Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2012 11:59
martindura

XXX.XXX.81.44

Dobry den,mame dvouletou fenku border teriera. Vcera rano z niceho nic se zacala zmitat na zemi a nemohla vstat.Kdyz jsme ji pomohli na nohy tak chodila spatne. Zadni nohy vypadalo,ze ji spatne nesou,u prednich to bylo o neco lepsi.Byli jsme u doktora,ale tam vse vypadalo ok,zkousel s ni cviky na stole a venku chodila take zdanlive normalne,ale preci jen to nebylo ono (podle meho nazoru).Ma problem se stabilitou napriklad pri oklepani nebo kdyz se za chuze ohledne.Vcera dokonce i behala i kdyz ne jako normalne a casto si lehala.Dnes rano to bylo o neco lepsi,ale kdyz jsme dnes ji nechali chvili doma samotnou,po navratu se opakovolo predesle rano,nohy ji vubec nenesli.
O vikendu bylo vedro a jeden jsme byli na dlouhem vylete v lese a i se koupala a dalsi den jsme absolvovali trenink agility.Nasledujici den bylo vse v poradku,ale pak se objevili problemy viz vise. Nema zadne jine problemy,oci funguji normalne,ji pije,je vesela.
Nevim jestli u mladeho psa zvykleho pohybu a aktivity muze nastat mrtvice.....Prosim jesli ma nekdo podonou zkusenost nebo ma nekdo nejakou radu ci nazor-piste.
Predem mockrat dekuji Martin.

3.5.2012 12:15
ilisek

XXX.XXX.196.15

Co třeba epilepsie?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2012 12:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

co takhle páteř, ve vodě vám mohla nastydnout ,má třeba bolesti než se rozhýbe. můj pes se takhle jednou svalil jeli jsme na veterinu dostal injekci na záda a bylo to dobré, ta ztuhlost a nejistota při chůzi by tomu nasvědčovala.

3.5.2012 14:42
kolemjdouci2

XXX.XXX.93.76

U border teriérů se vyskytuje dědičná choroba Canine Epileptoid Cramping Syndrome (jinak označovaná jako CECS nebo Spikeova choroba). Moc o ní nevím, jen co jsem našla na netu:
http://www.borderterrier-cecs.com/
http://www.ufaw.org.uk/CANINEEPILEPTOIDCRAMPINGBORDERTERRIER.php

Neříkám, že je to stoprocentně ono, ale věk i projevy víceméně odpovídají.

3.5.2012 16:39
janaa

XXX.XXX.124.90

Tady je video s projevy CECS,samozřejmě škála projevů může být velice široká. Bohužel v Čechách je s tím docla problém, testy neexistují,takže je to jen na zodpovědnosti chovateů,jestli přiznají,že tento problém v chovu mají a pracovali s tím
http://www.youtube.com/watch?v=zpIev8TxkTY

4.5.2012 10:16
martindura

XXX.XXX.240.178

Vse Vam velice dekuji za komentare a rady. Zacal jsem zjistovat mozne symptomy CECS a zatim nevypada,ze je to nas pripad,ale i nadale zistuji podrobnosti...Podle rozboru krve je pouze dehydratovana a zrejme pretazena.
Jeste jednou Vam dekuji a preji krasny den.
Martin.:-))

9.5.2012 01:17
memmory

XXX.XXX.252.42

martindura napsal(a):
Vse Vam velice dekuji za komentare a rady. Zacal jsem zjistovat mozne symptomy CECS a zatim nevypada,ze je to nas pripad,ale i nadale zistuji podrobnosti...Podle rozboru krve je pouze dehydratovana a zrejme pretazena.
Jeste jednou Vam dekuji a preji krasny den.
Martin.:-))

Dehydratovana ? Psal jste že jí a PIJE, je veselá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík