Kaarin

XXX.XXX.147.150
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kdo tady má zkušenosti s A.dogou.Uvažuji o její koupi,ale v baráku je dítě a ostatní zvířata.JAk je snáší?Hlavně ty děti a má hodně zdravotních problémů?Četla jsem,že hůř slyší,má problémy se zuby a kostrou,tak bych se chtěla dozvědět,jestli je to pravda a hlavně od lidí,co jí mají nebo měli,né ze článků.A také jestli se jim kupírují uši,nebo ne?Popřípadě A.doga křížená Amstafem,jaká je povahově atd...
Moc děkuji za odpovědi :-)
Kaarin
napsal(a):
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,kdo tady má zkušenosti s A.dogou.Uvažuji o její koupi,ale v baráku je dítě a ostatní zvířata.JAk je snáší?Hlavně ty děti a má hodně zdravotních problémů?Četla jsem,že hůř slyší,má problémy se zuby a kostrou,tak bych se chtěla dozvědět,jestli je to pravda a hlavně od lidí,co jí mají nebo měli,né ze článků.A také jestli se jim kupírují uši,nebo ne?Popřípadě A.doga křížená Amstafem,jaká je povahově atd...
Moc děkuji za odpovědi :-)
Zdravím. Začnu trochu od konce - uši se kupírovat nesmí už téměř 20 let. Povahu křížence argentinky s amstafem nikdo neodhadne, pokud se bude snažit, jsou to pouhé dohady a báchorky. Argentinku jako plemeno znám ze cvičáku, doporučila bych zkušeným lidem, v případě řádné socializace, výchovy a základního výcviku jsou docela v pohodě, ale dá to dost práce, je to moloss, má svoji hlavu. Jak se chová k rodině a domácím zvířatům záleží hodně právě na výchově. S rodinou problémy nebývají, co vím, tak s kočkami a slepicemi občas ano. A rozhodně bych nikdy nedoporučila koupi argentinky bez PP - s bílou barvou bývá často spojená hluchota, v chovu s PP se sleduje, může se to stát také, ale pravěpodobnost je nižší než u bez PP. Docela by mě zajímalo, proč volíte práve argentinku, co vás na ní zaujalo?
kaarin
napsal(a):
Děkuji,rozhodovala sem se mezi ní a Amstafem,ale amstaf zvítězil.Má jí známí,ale bohužel nemá děti ani další zvířata tak sem se obrátila sem.Mě ani tak nezaujala,spíš přítele,ale už sme se domluvili :-) Moc děkuji
mam doma 2 argentiny čtyřletého psa a rocní fenu, povahove naprosto uzasní, pes je mirne dominantní k velkym psu (malich si nevsima) ale neutoci není agresivni, k ostatním zviřatum naprosto bezproblemový, deti miluje a je si vedom ze je velky tak je neuveritelne opatrný, fena je velice aktivní nekdy az moc, jina zvirata ji nevadi toleruje je , k malim detem ji nemuzu poustet je moc zbrkla a nevedomky by mohla ublizit - takze je to fakt invidualní, rozhodne argentinu nedoporucuji lidem kteri nemaji zadne zkusenosti je to pes, který si hlavne v mládí bude chtit prosadit misto ve smecce coz mu clovek musi dat razne najevo co si muze dovolit, chce to duslednost není to civava aby se mohla zanedbat vychova
m arky
napsal(a):
mam doma 2 argentiny čtyřletého psa a rocní fenu, povahove naprosto uzasní, pes je mirne dominantní k velkym psu (malich si nevsima) ale neutoci není agresivni, k ostatním zviřatum naprosto bezproblemový, deti miluje a je si vedom ze je velky tak je neuveritelne opatrný, fena je velice aktivní nekdy az moc, jina zvirata ji nevadi toleruje je , k malim detem ji nemuzu poustet je moc zbrkla a nevedomky by mohla ublizit - takze je to fakt invidualní, rozhodne argentinu nedoporucuji lidem kteri nemaji zadne zkusenosti je to pes, který si hlavne v mládí bude chtit prosadit misto ve smecce coz mu clovek musi dat razne najevo co si muze dovolit, chce to duslednost není to civava aby se mohla zanedbat vychova
a pak že to jsou zabijáci - jaky si to udelas takoví to más, ja mam doma gaučaky
m arky
napsal(a):
a pak že to jsou zabijáci - jaky si to udelas takoví to más, ja mam doma gaučaky
moje lasky
- argentinu nedoporucuji lidem kteri nemaji zadne zkusenosti je to pes, který si hlavne v mládí bude chtit prosadit misto ve smecce coz mu clovek musi dat razne najevo co si muze dovolit, chce to duslednost není to civava aby se mohla zanedbat vychova .
Amstaf to samé .
Zvládnete to ?