mikka
napsal(a):
naštěstí mu to vubec nevadí zrovna včera jsem ve 4 ráno šla na záchod a koukala jsem na teploměr - 19 a Orry spal na boku uprostřed zahrady
Zato hladkosrstý kříženec a dědula rotvík těm už se to moc nelíbí a jsou názoru, že krb je krb a u něj je nejlépe
No super, Orry je otužilec Naši kavkazáci jsou ráno jak snažní medvědi
A NOčka jsou taky v poho, mají vysoko nastlané boudy a jak jsem koukala, tak je využijí jen na nezbytné spaní, jinak jim zima nic neříká. Přesto jsem jim raději naordinovala kys.askorbovou
czizecka
napsal(a):
Eavy - odpověď na pouštění si přečti v minulém tématu :DDDD
Přečteno
Takže sis to vlastně spískala sama a čuba to dovedla k dokonalosti
Foto s názvem - Naval piškot
eavy
napsal(a):
Přečteno
Takže sis to vlastně spískala sama a čuba to dovedla k dokonalosti
Foto s názvem - Naval piškot
jo jo ona je prostě dokonalááá :DD
sakra kam až jsme to zapadli
Denny si krásně hraje a chodanda je užasná a tak veliká už
Orry oslavil 10 měsíc Je to muj šikulka, ale ty revíry ( hajzl strašně napadá, když to s ním trenuju na sebe tak krásně přede mně sedne a štěká, ale figuranta okamžitě napadne
) - zrovna včera jsem ho při revírech neudržela a napadl ho docela drsně zmetek už na ně musí mít košík.
Chtěla jsem v letě už na nějake zkoušky a závody tak jsem zvědavá jak se to zvládnem všechno naučit o aportu ani nemluvim
Ahoj, naše Hexa snáší zimu docela dobře (doma na pelechu), ale i když je venku dost velká zima, je schopná si lehnout do sněhu a odpočívat ....
kalliope
napsal(a):
Ahoj, naše Hexa snáší zimu docela dobře (doma na pelechu), ale i když je venku dost velká zima, je schopná si lehnout do sněhu a odpočívat ....
Nádherná černá čubinka ta by se Orrymu líbila Jináč zdravím z Kynšperka do Chebu a koukám stejne složení jako u nás doma RTW a celočerný NO
u nás jeto ještě voříšek a stafík ..
Banny oooo děkujem Orry si toho moc váží
kalliope
napsal(a):
Nádherná černá čubinka ta by se Orrymu líbila Jináč zdravím z Kynšperka do Chebu a koukám stejne složení jako u nás doma RTW a celočerný NO
u nás jeto ještě voříšek a stafík ..
Banny oooo děkujem Orry si toho moc váží
czizecka
napsal(a):
Poslušně hlásíme že ještě žijem :D
Ahojky
jejda, co je to za ksichtík.. My taky hlásíme, že žijeme. Včera při tý vánici Chelsea lítala ve sněhu s dalšíma psama jako šílená. Taky večer zalezla na křeslo a spala jakou dobu..
Jinak máme problémy s háráním, doufám, že už se jí ty hormony uklidní..
foto by Pavlínka
keimy
napsal(a):
Ahojky
jejda, co je to za ksichtík.. My taky hlásíme, že žijeme. Včera při tý vánici Chelsea lítala ve sněhu s dalšíma psama jako šílená. Taky večer zalezla na křeslo a spala jakou dobu..
Jinak máme problémy s háráním, doufám, že už se jí ty hormony uklidní..
foto by Pavlínka
Čéééče tebe jsem neviděla ani nepamatuju Naposledy při tom úrazu nohy .. už je to vše OK ?
memmory
napsal(a):
Čéééče tebe jsem neviděla ani nepamatuju Naposledy při tom úrazu nohy .. už je to vše OK ?
Já vás tady sleduju, jen jsem teď dokončovala školu, do toho přítel, vlastně už ex a neměla jsem chuť psát.. Noha je v pohodě, před Vánoci si na té samé noze natáhla sval, tak občas zakulhala, ale s tou zlomeninou to nemělo nic společného. No a ještě to pitomý hárání.
má nejspíš cystu, takže se hárá už počtvrtý!! za sebou. Měla prášky, injekce a vždy se jí to po pár dnech vrátí. Tak se teď nechá normálně proběhnout to hárání a pak se uvidí.. Ona je teda úplně normální, ale chudák náš dědek Dasty, se divím, že ještě žije.. No jinak koušeme skoro jak o život.
začali jsme s malou poslušností a je šikovná, tak snad jí to už vydrží..
memmory
napsal(a):
Pěkná fotka Eviku
Teď jsem koukla na rajče a říkám si že by mi taková pěkná fotka unikla a ono prd .. ona tam je , ale pře upravením .. super jde ti to velmi dobře
Jedno foto neovčáčkářský, kavkazačka a její radost z balonku na šňůrce
Dík za pochvalu fotky, snažím se, učím se upravovat, když už nemumím fotit :D
Eavy.. nenapadá čéče, navíc mám děti tři :D
Taky jedna neovčácká :D chodská
eavy
napsal(a):
Hele babo to bylo k té fotce 2 feny + 2 děti + 2 boby a vyjde přece zapřahání, no ne?
JO jo já to pochopila přeci, si dělám legrandu :D No včera jsem manžílkovi říkala, že nám chybí jeden pes k děcku... Co ono na to? Že to má být poměr 2:1.. ale bohužel obráceně, takže nám chybí 1 dítě
mikka
napsal(a):
Memmory ten chlupatej celočernák je nádhernej
Více info a foto na http://www.nemeckyovcaklutz.estranky.cz/ nebo http://lutzjaivto.rajce.idnes.cz/
memmory
napsal(a):
Tobě to jdééé ty úpravy super skvělí
Díky :) celý den sedím v Gimpu a mastím úrovně, křivky, rámečky :DD už to i vykřikuju ze spaní :DDDD
slečna Qvery Krosandra :D
Sem mrsknu jednoho smraďocha hajzlíka , půl roční štěňátko, co přetrhlo plastovou sponu na obojku
, dostal prozatimní kavkazáčí. Sice vypadá jak trouba, ale než seženu pořádný kožený, tak to vydrží. Plastovky spony už nechci
Dneska bylo nádherně, co je u vás nového? My koušem na Kamila Horáka (Deny teda) a v neděli přijede Nečesaný :D tak jsem zvědavá. Chystáme se v dubnu na BH a na závody ZVV1, v květnu ZMT a v červnu na ZM (dodělat do počtu) a pak až na podzim zkoušky ale to ještě nevim jaký a závody Otavský pohár a v červnu ještě Animeal a teď mě zajímá co budu psát na konci roku :D - nikde jsme nebyli a nic nemáme :D
czizecka
napsal(a):
Dneska bylo nádherně, co je u vás nového? My koušem na Kamila Horáka (Deny teda) a v neděli přijede Nečesaný :D tak jsem zvědavá. Chystáme se v dubnu na BH a na závody ZVV1, v květnu ZMT a v červnu na ZM (dodělat do počtu) a pak až na podzim zkoušky ale to ještě nevim jaký a závody Otavský pohár a v červnu ještě Animeal a teď mě zajímá co budu psát na konci roku :D - nikde jsme nebyli a nic nemáme :D
Pěkný plán držím palce
Taky jsem toho měla na tento rok spoustu v plánu, ale nevim nevim jestli vubec něco zvládnem Poslušnost a stopy vcelku pěkne stačí doladit, ale co se týče obran to už je horší
Orry vubec nedokáže pochopit smysl revíru stále napadá a chová se jak smyslu zbavený - vidí figuranta a má tmu jedine co chce je zakousnout ho.
Jak jste začínali s nácvikem ?
czizecka
napsal(a):
Ahojte holky
czizecko na ZM tě nepustí, když už máš ZVV1 - ono sice teoreticky to vypadá možný, ale loni jsme tohle řešili na táboře, když ráno pro bordel v průkazkách najednou vypadli 2 lidi, a byl potřeba někdo do počtu, tak jsem řekla že půjdu na ZM, a rozhodčí řekl že to nepřipadá v úvahu, a volal ještě dalším kolegům, a ti taky že nee, tak jsem musela jít z voleje na ZPS1, aby zkoušky vůbec byly.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ahojte holky
czizecko na ZM tě nepustí, když už máš ZVV1 - ono sice teoreticky to vypadá možný, ale loni jsme tohle řešili na táboře, když ráno pro bordel v průkazkách najednou vypadli 2 lidi, a byl potřeba někdo do počtu, tak jsem řekla že půjdu na ZM, a rozhodčí řekl že to nepřipadá v úvahu, a volal ještě dalším kolegům, a ti taky že nee, tak jsem musela jít z voleje na ZPS1, aby zkoušky vůbec byly.
Ty já nevim, ale zrovna nedávno mi říkala kamarádka, že se nějak měnili řády a že když máš vyšší zkoušku, tak můžeš jít dělat nižší... Jen doufám, že se to netýkalo IPO nebo něčeho jiného a že jsem slyšela dobře
eavy
napsal(a):
Ty já nevim, ale zrovna nedávno mi říkala kamarádka, že se nějak měnili řády a že když máš vyšší zkoušku, tak můžeš jít dělat nižší... Jen doufám, že se to netýkalo IPO nebo něčeho jiného a že jsem slyšela dobře
nevím, ale dohadovali se po telefonu kvůli tomu 3 rozhodčí, a vzhledem k tomu, že byly ty nejhorší srpnový vedra, a pes nikdy nešel 2 hodinovku ani v chládku, ani nikdy před tím neviděl ostrej lom, a navíc den před tím dělal V 35°C SchH1 (měl toho plný zuby), tak věř, že kdyby to šlo, šla bych do počtu jenom na ZMku. Bylo to loni, ale nevím nic o tom, že by se zrovny tyhle pasáže NZŘ měnily
mikka
napsal(a):
Pěkný plán držím palce
Taky jsem toho měla na tento rok spoustu v plánu, ale nevim nevim jestli vubec něco zvládnem Poslušnost a stopy vcelku pěkne stačí doladit, ale co se týče obran to už je horší
Orry vubec nedokáže pochopit smysl revíru stále napadá a chová se jak smyslu zbavený - vidí figuranta a má tmu jedine co chce je zakousnout ho.
Jak jste začínali s nácvikem ?
S vyštěkáním jsme začínali na 4m vodítku, ale některým psům to trvá déle :) vyderžajte
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ahojte holky
Ahoj, ptala jsem se včera rozhodčí a ta mi tvrdí že můžu, ZM není žádný stupeň ale zkouška samostatná tudíž to je to samé jako když bych dělala třeba to ZPS nebo jinou zkoušku nř. Něco jiného by bylo kdybych měla Zvv2 a chtěla dělat Zvv1, je logické že to nejde.. :)) Páč bych bez zvv1 tu dvojku neměla že jo :))
czizecka
napsal(a):
Ahoj, ptala jsem se včera rozhodčí a ta mi tvrdí že můžu, ZM není žádný stupeň ale zkouška samostatná tudíž to je to samé jako když bych dělala třeba to ZPS nebo jinou zkoušku nř. Něco jiného by bylo kdybych měla Zvv2 a chtěla dělat Zvv1, je logické že to nejde.. :)) Páč bych bez zvv1 tu dvojku neměla že jo :))
my jsme vycházeli ze stejné úvahy, a proto jsme to dali takto i do soupisky, a ráno jsme ji celou přepisovali. Vím, že dřív u nás na cvičáku takhle nastoupil pes se ZVV2 do počtu na ZMku, a šlo to, ale to už je tak 5 let.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
my jsme vycházeli ze stejné úvahy, a proto jsme to dali takto i do soupisky, a ráno jsme ji celou přepisovali. Vím, že dřív u nás na cvičáku takhle nastoupil pes se ZVV2 do počtu na ZMku, a šlo to, ale to už je tak 5 let.
Jde to holky ... fakt to jde .........
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Když to tvrdí rozhodčí která je zároveň ve výboru čkno tak to snad musí dobře vědět jestli to jde nebo ne , ráda bych si ZMku dodělala když už jsem byla tak blbá a pospíchala jsem :D
czizecka
napsal(a):
Když to tvrdí rozhodčí která je zároveň ve výboru čkno tak to snad musí dobře vědět jestli to jde nebo ne , ráda bych si ZMku dodělala když už jsem byla tak blbá a pospíchala jsem :D
nevím, tenkrát se o tom dohadovali 3 rozhodčí, co pískají výběráky Ulč, Jonáš, a ten třetí byl myslím Krajčí. Však uvidíš, třeba to projde - i když si myslím, že je to zkouška úplně na nic, když už máš jedničku, a je dneska tolik různých zkoušek.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
nevím, tenkrát se o tom dohadovali 3 rozhodčí, co pískají výběráky Ulč, Jonáš, a ten třetí byl myslím Krajčí. Však uvidíš, třeba to projde - i když si myslím, že je to zkouška úplně na nic, když už máš jedničku, a je dneska tolik různých zkoušek.
Tak já mám fenu nechovnou a cvičíme jen pro zábavu, takže na nic není :) Je to pro dobrý pocit že jí máme :DDD
czizecka
napsal(a):
Tak já mám fenu nechovnou a cvičíme jen pro zábavu, takže na nic není :) Je to pro dobrý pocit že jí máme :DDD
To máš recht Eviku ... Jdi do toho , ať je "zbytečná" nebo ne
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
super fotka
Díky mám jich víc podobných z toho dne .. Když jsou krásný psi fotky taky ... většinou
memmory
napsal(a):
To máš recht Eviku ... Jdi do toho , ať je "zbytečná" nebo ne
Dík za požehnání
Jinak ZVV2 ještě letos dělat nechci, dokud nebude super umět dle jedničky a možná zkusíme to IPO i když se mi do něj moc nechce :DDDD Tak BH je jasný, tam jsme do počtu no a dál se uvidí.
prodávám stopovací postroj od gappay kožený, horní vedení ale vespod je taky kroužek.. my musíme chodit na obojku, revíruje http://www.gappay.cz/index.php?id=cz/katalog-produktu/postroje/kozene-postroje/stopovaci-postroj-horni-vedeni Je úplně novej, cena 300kč i s poštou
V rámci propagace plemene bych Vás všechny ráda seznámila s Americkou akitou, letos plánujeme štěňátka a tak bych Vás všechny pejskaře chtěla poprosit o pomoc s propagací - sdílejte na svém webu, nebo mezi své přátele, na FB,... náš web www.akemizara.cz Děkuji
Včera jsme museli nechat odejít našeho 10 leteho rotvíka minulý týden mu vet zjistil rakovinu plic a každým dnem to bylo horší a horší uplně přestal žrát během měsíce zhubnul na 35 kg a včera se už nedokázal zvednout z pelechu, nevnímal ... už se netrápí, ale je to strašný
Aby toho nebylo málo tak u nás byli dnes policajti, že přišla na Orryho stížnost a co udělal ? Nic jen leží na zahradě, lidi se ho bojí a musí obcházet kvuli němu ulici. Fakt to nechápu ještě k tomu Orry není ten typ co by běhal kolem plotu a řval na lidi - štěká jen večer, když jde kolem nějaký pobuda nebo cikáni co dělaj hluk, ale jinak lidi ignoruje.
Ted mám strach, aby mu někdo nehodil jed
přitom já jsem jedna z mála poctivých pejskařu, že naši psi chodí s nahubkama a jsou vycvičení - nikoho nenapadají, neserou všude, ale holt máme udajně bojove nebezpečne psy kurna to jsem se naštvala
Jinak jsem pln radosti dorazila v sobotu z výcvikove víknedu s Davidem Traučem, který mi ukázal jak je muj Orry fantastickej pes - přímo excelentně dělal revíry šmankote já si málem učurla blahem
MIkka: tak to je mi moc líto :( ale snad se dlouho netrápil
okolo nás se taky bojí chodit ale ti jejich nevychovaní harantíci se nebojí psy ještě provokovat, kopat do vrat a ještě se smát jak se psi rozčilují...
Já jsem taky zjistila, že mám ještě víc úžasného psa než jsem si myslela, stačilo změnit figuranta :D
Tak jak válčíte? my jsem si vyrobili náhubečky (fakt my, Kery kradla nitě takže zdárně asistovala)
memmory
napsal(a):
šikovná dívenka jsi :) Já chci taky takovej ... na coursing .. vyrobíš ?
jo jo ráda, řekneš si jako barvu. Já to mám jako cestovní, Deny mlátí cestující košíkem :D
Dnes oboječek ze zbytků a klepu se na balíček co mi přijde, došel matriál
czizecka
napsal(a):
jo jo ráda, řekneš si jako barvu. Já to mám jako cestovní, Deny mlátí cestující košíkem :D
Dnes oboječek ze zbytků a klepu se na balíček co mi přijde, došel matriál
jo jo přiznám se, rozebrala jsem vodítko .. když já to nemůžu vydržet už :D potřebuju popruhýýýýýý :D
eavy
napsal(a):
Tadýýýýý :D
Krásní kluci! Zdá se že budu šít další maxi náhubek co :DDD Ten co jsem šila teď mi přišel jak na tele :d
memmory
napsal(a):
Tady to nějak scíplo
Aha tuhle fotku jsem nechtěla, ta už tu byla :D
mikka
napsal(a):
Trochu mrtvo musíme to tu oživit
Byli jsme s novým členem u veterináře tak jsem rovnou vzala Orriho na zvážení a už má holomek 35 kg a 63 cm jsem si říkala, že má nějakou sílu
Tak to má te tvůj holomek, jako moje stodola taky 35 kg .. no joo ona je vělká holka
Dneska jsme si zakousaly prvně i na Ringo .. myslím že by to šlo
czizecka
napsal(a):
Mám dost! Dneska jsem jí na obranách skoro neudržela, jsem KO už z ní :DDD
No to já mám dneska taky dost .. jak vidí Kupku jde přes mrtvoly a mě opravdu smíká za sebou
Ahoj pěkné velikonoce všem a také mojí 3 měsíční Jeesy....
U nás na Vysočině ted pěkně chumelí,tak doufám že to bude už letos naposled!
Vím že to sem moc nepatří, ale hlásím že Qvery Krosandra je svedená! Sice na horní hranici výšky :D ale aspoň nevypadá jako špic :DDDDD
Ahojte, omlouvám se předem, že jsem se sem vloudila, ale nevíte o někom, kdo by měl zájem o skoro 8 měsíčního pejska NO, opravdu vyvedený, krásný vlkošeďák,s PP, ale je po operaci loktu-2 měsíce a kulhá. Záleží nám, kam pejsek půjde. Nebude vhodný do sportu...Fotku mám je starší..
misamarincova
napsal(a):
Ahojte, omlouvám se předem, že jsem se sem vloudila, ale nevíte o někom, kdo by měl zájem o skoro 8 měsíčního pejska NO, opravdu vyvedený, krásný vlkošeďák,s PP, ale je po operaci loktu-2 měsíce a kulhá. Záleží nám, kam pejsek půjde. Nebude vhodný do sportu...Fotku mám je starší..
Ahoj, teda ten je krásnej pro vlkošedy mám slabost. Skusím se poptat známá scháněla rodičum na zakradu kamaráda, ale je to už dýl tak nevim jestli už nějakeho nemají.
Nemáte náhodou chovku Starý skaut ?
Teda to je hrozný, na začátku jsou fotky ještě se sněhem! A Tady je léto! Kde jste kdo?? :D
www.arterionforte.websnadno.cz
czizecka
napsal(a):
Teda to je hrozný, na začátku jsou fotky ještě se sněhem! A Tady je léto! Kde jste kdo?? :D
www.arterionforte.websnadno.cz
Tady na Vysočině je taky už jaro "konečně" Lepší foto zašlu dodatečně,zatím .....
czizecka
napsal(a):
jé ta je krásná! Kdybyste chtěli slušivý oboječek, hlásím se dobrovolně :DDDD mám tu krásnou červenou ta by jí sekla :D
Děkuji mnohokrát za pochvalu JESSI.No obojek máme také zrovna červený,mimo jiné! Mějte se fajn a někdy.....
Tak zkus jiný prohlížeč :)
Musím, prostě se musím pochlubit!! http://arterionforte.websnadno.cz/Novinky.html :DD
mikka
napsal(a):
krásný moc gratuluji jsem zvědavá na nás jestli se s něčím taky budu moc pochlubit
Určitě ano, ale člověk úspěchem přijde o pár přátel :DDDD Já si myslím že to bylo naše první a poslední :DDD ale třeba .. jednou zase :DDD
Mě taky nebaví to furt tahat ze žumpy :D NEvíte kde by mi mohli z obrzká vz níže udělat nášivky? :(
Mohu se prosím zeptat zkušených chovatelů jak je to s postavením uší u NO ? Máme 9-měsíčního mohutného psa samozřejmě s PP a jedno ouško pořád od poloviny nahoru při běhu plandá. Postavilo se až po 7.měsíci (díky bohu aspoň za to) ale prostě pořád je měkoučké. Na radu jedné chovatelky jsme pro postavení dávali kolem toho 7.měsíce Bonecan Forte, ale teď už nic nepřidáváme - jen kloubní výživu (Gelacan, Alavis). Četla jsem i o vylepování, ale my s tím nemáme žádnou zkušenost a uchovňovat ani nechceme, spíš jen jestli je nějaká šance, že se to postupem času ještě zlepší. Krmíme bezobilnou Acanou, Dog lovers Gold apod. Děkuji za případné odpovědi.
sarkas
napsal(a):
Mohu se prosím zeptat zkušených chovatelů jak je to s postavením uší u NO ? Máme 9-měsíčního mohutného psa samozřejmě s PP a jedno ouško pořád od poloviny nahoru při běhu plandá. Postavilo se až po 7.měsíci (díky bohu aspoň za to) ale prostě pořád je měkoučké. Na radu jedné chovatelky jsme pro postavení dávali kolem toho 7.měsíce Bonecan Forte, ale teď už nic nepřidáváme - jen kloubní výživu (Gelacan, Alavis). Četla jsem i o vylepování, ale my s tím nemáme žádnou zkušenost a uchovňovat ani nechceme, spíš jen jestli je nějaká šance, že se to postupem času ještě zlepší. Krmíme bezobilnou Acanou, Dog lovers Gold apod. Děkuji za případné odpovědi.
vude mít holt měkčí uši, Deny je má taky, neplandaj jí teda ale v jakýmkoliv pohybu vypadá jak osel :D Dávejte mu spíš kuřecí křídla, krky a tak.. problém je v poměru vápníku a fosforu
sarkas
napsal(a):
normálně vnitřek ucha v horní polovině oholte/vystříhejte, pak si ustříhněte náplast, a do jejího prostředku vlepte kus špejle, nebo párátka bez ostrých hran, a vlepte to do ucha jako výstuž. Je škoda se na to vykašlat, a pak se celej život dívat na psa s klapatým uchem, když to jde řešit. Možná to budu dělat zítra u jednoho štěněte, tak bych hodila fotku;-)
ps.: psovi na fotce ležely uši jak labradorovi bez náznaku postavení, a po 2 denním vylepení se mu tahle postavily