BÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK 8

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2012 17:53
saina

XXX.XXX.237.229

Tak holky, zítra večer jedeme pro Kenjina a náš život se navždy změní. Čím víc se to blíží, tím jsem nejistější a vybátější, jetsli to všechno zvládneme, jak to bude.... měly jste taky takové pocity? Nebo to jen zbytečně dramatizuju?

7.2.2012 21:42
whiter

XXX.XXX.36.23

saina napsal(a):
Tak holky, zítra večer jedeme pro Kenjina a náš život se navždy změní. Čím víc se to blíží, tím jsem nejistější a vybátější, jetsli to všechno zvládneme, jak to bude.... měly jste taky takové pocity? Nebo to jen zbytečně dramatizuju?

Neboj já se cítila úplně stejně, strach jestli to všechno zvládneme a jestli něco nepokazíme ... My tě tady podržíme ... za námi můžeš s prosbami a tak ... jinak Kenji je moc krásný co jsem koukala na fotečky z minulé diskuze ... jen si užívej dokud je to štěňátko ... hrozně rychle to utíká, Ellen bude mít už teď v březnu rok ... hrozně to letíí ...

7.2.2012 21:56
anies

XXX.XXX.1.228

Sai já to měla stejně .. Akorát měla jsem mít peníze, den předtím mě krachli .. Auto jsem měla slíbený to mi taky krachlo .. A když už teda tyhle dva problěmy jsem vyřečila, tak jsme na dálnici z Olomouce píchli a to už jsem fakt myslela, že je to nějaký znamení, že pro něj nemáme jezdit :-) Ale nakonec jsme to zvládli a pak to všechno na chvíli spadlo a slavilo se smajlík

Taková malá prcina to byla .. Co mám teď ? 62 cm vysokýho a 32,5 kg vážícího obluďáka smajlík

7.2.2012 22:47
saina

XXX.XXX.237.229

No u mě právě skoro převládají pocity, že ho tam nechám, že ho snad už radši ani nechci.... Tak snad se to zlomí a nenastane nějaká ,,laktační psychoza", nebo jak se říká tomu stavu čerstvého mateřství, kdy matka nemá ráda svoje dítě. :D Dokud bude malej, musím ho seznámit se všema, co mě odrazovali od jeho pořízení, ať si ho zafixujou jako malé roztomilé štěňátko a akceptují ho i až bude velkej obluďák...

8.2.2012 10:38
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky, zase jsem tu chvilku nebyla, tak to vemu postupně:

Whiter: Nevím, jestli to s tím ženichem bylo adresováno mě. Píšeš "Verča", já jsem Věrka (ifauna nedovoluje háčky, takže nemůžu být VěruHa). :-)). Jestli to teda bylo na mě, tak moc děkuju za chválu na toho bílého tvora. Já se ho pokusím uchovnit. Ne že bych mermomocí chtěla, aby se stal mistrem oplodňování, spíš jen pokořit pomyslnou metu. Jestli se nám to podaří a usoudím, že by množení jeho genetického materiálu nebylo spíš na škodu, pak mu nějakou nevěstu dopřeju. Zatím je to běh na dlouhou trať :-)

Saina: Už je to tadýýýýý! Neboj se, já měla úplně stejné pocity jako ty! Přivezli jsme ho, Míša dost dávala najevo svůj nesouhlas mít doma vetřelce, že jsem chvílemi myslela, že to otočíme a vrátíme ho chovatelům. Bylo mi ho tak strašně líto. Odtržený od mámy, v novém prostředí s blbě naladěným psem.... Taky jsme si pro něj jeli večer, tak to na mě asi tak nějak padlo. On to teda snášel daleko líp než já. Ani jednou nezaplakal, po příjezdu dostal nažrat, misku vymetl, očichal nové obydlí a šel spát :-)). Ale ráno už jsem byla v pohodě. Míša se s tím vnitřně smířila a tolerovala ho. Já to teda neměla tak, že bych se strachovala, že to nezvládnu. Byla jsem uklidněná tím, že jednoho psa už jsem zvládla. Jen jsem pořád měla v hlavě to, že mám na dalších třeba 10 let morální závazek.. Takže se fakt nestrachuj. Snaž se být v pohodě, ať je v pohodě i Kenjis. Zvládnete to a za chvilku už po "laktační psychóze" nebude ani památky, jak se sžijete.

Samozřejmě se těším na první info, dojmy, zážitky a ták. Takže hned jak budeš mít chviličku, sepiš nám tu novinky! :-)

8.2.2012 20:27
saina

XXX.XXX.237.229

Je doma. Zatím se mi tak klepou ruce, že sotva píšu, podrobnější info dodám během následujících dnů. Je nejkrásnější a nejchlupatější na světě!

8.2.2012 20:42
veruha

XXX.XXX.28.67

smajlík Gratulujůůů, konečně ses dočkala! Jasně, v klidu si všichni odpočiňte a až bude chvilka času, sepiš nám tady všecko :)!

8.2.2012 20:48
whiter

XXX.XXX.165.33

veruha napsal(a):
Ahoj holky, zase jsem tu chvilku nebyla, tak to vemu postupně:

Whiter: Nevím, jestli to s tím ženichem bylo adresováno mě. Píšeš "Verča", já jsem Věrka (ifauna nedovoluje háčky, takže nemůžu být VěruHa). :-)). Jestli to teda bylo na mě, tak moc děkuju za chválu na toho bílého tvora. Já se ho pokusím uchovnit. Ne že bych mermomocí chtěla, aby se stal mistrem oplodňování, spíš jen pokořit pomyslnou metu. Jestli se nám to podaří a usoudím, že by množení jeho genetického materiálu nebylo spíš na škodu, pak mu nějakou nevěstu dopřeju. Zatím je to běh na dlouhou trať :-)

Saina: Už je to tadýýýýý! Neboj se, já měla úplně stejné pocity jako ty! Přivezli jsme ho, Míša dost dávala najevo svůj nesouhlas mít doma vetřelce, že jsem chvílemi myslela, že to otočíme a vrátíme ho chovatelům. Bylo mi ho tak strašně líto. Odtržený od mámy, v novém prostředí s blbě naladěným psem.... Taky jsme si pro něj jeli večer, tak to na mě asi tak nějak padlo. On to teda snášel daleko líp než já. Ani jednou nezaplakal, po příjezdu dostal nažrat, misku vymetl, očichal nové obydlí a šel spát :-)). Ale ráno už jsem byla v pohodě. Míša se s tím vnitřně smířila a tolerovala ho. Já to teda neměla tak, že bych se strachovala, že to nezvládnu. Byla jsem uklidněná tím, že jednoho psa už jsem zvládla. Jen jsem pořád měla v hlavě to, že mám na dalších třeba 10 let morální závazek.. Takže se fakt nestrachuj. Snaž se být v pohodě, ať je v pohodě i Kenjis. Zvládnete to a za chvilku už po "laktační psychóze" nebude ani památky, jak se sžijete.

Samozřejmě se těším na první info, dojmy, zážitky a ták. Takže hned jak budeš mít chviličku, sepiš nám tu novinky! :-)

Věru promiň chyba v háčkách se najde snadno smajlík Já se právě budu taky snažit uchovnit, ale jak říkáš je to běh na dlouhou trať ... Ale moc se mi líbí jako chlápák a povahově taky co píšeš ... tak když udržíme spojení tak dlouho, jakože doufám, že udržíme, tak budu doufat, že mu nevěstu dopřeješ tu moji bílou chlupatou kouli ... dneska si vyzkoušela, že drží pěkně, aneb zkoušelik to na ni naši vykatrovaní kluci a držela jak přibitá do zeměsmajlík:-) A jak jde zdravý, mám dojem, žes te to byli vy ... i když moje pamět je taky chatrná :-|:-)

Sain: Tak to je super, uvidíš to bude super ... já si dobře pamatuji na situaci, kdy jsem ho přivezla domů a máma mi řekla, že ať si to dělám jak chci, ale, že psa domů nechce a tak jsem zůstala stát na parkovišti se psem, který se rozkoukávalo, kam že se to dostalo a pytlem granulí. Nebýt přítele a přítelovi mámy, tak ji asi fakt musím vracet a během asi dvou měsíců mě to napadlo ještě párkrát, ale ted už bych ji nedala a vímj, že jsem udělala nejlíp jak jsem mohla. Splnila jsem si sen, který jsem měla už odmala a určitě plánuju ještě jednoho k ní, asi taky fenku, jen zatím nevím co si pořídíme, známá mě lámá do borderku, ale na mě je to už moc akční, tak si pak asi nechám fenečku z Elleninyho prvního vrhu ...

No ted hlavně uchovnit a aby byla zdravá a byly v pořádku rentgeny kyčlý.

Tak klidnou noc Sain a užívej si to ...:-)

9.2.2012 08:32
saina

XXX.XXX.237.229

Tak máme za sebou první noc. Chlapec byl statečný, kníknul jen párkrát, aby se neřeklo, když začal v noci natahovat, stačilo ho okřiknout a zalehl a spal. Je to zlatíčko. Zatím. Ale nejede mu vůbec zelenina, včera dokonale obral játra z petržele, salátu a jablíček, tak jsem mu dneska k snídani nastrouhala jablko do jogurtu, to snad neobere. :D Ale je to ocásek, přijde na mlasknutí, pořád všuden leze, šmejdí, jak se člověk zvedne, už ho má za zadkem... :)

9.2.2012 09:24
veruha

XXX.XXX.28.67

Chytrý chlapec, znám ten pohled "proč mám žrát zeleninu, když tu mám i maso?" :-)). Zkus zpočátku strouhat najemno, s tím bude mít problém to povybírat :). A krmíš teda výhradně BARFem, jo? A jak se teda oficiálně jmenuje? Kde nakonec zůstal apostrof?

Balt se po svém pažravém období rozhodl, že se stane anorektikem asi. Odmítá granule, na maso se taky netváří nijak nadšeně. Zavedla jsem tvrdý režim. Nežereš? Šup misku schovat a dostaneš až večer. Včera nechtěl nic, dneska ráno taky ne. Tak uvidím, kdo dýl vydrží. Míšena to samé. Vetka poradila rozmazlovat dobrotama, aby se po operaci rozežrala. Teď akceptuje pouze krmení z ruky a to vybranýma lahůdkama, to se pak milostivě napapinká... Frfňáci!

9.2.2012 09:58
saina

XXX.XXX.237.229

Ty tě teda zkouší, Věru. Buď neoblomná! :)) Já krmím vším, co je zrovna po ruce, tak jsem si to nazvala :))). Jméno je Velechlup Akenjin ,,Bílá chlupatá smrt" Falcoline. :D Aby to znělo dost tvr´dácky. Ale je s ním trochu potíž s venčením. Člověk s ním běží ráno, po jídle, po hraní na zahradu, a on? Buď s emi věší na nohavici, nebo si sedne, kouka na mě a kňučí, jakože co to po něm venku chci, že je mu zima či co, nebo já nevim. A i mi přijde, že moc nepije a moc nečůrá, ale třeba ho jen moc pozoruju. Hravej a ensnesitelnej je dostatečně. :D

9.2.2012 10:23
veruha

XXX.XXX.28.67

To že ti venku kňučí a věší se ti za kalhoty, bych řekla, že je normální. Je mimo své bezpečné území, ve velkém cizím světě plném hluků a pohybů. Balt taky považoval venčení za utrpení. V rámci možností (aby ti nezrmz) si s ním venku hraj a ukazuj, že je to tam prima :). Však on to pochopí brzo :).

Že nepije, to neporadím, spíš jen tipnu: není to proto, že je zima a nepotřebuje tolik tekutin? Navíc jestli dáváš "mokrou stravu", možná nemá takovou potřebu. Balt sice chlemtal pořád, ale my ho přivezli ve vedrech. Poptej se chovatelky, co ostatní bílí zabijáci :-).

9.2.2012 11:02
saina

XXX.XXX.237.229

Já doufám, že venku je rpostě jen vyjukanes, navíc se prý rád chová. :) Ale potkali jsme nějakýho russla či co, nejdřív na něj štěkal při očichávání a potom strašně vyváděl, dkyž pejske docházel na durhou sttranu než mi, že si chce hrát. Tak snad to bdue ok. Jo, s tou voodu mě to tak ynapaldo, že zima a tak, ale víš jak, bojím se, nechchi nic zanedbat.. ;)

10.2.2012 09:09
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj, tak report z dalšího rána. :) Kenj je asi nejvíc nejšokovnější, včera večer už se mu venku líbilo (apsoň tak vypadal) a vydržel celou noc, asi sedm a půl hodiny, a čůral a kajdil až venku. Přitom by se na něj nikdo enzlobil, kdyby udělal louži doma (líná panička neschopná vstát s tím počítala a dopředu mu to odpustila). Je to bobek :) Akorát trochu rozmazlenec, vybírá pečlivě maso a zeleninu nehcává. Ikddyž ji zamíchám třeba do jogurtu, tak olíže jogurt a umytá zelenína zůstane v misce. :D Asi přejdu fakt na mixování a ne strouhání (jaká škoda, že nemám mixér!)

A zatímco tu ppíšu, vyvenčenej před pár minutama, udělal na koberci tři hromádky. :D Jeho metabulizmus funguje fakt náhodně. :D A už nám skoro pořád stojí pravé ucho! Levé ani ň, tak vypadá jako blbunek..

10.2.2012 19:00
saina

XXX.XXX.237.229

Jenom přihodím fotku, ať to tu nezahlcuju jen textem :) Budoucí šampion :-)

10.2.2012 20:37
anies

XXX.XXX.1.228

Ahooj !! :))

Sai: Téééééda Kenj je nádhernej !! Taká chlupatá kulička :-) .. Tyjo 7,5 hodiny ? Tak to je mazec, to je teda nejšikovnější, mě Caro nevydržel ani hodku :D :D Užívej si dokud je malinkej .. Pak to budes chtit vratit, co bych ted dala za nejakou malinkou potvurku :)) Podavej prubezne info jak vam to jde :))
Fotka náádhernááá !!! smajlík

Jinak dneska jsme se vrátili z 3denní dovolené v Jeseníkách a Caro ze sněhu nechtěl ani hnout .. Seděl, ležel, válel se a žral. celá jeho náplň dovolené smajlík
Na fotce s Tequillou .. Má ju těžce na háku smajlík

10.2.2012 20:41
saina

XXX.XXX.237.229

Anies, kolik jste měli stupňů, že je Carouč oháknutej? :) Ale celkem mu to sekne. :)

Kenj je nejvíc nejšikovnější - když se mu to zrovna hodí. S tím, jak už je teďka vychytralej, se fakt děsím puberty. Moc moc moc. Ale asi si ho teď, dokud je malej, tolik zamiluju, že ho budu mít ráda i pak. :D

ještě jedna ,,dravá" zvěř - bílá chlupatá smrt!

10.2.2012 22:16
anies

XXX.XXX.1.228

Sai měli jsme v den příjezdu -8, druhej den jsme měli -11 a dneska jsme měli -18 jsem myslela, že pojdu ! Deku má proto, že je byťák a vůbec jsme nevěděli kolik v Jesu bude, tak jsem mu radši koupila .. Nóó a hlavně to usnadnilo práci s utíráním, protože je to nepromokavý což se nám moc hodilo, to prasisko se válelo uplně všude! :-(
Dobrej vyčuránek téda :D Jóó to budeš, neměj strach :D .. Áááá bílá chlupatá smrt je krutáááá !!! smajlíksmajlík

Jinak jakože Carouš normálně do betle nesmí, ale nějak se mi ho zželelo smajlík

12.2.2012 11:48
saina

XXX.XXX.244.89

To chápu, Anies, vypadá utahaně... Jinak holky, přiznejte se, kdo jste mi přes noc vyměnil štěně?! Včera odpoledne na rpochízce - nehnul s eod nohy, vykulený nejistý štěňátko, co ikdyž jsme kousek poodešli, tryskalo za náma a hlídalo si nás na každém kroku, odvolala jsme ho od psů i od lidí (nakonec). A dneska??? Naprostá ignorace volání, halvně očuchat všechno v okolí, utýct za dětma, štěkat na cizí lidi a hrozně se tím bavít a co že panička je kdesi za stromama a ani na něj nevidí.... jsem čekala pubertu, ale trochu pozdějc teda. :D Asi někde dělám chybu a nebo mu narostlo sebevědomí až nezdrávo. Hrozně si honí triko - štěká na všechny lidi i psy (i ty mnihem mnohem větší) - ale nevypadá vylekaně - stojí našponovanej dopředu, uši skoro vzhůru, ocas zvednutej.... A včera dokonce vyštěkával i svůj odraz ve skle :D Taky vám psiska začala takhle řádít? A zničeho nic?

12.2.2012 12:02
veruha

XXX.XXX.28.67

Sai, tak Kenjis vystrkuje růžky jo? No teda, tohle se nám nikdy nestalo. Bal byl vždycky hodně submisivní, vždycky se nás držel a na psy se odvážil štěknout až mnohem později :). Asi budou úplně rozdílné povahy. Ale možná dobře, že je takový nebojsa, nám to učení nebýt ze všeho tak připosraný trvalo delší dobu :).

Anies, Carouš je fešák, takový oblek! Já nad tím taky uvažovala, ne kvůli zimě, spíš jen nějakou pláštěnku. Celkem se děsím toho, jak bude po procházkách vypadat, až sleze sníh a bude blátivo.

Teď jsme nasadili akorát zimní obutí. Soli tu máme jak v Mrtvém moři, polštářky praskají, valí z toho krev. Takže namazat, nasadit sáčky, na to ponožky a jde se ven. Lidi se sice tak divně otáčejí, že "vlčák" co má ponožtičky proti zimence, ale co...

Zítra jdeme rozšroubovat nožku, přejte nám, aby to byla poslední větší návštěva! :-)

12.2.2012 12:07
saina

XXX.XXX.244.89

Teda, velkej den! Budu držet palce, ať to dopadne výborně a máte pokoj a pevné zdraví pro příště!!!

No Veur, jsme z toho na jendu stranu doclea ráda, že není srabík, ale zs je mi skoro líto, že už není takovej závisláček a že si hraje na drsňáka, kde jen to jde. :( Ale uvidíme, třeba se jen vyspal do zlobiva a bude zas ev pohodě. :)

12.2.2012 13:12
veruha

XXX.XXX.28.67

Sai, bedlivě pozoruj a dávej průběžné info, jestli je pořád takový nebojsa. Mě to zajímá - takový rozdíl oproti našemu poseroutkovi :)

Slibu jsem dostála, dort je!!! Už je nazdobený a čeká na svoji strávnici :-)).

12.2.2012 13:36
saina

XXX.XXX.244.89

Dort vypadá super, Věru! Co je základem? Z čeho je ten ,,korpus"? :) A strávnice už je v pořádku a zdravá?

12.2.2012 14:07
veruha

XXX.XXX.28.67

Korpus jsou 3 vepřové nožky uvařené ve vodě "domrtva" (klasický sulc). Obrané o kosti, přidáno trochu mrkve a řasy a nalito do plastové misky :).

Strávnice už je jako dřív, štěká, lítá, žere, co to dá :).

12.2.2012 17:42
saina

XXX.XXX.237.229

Tak dodatečně všechno enjlepší, ať si ten dortík užije a ještě dlouhá zdravá léta! :)

Hele holky, kdy jste začaly podomácku trošku ,,cvičit" (základy jako sedni, lehni, pakcu, zustan a podobny). Já si říkala že jako co nejdřív, ale nejde to. :D Pořád rozjívenej a když náhodou ne, tak pořás jenom sedí, tka se sedni cvičí blbě a lehnout si nechce, ať dělám co chci. Tak snad nám nic neuteče :)

12.2.2012 18:22
veruha

XXX.XXX.28.67

My jsme od prvních chvil po aklimatizaci začli s "ke mně" a to tak, že jsem to opakovala, když běžel ke mně sám nebo za vidinou pamlsku. Pak sedni (ale nevím v jakém věku), podobným způsobem, když si sám sedal a pak pomocí dobroty. dále lehni a zbytek až na cvičáku. Se "zůstaň" máš myslím ještě času doost (my ho zatím umíme jen na dva kroky). Já bych za nejdůležitější pokládala "fuj" a "ke mně", zbytek ti neuteče :). Vyčkej vhodného momentu :).

12.2.2012 18:34
saina

XXX.XXX.237.229

No, přivolání trén ujeme neustále! :) Ne přímo ,,ke mně" (to si šetřím, až si budu jistá, že fakt přijde), ale tka různě jako ,,poběž ke mně, honem poběž, pocem" atd - prostě přivolání. Sedni zkusím občas ze srandy, ale jinak právě nic, tak si říkám, abysme něco neprošvihli. A fuj a nesmíš samozřejmě trosím neustále. :)

14.2.2012 19:03
saina

XXX.XXX.237.229

Teda děvčata, je to makačka. :D Vstávat brzo a jíst spát pozdě mně začíná ničit. :D A Kenj ještě víc, venku dělá, že neslyší, doma si hraje na machra a řve na mě, když připravuju jídlo, že mi to trvá (a fest)... dneska v aprku vyběhl za pejskem, ten si nechtěl hrta, tka ho trochu srovnal, a to s ehned šel schovat...veselo veselo. Jsem zvědavá, co řekne paní chvoatelka, až nás přijete navštívit a zkontrolovat, zda srovná Kenjina nebo nás... :D Cpo nového u vás?

15.2.2012 10:18
lusta

XXX.XXX.121.128

Trošku mě překvapuje, že takový prcek na tebe už řve. To já neznám ani u naší velký holky :-). Bude to jednou asi pořádný chlap :-).
Co vám budu povídat, o víkendu jsme se měli nádherně :-)). Byli jsme v Librerci, kde jsme dělali výlety a plně si užívali krás zimní přírody. Sněhu bylo po kolena, to čubís nezná, takže paráda.
http://lusta3.rajce.idnes.cz/Vikend_na_snehu_-_Liberec%2C_Javornik_11.-12.2.2012

16.2.2012 07:57
saina

XXX.XXX.237.229

Tak holky, dneska jsme smrade maly vykoupali. Sice se snazil vylezt z vany, plakal a vypadal hrozne, a pak se jeste vztekal, ze ho nutime v klidu drzet pri fenovani, ale hne dpotom zacal zas elitat po byte, zebrat, kousat a tulit se i ke mne, ktera jsem ho trapila, tak jsme to snad zvladli bez vetsich sramu na dusi. :) A je vonavejsi a belejsi a hlavne plysovejsi nez kdy drive. :D

Lusto, moc pekne fotky, takhle ma vypadat zima! :)

16.2.2012 12:31
veruha

XXX.XXX.28.67

Saina: "Breky" při koupání taky znám, snad z toho Kenji vyroste a bude příkladně vzorný při krášlicích procedurách. My s tím pořád bojujem. Ve vaně jakž takž vydrží (ale tváří se u toho patřičně ublíženě), česání, mazání tlapek a čištění uší bojkotuje. Ale já se nedám:-)). Jinak to chování mě taky vcelku překvapuje, já znám BŠO jako mazánka, co štěkne jen, když je nouze nejvyšší (štěkot na morčata nepočítám, k nim chodí na pokec a kámošení furt). Pamatuju si, když byl Balt malý, na jedné procházce se chtěl nacpat do jakési kanalizační roury. Asi mu tam něco moc vonělo. Při snaze odtáhnout ho vyváděl a kousal. Spacifikován byl dostatečně jemně, ale důrazně. Od té doby jakýkoli zákaz akceptuje bez nervů :-)).

Lusta: fotky úžasné! Na fotce, kde Chirka stojí na zadních opřená do páníčka, jsem si uvědomila, že je opravdu droubounká, jak jsi povídala. Balta jsem neměřila, ale myslím, že spíš bude na dolní hranici výšky. Váží sice 35 kilo a vypadá jak z reklamy na Kostíky (nechce žrát, dobře mu tak), ale v mých očích je strašně pidi :)

16.2.2012 12:47
saina

XXX.XXX.237.229

Tak jsme byly na pigaru s ockovanim. Jakoze co se tyce samotny veteriny a pichnuti,l tak byl profesionalni a skoro se mu to libilo, zadnej strach nebo nervy... ale v cekarne byl nejakje boxer, a takhle jsme ho teda vyrvavat jeste nezazila. Fakt, hystercikej stekot a snaha dostat se na nej (nedovoleno). A kdyz mu pani doktorka hledala varlatka, tak ji onanoval s rukou. Fujh, hanba, a nehctel prestat, takze ostudaaa. Ale co hrosi, pry mu ejndo varlatko nejak nechce sestoupit, kam ma, takze mame masirovat. Uf. Jestli mi bude celou dobu ojizdet ruku, tak nevim, zda ho radsi nenecham nestandardniho a nechovnyho. :D

16.2.2012 13:03
veruha

XXX.XXX.28.67

Já ti snad přestanu věřit, že máš doma BŠO :-)). To plemeno znám z domu jako mamánka, který se schovává za paničku a při střetu s velkým psem se snaží být neviditelný. Podle toho, co píšeš, je to fakt přesný opak Balta. Tam je to zas druhý extrém :-). Jo a že ta roura mezi nohama slouží i k něčemu jinému než k čůrání, zjistil tak v pěti měsících na plyšákovi smajlík. A to jen jednou. Od té doby jsem nějaké jeho kopulační tendence nezaznamenala. Nechceš natočit nějaké jeho netypické chování? Třeba když u něčeho vyvádí? Celkem ráda bych si rozšířila obzory, že BŠO není jen ten "ňoumík", kterého mám doma :-)

16.2.2012 13:21
saina

XXX.XXX.237.229

Ok, večer natočím chystání žrádla. :D Jinak tady fotka našeho čínského chocholatého psa. :D

17.2.2012 10:26
anies

XXX.XXX.1.228

Zdravickooo :))

Sai : Koupani bylo koukam pekne zazivny, ale tak treba si zvykne a za par mesicu Ti tam Kenji bude chodit sam od sebe jak Carous :)) Pred chudakem se musime zavirat i v koupelne, protoze nespocetnekrat uz se nam dobival do vany, kdyz jsme se sprchovaly smajlík Ale teda Kenj je naprosto nádhernej :-) Furt se na něj nemlžu vynadívat na chlupatca .. Jinak s touo kulkou teda nezavidim, my bohuzel mame porad jen jednu, masirovala jsem a vsecko, ale bohuzel to nepomohlo, uz se zjevne uhnizdila v dutine brisni a je to na prd .. Takze v roce ho zrejme ceka kastrace

Lusta: Naprosto nádherný fotky :)) Nemuzu si pomoct, strasne mi Chira pripomina lisku .. Je krasna! smajlík

Veru: U nas to taky zjistil teda nedavno, ale teda od doby, co to zjistil je s nim obcas k nevydrzeni .. Vidi fenku, nezajem ze je mala,velka,stredni,trpaslici proste jde .. Nedavno se za mnou stavovala kamoska s fenkou Ridgebacka, co myslite ? Prvni minutu si ji ocuchal a hups .. Nic nepomohlo, tak jsme pak ridgebackovi sundali kos a uz si ho srovnala smajlík

Chtela jsem se poptat holky, kulhaly vam nekdy hafani? Myslim jakoze celkem pravidelne, treba ze by me li panostitidu .. ? Ted jsem s Carem byla na RTG a ma neco jako panostitidu a k tomu jak rychle roste mu kosti nezapadaji do kloubni jamky, konkretne loket, tak ted bereme nejaky pripravky na klouby .. Nemeli jste doma neco podobnyho? .. Chudak muze jen pred barak na 5 minut ven, skace po trech a zase domu .. A Carousek teda vali jako ma: 6 mesicu a 7 dni .. 34 kg a meri 64 cm .. Doufam, ze nebudu jedina, kdo bude mit doma takovy prasatko :D

17.2.2012 11:50
lusta

XXX.XXX.121.128

Veruha: Před pár týdny jsme tu naší kočičku :-) měřili a má 56 cm (o váze raději pomlčím :-))). Nenech se zase úplně zmást, on páníček má přes metr devadesát, takže Chira vypadá ještě jako větší prcek :-)). Se k ní musí při cvičení trochu schýbat :-).
Anies: on to dělá ten čumís. Kromě její sestřičky jsem neviděla ještě BŠO, co by měl čumák tak úzký.
Někde výš jsem zahlédla, že píšeš Saině, ať si užívá štěňátka, že to pak bude chtít vrátit... Já mám přesně opačné pocity. Když byla Chira malá, tak jsem se těšila, až vyroste :-). Byla to divoška, která neměla příliš v lásce fyzický kontakt. Dost často jsem přemýšlela nad tím, co a jak venku dělat, aby nezískávala žádné špatné zkušenosti. Hodně jsme ji hlídali. Když byla malá, tak jsem jí "nevěřila", jako že neuteče a tak... Zato teď si to užíváme. Venku je krásně ovladatelná. Stačí polohlasně vyslovit její jméno a na patě se otočí nebo ukázat rukou, kam má jít, a jde. Ze psy je v pohodě. S těmi, co si chtějí hrát, si hraje, a těch, co nechtějí, si nevšímá. Je to vyrovnaná lidi milující fena, od které vím, co čekat. A začíná být opravdu hodně přítulná. Před týdnem za mnou skočila na gauč, položila si mi hlavu na nohy a skoro hodinu se nechala hladit. To dřív neexistovalo. Když se dívám na fotky, kde byla mimi, tak tomu nemůžu ani věřit, ale neměnila bych. Leda, že by byla malinká s nynější povahou :-)).
Saina: Takhle má pořádná zima vypadat, ale bohužel v Praze nebývá. Musí se za ní trochu na sever.

17.2.2012 13:49
saina

XXX.XXX.237.229

Lusta: To jo, Praha je teď pěkně hnusná. Dnes jsme byli venku a pomalu s emi stýská po mrazech, ty louže, bláto, vítr, déšť, fuj hnus a pes napůl umouněnej jen z toho, že vzorně jde po chodníku.

Anies, s těma kulkama je to jakési čudné. Já mu je teda několikrát za den hledánm, a někdy najdu obě asi tam, kde mají být, pak jen jednu, pak ani jednu...přijd emi, že fakt hodně cestujou a jak si zrovna stoupne nebo lehne, tak to je. Ale masírovat budu a uvidíme, jka to dopadne. Jakože já se vůbec netěším, až mi vyroste, na druhou stranu teď se o něj šíleně bojím, přeháním to, je to prostě moje miminečko, až vyroste, třeba se trochu uklidním. :)

Veru: Snaha o natočneí štěku se nějak bortí. Jak mám v ruce foťák, seká latinu. A když ho nemnám, klidně bordel dělá, jen si ho vezmu, zase klid,. Zmetek malej je to. :)

Tady taky pro porovnání s páníkem :) (teda pěkně ho zlobí, venku ho moc nerespektuje, respektive mě mnohem víc)

17.2.2012 14:40
lusta

XXX.XXX.121.128

Jste v Praze? Toho by se dalo zneužít :-)).

17.2.2012 14:48
lusta

XXX.XXX.121.128

Saina: Ještě mě napadá, vybírali jste pejska jen podle vzhledu (nebo který zbyl) nebo i trochu podle povahy? U nás třeba chovatelé věděli, že to bude první pejsek, znali naše požadavky a i když jsme měli vybráno, tak pár dní před odběrem mi volali, že se ta vybraná fenka se začíná projevovat trochu"dominantně" a že by nám nakonec doporučili jinou (váhali jsme mezi dvěma holkama). Tak jsme dali na jejich radu. Řekla bych, že to už i u takových prcků jde poznat, jestli jsou až moc sebevědomý, uřvaný nebo třeba vzteklouni :-).

17.2.2012 16:15
saina

XXX.XXX.237.229

Lu, chovatelka věděla, že chceme krátkosrstého kluka, mazla, jednoduchédo na výchovu - prvního psa vůbec. narodili se dva, jedne vysloveně kraťas, druhej zpočátku nejistej. První odmalička domina na sourozence, kousal největší, šéf smečky. Druhej hodně spinkal, nikam se nehnal, spíš samotář, tichej....vybrali jsme si třetí den po jejich narození, připlazil se poslepu k nám a usnul mi u ruky. Samozřejmě nakonec nejchlupatější štěňátko z vrhu. :D Až do odběru s eprojevoval pořád stejně - spavější, flegmouš, nic moc neřešil. Při odjezdus e projevil jako profík. První dva dny to byl mamánek, mazlíček, brouček nejhodnšjší. A pak bum, a přišla nějaká puberta nebo co a je z něj drak uštěkanej. :D fakt nikdo to nečekal, že se takhle vyvrbí.... Jinak my v Praze bydlíme, jsme tu pořád. :)

18.2.2012 10:26
veruha

XXX.XXX.28.67

Taky jsem nad tím uvažovala, co bylo/je lepší. Jestli Balt jako úplné mimino nebo teď. On byl jako mimino celkem mazlivec, to mu zůstalo.Akorát byl jednu dobu nesnesitelný. Vyskakoval třeba na postel, na povel "dolů" nereagoval (ikdyž ho chápal!) a když jsem ho chtěla sundat ručně, oháněl se. Sotva byl dole, už zase skákal nahoru. Takové a další nehezké chování trvalo asi 2 týdny. Mám za to, že to byly takové pokusy o vydobytí místa ve smečce. Měl asi 4 měsíce... pořád jsem měla takové ty ochranitelské tendence a strachy, že si to malé hloupé štěndo něčím ublíží. Teď jsem ráda, že už je rozumnější a vychovanější. Jen když večer u telky na mě vyvalí svých 35 kilo a čeká na drbací proceduru, to si vždycky přeju, aby měl zase těch 6kg jako při odběru :-))

18.2.2012 20:39
saina

XXX.XXX.106.130

Joooo, povyskakovani na postel (zatim to zvladne do pulky briska), je u nas na dennim poradku. :D Zmetecek nas roztomilej. Holky resim tedka ty koulicky, doclea me to desi (chovatelka se tvari vydesene a ja tim padem taky:D). Nevite nekdo, jak rpesne provadet ty masaze? A kdy - v okamziku, kdy ma ta varlatka obe dole, nebo jindy? Jenze kdyz je nema dole, ja nejsme moc schopna mu je najit :D a stahnout, nedari s emi to. Zatim je to dost tak, ze kdyz lezi, tak je nema ani jendo vubec, kdyz stoji, behem chvile je najdu obe (aspon si to myslim, zda s emi to tak podle pohmatu). Tak nevim. Ach jo, hlavne chci, aby byl zdravej a v proadku...:(

18.2.2012 23:04
veruha

XXX.XXX.28.67

Jé, tak to je mi líto, že máte hned takové problémky ze startu. Ráda bych poradila, ale vůbec nemám zkušenost. Balt měl kulky sestouplé při odběru, ale nebyly v těch chlupech moc hmatatelné, takže jsem mu omylem omakávala nadvarlata (takové ty 2 kuličky po stranách "roury", jsou to nadvarlata, že?) a myslela, že bude krypťák. Někde na nemoderce se to masírování řešilo, ale nemůžu najít... Nějakým menším zákrokem se to spravit nedá?

19.2.2012 09:35
anies

XXX.XXX.1.228

Lusta: Ten čumís ji dělá děsně zajímavou a hlavně originální ! :-) .. Ja bych někdy Cara i vrátila :D Teď už snad leze do puberty a je fakt na ranu .. Nejhorší je, že on nemá povahu jak BŠO .. On je typickej NO, vychcanej, chytrej vsechno mozny .. Kdyz na neho zarvu a jakoze hodne za dve vteriny to nevi a dela to znovu, kdyz ho nejak potrestam za neco treba ze ho vytaham za kuzi na krku nebo ho prilepim hlavou k zemi a hucim do neho, tak vstane, oklepe se a udela to znova .. a takhle to dela odmalinka .. Nekdy fakt moje nervy :D

Sai: No s těma kullkama Ti jakože vůbec nezávidím, já pořád doufala, že to sleze, ale když jsem je nemohla najít ani ve 3-4 mesicich, tak jsem tak nejak tusila, ze je zle .. Nase veterinarka je taky nemohla najit, az jsem se nastvala a zasla na VFU, tak jedna doktorka ji nasla, ale nesla dolu, pac mela zkracenej ten vaz nebo jak se tomu ted nadava .. A ona rika, abych ji nasla a jemne za ni tahala, jenze jak chces najit kulku, kterou ti nenasla ani tvoje veterinarka a tahat za ni? Asi nijak .. a A zakrok na to bohuzel zadnej neni, nebo alespon jsem o zadnym neslysela .. Takze bud sleze nebo ne .. Jinak masirovala jsem od trisel smerem dovnitr .. Ted v pul roce je to stejne zbytecny, uz je urcite nekde v dutine brisni, takze v roce kastrace smajlík Snad budete mít větší štěstí jak my smajlík

Veru: Fotka malýho Balťasa je k sežrání ♥

19.2.2012 11:55
saina

XXX.XXX.244.89

Ted si me uplne zmatla, Anies. Ja myslela, ze ty dve kulicky po stranach pindi jsou varlata a ono ne? Sakra, tak to asi nejsem schopna je najit a poznat, fakt ne. :D Navic mi pres noc vyrostl pes, najendou ma dlouhy nohy a protahlej cumak, uplne ziram. Venku drsnak, doma zavislej mamanek. A krasne vyje. :D Proste mladost, radost. No nic, jdu osahavat Kenjina, snad to dobre dopadne!

19.2.2012 12:18
veruha

XXX.XXX.28.67

Já myslela, že to varlata jsou, ale ne. To víš, měla jsem jen fenku, takže co se týče kulek, jsem byla laik :D. Když jsem mu je kontrolovala a hledala, "vzrušilo" ho to a nadvarlata mu zduřely. Teď jsou viditelnější ještě víc. Chtěla jsem to vyfotit, ale přes ten chlupatý porost nejde nic vidět. Takže jsem upravila dobovou fotku a zakreslila tam, co by kde mělo být. Tak přibližně :). Mezi červenýma čarama jsou po stranách nadvarlata - nejdou vidět, není vzrušen :-). Někde v modrém šišatém kruhu jsou v chlupech schované pravé kulky.

.. Snažila jsem se googlit nějaký odborný obrázek (už tehdy, když jsem nad tím maturovala já), ale nic. Každopádně jsem musela vypadat jako zoofil, když v historii vyhledávání bylo samé "varlata u psů, nadvarlata, psí penis"... :-))

19.2.2012 12:23
saina

XXX.XXX.244.89

Aha. ja taky myslela ze to, co mas zamodreny, jsou varlata. Tak to jsem se s jeho koulem aasi jeste nikdy ensetkala v tom pripade. :D

19.2.2012 12:30
saina

XXX.XXX.244.89

Teda naopak. ze to cerveny jsou varlata. v tom pripade jsem sotva schopna nahmatat jedno (nejsem si jista, z je to ono, ale asi jo) a durhy proste nenajdu a nevim ani proad kde hledat, ani na jaky strane. to neni uplne cool :(

19.2.2012 13:56
anies

XXX.XXX.1.228

Sai: No presne to jsou nadvarlata .. Varlata jsou nic, jak zakreslila Verka :)) .. Jakoze 4 rokem studuju stredni veterinu a myslela jsem si, ze budu schopna najit jedny blby psi koule .. a ejhle? Ono prd smajlík .. Sem tam to zkontroluju jestli se tam nahodou neobjevila a neobjevila .. Takze vse pri starym ..

Veru: Ty starej ZOOFILE ! smajlík#lezim-smichyJedna fotka z toho staršího soudku :))

19.2.2012 15:25
saina

XXX.XXX.244.89

No tak tahle je nejvic cool, Anies. :) Nejsladoch! Ja jsem teda hanba, ale myslela jsem, ze kdyz je to kulaty a u pindi, tak to staci, a ono ne. No, neklesejme na mysli, dle informaci na netu je do pul roku cca cas, nez se uzavrou ty kanalky, tak snad to jeste nejak zvladneme. Taky mi prijde, ze ma krivy zadni nohy, ale z toho doufam s podporuou kloubnich pripravku taky varoste a vse se v dobre obrati.

19.2.2012 19:12
anies

XXX.XXX.1.228

Diiik :-) .. Kdo nevi, co ma hledat je to tezky, zadna hanba nejsi :-) .. Urcite, verim tomu, ze vam to sleze :))
Zadni nohy? Neboj to se spravi do roku ma cas, je jeste mrnavej .. Ted kdyz jsme byli u veta skrz nozky a RTG tak nam doporucil kloubni pripravek http://www.veterinarnipece.cz/images/big/veterina/aptus-aptoflex.jpg A hodne u to pomaha .. Davame 10 ml, 1x denne .. Tak treba se zkus poradit se svojim vetem jestli by si mu to mohla davat :-) Ale asi bych to z ordinace kdyztak nekupovala .. Ja za to vyhodila 700,- a na netu se to sezene i za 500,- jak nasi nadavali, ale nevedela jsem .. Tak to predavam dal :-)) ..
Týýýjo jak mi někdy Carouš jako mimís chybí smajlík Malý,chlupatý,lehký :-)

19.2.2012 19:35
saina

XXX.XXX.237.229

Anies, já už mám spolu s chovatelkou objednaný nějaký přípravek, co jí hodně pomáhá a pomáhal s jejíma psama na klouby, od cdVet z nějaký škeble a řasy a nevím čeho, codela drahej, ale prej fakt účinej. Teď jen čekám, až to přijde a začneme dávat. :) jojo, nožek se až tak nebojím, a co bude s kulkama uvidíme. Hlavně že ho máme hustokrutýho démona našeho. Dneska se zas předvedl. Šla jsem s ním u našich před panelák venčit. Jenom vyběhl na trávu, udělal bobek a zas letěl, sedl si před vchodový dveře a že hotovo a jde se dovnitř (poprchávalo). Tak jsem šla asi 50m vyhodit sáček s bobanem do popelnice a tím jsem mu zmizela z dohledu, jak tak seděl u dveří. Jsem čekala, kdy s brekem přitryská nebo aspoň uslyším kníkot a nic. Když jsem se vracela, čekal mě na půl cesty a bafal a štěkal na mě, kde se flákám!!! :D Asi fakt nebudeme mít bázlkivé submisivníé štěndo s emi zdá...

20.2.2012 19:08
veruha

XXX.XXX.28.67

No podívejme, tak já tady z Baltových kulek dělám omalovánky a přitom tu máme veterinárního odborníka :)! Dobré vědět, kam se s problémama obracet :).

Aptoflex taky chválím. Dávám ho oběma, ale u Balta nelze pozorovat nic, když mu vlastně nic není. Ale u Míši a její artrózy zabral zázračně. Předtím se jí špatně skákalo do schodů, po kúře ladně hupsne na vysokou postel jako baletka.

Sai: Chlapec bude neohrožený, jak tak koukám :). Balt byl sice nohsled už odmalička, ale jednou se začuchal a my se mu schovali za roh. Chvilku nás hledal, tak říkám Honzovi: "dívej, už je nám na stopě". Ten, jak viděl Balta, že to nakonec vzdal, říká: "ten je tak na cestě na výlet". A fakt, otočil se, úplně uražený výraz, hlava vztyčená a valil pryč. Tak jsem vystartovala a volala, aby přišel, že panička se jako najednou našla :-)). Uráčil se přijít, ale dal patřičně najevo, že to trpět dál nehodlá :-))

potkanmarvel

21.2.2012 00:27
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Teda holky, vy jste ukecaný:D Omlouvám se, že jsem minule jen hodila reklamu na Furmíka. Nebyl víc v tu chvíli čas a pak už se nenašel...
Tedy Kejník je pěkný čertisko, ale nádhernej. Jsem moc zvědavá co z něj vyroste.
Teda Carouš je jak moje Jess, ta taky, něco udělá co nemá nebo neudělá co měla udělat, vynadám jí a ona si z toho nic nedělá. Nebo jen na oko:D
Holky, tedy teď hlavně saina, přeji hodně štěstí při hledání kulek. Až je najdeš, přišpendli je tam kde mají být:D
Přikládám fotečku svojí a kamošky čunítek z víkendové procházky.

potkanmarvel

23.2.2012 10:48
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

Konečně jsem zpracovala video z posledního závodu, z toho prosincového u nás na cvičáku kde jsme pohořely. Tady je, ať vidíte, jak to vypadat nemá:D http://www.youtube.com/watch?v=CEEUge_VUIQ&list=UUsBHqILxfn40qe90TvdCxcQ&index=1&feature=plcp
A jedna fotečka z obran:)

23.2.2012 17:11
anies

XXX.XXX.1.228

Sai: Jo tak to pak jo :))

Veru: No vubééééééc :D Zaprvé jen střední škola a za druhé jakože jen nějaký absolutní základy a to ještě něčeho! :D :D

potkanmarvel: Jono Carouš je děsnej salám, všechno je mu u východu a jedním uchem tam a druhym ven, to uz jó musí bejt aby se na mě třeba urazil (třeba včera) smajlík

Teda holky teď jsem se celkem zhrozila! Na netu jsem našla odkaz na 7mi mědíční štěně z CHS Taien a jako podívejte se na něj http://zvirata.bazos.cz/inzerat/14487971/bily-svycarsky-ovcak-s-pp-7mi-mesicni-pejsek.php Jakože asi takhle nějak Caro vypadal někdy během 4-5 měsíce .. Mě asi museli dát nějaký štěně z Černobylu jinak to není možný .. Jedna paní co chová ovčáky mi na dovolené řekla, když ho viděla, že má tak 9 měsíců .. Řikám jó áha paní on má 6 ale jinak v pohodě smajlík

- Lítající Caro na dovolené :D

23.2.2012 19:37
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj!

Zimní Caroušek je fešák roztomilej. :)

Jinak mně roste Kenjin před očima, až mě to děsí. :) K Taien - měla jsme ji v hledáčku, ale pak jsme od toho upusitla, na netu to rozebírat nechci, určitě jsou fajn. :)

Koule pořád nic, už asi zvolna rezgnuju. Akorát teď máme ,,kousací období". Takže krom chvil, když tvrdě spí, tak je jakákoliv interakce krom kousání do rukou s Kenjinem nemožná. :/ Taky jste to tak měly? Rozmazloilo se vám to pak? A co s tím?

23.2.2012 19:45
lusta

XXX.XXX.173.216

Jestli ty fotky nejsou trochu starší. Se mi nezdá, že by mu v sedmi měsících takhle plandalo ucho.

25.2.2012 18:03
veruha

XXX.XXX.28.67

Potkanmarvel: Kdybys nenapsala, že jste pohořely, asi bych řekla, že takhle to vypadat má :). Co přesně vám rozhodčí vytkl? Nic si z neúspěchu nedělej. Já bych se sekla už u odložení za chůze. O setrvání na místě po odhození aportu ani nemluvím :D. Jste dobré, holky! :-)

Saina: Jo, kousací období u nás taky proběhlo. Netolerovala jsem to, ale stejně jsem měla ruce pěkně dodrané. Když ještě nebyl vycepovaný, občas z legrandy kousnul, škrábnul. Nejhorší to bylo v práci. Denně tam potkám mraky lidí a skoro všichni se pohledem pozastavili nad mýma rukama á la feťák :-)). Naštěstí z toho vyrostl. Teď, když se mazlíme, někdy mi ruku veme do tlamy a tak jemně ožižlává. To toleruju, protože jsem se někde dočetla, že psi takhle vyjadřujou mazlení. My máme na mazlení ruce, oni tlamu.

A co se týče toho inzerátu: asi mám taky psa z Černobylu :-)). To nemůže být fotka 7měsíčního psa. Balt takhle vypadal taky v době 4-5 měs.

26.2.2012 10:57
saina

XXX.XXX.237.229

Já mám teda psa nevím odkud, ale neustále se tváří, že trpí hlady. Sežere misku žrádla (celkovou DD mu závidí i kámoščini australani) a přiběhne, ocasem vcrtíc, že jako strašněj hlad a co mu dám. Dokonc euž vylíže do posledního lístěčku i salát nebo petržel. Ale chovatelka říkala, že hubenej není, tak snad ok. Ikdžy on se teda tváří, že by zvládl tak trojnásobný obsah. :D

Kdy podnikneme nějaké to pražské venčení? :) Socializační?

Tady klasická frajerská štěněčí. :-)

26.2.2012 20:30
lusta

XXX.XXX.173.216

Ahoj, příští víkend nemůžeme, jsme mimo Prahu. V pátek si beru dovolenou a chystáme se na rentgeny nožek, tak nám držte palce :-). Ten další 10.-11. zatím vypadá volný, takže bychom rády socializovali. Naše čubinka bude taky nadšená! :-)

26.2.2012 20:36
saina

XXX.XXX.244.89

Teda, tak to držíme i ty na nohách a na tlapkách!!! A to kvůli nějakému problému, nebo kontrolní kvůli případné chovnosti? :) Každopádně ať to dopadne na njedničku! Vlastně na nulu. :)

Ten vík. 10.-11. teda moc volný nemám,a le když se dohodneme, ejndo dopoledne byhc si vyhradit mohla. :)

26.2.2012 21:09
lusta

XXX.XXX.173.216

Tak klidně ten další... Plány mám zatím jen na ten nejbližší.
Chceme vědět výsledky DKK i DLK. Kvůli chovnosti to není, Chira je neuchovnitelná pro chybějící zuby. Je to v podstatě pro náš dobrý pocit. Doteď jsme ji šetřili, téměř vůbec neskákala, aby se všechno správně vyvinulo a zpevnilo. Před tím, než přidáme zátěž, chci vědět, že je zdravá. Kdyby měla nějaké problémy, tak bychom tomu její aktivity přizpůsobili. Navíc si myslím, že pro dobrou budoucnost plemene by mělo být proměřených co nejvíc psů, i ti na kterých se nechová.

potkanmarvel

27.2.2012 01:41
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

veruha: díky.) Volno a přivolání jsme měli krásné, ale povel k noze byl děs, nedodělaný, začuměla se směr obecenstvo a pomalu si sedala. Obdobné chůze u nohy vč.obratů. Chvílem jde dobře, občas se i podívá (hodně málo), ale často čumí jinam, je nepozorná, usedá si pomalu. Polohování (sedni, lehni) a odložení za pochodu vleže dobrý, tj.plný počet bodů. No a ten aport? Vypadal krásně, rychle vyběhla, rychle se vrátila, jenže si blbka měla předsednout, ale ji tam něco zaujalo (asi pes?) a běžela tím směrem pak ode mne. Tak jsem ji musela přivolat. Naštěstí přišla i s aportem, no ale za něj jsme dostali jen 5 bodů z 10. No a - 2 a -2 za předchozí. Dlouhodobý odložení taky dobrý, to ale už na videu není.

saina: jasně, to je normální, že štěně kouše do rukou. Netolerovat, ale nebít ho za to:) Někde jsem četla, že když to fakt přehání, je dobré vykvlíknout, jako že tě to bolí. Přiznávám, že ani nevím, jestli jsme to dělali, asi jo. Ale víc zákazový povel. Jinak Jess jeden čas kousala i do lýtek. To bylo žůžo. Nejoblíbenější byly sousedky nohy:D
A co se hladu týká, tak to my jsme taky, od malička až skoro do tří let:D Kdybych ji kdysi nekrotila a nenaučila jak má žrát pamlsky ode mne či jiných, tak by mnoho lidí chodilo bez rukou:D Jen jednou nebyla hladová, byly jí 4 měsíce. V tom věku ta malá princezna přestěhovala skoro patnáctikilovou krabici ve které bylo krmení a žrala a žrala a žrala. Vypadala jak těhotná:D (viz foto)
Na prochajdu bychom rádi, jen se obávám, aby ho až moc nevychovávala. Pro vysětlení - ona je hodná, některých psů vč.štěňat si nevšímá, ale některé až moc morduje:D

lusta: držíme palečky, určo to budou čtyři nuly:) Dej pak vědět. Mimochodem ke komu jdete?

27.2.2012 14:56
saina

XXX.XXX.237.229

Potkanmarvel: Tak můžeme zkusit a uvidíme. Kenj je docela srabík (až mě to vytáčí, jak provokuje, provokuje a pak na něj štěkně jork a on zdrhne za mě :D). Ale zas je potřeba s tím něco dělat a s lidma ,,na domluvu" je to lepší než s cizíma v parku.

Lusta: Tak to jo. A co byste rádi dělali? To ,,makání a zátěž" o kterém píšeš, že nalžíte, když budou výsledky ok? :)

Nemůžu vám sem nedat fotku Kenjulky z postele :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2012 15:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

saina napsal(a):
Potkanmarvel: Tak můžeme zkusit a uvidíme. Kenj je docela srabík (až mě to vytáčí, jak provokuje, provokuje a pak na něj štěkně jork a on zdrhne za mě :D). Ale zas je potřeba s tím něco dělat a s lidma ,,na domluvu" je to lepší než s cizíma v parku.

Lusta: Tak to jo. A co byste rádi dělali? To ,,makání a zátěž" o kterém píšeš, že nalžíte, když budou výsledky ok? :)

Nemůžu vám sem nedat fotku Kenjulky z postele :)

Je sladká, ale je to ovčák ( i když bílý ). Jste si jistá, že patří do postele ?

27.2.2012 15:17
saina

XXX.XXX.237.229

Milá Orionko, jsem si jistá, že o tom, co smí a nesmí můj pes a kam patří, rozhoduji já sama a ujišťuji Vás, že podle svého nejlepšího vědomí a svědomí dělám vše pro to, aby byl spokojený a šťastný, kde zrovna je.

Klára

potkanmarvel

27.2.2012 15:19
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

orionka: a co na tom, že to je ovčák? Je to nějaká nemoc a proto nemůže do postele???

27.2.2012 15:20
anies

XXX.XXX.1.228

Tak já jsem sem konečně tak po pár dnech zavítala :)

Sai: Co kulky? Pořád nic? .. Kousací období máme doteď i po výměně zubů .. S tím vykvýknutí, že mě to bolí to bere spíš jako větší podnět ke hře, takýže jediný co zabírá dát mu povel sedni a on se pak sám uklidní :)) .. Prďola v posteli je úžasnej ! Ale teda až to bude mít těch 40 kilo nevím, jestli bych se vyspala :D

Lusta: Držím palce na RTG :))

Veru: No pak jsem koukla a to jsou fotky z nejakeho 5 mesice toho ovcouna malyho, ale celkem me to fakt zarazilo ten napis 7 mesicni :D :D

orionka: Jste si jistá, že je to vaše věc? :-)

Carouškův rozdíl smajlík

27.2.2012 15:23
veruha

XXX.XXX.28.67

Neprovokujte nepražské - ti vám pak společné venčení závidí :-)). Pak chci vidět aspoň fotky vás všech dokupy, jo :)?

Sai, prosím tě, co s ním děláš, že je tak hezounký? Myslím tu srst, má ji strašně hezkou. Balt byl jako štěně takový oškliváček se srstí s tendencí cuckovatět. Kenji mi přijde jak po návštěvě salonu :).

Potkanmarvel: Foto dokonalé, taky bych tipla, že je březí :D. My měli taky jednou "těhuláka". Taky spacifikoval velkou část granulí z objeveného pytle, že pak jen ležel a funěl.

Teď asi skončilo období žravosti a stává se z něj anorektik. Nežere, jen záchovné dávky (a u těch se ještě blbě tváří) a ne a ne přibrat. Sice váží 35kg, jak káže standard, ale k němu se to nehodí - je dost hubený.

Lusto, držíme vám všechny možné končetiny, ať je Chirka nulková :)! Taky se na RTG v patřičném věku chystám, sice už jsme orientačně slyšeli, že to vypadá ok, ale přesné číslo poví až přesná poloha po ukončení růstu.

27.2.2012 15:23
saina

XXX.XXX.237.229

Anies, je mi jasný, že až doroste, tak se budeme o tu postel hádat. :D Ale on v ní zatím vůbec není rád, takže já ho tím, že si ho tam vezmu a mazlím, spíš trestám, neb máme pravidlo že v posteli se ensmí kousat ještě přísnějc než všude jind,e takže se tu nudí a nevyhledává to. :D Uvidíme, jak to bdue dál. Zatím na postel ani sám nevyleze.

Kulky pořád nic, byli jsme za jendou paní kinoložkou, tak povídala, že ji nemůže najít (asi po čtvrt hodině snažení) a že ej pravděpodobně ještě za nějakou tkání, tak nejde nahmatat. A ať nepropadáme panice, že má ještě spoustui času, ať občas něžně masírujeme a vydržíme s nějakým radikálnějším řešením apsoň do třetího měsíce. Tak držíme. :)

27.2.2012 15:25
saina

XXX.XXX.237.229

Veru, jednou se koupal asi v 9. týdnu a od té doby jsme ho asi dvakrát česala. :D A to už proletěl tolika blátem...nevím, asi má nějaký manekýnský geny. :) Uvidíme, jak ta srst bude vypadat, až přelíná, teď je to vaťák plyšatej. :)

27.2.2012 15:40
veruha

XXX.XXX.28.67

Eh, proč nesmí ovčák do postele? Protože je tááákhle velikej :-))?

27.2.2012 16:09
lusta

XXX.XXX.121.128

Sai: žádné velké „makání“ jsem neměla na mysli. Jde mi hlavně o to skákání. Dál se budeme věnovat sportovní kynologii, kde toho moc není. Ráda bych se ale vrátila k házení disků (ne na závodní úrovni). To Chiru hodně baví, ale zhruba v jejích deseti měsících jsme to přerušili právě kvůli tomu skákání. Zatím nemáme dobře zvládnutou techniku hodů a ty její výskoky se mi moc nelíbily. Stejně nejvíc ty rentgeny chci udělat z principu. Prostě chci mít jistotu, že má nohy v pořádku a navíc chci, aby i chovatelé věděli, jak jsou na tom zdravotně jejich odchovy.

Potkanmarvel: Jsme objednaní na veterině Neovet na doporučení chovatelů. Rentgenují tam své psy a mají s ní dobré zkušenosti. Mají tam prý teď dokonce nové zařízení a snímky bychom měli dostat na CD :-). Jsem zvědavá, jestli bude potřeba čubinu přispávat, doufám, že ne. Je to v Čáslavi kousek od nich, pak rovnou zůstaneme na víkend cvičit.
Jak jsi na tom ty s těmi volnými víkendy?

potkanmarvel

27.2.2012 17:05
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

Bělouši v Receptáři prima nápadů - http://www.iprima.cz/porady/receptar-prima-napadu klikni na Receptář prima nápadů v TV-archivu a vysílání z 26.2.2012 a cca od 48:30 minuty :)

lusta: jo teď si uvědomuji, že jsi mi to možná už psala:) Budu čekat na podrobné vyprávění. Víkendy... soboty od dvou cvičák, předtím pokud nespím mám čas;) Ale 10.3. se jdeme ztrapnit na závod. Neděle mívám volné.

saina, anies, veruha: pěkné fotečky:)

27.2.2012 17:50
saina

XXX.XXX.237.229

Teda, ne že by mě tím Prima zrovna potěšila... uvedla je jako psy úplně pro všechny a pro všechno, tak doufejme, že se nedostanou ,,do módy" - jejich hlavní vlna obliy je snad už dávno pryč a myslím, že by to plemeni nemuselo úplně prospět....

27.2.2012 18:30
lusta

XXX.XXX.173.216

Tak to venčení zatím vypadá na neděli 11.3. nebo následující víkend. Navrhněte, co pro vás bude lepší.
Díky za odkaz :-)! Zrovna včera nám přítelovi rodiče říkali, že byli ti naši běloušci v tv, ale nemohli si vzpomenout v čem. :-) Dneska jsem to chtěla dohledávat. Jdu na to juknout.

27.2.2012 19:46
lusta

XXX.XXX.173.216

Upřímně si myslím, že po této reportáži boom BŠO nenastane :-)). Mě tedy docela zklamala. Celou dobu záběr na jedinou krátkosrstou fenu a ještě po štěňatech mi nepřijde jako prezentace, která by měla zaujmout. Čekala bych, že se tam vyskytne alespoň více jedinců...

27.2.2012 19:54
saina

XXX.XXX.237.229

Možná je to omezený názor, ale nemyslím si, že mnoho lidí ,,psích nadšenců" kouká na Receptář. A laik si v mnoha případech řekne: jééééé, ta štěňátka jsou alůe nádherná, a jak ten pejsek hezky poslouchá, to si pořídíme! (Jakože ano, někdo, kdo chce psa k nějakému účelu, zajímá se o to a podobně, tomu ta reportáž moc nedala...)

28.2.2012 09:44
saina

XXX.XXX.93.192

Holky, mně se ten náš pes hrozně rozpil a rozčůral. ze začátku mi přišlo, že pije málo a močí normálně, teď mi přijde, že to skoro přehání. Chlemtá klidně celou noc, pak s ním člověk jde ven a on se vyčůrá třikrát během deseti minut - a pořádně, žádný učůrnutí. myslíte, že je to ok? Jinak taky vaši psi bojkotují to elegantní pití ,,vyplazováním jazyka"? Kenjis proste narve tlamu do vody a cvaká čelistma, aby to jooo čvachtalo a cákalo...

28.2.2012 16:03
anies

XXX.XXX.1.228

Sai: No tak to pak jo smajlík chudak Kenj! :D :D .. Ale na ty kulky si určitě dejte pozor .. Já si to zase tolik neohlídala a jak jsem dopadla .. Mám jednokulčáka! :D

potkanmarvel: Já si prostě nemůžu pomoct, ale strašně v Jess vidím Cara .. Jak tam leží na té fotce to je jak kdybych se dívala na Carouša! :D

S tím pitím mi bylo řečeno, že je to normální .. Když jsem si ho dovezla domů, tak jsem sem hned alarmovala, že Caro děsně moc pije a prej to štěňata dělaj .. Ta moje koule chlastala hrozně moc a čůrala 2x tolik .. Takže si myslím, že je to v pohodě :-)

http://www.youtube.com/watch?v=uspLlPzbE3M&feature=youtu.be Poprvé jsem ho natočila! smajlík

28.2.2012 20:25
saina

XXX.XXX.237.229

Děvčata, začínají mi starosti. kenis má průjem jako trám - ráno to bylo jen řidší hovínko a odpoledne už jenom cákance. :( Tak jsem uvařila rýži, ale ten trubec ji neumí sežrat a ani moc nechce. Takže sedí u misky a kňučí. :( Jsem z toho pěkně nervní teda. Jinak pije, chce si hrát, je při chuti na všechno krom rýže, ale rpostě... ach jo. Snad bdue brzy v pořádku. :(

28.2.2012 20:38
veruha

XXX.XXX.28.67

Anies, jestli ti Jess připomíná Cara, tak mě zase Caro připomíná Balta. To video vypadá, že ho natočila u nás doma. Taková vyvalovačka á la "mouchy snězte si mě" nebo "mám svůj svět", to je přímo naše :D!

Sai, co mu do toho povařit trochu kuřecího, aby mu to vonělo? Já na Baltovy tekuté srajdíky schystávala rýži s kuřecím a mrkví. Vždycky zabralo. Pokud to nebude trvat dlouho, neboj, nic to není :). Někde něco sežral, něco mu nesedlo.. Držím pěsti!

28.2.2012 20:43
saina

XXX.XXX.237.229

Jsme hysterka, holky, to dobře víme. :D Kuže bude až zítra, dneska jsem už nestihla koupit, jsem hamba. :( Ale teď jsme byli venku a došel si a bylo to normální hovínko, sice měkčí, ale jinak normální. Tak mě to trochu uklidnilo. Jsem pořád dost vyplašená z každýho prdu, abych něco nezanedbala nebo tak. Jo a ještě jsme se chtěla zeptat, přijde vám optimální váhovej přírůstek v 11 týdnehc mít 10,5kg? není to málo?

28.2.2012 20:55
anies

XXX.XXX.1.228

Veru: Hej ale Balťasa mi připomíná taky, jen u Jess mě tak nemate ta delší srst :D .. Jono video a lá salám, se netěším na den, kdy si tu čokoladovou kost zarazí do krku :-( .. Jak budu mít doma svoje děcko (foťák) tak natočím nějaký zajímavý video venku :D

Sai: Taky se nám to stávalo a na samotnou rýžu se mi pěkně vysral :D .. Až jsem mu musela uvařit do toho kuřecí, tak se milost pán uráčil to teda jako sežrat :)) .. Pak jsme u veta dostali 2 prašky malinky, ktery zabraňují právě tady těm srajdám majdám, ale jaksi mi zapoměl sdělit jak se to jmenuje, ale do pár hodin to zabralo, až jsem se divila :)) .. Myslím, že optimální váha to je .. Caro měl v týdnech tolik co Kenj ted a jak to taky ted vypada, kulha, ma celkem problem s vyvojem atd .. Takze bud radsi rada za to, ze mas trosku hubenourka nez abys mela obra, kterymu by to nedelalo 2x dobre na klouby :))

28.2.2012 20:58
saina

XXX.XXX.237.229

To ja se, Anies, snažím i cíleně ho držet štíhlýho, ale nemám moc odhad, abyhc to nepřehnala. Nicméně netváří se, že by měl nějaký problém, tak to snad bude v pohodě. Akorát začíná bejt pěknej nohatec. :D A prostě mít ten obdélníhkovej rámec a podobně, je to fešák. A žralok a zmetek! :D Ale to asi znáte. Díky za slova uklidnění, snad to bude dobré.

potkanmarvel

28.2.2012 21:35
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

saina: jak psaly holky, neboj, miminka hodně pijou, hodně čůrají a občas mají kakací problémy:) Hlavně aby to nebylo často nebo spíš delší dobu. My je ze začátku mívali celkem často, veterinářem jsem to neřešila. Jinak na průjmíky se používá Smecta.
Co se váhy týká, tak my měli co týden to kilo. Tedy ve 12ti či 13ti týdnech tuším asi 12kg. Jen už nevím kdy se to začalo zmírňovat. Souhlas, určo lepší míň než víc, klouby jsou jen jedny...

anies: hi hi:) Pěkné videjko:) Taky mi na něm trošku připomíná Jess. Jen on má trochu jiné oči, takové zvláštní...

Holky, v sobotu jsem byla na hromadném venčení, tak třicet čtyřicet psů. Byli jsme furt na jednom místě u Vltavy (malou procházku od devíti jsem fakt nestihla = spánek mám ráda:D) No a proč to píšu. Jsem na tu svoji holku pyšná. Jednak se nebála. Měla jsem trochu strach, přeci jen tolik psů najednou... někdy i tři jí vadí, i když málokdy. A za další jsem ji tam vypustila, volnost veliká, Jess neohrožená, lítala sem a tam, tady si pohrála, támhle taky, tady klacíček, hups do vody, a zase do kolečka. Magor:D Ale vždy po nějaký době si přišla najít páničku, jestli se jí neztratila. Občas jsem jí i přivolala a jakožto že nemáme přivolání zrovna nejlepší, tak vždy přišla. Byla úplně v rauši, naspídlá a šťastná. Zamilovala si tam jednoho peska. No spíš vlka. Tedy vlčáka:)
Všechny foto zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2630599448674.113875.1366002023&type=1&l=6dc0afc9ff

potkanmarvel

28.2.2012 21:45
29.2.2012 18:18
saina

XXX.XXX.237.229

Tak začínám mít pocit., že máme nemoc zvanou ,,odpolední průjem". Prostě ráno ještě dietka - takže ohladu, v poledne normální žrádlo - ráno normál bobky, odpoledne první hromádka normál, druhá pleskanec. Fakt nevím, co s tím, jestli teda dietkovat - ale to vdzy jen vyzere to, co je v ryzi a ryzi necha, nebo cekat, ze se to spravi nejak samo...je to lump jeden lumpata.

Co u vas new?

1.3.2012 08:54
magika01

XXX.XXX.171.251

Ahoj,
už delší dobu si chci pořídit dlouhosrstou fenku BŠO. Zatím to není ještě úplně aktuální, ale začala jsem se rozhlížet po CHS. Příliš velké zkušenosti se psama nemám, ale chtěla bych zkusit s fenkou nějaké výstavy (když mi to půjde a bude nás to bavit) a sportovní kynologii případně nějakou jinou aktivitu :-)
Z těch chovek které mě zaujaly je CHS Z blatenských luk, White melodie, La blanpapilio, Ancilia. Tak pokud máte s těmito chovkami nějaké zkušenosti ať už negativní nebo pozitivní byla bych ráda za info. Zajímá mě především zdraví a povaha jejich pejsků a jejich odchovů. Popřípadě pokud vás napadá nějaká jiná chovka kterou byste mi mohli doporučit. Díky
Jinak jsem se dívala na ty fotky co sem vkládáte a máte fakt nádherný hafíky :-) už abych taky takovýho měla doma :-))

1.3.2012 09:24
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj, vítej mezi nás! :)

Z těch chovek co jsi jmenovala mi přijde jako ,,nejkvalitnější" La blank....., ale Lusta tuším má od nich fenku, tak ti řekne víc, až se zastaví. A co tě k BŠO přitáhlo? :)

1.3.2012 11:32
magika01

XXX.XXX.171.251

saina napsal(a):
Ahoj, vítej mezi nás! :)

Z těch chovek co jsi jmenovala mi přijde jako ,,nejkvalitnější" La blank....., ale Lusta tuším má od nich fenku, tak ti řekne víc, až se zastaví. A co tě k BŠO přitáhlo? :)

tak přitáhla mě hlavně jejich povaha to že jsou inteligentní, citlivý, nejsou to žádný drsňáci, aktivní a pro páníčka udělají cokoliv. A taky mi vyhovuje že to není pracovní plemeno a přitom se s ním dá dělat spousta věcí. Ale nerada bych měla štěně z chovky kde se psi bojí i vlastního stínu. No a samozřejmě se mi líbí moc i vzhledově :-)

1.3.2012 11:42
saina

XXX.XXX.237.229

Tak bázlivého psa by teoreticky neměli ani uchovnit, ale to je asi jen teorie. Tak držím palce, ať dobře vyberete. Ideálně vyražte na výstavu. :)

1.3.2012 15:18
veruha

XXX.XXX.28.67

Potkanmarvel: Fotky úžasné, takové venčení závidím. Já nevím, čím to je, ale tady u nás to vypadá, že nastala apokalypsa. Můžem už chodit i delší pochody, takže cíleně vyhledáváme pejskařské zóny, ale většinou jsme všude sami. Lidi asi nevenčí v takovém počasí nebo já nevím smajlík. Toliko psů, no to je sen :). Kde nebo jak se to organizovalo?.. Videjko z obran taky super, Jess není žádná dámička :-)

Sai, tak co průjmík? Asi jsme se telepaticky napojili na Prahu, Balt měl včera taky hnědý den :-)). Kulku dál řešíš nebo necháváš osudu, jak psali někteří na nemoderce?

Magika01: Vítej! :). Taky bych se přiklonila k papiliovcům (mám doma jejich poloviční genetický materiál :-))). Co jsem tak nasbírala info, mají hodně zkušeností a běloušema doslova žijí. Pokud jsi někde blízko Kutné Hory, máš v dosahu asi ten nejodbornější výcvik a poradenství :). Lustě to opravdu závidím. Jistě ti podá bližší info :-)

1.3.2012 18:32
anies

XXX.XXX.1.228

magika01: Vítám Tě! Konečně se trochu začínáme rozrůstat :-) .. Já se teda musím přiznat, že ten můj batman je bez PP, ale má naprosto skvělou povahu, žádnej posera, bojí se leda toho, když se občas tvářím, že mu chcu sežrat granule :D .. Ale jinak je to skvělej pes, nevyjíždí, se psama si rozumí, ke každýmu je přátelskej, prostě takovej jakej má povahově bejt .. Až na ty tělesný tresty .. To jakože se asi zhlídl v normálním NO nebo nevím, ale jakože když už mu nedej bože majznu, nebo nějak potrestám celkem i drsně, tak to za pár vteřin neví a můžu to dělat třeba dokola a je mu to prdel smajlík .. Ale za to jsem i trochu ráda .. Kamarádka má 9 měsíční a na tu jen zvýší trochu hlas a už ju nevidíš .. Takže jsem fakt ráda, že nemám takovýho poseru, já bych ani mít nemohla, jsem celkem nervák a někdy fakt bouchnu :-) Prostě ještě že mám takovýho saláma :))

Tááák přináším čerstvé info .. Carovi začíná celkem drsná puberta, nereaguje, dělá si ze mě prdel, kouše, vyštěkává, a prostě to zkouší, ale já se co? Já se nedám! smajlík Nervy s maturitou a teď ještě do toho doma puberťák to bude vzrůšo vám řeknu smajlík .. Ale dneska mě teda potěšil jak nejvíc mohl .. Byla jsem ve škole od 7:30 - 16:30 a celou dobu vydržel a nevyčůral se ani na plínku, pěkně až venku :)) Udělalo mě to teda radost největší, snad to takhle bude pokračovat i nadále smajlík

Sai: A co kulka? A malej, vyspíš se? :D

1.3.2012 19:10
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj holky!

Tak popořadě. průjem - dobrý, tuk tuk, takže zítra odčervujeme. Kulka - přidávám na doporučení paní bylinkářky drcené dýňové semínko a až bude výplata, přihodím ještě řasu kvůli jódu. Jinak se snažím nestresit a nepřenášet to na něj a prostě vyčkávám, věcí k řešení je dost i bez toho.

Ohledně nočního vyspání to docela jde, je celkeme naučenej, že v noci se prostě spí (teda minimálně páníci spěj) a tak bu´d spí nebo leží a je hodnej, vstáváme mezi šestou, semdou. Zn. ideál řekla bych. Zatím. Doma ho samotnýho zatím moc nenecháváme, jen občas na pár minut a vůbec se mu to nelíbí, ani trochu Navíc teď byly nějaké kecy od paní domácí, že je po nás bordel a že jsme říkali, že si pořídíme malýho psa, tak jsme taková vedle z toho a nic moc jiného v hlavě nemám.

Jinak je to zmetek, doma na svojí zahradě neposlechne nikdy, nepřijde na zavolání, člověk aby ho licil za chlupy, když už chce jít domů, děsný, zato venku, v cizím velkým světě je to zlatíčko, co s ezatím nechá odvolat i od psů - nijak závratně rychle, ale nechá. Tak uvidíme, co nás čeká, držte palce.

Anies, nezávidím ti, vlbec se na období puberty netěším. tak se drž, budu na tebe myslet, a dávej vědět, jak to jde!

1.3.2012 21:13
lusta

XXX.XXX.173.216

Tak mi máme doma fenku z rodu La Blankpapilio :-). Na pořízení štenda jsme čekali pár let, než nám přišly naše podmínky vyhovující, a tak jsem měla několik měsíců čas procházet si všechny chovky, které jsem na internetu našla. Pro Blankpapilio jsem se rozhodla po tom, co jsme se tam byli podívat. Chovatelé jsou mladí a příjemní lidé. Než jsme si naši fenku odvezli, byli jsme u nich celkem pětkrát, z toho dvakrát jen tak :-)). Vůbec jim to nevadilo, poznali že máme opravdový zájem. Rozhodující pro mě bylo, jak na nás působili jako lidi a to, že Roman Pecár je výcvikář, takže jsme věděli, že našeho úplně prvního psa snáze zvládneme. Jsou to lidé, kterým na plemenu opravdu záleží. Své fenky kryjí většinou psy ze zahraničí, u nichž mají prověřený zdravotní stav a opravdu pečlivě je vybírají do poslední chvíle. Kolikrát ještě pár dní před háráním nejsou rozhodnutí :-). Chira je lidi milující, vyrovnaná a aktivní fenka. Drobnější problémy výcvikového charakteru řešíme s chovateli na výcvikových víkendech, kam pravidelně dojíždíme. Když byla ale prťavá, stačilo jen napsat mailík.
Zrovna zítra jedeme k nim, doprovodí nás na veterinu, kde budeme dělat rentgeny nožek. Stejně tak nám byli oporou, když jsme fenku kastrovali.

potkanmarvel

1.3.2012 21:56
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

magika01: taky Tě tu vítám:) No já mám sice bezpapíráčka a je taky úžasná:) Ale rozhodně ti radím z chovky. Znám pouze Papiloňáky, fakt mraky zkušeností. Pár psů z jiných chovek jsem viděla, ale podle nich nechci soudit celou chovku a být neobjektivní, i když pozitivně. Výstava by Ti mohla taky trochu pomoc, co jsem byla v Letňanech, tak většina psů v poho, ale pár (dva nebo tři) si tam propichovali ocas břichem, jedna se dokonce pos*ala. Nebo se přímo domluvit s nějakou chovkou a jet se k nim podívat:)

veruha: pozvání na facebooku:) Buď počasí nebo i třeba chodíš v blbou dobu. Já mám občas u nás v parku taky problém někoho potkat. I se třeba stalo, že bělouše, který bydlí asi o dva bloky dál, jsem potkala až když mu byl rok!
Za pochvalu videjka děkujeme. Trošku dámička to je, vrčela jen jednou v životě:D Ona to bere spíš jako hru, není do toho příliš zapálená, necupuje to, pere se o to, ale furt je to takový vlažný. Ale za poslední necelej půl rok jsme udělali dost pokrok. Bych ráda zas jela do Chlístovic, by mne zajímalo co by Roman řekl...:)

1.3.2012 22:04
saina

XXX.XXX.237.229

Holky, skoro nevím, zda se vám mám přiznat, co jsem provedla. Už teď se stydím. Ale říkali sjme si, že trochu pomlžeme tomu druhému oušku si stoupnout a ........ že mu odlehčíme chlupama. tudíý ostříháme. No ajko obvykle když stříhám mi ujely nůžky, takže to má kratší než jsem chtěla a samej zub. Snad to rychle doroste, vypadá hrozně ubohounce a to jsem fakt nechtěla. :( Dobrý rada - fakt to nikdy nedělejte, za ten pohled ot enstojí, ikdyby to nakrásně fungovalo. :D

1.3.2012 22:37
lusta

XXX.XXX.173.216

Saina: Se bojíš, že se mu nezvedne? My s tím problém tedy neměli, takže nemůžu radit. Uši ke konci dvou měsíců stály obě a už nespadly, ale říká se, že s přezubováním mohou "plandat".

2.3.2012 08:26
axl

XXX.XXX.43.64

Ahojte vsichni! Priznam se. ze jsem vase vsechny prispevky necetla. Ale zkusim to. Nemate nekdo pejska od pana Cvanhaly a pani Eliasove z Ochoze u Brna? V cervenci to bude 6 let, co se jejich fence Bare narodilo 6 stenat. Bara byla nalezenec, takze bez PP. Jednoho pejska si nechali, zbytek sel do sveta. Jeden Dan,do Blatnice pod sv. Antoninkem a pak nekam dal, o zbytku nevim. Tatka tech chlupacu byl nas Axlik a tak bych rada vedala, jak se maji. Diky moc za pripadne info. Ivet

2.3.2012 09:01
saina

XXX.XXX.237.229

Lusto, ani ne že bych se vysloveně bála, ale nemůžeme se dočkat, až to bude stát oboje, prootže pak bude asi úplně nejsladší a nejkrásnější za svůj život. Řekla byhc, že jsem právě udělala jednu z těch chyb, co člověk vždycky ,,napráská u prvního psa". :D Takže přestávám řešit kulky, páč s tímhle uchem na výstavu stejně nemůžem, dokud to nepřelíná do dospěláckýho a to asi nestihneme ani do Letňan. :D Tak jen doufám, že mu tím ofikaným uchem neudělám nějaké zdrav. problénmy a že jen bude vypadat uboze a juá jako blbec a tyran. :D K tomu plandání - ono už den po přivezení, tzn přesne 8. týdnů a den jendo stouplo a od té doby stojí úplně stabilně a pořád. A druhé naopak stabilně a pořád ani ťuk.

2.3.2012 16:51
anies

XXX.XXX.1.228

Ahooj :))

Sai: to mas v pohode s tim vyspanim :)) .. Je to s nim nekdy fakt vo nervy :D .. Srst doroste :D :D :D A ucho stoupne :))

Já se doma zase nudím a tak Cara učím ptákoviny :-) http://www.youtube.com/watch?v=jlclfxNUwKY :-)

3.3.2012 20:23
saina

XXX.XXX.244.89

Caroš je slaďoch, to se musí nechat! :)

Holky, co byste cvičili s jedenáctitýdenním mimčem? Zatím máme a procvičujem sedni, lehni a přivolání, odvolávání od všeho možného. Je to dost? Vím, že v tomhel období se má hlavně hrou upevňovat důvěra a vztah, nechci Kenjina nějak přehltit, ale ani nudit a něco zanedbat. Co myslíte, takhel ej to dostačující zatím?

Jinak dneska jsme byli na chatě stříhat stromy, to byla sranda. Kenj asi hodinu a půl v kuse lítal, hrál s náma na honěnou, kradl nám větvičky, lovil v blátě myšky nebo co, a doma pak padnul jak podťatej a leží a leží a leží. :) Přidám foto, až na to enstojící ucho je strašně vlkatej :))))

4.3.2012 09:17
veruha

XXX.XXX.28.67

Anies: Pilný žáček, ten Carouš :). Vidím, že za piškot taky cokoliv :D. Taky musím Balta a jeho cirkusové kousky natočit. Nějaké cvíčo na zkoušky se dlouho nekonalo, tak jsme v době rekonvalescence cvičili blbiny, aby se aspoň nějak psychicky znavil.

Sai: Neboj, ucho se postaví. Baltovi se taky postavilo o něco později, byl dlouho plachťák... Já ho taky šmikla, na hlavě se mu do chlupů dostal nějaký bordel a nešel dolů, tak přišly na řadu nůžky. Jsou to asi 3 měsíce a furt tam má zub. No, s tím sestřihem na noze se mu to stejně ztratí. :-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík