Zdravím,
mám takový netradiční dotaz. Máme v předsíni plynový kotel a rádi bychom tam nechávali budoucí štěně o samotě, pokud budeme pryč ( pro rejpaly - nebude v uzavřené místnosti s kotlem , pouze bude vstup do kuchyně opatřen ohrádkou ). Máme malý byt a jiná místnost nepřipadá v úvahu. Bohužel hadice od kotle jsou dost nízko u země a já mám strach, aby s nimi něco neprovedl. Žádnou skříní to zahradit nemůžeme. Má někdo nějaké tipy, co by bylo nejlepší? Napadá mě akorát kolem hadic vybudovat nějakou plastovou ochranu a nasunout to na ně, ale zase by to asi mělo větrat.
Pro větší názornost přidávám fotku kotle ( ta lavice půjde pryč a ty kabely od modemu budou vést nad kotlem ).
Říkám si, že se tu třeba najde nějaký šikovnější nápad, víc hlav víc ví :) Díky předem za odpovědi :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych nechala udělat ( u truhláře, nebo kutila ) dřevěné ozdobné žbrdlení ( něco jako je na té lavici ten spodní rošt ) od země až ke kotli. Dokonce by to asi vypadalo líp, než takhle. Bývalo to třeba v bytech před ústředním topením, aby bylo schované.
Pod úroveň těn hadic bych na délku té zdi našroubovala ,,prkno,, Z toho prkna pak vyvedla do prostoru dřevěné tyčky - aby to vůči zdi dělalo půl písmenka V a do spodní výšky toho kotle bych to V nahoře ukotvila opět do zdi. Až štěně odroste, tak to odděláte. Bude to vypadal jak ,,krmelej pro koně,, Aby jsme si rozumněly. Takže kdyby nato štěně skočilo, bude to mít ,,vracecí,, efekt.
Ikdyž? Jaké plemeno to bude?

ty jo to neni blbej dotaz, taky plánuju další psisko a kotel máme teprve od loňska a ve psí místnosti tak tohle mě teda nenapadlo to budem muset dořešit
Jinak - nevím, jak to bude s uchycováním toho prkna. Celkem se do té zdi s kotlem bojím vrtat, ať náhodou nenarazím na nějaké vedení Zatím jsme pod hadice upevnili pomocí stahovací pásky jeden díl klece, který máme od králíka. Takže by se na to štěně dostat nemělo, dokud nepovyroste.
albinka b
napsal(a):
Díky za odpovědi, ta od Sabiny mě docela zaujala hlavně kvůli tomu, že bychom si to nějak mohli vyrobit doma. Prkna právě máme rovnou dvě, takže to není vůbec špatný nápad. Jinak se jedná o labradora :-)
Nechci sýčkovat, ale aby vám ty dřevěné tyčky labrador nezbaštil. Naše malinké, něžné, tehdy ani ne tříměsíční labradoří štěňátko nám v nestřežené chvíli (cca dvouhodinová nepřítomnost) ujedlo kus stolu z tvrdé dřevotřísky velikosti cca 3x5 cm - jak potom rostla, tak byly škody samozřejmě ještě větší, byli jsme i vytopení. Tohle plemeno když se pustí do renovace bytu, tak to bere opravdu důkladně, známé labradorka (intenzivně pracovně využívaná, žádný nudící se gaučák) mimo jiné neopravitelně rozebrala sporák. Takže bych uvažovala o něčem festovnějším než dřevěné žbrdlení...

kolemjdouci2
napsal(a):
Nechci sýčkovat, ale aby vám ty dřevěné tyčky labrador nezbaštil. Naše malinké, něžné, tehdy ani ne tříměsíční labradoří štěňátko nám v nestřežené chvíli (cca dvouhodinová nepřítomnost) ujedlo kus stolu z tvrdé dřevotřísky velikosti cca 3x5 cm - jak potom rostla, tak byly škody samozřejmě ještě větší, byli jsme i vytopení. Tohle plemeno když se pustí do renovace bytu, tak to bere opravdu důkladně, známé labradorka (intenzivně pracovně využívaná, žádný nudící se gaučák) mimo jiné neopravitelně rozebrala sporák. Takže bych uvažovala o něčem festovnějším než dřevěné žbrdlení...
tohle plemeno jepři rekonstrukci fakt usilovné ,náš rozebral zeď že se dostal až na vodovodní trubky
, já bych to udělala raději nějaké drátěné než dřevěné protože dřevo ho asi bude svádět ke hryzání ještě víc , nebo to úplně oddělit nějakým plůtkem aby k tomu kotli nechodil ,to u nás půjde, nevím jak je to u vás.
napsal(a):
tohle plemeno jepři rekonstrukci fakt usilovné ,náš rozebral zeď že se dostal až na vodovodní trubky
, já bych to udělala raději nějaké drátěné než dřevěné protože dřevo ho asi bude svádět ke hryzání ještě víc , nebo to úplně oddělit nějakým plůtkem aby k tomu kotli nechodil ,to u nás půjde, nevím jak je to u vás.
Pro tento případ natřít dřevo proti okusu. Nebo to nechat udělaz z jiného materiálu.
kolemjdouci2
napsal(a):
Natřít proti okusu - poradíte čím? My zkoušeli speciální hořké spreje i chilli, nepomohlo nic.
Používá se to do koňských ohrad a boxů...
http://www.konskyobchod.cz/anti-bite-leovet-proti-okusu
Funguje dobře
pinoha
napsal(a):
Nechci být špatným prorokem, ale obávám se, že látka proti okusu pro koně u psů moc funkční být nemusí!
Přidávám se k doporučení, udělat to rovnou z něčeho jiného než ze dřeva.
Lucie
Četla jsem popis na stránkách výrobce - účinná látka je uvedená v Guinessově knize rekordů jako nejhořčejší látka vůbec. A pokud chutná takhle hořce pro lidi i pro koně, tak pro psy by měla taky
Ale jinak souhlas, v případě zadavatele bych na to rozhodně nespoléhala - u plynového kotle nejde jen o ohryzaný nábytek, ale o život.