Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2012 23:44
ferdice

XXX.XXX.106.163

ahojky,zakládám nový téma,neb tamto už je značně zaplněný - takže pokračujem tady...

Bilkson,úplně to chápu a připadá mi zcela normální,že puntice už má obojek a hračky.prožívala sem to úplně stejně. už se opravdu nemůžu dočkat,až Bája dostane rozum a začne hárat... Ale zas ona to myslí dobře,chce miminka až do pořádnýho tepla...

12.1.2012 05:03
bilkson

XXX.XXX.241.38

jo, já to taky chápu, znám to u svých fen moc dobře.....:-)) Hlavni nic neuspěchat.....a ať jsou všichni zdravoučcí....přemýšlím, že se už předem příhlásím do klubu Dalmatinů. To vám pak chodí domů nějaký zpravodaj či ročenka? Já to znám od jezevčíků, tak to bude i u vás určitě podobné, né? :-) Ještě přemýšlím co bych tak dopředu mohla hafici koupi...Poraďte mi...Ať mám plnou výbavu...:-) :-))

13.1.2012 17:55
ferdice

XXX.XXX.106.163

co malý koupit?já měla nachystaný pelíšek,obojek,vodítko,hračky,mlsky a hlavně pevné nervy,až si domů holčičku přivezu a maminka bude zuřit:-) a taky sem měla domluvenou 14dní dovolenou a užívala si mimi,kolegyně o mě sice v práci prohlásily,že nejsem normální,ale to mě celkem netrápí

13.1.2012 19:50
shivatečka

XXX.XXX.241.8

ferdice napsal(a):
co malý koupit?já měla nachystaný pelíšek,obojek,vodítko,hračky,mlsky a hlavně pevné nervy,až si domů holčičku přivezu a maminka bude zuřit:-) a taky sem měla domluvenou 14dní dovolenou a užívala si mimi,kolegyně o mě sice v práci prohlásily,že nejsem normální,ale to mě celkem netrápí

Já měla pelíšek,hraček kupu,nějaké léky pro mimi,granulky,pamlsky,asi sto vodítek a 14 dní dovolenou...Taky jsem byla v práci za blba,ale nelituju,krásně jsme si to užily...Zvláště zoufálství po 2hodinové procházce,kdy venku nic a všecko doma za dveřmi:-):-)Pak jsem ještě do nutné výbavy dokoupila výkonný vysavač,mop a lepící válečky:-)Ale i přes tu tunu chlupů,je život s puntíkem krásný a plný akce:-)

13.1.2012 22:00
bilkson

XXX.XXX.241.38

Na ty chlupy jsem zvyklá. Mám říženou dalmatinku s pointrem a ty chlupy.............podědila po dalmíkovi asi...je to naprostá šílenost...pelíšek neřeším, u nás psy leží, kde si lehnou, tam si lehnou...vesměs vyhrává pohovka a postel..:-)) no a hraček, obojků a vodítek mám již hafl.....no, ještě přemýšlím nad štěněcím postrojem, furminátorem a nějaou dečkou (oblečkem - přehoz). Dovolená, ta je jasná...Musím nenápadně zjistit cenu za fenečku -ať můžu šetřiti....Ale biojím se to paní chovatelce napsat a zeptat se....sama ze své zkušenosti vím, že to zrovna není oblíbená otázka....no ale zase, já jako zájemce bych mohla vědět přibližně cenu, né? Nemyslíte? Nebo je to blbé, ptát se již teď....

13.1.2012 22:09
shivatečka

XXX.XXX.174.55

bilkson napsal(a):
Na ty chlupy jsem zvyklá. Mám říženou dalmatinku s pointrem a ty chlupy.............podědila po dalmíkovi asi...je to naprostá šílenost...pelíšek neřeším, u nás psy leží, kde si lehnou, tam si lehnou...vesměs vyhrává pohovka a postel..:-)) no a hraček, obojků a vodítek mám již hafl.....no, ještě přemýšlím nad štěněcím postrojem, furminátorem a nějaou dečkou (oblečkem - přehoz). Dovolená, ta je jasná...Musím nenápadně zjistit cenu za fenečku -ať můžu šetřiti....Ale biojím se to paní chovatelce napsat a zeptat se....sama ze své zkušenosti vím, že to zrovna není oblíbená otázka....no ale zase, já jako zájemce bych mohla vědět přibližně cenu, né? Nemyslíte? Nebo je to blbé, ptát se již teď....

