Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2012 20:35
21jitus21

XXX.XXX.108.116

mohu se zeptat, co byste delali se psem, co taha na voditku? kdyz je venku, tak ho nezajimaji ani hracky, ani pamlsky, proste jde a taha.... bohuzel uz mu je 7 mesicu a majitel ho doted nechal, pes si uz zvykl a majiteli to zacalo vadit, protoze ma docela silu ... tak me poprosil o radu a ja premyslim, jak nejlepe pomoci, protoze tahanim si ten pes jenom ublizuje :-)
dekuji

5.2.2012 21:03
joli

XXX.XXX.8.205

Udělat si na procházku čas.. jak pes začne táhnout, tak se zastavit, změnit směr, nebo pár kroků couvnout.. Dokud taháš - nikam se nejde. Je to ale o vééélké trpělivosti :) Já jsem svoji čubinu vždycky akorát škubnutím stáhla zpět, a když šla tak, jak má, tak pochválila. Sem tam jsem zastavila a chvíli počkala, než ji to docvakne.

5.2.2012 21:59
evelin

XXX.XXX.6.162

Ano přesně, jak zatáhne cuknout - okamžitá reakce, jeho to musí přestat bavit dřív než vás. Mě se osvědčilo i posunutí obojku (polostahovák) co nejvýše k hlavě tam přitáhnutí psovi vadí mnohem víc než níž k hrudníku a není potřeba takové síly a razance.

5.2.2012 23:14
lovecperel

XXX.XXX.30.36

21jitus21 napsal(a):
mohu se zeptat, co byste delali se psem, co taha na voditku? kdyz je venku, tak ho nezajimaji ani hracky, ani pamlsky, proste jde a taha.... bohuzel uz mu je 7 mesicu a majitel ho doted nechal, pes si uz zvykl a majiteli to zacalo vadit, protoze ma docela silu ... tak me poprosil o radu a ja premyslim, jak nejlepe pomoci, protoze tahanim si ten pes jenom ublizuje :-)
dekuji

Provlečte psovi pod přední tlapou vodítko.Pokud pes půjde po vaší levé noze (podvlíknout vodítko psovi pod levou přední nohou,tak aby nebylo prověšené). Pokud bude pes na vaší pravé straně (vodítko pod přední pravou).

Popř.pak zkusit halti ohlávku... ale to vodítko provlečené pod přední nohou z 90% pomáhá...Jen je potřeba vědět jak na to.. :-)

6.2.2012 13:07
czizecka

XXX.XXX.250.207

Chtěla bych to trochu upřesnit, cuknout musíte ještě dřív, než se vodítko plně natáhne, jinak to nemá smysl..... Zkuste si vodítko uvázat na opasek nebo na něco pevného kolem pasu, protože když ho držíte v ruce, tak se ruka automaticky při zatahání psa vytáhne za ním a cuknutí nemá takový účinek. Pes tahá, protože to funguje.. Připnutím vodítka k pasu zamezíte ono vystřelení ruky a zkrátíte tak dobu vaší reakce na tahání psa. Dřív než se vodítko natáhne, prudce se zastavte, zapřete, můžete i couvnout. Dokud pes nepovolí, nikam se nejde. Také je dobré, jak už někdo psal, měnit směry a to klidně i tak že budete chodit na dvou metrech sem a tam, dokud pes bude mít tendenci přebrat vedení. BuĎte klidní a trpěliví, píle se určitě vyplatí. Vodítko pod nohou funguje taky, ale není to řešení napořád.. Někdy pomáhá mít v ruce dlouhou hůl a "strkat" ji psovi před hrudník a přední nohy, nebo když táhne, tak před něj něco hodit (řetěz, plechovku s kameny), nebo mu uvázat náhubek na obojek (samozřejmě pod krk). Musíte vyzkoušet, co platí na toho konkrétního. Důležitý je klid a povolené vodítko (někdo psa vodí na natáhnutém vodítku a ještě s ním cuká, to nemá žádný efekt, vodítko musí být prověšené a ruka v klidu). A když už musíte cukat, je lepší cuknout jednou důrazně, než celou dobu pocukávat jemně, na to si totiž pes zvykne stejně tak dobře, jako na škrtící obojek (v řežimu škrcení) a pak je mu to u pr...

6.2.2012 13:12
czizecka

XXX.XXX.250.207

A ještě k tomu vodítku pod nohou.. je dobré mít vodítka dvě, jedno pod nohou a druhé klasicky a to pod nohou postupně a nenápadně odbourat. Nebo prodávají na podobném principu vodítka pod nohou protitahací kšíry, nebo hlatinu (psáno taky víše). Ale já mám radši definitivní řešení, ne obcházení problému :))

14.11.2013 13:35
motyl

XXX.XXX.10.187

A co zkusit Halti nebo klony? Jdou sehnat od cca 70-80,- korun dle velikosti

15.11.2013 10:05
dav

XXX.XXX.206.203

Haltina zabrání psovi tahat, ale neodnaučí ho to...

16.11.2013 06:15
scylla

XXX.XXX.147.85

evelin napsal(a):
Ano přesně, jak zatáhne cuknout - okamžitá reakce, jeho to musí přestat bavit dřív než vás. Mě se osvědčilo i posunutí obojku (polostahovák) co nejvýše k hlavě tam přitáhnutí psovi vadí mnohem víc než níž k hrudníku a není potřeba takové síly a razance.

Nikdy toto nedělat, je to pro psa velmi bolestivé a pro jeho zdraví nebezpečné. Stačí se podívat, kde je jazylka psa a každému je jasné, že je to prasečina.

16.11.2013 09:34
danurba

XXX.XXX.60.8

S naší fenou velkého plemene (asi 50kg) jsme kvůli tahání na vodítku začali chodit na cvičák až v jejích 2 a půl letech. Pod vedením cvičitelky jsem jí to odnaučila během první hodiny. Fena dostala na krk stahovák (zajištěný tak, aby se nestahoval) a já do ruky ploché měkké vodítko. Jakmile fena zatáhla, cukla jsem, otočila se a šla nekompromisně na druhou stranu. Když mi jde pěkně u nohy na prověšeném vodítku, dostává pamlsek je přehnaně chválená. Fena si může vybrat - buď nepříjemné a možná bolestivé cukání, nebo pohodlnou chůzi s pamlsky. Na cvičák jsme začali chodit v říjnu a dřív byly pro nás procházky utrpení, teď jsou zábava a daleko víc si je spolu užíváme.

17.11.2013 20:38
arry

XXX.XXX.8.42

Nám osobně pomohlo, když pes začne tahat tak zastavit a poté se s povelem POMALU rozejít znovu. Zastavovat se ovšem musí, než se do toho pes úplně 'položí'. Chce to ale hodně trpělivosti a dost času.

18.11.2013 23:11
lenunka

XXX.XXX.135.145

Uf... když to tady čtu... zainvestujte pár korun a kupte si tuhle knihu:
http://www.kosmas.cz/knihy/176610/tahani-na-voditku/
Pokud už se psovi chcete věnovat, místo cukání zkuste mlaskání a pamlsky. A štěněti stahovák na krk nepatří. I když už je odrostlé. Chcete mu opravdu působit bolest, protože nepřemýšlíte, že se dají věci dělat jinak???!!!
Jak tu někdo psal - haltina tahání nevyřeší, i když je to pohodlná pomůcka.
Lenka

19.11.2013 10:25
jarouj

XXX.XXX.52.88

to co pisete je složitost sama o sobě a podvlečení pod nohou nedává smysl jen pes sklání hlavu k zemi nejlepší je včas cuknout vodítkem a úplně nej je zajít někam na cvičák alespoň na začátek a v poslední řadě-pes má chodit u levé nohy (i kvůli bezpečnosti)

19.11.2013 15:39
motyl

XXX.XXX.32.197

Tu knihu mam
A co jako, jde jen o jeden nazor. Urcite neni jediny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík