Marti17

XXX.XXX.88.137
Ahojky,
zacatkem cervence si pojedu pro pejska a nekteri lidi mi rikaji,ze sveho psa hned nechali v kotci,ze sice par dni knucel,ale pak si zvykl a nekteri zase opak :( ze by se to opravdu nemelo delat kvuli budoucimu vztahu se psem,bal by se a knucel.Tak nevim komu verit.Bude to nemecky ovcak a chtela bych tedy poradit jak to udelat.Napadlo me,ze bych ho mela par dni uvnitr,ale nevim na jak dlouho a pak bych ho dala do kotce,ale nevyjde to na stejno?Asi i tak bude knucet,protoze si bude myslet,ze sme ho vyhodili ze smecky ne? :(
Marti17
napsal(a):
Ahojky,
zacatkem cervence si pojedu pro pejska a nekteri lidi mi rikaji,ze sveho psa hned nechali v kotci,ze sice par dni knucel,ale pak si zvykl a nekteri zase opak :( ze by se to opravdu nemelo delat kvuli budoucimu vztahu se psem,bal by se a knucel.Tak nevim komu verit.Bude to nemecky ovcak a chtela bych tedy poradit jak to udelat.Napadlo me,ze bych ho mela par dni uvnitr,ale nevim na jak dlouho a pak bych ho dala do kotce,ale nevyjde to na stejno?Asi i tak bude knucet,protoze si bude myslet,ze sme ho vyhodili ze smecky ne? :(
Všichni mí známí, kteří mají kotcové psy, si štěňata nechávali u sebe doma až cca do půl roku - ze začátku u štěnda i spali na zemi na karimatce, aby mělo taky fyzický kontakt. Štěndo si tak vytvoří s majitelem úplně jiný vztah, než když ho někdo cizí vezme od mámy, pak dlouho veze podivným rachotícím a poskakujícím smradlavým vozidlem, a na konci tohohle všeho ho vyšoupne samotného do neznámého kotce a nechá ho tam ubrečet ke spánku.
Já osobně hlasuju aspoň pro pár týdnů u vás - a na ten kotec ho v průběhu téhle doby navyknete postupně a pozitivním způsobem, aby ho nebralo jako vězení, kam je vyšoupnuté, ale jako bezpečné místo k odpočinku.
Štěně bych určitě dala do kotce hned... dvě-tři noci třeba ne, ale pak úplně s klidným svědomím. Červenec je ideální doba - přece nechcete čekat do půl roku, až bude zima a pak ho tam strčit, ne?;-) Štěně si zvykne během pár dní a rozhodně to při správném přístupu nijak neovlivní vztah mezi ním a Vámi, to bych se určitě nebála.
Já jsem si přivezla psa na konci srpna, 3 noci jsem s ním spala venku a pak už tam byl sám - nekňučel ani jednou a vztah máme skvělý
A nebude vadit pokud si ho 2 nebo 3 noci necham uvnitr misto toho abych s nim spala ja v kotci?Nebude pak knucet?A jak bych ho nejvice mela zvykat na kotec pozitivne?Napadlo me,ze bych si tam s nim treba pres den sla hrat s par hrackama,davala mu jen tan zradlo a uvnitr ne.Co vas jeste napada? :)
Klidně může být 2-3 dny u vás... zvykat na kotec samozřejmě jde, proč ne.
Například teď majitelka potomka mého psa měla štěně přes Velikonoce doma a pak šel do kotce. První "odchod" kňučel, pak už ne. zvykne si rychle
Taky záleží na tom, jestli je štěně ochováváno venku nebo vevnitř. Pokud venku, neměla bych strach z osamocení vůbec.. pokud vevnitř, asi bych ho těch pár dní doma nechala.
Proč nechceš spát venku? Já měla postavený stan, přece jen je na konci srpna v noci pěkná zima
No nekdo mi taky rikal abych si vzala spacak a lezela tam s nim v kotci :D ale nevim jak by na to koukali sousedi s
kterymi mame spolecnou zahradu :D.A dovnitr urcite taky bude moci,ale me jde hlavne o to aby v kotci neknucel,protoze
soused ma asi 7 boxeru a kdyz by ho slyseli neprestali by stekat,protoze se rozstekaji i mezi sebou a sousedka co je
vlastni z toho neni moc nadsena..A jeste docela dulezita otazka : Musim ho na kotec pres den zvykat a nebo kdyz ho budu mit doma
treba ty 3 dny tak ho tam ten 4. den mohu dat jen tak pres noc?
marti17
napsal(a):
Ale on nebude volne na zahrade,ale bude v kotci..
Jak často ho budete venčit? Nechci rýpat, ale malé štěně se potřebuje venčit dost často a jak se naučí vyměšovat v kotci, tak ho velmi špatně budete tento zlozvyk odnaučovat, no zlozvyk, když nebude mít jinou možnost, tak se vydělá do kotce což je pochopitelný.
K otázce, ano bude kňučet, protože se v kotci bude nudit, i kdybyste ho měli doma třeba rok
No vidíš - budeš mít prázdniny = moře času na štěně.. normálně ho před spaním unavíš, na noc dáš do kotce, chvíli bude kňučet, ale zvykne si určitě rychleji než starší pes. Žádnou kimovku bych z toho nedělala Znám spoustu lidí, co mají psa v kotci, normálně ho tam dali a neřešili, prostě si zvykne. NO nejsou takoví, že by to řešili nebo se uráželi. Já mám psa na zahradě, když byl štěně, býval ve výběhu, ale teď už má volné pole působnosti
Vždycky jsem si brala štěndo na léto. Všechna šla hned do kotce, kdy před spaním jsem je pořádně unavila a až usnula, tak jsem odešla. Poslední čubina, kterou mám, tak ta dokonce vydržela bez brečení hned první dny, takže jsem tam ani nemusela spát. Jinak přes den byla na volno na zahradě a každé spaní po jídle, každé jídlo, jedině v kotci a se mnou. Kotec vždy přes den otevřen. Žádné trauma z kotce, jezdíme spolu i po hotelech a můžu jí klidně kdekoliv nechat a odejít- i v kotci na cizích cvičácích. Ví, že se vrátím. Jediné, co teda má jako nešvar, který si obě užíváme, je ten, že pokud někde jsme (stan, chatka), tak spí se mnou v posteli. Vztah máme suprový. Samořejmostí je přístup do bytu, pokud jsme doma. V kotci je zavřená jen na noc. Nemáme jí na hlídání a já mám klidnou noc, že spí na svém místě.