Pes pokousal psa - nezodpovědnost majitele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Nikeyla

20.4.2012 11:57
Nikeyla

XXX.XXX.144.101

Zdravím,
včera večer byl pán s americkým buldokem venku, na volno, bez náhubku a očividně pes nebyl vychovaný(pro připomínku vídávala jsem často, jak pán na psa hulákal a pes ho ignoroval). Kolem procházela paní s bišonem a buldok na psa zaútočil,cca 10 minut držel bišonka pod krkem dokud ho nezabil a pak pustil. Paní nemůže pána udat, neví nikdo kde pán přesně bydlí, jen chodí k nám na dvůr psa venčit. Dnes se dívám z okna a pán s buldokem opět venku a na volno a bez náhubku. Jako by se nechumelilo. Mám doma dva pejsky a tíží mě strach, že při venčení buldok zaútočí. Když jsme pánovi řekla, at psa dá na vodítko poslal mě do háje. Jak mám odnutit policii nebo někoho, aby tmómu zabránil? Včera to byl bišonek pozítří to může být malé dítě.
Děkuji za pomoc :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2012 12:04

Nikeyla napsal(a):
Zdravím,
včera večer byl pán s americkým buldokem venku, na volno, bez náhubku a očividně pes nebyl vychovaný(pro připomínku vídávala jsem často, jak pán na psa hulákal a pes ho ignoroval). Kolem procházela paní s bišonem a buldok na psa zaútočil,cca 10 minut držel bišonka pod krkem dokud ho nezabil a pak pustil. Paní nemůže pána udat, neví nikdo kde pán přesně bydlí, jen chodí k nám na dvůr psa venčit. Dnes se dívám z okna a pán s buldokem opět venku a na volno a bez náhubku. Jako by se nechumelilo. Mám doma dva pejsky a tíží mě strach, že při venčení buldok zaútočí. Když jsme pánovi řekla, at psa dá na vodítko poslal mě do háje. Jak mám odnutit policii nebo někoho, aby tmómu zabránil? Včera to byl bišonek pozítří to může být malé dítě.

Nedonutíte. Jediné, co můžete dělat, je, že když vám buldok vyběhne na psy, tak ho musíte zbít nebo zabít. Když vás při tom pokouše, tím líp, protože v té chvíli máte něco, čím se policie bude zabývat, i kdyby to byl jen škrábanec.

Ke zneškodnění psa, představivosti se meze nekladou.

Nechápu, jak se někdo může jen tak dívat, jak mu jiný pes morduje jeho psa. Já jsem v téhle situaci bez pudu sebezáchovy. Fungují pohorky, karabina od vodítka, klacek, kameny... Ono když toho hajzla pořádně bijete s odhodláním ho zabít vlastníma rukama, ten pes to dobře ví, většinou něco docvakne mi majiteli a když už nic jiného, aspoň se vám bude vyhýbat nebo si psa ve vaší přítomnosti připne. Je mi celkem jedno, jestli to udělá, protože je slušný, a nebo protože si myslí, že jsem magor, účel to splňuje.

Nikeyla

20.4.2012 12:08
Nikeyla

XXX.XXX.144.101

Takže svým způsobem mám čekat dokud ten pes znovu nezaútočí, jinak se nehnu. Fuha, páničkovi toho psa bych omlátila cihlu o hlavu, z důvodu, že když chce bojové plmeno má si ho ksakru vycvičit. :(smajlík

20.4.2012 13:10
ilisek

XXX.XXX.196.16

Nikeyla napsal(a):
Zdravím,

Nechápu, proč pani toho bišonka ihned nezavolala policii??? Nedovedu si představit, že mně cizí pes v doprovodu majitele zakousne psa a já nepřivolám policii....

20.4.2012 13:30
inusanka

XXX.XXX.175.11

Promiňte, že se ptám, ale předpokládám, že jste situaci viděla, nebo znáte onu paní. Jestliže to trvalo 10 minut, co dělala ona, co pán od psa a co Vy. Nikdo nezavolal policii? Já sama mám už hodně let obříky a nějak se ani nedivím, že se páníčkové od těch drobků bojí.

20.4.2012 15:04
roxy live

XXX.XXX.119.24

Také by mě zajímalo jak se v podobném případě zachoavt jelikož mám v okolí něco podobného, jen ten pes zatím žádného naštěstí nezabil.

Chodím z práce kolem hospody kde pomalu den co den sedí nějaký klučina s mega psem, je to asi něco kříženého s dogou nebo je to nějaké plemeno ale je to mega obr, vlčák je proti němu poloviční. Jednou už mého psa napadl když jsem šla kolem a nebylo to vůbec nic příjemného. No jenže ted jak se oteplilo, dveře pod baru jsou otevřené a pes si vesele krouží kolem zatímco páníček sedí vevnitř. Včera jsem ho opět potkala, fakt mě to nahání hrůzu když se k vám tanhle obr pomalu ale jistě naježený přibližuje tak sem vzala rychle čáru aby se zas nic nestalo.

Jenže co s tím ? Jít za klukem at si psa hlídám bude marné nehledě na to, že to vůbec s někým kdo den co den chlastá i za bílého dne tak s ním asi domluva nebude a pošle mě do háje a jelikož bydlím hned vedle a chodím den co den kolem ani si tam nechci nějak udělat nepříjemnost ale zas volat na něj policii mě přijde už přehnané tak holt musím chodit furt ve střehu nebo velkým obloukem :(

20.4.2012 21:26
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Pokud byl bišon papírák, podala bych trestní oznámení na neznámého pachatele pro poškození cizí věci, případně obecné ohrožení. Pak je alespoň trochu šance, že policie majitele psa vypátrá (pokud je pes přihlášený, problém by to být neměl).Sice mu to asi nedokáže, ale majitelka bišona tím zjistí jeho totožnost a pak se může obrátit na civilní soud s žalobou na náhradu škody. Což jí psa sice taky nevrátí, ale třeba dotyčný pochopí, že není zcela beztrestný.

20.4.2012 21:37
bffb

XXX.XXX.172.215

Nikeyla napsal(a):
Takže svým způsobem mám čekat dokud ten pes znovu nezaútočí, jinak se nehnu. Fuha, páničkovi toho psa bych omlátila cihlu o hlavu, z důvodu, že když chce bojové plmeno má si ho ksakru vycvičit. :(smajlík

...nevyjadřuji se k příspěvku.....majitel psa je magor a dělá špatnou reklamu plemeni......jen jsem chtěla podotknout, že americký bulldog není a nikdy nebyl a nepatřil mezi bojová plemena....těmi se označovali pesani,kteří byli vedeni v boj pes proti psovi jako např. americký pitbulteriér....americký bulldog k tomuto účelu nikdy nebyl ,,šlechtěn,, dá-li se to tak říci...:-)

22.4.2012 17:24
xelis

XXX.XXX.204.220

Noste v kapse aspon pepřák kdyby náhodou ... já ho nosím nevim jestli by to bylo učiné, ale doufám v to, že když to psovy stříknu na tlamu, že by mi psa pustil nebo ani nestihl zautočit. Policie nenaděla v kolika případech nic ani s lidskými utočníky natož s psímy....smajlík

23.4.2012 21:37
gajdovka

XXX.XXX.137.238

já v sobotu na naší zahradě na prochajdě a v tom přeskočil smeták souseda, takovej pidinožník,kde nic, tu nic a hned vrčel na našeho.V tom už se mu zakousl za krk a začala mela,snažila jse se je odtrhnout,nešlo to, tak jsem zvedla mého psa, už je pěkně těžkej, střední, naštěstí má hodně chlupů a ten pes mu visel za nohu, nešlo dělat nic, zeť ho odtrhával, pokousal ho, pak se podařilo, v tom doběhl soused, začal řvát na zetě, že háže po čoklovi kameny,jak viděl, že je pokousanej, ztichl.odnesla to nejvíc mikina.Stál vedle tříletý vnouček, , naštěstí se pustil do mého psa, kdyby vyjel po vnoučkovi, ubila bych ho, ať si říká káždý, co chce. Takhle se chovají zavření psi,kteří celej život nepříjdou do styku s žádnými zvířaty, nemůžou ho nechat ani poblíž slepic. náš pes je od mala na volno, vychovaný, že nesmí na žádné zvíře, lidi ho mají rádi, nikomu neublíží.měli předtím vlčáka, také pořád v kotci a ten se zakousl sousedce do zad.

24.4.2012 22:20
kmiichal

XXX.XXX.213.198

bffb napsal(a):
...nevyjadřuji se k příspěvku.....majitel psa je magor a dělá špatnou reklamu plemeni......jen jsem chtěla podotknout, že americký bulldog není a nikdy nebyl a nepatřil mezi bojová plemena....těmi se označovali pesani,kteří byli vedeni v boj pes proti psovi jako např. americký pitbulteriér....americký bulldog k tomuto účelu nikdy nebyl ,,šlechtěn,, dá-li se to tak říci...:-)

Souhlasím. Ale to nemění nic na tom, že ten pes má určité dispozice a musí být dostatečně důsledně vychováván.

25.4.2012 15:44
bffb

XXX.XXX.172.215

kmiichal napsal(a):
Souhlasím. Ale to nemění nic na tom, že ten pes má určité dispozice a musí být dostatečně důsledně vychováván.

dispozice k čemu?....to má každý pes...stejně jako každý pes by měl být socializován a měl by mít alespon základní poslušnost......každý.....at je to jezevčík nebo bernardýn.....a všichni ti malý i velcí by měli být důsledně vychováni...jediný rozdíl je v tom, že velký a silný pes nadělá více škody než ten malý, ale to není omluvou pro malé psy....pořídím-li si jednou psa...jakéhokoli nesu za něj odpovědnost.....nevychovaný a nesociolizovaný pes je vždy odjištěná zbran.....

28.4.2012 01:30
traffias

XXX.XXX.178.134

To je hrozné a nezávidím Vám ani té paní tu situaci.

My máme ale opačný problém. Každoročně jezdíme se svým psím miláčkem (americký stafordšírský teriér) v létě na dovolenou do kempu v Jižních Čechách. Pro nás i pejska je to ráj, užíváme si společné procházky v přírodě i dlouhé koupání v rybníce. Jakmile ale dorazíme ke karavanu, nastane problém. My máme psa uvázaného a s košíkem. Košík ale nemůže mít vždy, pes musí jíst a pít a kvalitně si odpočinout. To ale jaksi naprosto nerespektují ostatní obyvatelé kempu. Protože mají pocit, že jejich malí psi nikoho neotravují a nikomu neublíží, nechávají je volně pobíhat kdekoliv se jim zachce bez dozoru. Často pak chodí (hlavně ve skupinkách) provokovat našeho psa. Štěkají na něj a vrčí. My jsme pak obtěžováni za 1. hlukem (jelikož našemu normálně tichému společníkovi toto chování také zrovna nevoní, štěkají na sebe všichni dohromady), za 2. jsou všude jejich bobky (my venčíme ve vyhrazeném prostoru) a za 3. stresem, že některý trouba si dovolí přijít moc blízko a doplatí na to (A ne, nebudu svého psa dva týdny v kuse nutit nosit košík a nebo ho nechávat doma jen kvůli nezodpovědnosti a drzosti ostatních majitelů). Páníci mrňavců na vše reagují slovy, že přece nikomu jinému to nevadí (Což také není pravda, nejsme jediní s větším psem). Majitel kempu je na to upozorňoval také, marně. smajlík

28.4.2012 07:22
bffb

XXX.XXX.172.215

traffias napsal(a):

My máme ale opačný problém. Každoročně jezdíme se svým psím miláčkem (americký stafordšírský teriér) v létě na dovolenou do kempu v Jižních Čechách. Pro nás i pejska je to ráj, užíváme si společné procházky v přírodě i dlouhé koupání v rybníce. Jakmile ale dorazíme ke karavanu, nastane problém. My máme psa uvázaného a s košíkem. Košík ale nemůže mít vždy, pes musí jíst a pít a kvalitně si odpočinout. To ale jaksi naprosto nerespektují ostatní obyvatelé kempu. Protože mají pocit, že jejich malí psi nikoho neotravují a nikomu neublíží, nechávají je volně pobíhat kdekoliv se jim zachce bez dozoru. Často pak chodí (hlavně ve skupinkách) provokovat našeho psa. Štěkají na něj a vrčí. My jsme pak obtěžováni za 1. hlukem (jelikož našemu normálně tichému společníkovi toto chování také zrovna nevoní, štěkají na sebe všichni dohromady), za 2. jsou všude jejich bobky (my venčíme ve vyhrazeném prostoru) a za 3. stresem, že některý trouba si dovolí přijít moc blízko a doplatí na to (A ne, nebudu svého psa dva týdny v kuse nutit nosit košík a nebo ho nechávat doma jen kvůli nezodpovědnosti a drzosti ostatních majitelů). Páníci mrňavců na vše reagují slovy, že přece nikomu jinému to nevadí (Což také není pravda, nejsme jediní s větším psem). Majitel kempu je na to upozorňoval také, marně. smajlík

.......mám stejné zkušenosti a naprosto vás chápu.....mě jednou dorazil zážitek z výletu, kde jsme šli s dcerou a každá měla na sedáku uvázaného cca 5O kg pesu.....procházeli jsme v lese kolem skupinky lidí co měli malého uštěkaného westíka........moji psi byli v klidu a ignorovali ho....když jsme ale procházeli vyloženě kolem nich tak ženská toho westíka začala podporovat v štěkání s kecama jako vem si je, hlídej,trhej a podobně hloupé řeči...pes byl vydrážděnej a musela ho držet....nevydržela jsem to a zeptala se paní jestli si uvědomuje, že když svého psa bude takhle štenkrovat vůči ostatním psům, že se taky může stát, že jednou to zkusí na psa na volno a bude neštěstí a víte co mi odpověděla?....však velcí psi mají být na vodítku s náhubkem, tak co.......takže jsem opět u toho co jsem psala v minulém příspěvku....vychováni by měli být všichni psi bez rozdílu velikosti.......jinak podobný případ popisovala p. Žertová.....v paneláku bydlela v přízemí ženská s yorkšírem....někde v patře pán se stafíkem........stafík nebyl nijak agresivní, přesto pán vycházel již z bytu vždy vybaven košíkem a vodítkem, nebot yorkšír byl vždy a volno a při každém setkání na stafíka štěkal, dorážel na jeho zadní hohy apod...majitelka byla hrdá na svého odvážného psíka, že se nebojí atd....stafík se choval jakoby yorkšíra stále přehlížel......jen jednou se stalo, že neměl stafík koš a yorkšír ho opět začal atakovat....a jak si myslíte že to dopadlo?.......a kdo byl na vině?.....pro okolí stafík nebot ublížil malému pejskovi, který to jistě tak nemyslel a nebyl schopný stafíkovi ve skutečnosti ublížit.....ale je to opravdu tak?.....já si to nemyslím....i lidem dojde trpělivost a vybuchnou....prostě si stojím za svým...je mi jasné, že větší nebo spíše silnější pes napáchá více škody, když k něčmu dojde, ale tak sakra měli by si uvědomit i majitelé malých plemen , že to co mají doma je živý samostatně uvažující tvor a ne hračka a je potřeba ho vychovat stejně jako jakéhokoliv jiného psa....:-(

3.5.2012 10:45
nikeyla

XXX.XXX.144.101

Já nic neviděla, mluvila jsem s paní zesnulého bišonka. Majitel psa se snažil psa oddělit od bišonka, mlátil ho vodítkem a snažil se mu oddělit tlamu a majitelka měla starosti at psa zachrání, né aby na něj první zavolala policii a psa nechala bezvládně ležet na cestě, což dá snad rozum.

K dalším příspěvkům:
Nejde celkem o to, co to bylo za rasu, či je bojový, nebo není. Jd eo princip nevychovaného psa a bezohledného pánička. Buldok působí jako mírumilovný pes, denně je sleduji, když chodí na dvůr. Pes si spokojeně hraje, vrtí ocáskem..jen co se poblíž ukáže pes začne štěkat a vrčet a pán na něj jen kouká a čeká až pes zaútočí, aby na něj mohl hulákat. Mám dokonce pocit, že pes není ani očkován ani zaevidován na úřadě, soudě jen dle toho, že pes na krku žádnou známku nemá. Mám dma dva větší pejsky border kolii a kříženého vlčáka, obě nosí povinně náhubek ačkoli se jim to nelíbí. Ale budu s fenkama venku odněkud vyběhne buldok a mí psi mají po životě, jen z důvodu že ny mají košík a pes ne. Pro jistotu chodím fenky venčit jinde, ale co když se tam ukáže?smajlík

3.5.2012 11:37
mucholabka

XXX.XXX.152.227

traffias napsal(a):

Na příští dovolenou si pořiďte dlouhý bič v zájmu ochrany života těch odvážných hajzlíků. švih bolí jak prase a pak stačí jen nechat ho položený na viditelném místě smajlík sousedovic pes už k nám taky přestal chodit-přeskakoval plot.

3.5.2012 12:41

nikeyla napsal(a):
Já nic neviděla, mluvila jsem s paní zesnulého bišonka. Majitel psa se snažil psa oddělit od bišonka, mlátil ho vodítkem a snažil se mu oddělit tlamu a majitelka měla starosti at psa zachrání, né aby na něj první zavolala policii a psa nechala bezvládně ležet na cestě, což dá snad rozum.

K dalším příspěvkům:
Nejde celkem o to, co to bylo za rasu, či je bojový, nebo není. Jd eo princip nevychovaného psa a bezohledného pánička. Buldok působí jako mírumilovný pes, denně je sleduji, když chodí na dvůr. Pes si spokojeně hraje, vrtí ocáskem..jen co se poblíž ukáže pes začne štěkat a vrčet a pán na něj jen kouká a čeká až pes zaútočí, aby na něj mohl hulákat. Mám dokonce pocit, že pes není ani očkován ani zaevidován na úřadě, soudě jen dle toho, že pes na krku žádnou známku nemá. Mám dma dva větší pejsky border kolii a kříženého vlčáka, obě nosí povinně náhubek ačkoli se jim to nelíbí. Ale budu s fenkama venku odněkud vyběhne buldok a mí psi mají po životě, jen z důvodu že ny mají košík a pes ne. Pro jistotu chodím fenky venčit jinde, ale co když se tam ukáže?smajlík

"Mám dokonce pocit, že pes není ani očkován ani zaevidován na úřadě, soudě jen dle toho, že pes na krku žádnou známku nemá."

Tohle bych neřekla, můj pes také tyto známky nenosí. Rozčiluje mě to neustále cinkání a to hlavně, když jdeme na poslední venčení v noci a cinkání známek mi budí mimino. Takže to opravdu nemusí znamenat, že pán psa nemá naočkovaného nebo přihlášeného. To jen tak na okraj.

3.5.2012 12:50
bffb

XXX.XXX.172.215

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Mám dokonce pocit, že pes není ani očkován ani zaevidován na úřadě, soudě jen dle toho, že pes na krku žádnou známku nemá."

Tohle bych neřekla, můj pes také tyto známky nenosí. Rozčiluje mě to neustále cinkání a to hlavně, když jdeme na poslední venčení v noci a cinkání známek mi budí mimino. Takže to opravdu nemusí znamenat, že pán psa nemá naočkovaného nebo přihlášeného. To jen tak na okraj.

jj my to máme také tak...navíc měním často obojky tak bych jen převěšovala.....

13.12.2012 22:42
runningf1

XXX.XXX.115.125

Měl bych podobný problém.
Zhruba před 5 měsíci mého psa (Československý vlčák),v té době měl pouhých 6 měsíců, pokousal na cvičáku jiný pes (staford).Na cvičáku ten den zrovna nebyl hlavní cvičitel,ale zástupce. Ten ještě před incidentem upozorňovala paní od staforda, ať nasadí psovi koš,protože věděl o jeho nevyzpitatelnosti a agresivitě. Pes měl jen takovou omezovací pásku kolem mordy,ale paní i nadále nereagovala a psovi i tak koš nedala. Při dlouhodobém odložení její pes zničeho nic vystartoval na toho mého pokousal. Bylo tam i samozřejmě několik svědků.Nejdříve to nevypadalo nejhúře.Paní mě ještě ten den ujišťovala telefonicky,že vše nahradí a já byl v klidu. Omyl. Po několika měsících mého upozorňování maily a telefony se mi dostalo jen jednoho mailu,že to s těmi požadavky přeháním. Nakonec to vyústilo v 11. min.telefonát ,kde mi byli ochotni dát jen 1500,-za jednu operci a nic víc.Že prý v dnešní ekonomické situaci víc nemají.Že je to dneska normální věc,když pes pokouše psa. Telefonát skončil vzájemnými urážkami a tím to skončilo. Já kdybych to sám viděl ten ůčet tak se budu divit,ale já to musel zaplatit veterinářovi a nikdo se neptal,kde vezmu peníze.
Celá ta věc stála jen za 2x operace a následné ošetření 5000,- + 400,- za ušlou výstavu + benzín 1500,- a to sem si i myslel ,že by mi mohli dát menší odškodnění ,třeba formou 1 pytle granulí Trainer. Nevím taky ještě jestli nebude problém,že se to stalo na cvičáku.
Chtěl bych se zeptat co bych měl dělat,když majitelka nemá zájem vše zaplatit. Zatím sem se dozvěděl,že bych měl jít spíš nejdíve na policii a tam nahlásit " Trestný čin pro poškození cizí věci " nebo tak nějak.A ještě chtít náhradu škody. Její adresu mám. Jak vše správně nazvat. Tam by to měly asi nejspíš probrat s konkrétním městským úřadem. A dát mi vědět. V případě,že to s tou majitelkou nehne,tak už by následovala žaloba u soudu o náhradu škody.
Budu rád,za každou dobrou radu.
Díky rocknrolfik

14.12.2012 07:40
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Policie vám nepomůže, tč poškození cizí věci je úmyslný trestný čin, pokud paní svého stafa na vašeho psa přímo nevyslala, nešlo o úmysl ale o nedbalost a o trestný čin tedy nejde. Takže bych se vydala rovnou cestou občanskoprávního sporu, tj. nejprve jí napiště výzvu k úhradě nájrady škody - předžalobní upomínku. Ideálně pokud máte kámoše právníka, ať to pošle on na svém hlavičkovém papíře, většina dlužníků z toho pochopí odhodlání věřitele řešit to soudní cestou a uhradí to.

14.12.2012 10:57

Jen poznámka : Řešil jste to s majitelem cvičáku, hlavním výcvikářem a pod .? Není cvičák na takové situace pojištěný ? Pak by to mohla uhradit pojišťovna a na paní to vymáhat.

18.12.2012 15:20
runningf1

XXX.XXX.115.125

Bohužel cvičák na to pojištěný není,tak to musí řešit sám. Dík

18.12.2012 15:31
ilisek

XXX.XXX.196.15

runningf1 napsal(a):
Bohužel cvičák na to pojištěný není,tak to musí řešit sám. Dík

Škoda, že jsou lidi dnes tak nezodpovědný!! Máme také stafordku a pita, od počátku máme psy pojištěné na odpovědnost pokud někomu něco zničí a je to za pouhých cca 360 kornu ročně plnění až do 2 mil. Nikdy jsme neměli problém s plněním. Takovýto nezodpovědní majitelé pak bohužel dělají blbou reklamu těmto psům a jejim zodpovědným majitelům! Ilona

18.12.2012 15:41
runningf1

XXX.XXX.115.125

Opravdu mi policie nepomůže ? Známej říkal,že pokud to naplňuje sumu 5000,- trestného činu,tak to mám dát policii. Toho staforda ona nevyslala,to je fakt. Ale způsobila škodu nad 5000,- ? A policie by to měla vyřešit tzv.zdarma . S tím znovu obesláním dopisu mám háček,chtěl sem původně 10400,- (ošetření:5000,- , ušlý výstavní poplatek :400,- , benzín,podle reálné spotřeby 3500,- ?(je to moc,že?) a malé odškodnění:granule za 1500,- . Mám poslat nový dopis s hlavičkou právníka ? A né jít na policii ? Já bych tu částku snížil na 6300,- ,když vynechám ty granule a snížím benzín podle průměrné spotřeby na technickém průkazu (7,3l/100km) a 345 km na 903,- (zas málo?). Jinak díky

18.12.2012 15:46
ilisek

XXX.XXX.196.15

runningf1 napsal(a):
Opravdu mi policie nepomůže ? Známej říkal,že pokud to naplňuje sumu 5000,- trestného činu,tak to mám dát policii. Toho staforda ona nevyslala,to je fakt. Ale způsobila škodu nad 5000,- ? A policie by to měla vyřešit tzv.zdarma . S tím znovu obesláním dopisu mám háček,chtěl sem původně 10400,- (ošetření:5000,- , ušlý výstavní poplatek :400,- , benzín,podle reálné spotřeby 3500,- ?(je to moc,že?) a malé odškodnění:granule za 1500,- . Mám poslat nový dopis s hlavičkou právníka ? A né jít na policii ? Já bych tu částku snížil na 6300,- ,když vynechám ty granule a snížím benzín podle průměrné spotřeby na technickém průkazu (7,3l/100km) a 345 km na 903,- (zas málo?). Jinak díky

Já bych zkusila tu Polici.

18.12.2012 15:55
runningf1

XXX.XXX.115.125

Ano,přesně tak. Lidi jsou nezodpovědní a arogantní. Tím myslím ty druhé. Je vidět,že vy v tomhle ohledu máte zodpovědnost kolem svého psa slušně vyřešenou. To velmi chválím. 1. To je fakt,že takto nezodpovědní lidé dělají špatnou reklamu jak právě svému plemenu,tak celkově i těm slušným chovatelům. Pro ty lidi ten pes určitě není rovnoprávným parťákem v rodině. Díky

18.12.2012 15:58
runningf1

XXX.XXX.115.125

Opět, díky za odpověď smajlík

19.12.2012 21:03
domcaast

XXX.XXX.177.207

runningf1 napsal(a):

Jako že podle techničáku byste projel 903 Kč a reálně jste projel 3500 Kč? smajlík Na stejný počet km? Kdo vás učil řídit? Že reálná spotřeba nikdy není tak nízká jako ta psaná, ale tři a půl krát větší? smajlík To by chtělo zopáknout autoškolu smajlík
A ty granule? Chápala bych vyčíslit třeba to, že pes má psychické následky a tím pádem nelze uchovnit a jelikož byl pořízen na chov, jde o ušlý zisk, bla bla bla.... znáte to... Ale s těmi granulemi se vám každý vysměje.
Měl jste to hned na začátku vzít seriozně a podle práva. Ne jako šaškárnu, že vám auto žere podle vaší nálady a jelikož byla špatná, tak žralo 25 l na 100 km (to žere hummer nebo dodge ram a ten předpokládám nemáte, to byste asi peníze nevymáhal...).... a že požadujete jako odškodné za újmu pytel granulí v hodnotě PŘESNĚ 1500,-.... Mě tohle přijít, tak se opravdu od srdce zasměju, dám to právníkovi, ten se taky zasměje a tím to hasne.... Tím, že jste jí ten nesmysl poslal jste si vykopal hrob...

19.12.2012 23:08
zuzina

XXX.XXX.123.61

runningf1 napsal(a):

V létě mého psa napadl jiný pes a zranil ho. Museli jsme vyhledat veterináře a nechat psa ošetřit. Následně jsem majitelce psa, který mého napadl zaslala účet z veteriny a ona to vyřešila se svou pojišťovnou (a ještě nějakou částku platila jako spoluúčast).
Skutečně by mě nenapdlo po ní chtít granule za újmu na zdraví a proplácet benzín na veterinu. Já vím, že pohonné hmoty něco stojí, ale tenhle Váš výplod mi přidje trochu přehnaný. Zkrátka bych majitelce staforda předložila účet za veterinu a basta. A pokud majitelka staforda bude dělat mrtvého brouka a nebude se mít k proplacení účtu, tak to řeště přes právníka. Ale skutečně bych to řešila s rozumem.

19.12.2012 23:46
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Policie vám fakt nepomůže, jen ztratíte půl dne času. Známej nejspíš není právník. 5000,- je sice hranice pro trestnost některých činů, ale jde např. o krádež, podvod apod, tj. obecně úmyslné trestné činy. Pokousání psa je podobný případ jako třeba když do vás někdo z neopatrnosti nabourá a způsobí vám škodu 50.000 na autě - škoda bude přesahovat 5000, můžete si k tomu třeba tu policii i zavolat, ale přesto škodu s vámi bude řešit v lepším případě pojišťovna, v horším jí budete vymáhat na řidiči soudně, ale stát to za vás prostě neudělá (mmch . není to zadarmo - zaplatíme to z daní).
Jinak k nárokům - není důvod neuplatnit náklady na benzín (pokud jste cíleně nejl k vetovi přes plůl republiky), granule by připadaly v úvahu spíš jen pokud by šlo o nějaké léčebné ve spojení s tím zraněním.
Je fakt, že nadsazením nákladů jste si trochu podřízl větev pro další jednání, ale klidně bych poslala výzvu k úhradě reálných nákladů, tedy s doložením kopií účtenky od veta a výpočtem km, uplatnit se dá určitě i ta výstava. Obecně vás ale samozřejmě vyjde levněji přistoupit na dohodu třeba že majitelka uhradí jen léčení, než se s ní soudit a platit právníka.

21.12.2012 05:39
scylla

XXX.XXX.147.85

Na vašem místě bych požadovala účet za veterináře, který můžete doložit. Náhradu za ušlou výstavu - prosím vás, co to je? Ten zbytek je sice drahé poučení pro vás, ale je to poučení. Protože mě na vašem příspěvku hodně udivilo několik věcí: dlouhodobé odložení psa ve věku 6 měsíců (dost zvláštní), to že cvičitel jednoznačně nese odpovědnost za událost - měl tu paní se psem vykázat z výcvku. A vaše odpovědnost je tam asi největší. Věděl jste, co je ten pes zač a přesto jste tam nechal svoje štěně bez ochrany. Na vašem místě bych požadovala vysvětlení od výcvikáře, písemné, a opravdu nepochopím, jak jste toto mohl dopustit. Protože budete mít pravděpodobně velký problém do budoucna, až vaše štěně dospěje. Mám čsv, kterého si na pokyn své paničky - nebudu se vyjadřovat k té dámě, nešlo by to slušně - ve věku 11 měsíců ulovili tři barzojové v pražském parku. Psi to odnesli, protože jsem svoje štěně aspoň trošku ochránila, ale k vetovi jsme stejně museli. Takže vím, jaké následy takový zážitek na čsv zanechá. To bych na vašem místě řešila jako prioritu. Prachy jsou jen prachy, ale ten pes je váš kamarád.

21.12.2012 09:43
jazzinka

XXX.XXX.249.181

scylla napsal(a):
Na vašem místě bych požadovala účet za veterináře, který můžete doložit. Náhradu za ušlou výstavu - prosím vás, co to je? Ten zbytek je sice drahé poučení pro vás, ale je to poučení. Protože mě na vašem příspěvku hodně udivilo několik věcí: dlouhodobé odložení psa ve věku 6 měsíců (dost zvláštní), to že cvičitel jednoznačně nese odpovědnost za událost - měl tu paní se psem vykázat z výcvku. A vaše odpovědnost je tam asi největší. Věděl jste, co je ten pes zač a přesto jste tam nechal svoje štěně bez ochrany. Na vašem místě bych požadovala vysvětlení od výcvikáře, písemné, a opravdu nepochopím, jak jste toto mohl dopustit. Protože budete mít pravděpodobně velký problém do budoucna, až vaše štěně dospěje. Mám čsv, kterého si na pokyn své paničky - nebudu se vyjadřovat k té dámě, nešlo by to slušně - ve věku 11 měsíců ulovili tři barzojové v pražském parku. Psi to odnesli, protože jsem svoje štěně aspoň trošku ochránila, ale k vetovi jsme stejně museli. Takže vím, jaké následy takový zážitek na čsv zanechá. To bych na vašem místě řešila jako prioritu. Prachy jsou jen prachy, ale ten pes je váš kamarád.

Na obranu zadavatele - já to chápu tak, že dlouhodobé odložení měl ten staford a zvedl se z něj. Pak mohl vlítnout klidně do štěněte cvičícího u nohy, ale majitel s tím toho moc neudělá. Taky nechápu, z čeho usuzujete, že zadavatel aktivně neřeší psychické následky na psovi, ale jen peníze? Že si vůbec dovolil strávit asi 10 minut času na webu a zeptat se co s tím?
Mmch. mám taky čsv a co si budem namlouvat, problémy se psy má v dospělosti většina jedinců plemene celkem bez ohledu na to, jesti byl pes v mládí napaden nebo ne.

21.12.2012 11:45
scylla

XXX.XXX.81.3

jazzinka napsal(a):
Na obranu zadavatele - já to chápu tak, že dlouhodobé odložení měl ten staford a zvedl se z něj. Pak mohl vlítnout klidně do štěněte cvičícího u nohy, ale majitel s tím toho moc neudělá. Taky nechápu, z čeho usuzujete, že zadavatel aktivně neřeší psychické následky na psovi, ale jen peníze? Že si vůbec dovolil strávit asi 10 minut času na webu a zeptat se co s tím?
Mmch. mám taky čsv a co si budem namlouvat, problémy se psy má v dospělosti většina jedinců plemene celkem bez ohledu na to, jesti byl pes v mládí napaden nebo ne.

Nezlobte se, ale to je nesmysl. Socializovaní a dobře vedení psi se bez problémů mohou pohybovat ve smečce a prožít ve smečce život. Znám takových psů i fen docela dost. Někteří s tím problémy mají, to je pravda, ale nedá se vymlouvat na plemeno.

Je celkem jedno, kdo měl dlouhodobé odložení, ale jde o to, že když vím, že mému štěněti hrozí nebezpečí, nenechám ho takovým magorem napadnout a požádám výcvikáře, aby vykázal tu dámu, v případě, že to neudělá, odejdu já a počkám si, až bude na cvičáku bezpečno. Cvičák je bohužel velmi často místem, kde mladí psi a štěňata přicházejí k podobným zkušenostem, případně kde se razí heslo, že i starší pes musí štěně podřídit a podobné voloviny. Když mám štěně vedle sebe, stačím útočníka sejmout a nemusím pak se štěnětem na dvě operace za hromadu peněz, jak tu zadavatel uvádí. Z příspěvku zadavatele jsem nabyla dojmu, že mu jde o prachy a o zmařenou výstavu a o tom, jak to snáší pejsek a jak je na tom se zdravím neuvedl ani čárku, proto mám ten dojem, co jsem popsala.

21.12.2012 14:59
domcaast

XXX.XXX.234.23

scylla napsal(a):
Nezlobte se, ale to je nesmysl. Socializovaní a dobře vedení psi se bez problémů mohou pohybovat ve smečce a prožít ve smečce život. Znám takových psů i fen docela dost. Někteří s tím problémy mají, to je pravda, ale nedá se vymlouvat na plemeno.

Je celkem jedno, kdo měl dlouhodobé odložení, ale jde o to, že když vím, že mému štěněti hrozí nebezpečí, nenechám ho takovým magorem napadnout a požádám výcvikáře, aby vykázal tu dámu, v případě, že to neudělá, odejdu já a počkám si, až bude na cvičáku bezpečno. Cvičák je bohužel velmi často místem, kde mladí psi a štěňata přicházejí k podobným zkušenostem, případně kde se razí heslo, že i starší pes musí štěně podřídit a podobné voloviny. Když mám štěně vedle sebe, stačím útočníka sejmout a nemusím pak se štěnětem na dvě operace za hromadu peněz, jak tu zadavatel uvádí. Z příspěvku zadavatele jsem nabyla dojmu, že mu jde o prachy a o zmařenou výstavu a o tom, jak to snáší pejsek a jak je na tom se zdravím neuvedl ani čárku, proto mám ten dojem, co jsem popsala.

Jsem majitelkou tří stafordů a jakožto někdo, kdo tohle plemeno 6 let vlastní a prošlo mi jich rukama 5 (plus tři kříženci bull plemen), bych chtěla názorně vidět, jak sejmete staforda, který se rozhodl vám zlikvidovat psa. Než stihnete vůbec zareagovat a zasáhnout, tak to je přesně ta doba, kdy to pes přežije díky pár nákladným operacím. Kdyby nezareagoval majitel vůbec, tak pes nežije.
Je to úžasné plemeno, ale jak se mu v hlavě zrodí nápad napadnout jiného psa, tak nezná bratra. A nestihnete ani okem mrknout.
Pro rýpaly... ne nikdy se mi nestalo, že by můj pes napadl cizího psa, protože si je umím zabezpečit. Ale doma se to občas stane (ano opravdu jen občas, třeba dvakrát za život psa, ale stane) a jsem si jistá, že kdyby druhý pes nebyl taky staford, tak to na operaci bude. A jednou se mi stalo, že mi staford navolno napadl psa a taky jsem byla ráda, že můj pes je taky staford. Jinak ho nemám.
Jinak vaše schopnost jasnovidectví a všeznalosti je úžasná, smekám...

21.12.2012 21:40
jazzinka

XXX.XXX.226.101

scylla napsal(a):

Nepsala jsem nic o smečce, s tím opravdu většina čsv problém nemá, ale o pohybu navolno např. ve skupině cizích psů v parku, tak jak to zvládá nějakých 70% psů jiných plemen. A docela by mě zajímal seznam řekněme 10 dospělých čsv samců, kteří jsou v tomhle v pohodě (jo, taky o dvou vím, ale způsob, jakým se k tomu majitelé dopracovali, by u jiných psů byl asi považován za týrání).
Třeba Ohniváka lze asi těžko považovat za nesocializovaného nebo špatně vedeného psa a přesto jsem neviděla, že by ho Kamila někde nechávala vyběhat s cizími psy.
Necítím potřebu se vymlouvat na plemeno, naopak také tvrdím, že i čsv je jen pes a jako takový vychovat samozřejmě jde, ale zas považuji za správné mluvit i o těch horších stránkách plemene a k těm nesnášenlivost k jiným psům podle mě stále patří.

22.12.2012 21:31
runningf1

XXX.XXX.115.125

Nejdříve sem chtěl tuhle diskusi skončit,ale musím vyvrátit a poopravit některé skutečnosti.
Takže :
Svého psa miluju a to tak,že nikdo jiný nemůže chápat jak. ČSV sem si pořídil na jaře
po smrti Německého ovčáka a naprosto jsem mu propadl a snažím se tomu podřídit vše.
A s tím by souhlasily i přátelé co mají právě ČSV nebo SAV. Jsem taky jediný majitel psa z celého vrhu,který bude uchovnovat.
Tím spíš mě mrzí špatná kritika od jiného čsv-čkáře "scylla" o méhlavní nezodpovědnosti.
Napadá mě taky jedno heslo pánbíčkářů "hod první kamenem,kdož jsi bez viny".Nebo kdo nic nedělá,nic nezkazí,že ?
Je vidět,že se vám asi nikdy nic špatného se psem nestalo,když takhle od pasu plácáte nesmysli.
Že moje odpovědnost je asi největší ? Vůči mému psovi uřčitě,ale rozhodně nemůžu za všechno a tím spíš za chování
majitelky staforda a toho psa.
Celé to bylo asi takto : dlouhodobé odložení měl ten staford a můj měl krátkodobé,ale byli jsme v jedné řadě.
Obě odložení navíc probíhalo u nohy.Vše probíhalo v klidu a nic nenasvědčovalo nějakému nebezpečí.
Tenkrát sem tu majitelku neznal(viděl sem ju 2x) a staforda sem si celkem hlídal.100 % by to zvládla jen paní dokonalá"scylla"
Ale v jeden moment ten staford ležel a během mžiku se řítil na nás.Ta majitelka ho měla vedle sebe a
přesto nestačila vůbec zareagovat a vodítko vůbec nestačila úplně uchopit.Myslím,že se vykládala,že jí to vodítko pálilo a
musela ho pustit.Takže sem tam nikoho nenechával samotného bez ochrany.Takže,prosím žádné scestné, nepodložené a smyšlené
tvrzení "Věděl jste, co je ten pes zač a přesto jste tam nechal svoje štěně bez ochrany."
Stačil jsem zareagovat ,tak,že staford kousl jen částečně. Pak sem vrazil obě ruce stafordovi do tlami a
snažil se mu čelist rozevřít.Skusila jste si někdy něco podobného paní "scyllo" ? Já to zažil na vojně se třemi německými ovčáky
a nebylo to pěkný.To se v realitě děje všechno jinak než za počítačem.Takže dokud budou takoví nezodpovědní majitelé
(tím myslím ve smyslu ,když něco způsobí),tak tady můžem polemizovat o každém detailu a domluví se jen ti co se domluvit chtějí.
Jak napsala "domcaast" :
"bych chtěla názorně vidět, jak sejmete staforda,
který se rozhodl vám zlikvidovat psa. Než stihnete vůbec zareagovat a zasáhnout,
tak to je přesně ta doba, kdy to pes přežije díky pár nákladným operacím.
Kdyby nezareagoval majitel vůbec, tak pes nežije" a
"Pro rýpaly... ne nikdy se mi nestalo, že by můj pes napadl cizího psa,
protože si je umím zabezpečit"
Nejdříve se zdálo,že to kousnutí nebude až tak vážné.Ale ukázalo se,že byla zasažena i kost.Proto byla druhá operace,
kvůli vzniklé cistě.Naštěstí měl před kousnutím živou a vyrovnanou povahu.Je to i stále teď takový janek pubertáckej.
Na to co zažil,byl a stále je tím téměř stejným psem.Kamarádí se s jinými vlky a jinými psy.Má rád děti a
je rád za každou společnost dospělých.
A,že mi jde o peníze ? Holý nesmysl !!! Je vidět,že jste to celé nepochopila mě vůbec neznáte a fandíte té majitelce staforda.
Kritizovat dokáže každý a já rozumnou kritiku snesu a beru.Já tady píšu i sebekritiku,ale to bude pro někoho vedlejší.
Že sem nenapsal nic o tom jak to snáší pes je fakt.
Ale jen proto,že se ten dotaz měl týkat jakési pomoci jak se takové podobné situace řeší.A
né někomu dokazovat svou velikost lásky ke psovi. Tu si zdovolením nechám pro sebe a
přátelé čsv,kteří dokáží poradit a né jen zkritizovat. Když sem tasil tisíce na ošetření
tak sem tu pomyslnou korunu třikrát neobracel.Ani tisícinu vteřiny sem neváhal a zaplatil.
Ta situace se mi podělala díky vlastní neznalosti a hlouposti. Kdy sem na začátku viděl rudě
a chtěl tu majitelku staforda jaksi dát na vyrozuměnou co způsobila. Ironie: asi proto,
abych když je příležitost vydělal na někom peníze a pak si to špatně spočítal.
Rozhodně by mě nenapadlo hloupě se posmívat druhému,jak se snaží vyřešit spackanou situaci !
No jak se říká " po bitvě je každý generál".
Asi jste"scylla" rozená věštkině a telepatka ,že vytušíte za každým rohem nebezpečí a
při každém náznaku se mu vélkým obloukem vyhnout.
Ještě si neodpostím poznámku o zvýšeném počtu vrhů a s tím i štěnat čsv v posledních letech (např. od jedné feny několik vrhů) .
Je to skutečně jen ryzí zájem o kvalitní chov nebo kvantitativní zájem ,kdy se plno štěnat dostane kam nemá ?
Jak napsala "zuzina",budu to ted řešit s rozumem. Napíšu nový oficiální dopis tentokrát od právníka,
kde budu požadovat pouze sumu za veterinu a basta. Pak se děj co se děj.Já zapoměl vdyt mi jde o peníze,tak ...
To byla ironie na závěr a tím tuhle diskusi končím.

26.12.2012 19:29
plisak

XXX.XXX.236.4

promiňte prosím, že se do toho pletu, ale kromě léčebných výdajů máte nárok i na to, o co jste prokazateně přišel, tedy i výstavní poplatek i dopravu. To vám ale váš kamarád právník jistě poradí sám. Je v pořádku, že chcete zaplatit, bývá to jediná medicina na nemožné majitele

26.12.2012 20:26
runningf1

XXX.XXX.115.125

to nevadí,pozitivní a slušnej názor je vítán. já právě právníka-kámoše nemám,tak sem se chtěl poptat tady na fauně.ten známej je spíš nedostudovanej ... ,ale jak sem napsal je tam problém,že sem jim napsal vyšší částku a teď už jen chci za ošetření. chci to mít z krku a jen je tím dopisem od jakéhokoliv právníka postrašit. Bohužel takový lidé jsou a budou smajlík

26.12.2012 21:10
plisak

XXX.XXX.236.4

to není zase takový problém, že jste původně chtěl více, vy nyní zdokladujete o co jste přišel - přihlášku na výstavu, léčebné výdaje, cestovné na veterinu a zpět a vše další, myslím, že nemusíte ani účtovat benzín, od čeho je položka cestovní náklady, ta bude o něco vyšší než jen benzín. Pošlete jim tom doporučeně a pak už vám nezbyde, než podat žalobu. Myslím, že uděláte službu dalším pejskařům, protože tito si již dají pozor. Když moje rozpustilá fenka chytila cizí štěně - výrostka za zadek a kousla ho, zaplatila jsem bez zkoumání vše, co po mně jeho majitelka chtěla, byla to moje chyba.

27.12.2012 08:46
ilisek

XXX.XXX.196.16

scylla napsal(a):

Nezlobte se, ale vážně je to nesmysl, jak píšete v úvodu.....smajlík, jsou prostě plemena, kde vám je celá socializace prd platná, prostě jsou plemena, která nejsou smečková /typu bull/ a tam můžete socializovat jak chcete a nic s tím neuděláte..... Jasně, jsou i lovecká plemena, která se válí na gauči s kočkou či domácím králíkem, ale zkuste všeobecně socializovat ohaře, aby nelovil zvěř.... Víte, ono kdyby si lidé pořizovali ta plemena, která jim budou vyhovovat podle toho, k čemu byli po staletí vyšlechtěni, nemuseli bychom tady furt dokola řešit socializaci nesocializaci a napadání psa psem, že ano?

27.12.2012 09:16
plisak

XXX.XXX.236.4

ilisek napsal(a):
Nezlobte se, ale vážně je to nesmysl, jak píšete v úvodu.....smajlík, jsou prostě plemena, kde vám je celá socializace prd platná, prostě jsou plemena, která nejsou smečková /typu bull/ a tam můžete socializovat jak chcete a nic s tím neuděláte..... Jasně, jsou i lovecká plemena, která se válí na gauči s kočkou či domácím králíkem, ale zkuste všeobecně socializovat ohaře, aby nelovil zvěř.... Víte, ono kdyby si lidé pořizovali ta plemena, která jim budou vyhovovat podle toho, k čemu byli po staletí vyšlechtěni, nemuseli bychom tady furt dokola řešit socializaci nesocializaci a napadání psa psem, že ano?

kdybychom to neřešili furt dokola, o čem bychom si povídali? ani v chovu psů není nic nového pod sluncem a nezapomeňte, že opakování je matka moudrosti

27.12.2012 09:17
llucinkaa2

XXX.XXX.229.27

ilisek napsal(a):

Noo, s tím se nedá tak úplně souhlasit...konkrétně s tímto: "jsou prostě plemena, kde vám je celá socializace prd platná, prostě jsou plemena, která nejsou smečková /typu bull/ a tam můžete socializovat jak chcete a nic s tím neuděláte"....
a co třeba amstaff, který je už docela dlouhou dobu množený dle exteriéru a jeho "bojová" povaha se tak něják vytratila? Nebo staffbull? Bullík?

27.12.2012 09:48
ilisek

XXX.XXX.196.15

llucinkaa2 napsal(a):
Noo, s tím se nedá tak úplně souhlasit...konkrétně s tímto: "jsou prostě plemena, kde vám je celá socializace prd platná, prostě jsou plemena, která nejsou smečková /typu bull/ a tam můžete socializovat jak chcete a nic s tím neuděláte"....
a co třeba amstaff, který je už docela dlouhou dobu množený dle exteriéru a jeho "bojová" povaha se tak něják vytratila? Nebo staffbull? Bullík?

Amstaff je na tom trochu lépe ,proto také mám teď v plánu si místo pita pořídit amstaffa, ale po lovecky vedených rodičích, kde je větší předpoklad snášenlivosti mezi psy. Ale i tak 50 let, kdy se chová na jiném podkladě než pitbull není zas tolik..... Já jsem jen chtěla zdůraznit, že zde neustále zdůrazňovaná socializace, není prostě samospásná a ne na každého psa to platí. Nejdřív je genetika, geneticky dané předpoklady a teprve potom výchova, výcvik, socializace.....

27.12.2012 09:48
ilisek

XXX.XXX.196.15

plisak napsal(a):
kdybychom to neřešili furt dokola, o čem bychom si povídali? ani v chovu psů není nic nového pod sluncem a nezapomeňte, že opakování je matka moudrosti

A to máte pravdu!smajlík

27.12.2012 15:08
scylla

XXX.XXX.147.85

ilisek napsal(a):

Ohaře jsem nezkoušela, ale zkoušela jsem s úspěchem huskyho, malamuta, bígla a fouska, stačilo by to? Pravidelně sem jezdí kamarádka se svou pitbulkou, která nemá problém se smečkou, známá má pitbula psa, naprosto pohodového ve smečce. Moje čsv se momentálně válí s kotětem na gauči. Fena NO, která zabila spoustu koček, s jednou z našich spí v posteli. Já vám nevím.... S tím ostatním souhlasím.

27.12.2012 15:15
ilisek

XXX.XXX.196.15

scylla napsal(a):
Ohaře jsem nezkoušela, ale zkoušela jsem s úspěchem huskyho, malamuta, bígla a fouska, stačilo by to? Pravidelně sem jezdí kamarádka se svou pitbulkou, která nemá problém se smečkou, známá má pitbula psa, naprosto pohodového ve smečce. Moje čsv se momentálně válí s kotětem na gauči. Fena NO, která zabila spoustu koček, s jednou z našich spí v posteli. Já vám nevím.... S tím ostatním souhlasím.

Nebavíme se tady o jedincích daného plemene, ale o plemeni jako takovém. Měli jsme dva pitbully, jednu staffordku. Fenka by si hrála s každým psem, na pohlaví nezáleží....pitbullové by se zabili vzájemně a snah o smír z naší strany bylo ažaž, ale k ničemu, ale nevadí nám to, věděli jsme co si pořizujeme, ale bavíme se o psech s registrací.....devět pitbullů z deseti jsou kříženci, i když je jejich majitelé vydávají za čistokrevné pity.....znám jezevčíky, co spí na gauči s kočkou, nevyvede je nic z míry, ale u lovecky vedených psů by kočka fakt neobstála. Jasně že se dá udělat vyjímka v jakémkoli plemeni, ale na druhou stranu proč to dělat, když si můžu vybrat plemeno vhodnější pro svůj účel, nemyslíte?

27.12.2012 15:16
ilisek

XXX.XXX.196.15

scylla napsal(a):

Ještě k těm kočkám, náš pitbullák si taky hraje s našima kočkama,nechá si od nich i nafackovat, ale rozeznává naše a cizí.....

Kačís

28.12.2012 22:38
Kačís

XXX.XXX.117.12

Ahoj,jak to tady tak čtu,tak to nikdo nemá lehké.....naštěstí máme ještě docela v phodě sousedy a okolí.....ale jednou si takhle jdu obytnou čtvrtí,rotvajlerku na vodítku a s košíkem,ze křoví na nás vyskočí boxerka a úmyslem ,,zlikvidovat" mojí čubu,takže prvně to schytám já do nohy jejím zubem a pak čuby v sobě,moje se neměla jak bránit,takže jsem zasahovala já,pár kopanců a jeden dobře mířený a hned odběhla a bylo vidět,že přemýšlí,jestli do toho jít.V tom přilítne páníček a div mě neseřve ale to mu nedovolí panička,která se zajímá,jestli se jejímů pejskovi nic nestalo......kdybych se neklepala a nekontrolovala čubu,jestli je v pohodě,tak by viděli to tóčo nezodpovědní páníčci !!! Jinak aby se neřeklo,tak mám rotvajlerku,letos jí bude 6 a měla jsem westíka,kterého jsem musela nechat uspat a ted mám štěně 9ti měsíční taky westa,ani jeden pes se mi rvát nesmí a nesmí nic vyvolávat a provokovat a světe div se,konflikty nejsou,takže je to vše jen o výchově smajlík

22.5.2015 13:46
janatapesova

XXX.XXX.9.165

Dobry deň prajem, asi pred pol rokom mojho priatela uhryzol pes ktory mal infekčnu chorobu ale nakoniec sa priatel z toho dostal ale vzdy ked som večer isla domov z roboty tam som sa bála ze ma napadne taky pes ako mojho priatela, známy nám odporučil kapsainovu pištol ktorá je ovela učinnejšia ako plynova a aj ako kaser, kupila som ju Tu:http://www.nesmrtiacezbrane.sk/guardian-angel/guardian-angel-2

22.5.2015 20:02
kiko967

XXX.XXX.148.130

Moje 4- měsíční štěně-fenku NO dnes napadl jiný NO-dospělý pes, vrčel na nu, tak jsem si ji raději zvedl na ruce. Neumím si představit co by se stalo kdyby to byla fena. Pak naštěstí přišel majitel. Když bude moje fena dospělá, tak jí určitě koupím náhubek.I u nás chodí jeden pán s volně vypuštěnými labradory...Ty psi napadají jiné psi i lidi. smajlík A nikdo nezavolá policii. Další případ v sousední vesnici jsou malé oříšky, jeden je kříženec špica.Sú také agresivní a nevychovaní...

Přidejte reakci

Přidat smajlík