Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2012 11:34
vall

XXX.XXX.3.3

Dobrý den, nevím si rady. Kdyz jsem se psem venku (dobrman 9 mesicu), tak je vse ok. Posloucha perfektne, ale jak se chystam jit domu tak ne a ne. Kdyz ho nemam na voditku, tak se zastavi u vchodu a zacne couvat. Drive mi to nikdy nedelal. Na prochazce vzdy splni kazdy povel, ale domu proste nechce. Myslim si, ze venku travim s nim dost casu, kde si s nim hraju, nebo si s nim hraje jiny pejsek. Prosim o radu a predem za ne dekuji.

27.1.2012 20:26
rachel

XXX.XXX.60.145

vall napsal(a):
Dobrý den, nevím si rady. Kdyz jsem se psem venku (dobrman 9 mesicu), tak je vse ok. Posloucha perfektne, ale jak se chystam jit domu tak ne a ne. Kdyz ho nemam na voditku, tak se zastavi u vchodu a zacne couvat. Drive mi to nikdy nedelal. Na prochazce vzdy splni kazdy povel, ale domu proste nechce. Myslim si, ze venku travim s nim dost casu, kde si s nim hraju, nebo si s nim hraje jiny pejsek. Prosim o radu a predem za ne dekuji.

A jak dlouho s ním jste denně venku na hl. (velké) prochajdě?

27.1.2012 20:40
vall

XXX.XXX.153.63

Jak kdy nekdy je to rano 30 minut, odpoledne 2 hodiny a vecer 1 hodina, jindy zase rano 1,5 hodiny, odpoledne 1,5 a vecer pul hodky( podle toho kdy mam vice casu) a v sobotu a nedeli i dele.. jinak jde domu 2 krat normalne a na po treti nejde. Neni tomu tak vzdy, ale ted se to stava casteji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.1.2012 22:03

Co je to domů ? Z ulice do činžáku, ze zahrady do domu a pod. ?

28.1.2012 11:06
hanele

XXX.XXX.152.11

No tak asi mu to prostě ještě nestačí ... je to mladý pes aktivního a temperamentního plemene, tak prostě potřebuje pořádně vyřádit. Měla jsem irského setra, tak vím o čem píšu. A ještě před ním huskyho ... z pracovní linie ... :-)
Začala jsem krmit po každé procházce a domů se těšil! :-)
A jen otázečka - nechci rýpat, ale kdo vám ho tak strašně okupíroval ... ? :-|

28.1.2012 17:50
woey

XXX.XXX.187.28

Klidně bych si pomohla vodítkem a v předsíni mu strčila nějakou dobrotu. Když to budete dělat pokaždé, spojí si příchod domů s ňamkou a půjde po čase i bez vodítka.

28.1.2012 17:50
kuba2m

XXX.XXX.191.224

Ten dobrmánek je opravdu nehezky střižen, ale poradí mi někdo jak nechat okupírovat? Veterináře se na to nemám odvahu ani zeptat, ale v inzerátech jsou vidět štěnata pastevců kupírovaná. Napište sem anonymě jak na to.

28.1.2012 20:46
vall

XXX.XXX.153.63

Podle me je dobre kupirovany, jen se moc nepovedla fotka. Jinak mu pamlsky davam kdyz prijdem domu a hlavne kdyz jsme venku a zrovna nechce domu tak na ne vubec nereaguje a nereaguje ani na zadny povel.

28.1.2012 21:35
hanele

XXX.XXX.152.11

vall napsal(a):
Podle me je dobre kupirovany, jen se moc nepovedla fotka. Jinak mu pamlsky davam kdyz prijdem domu a hlavne kdyz jsme venku a zrovna nechce domu tak na ne vubec nereaguje a nereaguje ani na zadny povel.

Nevím, možná je to opravdu fotkou, ale připadne mi to jako rovný řez a to prostě není dobře, nevypadá to hezky. Ale možná je to na fotce blbě vidět ...
Těžko hodnotit co děláte špatně ... prostě pes by měl s váma jít i do pekla a když nejde, tak vás prostě nebere vážně. Zapracujte na vašem vztahu, třeba se to spraví "samo" ...

