Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2012 22:04
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Zdravím, chtěla bych se zeptat, je nějaká kniha o psech, co je neoficiálně biblí pejskařů? Chtěla bych mamce koupit nějakou hezkou knihu o psech, ale nevím na kterou šáhnout. Rodiče jsou celý život pejskaři, závodí, chovají NO, apod., proto nechci knihu pro začátečníky ani pokročilé...Něco, do čeho rádi kouknou profesionálové. Je možné něco takového koupit? Nutností je kniha v češtině, anglické a německé knihy by nepřelouskala:-)
Děkuji za případnou radu:-)

20.4.2012 06:53
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Četla jsem , že před časem vyšla kniha o historii kynologie .
Snad to napsal policejní psovod - nebo psovodi .
Knihu jsem nečetla , ale recenze a ohlas na ni byly pozitivní .
Bohužel nevím název .

20.4.2012 07:48
enafaj

XXX.XXX.216.2

Není to asi úplně to přesné, ale jedna kniha, která je encyklopedie plemen je napsaná jinak než ostatní, více na úrovni. Samozřejmě je to jen můj názor. Autor je Hans Raber, název myslím jen encyklopedie plemena psů. Je to poněkud jiná záležitost než běžné seznamy plemen, z nichž všechna jsou vychválena do nebes. Raber se zabývá hlavně i historií jednotlivých ras. Mě osobně tato kniha(dvoudílná), zaujala.

20.4.2012 08:21
estip

XXX.XXX.113.186

Michal Císařovský - PES

20.4.2012 08:34
skotomilka

XXX.XXX.91.143

misamarincova napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat, je nějaká kniha o psech, co je neoficiálně biblí pejskařů? Chtěla bych mamce koupit nějakou hezkou knihu o psech, ale nevím na kterou šáhnout. Rodiče jsou celý život pejskaři, závodí, chovají NO, apod., proto nechci knihu pro začátečníky ani pokročilé...Něco, do čeho rádi kouknou profesionálové. Je možné něco takového koupit? Nutností je kniha v češtině, anglické a německé knihy by nepřelouskala:-)
Děkuji za případnou radu:-)

Víš, já se obávám, že se ti tu nikdo neshodne. Záleží kdo je tu na co zaměřen (chov, prac. výcvik, sporty,..) Já sem jen obyčejný,ale dlouholetý chovatel-majitel. Maximálně dva psy, občas výstava. Psi mám vychovaný. Pro mě je bible to, co sem si četla v mých začátcích - t.j. to co bylo před necelými 30 lety (400 rád pre milovníkov psou a Vyberte si pejska). Protože já se v nich mnohé naučila a mnohé používám dodnes. Ale každý z nás bude mí asi trochu jiné hodnoty.

20.4.2012 14:04
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Já jsem ráda i za ty příklady uvedených knih. Zaujaly mne dva tituly : Dějiny služební kynologie a Pes(Císařovský). Raději jí dám z těchto dvou na výběr, protože mě osobně by zaujala více kniha Dějiny...., ale třeba mamce se bude více zamlouvat Pes..
Moc Vám děkuji:-)

20.4.2012 16:30
burunduk

XXX.XXX.50.2

misamarincova napsal(a):
Já jsem ráda i za ty příklady uvedených knih. Zaujaly mne dva tituly : Dějiny služební kynologie a Pes(Císařovský). Raději jí dám z těchto dvou na výběr, protože mě osobně by zaujala více kniha Dějiny...., ale třeba mamce se bude více zamlouvat Pes..
Moc Vám děkuji:-)

Mám tu od Císařovského a je super. Taky jsem ji dostala jako dárek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík