Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2012 05:08
fill

XXX.XXX.182.110

Dobrý den,
měl bych pár otázek ohledne německé dogy.
Psa nechci,máme čerstvě štěně špice,ale když u nás byla včera sestra mrknout na pejska tak chce taky.
Jenomže narozdíl od nás má veliký barák a chtěla BSP.
Má 2male děti a já ji říkám že když velkého psa tak dogu.
Popravdě tomu moc nerozumím,ale slibil sem že zkusím zjistit info.
Chce velkého psa k dětem.
Nevím kolik je možností,něco isem již načetl,ale mě se strašně líbí doga.
Výběr je pochopitelně na ní,ale za zeptani nic.
Určitě nechce hlidaciho psa,ale nějakého pohodare.
Nemá nekdo zkušenosti?
Kdo ví co nakonec pořídí,ale každá řada dobrá.
Mě moc BSP do baraku nepasuje.
Ven samozřejmě ano,ale ona Ho chce doma a na zahradě jen tak,ne na hlídání.
Děkuju

14.5.2012 07:58
inusanka

XXX.XXX.175.11

Nezlobte se, ale německá doga je služební pes, který potřebuje výcvik a pevnější ruku. Jestli je Vaše sestra zkušený kynolog, tak to určitě zvládne. Pokud chce velkého psa a je začátečník, doporučuji zvolit plemeno, které má velmi vysoký práh bolestivosti, neagresivní, rodinného psa. Nebudu si hřát polívčičku, ale měla jsem NF k dětem, dneska už k vnoučatům a i pes z útulku byl s dětmi od prvního dne naprosto spolehlivý.

14.5.2012 08:52
ilisek

XXX.XXX.196.16

inusanka napsal(a):
Nezlobte se, ale německá doga je služební pes, který potřebuje výcvik a pevnější ruku. Jestli je Vaše sestra zkušený kynolog, tak to určitě zvládne. Pokud chce velkého psa a je začátečník, doporučuji zvolit plemeno, které má velmi vysoký práh bolestivosti, neagresivní, rodinného psa. Nebudu si hřát polívčičku, ale měla jsem NF k dětem, dneska už k vnoučatům a i pes z útulku byl s dětmi od prvního dne naprosto spolehlivý.

Co je prosím NF, díky.

14.5.2012 11:09
fill

XXX.XXX.182.110

Myslím že to bude novofundlak.
A jaké je tedy vhodné velké plemeno k dětem?

14.5.2012 11:28
kolemjdouci2

XXX.XXX.93.76

inusanka napsal(a):

Kolik dog osobně znáte, prosím vás? Já jich znám vícero a k dětem do baráku si nedokážu představit vhodnější plemeno. Ano, potřebuje výchovu, ale to každý pes. Doga je i k malým dětem neobyčejně něžná a opatrná, skutečná chůva. S tou ostrostí... znám ostré labradory, dogu žádnou.
http://www.drporkert.com/dogy/images/beta/archiv/zakazane/images/zakazane_130311_008_jpg.jpg

14.5.2012 12:40
jazzinka

XXX.XXX.166.30

Německé dogy, co znám, jsou velmi milé k dětem a klidně bych si jí do uvedených podmínek pořídila. Dogu (psa) měl jako dítě i můj kamarád ( v době, kdy ji ještě šlo považovat za služební plemeno) a jak říká, jediný problém byl, že při vítání ostatních v předsíni mu doga pravidelně "nafackovala" ocasem. :-))

14.5.2012 13:23
nefrit

XXX.XXX.14.4

jazzinka napsal(a):
Německé dogy, co znám, jsou velmi milé k dětem a klidně bych si jí do uvedených podmínek pořídila. Dogu (psa) měl jako dítě i můj kamarád ( v době, kdy ji ještě šlo považovat za služební plemeno) a jak říká, jediný problém byl, že při vítání ostatních v předsíni mu doga pravidelně "nafackovala" ocasem. :-))

Měli jsme ND v době, kdy našim holkám bylo 13, 12 a 6 let. Jelikož jsme pejskařská rodina, odmala jsme jim vštěpovali jak se ke psu chovat, co smí a co nesmí. Nikdy nebyl žádný problém, nemůžu říct žádné negativum k soužití německé dogy a dětí - naopak, dogouš holky miloval!!! Jedinou nevýhodou tohoto plemene jsou sliny (jsou mastné a dost drží) a když nastane zdravotní problém, tak manipulace se psem je dost problematická. Ten náš nám bohužel odešel v necelých 6 letech ..........

14.5.2012 13:25
inusanka

XXX.XXX.175.11

Dog jsem za svůj život zažila hodně, od dvou naprosto agresivních jedinců, kteří po smrti svého majitele museli být odstřeleni v kotci přes dvě nevychované fenky svých známých, pacientů veterinární nemocnice i naprostá zlatíčka, které hlídaly své malé kamarády. Taky znám novofudlanďana, který je agresivní, ale to je opravdu vyjímka. Vše záleží na tom, z jakého chovu štěně je, jak zkušený je chovatel a majitel, jaký je rodič a co dovolí svému dítěti. Každý máme své zkušenosti a podle nich se řídíme. Můj slepý pes hlídal vnučky, ony mu nikdy neublížily a on jim sloužil jako partner ve hře

14.5.2012 14:19
awake

XXX.XXX.115.136

známá si pořídila k doma a malým dětem Irského Vlkodava a alespoň u nich (manželé oba začátečníci) je tato "kombinace" super.

14.5.2012 17:35
vandat

XXX.XXX.91.34

Já za sebe doporučuji cane corso! :-) Středně velký pes, absolutně věrný rodině, milující děti a vše kolem něj, přitom úžasný ochránce a strážce. Samozřejmě jako u všech ostatních psů je potřeba důsledná výchova. Mám dvě psí holky, starší děti nevyhledává, ale jakmile je středem jejich pozornosti, může se blahem zbláznit, ta mladší je sice zatím hodně divoká, ovšem neuvěřitelně opatrná, nejhorší co dítěti udělá je, že jim olízne nos a to i když k nim přiletí neuvěřitelnou rychlostí. Snese od nich úplně vše. Spousta přátel kteří mají caníky mají děti od miminek až po dospělky a absolutní spokojenost. Znala jsem pouze jediné CC, který nesnesl nikoho, to byla ovšem práce páníčka.

14.5.2012 18:41
cinkalu

XXX.XXX.197.182

inusanka napsal(a):

jste si asi přečetl 100 let starý atlas plemen psů a dogu jste viděl z rychliku. ND byla sice služební plemeno, ale asi jenom omylem. Kdo jí zná musí mi dát za pravdu, že je to pohodový a klidný zvíře. Když jí nebudou děti terorizovat, asi je ani nesežere :-)

14.5.2012 19:43
mata

XXX.XXX.80.144

Německá doga rozhodně je vhodná do rodiny s dětmi v případě, že majitel zajistí správnou a důslednou výchovu jak psa, tak hlavně a především dětí!!! :-) Hodí se spíše do domu/bytu, než trvale ven, potřebuje dobře rozložený a kvalitní pohyb, na výchovu a výcvik není náročná, ale je třeba důslednost. Je to král mezi plemeny, pro mne rozhodně, s modrou dogou jsem vyrůstala, byl to můj Modrý princ, moje chůva :-)
Nejspokojenější a nejšťastnější je v centru dění, čili uprostřed rodiny a pokud má možnost mít přístup kamkoliv, kam členové rodiny, sdílí s nimi "gauč", je z ní nepodplatitelná chůva a dokonalý strážce :-)

