Kastrace psa (ne feny) - vaše zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.4.2012 06:39
ilisek

XXX.XXX.196.15

Chtěla jsem se vás zeptat na zkušenosti s kastrací psa, zda jsou i nějaké zdravotní komplikace jako např. u fen únik moči či jiné a jak dalece to ovlivnilo povahu vašeho psa. Moc děkuji za vaše odpovědi.

2.4.2012 09:44
ilisek

XXX.XXX.196.15

nikdo nemáte doma vykastrovaného pejska?

2.4.2012 10:19
woey

XXX.XXX.187.28

Nemám takového psa doma, ale má ho moje teta. Kastrovala v 7 letech ze zdravotních důvodů. Pejsek hodně ztloustnul (přestože mu dávka byla výrazně snížena), začal být línější. Se psy se nesnášel, na fenky by jako ďas - tam se kastrací nic nezměnilo :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.4.2012 10:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

já kastrovaného nemám ,ale můj kamarád má kastrované psy dva . voříška a bígla ,oba byli kastrováni v mladém věku ,důvodem u voříška byla kýla a nesestouplé varle ,takže se rovnou udělala kastrace ,jelikož se u voříška velmi osvědčila nechal vykastrovat i mladšího bígla.psi nemají žádné zdravotní problémy ,a nejsou s nimi žádné potíže, jsou poslušní ,nezajímají je háravé feny, prostě v pohodě ,voříšek ani není tlustý ,bígl je takový tlustější ale to je spíš že je to žravé plemeno než kastrací.

2.4.2012 11:14
aritim

XXX.XXX.19.70

Měla jsem kastrovaného belgičáka. Dávala jsem ho kastrovat ve 4 letech. Nezměnil se vůbec, ani žádné zdravotní potíže neměl. Dožil se krásných 13 a půl roku. S tou tloušťkou si myslím že je to jen vina majitelů. Často se dává pes kastrovat protože je příliš aktivní a majitelé nejsou ochotní poskytnout mu tolik pohybu kolik potřebuje. Kastrací se zklidní natolik, že přestane aktivitu sám vyžadovat a je svolnější k lenošení a majitelé toho využijí. Mě pes nabral krátce po kastraci, protože jsem se mu z rodinných důvodů nemohla věnovat tolik jako předtím, ale jakmile jsme zase najeli na náš obvyklý režim, tj. 2x denně dvě hodiny venku, lítání se psy, cvičení,o víkendech cvičák nebo celodenní výlety, vrátil se na svou původní váhu.
Povahově byl zlatíčko před kastrací, nepral se, kamarádil se se vším živým, stejně tak po kastraci. Jen přestal sexuálně obtěžovat feny,předtím se snažil nakrývat i neháravé a háravky z něj dělaly nevnímajícího, slintajícího blba, pak už ho zajímaly jen ty hárající, ale nechal se v klidu odvolat.

2.4.2012 15:18
atika

XXX.XXX.213.155

Já mám již čtvrtého kastrovaného psa. První dva byli kastrováni ve vyšším věku ze zdravotních důvodů, třetí ve třech letech (když nám došla trpělivost - byl absolutně neúnosný erotoman) a posledního mám teď, jsou mu tři a kastrovaný je od dvou let. Ani jeden se nezměnil v povaze (ani k lepšímu), touha po fenách a snaha nakrývat vše živé odezněla pár měsíců po kastraci, co se týká váhy taky žádné změny, baštili furt stejně a při stejné dávce pohybu nepřibrali (ani ti staříci). Inkontinence se taky u žádného neprojevila a dožili se dva 13 let a jeden 9 let.

2.4.2012 15:24
ilisek

XXX.XXX.196.15

Moc vám děkuji všem za vaše zkušenosti!

Přidejte reakci

Přidat smajlík