Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2006 16:43

ahojky, máte někdo tyto pejsky? jestli jo, dejte sem fotečky já jednoho mám a musím říct, že to je super pes!
Bastien

13.7.2006 22:21

ettelwen napsal(a):
ahojky, máte někdo tyto pejsky? jestli jo, dejte sem fotečky já jednoho mám a musím říct, že to je super pes!
Bastien

to tady nikdo toto plemeno nema? :(

13.7.2006 22:42

ettelwen napsal(a):
to tady nikdo toto plemeno nema? :(

www.ciciko.cz tady mají toto plemeno

13.7.2006 22:45

biadike napsal(a):
www.ciciko.cz tady mají toto plemeno

http://ciciko.wz.cz/ sorry takto je to správně

14.7.2006 08:00

biadike napsal(a):
http://ciciko.wz.cz/ sorry takto je to správně

díky, Bastik je můj pesan, tak jsem chtěla porovnat s nejakym jinym, kdo takoveho pejska ma.. ale asi sem nikdo z majitelu nechodi :(

14.7.2006 10:02

ettelwen napsal(a):
díky, Bastik je můj pesan, tak jsem chtěla porovnat s nejakym jinym, kdo takoveho pejska ma.. ale asi sem nikdo z majitelu nechodi :(

Moc se mi corgíci líbí, do budoucna bych ráda cardigena. Napište něco o corgících, čemu se třeba věnujete. Já mám 3 ovečky a ráda bych, aby je byl pejsek schopný v případě potřeby přehnat z 1 výběhu do 2., ale aby práci s ovcemy nevyžadoval, jako třeba borderka.

14.7.2006 13:08

berta napsal(a):
Moc se mi corgíci líbí, do budoucna bych ráda cardigena. Napište něco o corgících, čemu se třeba věnujete. Já mám 3 ovečky a ráda bych, aby je byl pejsek schopný v případě potřeby přehnat z 1 výběhu do 2., ale aby práci s ovcemy nevyžadoval, jako třeba borderka.

no, Bastik je welsh corgi pembroke, ale je to miláček, hodnějšího psa neznám. Děti ho můžou tahat, zlobit, brát mu dobroty z huby a on je nikdy nekousne, ani nezavrčí. jinak na honění oveček by on rozhodně nebyl. je to lenoch první kategorie :) ale cardigani jsou trosku stihlejsi nez tito, takze mi prijde, ze by na to mohli byt ok. Ale vyzadovat si tuto praci nebudou. Ale i welsh corgi pembroke umi byt pohyblivy psici, skacou i agility a dělávají i obranu. Jsou to všestranní pejsci. my se s Bastíkem jenom občas ukážem na výstavě, ale jinak je to jenom rodinný pes, který svoji funkci splní skvěle. Hlídat umí perfektně, k cizím lidem nejde, není moc důvěřivý, ale taky jak ke komu. Většinou napřed obchází lidi obloukem a hodnotí, jestli k tomu člověku půjde nebo ne. Je to zajimava povaha. Jinak jsou tito psi velmi přátelští, učenliví a hodní. Ještě jsem neviděla agresivního corgiho. přidávám ještě foto Bastíka

6.8.2006 00:15

berta napsal(a):

Dobrý den,
chováme pejsky plemene welsh corgi cardigan. Musím říct že jsou úžasně všestraní. Většina našich cardiganů má vlohy pro pasení oveček a jeden pejsek má i ZPOP 1 (zkouška práce ovčáckého psa) jinak na zkouškách vloh jsme byli se 4 psy a až na jednoho je udělali všichni. A s tím jedním to půjdeme zkusit znovu a přibereme i jednu mladou feňulku která sice u oveček byla ale nebyla možnost si tam složit ZVOP ( zkouška vloh ovčáckého psa) a pokud je složí a půjde ji to dobře tak se s ní pokusím i o ZPOP 1.
Jestli se chcete podívat na pár fotek tak mrkněte na www.zuza.estranky.cz , klubové stránky: http://www.welsh- corgi.unas.cz/index.php a tam najdete kontakt na chovatele nebo majitele welsh corgi.

