Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2012 14:29
zuzi

XXX.XXX.86.159

Ahoj, mám malou novofundlanďaní dorostenku. Je tu někdo postižený podobnou katastrofou ? :o))))

20.3.2012 14:41
inusanka

XXX.XXX.175.11

Již potřetí a stojí to zato. Prvního pejska jsme měli z útulku, byl asi dvouletý, báječné zážitky. Když odešel tak jsme si jasně pořídili miminko, takového korunního prince. Měli jsme ho od šesti týdnů a dožil se téměř dvanácti let. Byl to mohutný pes, v dospělosti měl metrák, jeho puberta byla naprosto zničující, ale celý život s ním nádhera. Chtěla jsem zase pejska, velkého, mohutného a bohužel zrovna nebyla štěnda. Tak máme první fenku po třiceti letech se psy, brali jsme si ji v osmi měsících, dneska je jí dva roky a čtvrt. Je to akční hrdinka, maličká, nesmírně pohyblivá, taková Kalamity Jane. Ale doma je zlatíčko, nic prakticky neničí, zvykla si být během naší práce na dvorku, jinak je s námi. Foto je z minulé zimy, momentálně máme jen v pohybu.....

20.3.2012 15:16
rude

XXX.XXX.13.149

taky mám, kluka novofundlandího, 5 let :-) fundlandi, to je závislost na celý život, alespoň u mě :-)

20.3.2012 15:18
ilisek

XXX.XXX.196.15

inusanka napsal(a):
Již potřetí a stojí to zato. Prvního pejska jsme měli z útulku, byl asi dvouletý, báječné zážitky. Když odešel tak jsme si jasně pořídili miminko, takového korunního prince. Měli jsme ho od šesti týdnů a dožil se téměř dvanácti let. Byl to mohutný pes, v dospělosti měl metrák, jeho puberta byla naprosto zničující, ale celý život s ním nádhera. Chtěla jsem zase pejska, velkého, mohutného a bohužel zrovna nebyla štěnda. Tak máme první fenku po třiceti letech se psy, brali jsme si ji v osmi měsících, dneska je jí dva roky a čtvrt. Je to akční hrdinka, maličká, nesmírně pohyblivá, taková Kalamity Jane. Ale doma je zlatíčko, nic prakticky neničí, zvykla si být během naší práce na dvorku, jinak je s námi. Foto je z minulé zimy, momentálně máme jen v pohybu.....

Je nádhernásmajlík

20.3.2012 17:29
zuzi

XXX.XXX.86.159

U nás jsou hned dvě :-)) Ta starší je kvůli zdravotním problémům droboučká a hubená, ta mladší, pětiměsíční je mohutná a úžasné šídlo. Povahově obě maximální zlatíčka :-) Tady je skoro celá smečka, chybí jen borderterierka :-)

20.3.2012 18:21
rude

XXX.XXX.248.133

hihi to na zádech je jezevčík? :-) to je hezký... :-)

odkud máš fenečku?

20.3.2012 20:10
zuzi

XXX.XXX.86.159

jj, na zádech má jezevčíka :-)) Asta usoudila, že novofundlanďanky jsem pořídila čistě proto, aby nemusela ležet na zemi, když se sluní :-)
Jde o Au pair faundland ( jméno jsem vybírala aby nám šlo k té první, které říkáme Nanny) přes chovatelskou stanici Black Denis. Momentálně se s Nessie ( naše malá lochneská příšera) chystám na Pojizerskou výstavu, tak uvidíme co tam na ní.

20.3.2012 21:59
rude

XXX.XXX.248.133

smajlík tak to mi něco připomíná, protože jsme taky měli jezevčíka, a v té dobe ještě i dalšího NF bez PP, a jezevec si zase vyčůraně lehával Indymu na ocas, protože ho měl hodně osrstěný. Taky se mu nechtělo ležet na zemi, jsou nějací vyčůraní ti jezevci :-) Hagimu si to nedovolil, protože Hagi byl šéf :-) všechno to byli ale kluci.

vím o jaké spojení se jedná, tak ať se daří :-) užívej si jí dokud to jde, rostou hrozně rychle :-)

21.3.2012 08:14
inusanka

XXX.XXX.175.11

Letošní zimní fotky máme hodně v pohybu - asi takhle. Jinak je také z Black Denis.

21.3.2012 08:15
inusanka

XXX.XXX.175.11

Ovšem jinak zlatíčko - tady se svým " synem", toho nám pomohla odchovat, dostali jsme ho jako pětitýdenní z popelnice.

21.3.2012 09:59
zuzi

XXX.XXX.86.159

Oni jsou prostě úžasní. loni jsem dělala domácí depositum pro jeden útulek a ta větší trpělivě snášela všechny ty útoky a nevrlosti od dočasných hostů a oplácela je tak milým chováním, že mi strašně pomohla s jejich socializací :-)
Je krásná, uchovnili jste?

21.3.2012 10:27
inusanka

XXX.XXX.175.11

To je právě důvod, proč ji majitelka prodávala - pořídila si párek , chtěla chovat a fenečka není plnochrupá. Takže je nechovná, což nám nevadí, máme ji opravdu jako mazlíka a asi bychom nechovali. Je to naše první fena, vždycky jsme měli jenom psy, nikdy jsem fenku nechtěla, chtěla jsem zase obřího psa a mám kapesní holčičku. Pomalu dospívá a dostává rozum, včera se mi podařilo ji odvolat od mršiny zajíce v okamžiku kdy už přiléhala. Ona je dáma - do společnosti jen se zajícem nebo kočkou na krku. Někdy se sekne a do společnosti vyrazí s rybou....

21.3.2012 13:49
rude

XXX.XXX.13.149

já mám pocit, že ten můj lotr nikdy nedospěje ... pořád se chová jako dorostenec :-) ale až mu pořídím kámoše, tak se snad zklidní. a mám taky vztah spíš ke psům, než fenám, ale možná, kdybych měla fenu, tak bych zas tvrdila, že nechci psa :-)

no jo, tady jsou zuby, bohužel, kámen úrazu .. smajlík

21.3.2012 14:51
zuzi

XXX.XXX.86.159

Já se momentálně modlím, aby Nessie zuby narostly, chtěla jsem ji na chov. :-) Nezbývá než doufat a s úzkostí nakukovat do tlamy :-))

21.3.2012 15:17
inusanka

XXX.XXX.175.11

Když holt nenarostou tak nenarostou, budeš mít mazlíka a kamaráda.
Naše Mimi jsme měli od šesti týdnů a do třech let se choval jako puberťák. Potom se trochu uklidnil a tak okolo pátého roku ho začly zajímat baby.

21.3.2012 15:36
rude

XXX.XXX.13.149

ona je vlastně z toho mega vrhu, co? :-)
blbé je, že vloha pro ztrátu zubů se může přenášet i několik generací skrytě, to by člověk musel znát všechny výsledky příbuzných psa, aby si mohl být aspoň trošku jistý, a to dost dobře nelze smajlík ale rodiče jsou snad plnochrupí, takže bych se tím tak nestresovala :-)
chov je samé překvapení :-)

já bych taky chtěla štěńátko, ale nějak ne a ne najít nic dle mých představ.

21.3.2012 16:15
zuzi

XXX.XXX.86.159

jj, tenhle vrh byl opravdu trošku početnější :-))
Na mne se trošku lepí chovatelská smůla. Když jsem se s manželem dala dohromady, měl on jednoho totálně problémového hlídacího psa a já dvě výstavně úspěšné border terierky...jednu mladou a druhou už uchovněnou.
Ta starší už zaslouží svůj klid, takže ji čeká maximálně poslední vrh, chtěla jsem chovat na té mladší, ohromně nadějné, tu mi ale spoluobčani otrávili. Ukecala jsem manžela, protože chovatelská stanice je můj dlouholetý sen a chtěla bych v chovu něčeho dosáhnout, navíc výstavy mne i syna moc baví, na novofundlanďanku. Ještě dodám, že manžel je člověk z vesnice, na začátku razil takové to jeden pes na dvorku, krmenej čímkoli atd... Novofundlanďanka má zdravotní problémy vyžadující zvýšené náklady, chovná nikdy nebude. Byla jsem na prášky a muž se projevil jako miláček, pořídil mi jezevčici s PP. Zhruba v tu dobu jsem z Black Denis získala za super podmínek Nessie, s tím, že když Nanny nebude chovná, budu mít do chovu tu, novofundlanďájkům jsem díky Nannynce totálně propadla. :-)
Takže máme najednou pět psů :-)):-)):-)) Z toho jednoho potížistu, jednu dámu ve výslužbě, jednoho lazara smajlík Prostě mi to jde. Nemám ale to srdce darovat některou z holek jen proto, že nebude chovná. Jezevčice se momentálně jeví příliš drobná, tak pevně doufám, že naše milované výstavy budeme moct absolvovat s Nessie. :-) I to je život nás pejskařů :-)

21.3.2012 16:33
rude

XXX.XXX.13.149

:-) tak to máte taky slušný zvěřinec... smečka docela různorodá :-) Nanny je taky s PP?

Já měla jednoho nf bez pp a pak po 2 letech Indyho. K němu jsem přišla čistě náhodou, ani jsem netušila, kdo jsou rodiče a jaké mají výsledky atd... prostě jsem ho chtěla už od prvního pohledu a bylo mi vše jedno. Dneska už tak bezhlavá nejsem, díkybohu. A když se rozhlížím kolem a kolem, tak jsem měla možná víc štěstí než rozumu, protože fundláci tady v čr nejsou zrovna nejlepší ... Já teď hledám v zahraničí, ale není to vůbec žádná sranda smajlík skloubit krásu, zdraví, povahu a slušného chovatele... téměř nemožné. O ceně ani nemluvím, tu jen těžko polykám :-)

21.3.2012 16:52
zuzi

XXX.XXX.86.159

jj, taky s PP :-) Manžela obdivuju...ze začátku nebyl nadšenej z jednoho psa a teď jich máme pět. Byl nepejskař a strá škola, tak jsem v rámci přesvědčování používala argumenty jako že chov pokryje náklady na krmení atd... momentálně jsem na mateřské a on živí rodinu a ještě smečku. I proto by mne hodně mrzelo, kdyby ani jedna z holek nebyla chovná a chovatelská stanice tak vlastně zanikla smajlík
Je to paradox...těm co bezhlavě krejou a je jim to fuk se daří... já je beru jako miláčky, dopřávám to nejlepší, pečlivě jsem vybírala majitele štěndíků a jde to od desíti k pěti

22.3.2012 08:22
inusanka

XXX.XXX.175.11

Co se týče těch zubů, tak tam se to i mohlo předpokládat, to si holt předešlá paní majitelka nijak nezjistila. Ona měla chovku na bišony, chtěla něco většího a dala se na fudly. Asi si příliš nenastudovala, docela ji překvapilo i to, jak se chovají. My jsme si původně jeli pro pejska, ale ten byl už tak navázaný, že bychom s ním měli hodně práce a takový krasavec ani miláček nebyl. Zato kočička hned odhadla naši dceru a i když jsem fenku nechtěla, nakonec ji mám. Povahově je úplně krystalický NF, že Mimi bylo hodně typické tak na ní by se dala učit foundlácká mentalita. Takže nakonec jsem moc ráda, že ji máme.

26.3.2012 09:13
zuzi

XXX.XXX.86.159

Tak zuby máme všechny...pokud tam tedy nezůstal nějaký mléčný, který ještě vypadne a nenaroste. Chybí jen M3, ale hmatám bulky, takže možná ještě vyklubou i ty, i když chybět můžou

16.4.2012 12:27
zuzi

XXX.XXX.86.159

Chvilku jsem tu nebyla a koukám, že jsme zapadli smajlík:-))

Nessie se jevíjako plnochrupá, pokud si tedy svými pubertálními kousky nějaký zub nevyndá. :-) Na konci měsíce se chystáme na Pojizerskou výstavu, tak nám držte palce :-)

16.4.2012 15:13
inusanka

XXX.XXX.175.11

My držíme, když máte ambice na chov. Třeba jednou naše mladá bude hledat štěndo, je třeba aby se kvalitní odchovy držely. Ovšem doufám že se nedědí velikost vrhů, i když co tak znám z genetiky, úplněmimo to není...

Přidejte reakci

Přidat smajlík