jsem ji vyvenčit a cestou domů jsem potřebovala do sámošky na skok. psa jsem venku uvázala, šla na minutku nakoupit. vyjdu ven, udělám krok doleva k psovi a pes nikde! ani vodítko. zbytečné popisovat jak jsem se v tu chvíli cítila a jaké mne napadaly myšlenky. rozhlédnu se tím směrem, nic. rozhlížím se před sebe, nic! otočím se doprava a najednou zpoza rohu vykoukne můj pes! ulevilo se mi jako ještě nikdy. vidím, že je na vodítku a koukám, který k*etén se dovolil ji odvázat a "ukrást". a on to můj mladej! v tu chvíli dostal takových neslušných přezdívek! grrr. no co se stalo... šel domů z hospody a uviděl ji tam přivázanou, tak ji odpoutal a šel za rok a pozoroval mne přes okno. fakt vtipný!

9.1.2012 12:35
veruha

XXX.XXX.28.67

Jess není žádná citlivka, teda! Asi ji přemoh lovecký instinkt, že vlezla do takové ledárny :).

Já vylézt z obchodu a vidět tam místo psa prázdné místo, následoval by kolaps a jízda houkačkou. Já jsem posera, před krámem se ho bojím nechat. Kolujou tady informace, že se kradou psi ve velkém a všichni. Navíc ten náš blboun by se nechal ukrást dobrovolně a ještě by za pitomý piškot šel pěkně u nohy. Takže ho nechávám jen před večerkou a před řeznictvím. Z obou krámů na něho vidím a neustále sleduju. Jo a jednou jsem ho takhle nechala před tou masnou, uvázala k lampě a šla mu pro lahůdky. V tom se z lampionů rozezněly sirény, zpěváček na nic nečekal, nasadil správný tón a vyl do rytmu :-)). Lidi v krámě i na ulici se ohlíželi a docela bavili. Prodavačka se mě od té doby vždycky ptá, co si dá vlčí superstar dneska k obědu :-)).

Teď jsem přišla po dlouhé době z lesa. Balt pro jistotu na stopovačce, aby moc nejančil. Uviděl srnu, chvíli stál a nevěděl, co dělat. Tušila jsem správně, co bude následovat, chytla stopku na poslední třetině a zrovna, když se rozbíhal, zavolala ho. "Bez keců" přišel. Mám pocit, že mi někdo vyměnil psa....

9.1.2012 22:54
saina

XXX.XXX.237.229

Teda to jsou zážitky.... už se na ně těším!

Holky, od jakého věku jste nechávaly psiska samotný doma delší dobu? Já počítám, že prvních 14 dní budeme doma s ním téměř pořád (ale už s nácvikem docházení a vracení se), ale pak asi bude muste začít zvládat vydržet doma tak dvě, tři hodinky sám....že něco pokouše, počůrá, to neřeším, spíš jestli se z toho psychicky nerozloží.... ? Co myslíte, co vaše zkušenosti?

10.1.2012 09:01
veruha

XXX.XXX.28.67

Přesně nevím, v jakém věku měl svoji premiéru "sám doma" delší dobu. Ale od prvních chvil, kdy se aklimatizoval, jsem ho na to připravovala. Zavřela jsem se v koupelně, šla jsem s košem, do obchodu a postupně to prodlužovala. V takových 3 měsících už tak hoďku dvě zvládl. Využívala jsem toho, že často spal, takže jsem mu předtím vždycky unavila hlavu a pak šla. Stejně jsme ale jednou chtěli vědět, jak to sám zvládá, takže jsme v předsíni na dveře izolačkou přilepili mobil, zapnuli nahrávání a pak si to pouštěli. Taková podomácku vyrobená chůvička :-)).

11.1.2012 18:48
saina

XXX.XXX.237.229

Tak dneska slavíme měsíc, holky. :) A v pátek jeud na křtiny spojený s náměsíčninama (rozuměj něco jako narozeniny, ale po měsíci. :D) Co byste vzaly jako dárek pro destruktivní oslavence? :)

A co vůbec nového u vás? nějak ticho po pěšince...

11.1.2012 21:41
anies

XXX.XXX.1.228

Saina: No tak aspoň bys měla pořádnýho hafana a já bych v tom nebyla sama smajlík .. A nevim myslim, ze kdyz to mas jen pul hodky, ze by se nic silenyho stat nemohlo, kdyz bude mi obojek, priplej na voditku a nekdo ho bude hlidat (predpokladam, ze ty) tak by se myslim si nic stat nemelo .. Ja to mela 3 hodiny a vsechno v klidu, akorat teda jsme meli stesti v nestesti, kdyz jsme najizdeli na dalnici, tak jsme pichli gumu a asi hodinu jsme vymenovali rezervu, nastesti jsem Cara v tu chvili jeste nemela, pac kdyby jo, nevim co bych delala :D

potkanmarvel: No tak to je dobrej magor :D Priste az pojedu do Praglu, tak zkusim nejak vzit Cara sebou a celkem rada bych je seznamila, podle vypraveni by si zrovna tihle dva rozumeli :D

Jinak ja Cara nijak nepripravovala na to, aby byl sam .. Je to mozna kruty a nekdo me odsoudi ale jela jsem si pro nej v patek, takze jsem jsem s nim byla patek,sobota,nedele a pak uz bohuzel ja musela do skoly a nasi do prace, takze da se rict takova lecba sokem .. Byl sam doma 6 hodin a zvladl to na vybornou prej ani nerval, ani toho doma moc nezdemoloval, to az casem .. Myslim, ze jsem fakt mela stesti na stene, lepsiho blazna jsem si vybrat nemohla smajlík

Jinak jako darek teda me nic nenapada, ale rozhodne neco, co by mohli naprosto zdemoloval :D

Ještě bych měla takovou otázečku .. Caro si celkem často olizuje srst, spíš skoro v každé volné chvíli kdy na to má energii a pak blije .. Dělaj vam to vaši hafani taky ?

Na fotce ségra, Caro a Tequilla :-)

12.1.2012 10:29
saina

XXX.XXX.237.229

Jééé, tady Caroušek vypadá tak sofistikovaně skladně na tý fotce.. :) Joo, do Prahy všichni přijeďte, uděláme meeting! :)
Holky, vzpomínáte, jak jsme chtěli krátkosrtsýho? Tak Kenjisek vyadá na nejchlupatější štně z vrhu. :D :D :D

12.1.2012 10:43
anies

XXX.XXX.1.228

Nóó na fotce možná jo :D Realita je jiná smajlík .. Nejchlupatější ? Nekecéj tak to je mazec! :D Ja taky chtela dlouhosrstaka, ale diky bohu za to, co mi z toho vyrostlo, protoze jak jsem si to malovala ze ho budu tady co chvila vycesavat tak su rada, kdyz ho prejedu jednou tydne :D No a jeste nejakej fotky Kenjiska? Ukaaaa nakrm oči smajlík

12.1.2012 11:27
saina

XXX.XXX.237.229

http://falcoline.rajce.idnes.cz/ Tohle jsou od chovatelky, Kenj má modrý obojek. Já tam jedu zítra na ty křtiny, tak samo vezmu foťák a budu fotit o sto šet, slibám! Pak to tu zas trochu zaspamuju ;)!

No já se těch chlupů trochu děsím, ale bohužel, modrá byla naše volba od běku tří dní. :D Tak to budeme muste zvládnout!

12.1.2012 15:07
veruha

XXX.XXX.28.67

No pastva pro oči, Saino :). Jak probíhají psí křtiny :D? Jinak k dárku.. No, něco zdemolovatelného je asi fakt potěší nejvíc. Nějaké bezpečné hračky nebo tak. Z mlsek bych nevěděla, co taková prťata můžou a co ještě ne..
A Anies, Caro je prostě neodolatelně netopýrový :D. Tequila nemá chybu. Ona se tak fakt jmenuje :-))? Na fotce spolu dokonale ladí. Ty ušiska.. A taky to, že mě teď napadlo, že obě jejich jména jsou jinak taky nápoje :-)).

K tomu česání: Já ho normálně taky češu tak jednou týdně, stejně to ani není moc poznat, spíš aby si srst zvykala a aby mu na tom skalpu dorostla stejná srst jako měl. Teď ale začal chlapec línat a to je neštěstí. Češu ho každý den - furmíkem (pro dlouhostrsťouše doporučuju), ale stejně.. Oblečení do pytlů a do skříně a stejně chodím jak bych spadla do vaty. Vysávám každý den. Není oběda, aby se v něm nenašlo pár chlupů. Chomáče jsou z něho i ve výtahu a na chodbě. V pračce se mi s prádlem pere i velká část Balta. Furt se to sbírá a nejde to vyčistit. Do toho se ještě asi domluvili s paní Michaelou - línají oba :-)). Někdy si říkám, proč jsem si kravka nepořídila naháče... No a pak stejně beru vysavač a jedu :-)).

14.1.2012 00:51
anies

XXX.XXX.1.228

Sai jsou uzasni vsichni !!! :)) .. Uz je to dlouho co byl ten muj chlupatec takovej mrnavej :))

Veru no to teda je .. Pred par dnama jsem byla na vylete, stavovali jsmr se se segrou v hospode a pinklica prej " Divej se ten ma velky usi to jsem jeste nevidela " a bohuzel si nevymejslim :D Caro je usima proste naprosto proslavenej .. Jojo Teq se tak opravdu jmenuje :D Jo to jsou Caro prej kafe nebo co :D .. Mel se puvodne jmenovat Irish Cream (Ajro) ale tatik nechtel aby se hafin jmenoval po chlastu, tak jsem mu dala jmeno Caro :D :D Ale jinak Tequilla nema chybu, takovyho psa uz asi nikdy nepotkam a je nadherna strasne se povedla :)) Maminka byla ovcak a tatinek pitbull jeste s necim .. Sice trochu vic ostra na nejaky veci a lidi, ale jinak milionovej pes :-)

14.1.2012 09:38
saina

XXX.XXX.237.229

Tak jsem ppo další návštěvě a můžu spamovat. :) Nakonec jsem neplánovaně seděla u mimin pět hodin :D a viděla nevídané. Už je znám všechny jménem podle barev obojků, některý už poznám i podle xichtu ;). Začínají pěkně hryzat. Chovatelka mi povídá: ,,Kenji je takovej milej, hodnej, on trochu kouše do prstů, ale do obličeje narozdíl od ostatních vůbec, to jen olizuje a dává pusinky". Tak jsem si ho přitulila, a hele, zahryznul se mi do brady :D. A je ještě s jednou sestřičkou úplně nejchlupatější. Dva jsou už teď poznat jako kraťasi, na ty člověk sáhne a má psa. Na Kenjina sáhne a napřed mu ruka projede tak čtyřma centimentrama chmýří, než narazí na tělo. :D A teď budu trochu spamovat....

Jinak Tequillka je roztomilá, asi bych jí vůbec netipla na ostřejší holku podle vzhledu. :) A ušoplesk je sladkej, z toho si nic nedělej! :)

14.1.2012 09:40
saina

XXX.XXX.237.229

Když leží a padnou mu uši nazad, vypadá jak polární lišče. Jinak je to jasnej méďa!

14.1.2012 09:45
saina

XXX.XXX.237.229

U ,,mámy".... unavenej z blbnutí. Zííííív

potkanmarvel

15.1.2012 00:41
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

veruha: asi jo. Normálně loví, ale ve vodě ne.) Jo jo, v některých věcech to fakt citlivka není. Já jí většinou taky nenechávám, tohle bylo asi po třetí. Jinak před večerkou kde na ni krásně vidím. Obávám se, že je taky moc prodejná a šla by dobrovolně. Bych to někdy chtěla zkusit. Ale najdi někoho cizího kdo si troufne... To máš dobrýho zpěváčka. My jsme tedy neskutečně ukecaný, ale na sirény, hudbu nebo tak to hlasovým projevem nereagujeme...
Balt je šikulka, krásně poslechl:)
Když máš furmík, tak česej a česej a česej a vyčešeš většinu jako my:D

anies: určitě ho vezmi s sebou, moc rádi poznáme dalšího bělouše. A řádně ho zmordujeme:D

saina: je boží, kubíčko jedno chlupaté. Buď ráda za DS. Víš jak jim závidím ten chlupatý ocas? :-))
JInak u nás těžko říct od kdy jsem ji nechávala samotnou. Bydlím totiž s tátou, je starej, takže ostamostatnění jen tak nehrozí. No a sice není celej den doma, ale ze začátku pořízení čuby býval. Někdy odešel na hodinu, někdy na víc. Jess dělala bordel, ale stylem ničení. Jinak naříkání, vytí či štěkání ne. Nebo fakt chviličku při odchodu. Sousedé nikdy nic neříkali. Teď je už tak zvyklá, že jen leží až to vypadá, že jí je to jedno:D Ovšem když jdu pryč jindy než ráno do práce, tak to hned že jde se mnou:D

Dnes jsem byla u kamarádky, tak jsme přežili nebo spíš ona nás kámoščinu stařičkou čubinku Belinku, navíc poloslepou a nahluchlou. Bojí se větších psů od malička až hysterčí a ožene se. Jess si sice nezamilovala (to bychom po ní chtěli moc), ale naprosto v pohodě. No ale hlavně jsme zvládli dvě malé děti (Jess i já:-))), rok a čtvrt a tři a čtvrt v malém bytečku. Jess byla suprová a velmi hodná. Pak tam přišla ještě kámošky kámoška s úplně prťavým mimi. Né že bych očekávala něco jiného, ale moc potěšila na to, že jsem jí nikdy na děti nějak moc nezvykala.

potkanmarvel

16.1.2012 22:56
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Víkend byl fakt náročný. V sobotu u kamarádky s dětmi, procházka se stafbullkou. A neděle obrany (celkem spokojenost) a pak dlouho předlouho u bláznivé kamarádky co má potkany, kočku, nahatou kočku a nahaté štěně. Jess se tam tak líbilo, že se jí nechtělo pryč! Asi jí budu muset pořídit kámoše.

17.1.2012 17:00
anies

XXX.XXX.1.228

Sai : Bóóóóóóóóže ten je NÁDHERNEJ !!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík Týýýjo a chlupatec pořádnej, uvidíš co se ti z toho vyklube :-) Kde jsou ty časy, kdy byl i Carouš takovej :D
Jojo do Teq by to neřekl nikdo, je to takova mala potvurka, ale milujem ju :)) .. Ušoplesk jono to slýcháváme často :D Snad do tech usi doroste, jinak na to za chvíli fakt může chytat satelit :D

Potkanmarvel: Nóó stačí že dostává čouda už Německé ovčandy mojí kamarádky .. A to jakože drsně si ho vychovává .. Caro jde, ta se za ním plíží a když se fakt nedívá škráb s ním o zem a takhle to jde třeba celou hodinu dokud z bílýho psa nemám hnědou kouli bahna :D

Jinak chtěla jsem se optat spíš asi Veru teďka .. Jak to má Balťas s výdrží nečůrat ?? Jak dlouho Ti vydrží ?? .. Caro má teď 5 měsíců a týden a naši už by chtěli přestat kupovat plínky, jenže mám strach že to nevydrží, tak jsem se chtěla poptat ..

19.1.2012 19:48
saina

XXX.XXX.237.229

Tak nás holky trochu povytáhnu fotkou pilně studujícího Kenjise. Holt pejsek solidární s paničkou... (foto by chovatelka)

19.1.2012 20:09
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky, delší dobu jsem tu nebyla, takže to vemu popořadě:

Saina: Malý je náádherný!! Nevím, jestli je to foťákem, ale přijde mi krásně bílý. Balt byl jako mimino takové zažloutlé a načervenalé ošklivé káčátko, Kenji na fotkách úplně září. A pigment se mu taky krásně vybarvuje, jak tak koukám. Šampion krásy už teď :-)

Anies: Kde je Baltova hranice vydržet nečůrat nevím. Nejdýl byl doma sám 6 hodin. To vydržel. Jenže on je prase. Dneska jsem vezla domů kámošky, co u mě spaly, byla jsem pryč hodinu (předtím byl samozřejmě venku). Přijdu, v obýváku vysypaná celá mísa čipsů a tyčinek, polovina sežraná a to, co se do něho už nevlezlo, rozmetal přes půlku bytu a tu největší část pochcal a posrajdil... Takže pokud jste ho učili na plínku, radši bych ji tam ještě nechala. Prý psi nejsou schopni dělat něco naschvál, ale Balt asi takový myšlenkový pochod má :-)).

Potkanmarvel: Ty chlupy jsou z tvojí KRÁTKOSRSTÉ psice? smajlík. Já si říkala, že s kraťákem bych měla doma míň zachlupaceno.. No už jsem radši ticho :-)). Jo a prosím tě, co to je za toho nahatého psa? Já znám jenom číňana, ale ti mají chlupy na hlavě, ne?

19.1.2012 20:44
anies

XXX.XXX.1.228

S : Kenji bude odbornik až vyroste jak tak koukam :D ..

V : Tak jo děkuji za odpověď :)) Vim, ze kdyz jsem doma, tak Caro vydrzi 4-5 hodin zatim rekord .. Pres noc to je klidne 11 hodin, je to nastesti spac smajlík .. Jinak s tím prasáctvím téda Balt skóruje ! :D .. Ale věř, že není sám, kterej to dělá asi naschvál .. Nemůžu říct, jestli je Carouš tak chytrej, vychcanej nevim .. Ale co vim, ze kdyz si vymrčuje, že chce něco dobrýho a my mu to samozřejmě nedáme, tak většinou do 10ti minut udělá louži v kuchyni .. Dela jakoze jde na plinku a pak z ni odejde a zacne curat .. Potom se vetsinou strhne rev a Cara 5 minut nevidim .. Pak trva zas dlouho nez to udela :D

Jediná věc, co mě u Cara trápí teď, že tak 2-3 do měsíce blije .. Vypadá to jako srst, no ona to i srst asi je, protože skoro každou svoji volnou chvilku si líže srst.. Zajímalo by mě jestli to dělají i vaši hafani nebo jestli jste se s tím setkali ve vašem okolí ?? smajlík

19.1.2012 21:10
veruha

XXX.XXX.28.67

Balt tohle nedělá a nikdy jsem se s tím nesetkala. Občas teda blitku hodí, ale tak často a se srstí ne. Tu spíš kadí, když teď líná a dostává se mu to i do tlamy. Nemá třeba nějakého neviditelného parazita? Alergii? Tipla bych to spíš na kožní problém a to blití jako důsledek toho, že ho ty chlupy natahujou. S vetem jste to probírali?

potkanmarvel

20.1.2012 01:27
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

veruha: ano, to je z jednoho psa, jednoho krátkosrstého:-)) To nahaté je peruánský naháč. Jsou bezsrstí, z pankáčem a i celý chlupatý se rodí, ale ty nejsou uznaní. TAdy jsou další fotky: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2006795213958.99422.1366002023&type=3&l=2db0be63d4

anies: ne ne, my si nelížeme chlupy. Jen když je má mokré, jinak ne.

Od úterního včera hlídám kamarádky stafbullku (tu z fotky výše co tam zakusujeme). Je to mazec, úžasný, náročný, únavný..:) První večer se tu kočkovali tři hodiny. Furt se vokusovali, lítali, tahali se o provaz. Teď když zjistili, že spolu budou nějakou delší dobu, tak se trochu zklidnili. I se vyspíme:) Je to boží mít dva psy, vychované co venku i doma poslouchají.

20.1.2012 16:35
saina

XXX.XXX.84.197

Veru, fotky Kenjiho jsou ze tří různých foťáků, takže asi opravdu bude tak bílý. :) Oni jsou všichni takový běloskvoucí, schválně, jak dlouho jim to vydrží. A opigmentovaní jsou moc hezky všichni, jen dvě holčiny mají ještě flekaté polštářky, jinak jsou krásně černí. :)

23.1.2012 11:35
lusta

XXX.XXX.121.128

Potkanmarvel: Já tedy zírám, kolik jsi vyčesala z Jess chlupů. Jak tak na to koukám, tak péče o srst krátkosrťáka a chlupatce se moc neliší. My tedy pročesáváme jednou týdne pořádně furminátorem, ale takovou hromadu jsme snad ještě neměli :-)). Ty dlouhé chlupy mají alespoň tendenci udělat chuchvalec. Prostě je rukama nahrnu na hromadu a jako jednu kupku vyhodím.

23.1.2012 11:40
lusta

XXX.XXX.121.128

Saina: Kenji už je doma? To je skvělá zpráva. Je k pomuchlování.
Je ale fakt, že když naše čubinka byla malá, moc mazlící nebyla. Těšila jsem se, až vyroste :-). Teď říkám, že jsme od chovatelů dostali malé vlče, které jsme si museli polidštit :-)). Vůbec nevydržela být v náruči.
Přijde mi, že takhle malá štěnda mají všechna krásný pigment. Až časem některým čumáčky zesvětlají.

23.1.2012 12:13
saina

XXX.XXX.237.229

Lusta: nene, ještě je u maminy, ale já za ním jezdím, co to jde. :) Doma bude na valentýna. ;)

Ta hromada chlupů z Jess mě teda trochu děsí...dá s eholky zvládnout chlupatec i bez furminátoru?

23.1.2012 13:35
lusta

XXX.XXX.121.128

Jako, jak se to vezme :-)). Zvládnout se to asi dá, ale proč pejska s pročesáváním tak desetkrát déle obtěžovat (pokud by se mělo získat stejné množství třeba hrablem), když jde furminátor už sehnat levně třeba na Aukru. Já hrablo používám jen abych srst prvotně "prohrábla", kdyby byl náhodou někde nějaký zacuchanec a na jemnou srst za ouškama.
Myslela jsem, že když se prcek tak pilně učí, tak že už je u nových páníčků. :-)

23.1.2012 13:38
veruha

XXX.XXX.28.67

Balt se dovybarvoval až později. Ještě v době odběru měl malé světlé místečka na polštářcích. Teď před zimou mu rypouš zesvětlal, nasadili jsme řasu a má ho zase jako uhel. Polštářky taky, jen ten co je u paspárku, ten má bílý.. Jo a někde ve standardu jsem četla, že je předností, když má BŠO černé drápy. Máte to tak někdo? My je máme bílé a nedovedu si představit, jak by vypadal s černýma.

Saina: Já mám kartáče 3, 1 gumovou rukavici + jeden "všivák" (na česání "ježka", tam mu ta srst dorůstá jinak než má) a Furmík. Ten je fakt bezkonkurenční. Ostatní toho tolik nevyčešou. Jestli se děsíš ceny, já ho koupila v zahraničním eshopu za pár kaček i s poštovným. Nevím, jestli je to teda origoš, ale jsem spokojená velmi. I na Aukru jsem ho viděla levně.

Foto ze 7 týdnů.

23.1.2012 13:40
veruha

XXX.XXX.28.67

lusta napsal(a):
Jako, jak se to vezme :-)). Zvládnout se to asi dá, ale proč pejska s pročesáváním tak desetkrát déle obtěžovat (pokud by se mělo získat stejné množství třeba hrablem), když jde furminátor už sehnat levně třeba na Aukru. Já hrablo používám jen abych srst prvotně "prohrábla", kdyby byl náhodou někde nějaký zacuchanec a na jemnou srst za ouškama.
Myslela jsem, že když se prcek tak pilně učí, tak že už je u nových páníčků. :-)

No přesně :-)). Jinýma kartáčema je to na dlouho, navíc Balt to česání extra moc nemusí. Furmíkem je to šup šup, za pár minut se vyčísne náplň tak do jednoho polštářku a máme klid :-)

23.1.2012 14:08
saina

XXX.XXX.237.229

Ceny se až tak neděsím, spíš jsem neinformovaná, nevím přesně, co to je a jak to funguje a jestli to budu umět bezpečně používat. :D Takže bych, vzhledem ke svém technické antitalentovanosti, preferovala, kdyby staré dobré ruční řešení bylo dostatečně účinné. Ale tak se holt poučím.. :))

Kenjískova současná máma má taky zkouškové, takže se spolu učí (ikdyž při sedmi lumpech se toho asi zrovna moc nenaučí. :D)

23.1.2012 14:36
lusta

XXX.XXX.121.128

Saina: Furminátoru se nemusíš bát, je to takový trochu "jiný kartáč", ale používá se úplně stejně :-)).
Veruha: Je fakt, že některá štěnda mají růžové flíčky na polštářcích, ale myslela jsem spíš čumáčky. S růžovým jsem neviděla ještě žádného prcka. Maximálně okraje bývaji tmavě hnědé. Kdyby jim to tak všem zůstalo :-).
Jakou řasu používáte?
Drábky máme bílé, průhledné a jsem za to ráda při každém zastřihávání :-).

potkanmarvel

23.1.2012 15:50
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

tak ono to množství je v době přesrsťování. původně to byla taky hromádka, pak mne to přestalo bavit a házela jsem to všude kolem psa:D je fakt, že i normálně vyčešu docela hromádečku a chlupy máme všude a bylo by vhodné luxovat každý den (to fakt nedělám), ale opoti tomuhle to nic není.
furminátor je hřeben pro psy krátkosrsté i dlouhosrsté, má krátké hroty blízko u sebe. manipulace je s ním snadná, jediné co musíš dodržet je netlačit, abys případně neporanila kůži psa. tady je ukázka vyčesávní bělouše furminátor vs dva další hřebeny - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Fmh89miTJUk
když už se bavíme o té srsti... co mám doma teď stafbullku, tak její chlupy nenacházím nikde, ani zabodané v podprsence jak jsem se původně bála:D nevím čím to je, jestli plemenem nebo čím... kvalitou srsti bych neřekla neb má demodexe a flek na zádech jí zarůstá děsně dlouho a i imunutu nemá úplně nejlepší.
no a pigment... na zmetečka ho máme poměrně hezkej. tapičky máme flekatý, očka tmavší a čumák... no ten jsme první zimu měli krásně tmavý, ale od druhé nám světlá. ne moc, do růžova by nešel, ale radši jí dávám roboran.

potkanmarvel

23.1.2012 16:00
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

Kuk co zas Jess o víkendu vyváděla. Hold minule to nebylo asi ojedinělé z předvádění se před fešáckým běloušem... Jess si prostě našla novou zábavusmajlík

23.1.2012 17:28
saina

XXX.XXX.237.229

Dík za video! Akorát teda to vypadá (a dělá zvuky) na tom videu, že se ta srst strašně vytrhává....

23.1.2012 18:42
veruha

XXX.XXX.28.67

Lusta: Dáváme řasu Algolith od Beapharu. Dávám to i naší černé seniorce a tam vidím taky obrovské zlepšení, co se týče kvality i barvy srsti.

Potkanmarvel: Jess je prostě torpédo :D. Ty kachny jí nedaj spát.

Saina: nevím, jak velký tlak byl na Potkanmarvel´s videjku použit. Ale mě se občas stane, že Balt nebo Furmík (na fyziku jsem nikdy nebyla, tak nevím, který z nich to je :D ) elektrizujou. To pak tak nepříjemně praská. Vždycky ho předtím nastříkám zředěným kondišem a jde to hladce. Netlačím. Sice má tu srst hustou, ale on by se pak se mnou dva dny nebavil, cíťa :D

Používáte něco na odbarvení tmavé srsti na loktech (má-li váš hafík takovou)?

potkanmarvel

23.1.2012 20:09
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Taky elektrizujeme:-) Ale hlavně ten hřeben předtím co jsem použila furmíka elektrizuje. Jinak to jde mnohem snáž.

V sobotu u nás v Práglu půl odpoledne vypadalo, že je i zima, tak jsme toho využili:)

23.1.2012 20:39
saina

XXX.XXX.237.229

Jo, to bylo vtipný. Dopoledne vánice jak na Sibiři a odpoledne to spršelo všechno... ale Jess a ostatním to na sněhu moc sluší!

23.1.2012 21:45
lusta

XXX.XXX.173.228

My jsme si ho taky užívali. Chira řádila jak divá, než se ho trochu nabažila. Není ta fotka z obory Hvězda? Je od nás docela kousek. Mohly bychom tam jít někdy společně venčit.

23.1.2012 21:48
lusta

XXX.XXX.173.228

potkanmarvel

23.1.2012 22:43
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Je:) Jo to bychom rádi:) Ale raději až nebudu hlídat Sookie. Ona si Jess hrozně přivlastnila. Si nesmí hrát s jinými pejsky. To furt lítá okolo, štěká (což normálně nedělá), doráží na Jess a kouše až se to tak vyhrotí, že mají ohrnuté pysky a já je musím krotit. Fakt prdlouš:D

24.1.2012 18:00
saina

XXX.XXX.237.229

Děvčata, Kenjis má nejšikovnějšího budoucího pána na světe, neb dneska udělal státnice! Panička si sice prodlužuje studium, lemra líná, leč také pokořila dvě poměrně hodně těžké zkoušky. Takže teď - shánět výbavičku, chystat a těšit seeeee!!! :)

25.1.2012 07:56
baico

XXX.XXX.2.72

Ahoj, tak se také msíme pochlubit. Náš Faroušek se stal v neděli poprvé tatínkem. Narodili se 4 pesjci a dvě fenečky :-)

25.1.2012 09:05
saina

XXX.XXX.237.229

Gratuluju! Jsou krásní. :)

25.1.2012 10:34
veruha

XXX.XXX.28.67

Potkanmarvel: Ten černý NO, to je nádhera! To je můj sen, k Baltovi podobného pořídit. Furt okukuju jeden slovenský útulek, kde podobného křížence mají. Bohužel mám zakázáno domů přitáhnout cokoli dalšího živého (a sama se snažím mít rozum :-)))

Lusta: Chira je prostě modelka. Klidovou fotku obdivuju, my jich máme tuze málo :D.

Baico: Gratuluju k rozšíření řad běloušů. Malincí jsou roztomilí :-).

Saina: Gratuluju budoucímu pánečkovi za zdolání SZZ. Teď už si budete snad jen užívat čekání a shánění. Btw. zrovna jsem přišla ze zkoušky, kterou jsem zdolala, takže Balt taky nemá úplně blbou paničku :-))...

25.1.2012 10:40
saina

XXX.XXX.237.229

Tak to jsme bělobářky všechny šikovné. :) Jojo, mně se černí NO taky líbí, ale do budoucna (velice vzdáleného :D) bych si asi chtěla pořídit choďáka. :) Jednou. Ale teď se plně soustředím na bělouše. Pokud sebou hýbne poradkyně chovu a přijde zkontrolovat vrh, 8.2. si pro něj jedeme!!! :) :) :) Akorát holky, teď řeším problém, zapříčiněný svou blbostí. Hrozěn jsem chtěla barfovat, ale teď mi došlo, že na to nemám mrazák. :( Máme jen takový ten maličký nahoře v půlledničce, kam se fakt nic nevejde. :( A kupovat human quality maso, to bych se asi nedoplatila, tolik peněz nemám..tak vůbec nevím, jak to dělat. Jestli střídat masi a granule třeba ob den (chovatelka ale moc nedoporučuje, že se každé jinak dlouho tráví), nebo teda jen granule...ach jo. Leda najít poblíž nějaký zverák, kde by prodávali i maso, ale to si enjsem jistá, že tu máme. Pozjišťuju... nenapadá vás, co s tím?

potkanmarvel

25.1.2012 11:45
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

gratulacek mimískům i státnicím i zkoušce:)
ten černej ovčák je z části mixlej s pitbullem:) jedna z volem druhého psa taky padla na celočerného NO, je to krásná kombinace.
ze začátku budeš krmit málo, ale brzy si budeš muset pořídit novou větší ledničku s větším mrazákem nebo přímo mrazák. v okolních zverimexech se zeptej, snad najdeš. u řezníka se taky dá něco sehnat, třeba srdíčka, žaludky, krky, játra atd. a nestojí to tolik. kdyžtak budeš pokračovat v granulích nějakou dobu, tak to neva. dávej ale jen to či ono.

25.1.2012 19:00
lusta

XXX.XXX.173.228

Baico: Velká gratulace! Mimískové jsou celý tatínek :-)).
Veruha: Chira není žádný kliďas. Jen málokterý pes tady na sídlišti má tolik elánu jako ona. Stačí jí jen ohaři :-). Ale nedávno jí byl rok a půl, tak pomalinku, polehounku trošku klídku přichází.

26.1.2012 10:25
veruha

XXX.XXX.28.67

Potkanmarvel: Už na té fotce spolu dokonale ladí... Mým tajným snem je taky černý NO. Uvažovala jsem (před BŠO) o BO Groenendaelovi a NO, nakonec zvítězila jemnější povaha BŠO. Ale stejně když vidím cokolik většího černého, co má uši hore, nemůžu se zbavit nutkání. :-))... Tady je můj idolek: https://www.facebook.com/# !/media/set/?set=a.215534941829683.54420.135701193146392&type=3 .Každý den ho okukuju a přeju si domek se zahradou :).

Saina: My máme 3šuplíkový mrazák spojený s ledničkou. Místa taky nic moc. Naštěstí u nás maso moc nefičí, takže 2 šuplata jsou vyhrazena Baltovi. Z vetamixu jsem ještě neobjednávala, kupuju taky "human quality" u řezníka. Chodím tam 2x týdně, naberu tak 7kg masa a platím většinou okolo stovky. Kupuju játra, srdce, skelety, hrtany. Často mají akce kvůli brzké spotřebě masa. Mívají i kosti gratis, to beru jako prostředek proti nudě :). Nakoupím tak, že jednu část zkrmím hned, druhou dám normálně do ledničky na zítra a zbytek do mrazáku.. Nekrmím ale jenom masem, střídám to s granclema. Fakt je to takové zlo to střídat? Nepozoruju nic, že by s tím měl problémy, srajdí normálně a vypadá spokojeně. Co myslíte, mám střídání radši zamezit? Zas ho nechci mít doživotně na granulích. Chci, aby bych schopný sežrat všechno, aniž by z čehokoliv průjmíčkoval.
Máš v úmyslu krmit jen masem, jo? Nevím, já bych to asi s našima 3 šuplíkama nezvládla, jedině lítat imrvere do masny.

26.1.2012 10:48
saina

XXX.XXX.237.229

Veru, úplně chápu, co tě na něm tak zaujalo. :) Mně se gronďák taky moc líbí, ale co jsem slyšela, jsou na tom povahově ještě nestabilněji, než bšo...

Jinak s masem - já jsem chtěla krmit střídavě - maso/grnaule, třeba ráno to a večer ono, nebo ob den... ale chovatelka mi říkala, že si nemyslí, že by to bylo dobrý, že se maso a grancle tráví jinak dlouhou dobu a že by to nemuselo dělat dobrotu. myslím, že když bude pes zvyklý na maso a přílohy a takový, tak mu granule nebudou dělat problém - maximálně je nebude chtít, že jsou hnusný. Toť můj názor. Ale jasně, tak yk nim občas sáhnu - když někam pojedeme nebo tak něco. Ale doma se asi budu snažit držet negranulované stravy... Nakonec se mi podařilo najít dva zveráče, kam se dá dojet do 40min MHD, tka budu jezdit jendou tádně tam. Při odhadu spotřeby masa a obsahu mrazáku by mělo jednou týdně stačit...

26.1.2012 13:20
veruha

XXX.XXX.28.67

Jo, já slyšela a četla, že se každé jinak tráví. Ale nevíš, jak můžu jako laik poznat, že tomu psovi to nedělá dobře? Myslím přímo konkrétnímu psovi. Kdybych nevěděla, co žere, nepoznám rozdíl. Ten je akorát v bobkách - po granulích nelze sebrat jednou rukou :-)). Míša je celý život na všem možném - taky jsem nikdy nezpozorovala, že by ji něco trápilo. Ach jo, to je fakt alchymie smajlík. Z granulí mám dobrý pocit z toho důvodu, že se mi zdají vyvážené a dávají mi takovou tu jistotu, že z nich dostane všechno v přiměřené dávce. Z masa se raduju, protože vím přesně, co do něho láduju.. Bojím se pořád definitivně přejít na barf. Jednak kvůli nedostatku místa v mrazničce, navíc jsem barfoidní začátečník a nerada bych ho omylem ochudila o nějaké důležité složky...

26.1.2012 19:46
saina

XXX.XXX.237.229

Veru, plně chápu a sdílím tvé obavy - taky je mám. Ale věřím, že s pomocí dobrých internetových stránek, chytrých knížek, barfující kamarádky a ochotné barfující chovatelky to nějak zvládnu. A že když bdue mít pesan něčeho nedostatek, žese to projeví včas a podaří se zachránit (prý ano, když si člověk všímá)ú. Jak pozna,t zd aot psovi svědčí, to bohužel netuším..:(

26.1.2012 20:45
veruha

XXX.XXX.28.67

Já jsem právě odkázána jen na to, co si vyčtu. Nikoho v okolí, kdo by barfoval neznám. Mé nejbližší okolí si dokonce myslí, že vychovávám zabijáka - tím, že krmím masem :D. Jinak já si taky hodně všímám, jak kadí, prdí, smrdí, jakou má srst... Ale třeba to, že se mu objevily prošlapy (takže nedostatek vápníku) jsem bohužel v počátcích nepoznala. A mám strach z toho, že až něco poznám, bude třeba už pozdě to zachraňovat (viz teda ty křivonožky). :-). Ale stejně mu tu flákotu dopřeju :D

27.1.2012 11:55
saina

XXX.XXX.237.229

Já se toho taky bojím, ale doufám, že by mé psí okolí vypozorovalo, kdyby něco nebylo v normě...snad. Jinak HPCH si prý snad udělá čas 31.1., tzn 8.2. bysme mohli jet pro Kenjucha. A stále nemám doma výbavu! :D Neb koketuji s myšlenkou jet do Brna na výstavu za týden a nakoupit tam (větší vběr, lepší ceny). Nebudete tam někdo?

27.1.2012 18:15
anies

XXX.XXX.1.228

Ahoj holky ! :))

Veru malej Balťas uzasneeej :))
Baico : Gratulaceee :))
potkanmarvel : Jess je asi dobrej magor ! :D
Lusta: čubina je prostě nádherná .. Strašně se mi líbí !!! :))

Nějak nestíhám všechno číst ale na to poslední musím reagovat

Sai esi bys jela do Brna na výstavu, možná bych došla :)) Sice to s Caroušem bude asi masakr, ale zkusila bych to, pokud bych byla po pátku v nějakým trochu použitelným stavu :D

Jinak mám dobrýho psycho hafana .. Normálně si vlezl dobrovolně do vany .. nechápu :D

27.1.2012 21:21
veruha

XXX.XXX.28.67

Ta výstava je v sobotu, jo? Sice mám naplánovanou šichtu, ale zkusím to nějak vyšmelit. Chtěla bych se jet podívat. S Baltem to asi taky bude divočina, ale co.

Anies: Proto, že ti Caro vlezl dobrovolně do vany, bych ti ho ukradla! :-)) U Balta tohle v žádném případě nehrozí. Já jsem týden oslavovala to, že dobrovolně skočil do auta (zrovna pršelo, tak aby se mamánek náhodou nezamočinkal :-))).

Při pohledu na fotku Cara ve vaně (a jeho pravou přední) mě napadá: Je to normální, že si bělouši z pacek dělaj hokejky :-))?

28.1.2012 19:50
saina

XXX.XXX.244.89

Teda holky, toho si vážím, že kvůli mně zvažujete jen na tu vsýtavu. :))) Já, pokud tzo aspoň trochu půjde, pojedu s drahým na jarňáky na hory - ještě si užít posledních dnů bez psiska - a to byhc na výstavu určitě dorazila - kámoška jede ze sousedního města, takže se svezu s ní.

Jééé, vanopes je super! :) Vydrží tam, ikdyž pustíš vodu?