:-)Jo,jo furminátor parádní věc,jen jak tu psala paní Yveta,potom přetřít mokrou hadrou..A s cenou mám stejné dilema jáko ty..Je to neoblíbená,ale důležitá věc a já is myslím za sebe,že by to nemělo být tak tajné..Ale nejsem zběhlá a tak nechci házet rozumy..Myslím si,že paní Katka jedná férově a určitě Vám napíše:-)

13.1.2012 22:39
ferdice

XXX.XXX.106.163

holky,nebudu odpovídat za Katku,o ceně miminek rozhoduje sama,ale prozradim vám sladké tajemství - cena dalmi miminek s audiometrií je cca 12-20tis.záleží na rodičích... ale v těch vyšších cenových relacích se pohybujou štěnda ze zahraničního krytí.takže asi taksmajlík

14.1.2012 06:45
bilkson

XXX.XXX.241.38

Děkuji, děkuji za info.....hnedle jsem klidnější.....Myslíte, že je dobrý i ten Furminátor z Aukra? Nějaká divná (podezřele levná) cena......smajlík

14.1.2012 07:02
shivatečka

XXX.XXX.174.55

bilkson napsal(a):
Děkuji, děkuji za info.....hnedle jsem klidnější.....Myslíte, že je dobrý i ten Furminátor z Aukra? Nějaká divná (podezřele levná) cena......smajlík

Já mám furminátor z Aukra, taky za nějakou sranda cenu a je v pohodě,takže neváhej..Máme žlutý :)

15.1.2012 12:34
ferdice

XXX.XXX.106.163

já mám taky ten levnej z aukra,je super,ale veřejně se přiznám,že to s tim česánim nepřehánim:-)

15.1.2012 15:39
bilkson

XXX.XXX.241.38

ferdice napsal(a):
já mám taky ten levnej z aukra,je super,ale veřejně se přiznám,že to s tim česánim nepřehánim:-)

Jak to mám chápat, že nepřeháníte?:-) Já moji feňuli musím česat každý druhý den (dalmoše asi nezapře, co se týká línání)! No aspoň budu zvyklá na línající puntici....:-)

15.1.2012 16:06
danarny

XXX.XXX.105.100

Já s úspěchem už roky používám dlaňové kartáče a moji psi to kartáčování milují
http://www.superzoo.cz/sortiment/?str=zbozi&ID1=D&ID2=E&ID3=A&ID4=%&ID=107233
http://www.superzoo.cz/sortiment/?str=zbozi&ID1=D&ID2=E&ID3=A&ID4=%&ID=107231
Česání u nás probíhá tak, že první je Arnoušek, pak Cindy, pak Arnoušek (na kterého jsem určitě zapoměla), pak Lasko, opět Arnoušek...
čili zábava na celý den:-)):-))

15.1.2012 16:12
bilkson

XXX.XXX.241.38

mám podobný, a to s tím by chtěly vždycky i jezevčice namasírovat......:-D :-)

15.1.2012 16:15
danarny

XXX.XXX.105.100

Přihlásit do klubu se můžete emailem
http://www.dalmatinklub.com/Monika/www/dokumenty_ke_stazeni/prihlaska_clenstvi.doc
členský poplatek pro nového člena je 450,- Kč
číslo účtu zde:
http://www.dalmatinklub.com/Monika/www/clenske_poplatky.html
Tištěný zpravodaj se už nevydává, všichni členové komunikují emailem, na výstavy se přihlašuje on-line a všechno co je potřeba je na klubovém webu (fotky, výsledky apod)

15.1.2012 16:17
bilkson

XXX.XXX.241.38

Jasan, už o tom silně přemýšlím....Děkuji za info...:-):-)

15.1.2012 16:27
danarny

XXX.XXX.105.100

Ještě dodatek - výhody: členové mají slevy, bonitace místo za 800 za 500, levnější výstavy pořádané klubem, poplatek za krycí list apod.:-)

15.1.2012 16:48
bilkson

XXX.XXX.241.38

Jasan, již jsem shlédla klubové stránky....je to podobné jak u jezevčíků (u nás je ale členské 250 kč):-)

16.1.2012 14:34
ferdice

XXX.XXX.106.163

bilkson napsal(a):
Jak to mám chápat, že nepřeháníte?:-) Já moji feňuli musím česat každý druhý den (dalmoše asi nezapře, co se týká línání)! No aspoň budu zvyklá na línající puntici....:-)

to znamená,když si vzpomenu... někdy se češe ob den,někdy jednou týdně:-) sice pak lítm z vysavačem,ale to česání fakt flákáme:-):-):-) samo,že před výstavou češu důkladně,ale protože se z něj po vlakonehodě stal gaučovej povaleč,tak to nepřehánim - stejně ho mám hlavně pro radost:-)

22.1.2012 20:35
bilkson

XXX.XXX.241.38

danarny napsal(a):
Přihlásit do klubu se můžete emailem
http://www.dalmatinklub.com/Monika/www/dokumenty_ke_stazeni/prihlaska_clenstvi.doc
členský poplatek pro nového člena je 450,- Kč
číslo účtu zde:
http://www.dalmatinklub.com/Monika/www/clenske_poplatky.html
Tištěný zpravodaj se už nevydává, všichni členové komunikují emailem, na výstavy se přihlašuje on-line a všechno co je potřeba je na klubovém webu (fotky, výsledky apod)

Tak jsem tady...to jsem já, věčně otravná a ta co se už nemůže dočkat na štěňátko...:-)

Z celé té nedočkavosti jsem se pustila do vypisování "Přihlášky do Dalmatin klubu".. Mám ovšem opět dotaz. Peníze (450 kč)zašlu z účtu na účet...Ovšem nevím, kam zaslat tu přihlášku. Ano, vidím, že je na ní napsané : "Vyplněné zašlete na adresu - I.Rohrbachová..." Dívala jsem se také na www.str ánky a tam jsem tuto paní nenašla....Takže mám svou vyplněnou přihlášku poslat jí (ta, která je napsaná na přihlášce), nebo někomu jinému? Asi jsem detailista, ale radši se ptám...Děkuji za odpověď. Markéta.

23.1.2012 09:22
shivatečka

XXX.XXX.63.134

Jééé,jééé...Já teď zjistila,že i paní Yveta plánuje po její skvělé Hettynce štěňátka :) No to nevím,jestli Shivinka nebude mít kamarádku:)

23.1.2012 11:33
danarny

XXX.XXX.105.100

bilkson napsal(a):
Tak jsem tady...to jsem já, věčně otravná a ta co se už nemůže dočkat na štěňátko...:-)

Z celé té nedočkavosti jsem se pustila do vypisování "Přihlášky do Dalmatin klubu".. Mám ovšem opět dotaz. Peníze (450 kč)zašlu z účtu na účet...Ovšem nevím, kam zaslat tu přihlášku. Ano, vidím, že je na ní napsané : "Vyplněné zašlete na adresu - I.Rohrbachová..." Dívala jsem se také na www.stránky a tam jsem tuto paní nenašla....Takže mám svou vyplněnou přihlášku poslat jí (ta, která je napsaná na přihlášce), nebo někomu jinému? Asi jsem detailista, ale radši se ptám...Děkuji za odpověď. Markéta.

Vida, tak to musím napsat webmasterce, aby to opravila, přihlášky se už neposílají paní Rohrbachové, ale paní Beutelové
http://www.dalmatinklub.com/Monika/www/klub.html
:-)

23.1.2012 11:34
danarny

XXX.XXX.105.100

U jednoho puntíka zůstane málokdo:-)

24.1.2012 05:49
yvetah

XXX.XXX.185.12

shivatečka napsal(a):
Jééé,jééé...Já teď zjistila,že i paní Yveta plánuje po její skvělé Hettynce štěňátka :) No to nevím,jestli Shivinka nebude mít kamarádku:)

Díky za Hettynku, vyřídím jí to, že je skvělá :-) Ale to by si musela ještě Shiva počkat, budu krýt až někdy cca od letošního pozdního podzimu. Ono to hárání u fen nikdy nemá jistý termín...

25.1.2012 11:29
bilkson

XXX.XXX.241.38

Haló, haló.....takže tu přihlášku mám odeslat tedy paní Beutelová Lenka ze
Rtyně u Bíliny (tam mě ale zaráží, velmi krátká adresa a bez PSČ. Dojde jí to? :-)

27.1.2012 12:28
bilkson

XXX.XXX.241.38

hola hou!!!! Takže, přihláška zaslaná, členství zaplaceno!!!!! Vezměte mě mezi sebe.... :-)

jen mi ještě to puntíkaté štěňátko stále chybí.....smajlík

28.1.2012 13:38
ferdice

XXX.XXX.64.158

bilkson napsal(a):
hola hou!!!! Takže, přihláška zaslaná, členství zaplaceno!!!!! Vezměte mě mezi sebe.... :-)

jen mi ještě to puntíkaté štěňátko stále chybí.....smajlík

super,vítej mezi dalmatinama:-) a věř,že Báju přemlouváme každej den,akorá ona pořád stávkujesmajlík

28.1.2012 17:52
yvetah

XXX.XXX.185.12

ferdice napsal(a):
super,vítej mezi dalmatinama:-) a věř,že Báju přemlouváme každej den,akorá ona pořád stávkujesmajlík

Katko, jsem na tom úplně stejně! Už jsem odhlásila na poslední chvíli Brno a teď se modlím, protože máme hlášenej Mnichov. Tam hárání nevadí /zalý Němci a Rakušáci/, ale máme jet v autě s BB...A furt nic a má být -25 stupňů...a hárat měla v prosinci.

28.1.2012 23:38
ferdice

XXX.XXX.64.158

yvetah napsal(a):
Katko, jsem na tom úplně stejně! Už jsem odhlásila na poslední chvíli Brno a teď se modlím, protože máme hlášenej Mnichov. Tam hárání nevadí /zalý Němci a Rakušáci/, ale máme jet v autě s BB...A furt nic a má být -25 stupňů...a hárat měla v prosinci.

Nejsem Katka,ale to neva:-)) Katka má báju,já mám Matýse.Katka přemlouvá doma a my na dálku:-)

snad se všichni brzy dočkáme zdárného konce,i když teď,jak mi Matese pokousali ty stafordi,tak sem byla ráda,že teď nic,ale noha už je ok,tak může Bája přiject:-)

29.1.2012 06:20
yvetah

XXX.XXX.185.12

ferdice napsal(a):
Nejsem Katka,ale to neva:-)) Katka má báju,já mám Matýse.Katka přemlouvá doma a my na dálku:-)

snad se všichni brzy dočkáme zdárného konce,i když teď,jak mi Matese pokousali ty stafordi,tak sem byla ráda,že teď nic,ale noha už je ok,tak může Bája přiject:-)

:-)) Já vím, koho má doma Katka :-), ale přečetla jsem jen text a brala jako hotovku, že to píše Katka, když "přemlouvá Báju" :-)) Ale nevím nic o pokousání Matesa...? Co se stalo?

29.1.2012 14:16
ferdice

XXX.XXX.64.158

yvetah napsal(a):
:-)) Já vím, koho má doma Katka :-), ale přečetla jsem jen text a brala jako hotovku, že to píše Katka, když "přemlouvá Báju" :-)) Ale nevím nic o pokousání Matesa...? Co se stalo?

a já zas nečetla,kdo to psal:-)) já myslela,že odpovídám bilkson:-) tak hlavně,že sme si pokecaly a zdravim Hettynku:-)

Mates si tak šel s páníčkem po poli na volno a najednou se objevili stafordi,taky na volno,mates si jich nevšímal,čuchal si tam a oni se rozhodli ho sežrat.ten starej se teda moc nezapojoval,ale ten maldej jo.takže sme dopadli tak,že máme pokousaný uši,krk a prokouslou nohu,na kterou se 2 dny nepostavil.pán si je odvolal,starej šel okamžitě,mladej pak taky,ale po2metrech se vrátil a prokousnul mu tu nohu,kdyby se nevracel,dopadli bysme líp..mates jen ležel na zemi a neprojevoval ani náznakem,že by se chtěl do bitky zapojit.a pán je ještě dotčenej,že po něm chcem zaplatit vet.ošetření.Ale sem opravdu ráda,e to dopadlo aspoň takhle,mohli sme dopadnout daleko hůř,i vet mi řek,že to nemusel přežít,že máme štěstí v neštěstí:-) nemám nic proti bojovejm plemenům,ale myslim,že pokud chlap věděl,že se jeho pes rve,tak měl mít náhubek.a ještě nám to s klidem řek,že ví,že s psama se pere,feně by nic neuděla,to mě dojalo nejvíc

29.1.2012 16:04
yvetah

XXX.XXX.185.12

Tak to je síla, ale nakonec opravdu štěstí...jak může mít psy navolno, pokud je není schopen okamžitě odvolat :-(

30.1.2012 21:13
shivatečka

XXX.XXX.63.134

https://www.facebook.com/groups/105375122853619/293093830748413/?notif_t=group_activity# !/photo.php?fbid=2507126764149&set=o.101868469857041&type=1&theater....
Kamarádce ex ukradl dalmatinku..

5.2.2012 18:06
bilkson

XXX.XXX.241.38

Tak jsem si dnes na DuoCacibu v Brně vyfotila dva flekáče...:-) Ať se mám na co dívat a těšit se....:-) Nejsou to vaši? :-)

5.2.2012 19:19
yvetah

XXX.XXX.185.12

To jsou Kyra a Maya Lídy Machačové :-)

11.2.2012 11:56
shivatečka

XXX.XXX.63.134

yvetah napsal(a):
To jsou Kyra a Maya Lídy Machačové :-)

Je smutné období odchodu puntíkatých velikánů..První Arny Javapami paní Katky a teď Spotnik's Special Selection..Ať je jim za duhovým mostem krásně puntíkům a jen radost a žádnou bolest přejemesmajlík

11.2.2012 22:16
ferdice

XXX.XXX.250.244

jooo,teď je nějaký blbý období - dva super psi během jednoho týdne a u nás je smutné výročí.zítra to jsou 2 roky,co jsem přišla o Bárusmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík a ještě nám do toho umře Matýskovo táta.ach josmajlík

14.2.2012 12:54
danarny

XXX.XXX.108.232

Bohužel naši miláčkové žijí krátce, co naděláme:-(
teď něco trochu veselejšího, nové video nádherných puntíků http://www.westminsterkennelclub.org/videos/#/Breed%20Judging/2012/Non-Sporting/vid:17889325

6.3.2012 19:24
bilkson

XXX.XXX.241.38

Musím dalmošky trochu poposunout... a zjistit nějaké info, neboť jsem hrozatánsky nedočkavá na puntíkaté mimi......:-) :-) Tak co, už se feňule hárá....já se ndočkááááááááááááám...:-) dnes jsem si pro ni dovezla další věcičky do puntíkaté výbavičky...:-):-)

7.3.2012 08:19
danarny

XXX.XXX.108.232

bilkson napsal(a):
Musím dalmošky trochu poposunout... a zjistit nějaké info, neboť jsem hrozatánsky nedočkavá na puntíkaté mimi......:-) :-) Tak co, už se feňule hárá....já se ndočkááááááááááááám...:-) dnes jsem si pro ni dovezla další věcičky do puntíkaté výbavičky...:-):-)

Moc pěkné talířky:-)
Dnes začala hárat Cindy, tak pevně doufám že se budoucí maminka Bája taky konečně rozhárá, držte palce

7.3.2012 15:22
bilkson

XXX.XXX.241.38

Jůůůůůůůůůůů, tak to já tedy začnu držet pěstičky....ani v práci nebudu dělat...:-)))) jen je budu pořád držet...ať to Bájunce vyjde..:-)

10.3.2012 19:52
bilkson

XXX.XXX.241.38

Paní Katko s Bájou....:-((((((((((((((( dnes jsem se dozvěděla...prej proč chcu zrovna od vás štěně, že Bája nemá 7 zubů.....že to není pravda a jen závist od konkurence? Úplně jsem se sesypala.....nechce se mi to věřit....smajlík

13.3.2012 12:55
danarny

XXX.XXX.108.232

bilkson napsal(a):
Paní Katko s Bájou....:-((((((((((((((( dnes jsem se dozvěděla...prej proč chcu zrovna od vás štěně, že Bája nemá 7 zubů.....že to není pravda a jen závist od konkurence? Úplně jsem se sesypala.....nechce se mi to věřit....smajlík

Bohužel Bája není plnochrupá, chybí jí premoláry, je chovná s podmínkou plnochrupého partnera. Kdyby jí chyběly přední zuby nebo stoličky, chovná by nebyla. Až na ty zuby má vynikající bonitační kód, správné úhlení a je moc pěkná. Oba její rodiče jsou plnochrupí. Proto jsem vybrala ze ženicha Matesa, je z plnochrupé linie. Oba jsou zdraví.
Jinak vztahy mezi dalmatináři jsou celkem dobré, když pominu majitelku množírny, který rozšiřuje pomluvy o všech ostatních.

13.3.2012 13:01
bilkson

XXX.XXX.241.38

nevím sama o koho jde, byla to paní se dvěma fenama.....promiňte, ale budu se dívat jinde....už jsme to i ořvala....:-(smajlík

13.3.2012 13:12
danarny

XXX.XXX.108.232

jj, to chápu
přehled krycích listů http://www.dalmatinklub.com/Monika/www/vystavene_kryci_listy.html dřív nebo později i ostatní majitelé fen dají na klubové stránky inzeráty s kontaktem, výběr štěňátek bude velký

18.3.2012 18:40
happydog2

XXX.XXX.15.109

V rámci propagace plemene bych Vás všechny ráda seznámila s Americkou akitou, letos plánujeme štěňátka a tak bych Vás všechny pejskaře chtěla poprosit o pomoc s propagací - sdílejte na svém webu, nebo mezi své přátele, na FB,... náš web www.akemizara.cz Děkuji :-)

4.9.2012 15:20
weera

XXX.XXX.17.7

Přeji krásný dobrý den všem milovníkům puntíkatých fešáků. V říjnu si také jedu pro mimi takže rozšířím vaše řady. Všichni asi víte co to je za nedočkavost čekat na pejska a když pak nastane den Dé. Chtěla jsme se jen optat zda jste se svými miláčky chodili někam do psí školky a následně na cvičák nebo jste si pejska vychovávali jen tak doma. Děkuji vám za všechny příspěvky :) :-)

4.9.2012 23:18
ferdice

XXX.XXX.250.244

tak já z první psicí nikam nechodila,vychovávali sme jí doma,neb mi všichni tvrdili,že dalmatin neni pes na výcvik - blbost! z 2.pesem sem chodila od 9měsíců máme složený 2zkoušky - zzo a zop. pokračovali bysme dál,ale bohužel nám to překazil úraz..takže si cvičíme už jen tak pro radost.

odkud budete mít štěndo?

5.9.2012 11:57
weera

XXX.XXX.17.7

ferdice napsal(a):
tak já z první psicí nikam nechodila,vychovávali sme jí doma,neb mi všichni tvrdili,že dalmatin neni pes na výcvik - blbost! z 2.pesem sem chodila od 9měsíců máme složený 2zkoušky - zzo a zop. pokračovali bysme dál,ale bohužel nám to překazil úraz..takže si cvičíme už jen tak pro radost.

odkud budete mít štěndo?

Štěndo mám rezervované v CHS Ixobrychus po Otci Closest Fantasy Sunset Dalmatian. Jde mi o to zda je na cvičiště nutnost chodit. Kažký mi tvrdí jak musím hned jak si u nás pejsek zvykne s ním běžet na cvičák jinak z něj bude nezvladatelná bestie, tak jsem jen chtěla slyšet vaše zkušenosti. Je mi jasné že jako socializace je to pro pejska dobré, ale nejsem si jistá jestli s tříměsíčním štěndem je to nutnost. Samozřejmě, že s pejskem do budoucna něco plánuji, ale zatím tak nějak nemám představu co by mohlo pejska bavit. :-):-)

9.9.2012 21:38
ferdice

XXX.XXX.250.244

tak to držim palce,ať se mimiino povede dle vašich představ:-) cvičák opravdu nutný neni,pokud máte kam chodit venčit z více psama,aby se dobře socializovalo.spíš sem dotaz pochopila,že se chcete intenzivněji věnovat výcviku a lidi vám to rozmlouvaj... takže asi tak.obě varianty jsou možný a znám spoustu vychovaných dalmíků i bez cvičáku.

tak nám sem pak hoďte fotky,novýho dalmíka berem:-)

10.9.2012 11:23
weera

XXX.XXX.17.7

ferdice napsal(a):
tak to držim palce,ať se mimiino povede dle vašich představ:-) cvičák opravdu nutný neni,pokud máte kam chodit venčit z více psama,aby se dobře socializovalo.spíš sem dotaz pochopila,že se chcete intenzivněji věnovat výcviku a lidi vám to rozmlouvaj... takže asi tak.obě varianty jsou možný a znám spoustu vychovaných dalmíků i bez cvičáku.

tak nám sem pak hoďte fotky,novýho dalmíka berem:-)

Děkuji mockrát. Na mimčo už se moc těším. Včera jsme byli na první návštěvě u chovatele, pejskům je měsíc. A nemůžeme se rozhodnout mezi dvěma pejsky. :-) Je to šílené všichni ti štěníci jsou rozkošní, ale my bychom asi chtěli psíka se středním temperamentem, žádného hyperaktiváka, tak sáhneme spíše po tom klidnějším. Foto sem hodím hned co bude štěník doma. Ještě měsíc musím vydržet :-)

10.9.2012 14:04
shivatečka

XXX.XXX.241.8

Gratuluju...Já jsem si Shivu vychovávala, až doteď sama (15 měsíců) a teď jen z mého rozmaru budemn chodit na cvičák.Pokud Vám nechybí trpělivost a důslednost, hravě si vychováte dlamíka sama a s radostí :) Držím palce a přeju krásné chvíle s puntíkem :)

10.9.2012 14:57
weera

XXX.XXX.17.7

Ještě jsem se vás co vlastníte Dalmíky chtěla optat čím krmíte. Prý Dalmatini trpí na močové kameny tudíž by se tomu měla přizpůsobit jejich strava. Takže, žádná krmiva která obsahují purin, tudíž asi tedy nic s hovězím masem. Mám dilema ohledně krmiv. Bylo mi pro štěníka doporučeno Taste of the wild co myslíte?

10.9.2012 19:24
ferdice

XXX.XXX.250.244

Bohužel tohle krmení neznám,ale já se v granulích příliš nevyznám.krmím masem,když neni maso,tak sme baštili Acanu,teď už granule střídám.momentálně tu mám calibru,ale já mám pytel vždycky tak na 3-6měsíců,protože granule má tak 2x týdně,když nestíhám nebo zapomenu rozmrazit maso... dávám i hovězí a nikdy žádný problém nebyl.zeptejte se chovatelky na co jsou mimča zvyklí a určitě byh min.14dní krmila tím,na co bylo zvyklý od maminky a pak pomalu změnit,podle toho jak vám to bude vyhovovat nebo můžete zůstat u toho,co baští do teď.

11.9.2012 16:11
weera

XXX.XXX.17.7

ferdice napsal(a):
Bohužel tohle krmení neznám,ale já se v granulích příliš nevyznám.krmím masem,když neni maso,tak sme baštili Acanu,teď už granule střídám.momentálně tu mám calibru,ale já mám pytel vždycky tak na 3-6měsíců,protože granule má tak 2x týdně,když nestíhám nebo zapomenu rozmrazit maso... dávám i hovězí a nikdy žádný problém nebyl.zeptejte se chovatelky na co jsou mimča zvyklí a určitě byh min.14dní krmila tím,na co bylo zvyklý od maminky a pak pomalu změnit,podle toho jak vám to bude vyhovovat nebo můžete zůstat u toho,co baští do teď.

Právě u Royal Caninu zůstávat nechci, u těchto granulí mi nevyhovuje kvalita v poměru s cenou. Za ty peníze se dají pořídit mnohem kvalitnější granule. Proto bych ráda přesedlala. Tak jsem si říkala budˇ Acanu nebo Taste of the wild :)

11.9.2012 19:07
shivatečka

XXX.XXX.241.8

weera napsal(a):
Právě u Royal Caninu zůstávat nechci, u těchto granulí mi nevyhovuje kvalita v poměru s cenou. Za ty peníze se dají pořídit mnohem kvalitnější granule. Proto bych ráda přesedlala. Tak jsem si říkala budˇ Acanu nebo Taste of the wild :)

My začínaly na Purině ProPlan,pak přešly na Brit a teď jsme přešly na Acanu Adult..Předchozí dvoje komentovat nebudu,nelíbila se mi fenka po nich,ale Acana splnila co jsem čekala..Nejenom,že jí chutná,ale dokonce mi na ní 3 kila přibrala ( takže už není takový prcek) a bobky jsou krásné..A cenově jsou taky moc fajn..RC možná za něco stály,když je vyráběli ve Francii,ale teď po přesunu výroby do Polska,se vám nedivím..

11.9.2012 20:19
ferdice

XXX.XXX.250.244

weera napsal(a):

tak to chápu,RC mě taky neoslovil.já mám opravdu nejradši tu Acanu,tak můžete zkusit jí a uvidíte,jak vám a hlavně psisku bude vyhovovat.pár dalmíků pouze na Acaně znám a všichni si jí moooc chválí:-)

11.9.2012 20:22
yvetah

XXX.XXX.133.190

Já teda taky hlasuju pro Acanu :-) A opravdu s ní mám mnohaleté veskrze kladné zkušenosti + zdravé, výborně rostlé psy. Stačí porovnat její složení s komerčními krmivy. Bohužel ne všem sedne, já měla zatím štěstí.

12.9.2012 08:58
weera

XXX.XXX.106.89

Dobrá vyzkouším tu Acanu. A mohly byste mi poradit kterou řadu? Ráda bych ty bezobilné a také vhodné pro štěňata. :):-)

weera

XXX.XXX.106.89

Dobrá vyzkouším tu Acanu. A mohly byste mi poradit kterou řadu? Ráda bych ty bezobilné a také vhodné pro štěňata. :):-)

weera

XXX.XXX.106.89

12.9.2012 20:36
yvetah

XXX.XXX.133.190

Tak z bezobilných bych s čistým svědomím doporučila Pacificu a Grasslands. Jsou univerzální vzhledem k věku, od štěněte po seniory. Velmi kvalitní složení. Po přechodu z méně masových granulí můžete průjmovat, bohužel někteří psi se s Acanou nesrovnají vůbec. Já krmím i Lamb and Apple, tam je zastoupená i jediná obilovina a to oves. Mám taky jen výbornou zkušenost. A jestli můžu udělat upřímně míněnou reklamu, tak super přístup i ceny jsou na Profizoo.

12.9.2012 20:42
yvetah

XXX.XXX.133.190

Jo, ale Lamb and Apple je myslím jen pro dospělé, takže to není nic pro Vás. Pro štěňata je z bezobilných ještě i Prairie Harvest, ale tu jsem myslím nikdy neměla, tak nevím.

13.9.2012 15:03
shivatečka

XXX.XXX.241.8

yvetah napsal(a):
Jo, ale Lamb and Apple je myslím jen pro dospělé, takže to není nic pro Vás. Pro štěňata je z bezobilných ještě i Prairie Harvest, ale tu jsem myslím nikdy neměla, tak nevím.

S těma průjmama máme zkušenost..Je to normální a po RC to bude určitě,ale je to normální a po čase to přejde :):-)

17.10.2012 09:54
weera

XXX.XXX.106.89

Tak pupíka už mám týden doma. Je to pašák a moc šikovnej. Rychle se učí. :) A pak že jsou Dalmatini hloupí jak mi většina lidí tvrdila :(

17.10.2012 18:09
shivatečka

XXX.XXX.151.148

weera napsal(a):
Tak pupíka už mám týden doma. Je to pašák a moc šikovnej. Rychle se učí. :) A pak že jsou Dalmatini hloupí jak mi většina lidí tvrdila :(

Nejlepší je vlastní zkušenst :) Dalmoši jsou úžasní psi a v podstatě není hloupého psa..Buď je nějak postižený ( hluchota) nebo je blbý pán :)

17.10.2012 18:38
yvetah

XXX.XXX.133.190

JJ, jsou tak hloupí, že já, celý život úplný laik co se týče nějakého opravdu výcviku, budu za pár týdnů skládat s čubinou čtvrtou zkoušku :-)) :-) Fakt mě točí, když někdo říká, že jsou hloupí smajlík Samozřejmě by štěně mělo být po rodičích s dobrou povahou /proto je nutnost ty rodiče nebo alespoň matku vidět, jak se chová/ a pak je výchova i výcvik v pohodě. Samo to nejde, to se ví, musí tam být důslednost, ale není to o nic složitější než u ostatních plemen. A ano, za ty fámy o hlouposti je v mnohém zodpovědná nepoznaná hluchota.

Přidejte reakci

Přidat smajlík