A Cinkalu, prosím.... občas by prospělo, kdybys radši nic nepsala. ND byli výborní služební psi, a i dnes jsou linie, kde jsou velice kvalitní zvířata!!!
Jistěže se to nedá srovnávat se strojovým a robotickým NO, s hyperaktivním dobroušem, nebo raplickým maiňákem, ale doga pro mě je, byla a bude vždy evokovat výtečného rodinného psa, psa JEDNOHO pána, co dokáže ve vteřině obejít mimčo a rázně, důkladně, leč s nadhledem zastavit nevítanou návštěvu, či dokonale "rozdrtit" zloděje :-) Dogy dokáží velice mnoho a ví to ti, co s nimi desítky let pracují. Ne ti, co je znají z dálky, či jednoho dva někde "za rohem" :-|

14.5.2012 19:49
dorae

XXX.XXX.14.62

mata napsal(a):
Německá doga rozhodně je vhodná do rodiny s dětmi v případě, že majitel zajistí správnou a důslednou výchovu jak psa, tak hlavně a především dětí!!! :-) Hodí se spíše do domu/bytu, než trvale ven, potřebuje dobře rozložený a kvalitní pohyb, na výchovu a výcvik není náročná, ale je třeba důslednost. Je to král mezi plemeny, pro mne rozhodně, s modrou dogou jsem vyrůstala, byl to můj Modrý princ, moje chůva :-)
Nejspokojenější a nejšťastnější je v centru dění, čili uprostřed rodiny a pokud má možnost mít přístup kamkoliv, kam členové rodiny, sdílí s nimi "gauč", je z ní nepodplatitelná chůva a dokonalý strážce :-)

A Cinkalu, prosím.... občas by prospělo, kdybys radši nic nepsala. ND byli výborní služební psi, a i dnes jsou linie, kde jsou velice kvalitní zvířata!!!
Jistěže se to nedá srovnávat se strojovým a robotickým NO, s hyperaktivním dobroušem, nebo raplickým maiňákem, ale doga pro mě je, byla a bude vždy evokovat výtečného rodinného psa, psa JEDNOHO pána, co dokáže ve vteřině obejít mimčo a rázně, důkladně, leč s nadhledem zastavit nevítanou návštěvu, či dokonale "rozdrtit" zloděje :-) Dogy dokáží velice mnoho a ví to ti, co s nimi desítky let pracují. Ne ti, co je znají z dálky, či jednoho dva někde "za rohem" :-|

Naprostý souhlas:-):-)Něm.dogy jsem chovala dost dlouho a do rodiny můžu jen doporučit:-)K dětem mají výborný vztah a jsou naprosto vyrovnané a nikdy zákeřné:-)

14.5.2012 19:51
cinkalu

XXX.XXX.197.182

mata napsal(a):

služební psi to fakt nebyli, jen se řadili do té kolonky, pár jsem jich při pokusu o práci viděla, se služebním výcvikem to ani tenkrát před 30ti lety nemělo moc společného, ale jinak jsou to báječní psi :-)

14.5.2012 20:07
mata

XXX.XXX.80.144

cinkalu napsal(a):
služební psi to fakt nebyli, jen se řadili do té kolonky, pár jsem jich při pokusu o práci viděla, se služebním výcvikem to ani tenkrát před 30ti lety nemělo moc společného, ale jinak jsou to báječní psi :-)

Tak záleží na tom, co si kdo představuje pod pojmem služební výcvik.... pokud dril, rychlost a přesnost, á la IPO, pak to s dogou dohromady nejde. Pokud realitu života, pak je na to doga jako dělaná. Mmch před 30-ti a více lety bylo na cvičácích víc dog, než rotíků a dobroušů, a s rozumem a individuálním přístupem k jedinci zvládali perfektně zkoušky, áčka, žebříky, kladiny, zadržení....

Prostě jak jsem psala, nejsou to robotické rakety, jsou to rozumní králové, ale proto je přeci nebude milovník psů odsuzovat, ne :-)

15.5.2012 20:51
xelis

XXX.XXX.204.220

Vyrustala jsem s německou dogou od mých dvou let, lepšího psa neznám. Občas jsem měla nafackováno ocasem, a sem tam sežranou svačinu a oblízanou skoro celou hlavu, ale čubina by mě nikdy v životě neublížila a to jsem jí lehala na hřbet určitě i občas zatahla za ocas. Flegmoušek :-)
Výchovu potřebuje každý pes ...

24.5.2012 22:46
ana

XXX.XXX.167.53

Dobrý večer,
naši příbuzní měli vždy dogu a musim říct, že ke dvoum malým dětem ideální pes. Jsou trpělivé a laskavé. I když štěně samozřejmě bude trošku janek, ale dají se velice snadno usměrnit. To samé Irský vlkodav, kterého mám já. Malé děti učí chodit a nechá si od nich líbit absolutně cokoli. Samozřejmě se musí počítat s výchovou, bez ní to nejde. I svou fenku IW jsem zvykala na to, že ji někdo může zatahat za ucho atd., jelikož jsem se s ní připravovala ke canisteraupetickým zkouškám. Dnes vím, že se nemusím bát, že by něco malým děckám udělala.
Takže za mě můžu říci IW a doga jsou pro děti jedni z nejvhodnějších psů! :-)

25.5.2012 11:45
tancoska

XXX.XXX.64.4

ana napsal(a):
Dobrý večer,
naši příbuzní měli vždy dogu a musim říct, že ke dvoum malým dětem ideální pes. Jsou trpělivé a laskavé. I když štěně samozřejmě bude trošku janek, ale dají se velice snadno usměrnit. To samé Irský vlkodav, kterého mám já. Malé děti učí chodit a nechá si od nich líbit absolutně cokoli. Samozřejmě se musí počítat s výchovou, bez ní to nejde. I svou fenku IW jsem zvykala na to, že ji někdo může zatahat za ucho atd., jelikož jsem se s ní připravovala ke canisteraupetickým zkouškám. Dnes vím, že se nemusím bát, že by něco malým děckám udělala.
Takže za mě můžu říci IW a doga jsou pro děti jedni z nejvhodnějších psů! :-)

Naprosto souhlasím.
Měla jsem IW,byl to úžasnej pes.Tenkrát jsem ale neměla nikoho kdo by měl děti tak na ně nebyl zvyklej/naučenej.Otěhotněla jsem a narodila se mi dcera.Netušila jsem jak na ní bude reagovat.Doma si jí očuchal a jakmile mohl tak jí olízl nožičku nebo ručičku.První den nešel od kočáru,říkal jsem volno ale nee on hrdě šel vedle kočáru a občas jí zkontroloval.Když začala lézt tak byl opatrnej,lehl si a ona mu něco žvatlala a on jí sledoval.Byla to neskutečná dvojka :-)
ND je nebo byl můj sen,podle mě jsou trochu nemotorný než vyrostou ale určitě při správným vedení jak psa tak dětí dobrá kombinace :-)

27.5.2012 13:28
zuzka13

XXX.XXX.164.200

Dogu Vám mohu z vlastní zkušenosti doporučit, jsou to vynikajíci společníci, ale dokažou být také dobří hlídači a obranáři.
Není pravda, že by doga nezvládla služební výcvik, ja sama jsem měla psa, ktery na závodech dokázal konkurovat ovčákům. Překážky, kladina, stopy , obranu, to vše uměl. Také jsou další dogy, které mají zkoušky ZM, ZVV a dokonce i IPO nebou zkoušky dle TARTU (Gaston Bonoda, Dino z Jozefovských bud, Chad a Chietta z Jozefovskych bud, atd.)
Jediná nevýhoda je jejich krátkověkost, cca okolo 8 let, samozřejme že se doga může dožít i 10 a více let. Moje prvni doga se dožila 11 let.

Přidejte reakci

Přidat smajlík