28.1.2012 20:49
anies

XXX.XXX.1.228

Veru : Jojo výstava je sobota a neděle :)) .. Jojo ani nevíš jak su ráda, že tam vleze i sám .. Jelikož ho oplachuju celkem často, tak už si zvyknul a dokonce to má rád smajlík .. Taky jsem na tu tlapku koukala a řikám " Co to tele dela s tou haksnou ? " .. Byl spokojenej jak blecha :-) Asi je to normální, u Cara je poslední dobou všechno nenormální - normální :D :D

Saina : Tak jelikož jsem z Brna, tak to zase tak daleko naštěstí nemám :-) .. Vydrží tam JEN když pustím vodu .. Otočí se pod kohoutek a chlemta a chlemta .. smajlík Je to ma-góóór smajlík

28.1.2012 21:09
saina

XXX.XXX.244.89

Teď koukám Veru na tu tvoji fotku, tam má Balt taky tu nohu tak podivně :D Ikdyž to bdue zřejmě jen úhlem focení. Pojďte, socializace a zvykání na výstavní prostředí je určitě strašně důležitá!!! :))) Jak se vůbec pesům líbí mrazy a sníh?

31.1.2012 09:37
veruha

XXX.XXX.28.67

A běloby se teda vystavujou v sobotu, jo? Na webu jsem to moc nepochopila :). Já bych moc ráda jela, jen si musím vyměnit směnu a překecat chlapa, aby jel taky. Můj samochod není moc dálniční typ :-)).

Začli jsme teď chodit znovu na cvičák. Chlapec cvičí pěkně, o tom žádná, horší je, že má nepochopitelný strach z chlapů, takže tam vždycky nějaké odchytneme, aby ho krmili. Jsem z toho nešťastná, protože to nás brzdí ve všem. Ale aspoň se nenudíme a máme co překonávat :)

Jinak sníh milujeme! Teď o víkendu jsme byli na chatě, tam si sněhu užil dosyta. Jen nás trochu potrápil smog, takže jsme z každé prochajdy přišli mírně přidušení a vyuzení. Jeho srst má superschopnost chytat pachy, takže smrděl jako by vylezl z komína :-(. Nevadí mu ani -15 stupňové mrazy. Hrdě seděl před barákem, sledoval okolí a odmítal jít do tepla :-)

31.1.2012 09:55
saina

XXX.XXX.237.229

Jojo, běloby jsou sobotní. Zatím aspoň na každé výstavě, kde jsem byla, byly - a prý je to tak prostě dané. :) Já dorazím určitě, pokud se mi podaří v tomhle počasí dostat na Vysočinu, ale snad jo. To by bylo fajn se tam potkat :)) Akorát asi bychom musely smluvit nějaké tajné znamení :D Třeb av barvě obojku nebo tak, abychom se potkaly. :) Já si píši seznam, co tam vše chci pořídit.

Teda Veru, to je ale divný, že se to u něj projevilo tak náhle a bez předchozí špatné zkušenosti nebo tak něco. Jedna známá má švýcaráka taky, a to samý - panická hrůza z cizích chlapů (nebo i těch né až tolik dobře známých). Huf, doufám, že s enám to vyhne, jneže jak tomu předcházet? :( Když je to bez příčiny? Každopádně držím palce, ať ho to co nejdřív přejde!!! A hodně štěstí při přemlouvání!

31.1.2012 10:00
baico

XXX.XXX.2.72

Tentolrát jso bělouši v sobotu u v neděli. Jedná se o dvě výstavy behem dvou dnů.

31.1.2012 10:03
saina

XXX.XXX.237.229

Aha, dík za doplnění. Každopádně já pojedu jen v sobotu, kámoška z nějakýho důvodu vystavuje taky jen v so a já se svezu s ní (AUO).

31.1.2012 10:10
veruha

XXX.XXX.28.67

Tak já myslím, že my jsme co se týče psa nepřehlédnutelní :-)). Střih á la pudl tam snad nebude mít už nikdo jiný. Jinak teda máme ještě nový rybičkový a mušličkový obojek. Teď už nás poznáš bezpečně.

Já myslím, že bez tak úplně bez příčiny to nebylo. Začalo to po tom veterinárním kolotoči. Dřív byl za každým vtěrný, nechal by se pohladit od každého a to i v době, kdy už nebyl úplně blbé štěndo. Socializaci jsem pojala svědomitě, tahala jsem ho všude, kde se dalo. Byl v pohodě. Takže nevím. Buď se sekl v době, kdy nemoh moc mezi lidi nebo to v něm vyvolal vet (chlap), který mu jakože "ublížil". Jinak si nejsem vědoma, že by mu někdo ublížil, vylekal ho... Výcvikářka říkala, že předtím nepozorovala jakoukoli bázlivost, teď vidí, že k chlapovi dobrovolně nepůjde. K ženským se má pořád stejně - vtírá, laškuje, nechal by na sobě dříví štípat... Takže pokud pojedem v sobotu i my: Vemte prosím zástup chlapů, abychom mohli resocializovat :-). V "civilním" prostředí se nám nikoho nedaří přemluvit. Lidi se ho vesměs bojí.

31.1.2012 15:22
saina

XXX.XXX.84.197

Myslím, že výstava je k tomu naprosto ideální! :) Tak se budu těšit!! :)

31.1.2012 15:27
veruha

XXX.XXX.28.67

Já to ještě proberu s výcvikářkou, abych měla jistotu, že mu tím ještě víc to poseroutkovství neposílím. Jinak, budeš vědět přesněji, jestli HPCH dorazí dřív? Úplně ti rozumím, já ji tehdy poponáněla i ve snech :-))..

31.1.2012 16:13
saina

XXX.XXX.84.197

Podle mých posledních zpráv má dorazit dneska. Večer budu otravovat chovatelku, zda u nich opravdu byla a pak sem samozřejmě hodím echo. Já jsme na jednu stranu strašně netrpělivá a natěšená, na druhou se bojím, zda všechno zvládnu a zda dkážu fungovat jako dřív pro své okolí a věnovat všechen čas a péči pejskovi...

31.1.2012 16:45
veruha

XXX.XXX.28.67

Neboj, zvládneš :). Kenjísek ti zpočátku stejně většinu času prospí, takže plno věcí můžeš řešit za běhu a v klidu :). Hlavně ten klid :). Odběr je teda až za týden, jo?

31.1.2012 16:53
saina

XXX.XXX.84.197

Tak aspoň ty dva měsíce musím vydržet, viď. To se nedá nic dělat. ;) No doufám, že bude úžasnej a samoopečovávací a všechno mě naučí. Spoléhám na něj! :D Hele jak jste od začátku učili na venčení venku? (otázka na všechny). U chovatelky se snaží učit na plenkovou podložku, ale co jsme slyšela, chtělo by to co nejdřív zrušit, aby se to pak složitě nepřeučovalo. Ale zas když bude muset být dýl doma sám, tak na koberci není úplně cool mít louže delší dobu, aby se vsákly..chjo chjo, řeším dielma!

31.1.2012 20:04
anies

XXX.XXX.1.228

Holky tak kdo za náma do Brna dorazí ? :)) Já snad budu použitelná (v pátek slavím narozky) tak jakože nevím :D Ale co nejvíc se pokusim :)) .. No Caro toho sněhu u nás moc nezažil ale měli jsme tu jeden den, spíš večer a to napadlo 10cm a teda vyřádil se jak nikdy a nebyl jedinej, když jsme stavěli se segrou sněhuláka chtěl strašně pomáhat takže místo pul hodiny jsme snehulaka delali hodinu i s Caroušovou pomocí :D Moc fajn ..

Tyjo jinak v odbouravani preju hodne stesti :)) To zvladnete !

Sai jinak hodne stesti s Kenjim :))

31.1.2012 20:11
anies

XXX.XXX.1.228

Sai: My jsme to měli zezačátku peprný .. U chovatele vyrůstal jak dříví v lese, byl imrvére venku, takže přišel do bytu a " Há co to je ? " takže prdel .. Nejprve jsme s ním chodili co nejvíc ven a pak když musel bejt doma sám, tak jsme mu nechali plínky (ty co máš na fotkách u Kenjiho) a snazili jsme se ho to naucit ale nic .. Za dva tydny jsme to vzdali a začli jsme ho za kazdy vycurani mimo plinku trosku prcat .. a pak ze dne na den zacal sam od sebe chodit na plinku a chodi doted .. Dneska poprve jsem s nim byla v 8 rano a sla jsem s nim az o pul 3 takze vydrzel s cistym kontem 6,5 hodiny coz se nam jeste nestalo :)) Hnedka dostal Dentastix a bylo vymalovano :D Ale plinky jeste oddelavat nebudeme, protoze "nehoda" se stat muze dycky zejo :))

31.1.2012 20:39
veruha

XXX.XXX.28.67

Somrující Carouš je nej!!! :-)). Todle Balťák ještě nikdy neudělal, asi je moc bulatý :D.

Jak jsme to měli s učením my: Prý když štěňáci vyrůstají v čistotě, lehčeji se prý čistotě sami naučí. Naši chovatelé pečlivě bobany uklízeli. Doma jsme nepoužívali plínky ani nic jiného (nejsem toho zastáncem). Pravda, na starém bytě jsme měli koberce, takže katastrofa. Samozřejmostí bylo časté venčení, vždycky po spánku, žrádle, hře.... Když se stala nehoda, nikdy mě to nevzrušilo (jo, občas naštvalo, ale nedala jsem najevo :D ). Když byl chycen při činu nebo jsem vysledovala, že hledá místo, vyběhla jsem s ním ven. Pochopil velice rychle, jen pak ještě nebyl schopen ovládat svěrače, takže nehody se stávaly. Pokud máte koberce, doporučuju na čas odstranit. Loužičky i smolíci se pak budou zvětšovat a je to i při sebelepším čištění poznat. Ty naše jsme museli vyhodit - ale stejně k tomu byly určeny :))

31.1.2012 20:55
saina

XXX.XXX.237.229

Tos mě Veru úplně nepotěšila. :( U nás koberec sundat nemůžeme, pod ním je betona hlavně na něm kila a tuny nábytku. Počítám, že až se bdueme odstěhovávat, koberec vyměníme, ale potřebujem tu ještě pár let z§stat...takze asi potáhnu pdolahu igelitem nebo fakt nevím. Uf, doufám, že Kenj bude hodnej a chytrej a milej a ryhcle se naučí čůrat venku. :D

31.1.2012 21:05
veruha

XXX.XXX.28.67

Potěším tě snad tím, že Balťas sice neudržel svěrače, ale byl tak soucitný, že hodně chodil na stejná místa, takže se to dalo vypodložit plínkou a bylo míň práce. Na koberec jsem ji dát nemohla, on ji ten blboun pokaždé sežral. Tak samo zhatil i moje pokusy s igelitem :-)).

Koberce jsou teda všude, jo? Jestli jo, tak bych se snad fakt přiklonila k nějaké podložce nebo tak něco. Ten smrad u nás byl fakt humusárna. Zpočátku se to dalo, ale jak to pořád obchcával, přestala stačit veškerá chemie. Moč postupně zalezla všude. Fakt jsem byla nesmírně ráda, když šly koberce do konťasu a my z baráku pryč.

potkanmarvel

1.2.2012 00:57
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Malá, bledá, tváře divé
pod plachetkou Jessina;
o berličce, hnáty křivé,
hlas — vichřice podoba!

aneb reakce na divné "postoje":-)) máme i další, třeba kde "stojí" na jedné noze a tak, ale tahle je asi nejlepší. nebo spíš nejhorší:d

potkanmarvel

1.2.2012 01:33
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

anies: jestli to jsou Tvé narozky, tak přeji vše nejlepší:)
Caroušek je šikovej a to jako moooc! My taky jednoho dne vlezli sami do vany. Od té doby není problém. Ale aby si tam lehla? To ne, jí se tam nelíbí. Ale i tak jde, asi ví, že musí, že jí nic jiného nezbyde:D

Co se čůrání týká, tak mám dojem, že Jess vyrůstala jen na zahradě. Ale asi i díky tomu, že jsme si jí brali později a že s ní přes den chodil táta, tak se čůrat venku naučila docela rychle. Kdy ale byla poslední loužička už fakticky nevím. Jo a měli jsme taky koberec. A stále máme. Stačí si pozvat odborníky na vytepování (mokré čištění) koberů.
Výstavu si užijte a koukejte pak dodat fotky. Nejlépe i s výsledky. Těm kdo půjdou vystavovat držíme palečky:)

K bázlivosti... my se celkem báli šesti lidí. První.. to bylo čubě pár měsíců, šli jsme k Vltavě va v tom svahu u vody stál takový malý seschlý mužíček, navíc z našeho i jejího pohledu z něj byla vidět ani ne půlka. A to vyloženě jako že couvala a že dál nejde. Ale přemluvili jsme jí. Druhej už nevím, ale hárala. Třetí a čtvrtej taky při hárání, na horách, jeden takový dobroduch a pak paní co řvala na lesy (doslova, hledala svého přítele). A poslední dva byly v posledním půl roce a oba figuranti, toho jednoho i znala již dříve, nic jí neudělal, předtím dobrý a nejedou...fakt nevím co jí šiblo, přitom to bylo ještě před obranama. Pak na ně ale kousala, takže good:) Jo a pak pár dalších lidí, ale to byla spíš opatrnost z neznáma než bázlivost. Byli to lidi co třeba nesli desku, táhli za sebou vozíček a tak...
Zkusila bych hlavně nenuceně ať mu dávají mňamky, postupně pohladí a tak. A vezmi si nějaké chlapy i domů:) Nebo pejskaře. Nechápu, že se ho (a vůbec nějakého bělouše) může někdo bát. Tu naši by nejradši furt někdo ohmatával až se občas naštvu a vynadám jim, že se můžou aspoň zeptat jestli si smí pohladit. Tupý lidi někteří fakt!

1.2.2012 09:39
saina

XXX.XXX.237.229

Děsíš mě čímdál víc, Veru. Ono je to tak, že máme byt 3+nic(minikuchyňka) a všude krom kuchyňky, minikoupelny a předsíně jsou koberce. Nechávala bych ho když budeme muste pryč v té předsíni, ale jednak je tam botník, který nejde zavřít a druhak se vchodové vdeře nezamykají (rodinný trojbytový domek) a je dost slyšet ruch ze shcodů, tak s ebojím, aby nedělal vyrvál, že s eza dveřma pořád něco děje. Budu muset něco vymyslet. Zatím vede popolán ,,koupit ohrádku, podložit její prostor tak dvěma, třema vrstvama igelitu a ten zvenku ohnout a nalepit k ohradce, aby to z něj nestékalo. Když budeme doma, budu mít po ruce kýbl se savem a vše uklidím hned, ale když budeme pryč, tak aby se to nasáklo do toho koberce,...bléééé. Každé další rady, tipy a triky uvítám.

Ode mě se, potkanmarvel, výsledků asi nedočkáš, já jsem výstavní amatér a nevím, kde a jak to zjistit... navíc běloby jsou běloby bílé. :D Takže od oka opravdu nepoznám, kdo v tom kruhu stojí...

1.2.2012 20:38
lusta

XXX.XXX.173.228

O víkendu jsme byli cvičit. Čubina je blázen do aportování, tak něco na pobavení :-)).

1.2.2012 20:39
lusta

XXX.XXX.173.228

1.2.2012 20:42
saina

XXX.XXX.237.229

Na té druhé fotce Chira vypadá jak nějaké strašné zlozvíře. :D

1.2.2012 21:24
lusta

XXX.XXX.173.228

Je to takový prťavý netvor :-)).

2.2.2012 09:49
veruha

XXX.XXX.28.67

Potkanmarvel: Kdokoliv přijde k nám domů, ať už je to plynař, odečítač topení, kdokoliv, s tím Balt nemá problém. To je zajímavé a myslím, že je to tím, že doma má takovou tu jistotu... Jinak já taky nechápu, že se ho může někdo bát :-)). Ale víte jak, laici. Vidí stavbu NO, nepříliš známou barvu, takže to zákonitě musí být bestie :)). Předevčírem jsem koukala na film Bílý pes, v hlavní roli s BŠO a to jsem se pak bála taky :-). Děj celkem o ničem, ale to, co předváděl v některých scénách, to bylo skoro hrůzostrašné :-)).

Saina: děsit tě nechci, to určitě ne. To zvládneš :-). S tím igelitem ale bacha, ať ti to nežere.

Lusta: Druhá fotka mi připomíná nějakou jednohlavou saň :). Úžasné! Cvičili jste v Chlístovicích, jo?

No nic, jdu shánět prasečí nožky, bude dort. Naše Miška má dneska 12 let. Teda ona je měla někdy v prosinci, ale slavíme to v den odebrání z útulku. Tak držte pěsti, ať to moje dílo připomíná dort aspoň vzdáleně :-))

2.2.2012 10:19
saina

XXX.XXX.237.229

Jééééj, Veru, a v tom filmu je pes klaďas nebo záůporák? Že bych se taky podívala :D. Chovatelka mě o děsu už taky uklidnila, tak snad to bude oka. A dort určitě zvládneš, pak sem hoď foto, jak vypadal. A Míše všechno nejlepší!!!

2.2.2012 10:30
veruha

XXX.XXX.28.67

No on tam byl jako záporák - útočil na afroameričany. Ale vlastně byl chudák, protože ho takhle záměrně domrvili , tím, že ho lidi tmavé pleti mlátili (naštěstí neukázáno). Nejvtipnější bylo, když mu strašně uměle něčím vycpali pysky, aby to vypadalo, že cení zuby. :-). To bylo tak strašně nepřirozené.

2.2.2012 15:55
lusta

XXX.XXX.121.128

Koukám, že vizáž psa dělá opravdu hodně. Chira jde dost k lidem. Teď už se naštěstí z 90% vrhá jen k pejskařům, kteří na ni většinou mluví a tím upoutají její pozornost. Vždycky se okolo nich musí nějak ochomítnout... Tím, že je drobná, jsem nikdy v jejím roce a půl nezažila žádnou zápornou reakci. Buď ji berou jako větší štěně nebo prostě že je roztomilá a nehrozí od ní žádně nebezpečí.

2.2.2012 20:37
veruha

XXX.XXX.28.67

Lusta: Já myslím, že u nás to není vizáží, ale tím, že se naježí a řve. Má hluboký štěkot a snaží se u toho tvářit patřičně nebezpečně. V tu chvíli vím jen já, že nebezpečný je jen sám sobě :). Ti, co ho znají dobře ví, že je to mucánek a naopak mají problém se ho a jeho lísavosti střepat :-)

Dneska to byla fakt ironie. Ráno píšu, že bude dort, jen co se nachystám do obchodu, mi volá máma, ať přijdu, že s Míšou je zle (je teď u nich, protože hárá). Tak tam letím, ta úplně bez života, naložily jsme ji s mamkou do auta a pádily k vetovi. Diagnostikována akutní pyometra, takže hned operace. Prý měla namále, zachytili jsme to pozdě. Teklo to z ní, ale přikládali jsme to hárání. No, naštěstí to dopadlo dobře, už je doma v pelíšku a vypadá o poznání líp. :-)

2.2.2012 20:44
saina

XXX.XXX.237.229

Jaj, ještě že to dobře dopaldo, Veru. Úplně mě zamrazilo jak jsem to četla, přeci jen Míša už je starší paní a děsila jsem se konce. Tak hlavně že vše dobré. Jak to vypadá s tebou a výstavou, přijedeš? :)

2.2.2012 21:22
lusta

XXX.XXX.173.228

Veruha: To jsou tedy narozky smajlík. Ještě, že to dopadlo dobře s chuděrou.
Jestli na lidi řve, tak to bude asi tím. To je z nich tak nejistý?

2.2.2012 21:50
saina

XXX.XXX.237.229

Jinak pro ty, co budou na výstavě, budu mít asi jako znamení velkýho redmerle aussika jako poznavaci znameni. :D Kterej nebude vubec rad, ze je se mnou u svycaraku. :) Takze pokud to takhel vyjde, taky k neprehlednuti! :D

3.2.2012 21:09
veruha

XXX.XXX.28.67

Lusta: Jo, je nejistý dost. Takový labílek. Už jsem to tu psala - chlapofobie jak vyšitá. Takže teď pracujem na resocializaci :)..

Na výstavu nakonec nedorazím. Sice mám volno, ale strávím ho u veta (máma bude po noční, takže jedu já). Dneska jsme tam ztrvrdli 3 hodiny. Mišák zlobí, nechce moc žrát, takže chodí na infuze... Popravdě mě teď stejně ta výstavní nálada přešla.

Každopádně, kdo jde, pořádně si to tam užijte, sbírejte info, foto, nakupte pro zvěřáky co vám peněženky dovolí a nezapomeňte pak podat hlášení o všem možném i nemožném :-)!

3.2.2012 21:36
anies

XXX.XXX.1.228

Ahojky holky ..

Já se teda omlouvám, ale na výstavu nakonec nejdu .. Dneska jsem musela jet ke konovi ma akutní zánět podkoží a je na ATB a je to celkem špatný, takže zítra budu u něj smajlík

3.2.2012 21:39
veruha

XXX.XXX.28.67

Jejda, taky děláš ošetřovatelku? Tak ať je koník co nejdřív fit a tobě přeju všechno nejlepší (jestli jsi teda měla/máš ty narozky) smajlík

3.2.2012 21:53
anies

XXX.XXX.1.228

Jojo Veru dělám, dělám :(( Děkuju moc, vyřídím mu, že se má dát co nejrychlej do kupy a doufám, že dá jinak je to hodně v pytli .. Jééé děkuju jojo, měla narozeniny :))

4.2.2012 17:46
saina

XXX.XXX.53.67

Ahoj holky!

Tak trochu hambaté hlášení z výstavy - strašná zima na prvním místě a strašná spousta psů najednou. Fakt, to jsem ještě nezažila, já psí laik. Jak jsou všechna plemena v jeden den, je to masakr. Takže u bělob jsem strávila jen chvilku a nejvíc mě tam zaujala jedna slečna s běloušem a k němu měla forrest brown Saarlose. To byla náááádhera holky! další sne v horizontu desítek let :D Fakt. Jinak jsem nakoupila misky a 4 ks hraček s tím, že další až dle potřeby.

Co marodi, jak jsou na tom?

4.2.2012 23:04
anies

XXX.XXX.1.228

Ahoj Sai jojo je tu kosa jak v Rusku neuvěřitelný !! S tou slečnou běloušem a saarlosem jsem měla dneska právě jít taky, kdyby to moje velký hnědý půl tunový telisko neonemocnělo smajlík .. snad se tam mrknu aspoň zétra na čumendu :))
No jestli myslíš maroda velkýho čtyřnohýho, tak tomu nožka krásně splaskla oproti včerejšku a dokázal na ní už i stát :)) ATB zabírají takže radost ..

Foto - Akutní zánět podkoží :-(

5.2.2012 14:22
saina

XXX.XXX.53.67

Jeee, takže se s tím hnědým krasavcem i znáš? Závidím! Je moc fajn, že je koňuchovi lépe. Stonat v téhle zimě, to je fuj nejfuj.

Jinak, pro pobavení bílých mozků: http://www.youtube.com/watch?v=lOO7vgI0yxs&feature=youtu.be

5.2.2012 23:20
whiter

XXX.XXX.36.23

Zdááááár holky .....

Tak já přináším spoustu novinek, vzhledem k tomu, že jsem tak pracovně vytížená, že absolutně nestačím sem za váma chodit, tak se sem dostanu občas.

Jsem se teď přestěhovala za prací k Příbrami (tak se pochlubte, koho tam mám po ruce???) :-) Ellen mám samozřejmě sebou, má tam dva kamarády vykastrované psi křížence ovčáka s rotvikem(ještě se divím, že mi to moje tele nesežrali), ale vykastrovaní se hodí, čubizna mi od neděle minulého týdne hárá, tak sem jak na jehlách a hlídám pomalu ve dne v noci smajlíksmajlík .
No každopádně nás v dubnu čeká svod a dvě výstavy (bojím bojím, pač sem se psem nezačala pořádně dělat), to mě přivádí na myšlenku pro Verču .... ehm hodláte připouštět?? Já jen, že mě se moc líbí a pro tu moji by byl super, teda pokud bys souhlasila ... ale to vize až za nejdřív rok, né-li dva ... to víš, už pro ni hledám ženicha smajlík

Jinak až se dostanu k nějakým fotečkám, tak vám ji sem hodím, oblůdku svoji ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík