nik0la
napsal(a):
Zdravím :) Chtěla bych poprosit všechny, co toto plemeno vlastníte, mohli byste mi o něm něco napsat? V budoucnu bych si ho chtěla pořídit a tak se začínám starat předem Takže pokud byste byli tak hodní a vkládali sem fotografie, články, názory, byla bych Vám opravdu vděčná
Pozrite si www.borojo.sk
nik0la
napsal(a):
Zdravím :) Chtěla bych poprosit všechny, co toto plemeno vlastníte, mohli byste mi o něm něco napsat? V budoucnu bych si ho chtěla pořídit a tak se začínám starat předem Takže pokud byste byli tak hodní a vkládali sem fotografie, články, názory, byla bych Vám opravdu vděčná
anebo na www.stredoasiat.info
nik0la
napsal(a):
Ja by som ho tiež raz chcela. Teda takéhoto psa.
Teda fenku. S kupírovanými uškami a aby bola biela taká sa mi páči najviac alebo ešte bledo plavé znaky na bielom podklade.
Sú to nádherní psi.
Tak isto môžete písať aj rozdiely medzi SAO a Turkménsky alabaj ak viete.
Ďakujem.
fraga
napsal(a):
Ja by som ho tiež raz chcela. Teda takéhoto psa.
Teda fenku. S kupírovanými uškami a aby bola biela taká sa mi páči najviac alebo ešte bledo plavé znaky na bielom podklade.
Sú to nádherní psi.
Tak isto môžete písať aj rozdiely medzi SAO a Turkménsky alabaj ak viete.
Ďakujem.
Pokud se chceš seriozně bavit o SAO nebo TA tak se podívej sem: http://forum.stredo asiat.info/portal.php
(odmaž mezeru mezi stredo a asiat)
Najdeš tam i něco o rozdílech SAO x TA.
nik0la
napsal(a):
jukněte na:www.stredoasiati.websnadno.cz
stredoasiati
napsal(a):
jukněte na:www.stredoasiati.websnadno.cz
Tak já sem dám jednu zimní fotku našeho Mirečka pro ochlazení v tom neskutečném parnu.
berta
napsal(a):
Tak já sem dám jednu zimní fotku našeho Mirečka pro ochlazení v tom neskutečném parnu.
Tarim Borojo
nik0la
napsal(a):
hezký večer .- dovoluji si tady dát ´fotku a něco málo napsat o pesanovi, kterého máme už rok a půl doma - je to středoasiat křížený s RTW - a myslím,že převaha středoasiata je znát... povahově i vzhledem. V našem případě byl tedy tatínek středoasiat a mamina rotvíček...A náš drobeček s 47 kily je naprosto skvělý .- výborný hlídač, perfektní poslušnost - miluje děti i zvířátka a hlavně obrovský mazel :-) takže jsme rádi,že jsme měli to štěstí a máme ho doma - teď na každé výstavě obcházím středoasiaty a je jasné, že jednou na zahradě přibude pravý středoasiat
marikare
napsal(a):
hezký večer .- dovoluji si tady dát ´fotku a něco málo napsat o pesanovi, kterého máme už rok a půl doma - je to středoasiat křížený s RTW - a myslím,že převaha středoasiata je znát... povahově i vzhledem. V našem případě byl tedy tatínek středoasiat a mamina rotvíček...A náš drobeček s 47 kily je naprosto skvělý .- výborný hlídač, perfektní poslušnost - miluje děti i zvířátka a hlavně obrovský mazel :-) takže jsme rádi,že jsme měli to štěstí a máme ho doma - teď na každé výstavě obcházím středoasiaty a je jasné, že jednou na zahradě přibude pravý středoasiat
Předem se omlouvám,ale to co jsem si přečetla od miriky mě docela naštvalo.
Jak může někdo napsat, že tohle je povaha a vzhled středoasiata ! Vzhledově se mu podobá pramálo, navíc středoasiati nejsou poslušní ani EXTRA mazlivý a nemají EXTRA rádi např: cizí děti,nemluvně o psech0 ! Jestli si myslíte,že tohle je povaha středoasiata,tak až si ho pořídíte budete velice zklamaná ! To se nedá brát ani vážně mazlivý,poslušný... BOŽE.
Neregistrovaný uživatel

briketa
napsal(a):
Předem se omlouvám,ale to co jsem si přečetla od miriky mě docela naštvalo.
Jak může někdo napsat, že tohle je povaha a vzhled středoasiata ! Vzhledově se mu podobá pramálo, navíc středoasiati nejsou poslušní ani EXTRA mazlivý a nemají EXTRA rádi např: cizí děti,nemluvně o psech0 ! Jestli si myslíte,že tohle je povaha středoasiata,tak až si ho pořídíte budete velice zklamaná ! To se nedá brát ani vážně mazlivý,poslušný... BOŽE.
Mrzí mě, že jsem Vás naštvala...ćhtěla jsem jen podpořit toto plemeno a některé mýlky, které ho provází... já vycházím ze zkušeností, které mám, kdy pes vyrůstá ve smečce ostatních psů a taky dochází od mládí na cvičák a je tedy zvyklý na psy, na cizí psy a na život ve městě i na vesnici a v lese.... a na lidi...je pravdou,že na sebe nechá víc sáhnout jen lidma co zná, ale pokud je s pánem, není nikdy žádný problém. Také to znamenalo výchovu na důsledném trvání a laskavosti ... kdy tento pesan je přes den na zahradě a v noci byl do roku v domě... s rodinou. Promiňte, ale je to naprosto vyrovnaný pes a hlavně osobnost a tak se k němu i u nás doma přistupuje... ale aby byl ovladatelný - což jde hlavně pravidelnou prácí s ním zajistit. Je pravda,že to znamená.že s ním otec tráví 2x denně dlouhou procházku po okolí...kdy trénují a učí se poznávat a brát všechno kolem v pohodě - ale to předpokládám, je u majitelů takového psa - i když na vesnici - normální. Nevím co k tomu napsat, abych neurazila - tatínek našeho pesana je opravdu středoasiat a to velmi tvrdý hlídač - pokud naše štěně neodpovídá představám je to možná také dáno - krom výchovy - tím, že ještě není dozrálý pes... ale věřím, že od začátku kvalitní výchova se musí zúročit a nezklame nás. Takže původ máme ověřen a jeho chování ve smečce psů taky a malé děti v návštěvách také... a doufám,že nikoho neurazím, že jsme se ujali "křížence". Vzhledem k tomu, že mám i psy s PP, tak pro mě je jen jediná věc - kvalita psa a povah - a tak jsem svého pesa s PP nikdy nenechala krýt, protože by štěnata nemusela možná být úplně o.k..... a to i když chovám plemeno, u nás málopočetně... A zatím i s fenkou středoasiatky mé kamarádky a pak na výstavách - mám se středoasiaty ty nejlepší zkušenosti.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mrzí mě, že jsem Vás naštvala...ćhtěla jsem jen podpořit toto plemeno a některé mýlky, které ho provází... já vycházím ze zkušeností, které mám, kdy pes vyrůstá ve smečce ostatních psů a taky dochází od mládí na cvičák a je tedy zvyklý na psy, na cizí psy a na život ve městě i na vesnici a v lese.... a na lidi...je pravdou,že na sebe nechá víc sáhnout jen lidma co zná, ale pokud je s pánem, není nikdy žádný problém. Také to znamenalo výchovu na důsledném trvání a laskavosti ... kdy tento pesan je přes den na zahradě a v noci byl do roku v domě... s rodinou. Promiňte, ale je to naprosto vyrovnaný pes a hlavně osobnost a tak se k němu i u nás doma přistupuje... ale aby byl ovladatelný - což jde hlavně pravidelnou prácí s ním zajistit. Je pravda,že to znamená.že s ním otec tráví 2x denně dlouhou procházku po okolí...kdy trénují a učí se poznávat a brát všechno kolem v pohodě - ale to předpokládám, je u majitelů takového psa - i když na vesnici - normální. Nevím co k tomu napsat, abych neurazila - tatínek našeho pesana je opravdu středoasiat a to velmi tvrdý hlídač - pokud naše štěně neodpovídá představám je to možná také dáno - krom výchovy - tím, že ještě není dozrálý pes... ale věřím, že od začátku kvalitní výchova se musí zúročit a nezklame nás. Takže původ máme ověřen a jeho chování ve smečce psů taky a malé děti v návštěvách také... a doufám,že nikoho neurazím, že jsme se ujali "křížence". Vzhledem k tomu, že mám i psy s PP, tak pro mě je jen jediná věc - kvalita psa a povah - a tak jsem svého pesa s PP nikdy nenechala krýt, protože by štěnata nemusela možná být úplně o.k..... a to i když chovám plemeno, u nás málopočetně... A zatím i s fenkou středoasiatky mé kamarádky a pak na výstavách - mám se středoasiaty ty nejlepší zkušenosti.
Hm, tak mně se zase dotkl příspěvek Brikety.
Správný SAO totiž není neposlušný magor, který útočí na všechno a na všechny!! Naopak. Správný SAO je vysoce inteligentní a umí rozlišovat situace, kdy o nic nejde a kdy naopak ano. Na svém teritoriu je k nevítaným návštěvám nekompromisní, k vítaným tolerantní. Mimo teritorium to klidně může být mazel, pokud jde o známého člověka a on situaci vyhodnotí jako neškodnou. Takových asiatů by mělo být co nejvíc, a ne takoví, co kolem nich na výstavě ani nemůžete projít, protože na všechno bez rozmyslu startují.
Smysl pro správné vyhodnocení situace je na asiatech to nejcennější.
Heka

XXX.XXX.148.19
středoasiat je vlastně srdeční záležitost , tohoto psa si zamiluje každý kdo má rád velké psi a jsou mazliví , dokáží si přijít pro pohlazení ....a vím ..mám takového .
nik0la
napsal(a):
mým životem prošla sao slečna....od mala byla socializovaná ve městě což jí po odstěhování na vesnici velmi pomohlo odlišit na koho je nutno vůbec štěknou,zajímavé že nemusela veta řemeslníky zato všecky děcka co šly za našima pustila pod dozorem tehdy 8 leté holky a 3 letýho kluka..k našim děckám jemná trpělivá byla součástí 6 člené smečky s které nejvíc milovala jorkšírku dělala i tetku jejím potomkům
nikdy na ni nezapomenu
To je jako u nás, taky miluje děti a všechno doma, kocoura malou špicku, ale ze všeho nejvíc našeho psa, kterého si chrání. On zase chrání její štěnata. Žijeme ve městě a od malička s námi všude chodí, seznamovali jsme ji se vším, snad jen nejela autobusem, klidně s ní můžu jít třeba do Baumaxu a vím, že se umí chovat.
pastevec

XXX.XXX.8.128
Není to Braganza s Aramisem?
Děkuji za jejich pochvalu, ráda jim to vyřídím. Bára miluje když ji někdo hladí a obdivuje, to se dokáže naparovat, ale je to fena, která když o něco jde tak je ve střehu.Zaujme takový svůj postoj, čímž nás varuje, že se někdo přibližuje, nebo se jí něco nelíbí. Blíží se Silvestr a hodně pejskařů musí své psy uklidňovat, ale tohle u nás neplatí. Našim psům to nevadí, protože vždy ten starší vychovává toho mladšího a tak se to u nás předává už po několik generací psů a plemen, Báře tuhle zkušenost předal Aramis a jemu zase jeho bába. Při peterdách stojí na terase a vyhlíží co kde lítá a bouchá, co ji , ale vadí je ten smrad z racheltlí, ale nebojí se toho.Ona je vůbec taková, že nezmatkuje,někdy mi připadá, že zůstává nad věcí,