28.1.2012 21:37
hanele

XXX.XXX.152.11

kuba2m napsal(a):
Ten dobrmánek je opravdu nehezky střižen, ale poradí mi někdo jak nechat okupírovat? Veterináře se na to nemám odvahu ani zeptat, ale v inzerátech jsou vidět štěnata pastevců kupírovaná. Napište sem anonymě jak na to.

Tak zkuste kontaktovat majitele těch štěňat, ne ... ?
Ale pastevci se stejně kupírujou úplně jinak, možná to i dělají chovatelé sami ... narozdíl od ostatních se kupírujou vpodstatě hned po narození ... Ve stejnou dobu jako ocásky a prostě se jen ustřihne skoro celý ucho ...

28.1.2012 22:43
sabina

XXX.XXX.60.81

A co mu to jednoduše poručit. Bez okolků, jde se domů a hotovo.
Hrajete si venku, tak proč by šel dom. Hrajte si doma, a venku zkuste chvíli jen ,,venčit,, Třeba to otočí a bude se těšit dom na hraní.
Kokina? Ty omrzí. Se žrádlem bych u mého psa asi moc neuspěla. Ale prostě bere mě, tak bere vše co dělám automaticky. Tak zkuste změnit přístup. Takhle odrostlé štěně už tohle musí přece chápat, ne?

29.1.2012 09:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

Je to divný, nikdy se mi nestalo, že by hafan nechtěl jít domů. smajlík Štěndo naopak vždy letělo domů do pelíšku a k hračkám. :)

Zkuste ho brát kousek od domu na vodítko a dojít domů, dát pamlsek a chvíli si s ním hrát. U nás např. vede uzel. :-) Možná si spojuje, že dojde domů = má být v klidu a zabavit se sám, což ho asi nebaví.

29.1.2012 13:14
skotomilka

XXX.XXX.122.184

A proč se s ním tak s***te? Šmankote není to miminko! Je mu 9 měsíců, začíná puberta a zkouší co mu dovolítte. Jestli ho už teď budete prosit, tak to časem, až se ta puberta rozjede, nemusí dobře dopadnout. Měl by snad mít zvládnutý alespoň základní povely, dám K noze, a domů. Samozřejmě pokud měl dostatek zábavy a vylítání venku. Ale nenechte si od něj poroučet!

30.1.2012 09:56
inusanka

XXX.XXX.175.11

Podle mne je to nástup puberty a tak holt budete muset být maximálně důsledná.

30.1.2012 10:24
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

vall napsal(a):

Jak to myslíte, "na pamlsky nereaguje"? Jako že ho na ně lákáte? Pamlsek je odměna za splněný povel, ne lákadlo ani úplatek!

Mám podezření, že to "nechození domů" je jen špička ledovce, ve vašem vztahu bude víc mnohem hlubších problémů a je potřeba na nich důkladně zapracovat, než se vám to vymkne z rukou. Chtělo by to nějakého dobrého cvičitele - ani ne tak cvičák, spíš individuální hodiny. Nevím, odkud jste - pokud z Prahy, tak bych doporučila Hafbo.

