Falešná březost - kastrace či jiná možnost???

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.2.2012 21:34
evelin

XXX.XXX.6.162

Mám fenu Cane corso (40hg), která má po každém háráni falešnou březost - každým háráním to bývá horší a horší. Naštěstí nemá mléko, jen je strašně tesknivá, ufňukaná, krade hračky, papuče, polštářky - týden i víc skoro nežere, vždy zhubne aspoň 5kg. Tím, že jí seberu hračky a víc ji pracovně vytížím, se faleška jen trochu zkrátí.
Veterinář mě varuje před následnými záněty dělohy, případně vyšší možností vzniku rakoviny dělohy.

Chtěla bych najít řešení, aby fena nebyla vystavená hormonálním výkyvům.
Někde jsem slyšela o psí antikoncepci - injekce jednou za půl roku a fena pak nehárá a netrpí falešnou březostí - máte s tím někdo zkušenosti?
Jaká jsou pro a proti kastrace.
Možnosti od veterináře znám. Zajímají mě vaše osobní názory a zkušenosti.....

Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.2.2012 22:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

evelin napsal(a):
Mám fenu Cane corso (40hg), která má po každém háráni falešnou březost - každým háráním to bývá horší a horší. Naštěstí nemá mléko, jen je strašně tesknivá, ufňukaná, krade hračky, papuče, polštářky - týden i víc skoro nežere, vždy zhubne aspoň 5kg. Tím, že jí seberu hračky a víc ji pracovně vytížím, se faleška jen trochu zkrátí.
Veterinář mě varuje před následnými záněty dělohy, případně vyšší možností vzniku rakoviny dělohy.

Chtěla bych najít řešení, aby fena nebyla vystavená hormonálním výkyvům.
Někde jsem slyšela o psí antikoncepci - injekce jednou za půl roku a fena pak nehárá a netrpí falešnou březostí - máte s tím někdo zkušenosti?
Jaká jsou pro a proti kastrace.
Možnosti od veterináře znám. Zajímají mě vaše osobní názory a zkušenosti.....

Díky

Antikoncepce je dost svinstvo a fakt se nedá dávat dlouhodobě. V podstatě ve feně hormonálně vyvoláte dojem, že je březí a že není nutné se hárat - jenže přesně to stejné vyladění organismu vede ke sklonu k vývoji pyometry. A dříve či později tyhle antikoncepce pyometrou končí. Jednou použít, možná, s vědomím všech rizik, ale opakovaně, jako alternativa ke kastraci, to vážně ne.

Pro a proti kastrace, toho tady máte spoustu, stačí se podívat na minulé diskuze. Militantní odpůrci vám nakorád nadají do nezodpovědné osoby, co chce řezat do zdravého psa kvůli vlastní pohodlnosti, takže to tady fakt nemá cenu řešit. Stejně je pravděpodobně znáte.

Stejně se musíte rozhodnout sama.

6.2.2012 01:00
evelin

XXX.XXX.6.162

Pohodlnost mě k úvahám o kastraci rozhodně nevede. To je to poslední. Máme uzavřený dvůr a fena je stejně většinou se mnou doma. Že ostatním utíkají psi je jejich problém. Já ji v době hárání beru do auta a jezdíme na procházky do lesa kde nikoho nepotkáváme. Doma po sobě uklízí tak, že nemusí nosti ani kalhotky a za celý hárání najdu tak tři kapky...

Takže údajná zázračná antikoncepce ve výsledku nadělá větší hormonální paseku než silná falešná březost, jestli to dobře chápu.

6.2.2012 07:52
tancoska

XXX.XXX.64.4

Jestli na feně nebudete chovat tak bych jí asi nechala kastrovat.A nebo to pokaždý přežít než odezní faleška.Já s tím zkušenost nemám,feně se jen povolí mléčná lišta a na tesknění nemá čas.Mám ještě psa tak spolu lítaj,děláme sportovku a v létě stopy a hračky doma nemaj :-)

8.2.2012 22:50
evelin

XXX.XXX.6.162

Žádná další zkušenost???

9.2.2012 08:05
pinoha

XXX.XXX.69.167

Antikoncepci určitě ne! Jak někdo píše výš, je to svinstvo s nedozírnými následky při dlouhodobém používání.
Možná byste mohla zkusit homeopatii. Já sama na ni nevěřím, ale je spousta lidí, kterým se osvědčila, ale musíte začít včas (myslím, že už před háráním). Věnuje se tomu třeba MVDr. Müllerová z Brna (konzultace i po mailu či telefonu).
Obávám se ale, že se kastraci v budoucnu stejně nevyhnete, falešky jsou opravdu poměrně nebezpečné.
Lucie

9.2.2012 22:42
dagmar

XXX.XXX.19.6

Mám už několik let dobré výsledky s podáváním homeopatik, konkrétně Pulsatilla.
Většinou dávám denně 2 ks před přepokládanou faleškou /mám malé plemeno/. Když to nestihnu a faleška už začíná, pokud je nasadíte, během pár dnů zabere.

27.8.2012 13:18
7dora

XXX.XXX.34.52

Ahoj,
momentalne mam stejny problem. Fena mivala falesku tak nejak vzdycky ale nebylo to moc ani znat. Mliko moc nepoustela, max. z jednoho nebo ze dvou ceciku, a den, dva.

Naposledy harala nekdy v lete, ale nevim jak dlouho po harani faleska prichazi.

No nic mene, zvazuju, zda zajit k vetovi (protoze vam stejne doporuci neco kvuli trzbe mam pocit, a kdyz o tom clovek nic nevi, tak mu to sezere i s navijakem), ale ted tu falesku ma silnejsi nez driv. ceciky nabehly vsechny az nahoru, spodni ma taky hodne nality, mléko tece ze vsech. A samozrejme se furt vtira a knuci vic nez obvykle....

Rada? Kastrace do budoucna nebo jen ty homeopatika... ? Co je to "unosna" faleska? a jak vysoky jsou rizika onemocneni?

27.8.2012 15:27
scylla

XXX.XXX.147.86

7dora napsal(a):
Ahoj,
momentalne mam stejny problem. Fena mivala falesku tak nejak vzdycky ale nebylo to moc ani znat. Mliko moc nepoustela, max. z jednoho nebo ze dvou ceciku, a den, dva.

Naposledy harala nekdy v lete, ale nevim jak dlouho po harani faleska prichazi.

No nic mene, zvazuju, zda zajit k vetovi (protoze vam stejne doporuci neco kvuli trzbe mam pocit, a kdyz o tom clovek nic nevi, tak mu to sezere i s navijakem), ale ted tu falesku ma silnejsi nez driv. ceciky nabehly vsechny az nahoru, spodni ma taky hodne nality, mléko tece ze vsech. A samozrejme se furt vtira a knuci vic nez obvykle....

Rada? Kastrace do budoucna nebo jen ty homeopatika... ? Co je to "unosna" faleska? a jak vysoky jsou rizika onemocneni?

Zkuste bachovky, mají asi tak 90% účinnost, když se dobře a důsledně podávají.

28.8.2012 13:46
7dora

XXX.XXX.64.102

scylla napsal(a):
Zkuste bachovky, mají asi tak 90% účinnost, když se dobře a důsledně podávají.

a nejaka konkretni esence? zkusim no :)

28.8.2012 16:25
scylla

XXX.XXX.147.86

7dora napsal(a):
a nejaka konkretni esence? zkusim no :)

Probíhá to tak, že zavoláš Markétě, popovídáš si o problému své fenky, ona namíchá a pošle ti to domů. Nepřeháním, má 90% úspěch.

Přidejte reakci

Přidat smajlík