Ahojky! tak jsem měla tu čest pracovat s tímto úžasným plemenem - pásly jsme a zaháněly ovečky (280 kusů + 11 koz) fenečka vše zvládla sama byla moc šikovná a hodná i když mě vůbec neznala poslouchala mě na slovo. tady jsou její fotečky
dále jsem byla také s její sestrou stejně šikovnou a hodnou bohužel její fotečku nemám
jaké máte zkušenosti a zážitky s tímto plemenem?
kiwi
napsal(a):
Ahojky! tak jsem měla tu čest pracovat s tímto úžasným plemenem - pásly jsme a zaháněly ovečky (280 kusů + 11 koz) fenečka vše zvládla sama byla moc šikovná a hodná i když mě vůbec neznala poslouchala mě na slovo. tady jsou její fotečky
dále jsem byla také s její sestrou stejně šikovnou a hodnou bohužel její fotečku nemám
knavová

knavová
napsal(a):
Náš Barnabáš.
Jedna z dneška. Naše Etual Enigma z Černobílých
monika s
napsal(a):
Jedna z dneška. Naše Etual Enigma z Černobílých
a jedna sólo... Eny je 9,5 měsíce.
lucie buresova
napsal(a):
Ahoj tyto pejsánky zbožňuji.
Měla jsem doma křížence border kolie a špice ale nedávno zenřel
. Teď bych chtěla s PP, nevíte kolik stojí a kde se dají sehnat??????????????
Tohle je můj pes Border kolie s polu s kavalírem
lucie buresova
napsal(a):
Tohle je můj pes Border kolie s polu s kavalírem
Jessie díky za pochvalu
Jinak Lucie cena BOC se pohybuje cca 10-15000,- Kč s P. Někdy se prodávají i okolo 8- to jsou většinou spíš pracovní linie a typy- tzn. kratší srst a nic moc exteriér- i když samožřejmě vyjímky se nevylučují... Dej si také pozor ať PP štěněte je vedený pod FCI a ne pod jinou organizací.
A sehnat se borderinky dají po celé republice, chce to jen sledovat inzerci...
Na fotce je naše "bába" Babe Bohemia Alké- alias Pupina-10,5 roku.
monika s
napsal(a):
Jessie díky za pochvalu
Jinak Lucie cena BOC se pohybuje cca 10-15000,- Kč s P. Někdy se prodávají i okolo 8- to jsou většinou spíš pracovní linie a typy- tzn. kratší srst a nic moc exteriér- i když samožřejmě vyjímky se nevylučují... Dej si také pozor ať PP štěněte je vedený pod FCI a ne pod jinou organizací.
A sehnat se borderinky dají po celé republice, chce to jen sledovat inzerci...
Na fotce je naše "bába" Babe Bohemia Alké- alias Pupina-10,5 roku.
"letní" borderák
moniika
napsal(a):
To já Snad to nevadí, že jsem ji sem dala. Ta je z Vaší CHS?
Je vážně krásná! Neodolala jsem a musela jsem ukázat, jak až moc nádherné mohou být
holčička je naše a od nás (sestra Enigmy), myslela jsem že si někdo dělá srandu, když je to vložené pod "mým" jménem
Víc jejich fotek je na www.borderkoli.websnadno.cz
Na fotu štěnísko z ch.st. Aibara
kiwi
napsal(a):
moniko - jeden laický dotaz
kámoška si chce borderku pořídit a stále přemejšlí jak to ,že některé uši stojí a jiné ne ?? tak jak to tedy je ??
nada
napsal(a):
kámoška si chce borderku pořídit a stále přemejšlí jak to ,že některé uši stojí a jiné ne ?? tak jak to tedy je ??
Moniko, mám na tebe taky jeden dotaz. Jaké jsou přibližné ceny Vašich feneček? Ségra by si chtěla jednu takovou red merle krásku jako je Eglantine pořídit.
zbyny
napsal(a):
Ahoj Mončo,nádherné štěndo... To je Tvoje? Zbyněk
štěndo je nádherné, ale není moje, jen mamina je od nás- Dandelion Dream z ČB- viz foto
nada
napsal(a):
Naďo uši můžou být tak i tak, BOC mají dost volný standard. Jen by ucho nemělo být nepohyblivé, těžké ( jako třeba u KAO). Na výstavách jsou většinou preferovány - při podobné kvalitě exteriéru- ucho poloklopené.
A taky se Ti může klidně stát, že po rodičích co mají uši poloklopené, se Ti vylíhne prcek s plácačkama nahoru- jako je naše Pupinka(Babe), a nebo má jedno ucho tak a druhé onak- ale vše je povoleno
Jo a na prckovi se to samozřejmě nepozná
moniika
napsal(a):
Moniko, mám na tebe taky jeden dotaz. Jaké jsou přibližné ceny Vašich feneček? Ségra by si chtěla jednu takovou red merle krásku jako je Eglantine pořídit.
Cena BOC je cca 8-15000,- . Fenky většinou při horní hranici. Co se týče redmerlových, je jich málo, pokud o tom sestra vážně uvažuje, ať se mi ozve mailem- co nejdřív
monika s
napsal(a):
Naďo uši můžou být tak i tak, BOC mají dost volný standard. Jen by ucho nemělo být nepohyblivé, těžké ( jako třeba u KAO). Na výstavách jsou většinou preferovány - při podobné kvalitě exteriéru- ucho poloklopené.
A taky se Ti může klidně stát, že po rodičích co mají uši poloklopené, se Ti vylíhne prcek s plácačkama nahoru- jako je naše Pupinka(Babe), a nebo má jedno ucho tak a druhé onak- ale vše je povoleno
Jo a na prckovi se to samozřejmě nepozná
Díky za vyčerpávající odpověď
zbyny
napsal(a):
Ahoj Mončo, máme malou ovčí farmu a přemýšlíme o vhodném plemeni k ovečkám. Myslím, že právě BC bude to pravé plemeno. Je výcvik složitý? Neplánujete štěňátka? Zbyněk
Kříženec v pražském útulku
zbyny
napsal(a):
Ahoj Mončo, máme malou ovčí farmu a přemýšlíme o vhodném plemeni k ovečkám. Myslím, že právě BC bude to pravé plemeno. Je výcvik složitý? Neplánujete štěňátka? Zbyněk
To je naše Bizzi se štěňaty
monca
napsal(a):
To je naše Bizzi se štěňaty
a to je zas Cigi,je polobratr Bizzi a naši experti na pasení ovcí
zbyny
napsal(a):
Zbyňku borderky jsou jedním z nejvhodnějších plemen pro pasení ovcí. A v soutěžích pasení jsou bezkonkurenčně nejlepší... Vycvičit se samozřejmě musí, i když vlohu pro pasení má velká většina BOC vrozenou. Výcvik myslím není moc složitý, alespň takový ten základ- vyhna a přihnat ovce... Jinak se dělají různá školení, kde bývá možnost si to s psíkem vyzkoušet.
My štěňátka plánujeme, jen co se madam usmyslí hárat Počítám cca do 2 měsíců nejpozději. Ale jinak prckové borderinek se prakticky inzerují stále...
kiwi
napsal(a):
Přidávám taky jednu merle holku.
monika s
napsal(a):
Zbyňku borderky jsou jedním z nejvhodnějších plemen pro pasení ovcí. A v soutěžích pasení jsou bezkonkurenčně nejlepší... Vycvičit se samozřejmě musí, i když vlohu pro pasení má velká většina BOC vrozenou. Výcvik myslím není moc složitý, alespň takový ten základ- vyhna a přihnat ovce... Jinak se dělají různá školení, kde bývá možnost si to s psíkem vyzkoušet.
My štěňátka plánujeme, jen co se madam usmyslí hárat Počítám cca do 2 měsíců nejpozději. Ale jinak prckové borderinek se prakticky inzerují stále...
Děkuju za odpověď. Myslel jsem si to . Koukal jsem na Vaše stránky a máte moc krásné psíky. Krom toho nebydlíte až tak daleko. Pokud Vám to nebude vadit, spojím se s Vámi v nejbližších dnech telefonicky a domluvíme se, Zbyněk
dagda
napsal(a):
Přidávám taky jednu merle holku.
Hezká holka a kterápak to je ?
na fotce Black Rose Lusika a naši mufloni
monika s
napsal(a):
Hezká holka a kterápak to je ?
na fotce Black Rose Lusika a naši mufloni
To je moje Alenka (Airin z Paleolitu).
sita

dagda
napsal(a):
To je moje Alenka (Airin z Paleolitu).
Tak tady je náš Asánek.Teď se doma léčí, protože ho uštkla zmije.Málem jsem o něj přišla, ale už je z nejhoršího venku.
sita

sita
napsal(a):
Tak tady je náš Asánek.Teď se doma léčí, protože ho uštkla zmije.Málem jsem o něj přišla, ale už je z nejhoršího venku.
A tohle je naše Jolča, které se 9.7.2006 narodila krásná čtyři mimča.
Můžete se na ně kouknout na www.ulovcova.wz.cz
kiwi
napsal(a):
Bak Fešák - výlet na Černé jezero na Šumavě
sita

sita
napsal(a):
A tohle je naše Jolča, které se 9.7.2006 narodila krásná čtyři mimča.
Můžete se na ně kouknout na www.ulovcova.wz.cz
A další moje borderka, která se jmenuje Dajenn, ale doma jí neřeknem jinak než Foxy.
Tento rok se sní snažím udělat co nejvíce zkoušek a zatím se daří
kiwi
napsal(a):
A tady jak si hraje s Pollynkou (hovawart)
sita

atyska
napsal(a):
Bak Fešák - výlet na Černé jezero na Šumavě
A nejmladší a nerozmazlenější je náš Basti.Na něj se člověk fakt nemůže zlobit.
knavová
napsal(a):
Náš Barnabáš.
Tak a tady jsou moje holky. Betka
a Líza
.
betka
napsal(a):
a Líza
.
Betka / Alba Okřešická Perla /
betka
napsal(a):
a Líza
.
Líza / Calista Tricky Hafkins /
knavová

susan
napsal(a):
Barnabášek je krásný Odkud je?
Barnabášek dnes bydlí s námi kousek od Žatce, ale jinak pochází z Kojetína od paní Freijeové, ale bohužel nemá papíry. Ale máme ho rádi i tak.
atyska
napsal(a):
A tady jak si hraje s Pollynkou (hovawart)
Abychom s borderkami moc nezapadli
monika s
napsal(a):
Abychom s borderkami moc nezapadli
Bodie- bohužel není čistokrevná borderka, ale je úžasný a má v sobě vše co borderky mají mít... Je super ke koním a nedá se unavit!!!!!
kiwi
napsal(a):
Ahojky všem milovníkům borderek! Já na svojí čekám příští léto a moooc se těším! Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neví o testu DNA CEA? Jako co to vlastně je, jaké jsou stupně a tak...Děkuju!
sashule
napsal(a):
Ahojky všem milovníkům borderek! Já na svojí čekám příští léto a moooc se těším! Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo neví o testu DNA CEA? Jako co to vlastně je, jaké jsou stupně a tak...Děkuju!
Test DNA CEA je genetický test ne CEA- pes může být buď negativní, nebo přenašeč (carrier)- ale klinicky zdravý, nebo přímo postižený- nemocný.
Přidávám jednu fotečku pejska z USA- ten je DNA CEA free...
awery
napsal(a):
Ahojte,
prosim vás, neznáte adresu internetových stránek chov. stanice Fešák ?
A nevíte jestli má chov. st. Miveko stránky?
Díkec Zuza
Ahoj, stránky chov. stanice Fešák jsou http://home.tiscali.cz/fesak/border-collie.htm - mám od nich štěně a je super (www.bakfesak.wz.cz), ale teďka maj na delší dobu pauzu v chovu a stránky nebyly delší dobu aktualizovány.
sashule
napsal(a):
Zdravím všechny. Tak borderky tady trochu zapadli.Trošičku je posunem dopředu. A rovnou dám fotečku našeho odchovu.
milka
napsal(a):
Zdravím všechny. Tak borderky tady trochu zapadli.Trošičku je posunem dopředu. A rovnou dám fotečku našeho odchovu.
monika s
napsal(a):
kde jste všichni od borderek ?
Babe Bohemia Alké- 10,5 roku, při své nejoblíbenější činnosti
monika s
napsal(a):
Babe Bohemia Alké- 10,5 roku, při své nejoblíbenější činnosti
Veriska, velmi ráda pase koníky v hřebčíně Klokočov
barletka
napsal(a):
Veriska, velmi ráda pase koníky v hřebčíně Klokočov
Pejsek First red Flame Z Černobílých- 8 týdnů.
Více na o něm na http://borderkolie.websnadno.cz
sejtanova smecka

monika s
napsal(a):
Pejsek First red Flame Z Černobílých- 8 týdnů.
Více na o něm na http://borderkolie.websnadno.cz
Moniko, First red Flame je kouzelný
Škoda, že mám doma už početnou smečku
sejtanova smecka
napsal(a):
Moniko, First red Flame je kouzelný
Škoda, že mám doma už početnou smečku
Jako prvního pejska jsem si pořídila border kolii a už ani jiné plemeno nechci...s borderkama člověk musí prostě zestárnout...jsou úúžasnýý!!
A tady je ten můj...6-ti měsíční temperament a trošku tvrhohlavý Sparco!
www.bcsparco.estranky.cz
dcverunka
napsal(a):
Jako prvního pejska jsem si pořídila border kolii a už ani jiné plemeno nechci...s borderkama člověk musí prostě zestárnout...jsou úúžasnýý!!
A tady je ten můj...6-ti měsíční temperament a trošku tvrhohlavý Sparco!
www.bcsparco.estranky.cz
Přejeme krásné prožití roku 2007 s borderkami ( i bez nich)
http://borderkolie.websnadno.cz
monika s
napsal(a):
Přejeme krásné prožití roku 2007 s borderkami ( i bez nich)
http://borderkolie.websnadno.cz
první sníh...
kiwi
napsal(a):
Kuči ve svém živlu
hankad
napsal(a):
Kuči ve svém živlu
Nějak tady to bordeří fórum upadá - to fakt nemáte nikdo pěkné fotky svých borderinek ?
monika s
napsal(a):
Nějak tady to bordeří fórum upadá - to fakt nemáte nikdo pěkné fotky svých borderinek ?
Já se klidně přidám, akoprát zatím s tímhle (viz. foto) Živýho plánujeme na konec června příštího roku. Pak vás klidně fotem zahltím
monika s
napsal(a):
Můj Bak (20 měsíců)
anarwen
napsal(a):
Já se klidně přidám, akoprát zatím s tímhle (viz. foto) Živýho plánujeme na konec června příštího roku. Pak vás klidně fotem zahltím
Taky pěkná bordera. Přidávám svého borderáka Kucína "v akci"
kiwi
napsal(a):
Tohle je náš Portík. Svatoušek to teda není, jak by se na první pohled mohlo zdát..
qwalita
napsal(a):
Tohle je náš Portík. Svatoušek to teda není, jak by se na první pohled mohlo zdát..
Black Dragone od Zlatonosné říčky....jinými slovy Blázen a to na něm miluju
kiwi
napsal(a):
A ještě celá rodinka zlatokopů i s naším rakouským tatínkem
lajdenka
napsal(a):
A ještě celá rodinka zlatokopů i s naším rakouským tatínkem
Tak tady je to prte..
Black boy ze stanice Haliba
kacatko
napsal(a):
Tak tady je to prte..
Black boy ze stanice Haliba
dalsi
kacatko
napsal(a):
a tady s panikem
Prosim vas, kdy se borderce postavi usiska? Ten nas ma necele tri mesice a ma zatim jen jeno polosklopene, to druhe ma porad jak jezevcik...
pani chovatelka radila masirovat usi co nejcasteji.. ale nemam s tim zadne zkusenosti, nikdy jsme psa se stojicima usima nemeli...
kacatko
napsal(a):
Prosim vas, kdy se borderce postavi usiska? Ten nas ma necele tri mesice a ma zatim jen jeno polosklopene, to druhe ma porad jak jezevcik...
pani chovatelka radila masirovat usi co nejcasteji.. ale nemam s tim zadne zkusenosti, nikdy jsme psa se stojicima usima nemeli...
Někde jsem četla, že dokud štěndo nepřezubí, budou mu ušiska "putovat", ale u našeho borderáka mi přišlo, že "putování" probíhalo až do jednoho roka.
kacatko
napsal(a):
a jeste jeden
Je opravdu moc pěkný. Taky se pochlubím Redynkou
hankamrkev
napsal(a):
Je opravdu moc pěkný. Taky se pochlubím Redynkou
ta je moc hezounká. Asi taky pěkný dráček. Bordérkám se nemusejí stavět uši. Do jednoho roka to může být nerozhodné. Důležité je aby je měli pohyblivé. Muj prdlouš bude mít pravděpodobně uši klopené...
qwalita
napsal(a):
ta je moc hezounká. Asi taky pěkný dráček. Bordérkám se nemusejí stavět uši. Do jednoho roka to může být nerozhodné. Důležité je aby je měli pohyblivé. Muj prdlouš bude mít pravděpodobně uši klopené...
se omlouvám... tohle je prdlouš, ale uši klopený nemá
qwalita
napsal(a):
se omlouvám... tohle je prdlouš, ale uši klopený nemá
Cassey s koníkama
cassey
napsal(a):
Cassey-půl roku
Dlouho se tu nic neděje - tak alespoň foto
alma
napsal(a):
Aport - dvoukilová činnka
aport II. nácvik nepřekusování
alma
napsal(a):
agi 6
Ten tenisák chytím, i kdyby jsem se měl zkroutit jako paragraf !
alma
napsal(a):
hlava
Berýsek je všestranně nadaný, tady na táboře agi hraje pinpong! Bohužel chycené míčky přiaportuje rozmáčklé :-(
alma
napsal(a):
Berýsek je všestranně nadaný, tady na táboře agi hraje pinpong! Bohužel chycené míčky přiaportuje rozmáčklé :-(
Berry je všestranně nadaný, miluje všechny druhy výcviku, je vášnivý aportér, ale ze všeho nejvíc na světě miluje plavání. Nemůžeme jej z vody nikdy dostat
alma
napsal(a):
Berry je všestranně nadaný, miluje všechny druhy výcviku, je vášnivý aportér, ale ze všeho nejvíc na světě miluje plavání. Nemůžeme jej z vody nikdy dostat
no jo voda je the best
alma
napsal(a):
Opět výlet
sníh je vlastně zkapalněná voda, takže ho mulujúúúúú
alma
napsal(a):
sníh je vlastně zkapalněná voda, takže ho mulujúúúúú
Na agi táboře s kámošema
monika s
napsal(a):
Dlouho se tu nic neděje - tak alespoň foto
naše Buffynka
alma
napsal(a):
To jsou tři naše zlobidla, co bydlí s námi.....
Arnoldek žije u kamarádky Jiřiny... Chystají se na zkoušky, držím palce
alma
napsal(a):
Arnoldek žije u kamarádky Jiřiny... Chystají se na zkoušky, držím palce
alma
napsal(a):
Konýsek dělá společnost Arnoldkovi, také se chystá v květnu na zkoušky
alma
napsal(a):
Konýsek dělá společnost Arnoldkovi, také se chystá v květnu na zkoušky
kiwi
napsal(a):
To se nikdo s fotkama nepřidá ?
Brenda Svěží vítr
alma
napsal(a):
To se nikdo s fotkama nepřidá ?
Brenda Svěží vítr
Aportos Deabei - 4 měsíce