30.1.2012 11:21
mata

XXX.XXX.80.144

Klasická puboška, venku je přeci tolik novostí a možností a doma nuda, proč by se hnal dom, že?! :-) Notabene zadavatel píše, že pokud není na vodítku, couve. Jinak asi jde, ač pomalu a ne nadšeně, je to tak?!
Rada je jednoduchá, přežít pubošku. Prostě s ním venku buďte hodně a zabavte ho, psychicky i fyzicky, co nejvíc můžete. Připínejte ho na vodítko i během procházky, zase odepínejte a pak, než se stočíte směrem domů, už ho prostě nechtě na vodítku, ale klidně s ním pobíhejte, nechte mu provést pár povelů, hoďte míček, nebo se přetahujte, ale stále na vodítku, a s tím už pak jděte až domů. Pes si to poté nespojí: připnutí na vodítko = dom a nebude vám třás dělat pitominky a prchat před připnutím :-)
Věřím, že klid a důslednost dokáží, že po přejití puberty zase bude pesan v pohodě a pochopí, že holt doma je taky dobře.
Můj pastevec též nerad chodil domů, jakmile jsme se stočili směr k domovu, byť oklikou, už to věděl a zpomalil, deset hodin čuchal támhle, pět hodin čučel do daleka, hlavu dolů jak beran, šel, ale vyloženě otráveně a čím blíž jsme byli k baráku, tím víc otráveně se nejen tvářil, ale i vypadal. Ploužil se za mnou jak zničená zdechlinka :-) V pubertě tuplem a v dospělosti už to nedělá často, ale někdy má prostě den, kdy ještě domů nechce, a udělá to taky. S naším vztahem to nemá co do činění, páč ten, troufám si tvrdit, máme dost vyjímečný. U něj je to opravdu náladou a já ho chápu, taky se mi někdy nechce domů, ať už z proťápky, anebo třás i z nějakého společného setkání s přáteli, s akce atd. atp. :-)

31.1.2012 21:06
vall

XXX.XXX.101.167

Kdyz jsme kousek od domova tak ho pripnu na voditko a pak jde domu normalne, nejde jen kdyz je na volno. Na prochazce ho pripinam , kdyz jsme napriklad u silnice. Tohle problem nedela. Celou dobu posloucha a splni vse, ale jak dojdem ke vchodu a neni na voditku tak se zastavi a proste nejde a kdyz k nemu chci jit tak couva, ale kdyz jdu jinym smerem tak jde za mnou. Mozna to bude tim, ze si s nim opravdu doma nehraju. Myslim, ze jsem dost dusledna jen nevim jak mam byt dusledna v tomhle. Chci ho naucit, ze kdyz se jde domu tak se proste jde. Jenze jak ho to naucim bez voditka? Kdyz na voditku domu jde. smajlík

31.1.2012 23:33
aga

XXX.XXX.71.92

Tak ho domů halt vodím na vodítku, ne? Co v tom hledáte za problém??

1.2.2012 05:00

u nás když přijdem s procházky dáváme krmení ,ještě se mě nestalo že by nechtěli domů ,naopak když jsme venku dýl než obvykle tak hlavně pes letí ke vratům že by se přerazil:-)

1.2.2012 05:42
hanele

XXX.XXX.152.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
u nás když přijdem s procházky dáváme krmení ,ještě se mě nestalo že by nechtěli domů ,naopak když jsme venku dýl než obvykle tak hlavně pes letí ke vratům že by se přerazil:-)

Taky tak ... :-)

1.2.2012 09:22
markemic

XXX.XXX.5.32

vall napsal(a):
Kdyz jsme kousek od domova tak ho pripnu na voditko a pak jde domu normalne, nejde jen kdyz je na volno. Na prochazce ho pripinam , kdyz jsme napriklad u silnice. Tohle problem nedela. Celou dobu posloucha a splni vse, ale jak dojdem ke vchodu a neni na voditku tak se zastavi a proste nejde a kdyz k nemu chci jit tak couva, ale kdyz jdu jinym smerem tak jde za mnou. Mozna to bude tim, ze si s nim opravdu doma nehraju. Myslim, ze jsem dost dusledna jen nevim jak mam byt dusledna v tomhle. Chci ho naucit, ze kdyz se jde domu tak se proste jde. Jenze jak ho to naucim bez voditka? Kdyz na voditku domu jde. smajlík

Já bych to zkrátka neřešila, na vodítku jde domů normálně, tak ho prostě před odchodem domů připněte a jděte domů. Myslím si, že když to přestanete zbytečně řešit, tak se pes naučí, že domů se chodí bez řečí a bez diskuze, prostě je to normální a psovi to po čase dojde, tím spíš, když je to puberťák:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík