Tak je nám 19 :)
wera: tak to je paráda :) Každý pejsek je osobnost, to je jasné.
Tanci: Jakto? Cos mu provedla? :D
My už jsme s Kasičkou po vyšetření, má, chudák, oholený bříško, tak jí na něj táhne Zatím nemám ofiko výsledek na papíře, ale ledviny by měly být v pořádku a na srdíčku mírná nedomykavost, nic vážného :) Takže mám celkem radost!
Já nyní uvažuju zda se mám toho našeho černého pošuka přihlásit na národku do Ostravy.. Na výstavě byl jen 1x a to byla malá, krajská tak nevím. navíc tam bude pro naše plemeno pan Hořák a to mi zkušení co vystavují dost rozmlouvají..prý jsem sebevrah.. tak nevím. jedete někdo? Jinak já ty výstavy neřeším - pes je hlavně kámoš a parťák... ale chtěl jsem zkusit jednu ve třídě mladých a tu Ostravu mám kousek. Maximálně se ztrapníme a jedem domů..
tancoska
napsal(a):
Joli já ho zmlátila ale už fachčí
Tondo Hořák co vím tak dost precizně kontroluje zuby a výšku,přeměřuje.Takže u tvého psa jsou to vyhozený peníze.
Tanci tak zuby i zbytek má ok..mne spíš zarazilo to co mi o něm řekli lidé co ho znají. A to, že je hodně na ženský a je to takový komik...Takže já jako chlap ..nevím. Jinak nejde o peníze a ani o tituly..spíš zkušenost atd. Škoda že jsi Bárnyho neviděla osobně..ty tomu celkem rozumíš. My totiž lidi říkají že na to má..prý i na ty největší mety jako V1, V2 atd... jen já bych mu to kazil svým laickým předvedením... Na výstavě jsem byl párkrát a vždy s dojetím koukal jak předvádí třeba pan Záliš psa Glocka..nádhera. taky měl vždy V1 CAC
tondaschumacher
napsal(a):
Tanci tak zuby i zbytek má ok..mne spíš zarazilo to co mi o něm řekli lidé co ho znají. A to, že je hodně na ženský a je to takový komik...Takže já jako chlap ..nevím. Jinak nejde o peníze a ani o tituly..spíš zkušenost atd. Škoda že jsi Bárnyho neviděla osobně..ty tomu celkem rozumíš. My totiž lidi říkají že na to má..prý i na ty největší mety jako V1, V2 atd... jen já bych mu to kazil svým laickým předvedením... Na výstavě jsem byl párkrát a vždy s dojetím koukal jak předvádí třeba pan Záliš psa Glocka..nádhera. taky měl vždy V1 CAC
Nechci ti brát iluze a je to stejně tvoje rozhodnutí.Já si jen pamatuju že si říkal že je dost vysokej.
Mě teda nepříjde že by upřednostňoval ženský,já ho zažila jednou.Příjde mi dobrej,přísnej a měří!Když ti jde o zkušenost tak jeď.
Lidi co ti říkaj že na to má nejsou asi odborníci,nebo?Protože vždycky záleží co rozhodčí upřednostňuje,co se mu líbí.Momentálně si psi co maj výšku nad 41cm moc neškrtnou,trend jde dolu a v pořadí jsou spíš psi co maj max. 40cm.
Jinak pan Záliš má vyšší tituly než píšeš,cacíky jsou nic oproti tomu co zbírá.Ale předvádí opravdu profíkově
tancoska
napsal(a):
Joli já ho zmlátila ale už fachčí
Tondo Hořák co vím tak dost precizně kontroluje zuby a výšku,přeměřuje.Takže u tvého psa jsou to vyhozený peníze.
Chudák ale tak snad si to bude pamatovat :)
Tondo, já taky neumím psa předvést, taky jí to asi kazím, ale co, zase to pojedeme někam zkusit. Žádnej učenej z nebe nespad.. A na výstavách je takových laiků víc, tak proč to hrotit. Takže máš na vybranou.. buď se na výstavy vybodneš, nebo si seženeš handlera, nebo si někoho zaplatíš, kdo tě naučí vystavovat, a nebo to prostě prubneš sám :) Já jsem si zatím vybrala poslední možnost.
Joli já asi udělám jen pár výstav abych věděl na čem jsme a poznal lidi co mají stejnou zálibu.. Já nejsem ten blázen co lítí každý víkend na výstavu a psa venku nepouští aby se mu ten šampion neumazal (znám takové)... nechci honit tituly. Mám ho jako kámoše. Jen jsem chtěl 1 výstavu ve třídě mladých..a ta ostrava je kousek a pes má věk.
A nevěřící Tancošce ještě Barney ukáže až vyfoukne Glockovi BOBa
Joli já asi udělám jen pár výstav abych věděl na čem jsme a poznal lidi co mají stejnou zálibu.. Já nejsem ten blázen co lítí každý víkend na výstavu a psa venku nepouští aby se mu ten šampion neumazal (znám takové)... nechci honit tituly. Mám ho jako kámoše. Jen jsem chtěl 1 výstavu ve třídě mladých..a ta ostrava je kousek a pes má věk.
tondaschumacher
napsal(a):
Nějak nevím,když ti člověk napíše svoje zkušenosti tak máš stejně svojí verzi.Asi to co píšeš je míněno v humoru ale nezlob se na mě,výstavy jezdím a baví mě a pes se mi klidně válí v bahně a cachtá ve smradlavý vodě.Moji psi jsou taky kámoši ale cvičíme i předvádíme.
Jinak tancoška není nevěřící,jen realista protože na Glocka má málokdo
tancosko tak jasně že to je humor... na Glocka má málokdo, to máš pravdu. A nejde ani tak o psa jako o to předvedení. Já i kdybych měl Glocka půjčeného tak ..prostě nic moc. naopak pokud bych já půjčil psa profi handlerovi tak zas tak zlé to nebude - ten pes na to má.
A opravdu znám pejsky kteří nesmí ani venku navolno, protože by se jim něco stalo - a to před výstavou neexistuje. A pokud ten pes lítá na výstavy každý víkend tak...no coment. My spíš šlo o to že chci jen tak ze srandy pro novou zkušenost zkusit jednu výstavu ve třídě mladých... a tu Ostravu mám kousek. Pak už to bude dál a pes nebude mít na třídu mladých už věk...
Jinak mi se líbí jiní pejsci ..třeba El paso, Angel dragon, Montík wizard bull, tvůj Ozzy atd... ale každý má jiný vkus.
tondaschumacher
napsal(a):
tancosko tak jasně že to je humor... na Glocka má málokdo, to máš pravdu. A nejde ani tak o psa jako o to předvedení. Já i kdybych měl Glocka půjčeného tak ..prostě nic moc. naopak pokud bych já půjčil psa profi handlerovi tak zas tak zlé to nebude - ten pes na to má.
A opravdu znám pejsky kteří nesmí ani venku navolno, protože by se jim něco stalo - a to před výstavou neexistuje. A pokud ten pes lítá na výstavy každý víkend tak...no coment. My spíš šlo o to že chci jen tak ze srandy pro novou zkušenost zkusit jednu výstavu ve třídě mladých... a tu Ostravu mám kousek. Pak už to bude dál a pes nebude mít na třídu mladých už věk...
Jinak mi se líbí jiní pejsci ..třeba El paso, Angel dragon, Montík wizard bull, tvůj Ozzy atd... ale každý má jiný vkus.
Vždyť ho na tu výstavu přihlaš, Pavla ti to přeci nezakazuje Já taky hlásila spíš výstavy v okolí, protože nemám superšampiona, tak se mi nechtělo jezdit přes celou republiku.
broo

XXX.XXX.226.212
Hezké :-))
Přidám svůj názor.
Každý normální má psa jako partáka - i ten největší šampion je prostě obyč pes. Nic jiného.
Ad zhodnocení kvalit psa. Nejlepší je se zeptat někoho, kdo tomu rozumí. Dle mého nemá cenu jezdit se psem, co není dokonalej - pokud teda to majitele nebaví a nemá to jako koníčka.
Třeba já s ještěrkou jsem zhodnotila, že to je prostě ztráta peněz - chovat nebudu, na výhry nemá ( pro mě je to ta nej holka, ale objektivně jsou prostě hezčí feny :-))) ) a pokecat s lidma mohu taky , bez toho, že bych se rvala do kruhu.
Jinak : Pavli: budeš v Brně v ounoru? že bychom se potkaly :-))
broo

XXX.XXX.226.212
tondaschumacher
napsal(a):
Broo, já možná do toho brna pojedu - ale jen na čumendu, sám. Tak pokud se domluvíte tak mi dejte vědět. Mejl mám stejný jak nick + seznam.cz
Tome, já budu určo v sobotu i s ještěrkou. Potřebuji koupit postroj na obrany a taky nějaké ty smrady pro Beníčka, aby z toho taky něco měl :-)) a asi i kloubku - uvidíme na co vyzbydou peníze :-D
Vidím to na skoro celej den , tak se určitě potkáme. Jen já tě asi nepoznám, neb si všímám psů a ne lidí . Tak kdyžtak křič :-)
http://majka-ben.rajce.idnes.cz/Sobotni_rano_21.1.2012/#DSCF1641.jpg
broo

XXX.XXX.226.212
tondaschumacher
napsal(a):
Broo, já nejsem Tomáš..a ani Tonda tak to bude složité. Každopádně se ještě domluvíme. Taky pojedu něco koupit a kouknout jak vystavují stafbulíky
Sakra Už s emi ti chlapci holt pletou :-D
Soráč
broo
napsal(a):
Sakra Už s emi ti chlapci holt pletou :-D
Soráč
No snad se najdem..koukal jsem na rajče a snad tě poznám. Máš hezké pejsky - o tom bych s tebou chtěl dát řeč... taky v budoucnu uvažujeme o parťačce pro Bárnyho. Napiš mi na mejla a já ti dám na sebe např skype atd...
My jsme byli s Bárnym v brně v létě..Zoo a i na přehradě a parníkem..Lehl si dopředu a byl jak leonardo de Caprio
albertkh
napsal(a):
Vždyť ho na tu výstavu přihlaš, Pavla ti to přeci nezakazuje Já taky hlásila spíš výstavy v okolí, protože nemám superšampiona, tak se mi nechtělo jezdit přes celou republiku.
Lucko tak dej Udouše profihandlerovi a budeš mít hned šampíka ;)).Tonda si asi myslí že to je jen o tom kdo psa vede.Já ač jsem už nějakej pátek zasvěcená tak bych si netroufla říct že Ozzy na to má.Jsem kritická a samozřejmě vím jaký nedostatky Ozzy má.Možná když bych jela na dvacet výstav tak by toho šampíka třeba taky vyjel,jenže k čemu?To ty prachy radši vrazím do jiných věcí a výstavy si pojedu jen pár do roka abych pokecala s lidma.
broo
napsal(a):
Hezké :-))
Přidám svůj názor.
Každý normální má psa jako partáka - i ten největší šampion je prostě obyč pes. Nic jiného.
Ad zhodnocení kvalit psa. Nejlepší je se zeptat někoho, kdo tomu rozumí. Dle mého nemá cenu jezdit se psem, co není dokonalej - pokud teda to majitele nebaví a nemá to jako koníčka.
Třeba já s ještěrkou jsem zhodnotila, že to je prostě ztráta peněz - chovat nebudu, na výhry nemá ( pro mě je to ta nej holka, ale objektivně jsou prostě hezčí feny :-))) ) a pokecat s lidma mohu taky , bez toho, že bych se rvala do kruhu.
Jinak : Pavli: budeš v Brně v ounoru? že bychom se potkaly :-))
Maji nebudu,Brno mám dost z ruky.Já letos nejspíš pojedu zase jen speciálku a klubovku.Chci zkusit malý plemena tak budem zase cvičákovat
broo

XXX.XXX.226.212
tancoska
napsal(a):
Maji nebudu,Brno mám dost z ruky.Já letos nejspíš pojedu zase jen speciálku a klubovku.Chci zkusit malý plemena tak budem zase cvičákovat
škoda, ale chápu. naprosto :-))
Malá plemena - tak to držím palec. já byla loni na výcvikovým dnu od klubu malých plemen a ty speciální cviky - pachovky se mi teda zdají docela těžké.
tancoska
napsal(a):
Lucko tak dej Udouše profihandlerovi a budeš mít hned šampíka ;)).Tonda si asi myslí že to je jen o tom kdo psa vede.Já ač jsem už nějakej pátek zasvěcená tak bych si netroufla říct že Ozzy na to má.Jsem kritická a samozřejmě vím jaký nedostatky Ozzy má.Možná když bych jela na dvacet výstav tak by toho šampíka třeba taky vyjel,jenže k čemu?To ty prachy radši vrazím do jiných věcí a výstavy si pojedu jen pár do roka abych pokecala s lidma.
Jó, kdyby to bylo tak jednoduchý To já si radši upřímě řeknu, že na to prostě nemá, ale od účasti mě to neodradilo
A upřímně, když mi někdo zkoukne psa, tak myslím, že většina lidí řekne - jo je pěknej, má na to (ale na co?), málokdo řekne, hele, není top špička, kašli na výstavy. Takže být Tondou, přestanu poslouchat lidi z okolí a jejich názory a psa přihlásím tak min. na 3 výstavy, abych měla víc názorů od rozhodčích a přihlásila bych hlavně výstavu, kde budou angl. rozhodčí, což budou Kolesa?
broo

XXX.XXX.52.6
albertkh
napsal(a):
Jó, kdyby to bylo tak jednoduchý To já si radši upřímě řeknu, že na to prostě nemá, ale od účasti mě to neodradilo
A upřímně, když mi někdo zkoukne psa, tak myslím, že většina lidí řekne - jo je pěknej, má na to (ale na co?), málokdo řekne, hele, není top špička, kašli na výstavy. Takže být Tondou, přestanu poslouchat lidi z okolí a jejich názory a psa přihlásím tak min. na 3 výstavy, abych měla víc názorů od rozhodčích a přihlásila bych hlavně výstavu, kde budou angl. rozhodčí, což budou Kolesa?
To záleží koho se ptáš.
Já se optala Peti a ta mi řekla přesně to, co jsem viděla i já plus ještě dvě nebo tři věci navíc :-)))
čili pro mě je ještěrka ta nejhezčí fenule pod sluncem, ale objektivně na to aby vyhrávala výstavy nemá. Což ale nijak nesnižuje její hodnotu. Kdepak.
Snažím se s ní cvičit ( za trpělivost výcvikářky a figuranta jsem opravdu ráda, neb já jsem prostě Mr. Bean :-D ) a mám partáka .
V budoucnu chci fenuli i na chov, takže se koukám a sonduju :-D
albertkh
napsal(a):
Lucko,to si napsala pěkně a hlavně odborně .Tři rozhodčí=tři názory.A když je pes bomba tak bude mít stejný posudky (nebo aspoň hodně podobný).
To s tím že "jo je pěknej, má na to" to je taková slušnost.Taky by si neřekla někomu ten váš je hroznej nebo nevhodnej na výstavy.Každej vidí svého psa jako krásnýho i když si třeba ty nebo já řeknem jj má nedostatky.Já teda spíš psa neokomentuju než bych řekla to je ale krasavec když si to nemyslím.Já jsem dost otevřeně pravdomluvná,což občas není dobrý ale vždycky jsem říkala svůj názor.Takže buď pochválím nebo mlčím.
broo
napsal(a):
škoda, ale chápu. naprosto :-))
Malá plemena - tak to držím palec. já byla loni na výcvikovým dnu od klubu malých plemen a ty speciální cviky - pachovky se mi teda zdají docela těžké.
Tvůj Mr.Bean mě fakt dostal
Hele nevím,ještě jsem nikdy rozliš.předmětů nebo vyhledávání nedělala.Ale jeden od malých kníračů říkal že to vypadá těžce ale prej není a hlavně pes to prej docela rychle pochopí.Nevím jestli letos bude klub organizovat nějakej výcv.tábor nebo víkend,tak to bych jela jestli mi to vyjde jak v práci nebo s rodinou.Už to není jako dřív že jsem se zbalila a jela.Ale bylo by fajn udělat výcvikáč pro stafíky
Broo, ty píšeš že tvá "ještěrka" na to nemá a ted jsem koukal na tvůj web a její první výstava byla VN1 co chtít víc? Jsem z toho jelen. Jinak u našeho psa každý chválí hlavičku, samé superlativa atd... jinak je opravdu asi větší než říká standard tohoto plemene..
Jak jsme tu řešili kdysy otce Barnyho Vildu tak ten pokud se nepletu je dobrý ne? Koukal jsem na výsledky co měl a samé krásné umístění... no a náš pes je kopie svého otce a nejpodobnější z vrhu (říkal náš chovatel a jeho žena si ho i s Vildou spletla)
Do Brna nyní asi pojedu a ještě nevím zda sám nebo s Bárnym..každopádně jen na čumendu a o klubovce uvažujeme - už jen z toho důvodu že tam je hodně lidí co mají stejnou zálibu...
tancoska
napsal(a):
Lucko,to si napsala pěkně a hlavně odborně .Tři rozhodčí=tři názory.A když je pes bomba tak bude mít stejný posudky (nebo aspoň hodně podobný).
To s tím že "jo je pěknej, má na to" to je taková slušnost.Taky by si neřekla někomu ten váš je hroznej nebo nevhodnej na výstavy.Každej vidí svého psa jako krásnýho i když si třeba ty nebo já řeknem jj má nedostatky.Já teda spíš psa neokomentuju než bych řekla to je ale krasavec když si to nemyslím.Já jsem dost otevřeně pravdomluvná,což občas není dobrý ale vždycky jsem říkala svůj názor.Takže buď pochválím nebo mlčím.
To víš Pavli, já starej odborník Ono je právě důležité, koho se člověk zeptá na názor - málokdo je fakt tak upřímný, že řekne svůj názor natvrdo, protože ví, že takové názory lidé špatně nesou (taky bych blbě koukala, kdyby mi známý kritizoval psa, i když vím, že na něm je co kritizovat), ale prostě od rozhodčího to beru jinak, možná ne tak "osobně".
tondaschumacher
napsal(a):
Broo, ty píšeš že tvá "ještěrka" na to nemá a ted jsem koukal na tvůj web a její první výstava byla VN1 co chtít víc? Jsem z toho jelen. Jinak u našeho psa každý chválí hlavičku, samé superlativa atd... jinak je opravdu asi větší než říká standard tohoto plemene..
Jak jsme tu řešili kdysy otce Barnyho Vildu tak ten pokud se nepletu je dobrý ne? Koukal jsem na výsledky co měl a samé krásné umístění... no a náš pes je kopie svého otce a nejpodobnější z vrhu (říkal náš chovatel a jeho žena si ho i s Vildou spletla)
Do Brna nyní asi pojedu a ještě nevím zda sám nebo s Bárnym..každopádně jen na čumendu a o klubovce uvažujeme - už jen z toho důvodu že tam je hodně lidí co mají stejnou zálibu...
Vilda je pěknej, ale třeba na můj vkus býval v příliš blahobytné kondici Na výstavy ho přihlaš, sice to stojí nějakou korunu, ale okoukne ti ho rozhodčí + další zkušení lidé a hlavně si ho v reálu porovnáš s dalšími psy.
broo

XXX.XXX.52.6
tancoska
napsal(a):
Tvůj Mr.Bean mě fakt dostal
Hele nevím,ještě jsem nikdy rozliš.předmětů nebo vyhledávání nedělala.Ale jeden od malých kníračů říkal že to vypadá těžce ale prej není a hlavně pes to prej docela rychle pochopí.Nevím jestli letos bude klub organizovat nějakej výcv.tábor nebo víkend,tak to bych jela jestli mi to vyjde jak v práci nebo s rodinou.Už to není jako dřív že jsem se zbalila a jela.Ale bylo by fajn udělat výcvikáč pro stafíky
JJ takhle po mě křičela Martina na agility a mávala u toho tyčkou
Ono je to se mnou těžký. Mám blbou koordinaci pohybů a prostoru , takže se někdy motám jak tatar v kukuřici a jsme sto zapomenout i ve které ruce se má držet vodítko :-D
Hele, kdyby byl stafbulí výcvikový víkend, tak jedu hnedkonc :-)
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
Tondo,
jenže to byla mrně - štěnisko .-))
¨
Je krásná - pro mě nejvíc na světěl, ale prostě vidím, že není dokonalá a výstava je přehlídka krásy .
tondaschumacher
napsal(a):
A co to vypovídá o psovi že byl VN1?
A co to vypovídá že se Vilda umisťoval?
Vůbec nic ;-),protože to že se matka nebo pes umisťujou na výstavách neznamená že se odchovy potatí/mamí.
Ozzyho táta vyhrál Cruft,to by ho měl Ozzy asi taky vyhrát budu to muset prubnout
Hele fakt nic ve zlém a přeju ti úspěch na výstavách ale hlava psa nedělá ;),musí to ladit komplet víš.
broo
napsal(a):
JJ takhle po mě křičela Martina na agility a mávala u toho tyčkou
Ono je to se mnou těžký. Mám blbou koordinaci pohybů a prostoru , takže se někdy motám jak tatar v kukuřici a jsme sto zapomenout i ve které ruce se má držet vodítko :-D
Hele, kdyby byl stafbulí výcvikový víkend, tak jedu hnedkonc :-)
No bejt u toho tak asi čůrám
Myslím si že se určitě něco takovýho konat bude,mohla by se tam sejít dobrá banda
tancoska
napsal(a):
Lucko já jsem Vildu nikdy nemusela,mě vadilo jeho chování vůči psům a hlavně páníček to neřešil.Ba naopak,byl hrdej na to že je pes prudič .To že bejval tlustší je pravda.
Jj, byl tlustej, jsem si ho hladila a fakt na něm byla vrstva tuku a chování ani nekomentuju, se vždycky musím smát, když si vzpomenu, jak ho v Kolesech předváděla Klára a nenápadně mu vysvětlovala, že jeho chování není ok
Co to znamená že pes měl VN1? Tak podle mne to pro štěndo znamená že nic lepšího nemohlo dostat.. nechápu jistou averzi vůči Vildovi a do nějakých Koles ani nepojedu abych se taky neztrapnoval ...Připadám si tu jako by tu byl jeden bůh ..paní Tancoška a zbytek byly nuly.
Pro mne je pes hlavně kámoš na výlety a do života, já nemám místo mozku cvičák a výstavy takže neřeším... jen jsem chtěl zkusit a ještě jsem ani nevytiskl přihlášku a jsem znechucen... Raději za ty peníze vemu benzín a jedu do Zoo nebo do přírody a bude pohoda pro nás i psa..než jak blb běhat dokola v kruhu
tondaschumacher
napsal(a):
Co to znamená že pes měl VN1? Tak podle mne to pro štěndo znamená že nic lepšího nemohlo dostat.. nechápu jistou averzi vůči Vildovi a do nějakých Koles ani nepojedu abych se taky neztrapnoval ...Připadám si tu jako by tu byl jeden bůh ..paní Tancoška a zbytek byly nuly.
Pro mne je pes hlavně kámoš na výlety a do života, já nemám místo mozku cvičák a výstavy takže neřeším... jen jsem chtěl zkusit a ještě jsem ani nevytiskl přihlášku a jsem znechucen... Raději za ty peníze vemu benzín a jedu do Zoo nebo do přírody a bude pohoda pro nás i psa..než jak blb běhat dokola v kruhu
Podle mě, když má pes jednou VN1, tak je to fajn, ale je to subjektivní rozhodnutí posuzovatele a jinej to zase může vidět jinak. Takže pokud má podobný posudek vícekrát, tak ok, ale neznamená to, že u jiného posuzovatele nemůže dostat horší známku. Je taky pravda, že rodiče můžou být třeba interšampioni, ale štěně po nich může sklízet klidně VD. Prostě se vždycky nepovedou všichni. Vildu neznám, ale jako averze mi to nepřipadá, pouze jako názor, že je to agresor (a takoví na výstavách nemají co dělat, nebo to má mít majitel pod kontrolou) a více lidí se tu shodlo na tom, že má špíčky (já ho nikdy neviděla, tak nevím).
Pro mě je pes taky kámoš, ale určitě chci zase nějakou výstavu jet, i když vím, že čuba není ideál a moje předvedení raději nekomentuju. Asi nikdo tady nemá místo mozku cvičák a výstavy, dělají prostě to, co je baví a hlavně to, co baví jejich psy.
PS: jak blb v kruhu běháš pár minut, ale zážitek - spousta psů, že opravdu je na co se koukat, spousta stánků s užitečnýma i hezkýma věcma, spousta lidí, se kterýma se dá pokecat a taky se najdou "kámoši" se kterýma se může vyběhat i tvůj pes. My jsme vždycky nějakýho kámoše na hraní našli, ať už před předvedením nebo až po.
tondaschumacher
napsal(a):
Ono kdybys na výstavy jezdil, tak bys poznal povahy jednotlivých psů, Vilda je prudič a nás, co měli psy ve stejné třídě s ním, prostě štval - to si neber nijak osobně. Ono fakt není příjemné, když je v kruhu cca 8 psů, co na sebe bublají, protože je jeden nebo dva psi vyprovokovali...
Jinak si troufnu tvrdit, že pro všechny je pes kámoš a to, že s nimi chodíme na cvičák fakt neberu jako něco špatného, to mi promiň, naopak ti psi vyžití milují.
tondaschumacher
napsal(a):
Já ti děkuju za pasování na boha ale tvojí podrážděnost si nevylejvej na mě ;-).Ptal ses,bylo ti odpovězeno nejenom z mojí strany a stejně máš furt svojí pravdu.To že má štěně VN1 je sice hezký a určitě to potěší ale to neznamená že je z něho budoucí šampion.Na Vildu mám svůj názor a říkám ho klidně nahlas,ne za zády a jestli si pamatuješ tak jsem ti to i několikrát psala že to byl prudič a proto ho nemusím.A to že mám místo mozku cvičák neznamená že bych svoje psy neměla ráda.Tím s tebou tuhle diskuzi končím protože očividně nedokážeš zkousnout jistý věci
albertkh
napsal(a):
Ono kdybys na výstavy jezdil, tak bys poznal povahy jednotlivých psů, Vilda je prudič a nás, co měli psy ve stejné třídě s ním, prostě štval - to si neber nijak osobně. Ono fakt není příjemné, když je v kruhu cca 8 psů, co na sebe bublají, protože je jeden nebo dva psi vyprovokovali...
Jinak si troufnu tvrdit, že pro všechny je pes kámoš a to, že s nimi chodíme na cvičák fakt neberu jako něco špatného, to mi promiň, naopak ti psi vyžití milují.
Jo, a tu poznámku k Pavle sis měl odpustit, ta je fakt mimo. Zrovna Pavla je člověk, který ví a má zkušenosti a řekne ti je tak jak jsou, bez té omáčičky
broo

XXX.XXX.226.212
Pes, co v kruhu prudí, by měl být bez pardonu vyhozenej. Pokud ho majitel na první dobrou nespacifikuje.
Já mám třeba Bena, co mu stačí, že na něho pes jednou zabublá a celou dobu ho pak sleduje po očku, jestli není nááhodou tak blízko, že by se dal sejmout ...Takže být s takovýmto psem v kruhu co by prudil opakovaně, tak raději nikam nepojedu. Nebudu se nervovat, mít oči vzadu na temeni a hlídat kterej pes mi bublá za zadkem.... Odnese to totiž můj pes, který ví, že nesmí ...
Nicméně.
Já mám oba dva psy jako partáky - jednoho už jen gaučovího, ale taky jsme chodili na cvičák, běhal coursing, párkrát by l na obranách. A druhou , se kterou se snažím něco umět :.-D
Pavli :
JJ, já umím pobavit široké publikum . Ale víš jak ... dokud na mě někdo ječí, tak to znamená, že chce abych to dělala pořádně a nezlomil nade mnou hůl. až mávnou rukou, tak to bude horší
Já jen chtěl říct že tady dovedete začátečníka odradit dřív než vůbec začne. Až by mi rozhodčí dali párkrát VD a horší tak bych sám poznal že výstavy nejsou to pravé ořechové.
Co se týká Vildy tak sám jsem ho nikdy neviděl a rád bych ho viděl. Psal jsem jeho majiteli na vánoce a neodpovídá - tak nevím, nebudu se vnucovat. Já s naším chodil od mala všude možně a byl i 2x v Zoo atd. Moc kámošů tady nemám proto vítám jakékoliv psí seznámení a zkušenost. Snažím se
tondaschumacher
napsal(a):
Já jen chtěl říct že tady dovedete začátečníka odradit dřív než vůbec začne. Až by mi rozhodčí dali párkrát VD a horší tak bych sám poznal že výstavy nejsou to pravé ořechové.
Co se týká Vildy tak sám jsem ho nikdy neviděl a rád bych ho viděl. Psal jsem jeho majiteli na vánoce a neodpovídá - tak nevím, nebudu se vnucovat. Já s naším chodil od mala všude možně a byl i 2x v Zoo atd. Moc kámošů tady nemám proto vítám jakékoliv psí seznámení a zkušenost. Snažím se
Odradit? Hele, fakt to neber zle, ale jsi dospělý chlap co má svoji hlavu? Jsi! Tak neřeš, co kdo říká nebo píše a prostě toho psa někam přihlaš. Já teda vůbec na diskuzích neřešila jestli hlásit, kam přihlásit, prostě jsem si jela a jedu podle svého.
Jinak k Vildovi, otec mého psa je taky podobné povahy, vrátil se k chovateli cca ve 2 letech a ta nevýchova, kterou do té doby měl prostě nechala následky a taky nemusí ostatní psy, takže chovatel s ním objel pár výstav a vybodnul se na to, protože by se se psem jen nervovali a můj pes je povahově ok, rvačky neprovokuje a bránit se umí.
broo

XXX.XXX.226.212
tondaschumacher
napsal(a):
Tondo,
sím tě.
Pokud chceš jezdit, tak jezdi . Dyt Tě od toho nikdo nezrazuje, uvidíš sám.
Mě výtsavy nebaví, nic mi neříkají. Pokecat mohu se známými i tak, nakoupím si a odejdu kdy chci. Nemusím proto sedět u kruhu a čekat až půjdu na řadu :-))
Ale stejně je zvláštní, že nemáte psí kámoše. To u vás nikdo nechodí venčit?
:-(
Alberkt, tak já se snažím ho brát kde to jde..cvičák už absolvoval a byl suprový. Zatím venčíme s 2 letým pitbulem, sheltií a pár voříškama...a jinak nic jiného nemám tak ani nemůžu říct na 100% jaký je ke psům. Tady má každý psa u boudy a hotovo. Zrovna min týden jsme byli poprvé na procházce s mladým ridgebackema suprově se vyblbli. On je po dovádění s dětma a jinýma psama krásně unavený.
Já dokonce uvažuju že pojedu za týden do Brna jen díky tomu aby pes viděl fenu od Broo ... lístek za 600kč, masakr. Ale chci pro něho nějaké psí kámoše
broo

XXX.XXX.226.212
tondaschumacher
napsal(a):
Broo už jsem ti psal... tady jsem za exota jen proto že mám psa s PP a chodím s ním ven. Tady jsou hafani u boudy a hotové... A ty kámoše psí co mám tak za nima jezdím asi 25km. Moc rád bych viděl našeho s jinýma blbnout...
Tondo, to je děsný :-( Chudáci psíci tam u vás :-(
Jinak absolvoval jsi cvičák? Myslíš kurz základní :-) Co chodit dál? Nemáte na cvičáku partu, že byste chodili venčit spolu?
Neumím si představit, že bych neměla pro moje psiska kámoše . :-(
broo
napsal(a):
Tondo, to je děsný :-( Chudáci psíci tam u vás :-(
Jinak absolvoval jsi cvičák? Myslíš kurz základní :-) Co chodit dál? Nemáte na cvičáku partu, že byste chodili venčit spolu?
Neumím si představit, že bych neměla pro moje psiska kámoše . :-(
Absolvovali jsme základní poslušnost a takové ty jejich rady. Já tam chodil hlavně kvůli socializaci. A nemám to přímo před barákem, takže jedině jezdit a co jsem se ptal tak nyní už by si prý cvičil každý sám a pak to mohl završit nějakou zkouškou... a to mne nebaví. Já raději vyrazím do lesa, nebo někam ven (ideálně s jinýma psama) a jdeme.
broo

XXX.XXX.226.212
tondaschumacher
napsal(a):
Absolvovali jsme základní poslušnost a takové ty jejich rady. Já tam chodil hlavně kvůli socializaci. A nemám to přímo před barákem, takže jedině jezdit a co jsem se ptal tak nyní už by si prý cvičil každý sám a pak to mohl završit nějakou zkouškou... a to mne nebaví. Já raději vyrazím do lesa, nebo někam ven (ideálně s jinýma psama) a jdeme.
aha, takhle to mám ted na cvičáku já. Chodím si zacvičit ve výcvikový den. Když potřebuji, tak mi poradí, ukáží. Začaly jsme obrany ... Když chceme, tak psiska si polítají, my pokecáme. A celé dopoledne a kousek odpoledne je malá mezi lidma a psama :-))
albertkh
napsal(a):
Jo, a tu poznámku k Pavle sis měl odpustit, ta je fakt mimo. Zrovna Pavla je člověk, který ví a má zkušenosti a řekne ti je tak jak jsou, bez té omáčičky
Lucko,to už je druhý pasování na boha
Jinak zkušeností nemá člověk nikdy dost,učím se furt co se psů týče ;-)
Jinak příspěvek na kterej reagoval tak podrážděně mě osobně nepřišel nějak provokační,napsala jsem to co si myslím slušně a bez urážek.Ale to je fuk,neřeším
broo
napsal(a):
Pes, co v kruhu prudí, by měl být bez pardonu vyhozenej. Pokud ho majitel na první dobrou nespacifikuje.
Já mám třeba Bena, co mu stačí, že na něho pes jednou zabublá a celou dobu ho pak sleduje po očku, jestli není nááhodou tak blízko, že by se dal sejmout ...Takže být s takovýmto psem v kruhu co by prudil opakovaně, tak raději nikam nepojedu. Nebudu se nervovat, mít oči vzadu na temeni a hlídat kterej pes mi bublá za zadkem.... Odnese to totiž můj pes, který ví, že nesmí ...
Nicméně.
Já mám oba dva psy jako partáky - jednoho už jen gaučovího, ale taky jsme chodili na cvičák, běhal coursing, párkrát by l na obranách. A druhou , se kterou se snažím něco umět :.-D
Pavli :
JJ, já umím pobavit široké publikum . Ale víš jak ... dokud na mě někdo ječí, tak to znamená, že chce abych to dělala pořádně a nezlomil nade mnou hůl. až mávnou rukou, tak to bude horší
Majko ten pes prudil před kruhem,v kruhu prostě furt .On takhle rozhodil dost psů který pak nechtěli stát a předvádět se což si myslím že nejednou ovlivnilo ohodnocení.Ozáka mi vyprudil,ten se nechal a já ho kvůli tomu jednou hodně švihla vodítkem.Spíš jsem měla švihnout jinam.Naučili jsme očák (ještě že má i Oz cvičák místo mozku)a bylo po pruzení
,Ozák byl v klidu ale chudáci jiný psi.A několik lidí to štvalo a znechutilo,moje kámoška s ním byla nějakou dobu v kruhu a byla z něj hotová
albertkh
napsal(a):
Odradit? Hele, fakt to neber zle, ale jsi dospělý chlap co má svoji hlavu? Jsi! Tak neřeš, co kdo říká nebo píše a prostě toho psa někam přihlaš. Já teda vůbec na diskuzích neřešila jestli hlásit, kam přihlásit, prostě jsem si jela a jedu podle svého.
Jinak k Vildovi, otec mého psa je taky podobné povahy, vrátil se k chovateli cca ve 2 letech a ta nevýchova, kterou do té doby měl prostě nechala následky a taky nemusí ostatní psy, takže chovatel s ním objel pár výstav a vybodnul se na to, protože by se se psem jen nervovali a můj pes je povahově ok, rvačky neprovokuje a bránit se umí.
Ještě jsem neviděla SBT psa tak pohodovýho jako je Udouš,Oz je docela v poho ale takovej dobrák není.To buď ráda že je to miláček kterej neprudí a je ke psům lhostejnej .Hele,dávala si jsem už foto prdelíny?
tancoska
napsal(a):
Ještě jsem neviděla SBT psa tak pohodovýho jako je Udouš,Oz je docela v poho ale takovej dobrák není.To buď ráda že je to miláček kterej neprudí a je ke psům lhostejnej .Hele,dávala si jsem už foto prdelíny?
No, on je dobrák,ale už to není jak dřív, např. teď v pátek byl Jirka se psama v parku a došel si k nim nějaký ovčák- slečna sice za psem letěla a řvala na něj, ale stejně byla bitka, Udouš je lehce porejpanej a kouslej na hlavě a ovčák může bejt rád, že žije, ze začátku se prej Udouš nechával bít, ale během chvíle bylo prej vidět, jak do něj vjel vztek a psa drapnul a držel ho pod sebou a snad by ho udusil, Jirka ho musel vyškrtit, aby pustil. Jako hnus zážitek a perla byla, že mezitím, co řešil ty dva, tak malá zdrhla domů, sice je to kousek, ale musela přeběhnout silnici, no naštěstí se domů dostala v pořádku a způsobně počkala před dveřma, ale ... Jako majitelka psa, nabízela číslo, kdyby jsme museli k vetovi, ale ani si ho nebral, jak byl vykulenej, kde má malou, jako ať žijou lidi, co maj nezvládlý psy navolno
Bavíte se o psovi Udo ze smiřické zahrady? To je krasavec... Já ale nějak nechápu jak takový malý stafbulík co má ztěží 20kg nějak výrazně ohrozí německého ovčáka..soused má fenu vlčáka která není zrovna ok a vždy na barnyho řve jak blbá...on ani nejde k plotu a čumí s výrazem "proč tak blbne?"
albertkh
napsal(a):
No, on je dobrák,ale už to není jak dřív, např. teď v pátek byl Jirka se psama v parku a došel si k nim nějaký ovčák- slečna sice za psem letěla a řvala na něj, ale stejně byla bitka, Udouš je lehce porejpanej a kouslej na hlavě a ovčák může bejt rád, že žije, ze začátku se prej Udouš nechával bít, ale během chvíle bylo prej vidět, jak do něj vjel vztek a psa drapnul a držel ho pod sebou a snad by ho udusil, Jirka ho musel vyškrtit, aby pustil. Jako hnus zážitek a perla byla, že mezitím, co řešil ty dva, tak malá zdrhla domů, sice je to kousek, ale musela přeběhnout silnici, no naštěstí se domů dostala v pořádku a způsobně počkala před dveřma, ale ... Jako majitelka psa, nabízela číslo, kdyby jsme museli k vetovi, ale ani si ho nebral, jak byl vykulenej, kde má malou, jako ať žijou lidi, co maj nezvládlý psy navolno
No jo jenže to se bránil!To je něco jinýho,přece si nenechá natrhnout prdel.Ale sám by určitě nezačal,na to je až moc velkej dobrák.Tak ještě že chuděra doběhla domů a nic se jí nestalo.Byl to pro ní šok,Itaka byla taky taková.Když se k něčemu schylovalo tak se šla zachránit ke mně.Ale minule venčil manža a na Ozáka vlítl vořech z baráku,asi chtěl spáchat harakyry .No a naše Ita se do něj pustila taky,vořech se jim jen tak tak vysmekl.A pinč od nás ze vchodu prudil že jsem myslela že mu Ita ukáže jak se má chovat,ještě že je tak dobře ovladatelná a i když poslechla až na po druhý tak vypadala nasraně.Jenže ona nebručí jak Oz,prostě by do něj mlčky vlítla.
broo

XXX.XXX.52.6
tondaschumacher
napsal(a):
Bavíte se o psovi Udo ze smiřické zahrady? To je krasavec... Já ale nějak nechápu jak takový malý stafbulík co má ztěží 20kg nějak výrazně ohrozí německého ovčáka..soused má fenu vlčáka která není zrovna ok a vždy na barnyho řve jak blbá...on ani nejde k plotu a čumí s výrazem "proč tak blbne?"
Prosím tě .. když na Bena vlítl hovawart ( už po x- té) , tak Ben už jen počkal, skočil, chytl ho za ucho, skousl, zalehl a hovík kvičel jak sele. Hajzl jeden ale rozmašíroval Benovi hlavu kováčem plus mu i přes kováč prokousl víčko až do oka...
Ben vypadal jak Rocky. Taky jsem musel vyškrcovat.
Kdyby neměl hovik chlupy, tak by ho Ben klidně zabil - se obávám . Neb po x- tém napadení ze strany toho zmetka , co furt chodil na volno, už věděl, že na krk nemůže, neb tam má chlupy... kdyby neměl....
Bohužel jsem holt několikrát hovíka neudržela od nás ( stálo mě to dycky několik modráků ) . Majitel vysmátej .. prý si to kluci musí vyřídit...
On stafbulík je silnej pes, pamatuje si a jakmile se nasere, tak přeprere i většího a silnějšího psa.
Pavli : On Ben si nenechal nic líbit. rvačky nevyvolával, snášel se s samci bez potíží - pokud mu šli z cesty anebo projevili uctivost ... Ale jakmile nějaký pes po něm něco vyvrčával, tak si hledal možnost jak ho sejmout aby poznal, což je loket... Ale první si nezačínal.
tancoska
napsal(a):
No jo jenže to se bránil!To je něco jinýho,přece si nenechá natrhnout prdel.Ale sám by určitě nezačal,na to je až moc velkej dobrák.Tak ještě že chuděra doběhla domů a nic se jí nestalo.Byl to pro ní šok,Itaka byla taky taková.Když se k něčemu schylovalo tak se šla zachránit ke mně.Ale minule venčil manža a na Ozáka vlítl vořech z baráku,asi chtěl spáchat harakyry .No a naše Ita se do něj pustila taky,vořech se jim jen tak tak vysmekl.A pinč od nás ze vchodu prudil že jsem myslela že mu Ita ukáže jak se má chovat,ještě že je tak dobře ovladatelná a i když poslechla až na po druhý tak vypadala nasraně.Jenže ona nebručí jak Oz,prostě by do něj mlčky vlítla.
Jj, bránil se, ale druhý den mi tak čučel po psech- jakože pocem a uvidíš, ale snad se to srovná nebo srovnám já jeho Jako mě když došlo, co se malý mohlo stát, tak na mě šly mrákoty, fakt klika, že došla domů, je to holka šikovná.
tondaschumacher
napsal(a):
Ano, můj šmudlíček je Udoušek
Hele nasranej stafík je životu nebezpečnej i daleko většímu psovi, u rvačky jsem nebyla, ale psa prý držel pod sebou a buď by ho udusil nebo by mu zlomil vaz (podle mě). Oni maj fakt hroznu sílu v hubě, přítel měl nejdřív hloupej nápad, že mu zkusí hubu otevřít, aby psa pustil - no ani náhodou, jak jsem psala, musel ho přidusit. Když ho ze psa sundal, tak toho ten druhý využil a drap Udouše za ucho a tam nebyl problém psovi hubu otevřít a našeho vysvobodit.
tondaschumacher
napsal(a):
Malý stafbulík NOčko sejme s přehledem - je menší a kolikrát i mrštnější. Pak taky hraje roli síla skusu, kterou má stafbul cca 2x takovou, než ovčák. No a o historii těchto plemen tu řeč snad být nemusí. A pokud ani nevíš, jakou sílu má (bude mít) Barney v tlamě, tak to radši ani neříkej nahlas.
K venčení, pokud máš FB, tak si zkus založit nějakou skupinu. Taky máme svojí a jezdíme cca jednou do měsíce venčit. Zatím bylo venčení v Chebu, příští je v Aši a jezdí sem lidi z okolí - Sokolov, Aš, vesnice kolem Chebu, Frantovky atd. Takže s trochou snahy máte kámošů, že je na prstech jedné ruky nespočítáš :)
joli
napsal(a):
Malý stafbulík NOčko sejme s přehledem - je menší a kolikrát i mrštnější. Pak taky hraje roli síla skusu, kterou má stafbul cca 2x takovou, než ovčák. No a o historii těchto plemen tu řeč snad být nemusí. A pokud ani nevíš, jakou sílu má (bude mít) Barney v tlamě, tak to radši ani neříkej nahlas.
K venčení, pokud máš FB, tak si zkus založit nějakou skupinu. Taky máme svojí a jezdíme cca jednou do měsíce venčit. Zatím bylo venčení v Chebu, příští je v Aši a jezdí sem lidi z okolí - Sokolov, Aš, vesnice kolem Chebu, Frantovky atd. Takže s trochou snahy máte kámošů, že je na prstech jedné ruky nespočítáš :)
Ono si podle mě člověk spíš nedovede představit jak ta síla vypadá v reálu a ještě když je pes fakt rozpumpovanej.
albertkh
napsal(a):
Ono si podle mě člověk spíš nedovede představit jak ta síla vypadá v reálu a ještě když je pes fakt rozpumpovanej.
To jo..já žádnou bitku neviděl a doufám že ani neuvidím. Jinak FB nemám (díkybohu). A nevěděl jsem že Udo je tvůj hafan..fakt hezký!
Však já vesměs všechny psí kámoše mám z netu..odcad
A kámošce napadl NO psa a říkala že ovčák je nebezpečný tím že jede jako sešívačka...rychle - to bull plemena chytnou a drží. Sílu má stafík větší to je jasný, jen mi to nejde k té jejich velikosti...No snad to neuvidím..o nic příjemného nejde.
albertkh
napsal(a):
To asi nedovede, ale když zná historii plemene a zajímá se, tak malá představa určitě bude. Ono stačí dát stafbulíkovi "nezničitelnou" hračku, se kterou si poradí během 5ti minut.
broo
napsal(a):
Prosím tě .. když na Bena vlítl hovawart ( už po x- té) , tak Ben už jen počkal, skočil, chytl ho za ucho, skousl, zalehl a hovík kvičel jak sele. Hajzl jeden ale rozmašíroval Benovi hlavu kováčem plus mu i přes kováč prokousl víčko až do oka...
Ben vypadal jak Rocky. Taky jsem musel vyškrcovat.
Kdyby neměl hovik chlupy, tak by ho Ben klidně zabil - se obávám . Neb po x- tém napadení ze strany toho zmetka , co furt chodil na volno, už věděl, že na krk nemůže, neb tam má chlupy... kdyby neměl....
Bohužel jsem holt několikrát hovíka neudržela od nás ( stálo mě to dycky několik modráků ) . Majitel vysmátej .. prý si to kluci musí vyřídit...
On stafbulík je silnej pes, pamatuje si a jakmile se nasere, tak přeprere i většího a silnějšího psa.
Pavli : On Ben si nenechal nic líbit. rvačky nevyvolával, snášel se s samci bez potíží - pokud mu šli z cesty anebo projevili uctivost ... Ale jakmile nějaký pes po něm něco vyvrčával, tak si hledal možnost jak ho sejmout aby poznal, což je loket... Ale první si nezačínal.
Majko u nás je to podobný,když se pes nechce prát tak je to OK.Dokáže se pohybovat se psem aniž by ho nějak prudil,to by měl odemě výchovnou a on to ví.Já měla obavy že už se mi nesnese s borderama,jeden ho fakt nasral a od tý doby špatný.Na cvičáku máme úplně stejnýho borderáka a dokonce stejný jméno a když zjistil že po něm borderák nejde tak byli na volno,nevšímali si sebe a fungovali.Ale co jsem zjistila že když po něm jde nějakej pes tak má u něj už na vždy konečnou.
albertkh
napsal(a):
Jj, bránil se, ale druhý den mi tak čučel po psech- jakože pocem a uvidíš, ale snad se to srovná nebo srovnám já jeho Jako mě když došlo, co se malý mohlo stát, tak na mě šly mrákoty, fakt klika, že došla domů, je to holka šikovná.
To je normální,chvíli to potrvá než se uklidní.Akorát bacha od teď na NO,pamatujou si to a bude nebo může být na ně nepříjemnej.Nepomůže ani že by jste venčili s hodným NO,může reagovat při střetu s ovčounem dominantním projevem jako postavení,naježení a ocas nahoru.
Oz jak kryl tak druhej den taky chodil jak borec,viděl psa a už čučel že já jsem machr poď ukážu ti.Tak jsem ho srovnala a byl klid
albertkh
napsal(a):
Ano, můj šmudlíček je Udoušek
Hele nasranej stafík je životu nebezpečnej i daleko většímu psovi, u rvačky jsem nebyla, ale psa prý držel pod sebou a buď by ho udusil nebo by mu zlomil vaz (podle mě). Oni maj fakt hroznu sílu v hubě, přítel měl nejdřív hloupej nápad, že mu zkusí hubu otevřít, aby psa pustil - no ani náhodou, jak jsem psala, musel ho přidusit. Když ho ze psa sundal, tak toho ten druhý využil a drap Udouše za ucho a tam nebyl problém psovi hubu otevřít a našeho vysvobodit.
to si mi něco připoměla.Já chtěla otevřít hubu Itace abych jí tam dala aport.Je to megera vzpurná a když nechce tak to neudělá.Jí příjde aportování asi nechutný .Tak jsem jí to chtěla dát do huby,palcem a ukazováčkem jsem jí zajela mezi zuby a v tu chvíli jsem měla prsty ve svěráku.Ta kravka stiskla a to ne naplno a byla to bolest jak blázen.Takže si neumím a nechci představit jaký to je když hubička stafíčka psa sevře když Ita má hubu poloviční
Jo, zapadáme :) Fotky už jsem olikovala na FB :)
Nemáte prosím někdo tip na nějakou mastičku, vodičku, zásyp, cokoli, co urychluje hojení? Casi má roztrhlou zadní nohu a včera na venčení se jí to ještě víc rozšklebilo.. Na šití jsem nešla, aby se jí pod tím pak neudělal absces.. Vyplachuju betadinou, mázla jsem framykoin a zkusila zalepit náplastí, aby se to trochu stáhlo, ale ta tam stejně moc dlouho nevydrží... Děkuju
my máme venčení zase tady : http://casiopeapb.rajce.idnes.cz/hromadne_venceni_6
joli
napsal(a):
Jo, zapadáme :) Fotky už jsem olikovala na FB :)
Nemáte prosím někdo tip na nějakou mastičku, vodičku, zásyp, cokoli, co urychluje hojení? Casi má roztrhlou zadní nohu a včera na venčení se jí to ještě víc rozšklebilo.. Na šití jsem nešla, aby se jí pod tím pak neudělal absces.. Vyplachuju betadinou, mázla jsem framykoin a zkusila zalepit náplastí, aby se to trochu stáhlo, ale ta tam stejně moc dlouho nevydrží... Děkuju
my máme venčení zase tady : http://casiopeapb.rajce.idnes.cz/hromadne_venceni_6
Já bych to omejvala řepíkem,koupíš v lékárně jako sušený bylinky.Uděláš odvar,dej trochu do mističky a nohu namoč na chvilku.Používej vždycky čistej,ne už použitej.Řepík je krásně hojivej .Nic bych na to nepatlala aby to nemokvalo.Přeju prdloušce brzký uzdravení
Děkuju, vyzkouším :)
Změnila jsem název alba, takže předchozí odkaz nefunguje, tady je nový :) http://casiopeapb.rajce.idnes.cz/7._hromadne_venceni/
tancoska
napsal(a):
Moc pěkný ,pesani jsou v pohodě je vidět.To už bylo 7.?Mi to příjde jak nedávno když jsi organizovala první
Jojo, už 7. :) Na venčení už se začali podílet téměř všichni, navrhují trasy, časy a tak:) Jsem ráda, že se vždycky sejde dost lidí a psů a téměř každé venčení jde někdo nový. Pesani jsou v pohodě, jen na začátku prochajdy se chytla Casi s tou rednosačkou (Roxy), která měla nějako prudící náladu a byla protivná. Potom se ale hodila do klidu.. Asi jí pomohlo to, že se vykoupala v přehradě
U nás taky v poho.Dneska ráno bylo -15 a psi nemrzli.Ita lítá,Oz je na flexině a nevypadalo to že by jim byla zima.A u vchodu mi dává Oz najevo že domů ještě nééé .Já zmrzlá,z toho větru mi tekly slzy a oni by se venčili.Mě i příjde že to Itu rozproudí,ta vylítne ze vchodu a hned se vyčůrá a po dalších 10m hodí bobek.A pak už jen Ozáka prudí a chce řádit,jenže milostpán musí všude přečíst zprávy a odepsat že
.Takže naše venčení probíhá že celou cestu říkám "nech hóóó"
Jo, tak to máme podobně :) Casi to v tom hroozně baví, dnes jsme šly do města a ani se netvářila, že je jí zima.. A to má ještě z veteriny vyholený břicho a chodí bez oblečku. Když jsme stály na semaforech, tak jsem koukala, jestli se bude klepat a nic..Pohoda.
Jinak jsem se dnes naštvala... Jeden kluk mi řek, že chce modrýho pitbula (nejspíš myslel americkýho bullyho).. Ještě nedavno měl mopse, o kterýho se měl starat. Tak jsem mu řekla, na co si to bude pořizovat, když to dopadne jako ten mops, že se ho za chvíli zbaví.. No a on mi odpoví: "No a co, dyť je to JENOM PES." Takže se rozjela debata na téma jenom pes... Ale rychle skončila, bo bych ho musela zabít!!!! Řekla jsem mu, at si pořídí modrýho plyšáka.. Bože bože, proč se takový nemůžou střílet???
broo

XXX.XXX.226.212
Mráz :-)
Ráno chodíme ooblečkovaní a Ben stejně celou vycházku brblá a háže po mě nasrané pohledy . Když dojdeme domů, tak jde hned na pelech a dává mi jasně najevo, že tohle je mnohem lepší, než ta zime venku
Ještěřice lítá - ráno, odpoledne, večer . Já mrznu a ona si běhá , má štastnej výraz a nezdá se, že by jí to nijak vadilo.
Jsem zvědavá jak zvládneme sobotní výstavu . Jdeme na čumendu . Koho tam potkáme??
joli
napsal(a):
Jo, tak to máme podobně :) Casi to v tom hroozně baví, dnes jsme šly do města a ani se netvářila, že je jí zima.. A to má ještě z veteriny vyholený břicho a chodí bez oblečku. Když jsme stály na semaforech, tak jsem koukala, jestli se bude klepat a nic..Pohoda.
Jinak jsem se dnes naštvala... Jeden kluk mi řek, že chce modrýho pitbula (nejspíš myslel americkýho bullyho).. Ještě nedavno měl mopse, o kterýho se měl starat. Tak jsem mu řekla, na co si to bude pořizovat, když to dopadne jako ten mops, že se ho za chvíli zbaví.. No a on mi odpoví: "No a co, dyť je to JENOM PES." Takže se rozjela debata na téma jenom pes... Ale rychle skončila, bo bych ho musela zabít!!!! Řekla jsem mu, at si pořídí modrýho plyšáka.. Bože bože, proč se takový nemůžou střílet???
Modrej může bejt i pitbul nebo ast.To víš kluk bude chodit s mopsem,to pit je jiná s tím může machrovat.Já tohle vůbec nekomentuju a nebavím se na takový témata s lidma kde vidím že to nemá cenu.Stejně tomu nezabráním.Tak se taky nepouštěj do debat s volama,pak máš jen zkaženej den ;-)
broo
napsal(a):
Ráno chodíme ooblečkovaní a Ben stejně celou vycházku brblá a háže po mě nasrané pohledy . Když dojdeme domů, tak jde hned na pelech a dává mi jasně najevo, že tohle je mnohem lepší, než ta zime venku
Ještěřice lítá - ráno, odpoledne, večer . Já mrznu a ona si běhá , má štastnej výraz a nezdá se, že by jí to nijak vadilo.
Jsem zvědavá jak zvládneme sobotní výstavu . Jdeme na čumendu . Koho tam potkáme??
Nás ne ale užijte si to.
broo
napsal(a):
Jj, já sotva dýchám, mrzne mi nos a jí to nic nedělá :-) Ale jinak mám radost, konečně je hezká zima (jo, asi jsem blázen).
Na výstavu nejedem.. Možná až v květnu
tancoska
napsal(a):
Modrej může bejt i pitbul nebo ast.To víš kluk bude chodit s mopsem,to pit je jiná s tím může machrovat.Já tohle vůbec nekomentuju a nebavím se na takový témata s lidma kde vidím že to nemá cenu.Stejně tomu nezabráním.Tak se taky nepouštěj do debat s volama,pak máš jen zkaženej den ;-)
Vím, vím, ale modrej pes, menší a širokej a u nás jen jedna chovka = bully :) Já jen doufám, že si to nikdy nepořídí a že jednou mu v životě zbyde ten JENOM pes a on změní názor.. Alespon na smrtelný posteli
joli
napsal(a):
Vím, vím, ale modrej pes, menší a širokej a u nás jen jedna chovka = bully :) Já jen doufám, že si to nikdy nepořídí a že jednou mu v životě zbyde ten JENOM pes a on změní názor.. Alespon na smrtelný posteli
No jestli je to bully tak ty jsou šíleně drahý.Možná mohl myslet i modrýho stafíka,jestli má 40litrů
Dobrý den,
dovolím si trochu odbočit od mrazu.
Vím, že můj dotaz je "klasicky" diskutabilní, ale rád bych se zeptal, pokud se při výběru štěněte chci hlavně orientovat dle hodnotového žebříčku - 1) Zdraví , 2) Povaha ........zbytek už není až tak důležitý, tak jakou Chov. stanici by jste mi doporučili? V ideálním případě Praha,Střední č. , abych mohl udržovat dlouhodobě osobní kontakt s Chovatelem.
Předem děkuji za jakékoliv rady.
PS: Samozřejmě počítám i s návštěvou výstav, a koukal jsem i na klubové stránky - chov. stanice.
Prosíím!! URGENTNÍ!! Sháníme domov stafordovi, majitel se ho zbavil a paní, která se ho ujala si ho nemůže nechat.. Pokud se nesežene někdo alespoň na dočasnou péči, pravděpodobně poputuje dnes do útulku. Nesnese se se psem paní. Pejsek není na ven, je socializovaný, lidi miluje, pejsky nemusí, s fenkami se snáší. Foto zde https://www.facebook.com/media/set/?set=a.345078192179039.78276.100000305847451&type=1
filipf
napsal(a):
Dobrý den,
Vím, že můj dotaz je "klasicky" diskutabilní, ale rád bych se zeptal, pokud se při výběru štěněte chci hlavně orientovat dle hodnotového žebříčku - 1) Zdraví , 2) Povaha ........zbytek už není až tak důležitý, tak jakou Chov. stanici by jste mi doporučili? V ideálním případě Praha,Střední č. , abych mohl udržovat dlouhodobě osobní kontakt s Chovatelem.
PS: Samozřejmě počítám i s návštěvou výstav, a koukal jsem i na klubové stránky - chov. stanice.
Zapomněl jste napsat, o jaké plemeno máte zájem :)
filipf
napsal(a):
Dobrý den,
Ahoj,v Praze a okolí je chovek několik.O kontakt stojí každej chovatel a rád poradí s jakoukoliv otázkou.Já můžu poradit Wizard Bull,Eilatan,Od Lhoteckého potoka,
Nejdřív k povaze,podle mě jaký si to uděláš takový to máš.Když dáš psu to co potřebuje,budeš se mu věnovat a vychovávat tak budeš mít vyrovnanýho psa/fenu.Ale musíš počítat s tím že se ti nemusí v dospělosti snášet se stejným pohlavím.
Zdraví,toť asi větší otázka.Stafík se testuje nebo spíš testoval na dvě nemoci.Dneska už jsou převážně štěňata geneticky čistý.Jestli někdo testuje třeba srdce nebo kyčle je už jen jeho záležitost.Není to poviný.Stafík není až tak nemocný plemeno,může se vyskytnout třeba alergie nebo dysplazie.To už je spíš osud,nemoc může postihnout i psa po zdravých rodičích.
Jestli chceš vidět hodně stafíků na jednom místě tak běž na výstavu,je jich tam fakt hodně .Na klub.str. klikni na výstavy a pak na výstavní sezóna 2012 a tam jsou vypsaný.Určitě doporučuju speciálku nebo klubovku,těch 200 stafíků nás tam bejvá
Děkuju za skvělou odpověď
Člověk prochází spoustu stránek (chov.stanic) na internetu a každý píše, že má nejlepší,nejzdravější, nejkrásnější atd. odchovy. Proto jsem chtěl trošku nasměrovat.
Prostuduju navržené a uvidím. Nicméně co se týká výchovy, tak to je mi jasné. Ale rád bych právě ovlivlnil "předpoklady", ikdyž je mi jasné, že je to vždy loterie, ale tak proč se nesnažit o co nejlepší výchozí pozici.
Děkuju.
filipf
napsal(a):
Člověk prochází spoustu stránek (chov.stanic) na internetu a každý píše, že má nejlepší,nejzdravější, nejkrásnější atd. odchovy. Proto jsem chtěl trošku nasměrovat.
Prostuduju navržené a uvidím. Nicméně co se týká výchovy, tak to je mi jasné. Ale rád bych právě ovlivlnil "předpoklady", ikdyž je mi jasné, že je to vždy loterie, ale tak proč se nesnažit o co nejlepší výchozí pozici.
Děkuju.
Držíme palce s výběrem a doufám, že se nám tu pochlubíte :)
filipf
napsal(a):
Děkuju.
Nemáš za co
Jinak k těm povahám.Určitě tam nějaká dispozice je.Ale to právě hodně ovlivníš přístupem ke psu.Nevím jaký máš zkušenosti ale když budeš vychovávat důsledně a psovi dopřeješ vyžití nějakým sportem nebo zábavou tak můžeš mít pohodovýho psa.Ale i tak když pes dospěje nejsou to hrací typy do parku.Můj pes je v pohodě s kámošema který zná nejlépe od mala.Tam může běhat a neprudí.Na cvičáku si nedovolí jít do psa,miluje výcvik tak si všímá mě.Táta mojeho psa je prej sviňák,nesnese se.Máma mojí čuby je taky žiletka a moje čuba je pohodářka která nikdy nešla do rvačky.Jsou to už dospělý psi,pes 4r a fena skoro 3r.Takže jde to hodně ovlivnit ale musíš taky vědět jak na to.
Jinak ty chovky co jsem napsala tak mají hodně úspěšný výstavní odchovy,wizarďáci jsou i dobrý ve výcviku jak sportovka tak lovečina.
broo

XXX.XXX.226.212
Jinak já bych k těm chovkám ještě doplnila Dream staff bohemia. Tak mají nadstandart zdrav. vyšetření. Psiska pohodáři.
Záleží také jakou barvu preferujete a zde chcete vyhrávat i výtsavy :-)
Ad povahy a vychování - souhlasím s Tacoskou. Mám doma psa - 5 let a fenku - bude mít 2 roky a pes si kamarády vybíral od mala , ty, co vzal za své, tak snáší dodneška . Ty, co neznáme, tak netoleruje. Feny miluje všechny a štěnata také ok, pubertální kluky toleruje s takovým tím opovržlivým pohledem :-D
Fena se snese skoro se všemi. Jediné, co nesnáší je, když po ní pes ječí, tam je jak jehelníček...
Zdravím všechny "bullaře".
Jsem v koncích...jde o granule...svoji roční pitbullku krmím Chicopee Performance,ale chci granule změnit,protože toho víc vykadí jak sežere a mívá často srajdu.Už nevím kde se ptát na zkušenosti,rady..tak to zkusím tady.Mám tady typy,nad čím přemýšlím a byla bych moc ráda,kdyby jste mi pomohli,protože byť mám další 3 psy,granule jsem nikdy takhle moc neřešila,protože s nimi "nic nedělám",s pitbullicí budem jezdit na bull soutěže a chceme tedy i hodně trénovat...
Calibra Energy
Eminent Energy
Brit Premium Dog Sport
Brit Care Activity
Happy Dog Krokette 30/20 Hight Energy
Fitmin Performance...
Zatím se přikláním k Fitminu,ale fakt nevím,jsem bezradná...Díky všem moc za názory...
llucinkaa2
napsal(a):
Jsem v koncích...jde o granule...svoji roční pitbullku krmím Chicopee Performance,ale chci granule změnit,protože toho víc vykadí jak sežere a mívá často srajdu.Už nevím kde se ptát na zkušenosti,rady..tak to zkusím tady.Mám tady typy,nad čím přemýšlím a byla bych moc ráda,kdyby jste mi pomohli,protože byť mám další 3 psy,granule jsem nikdy takhle moc neřešila,protože s nimi "nic nedělám",s pitbullicí budem jezdit na bull soutěže a chceme tedy i hodně trénovat...
Calibra Energy
Eminent Energy
Brit Premium Dog Sport
Brit Care Activity
Fitmin Performance...
Zatím se přikláním k Fitminu,ale fakt nevím,jsem bezradná...Díky všem moc za názory...
Podle toho co píšeš o množství a řídkým tak to jsem měla podobný u psa.Jen tak mi něco nesnesl.Ty značky co píšeš jsou spíš ty levnější,takže žádná sláva.Sice může některá z nich psovi sednout jenže to bys musela vyzkoušet.Měla jsem Fitmin,pes byl lupatej a kadil kaši .Happy Dog,lupy,smrad z tlamy a řídký
.Calibru měl,ta nebyla špatná ale nějak jsem jí nekrmila dlouho,pes se po ní nezlepšil.Teď už skoro rok,možná dýl žere ProPac zátěžovku a super
.Jemu sedla,malej bobek tuhej a i se spravil a není takovej chcípák hubenej.Ještě Belcando mu sedělo ;-).
Fakt to chce zkoušet a hledat.Mám ještě čubu,ta byla nějakou dobu na Britu a v pohodě.Jenže ona by se neposrala ani po smradlavý zdechlině
llucinkaa2
napsal(a):
Calibra Energy
Eminent Energy
Brit Premium Dog Sport
Brit Care Activity
Fitmin Performance...
Z těch, co jsou uvedeny jsme měli akorát Fitmin a to 3kg pytel od chovatele, který jsem dostala společně s Casičkou, moc jí nejel.. :) Z těch levnějších jsme měli Sportmix Energy, ale ten taky moc nechutnal. Teď jsme na Acaně (modrá) a vše ok, ještě má čtvrt barelu a má připravený pytel Lamb and Apple.. Takže za sebe doporučuju Acanu (na internetu se dá sehnat dobře a cenově vychází taky přijatelně). Casi dostává cca 300 - 340 g na den a má 25 kg. Někdy mi ani misku nevyžere.. Jen po ní někteří psi průjmují, takže bych nejprve zkusila malé balení.. .. Ale celou dobu k tomu na střídačku krmím i maso s přílohami, takže granule moc porovnávat nemůžu :)
broo

XXX.XXX.226.212
llucinkaa2
napsal(a):
Calibra Energy
Eminent Energy
Brit Premium Dog Sport
Brit Care Activity
Fitmin Performance...
Ahoj,
já bych teda aktivky nedávala dokud nebude pes makat. Na běžný trenik postačí běžné granule a až fenu dostaneš do kondice, zvýšíš zátěž, tak bych přidala zátěžovku. Docela dost lidí se psy maká a nikdy zátěžovky nedávalo.
Navíc docela psů po aktivkách průjmuje...
Takže já bych - ze značek, co tady máš zkusila Brit Care - adultku a uvidíš. Už jen z toho důvodu, že hodně psům s citlivým trávením dělá BC dobře.
Já o zátěžovce uvažovala pro malou v létě a na podzim, kdy měla 2* týdně agility, každej den minimálně 2-3 hodiny venku, cvičák - obrany, občas coursing .... ale nakonec jsem se na to vykašlala. Dostává obyč adultky a spokojenost :-)
broo
napsal(a):
Ahoj,
já bych teda aktivky nedávala dokud nebude pes makat. Na běžný trenik postačí běžné granule a až fenu dostaneš do kondice, zvýšíš zátěž, tak bych přidala zátěžovku. Docela dost lidí se psy maká a nikdy zátěžovky nedávalo.
Takže já bych - ze značek, co tady máš zkusila Brit Care - adultku a uvidíš. Už jen z toho důvodu, že hodně psům s citlivým trávením dělá BC dobře.
Já o zátěžovce uvažovala pro malou v létě a na podzim, kdy měla 2* týdně agility, každej den minimálně 2-3 hodiny venku, cvičák - obrany, občas coursing .... ale nakonec jsem se na to vykašlala. Dostává obyč adultky a spokojenost :-)
Díky za názory...jinak fena právěže maká každý den,bývá denně cca ty 3 hodiny venku,a to se přetahuje,skáče na peška a tahá zátěž(ani nemluvě o tom,že lítá jak blázen za balonem a šílí s mýma dalšíma hyjenkama,hyperaktivka no).. a máme v plánu začít chodit pravidelně na obrany,takže já jsem spíš pro tu zátěžovku a celoročně,v zimě se mi spoň "zazimuje"....a hlavně z těch obyč adult mám strach přes tu sezonu "závodů",protože tam ti psi dost makají..no,tak nevím no
broo
napsal(a):
Ahoj,
Majko souhlasím s tím že některý psi po activkách mají řídký,neřekla bych průjmujou.Je to tím že maj vyšší obsah tuků a bílkovin (myslím ).Ale když se psem něco děláš a pes hůř přibírá a je hubenej pak je zátěžovka určitě na místě.To ale musí majitel poznat na svém psovi.Třeba čubě kdybych dávala zátěžovku tak bude jak sud i když lítá stejně nebo možná víc jak pes.Má asi jiný spalování.Oz asi spaluje líp nebo co,ten je na obyč rychle hubenej.Taky je dobrý že zátěžovky dáváš míň,je víc nabušená a tak je nižší dávka.Myslím si že mi 15kg pytel vydrží dýl než normální granule kde je dávka vyšší a mímu psovi nic nedá.
Ten Brit Care jsem koukala,mají 12kg pytel za cca. do 1000Kč.Je tam dávkování pes do 20kg 180-210g na den.Takže můj pes by to měl na dva měsíce,to už je slušný ne?To máš 500Kč na měsíc za kvalitní žrádlo.
Já mám Pro pac,tam je 15kg asi 1100Kč a pes to má na víc jak dva měsíce,tu zátěžovku.
Takže bych llucinkaa2 radila asi ten Brit Care,z těch co píšeš je určitě nejlepší a lidi si ho chválí
tancoska
napsal(a):
Majko souhlasím s tím že některý psi po activkách mají řídký,neřekla bych průjmujou.Je to tím že maj vyšší obsah tuků a bílkovin (myslím ).Ale když se psem něco děláš a pes hůř přibírá a je hubenej pak je zátěžovka určitě na místě.To ale musí majitel poznat na svém psovi.Třeba čubě kdybych dávala zátěžovku tak bude jak sud i když lítá stejně nebo možná víc jak pes.Má asi jiný spalování.Oz asi spaluje líp nebo co,ten je na obyč rychle hubenej.Taky je dobrý že zátěžovky dáváš míň,je víc nabušená a tak je nižší dávka.Myslím si že mi 15kg pytel vydrží dýl než normální granule kde je dávka vyšší a mímu psovi nic nedá.
Ten Brit Care jsem koukala,mají 12kg pytel za cca. do 1000Kč.Je tam dávkování pes do 20kg 180-210g na den.Takže můj pes by to měl na dva měsíce,to už je slušný ne?To máš 500Kč na měsíc za kvalitní žrádlo.
Já mám Pro pac,tam je 15kg asi 1100Kč a pes to má na víc jak dva měsíce,tu zátěžovku.
Takže bych llucinkaa2 radila asi ten Brit Care,z těch co píšeš je určitě nejlepší a lidi si ho chválí
Taky moc děkuju za názor....tak já už jsem rozhodnutá...koupím jeden pytel Fitminu,uvidím, a podle toho se rozhodnu co dál,kdyby to bylo blbý,že by jí nesedli,tak se hold plácnu přes kapsu a koupím jí Taste od Wild...děkuju všem..:)
joli
napsal(a):
A zase stávka?:)
Tanci, už jsem někde viděla, myslím, že inzerát:) (skleróza, no:) na Ozzyho miminka :) Tak co, už se těšíš, až budou?
ahojky,nj budouuuuu
To víš že jsem zvědavá a těším se,pojedu si je okouknout a pomazlit.Když mi to chovatelka řekla tak mi šla i slzička do oka .Jsem zvědavá jaký budou.Když to dopadne dobře tak si koupím lahvinku a s manželem je řádně zapijem
tancoska
napsal(a):
ahojky,nj budouuuuu
To víš že jsem zvědavá a těším se,pojedu si je okouknout a pomazlit.Když mi to chovatelka řekla tak mi šla i slzička do oka .Jsem zvědavá jaký budou.Když to dopadne dobře tak si koupím lahvinku a s manželem je řádně zapijem
To se nedivím, taky bych se těšila :) Já myslela, že si koupíš mimčo a ono lahvinku
joli
napsal(a):
To se nedivím, taky bych se těšila :) Já myslela, že si koupíš mimčo a ono lahvinku
Kdepak mimčo,na to je dost času.Dokud mám s čím cvičit tak další stafík nebude.Ozzymu budou už za 5dní 4roky tak si myslím že do těch 8let by mohl být aktivní,uvidíme.Bych měla doma domov důchodců a na to není ani prostor ani finance.Další pes bude tervík pro holku,stafík až dýl.
Ale lahvinka taky není špatná,musim jim to zdravíčko náležitě zapít
Kde jste všicí?To tady mám zachraňovat furt já s Joli?Jak se vám všem daří a co děláte?
Moje dcera si dneska užila na cvičáku BO,o to víc chce toho tervíka
Ahoj přidávám jednu fotku DonečkaUž se těšíme na jaro až všechno vyschne protože to bláto je dost otřesné
joli
napsal(a):
Už to tak vypadá, budem si tu povídat my dvě :)
No a kdy bude tervík?
Uvidíme se s někým 5.5. v Praze? (MVP)
Tervík bohužel teď nevyjde a to mám teď v merku úúúúžasná štěňátka.Nemám ho kam dát,ještě jsem měla v plánu ke tchýni na zahradu k baráku ale
Prahu nejedu,je to snad nejdražší výstava u nás a na to jaký tam jsou zase rozhodčí,za to nedám skoro litr
Vendul,Joli má bulinu zlatou s bílejma znakama tak třeba jí tam uvidíš.Já jí ve Varech taky poznala díky čubě
tancoska
napsal(a):
Tervík bohužel teď nevyjde a to mám teď v merku úúúúžasná štěňátka.Nemám ho kam dát,ještě jsem měla v plánu ke tchýni na zahradu k baráku ale
Prahu nejedu,je to snad nejdražší výstava u nás a na to jaký tam jsou zase rozhodčí,za to nedám skoro litr
Vendul,Joli má bulinu zlatou s bílejma znakama tak třeba jí tam uvidíš.Já jí ve Varech taky poznala díky čubě
Já tam budu s touhle obludkou :) Tady stojí jak houpací koník :)
Jsem myslela, že tervíčka máte povoleného do bytu :) na gauč.
My tam budeme mít Broukala, je to chovatel Casičky maminky a prý má rád lehčí feny, tak se mu třeba budeme líbit.
Jinak to bahno už mi taky leze krkem Hrůza sprchovat 100x denně 3 psy :-/
joli
napsal(a):
Já tam budu s touhle obludkou :) Tady stojí jak houpací koník :)
Jsem myslela, že tervíčka máte povoleného do bytu :) na gauč.
My tam budeme mít Broukala, je to chovatel Casičky maminky a prý má rád lehčí feny, tak se mu třeba budeme líbit.
Jinak to bahno už mi taky leze krkem Hrůza sprchovat 100x denně 3 psy :-/
Jen nasednout
Tervíka sice má holka dovolenýho domů jenže plánuju nakrýt Itu a mít doma dva stafíky+štěňata (jestli to vyjde) a k tomu skoro půlročního divocha to by byl masakr .Já bych to možná i dala ale asi by ze mě byla rozvedená paní
.A měla bych strach o prcky,přece jen půlroční tervík by je mohl přišlápnout atp.No a tak mě napadlo že by mohl bejt u baráku v kotci u tchýně.Rotvík jim umřel už před 3rokama.Jenže jsem netušila že kotec zrušili protože už psa nechtěj a maj tam nějakej přístřešek a pod tím dřevo.A holka by si pro psa mohla jít i sama,je to chůzí fakt kousek tak 7min.Takže tyhle úžasný štěňátka po skvělých rodičích bohužel nevyjdou
.Fakt mě to štve,byla to šance.
Jinak já včera byla za městem,louky totálně podmáčený a než jsme tam došli tak jsem měla místo bot bahení koule.Ale umylo se to na těch loukách.Jenže psi byli tak špinavý že bych to hadrem neotřela tak šli do vany umejt podvozky.Já to tak nesnáším je sprchovat.Po nějakejch 8km jsem byla docela uťapaná,nějak jsem přes zimu odvykla.A musím se pochlubit.Když jsme šli takovou cestou kde byl po levý straně rybník a na pravý stromky tak Ozzymu od rybníka ke stromkům přeběhla srna tak 15-20m před čumákem.Stál jak socha,napjatej.Já houkla ke mně a on očima fascinovanej koukal kam srna běží.Po 3vt. jsem znova řekla povel tak se na mě podíval a teď nevěděl jestli něco neprovedl.Tak se rozešel ke mně a já "no ty si borééééc,supééér...." .Tak přilítl a měl možná ještě větší radost než já.Fungoval i tak dobře,sice si čuchnul pár metrů srnčí stopy kudy utíkala ale poslechl a šel s náma.
tancoska
napsal(a):
Jen nasednout
Tervíka sice má holka dovolenýho domů jenže plánuju nakrýt Itu a mít doma dva stafíky+štěňata (jestli to vyjde) a k tomu skoro půlročního divocha to by byl masakr .Já bych to možná i dala ale asi by ze mě byla rozvedená paní
.A měla bych strach o prcky,přece jen půlroční tervík by je mohl přišlápnout atp.No a tak mě napadlo že by mohl bejt u baráku v kotci u tchýně.Rotvík jim umřel už před 3rokama.Jenže jsem netušila že kotec zrušili protože už psa nechtěj a maj tam nějakej přístřešek a pod tím dřevo.A holka by si pro psa mohla jít i sama,je to chůzí fakt kousek tak 7min.Takže tyhle úžasný štěňátka po skvělých rodičích bohužel nevyjdou
.Fakt mě to štve,byla to šance.
Jinak já včera byla za městem,louky totálně podmáčený a než jsme tam došli tak jsem měla místo bot bahení koule.Ale umylo se to na těch loukách.Jenže psi byli tak špinavý že bych to hadrem neotřela tak šli do vany umejt podvozky.Já to tak nesnáším je sprchovat.Po nějakejch 8km jsem byla docela uťapaná,nějak jsem přes zimu odvykla.A musím se pochlubit.Když jsme šli takovou cestou kde byl po levý straně rybník a na pravý stromky tak Ozzymu od rybníka ke stromkům přeběhla srna tak 15-20m před čumákem.Stál jak socha,napjatej.Já houkla ke mně a on očima fascinovanej koukal kam srna běží.Po 3vt. jsem znova řekla povel tak se na mě podíval a teď nevěděl jestli něco neprovedl.Tak se rozešel ke mně a já "no ty si borééééc,supééér...." .Tak přilítl a měl možná ještě větší radost než já.Fungoval i tak dobře,sice si čuchnul pár metrů srnčí stopy kudy utíkala ale poslechl a šel s náma.
Aha, takže bude veselo :) A nezůstane doma místo tevíka mimčo po Itě? A kotec by se dal zase postavit, nebo?
Taky mám plné zuby toho sprchování, ale teď je docela sucho, tak to jde i bez toho. Ozz je frajer :)
Tanci a co štírci?? Chystám se na terraburzu do Plzně, tak třeba bude ta brachypelmička :)
joli
napsal(a):
Aha, takže bude veselo :) A nezůstane doma místo tevíka mimčo po Itě? A kotec by se dal zase postavit, nebo?
Taky mám plné zuby toho sprchování, ale teď je docela sucho, tak to jde i bez toho. Ozz je frajer :)
Tanci a co štírci?? Chystám se na terraburzu do Plzně, tak třeba bude ta brachypelmička :)
Mimčo po Itě určitě nezůstane,aspoň doufám že jestli budou tak najdou všichni svého majitele.Já chci stafíka až budou tohle důchodci,až se s nima nebude dát cvičit.Sice nelituju toho že jsem si Itu vzala ale měla jsem možná počkat.Budu mít za pár let doma dva starý psy,kdybych si pořídila fenu třeba až by bylo Ozzymu 6let tak on by dosloužil a já bych měla furt s čím chodit na cvičák.Ale je fakt že když jdem ven tak aspoň spolu řádí,to je na tom to plus
Kotec by se dal postavit ale když tchýně už psa u baráku nechce tak s tím nic nenadělám
Štíři super,sice to nejsou až takový vhodný domácí mazlíci protože jsou hodně zalezlý.Ale ten jeden už konečně žral.To jsme seděli u terárka a zírali,bylo to lepší jak televize .Máme je od začátku prosince a až koncem února žral,ten druhej ještě ne.Ale je to levný domácí zvířátko když to nic nežere
tancoska
napsal(a):
Mimčo po Itě určitě nezůstane,aspoň doufám že jestli budou tak najdou všichni svého majitele.Já chci stafíka až budou tohle důchodci,až se s nima nebude dát cvičit.Sice nelituju toho že jsem si Itu vzala ale měla jsem možná počkat.Budu mít za pár let doma dva starý psy,kdybych si pořídila fenu třeba až by bylo Ozzymu 6let tak on by dosloužil a já bych měla furt s čím chodit na cvičák.Ale je fakt že když jdem ven tak aspoň spolu řádí,to je na tom to plus
Kotec by se dal postavit ale když tchýně už psa u baráku nechce tak s tím nic nenadělám
Štíři super,sice to nejsou až takový vhodný domácí mazlíci protože jsou hodně zalezlý.Ale ten jeden už konečně žral.To jsme seděli u terárka a zírali,bylo to lepší jak televize .Máme je od začátku prosince a až koncem února žral,ten druhej ještě ne.Ale je to levný domácí zvířátko když to nic nežere
To je škoda :)
A ukecat se nedaj? Vždyť by se nijak starat nemuseli, nebo?
Fakt? Tak to ušetříte :D:D
joli
napsal(a):
To je škoda :)
A ukecat se nedaj? Vždyť by se nijak starat nemuseli, nebo?
Fakt? Tak to ušetříte :D:D
Když já s tchýní už 4r nemluvím,to by se blbě ukecávalo .To víš že by se starat nemuseli.Manžel mi jen říkal že je kotec zrušenej a je tam místo toho přístavek na dřevo.A že už u baráku psa nechtějí.Nenadělám nic,holt se bude muset počkat.Dneska mi v práci bylo řečeno že mě povyšují a že já budu jezdit do Německa když bude potřeba,takže na jednu stranu je i lepší že štěně nebude teď.Asi osud.
tancoska
napsal(a):
Když já s tchýní už 4r nemluvím,to by se blbě ukecávalo .To víš že by se starat nemuseli.Manžel mi jen říkal že je kotec zrušenej a je tam místo toho přístavek na dřevo.A že už u baráku psa nechtějí.Nenadělám nic,holt se bude muset počkat.Dneska mi v práci bylo řečeno že mě povyšují a že já budu jezdit do Německa když bude potřeba,takže na jednu stranu je i lepší že štěně nebude teď.Asi osud.
Aha, tak to je blbé. No tak snad dcerka ještě chviličku vydrží, no :) Je to šikula. A gratuluju k povýšení
tancoska
napsal(a):
Aha, tak to je blbé. No tak snad dcerka ještě chviličku vydrží, no :) Je to šikula. A gratuluju k povýšení
joli
napsal(a):
Bude muset vydržet ale bere to v pohodě.Prej si třeba do tý doby ušetří celou sumu,už má tři litry
No to povýšení je taky na houbec,jezdíme skoro 400km tam a bejt tam týden je docela na houno.Aspoň jsou za to pěkný peníze nó