petas
napsal(a):
A to byl jako malé štěně považován za bernardýna...
...a poté v v pubertě za vlkodava, barzoje nebo jiného chrta
petas
napsal(a):
A to byl jako malé štěně považován za bernardýna...
Jéé, my jsme jako štěně byli taky bernardýn
Ale pecka největší - měli jsme jezevčíka a krysaříka a přivezli jsme si štěně australáka. A sousedův vážně myšlený dotaz: " To štěně se narodila těm dvěma původním, že? A já myslel, že to jsou oba pejsci."
zuzina
napsal(a):
Jéé, my jsme jako štěně byli taky bernardýn
Nádhernej
Já jsem váhala mezi borderkou a ausíkem, nakonec mám borderku, která vypadá jak AU
Jinak doma máme ještě dědečka kokršpaněla (14let) a 3toy pudlíky, takže dítě sme nebyli...naštěstí
To spíš naše malá Jack Ruslice bývá označována za štěňátko BOC. (podotíkám - pes a navýc kastrovaný) dle mého naprosto rozdílní velikostně, barevně, stavbou, srstí i celkovým vzhledem, ale lidem to prostě nevymluvíte
Mě se stal taky docela vtipnej moment.
Jdu si tak po městě, bez psa. A narazím na lidi co bydlí kousek od nás a na vodítku smykem táhnou štěně brazilské fily. Tak jsem se začala mírně křivit a roztíkat a řikám - můžu si ho pohladit prcka malýho... Prej ,,no jasně,,.
Tak jsem se poskládala k zemi se slovama ,,vy jste si koupily brazilskou filu,,?
A bylo mi odvětěno - ,, No víte, nám se tak strašně líbí ten váš pes, že sme si to plemeno pořídily taky,,
Tak jsem se tak zvedla od muchlání prcíka a řikám ,, To máte dobrý no, ale já mám bordeauxskou dogu, né brazilskou filu,,
No krve by se v nich nedořezalo, a vypadaly, že štěně vezmou a normálně vrátí Jakej měly výraz v očích.
Před mnohy lety jsem měla psa - německého krátkosrstého ohaře a fenu azavaka. Potkala jsem lidi, nesmírně je obdivovali a ptali se, co je to za rasy. Říkám, že pes je německý ohař a fena chrt ze Sahary, z Afriky. Nevěřícně zírali a pak padla otázka : "A jak se ti dva psi mezi sebou domluví?"
tak mojeho 1. chlupáče nejčastěji nazývají maxi pes fíík to se ani nedivím nebo medvěd a zbytek lidí radši nehádá.a když poslouchám rozhovory o mojem Druhém tak se u toho hodně bavím :)většinou se to nese v tomto duchu:ty nevíš náhodou co to je za krásného psa? no to je přece to plemeno no jak se řekne mám ho na jazyku je to strašně vzácný ,u nás snad ani nejsou. To je divný že ho neznám a není to náhodou kříženec ?no to teda není se na to podívej tohle je krásný zástupce toho plemene :D to mě dokáže pobavit....a taky říkaj že je to liška atd...
floyd
napsal(a):
Před mnohy lety jsem měla psa - německého krátkosrstého ohaře a fenu azavaka. Potkala jsem lidi, nesmírně je obdivovali a ptali se, co je to za rasy. Říkám, že pes je německý ohař a fena chrt ze Sahary, z Afriky. Nevěřícně zírali a pak padla otázka : "A jak se ti dva psi mezi sebou domluví?"
To je krásný :DDD
Uživatel s deaktivovaným účtem

když sem byla malá holka měli jsme doma boxera a dědeček měl malého bílého špice, jednou když sem vedla venku oba pejsky zastavili mě nějaká rodinka a ptali se ten malej to je jeho štěňátko , tehdy mě to pobavilo už jako sotva desetiletou
No já mám prý kokra kříženého s dalmatinem :-D A on to je anglický špringr španěl ;-) Případně ještě některé děti volají: "Jé, kravička!" :-D
U čuvače nám ve třech měsících sousedka řekla, jé ten Váš bišonek je asi kříženej, začíná mít nějaký dlouhý nohy.
Lajku nikdo nezná. Většinou je to hezký voříšek, křízenec ovčáka se špicem, nebo šiperka. Ale když si myslí že je to karelský medvědí pes, tak už jsou hodně blízko.
tetrivek
napsal(a):
U čuvače nám ve třech měsících sousedka řekla, jé ten Váš bišonek je asi kříženej, začíná mít nějaký dlouhý nohy.
Lajku nikdo nezná. Většinou je to hezký voříšek, křízenec ovčáka se špicem, nebo šiperka. Ale když si myslí že je to karelský medvědí pes, tak už jsou hodně blízko.
Ještě jsme byli u jednoho veta s lajkou, a ten se mě zeptal jestli to není australská kelpie, řekla jsem mu že je to lajka, lovecký pes, a on se mě na to zeptal jestli taky nahání ovce
Moje ZSL je sibiřský husky, kříženec BOM(nevím proč?), vlčák, nebo taky ořech.....jo a taky ji kdosi doporučoval k ovcím. No ne že by se jí to nelíbilo...
No to by člověk opravdu sám nevymyslel takové kombinace a vskutku "chytrá" označení
No naši malou nazývají Seznam, což je vlastně správně... ale najdou se i názory kříženec jezevčíka nebo prostě kříženec. Někdo občas zvládne říct menší parson (má krátký nožičky), což mne udivuje, že znají Parsona ,ale Jacka ne jednou se mě dokonce nějaká pání, co za sebou táhla ASI bišonka frisé - barevného, ptala, proč toho svého bišonka tak razantně a nepěkně stříhám
Jako majitelka československého vlčáka jsem samozřejmě zvyklá na "vlka".
Ale dostalo mě, když jsme byly s kámoškou a její kříženkou SHxNO na výletě, oba psy v postrojích. Přišel tatínek s dítětem a důležitě ukazuje "tohle je vlčák (ukázal na kamarádky SHxNO) a tohle je husky (ukázal na mého vlčáka). Kamarákda nevydržela a odpověděla"Ne, tohle je vlčák a tohle je husky.."
A pak tedy když jsem hlídala kamarádce tervíka a NO jsem se obvykle dozvěděla, že tervík je určitě štěňátko toho Čsv a NO..
petas
napsal(a):
No to by člověk opravdu sám nevymyslel takové kombinace a vskutku "chytrá" označení
No naši malou nazývají Seznam, což je vlastně správně... ale najdou se i názory kříženec jezevčíka nebo prostě kříženec. Někdo občas zvládne říct menší parson (má krátký nožičky), což mne udivuje, že znají Parsona ,ale Jacka ne jednou se mě dokonce nějaká pání, co za sebou táhla ASI bišonka frisé - barevného, ptala, proč toho svého bišonka tak razantně a nepěkně stříhám
Seznam byl kříženec pravděpodobně českého strakatého psa z útulku. Neměl s russlem nic společnýho.
Jinak u mě thajku poznal za ten rok a půl teprve jeden člověk. Kterej dle svých slov trávil delší dobu v thajsku. Jinak je to pro každýho nedorostlej kříženec ridgebacka. Pěkně drahej vořech teda.
Tak já mám podle skoro všech lidí co potkáme naprosto úžasného "kříženečka, kdepak jsem ho vzala?" a jedni známí tvrdili, že je to hyena bonsaj :-))) (ale to byl vtip). Za ty dva roky co ho mám, v něm cairn teriéra poznali snad jen dva lidi ( a ti ho mají taky doma). nejhorší bylo období kdy se mu zvedaly uši - to měl jedno dole a druhé vztyčené a fakt jak kříženec vypadal :-)))
Ostříhanej špic,kočka,medvídě,kříženec.Do správného se z laiků netrefil zatím nikdo.
Arseilo, prosím prosím, co je zač to roztomilé černé ( tmavě hnědé? z fotky to moc poznat nejde )? Když jsem jela na zkoušky na VŠ- v sobotu když se konala národní výstava v brně, tak vedle mě dvě podobné potvůrky stály v šalině a já hlupák jsem se styděla zeptat na rasu. Tak snad se to dozvím teď :).
kobylkalucni
napsal(a):
Arseilo, prosím prosím, co je zač to roztomilé černé ( tmavě hnědé? z fotky to moc poznat nejde )? Když jsem jela na zkoušky na VŠ- v sobotu když se konala národní výstava v brně, tak vedle mě dvě podobné potvůrky stály v šalině a já hlupák jsem se styděla zeptat na rasu. Tak snad se to dozvím teď :).
já bych tipla šiperku
Taky tipuji šiperku. :) Jinak - moje plemeno tu sicu už bylo, ale já mám více štěstí na lidi asi, neb jsme zatím byli samojed a špiclík. Což je v tomhle věku dost pochopitelné... :)
petas
napsal(a):
Tak snad nebude vadit.. pokračujte
Dobře, že pokračuje nejlepší diskuze....
Už jsem byla v první, ale znova jsme šli a říkala maminka dítěti :,, Hele...to je ten mám to na jazyku...jooo to je labradór křížený s RR". Dívala se na mně a já na to :,, Nééé...to je kříženec". Chvíli se dohadovala, že prý ne že má na zádech pruh, že prý labradór tam je čokoládový, že prý se nevyznám v plemenech že jsem neználek. (já měla vztek, protože se o plemena psů zajímím od 5 a znám skoro všechny - SKORO.
Odešla jsem... A další den. Jedna paní s chlapečkem :,,Miláčku pozor to je ta krvelačná bestie, že si jí mám držet dál od jejího syna"...
Mám vztek můj pes, jak jsem už psala minule by neublížil ani mouše a navíc, když budu s pitbulem chodit na cvičák a cvičit ho naučím ho socializaci, tak by měl být hodný.
Potkala jsem jorkšíra začal, tak štěkat na mého psa (nic proti jorkšírkům).
No nic.... Tahle diskuse je fakt nejlepší.
Chválím toho kdo jí vytvořil.
Opravdu se bavím !
Můj první pes (za totality) byl trp.bílý pudlík - když byl stříhaný na moderní střih tak si ho nepletli ,ale když jsme ho stříhali na klasiku (s oholeným zadečkem a bambulkama ) tak mu říkali pavián . Mu to nevadilo a pro nás to byl opravdu praktický střih ,a tak trochu provokace pro lidi - pudl exhibicionista .
Pak jsem si pořídila trp.pinče - prostě netopýr - uši jak rogalo ,navíc chytala mouchy - takže měla i přezdívku -mucholapka.
A teď jsme v okozlení úžasného torpéda v nevinném převleku.
Zkuste tipnout .
so24
napsal(a):
Opravdu se bavím !
Můj první pes (za totality) byl trp.bílý pudlík - když byl stříhaný na moderní střih tak si ho nepletli ,ale když jsme ho stříhali na klasiku (s oholeným zadečkem a bambulkama ) tak mu říkali pavián . Mu to nevadilo a pro nás to byl opravdu praktický střih ,a tak trochu provokace pro lidi - pudl exhibicionista .
Pak jsem si pořídila trp.pinče - prostě netopýr - uši jak rogalo ,navíc chytala mouchy - takže měla i přezdívku -mucholapka.
Zkuste tipnout .
Silky teriér
Díky - konečně někdo znalý (tady jich je určo více než na ulici).
Podle lidí je to jorkšír L nebo XL .
A ještě mě baví když mi radí - ,,tak ji taky ostříhejte jako se jorkšíři stříhají - pěkně oholit srojkem a je to - vždyť jí musí být horko (v létě) . "
Ještě jí manžel říká potkan to když příjde zablácená a mokrá z procházky ( u nás se říká - mokrý jak šťur-potkan) a když vesele pobíhá a štěká s vyceněnými tesáky (mini) tak mi tak trošku připomíná čupakabru - to musím vyfotit!
so24
napsal(a):
Opravdu se bavím !
Zkuste tipnout .
Silka
Nechápu to, ale můj pes je tradičně kolie
Když byl štěňátko, dokonce ho titulovali jako leonbergera nebo chrta. Nebo taky jako lišku
. Ale nejčastěji je to prostě kříženec "vlčáka (jakože NO) a kolie" ostatně jako každý tervueren
A tady je ještě postavička.. nevím nevím, ale kolii v tom pořád nevidím
Krasavec. :) Sice bych žádného belgičáka nikdy nechtěla, ale co s epodívání se týče, mám pro ně slabost. To máte tak - jak asi ten laický psoználek typu Všechno vím, všechno znám uvažuje? Koukne a říká si: hmmmm....úzkej čumák a dlouhá srst, to je jak Lassie a to byla kolie, to vím. Ale zase barvou maličko hraje do leonergera -. co na tom, že ten vypadá úplně jinak, je tu ta barva! No a protože neznám žádné takovéhle plemeno, tak to musí zákonitě být kříženec!
Kolie a BOT, no jasně vždyť jsou si tááák podobní Taky to poslouchám když jdu bez kolie jen s tervičkou
Když už pak vidí to "neidefitikovatelný" s kolií pohromadě, tak už kolii,či kříženou kolii moc netipujou, ale i tací se najdou:)))
jafar
napsal(a):
Našemu psovi lidi běžně říkají ovečka, nebo kříženec pudla.
Máme to stejné.. Taky máme ovečku, křížence pudla..
přitom je to Curly Coated retriever
Mám doma flat coated retrívra a když jdeme na procházku tak vždy slyším jé to je krásný kříženec labradora a zlatého retrívra, nebo je to dlouhosrstý černá labrador :) nebo jsme dokonce podle pár lidí byli ang. setr. Jednou jsem dokonce potkala jednoho pána a ten mi tvrdil že je to irský setr a když jsem mu řekla že je to falt retrívr tak mi ještě nadal že neznám plemena a že bych měla otevřít oči a podívat se co to mám vlastně doma...
1) „Vidíš, to je on, toho si pořídím, to je samojed"
2) „Před náma krásný lední medvěd"
3) Když byl malý tak typy typu zlatý retrívr bych ještě brala
4) „Koukej, to je ten z reklamy, co dělá pevná hovínka"
5) Potom typy kolejdoucích jako je bernardýn a podobná "hovádka"
6) Na cvičáku mi řekli, že na křížence pyrenejského psa skáče nějak vysoko
7) „Paní, co to máte za pejska, to je jorkšír?" Vzhledem k tomu, že pán seděl u vinného sklípku to chápu
Nevěřila bych kolik lidí nedokáže poznat toho meho. Spousta lidí se mě ptá jestli je to opravdu vlčák ( na to odpovídám je to německý ovčák ) podivují se na d tím, že je černý a takový jiný než ten REX z televice
no a samozřejmě rotvík s ocasem je taky pro dost lidí oříškem Nejvíc je udivuje a zaráží fakt, že netahá břicho po zemi a proboha proč má ten OCAS !! Na to odpovídám, že jsem se bála, že by přepádaval při skocích
hehe a tenhle vořech je jasnej pro děti je to štěnátko toho velkeho ( myslím tím rotvíka) kupodivu někdy i pro dospělý
Chudák nikdo nepozná, že je karlovarský honič
Airen

XXX.XXX.248.136
U mého AUO- to byl často kříženec huskyho a dalmatina, poté se semnou jedna slečna v tramvaji dohadovala že je to stoprocentně BOC, že to přeci pozná :-D A jelikož už nás dost nudili dotazy na to co je za plemeno tak začal přítel lidem, kteří se vyptávali říkat, že je to ,,pes s očima duchů'' což je defakto pravda a nevěřili by jste ty pohledy lidí, kteří nás měli za totální blázny a magory:-D Jednou se pak semnou ještě pán dohadoval, že když je to australský ovčák tak že určitě musí pást v Austrálii klokany a jak že se mi ho povedlo dostat do ČR :-D
No a u naší BOC si dost často myslej, že je to štěně našeho australáka a že náš pes je tak ve skutečnosti fena :-D
A u nás to je. Jé vy máte krásnýho ovčáka. To není ovčák ale hovawart. No jo to je ale přece skoroovčák, ne????
a to jsem nechtěla zlatýho HW, aby si to lidi neplatli s retrívrem.
serigala
napsal(a):
7) „Paní, co to máte za pejska, to je jorkšír?" Vzhledem k tomu, že pán seděl u vinného sklípku to chápu
no jj jak by jorkovi z oka vypadnebo že by to byla přerostlá čivava???
Moje miláčky nejčastěji děti označují jako medvědy :) Jinak dospělý se většinou ptají co je to za rasu. Nebo si myslí,že je to novofundlanský pes či leoberger :), když jim řeknu že jsou to kříženci čau-čau tak se diví, že čau-čau je přece menší.
Jinak mám ještě trpasličícho pinče a když jdeme na vycházku tak se každý ptá jak spolu vycházejí, jestli ti velcí ho nechtějí sežrat, tak se směju, že spíš ten malý chce sežrat ty velké a všechno jim bere :D
judy12
napsal(a):
Moje miláčky nejčastěji děti označují jako medvědy :) Jinak dospělý se většinou ptají co je to za rasu. Nebo si myslí,že je to novofundlanský pes či leoberger :), když jim řeknu že jsou to kříženci čau-čau tak se diví, že čau-čau je přece menší.
Jinak mám ještě trpasličícho pinče a když jdeme na vycházku tak se každý ptá jak spolu vycházejí, jestli ti velcí ho nechtějí sežrat, tak se směju, že spíš ten malý chce sežrat ty velké a všechno jim bere :D
Tak ještě fotka celých medvídků :D
MySpaceGoat

XXX.XXX.110.12
Tak dokud byla naše dobrmanka malá a měla plachty, tak mi řikali jakýho mam krásnýho jezevčíka... jinak se nemůžou rozhodnout mezi dobrmanem a RTW, dvakrát se mě už plati, jestli je to čistokrevná doga
MySpaceGoat

XXX.XXX.110.12
a co se bratrovo psa týče, tak nedávno ho nechal před obchodem a šel nakoupit. Když vyšel po chvilce ven, tak viděl u psa jakousi paní, jak se se psem pusinkuje a mazlí a povídá mu : "vy máte tak krásnýho a hodnýho pejska, to je štěňátko labradora, že??"
Když jí bratr informoval, že to je staford kříženej s pitbulem, tak jí málem vyskočilo srdce, zmodrala, ztuhla a pak utekla
MySpaceGoat
napsal(a):
a co se bratrovo psa týče, tak nedávno ho nechal před obchodem a šel nakoupit. Když vyšel po chvilce ven, tak viděl u psa jakousi paní, jak se se psem pusinkuje a mazlí a povídá mu : "vy máte tak krásnýho a hodnýho pejska, to je štěňátko labradora, že??"
Když jí bratr informoval, že to je staford kříženej s pitbulem, tak jí málem vyskočilo srdce, zmodrala, ztuhla a pak utekla
Mou černobílou šeltii si už dvakrát spletli s kočkou a jednou dokonce i s jezevcem.
Byli jsme na střelbách,( takže všude samí myslivci, že ) a jeden z nich povídá, to je krásný Ridgeback
Moje fena kavkazského pasteveckého psa je běžně leonberger,občas šarplaninec,někdy taky divnej bernardýn ale nejvíc mě dostal pán,který se semnou hádal,že je to bernský salašnický pes,že to musí vědět,že je chová....to bych ty jeho psy (ne)chtěla vidět
Další můj pes je kříženec..u něj mě nejvíce dostala věta: "tak to je luxusní staford,takhle mají vypadat"..málem jsem spadla na zem když jsem to slyšela..
No a u pitbullky to je taky veselé.Když měla cca 3 měsíce,často jsem slýchávala "jé,kjásnej labrador".Jednou jsem s malou byla venku a došla k nám starší paní a začla se s malou mazlit,když se mě ptala,jak je labrador starej,tak jí říkám,že je to 3měsíční pitbull,to jste měli vidět tu reakci,paní rychle vstala,uskočila od štěněte a začala mi vyčítat že mám takový bojový plemeno..šla jsem z toho do kolen..
Dneska už má skoro rok a půl a vesměs to lidi poznají,ale taky se občas setkávám s tím,že je to stafbullík
arsiela
napsal(a):
a ještě jeden tentokrát zas přerostlá čivava
původně čivava, pak v něm dost lidí vidělo čivavu s russlem, ¨buldočkem, mě by zajímalo co to je, ale každopádně voříšek za 5000
jitka46
napsal(a):
původně čivava, pak v něm dost lidí vidělo čivavu s russlem, ¨buldočkem, mě by zajímalo co to je, ale každopádně voříšek za 5000
další co nepotřebuje PP, pak vyhodí 5 litrů za vořecha, kterých jsou plný útulky, stál by Vás 10 x míň a ještě by jste udělala dobrej skutek
cinkalu
napsal(a):
další co nepotřebuje PP, pak vyhodí 5 litrů za vořecha, kterých jsou plný útulky, stál by Vás 10 x míň a ještě by jste udělala dobrej skutek
tak pro upřesnění, já jsem žádný prachy nevyhodila, ale dostala ho jako dárek, zaplatit museli ti dárci. a měl /a/ byste spíš posuzovat ty co prodávali, že se sprostě zachovali a ne mě. A to že jde o "vořecha" se dalo těžko poznat. A jenom tak pro zajímavost, vy už máte psa z útulku, když jste tak dokonale chytrej/á/....?????????
jitka46
napsal(a):
tak pro upřesnění, já jsem žádný prachy nevyhodila, ale dostala ho jako dárek, zaplatit museli ti dárci. a měl /a/ byste spíš posuzovat ty co prodávali, že se sprostě zachovali a ne mě. A to že jde o "vořecha" se dalo těžko poznat. A jenom tak pro zajímavost, vy už máte psa z útulku, když jste tak dokonale chytrej/á/....?????????
kdyby Ti prodávající neměli hloupé kupce neměli by komu prodávat a tudíž ani důvod množit. Vaše věc, jen mě pořád zaráží co jsou hlupáci ochotni zaplatit za křížence, kterých je všude mraky. Útulkáče nemám, já si ráda připlatím a kupuji s PP
cinkalu
napsal(a):
kdyby Ti prodávající neměli hloupé kupce neměli by komu prodávat a tudíž ani důvod množit. Vaše věc, jen mě pořád zaráží co jsou hlupáci ochotni zaplatit za křížence, kterých je všude mraky. Útulkáče nemám, já si ráda připlatím a kupuji s PP
tak s kupujte s papírama, když nevíte co s prachama. Apropó láska ke zvířeti není o papírech a ušlechtitých předcích.což mimochodem ví také každý "hlupák" Pokud tady hodláte někoho urážet, tak na tomhle webu nemáte co dělat. ... a pokud vím, ta já se ptala "normálních" lidí na názor ohledně rasy a ne na dementní poznámky, sbohem
cinkalu
napsal(a):
myslím, že toto téma bylo zadané proto, aby sem dávali fotky svých psů a napsali, s čím si je lidé spletli.....o psech s PP nebo bez PP či voříšcích je spousty jiných témat, kde se můžete angažovat
My jsme nazýváni hlavně medvědem, ale co si lidé asi nejvíce pletou je jeho věk :) .. Kolik byste mu tipli? :) ..
A ještě jednou :) .. Blek :) .. Omlouvám se za špatné otočení fotek ..
Moje 3 letá fenka kříženec krysaříka a trp.pinče,ale je spíš jako silnější krysařík.....podle lidí buď štěně dobrmana nebo čivava a když byla štěně a měla ještě uši dole,tak mi jedna paní řekla že je to jezevčík
verkess
napsal(a):
Moje 3 letá fenka kříženec krysaříka a trp.pinče,ale je spíš jako silnější krysařík.....podle lidí buď štěně dobrmana nebo čivava a když byla štěně a měla ještě uši dole,tak mi jedna paní řekla že je to jezevčík
Myslela jsem si, že lidi jezevčíka poznaj, přecejen je to celkem profláklý plemeno. Známí mají braku a někteří lidé, co znají nás i známé si mysleli, že naše štěně jezevčíka je štěně právě těch brak. Budiž, to bych možná jesště brala, ale když za mnou přišli lidi a začali se rozplývat, jakýho to mám krásnýho kíženečka, myslela jsem, že mě omyjou
Ashin

XXX.XXX.234.220
uzilek
napsal(a):
No já mám prý kokra kříženého s dalmatinem :-D A on to je anglický špringr španěl ;-) Případně ještě některé děti volají: "Jé, kravička!" :-D
Jéé krásnej špringlík:) Já mám doma špringlíka také, pak borderku a papilonka a jednou mě zastavila rodina a konstatovala: No to je úžasná rodinka, mamka, taťka a děťátko Taky jsem se pobavila:)
Ashin

XXX.XXX.234.220
arsiela
napsal(a):
a ještě jeden tentokrát zas přerostlá čivava
Jé, nádhernej papilonek!:) Doma mám fenku, pak špringlíka a borderu :)
Ashin

XXX.XXX.234.220
papilonek :)
je tak to můj byl taky bernardýn a to je red merle, ale na veterinářku, která se mě s vážným výrazem zeptala zda je to zase fundland, to fakt nemá
sara11
napsal(a):
Mou černobílou šeltii si už dvakrát spletli s kočkou a jednou dokonce i s jezevcem.
Před cca 14lety jsem se pohádala s "chovatelkou, které prošlo pod rukama spousta plemen" o tom, že můj tricolorní šeltiák je šarpej a určitě máme doma z výstav i nějaké šampióny protože je ukázkový typ svého plemeneJela jsem tenkrát z mistrovství republiky šeltií v agi a tak jsem jí ukázala pohár. No, nevěřila mi...
serigala
napsal(a):
Hodně nemám ráda jorkšíry, ale ten váš, ten je fakt úžasnej. Ten by se mi sakra líbil
Tak toto je prosím Novofudlanský pes.. Tedy, aspoň podle nějakého znalce psů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Včera mě dorazila cca šestnáctiletá slečna s maminkou když řekla našemu corgimu (18 kg) - hele jorkšírek. Nemohla jsem věřit vlastním uším. Manžel to slyšel taky, takže halucinace to nebyly. Žádný jiný pes v dohledu. A na zpáteční cestě důchodkyně pravila - no tyhle baseti jsou ale divný. (To bych snad i tolerovala , ale jorkšír mě zabil.)
taky se přidám, co byste tipli? Zatím všude vede voříšek jak vyšitej :-D
Máme doma poměrně krátce štěňátko anglického buldoka. Za těch pár dnů ho poznali pouze dva lidé. Ostatní si mysleli, že je buď francouzský buldoček, boxer a nebo dokonce sharpei. :D
My jsme od malička černý labrador (!!) nebo kříženec retrívra a labradora, protože černý německý ovčák prostě neexistuje. :D Hlavně u chlapa, co měl doma ovčáka mě to pobavilo. :D
Nedávno jsme si přivezli štěňátko dalmatina. Psali jste tady, že toho si nikdo nesplete, taky jsem si to myslela, ale chyba lávky. Hned asi druhou vycházku jsme potkali partu výrostku a:
,,Hele, stafík!"
,,No jo, ale jakej pěknej.."
Proč proboha?
Už jsem sem jednou přispívala (nebo do podobného tématu), ale včera na procházce mě odzbrojila paní s labradorkou. Šli jsme s naším jezevčíkem do lesoparku a paní už z dálky říká svojí fence: "Běž si jenom čuchnout, je to ještě miminko... malý miminko..." Vzhledem k tomu, že prckovi je pět let, mě to pobavilo... Řekněte: není to krásně štěňátko? :D
Častokrát je označována jako Bernardýn, Kavkazák, už byla i Moskevský strážní pes, ale myslím, že na svého otce je docela podobná, můžete zkusit hádat, poradí, že jsou 3 :)
Na mého psa Akita inu nejčastěji slíchám že je to hasky nebo malamut což bych pochopila ale nechápu jak v něm někdo může vidět čau čau, středoasiat, kavkaz, leonbergr, kolie, divně zbarvený německý ovčák což bych řekla že většina lidí by tyhle plemena mohla poznat a některé poznámky typu "jé dívej na tu krásnou ..... (jedna z uvedených ras)" mě celkem zarazilo.
Taky když chodím na procházky s pudlíkama a akitou tak šel pán s holčičkou a pán říká dívej ti malí jsou děti toho velkého pejska, to že tam není žádná podoba pudlíci viditelně staří a že akita je pes navíc nevykastrovaný a když akity nosí ocas stočený nahoře takže i dobře viditelné pohlaví, pána nijak nezarážela.