Již potřetí a stojí to zato. Prvního pejska jsme měli z útulku, byl asi dvouletý, báječné zážitky. Když odešel tak jsme si jasně pořídili miminko, takového korunního prince. Měli jsme ho od šesti týdnů a dožil se téměř dvanácti let. Byl to mohutný pes, v dospělosti měl metrák, jeho puberta byla naprosto zničující, ale celý život s ním nádhera. Chtěla jsem zase pejska, velkého, mohutného a bohužel zrovna nebyla štěnda. Tak máme první fenku po třiceti letech se psy, brali jsme si ji v osmi měsících, dneska je jí dva roky a čtvrt. Je to akční hrdinka, maličká, nesmírně pohyblivá, taková Kalamity Jane. Ale doma je zlatíčko, nic prakticky neničí, zvykla si být během naší práce na dvorku, jinak je s námi. Foto je z minulé zimy, momentálně máme jen v pohybu.....
inusanka
napsal(a):
Již potřetí a stojí to zato. Prvního pejska jsme měli z útulku, byl asi dvouletý, báječné zážitky. Když odešel tak jsme si jasně pořídili miminko, takového korunního prince. Měli jsme ho od šesti týdnů a dožil se téměř dvanácti let. Byl to mohutný pes, v dospělosti měl metrák, jeho puberta byla naprosto zničující, ale celý život s ním nádhera. Chtěla jsem zase pejska, velkého, mohutného a bohužel zrovna nebyla štěnda. Tak máme první fenku po třiceti letech se psy, brali jsme si ji v osmi měsících, dneska je jí dva roky a čtvrt. Je to akční hrdinka, maličká, nesmírně pohyblivá, taková Kalamity Jane. Ale doma je zlatíčko, nic prakticky neničí, zvykla si být během naší práce na dvorku, jinak je s námi. Foto je z minulé zimy, momentálně máme jen v pohybu.....
Je nádherná
U nás jsou hned dvě Ta starší je kvůli zdravotním problémům droboučká a hubená, ta mladší, pětiměsíční je mohutná a úžasné šídlo. Povahově obě maximální zlatíčka
Tady je skoro celá smečka, chybí jen borderterierka
jj, na zádech má jezevčíka Asta usoudila, že novofundlanďanky jsem pořídila čistě proto, aby nemusela ležet na zemi, když se sluní
Jde o Au pair faundland ( jméno jsem vybírala aby nám šlo k té první, které říkáme Nanny) přes chovatelskou stanici Black Denis. Momentálně se s Nessie ( naše malá lochneská příšera) chystám na Pojizerskou výstavu, tak uvidíme co tam na ní.
tak to mi něco připomíná, protože jsme taky měli jezevčíka, a v té dobe ještě i dalšího NF bez PP, a jezevec si zase vyčůraně lehával Indymu na ocas, protože ho měl hodně osrstěný. Taky se mu nechtělo ležet na zemi, jsou nějací vyčůraní ti jezevci
Hagimu si to nedovolil, protože Hagi byl šéf
všechno to byli ale kluci.
vím o jaké spojení se jedná, tak ať se daří užívej si jí dokud to jde, rostou hrozně rychle
Letošní zimní fotky máme hodně v pohybu - asi takhle. Jinak je také z Black Denis.
Ovšem jinak zlatíčko - tady se svým " synem", toho nám pomohla odchovat, dostali jsme ho jako pětitýdenní z popelnice.
To je právě důvod, proč ji majitelka prodávala - pořídila si párek , chtěla chovat a fenečka není plnochrupá. Takže je nechovná, což nám nevadí, máme ji opravdu jako mazlíka a asi bychom nechovali. Je to naše první fena, vždycky jsme měli jenom psy, nikdy jsem fenku nechtěla, chtěla jsem zase obřího psa a mám kapesní holčičku. Pomalu dospívá a dostává rozum, včera se mi podařilo ji odvolat od mršiny zajíce v okamžiku kdy už přiléhala. Ona je dáma - do společnosti jen se zajícem nebo kočkou na krku. Někdy se sekne a do společnosti vyrazí s rybou....
ona je vlastně z toho mega vrhu, co?
blbé je, že vloha pro ztrátu zubů se může přenášet i několik generací skrytě, to by člověk musel znát všechny výsledky příbuzných psa, aby si mohl být aspoň trošku jistý, a to dost dobře nelze ale rodiče jsou snad plnochrupí, takže bych se tím tak nestresovala
chov je samé překvapení
já bych taky chtěla štěńátko, ale nějak ne a ne najít nic dle mých představ.
jj, tenhle vrh byl opravdu trošku početnější
Na mne se trošku lepí chovatelská smůla. Když jsem se s manželem dala dohromady, měl on jednoho totálně problémového hlídacího psa a já dvě výstavně úspěšné border terierky...jednu mladou a druhou už uchovněnou.
Ta starší už zaslouží svůj klid, takže ji čeká maximálně poslední vrh, chtěla jsem chovat na té mladší, ohromně nadějné, tu mi ale spoluobčani otrávili. Ukecala jsem manžela, protože chovatelská stanice je můj dlouholetý sen a chtěla bych v chovu něčeho dosáhnout, navíc výstavy mne i syna moc baví, na novofundlanďanku. Ještě dodám, že manžel je člověk z vesnice, na začátku razil takové to jeden pes na dvorku, krmenej čímkoli atd... Novofundlanďanka má zdravotní problémy vyžadující zvýšené náklady, chovná nikdy nebude. Byla jsem na prášky a muž se projevil jako miláček, pořídil mi jezevčici s PP. Zhruba v tu dobu jsem z Black Denis získala za super podmínek Nessie, s tím, že když Nanny nebude chovná, budu mít do chovu tu, novofundlanďájkům jsem díky Nannynce totálně propadla.
Takže máme najednou pět psů Z toho jednoho potížistu, jednu dámu ve výslužbě, jednoho lazara
Prostě mi to jde. Nemám ale to srdce darovat některou z holek jen proto, že nebude chovná. Jezevčice se momentálně jeví příliš drobná, tak pevně doufám, že naše milované výstavy budeme moct absolvovat s Nessie.
I to je život nás pejskařů
tak to máte taky slušný zvěřinec... smečka docela různorodá
Nanny je taky s PP?
Já měla jednoho nf bez pp a pak po 2 letech Indyho. K němu jsem přišla čistě náhodou, ani jsem netušila, kdo jsou rodiče a jaké mají výsledky atd... prostě jsem ho chtěla už od prvního pohledu a bylo mi vše jedno. Dneska už tak bezhlavá nejsem, díkybohu. A když se rozhlížím kolem a kolem, tak jsem měla možná víc štěstí než rozumu, protože fundláci tady v čr nejsou zrovna nejlepší ... Já teď hledám v zahraničí, ale není to vůbec žádná sranda skloubit krásu, zdraví, povahu a slušného chovatele... téměř nemožné. O ceně ani nemluvím, tu jen těžko polykám
jj, taky s PP Manžela obdivuju...ze začátku nebyl nadšenej z jednoho psa a teď jich máme pět. Byl nepejskař a strá škola, tak jsem v rámci přesvědčování používala argumenty jako že chov pokryje náklady na krmení atd... momentálně jsem na mateřské a on živí rodinu a ještě smečku. I proto by mne hodně mrzelo, kdyby ani jedna z holek nebyla chovná a chovatelská stanice tak vlastně zanikla
Je to paradox...těm co bezhlavě krejou a je jim to fuk se daří... já je beru jako miláčky, dopřávám to nejlepší, pečlivě jsem vybírala majitele štěndíků a jde to od desíti k pěti
Co se týče těch zubů, tak tam se to i mohlo předpokládat, to si holt předešlá paní majitelka nijak nezjistila. Ona měla chovku na bišony, chtěla něco většího a dala se na fudly. Asi si příliš nenastudovala, docela ji překvapilo i to, jak se chovají. My jsme si původně jeli pro pejska, ale ten byl už tak navázaný, že bychom s ním měli hodně práce a takový krasavec ani miláček nebyl. Zato kočička hned odhadla naši dceru a i když jsem fenku nechtěla, nakonec ji mám. Povahově je úplně krystalický NF, že Mimi bylo hodně typické tak na ní by se dala učit foundlácká mentalita. Takže nakonec jsem moc ráda, že ji máme.
Tak zuby máme všechny...pokud tam tedy nezůstal nějaký mléčný, který ještě vypadne a nenaroste. Chybí jen M3, ale hmatám bulky, takže možná ještě vyklubou i ty, i když chybět můžou