Granini.01

XXX.XXX.126.205
Chci si poridit stene a naskytla se mi moznost si poridit krizence staforda a pitbulla. Puvodne jsem chtela pitbulla. Máte stim nekdo zkusenosti co se tyce chovani psa atd.? Jakakoukoli zkusenost uvitam!!!
joli
napsal(a):
Máme doma skoro půlroční štěně, je v něm tak 1/4 pita, zatím ok, prostě normální bullí povaha. Je třeba počítat s nesnášenlivostí ke psům, ale není to pravidlo. U nás zatím dobré, jen trochu strach z větších psů, ale po seznámení je to ok.
:-) a zadné problémy v chovani zatím nenastali? Bojím se toho právě aby to třeba nedělalo dobrotu..moc psa chci ale zaroven chci pocitat tak nějak se vším :-)
cinkalu
napsal(a):
boxer je proti bullovi čajíček pro batolata
Přesně! Ty dva psy absolutně nejde srovnávat. Mám dvě bull feny a rozhodně jsem nikdy nemusela řešit problémy autority a dovolování si na člověka. Samozřejmě problém s chováním k ostatním psům je něco úplně jiného, daného plemenem. Pokud jste autoritu museli řešit u boxera, tak zřejmě nemáte se psy žádné opravdové zkušenosti. Nepořizovala bych si takového psa, pokud nemáte někoho, kdo tyto psy má (zvládnuté a vychované) a nebyl by ochoten Vám pomoci s výchovou.
granini.01
napsal(a):
:-) a zadné problémy v chovani zatím nenastali? Bojím se toho právě aby to třeba nedělalo dobrotu..moc psa chci ale zaroven chci pocitat tak nějak se vším :-)
Zatím je na problémy brzy :)
Staford a pit jsou vlastně "bratranci", takže si nemyslím, že to bude průšvih. Záleží hodně na povahách rodičů, prarodičů, také na tom, kde štěňata vyrůstají, na socializaci a na vašem přístupu ke psu. Není to pes pro každého, takže zvažte, jestli na to máte psychicky i fyzicky.
joli
napsal(a):
Zatím je na problémy brzy :)
Staford a pit jsou vlastně "bratranci", takže si nemyslím, že to bude průšvih. Záleží hodně na povahách rodičů, prarodičů, také na tom, kde štěňata vyrůstají, na socializaci a na vašem přístupu ke psu. Není to pes pro každého, takže zvažte, jestli na to máte psychicky i fyzicky.
Zvážuji už dlouho a rozhodla jsem se že si ho poridim.. Právě co se týče těch rodičů..Při koupi prvního boxera sme zanedbali informace o rodicich a dokonce jsme zjistili ze mame pejska mladsiho nez jsme kupovali a dokonce jsme dostali i jiný očkovací prukaz....... Po téhlé zkusenosti už si dávám opravdu pozor na vše
Granini.01
napsal(a):
Chci si poridit stene a naskytla se mi moznost si poridit krizence staforda a pitbulla. Puvodne jsem chtela pitbulla. Máte stim nekdo zkusenosti co se tyce chovani psa atd.? Jakakoukoli zkusenost uvitam!!!
Nelze říci jednoznačně co vás čeká. V podstatě je to to samé, jako byste si brala pita nebo ast bez papírů. S dominancí vůči člověku těžko říct, záleží na jednici když jde o křížence, s agresivním chováním vůči jiným psům počítejte po desátém měsíci života.
granini.01
napsal(a):
jo to vím ..ale me jde o tohle spojeni pitbull+staford jestli to nedělá větší zlo než normalne
s náročnejší vychovou a pečé stím počitám :)
já osobně si myslím, že to je jedno, ještě před "pár lety" byl pitbull a staford jedno a to samé, pak se to rozdělilo.....máme doma dva pitbully (psy) a jednu stafordku, všichni jsou už dospělí. Fena se snese s kýmkoli, jakýmkoli psem či fenou si hraje, pitbullové si spolu hráli dokud tomu mladšímu bylo cca 11 měsíců, od té doby nesmí bez košíků přijít k sobě, jinak by se zabili.....po staletí bylo toto plemeno šlechtěno k boji a má to hold v sobě, takže bych radši počítala s tou horší alternativou
Já z vás mám takový nemilý pocit, že si trochu pletete pojmy. Za prvé, staford je mírnější verze pitbulla, takže nevidím důvod, proč by měl být kříženec staffa a pita dělat větší problémy než pitbull a za druhé.... jste si vědom/a toho, že bull pes nebude autoritu zkoušet na vás, ale na ostatní psy a že tohoto psa NEJSPÍŠ od roka - roka a půl nebudete moct pustit mezi ostatní psy?