Odkaz na klub je rozdělen na dvě části- jinak mi to sem nešlo vložit.

6.4.2012 13:35
australanda

XXX.XXX.200.153

Ahoj mě se welsh corgi moc libi a nejvic pembrocek jsou tak roztomilí .Ty máš fenku nebo pejska?

6.4.2012 13:46
australanda

XXX.XXX.200.153

ettelwen napsal(a):
no, Bastik je welsh corgi pembroke, ale je to miláček, hodnějšího psa neznám. Děti ho můžou tahat, zlobit, brát mu dobroty z huby a on je nikdy nekousne, ani nezavrčí. jinak na honění oveček by on rozhodně nebyl. je to lenoch první kategorie :) ale cardigani jsou trosku stihlejsi nez tito, takze mi prijde, ze by na to mohli byt ok. Ale vyzadovat si tuto praci nebudou. Ale i welsh corgi pembroke umi byt pohyblivy psici, skacou i agility a dělávají i obranu. Jsou to všestranní pejsci. my se s Bastíkem jenom občas ukážem na výstavě, ale jinak je to jenom rodinný pes, který svoji funkci splní skvěle. Hlídat umí perfektně, k cizím lidem nejde, není moc důvěřivý, ale taky jak ke komu. Většinou napřed obchází lidi obloukem a hodnotí, jestli k tomu člověku půjde nebo ne. Je to zajimava povaha. Jinak jsou tito psi velmi přátelští, učenliví a hodní. Ještě jsem neviděla agresivního corgiho. přidávám ještě foto Bastíka

Ahoj já plánuji si pořídít nejlépe fenečku welsh corga pembroka Ale až tak za 4,5 let.Líbí se mi víc než cardikan. Ale i pejskem nepohrdnu.Hledám hlavně partáka a věrného přítele.Četla jsem že se pembrok neuteče ze zahrady ani kdyz není oplocená ,je to pravda?
Vubec jsem netušila že existuje takovýho plemeno.Kdybych to věděla dřív tak bych si místo šiperky koupila jeho.Šiperka je krásný psík ale má tak trochu jinou povahu než na co jsem zvyklá.

6.4.2012 19:12
awake

XXX.XXX.184.85

australanda napsal(a):
Ahoj já plánuji si pořídít nejlépe fenečku welsh corga pembroka Ale až tak za 4,5 let.Líbí se mi víc než cardikan. Ale i pejskem nepohrdnu.Hledám hlavně partáka a věrného přítele.Četla jsem že se pembrok neuteče ze zahrady ani kdyz není oplocená ,je to pravda?
Vubec jsem netušila že existuje takovýho plemeno.Kdybych to věděla dřív tak bych si místo šiperky koupila jeho.Šiperka je krásný psík ale má tak trochu jinou povahu než na co jsem zvyklá.

mě se líbí i Corgi ale v poslední době vyhrává spíš Šiperka. Jak já Vám "závidím:-)". Musím taky počkat pár let než na ní našetřímsmajlík

6.4.2012 22:19
australanda

XXX.XXX.200.153

awake napsal(a):
mě se líbí i Corgi ale v poslední době vyhrává spíš Šiperka. Jak já Vám "závidím:-)". Musím taky počkat pár let než na ní našetřímsmajlík

Ano děkuji.Já taky musím počkat pár let než ho budu mít.Mě akorát u šiperky vadí ta její nezávislost.6e se venku vubec nedrží pána.Po mé zkušenosti bych si už šiperku nepořídila

7.4.2012 08:19
awake

XXX.XXX.184.85

mě to dělala Dobrmanka. Stačilo pár piškotů v kapsesmajlík a přivolání měla :-)

7.4.2012 18:08
cinkalu

XXX.XXX.197.182

awake napsal(a):
mě to dělala Dobrmanka. Stačilo pár piškotů v kapsesmajlík a přivolání měla :-)

řekla bych, že nejde o přivolání, ale o to, že se nezdravě vzaduleje od pána, přivolání je trochen o něčem jiném, ale třeba jsem to jen blbě pochopila já.

anet32

14.1.2016 20:46
anet32

XXX.XXX.16.98

Ahoj všichni. Chtěla bych se zeptat jestli myslíte, že je welsh corgi pembroke vhodný i do bytu ?
děkuju.

5.4.2016 20:56
wewerka

XXX.XXX.247.213

Ahoj prosím vás nevíte kde by jsme sehnala štěňata tohoto plemena několik měsíců si ho přeji, ale nemůžu najít žádné aktuální inzeráty na štěňata pokud třeba víte o nějaké chovné stanici...
A jestli se můžu zeptat kolik tak je cena štěňátka.

5.4.2016 21:28
noemi

XXX.XXX.64.236

Zkuste se poptat tady - http://www.zirexu-cardigan.eu/index.php?page=puppies&lang=cz
Paní Fuglevičovou znám osobně - chodili jsme k ní na cvičák.
Je to člověk, který pro psy žije...na cvičáku chytne vodítko a i s největšího psího "hejhuláka" je najednou beránek.
Určitě by Vám poskytla i spoustu rad ohledně plemene. Podle webovek mají 3 volná štěňátka.

5.4.2016 21:42
vava69

XXX.XXX.98.20

Zkuste výše uvedený odkaz zuzaestranky. Tam teď jsou štěňata. Myslím že budou i u Brno Frost. Kasmir Moravia se letos chystá nakryt a také CHS Shining Sirius. My až koncem příštího roku. Toto jsou ale všichni cardigani.

5.4.2016 23:00
awake

XXX.XXX.115.136

wewerka napsal(a):
Ahoj prosím vás nevíte kde by jsme sehnala štěňata tohoto plemena několik měsíců si ho přeji, ale nemůžu najít žádné aktuální inzeráty na štěňata pokud třeba víte o nějaké chovné stanici...
A jestli se můžu zeptat kolik tak je cena štěňátka.

Http://www.corgiklub.cz/welsh-corgi-cardigan/nakryte-feny

http://www.corgiklub.cz/welsh-corgi-pembroke/nakryte-feny

http://www.corgiklub.cz/welsh-corgi-cardigan/narozene-vrhy.

http://www.corgiklub.cz/welsh-corgi-pembroke/narozene-vrhy.

6.4.2016 05:51
vava69

XXX.XXX.98.20

na telefonu mi to nešlo

6.4.2016 08:40
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

australanda napsal(a):
Ano děkuji.Já taky musím počkat pár let než ho budu mít.Mě akorát u šiperky vadí ta její nezávislost.6e se venku vubec nedrží pána.Po mé zkušenosti bych si už šiperku nepořídila

A já si myslela, ovčácká plemena se venku právě drží v blízkosti pána, nemělo by to tak být?

6.4.2016 08:57
vava69

XXX.XXX.136.28

Cardigani se nás drží. Teoreticky má snahu pást celou rodinu na vycházce, takže se drží tak do 15 metrů. Fakt neutíká, má snahu vyběhnout za zvěří pokud mu vyskočí před nosem, ale dá se ihned zastavit, nebude ji štvát. Nehoní ani cyklisty, ani bruslaře. Vycházkuje se s nimi líp než třeba s jezevčíkem :).

6.4.2016 09:30
marcelaamax

XXX.XXX.210.181

vava69 napsal(a):
Cardigani se nás drží. Teoreticky má snahu pást celou rodinu na vycházce, takže se drží tak do 15 metrů. Fakt neutíká, má snahu vyběhnout za zvěří pokud mu vyskočí před nosem, ale dá se ihned zastavit, nebude ji štvát. Nehoní ani cyklisty, ani bruslaře. Vycházkuje se s nimi líp než třeba s jezevčíkem :).

Díky, přesně to jsem si myslela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík