memmory
napsal(a):
Dneska jsme prošly dvěma procedůrama .. první byla bahení lázeň ...
.. detail ... a potom teda koupel normální, páč bláto na ní zůstalo
memmory
napsal(a):
.. detail ... a potom teda koupel normální, páč bláto na ní zůstalo
celé album zde : http://memmory.rajce.idnes.cz/Ritule_-_dama_i_prase_D/
czizecka
napsal(a):
Je ten pes tak velkej, nebo ten fig tak malej? :D
oba jsou malý ... figurant 160cm a Orry 62cm
Fešák Enzo - minulý týden jsme spolu vyhráli 2 místo v Kynšperske vořešiádě pohár jak z minimálně mistrovství
V červenci skusíme s Orrym zvládnout první zkoušku a to ZM tak uvidím jestli se nám to podaří - stále válčíme s aportem
ahoj, já nevěděla že ještě existujem :DD co je u vás nového? U náš štěňátka
czizecka
napsal(a):
ahoj, já nevěděla že ještě existujem :DD co je u vás nového? U náš štěňátka
Ahoj máš pěkný přírůstky,to teda.A ty barvičky paráda,tak at pěkně rostou a prospívají......
zdravím, můžete mi doporučit nějakou kvalitní chovku, kde dbají na zdraví svých jedinců a kam bych se mohla dojet podívat a poptat se k chovatelce? Nejde mi pak o cenu štěněte, ale o kvalitu a hlavně zdraví. Určitě máte větší obzory než já a internetu nechci moc věřit, snese toho až příliš mnoho, Díky moc
Děkuji za pochvalu Orry se jmenuje podle pp Fram z Trojmezí a je ze spojení Fera Venušina sopka a Indy Starý skaut chovatelka Hana Mišíková ..
mikka
napsal(a):
Děkuji za pochvalu Orry se jmenuje podle pp Fram z Trojmezí a je ze spojení Fera Venušina sopka a Indy Starý skaut chovatelka Hana Mišíková ..
Z Orryho jsi krasavce udělala Ty, ale možná by nebylo od věci napsat, v jakým stavu sis ho jako štěně dovezla, abys ušetřila další případné zájemce o štěně z této CHS podobných starostí (teda pokud jsi to neměla už "z druhé ruky")
Nechceš ke svému krásníkovi kámošku? Supr čubina, po tátovi s PP, bude jí 6 let, hodná, základní poslušnost, nikdy nestonala... Jsem nemocná, tak jí musím dát s těžkým srdcem pryč Kdyžtak napiš na e-mail : pavlinastribrna@seznam.cz
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Z Orryho jsi krasavce udělala Ty, ale možná by nebylo od věci napsat, v jakým stavu sis ho jako štěně dovezla, abys ušetřila další případné zájemce o štěně z této CHS podobných starostí (teda pokud jsi to neměla už "z druhé ruky")
Ano Orry nebyl jako štěně uplně v pořádku, ale vzhledem k tomu, že byl z 10 štěnat jediný takový ( ostatní štěnata byli krásné hunate kuličky ) tak to nebude chyba chovatelky. Brát jsem si ho nemusela byla to moje volba už tenkrát jsem věděla, ikdyž spíš než jako ovčák vypadal jako černá krysička , že to bude užasnej pes. A hlavně chovatelka mi pak i vrátila víc jak pulku penez, když jsem ji volala co mi řekl veterinář ( ten mu tenkrát nedával moc šancí na přežití ) tak hned přijela...
Těžko říct co mu bylo jíst to nechtělo ,prujem přitom žádný testy nepotvrdili jediný problem.
stříbrnka
napsal(a):
Nechceš ke svému krásníkovi kámošku? Supr čubina, po tátovi s PP, bude jí 6 let, hodná, základní poslušnost, nikdy nestonala... Jsem nemocná, tak jí musím dát s těžkým srdcem pryč Kdyžtak napiš na e-mail : pavlinastribrna@seznam.cz
je to mě moc mrzí . Neumim si představit, že bych se musela svých psu vzdát. Tak snad pro ni najdeš dobrýdomov..
mikka
napsal(a):
Ano Orry nebyl jako štěně uplně v pořádku, ale vzhledem k tomu, že byl z 10 štěnat jediný takový ( ostatní štěnata byli krásné hunate kuličky ) tak to nebude chyba chovatelky. Brát jsem si ho nemusela byla to moje volba už tenkrát jsem věděla, ikdyž spíš než jako ovčák vypadal jako černá krysička , že to bude užasnej pes. A hlavně chovatelka mi pak i vrátila víc jak pulku penez, když jsem ji volala co mi řekl veterinář ( ten mu tenkrát nedával moc šancí na přežití ) tak hned přijela...
Těžko říct co mu bylo jíst to nechtělo ,prujem přitom žádný testy nepotvrdili jediný problem.
tak to jo, nevěděla jsem, že se k tomu chovatelka takto férově postavila
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
tak to jo, nevěděla jsem, že se k tomu chovatelka takto férově postavila
něco jineho by bylo, kdyby takhle vypadal celý vrh holt Orry byl takový vejškrabek
mikka
napsal(a):
něco jineho by bylo, kdyby takhle vypadal celý vrh holt Orry byl takový vejškrabek
je fakt, že já bych asi štěně, co není v pořádku z domu nedala, ale pokud to byla oboustanná dohoda tak proč ne. Ale stejně tě obdivuju, že jsi do takovýho rizika šla
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
je fakt, že já bych asi štěně, co není v pořádku z domu nedala, ale pokud to byla oboustanná dohoda tak proč ne. Ale stejně tě obdivuju, že jsi do takovýho rizika šla
já sebe taky kort v tom, že jsem si kupovala psa na ktereho jsem 25 let čekala a vybírala a vybírala a nakonec mě naprosto dostalo zvíře co mělo 2 kg ve 2 měs Pomalu nikdo mi nevěřil, že z Orryho vyroste NOčko dokonce mě strašili s nemocí Dwarfizmus (nebo jak se to píše ) , ale já věděla, že u něj bude skvbělej pes a on je
Pravda, když jsem první dny nad nim skoro probrečela a cpala mu jídlo skoro až do krkku a prosila ho at jí v noci jsem k němu chodila a kontrolovala jestli žije tak mi párkrát problesklo hlavou jestli jsem neudělala chybu, ale pak stačilo, aby se na mě kouknul a věděla jsem, že by byla chyba h onevzít
mikka
napsal(a):
já sebe taky kort v tom, že jsem si kupovala psa na ktereho jsem 25 let čekala a vybírala a vybírala a nakonec mě naprosto dostalo zvíře co mělo 2 kg ve 2 měs Pomalu nikdo mi nevěřil, že z Orryho vyroste NOčko dokonce mě strašili s nemocí Dwarfizmus (nebo jak se to píše ) , ale já věděla, že u něj bude skvbělej pes a on je
Pravda, když jsem první dny nad nim skoro probrečela a cpala mu jídlo skoro až do krkku a prosila ho at jí v noci jsem k němu chodila a kontrolovala jestli žije tak mi párkrát problesklo hlavou jestli jsem neudělala chybu, ale pak stačilo, aby se na mě kouknul a věděla jsem, že by byla chyba h onevzít
on byl jako štěně hrozně legrační, a vypadal jako všechno, jenom ne NO - nejvíc mi připomínal kelpii:-D. Bůhvé, co jsi na něm praktikovala za čáry a kouzla, že z něho vyrostlo takový psisko. Ale na druhou stranu, teď jsem viděla jednoho půlročního pejska od nás, co byl nejdrobnější z vrhu (i když měl v době odběru 7kg, a to není na BOM málo), a z toho vyrostl hroznej halama - byl mohutnej, velikej, a vypadal jako hotovej dospělej pes, a přitom ostatní sourozenci co byli o třetinu větší, jsou takový ty typický "odrostlý štěňata"
. Příroda je mocná čarodějnice
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
on byl jako štěně hrozně legrační, a vypadal jako všechno, jenom ne NO - nejvíc mi připomínal kelpii:-D. Bůhvé, co jsi na něm praktikovala za čáry a kouzla, že z něho vyrostlo takový psisko. Ale na druhou stranu, teď jsem viděla jednoho půlročního pejska od nás, co byl nejdrobnější z vrhu (i když měl v době odběru 7kg, a to není na BOM málo), a z toho vyrostl hroznej halama - byl mohutnej, velikej, a vypadal jako hotovej dospělej pes, a přitom ostatní sourozenci co byli o třetinu větší, jsou takový ty typický "odrostlý štěňata"
. Příroda je mocná čarodějnice
hehe pravda a nebo šiperku ...Prostě přezdívka co mu dala paní Daušová z helpesu Krysovčáček mu sedla jak hrnec na prdel
Tak tak příroda dělá divy
mikka
napsal(a):
hehe pravda a nebo šiperku ...Prostě přezdívka co mu dala paní Daušová z helpesu Krysovčáček mu sedla jak hrnec na prdel
Tak tak příroda dělá divy
Ahoj, tak zas po dlouhé době kouknu a tady to žije.. K Orymu, moje šěňata mají 2,80 - 3,20kg ale jedna fenečka má 2kg, je jim 5 týdnů :D vždy byla o hooodně menší než ostatní a to jsem jí přikládala častěji a dozadu, je oplácaná dobře, ale myslím že vždy bude menší než ostatní, to už jsou pořádní kusani
czizecka
napsal(a):
Ahoj, tak zas po dlouhé době kouknu a tady to žije.. K Orymu, moje šěňata mají 2,80 - 3,20kg ale jedna fenečka má 2kg, je jim 5 týdnů :D vždy byla o hooodně menší než ostatní a to jsem jí přikládala častěji a dozadu, je oplácaná dobře, ale myslím že vždy bude menší než ostatní, to už jsou pořádní kusani
V pravo červená Krysička :D
czizecka
napsal(a):
V pravo červená Krysička :D
mikka
napsal(a):
Orry je fakt unikát
Tvoje štěnda budou tak 4-5 kg v jeho věku. A malá to normálně dožene , ikdyž ten její výraz to si pomatuju takový měl Orry.
A co ta zlomenina zlepšilo se to ?
Vypadá okej, hraje si, skáče, běhá, kouše, štěká, akorát je víc samotářka. Ale kdo o tom neví tak to asi nepozná
Můžu se zeptat? nechávaly jste si štěňata ve věku 4 měsíce doma nebo když je zateplená bouda, může být štěně venku. Poraďte co je pro lepší prosím. Vím že se v tomto věku musí navázat úzký vztah
Tak jsme složili 4 tou zkoušku a letos bohužel poslední (už se nikam nedostanem :D) a to FPr1 :)
www.arterionforte.websnadno.cz
prosim vás, je to normální, že venku chumelí je -4 st. a ten náš prcek skoro 5 měsíční leží jen před dveřma na koberci venku, místo aby zalezl do zateplené boudy kde nefouká ?
Zdravím Chtěla bych se zeptat zda je normální aby fena s pp byla velká jen asi jako chodský pes
, možná ještě menší
Bohužel jsem asi trošku urazila jednu slečnu s dlouhosrstou fenečkou
Chudina z toho byla krapec zdrclá
Řekla jsem ji že má vážně krásnou fenu choďáka a že jsem ještě neviděla že by pálení měli až tak krémové
Vážně z toho nebyla moc nadšená
bess
napsal(a):
Zdravím Chtěla bych se zeptat zda je normální aby fena s pp byla velká jen asi jako chodský pes
, možná ještě menší
Bohužel jsem asi trošku urazila jednu slečnu s dlouhosrstou fenečkou
Chudina z toho byla krapec zdrclá
Řekla jsem ji že má vážně krásnou fenu choďáka a že jsem ještě neviděla že by pálení měli až tak krémové
Vážně z toho nebyla moc nadšená
Fena choda má mít 49 - 52, fena NO 55 - 60.
Moje fena NO taky není zrovna mega, osobně si myslím, že to klidně možné je.
Samozřejmě že to možné je, jako existuje malý německ tak existuje přerostllý němec :D U nás na cviku je taky fena která je velká jako moje choďačka :) (Kery má 55cm). Fenka se asi nepovedla no.. a ještě jak je dlouhosrstá, asi bych si jí taky spletla :D
www.eva-tvaruzkova0.webnode.cz
Krásná fenka NO kamarádky, foceno na bonitaci. Bohužel pár dní po bonitaci zemřela
kalliope
napsal(a):
Ahojte vespolek, posovám. Naše Hexule :)
Kalli, odkdy ty jsi ovčáčkář? Co ti rotvíčci provedli?
Ovšem fena krásná, to jo
Verčo, co se fence proboha stalo??
Ičí a Skrečí
mata
napsal(a):
Kalli, odkdy ty jsi ovčáčkář? Co ti rotvíčci provedli?
Ovšem fena krásná, to jo
Verčo, co se fence proboha stalo??
Ičí a Skrečí
Čau Maťo,
no taková souhra blbých náhod. Rozkousala v mrazu petku. Umřela po operaci.
Verčo, to je mi líto s tou fenkou, je to děs, taková ptákovina.... moje noční můra, aby ti blázni chundelatí někde něco nesnědli a nezabilo je to ( počítám k tomu i operaci, ptž přeci jen je to zatížení organismu jak blázen )
Ta fotka Archieho v malé boudě je boží Připomíná mi Bidíčka, když se furt cpal na pelíšek Kikiny, a támhle v půl roce už pelíšek vidět nebyl že....
I mám někde fotky, jak tam leží jako dvouměsíční, a pak jako půlroční...
Kalliope, tak to jo, vyvdání chápu ( ten čas nám nějak letí safra ) A kombinace rotíků a ovčandy nemá chybu, navíc černá ovčanda, moje parketa
Nedávno jsem viděla dlouhosrstého černého ovčáka s PP a fakt jsem tála blahem, nádhera a snad jednou....
A před rokem jsem viděla sice fenku, ale úžovou, dlouhosrstou šedovlčku a to též byla krása
Mně teďka všici statečně línají, akoráž že jich objemově nějak přibývá, místo aby ubývalo Očekávám opravdu fest zimu!
Neskutečný bordel je z nichdoma, fakt, všude to lítá, jeden aby neustále uklízel. Z rotvíčků mám už jen Ejmulku, ale díky Hexince není sama, tak je spokojená :) a tak to má být :))
Jo Kalli, četla jsem, že Píďa předčasně odešel..... je mi to moc líto....
Bordel jo? Jako chlupiska? No.... když jsem měla tři ovčandy v bytě, ani mi nějak nepřišlo, že by echt línaly a dělaly bordel. Jako chlupy se našly, ale žádná tragédie. Jen v době línání, ale zas tím, že to byly byťáci, to nebylo tak hrozný, jak teďka, když mi tady Efram dvakrát ročně "odhodí dva Eframy" v obýváku
Ale samo víc uklízet se muselo, to je jasný, leč já su odmala zvyklá, ptž pesanidel máme doma stále dost
Ejmulka je krásná a celkově moc hezká fotka
My tady máme nově rotičku, která se zamilovala do Míťy a vždycky když jde s paničkou kolem, zapomene na povel K noze a automaticky, jsme-li venku a něco děláme před barákem na ulici, odbočí a přijde se pomazlit ( hlavně s Míťou ) a zvědavě okukuje, co zas vyvádíme Naši psi za plotem ji vůbec netankují, ale zvědavá je naprosto strašně. Paní se nám vždycky omlouvá a marně volá K noze... prej to dělá jen u nás
Mladá fenka no, ale moc hezunká a milá, taková hodně svoje
Vleze za náma do garáže, začně do Míťy, ležícího na zemi pod autem, šťouchat tlapkou a radostně funět, prostě veselá kopa
Jojo, někteří jsou hodně sví :) Já už vždycky rotvíky...ovčák taky fajn, ale je to prostě něco jiného :) Na fotce náš služební dědoušek Asso z PS :)
Jinak Efram je kus psíka, mám ráda chlupáče!! Líbi se mi.
Tě naprosto chápu, žes rotíkům propadla, jsou super Co někteří, bych tak řekla, co sem znala a znám ty kolem sebe, že jsou dost svoji
To je právě dělá tím, čí jsou, že mají svou hlavu
Inu, širokotlamky, jak říkává známej, se smíchem dodává: Jak maj šíroký tlamky, tak maj široký srdce
Asso je krásnej! Ani sem netušila, že máte služebáka A to je focený v ateliéru?
Děkuju za Frííí Ale kdyby tak ještě byl tmavší, měl ještě delší chlupy a..... nebyl tak cholericko-hysterickej a----- no tak už by to nebyl Efram, takže nic
Je tak děsnej, až ho žeru
Jojo - focené v ateliéru, jako dárek. No to byla akce. Jediná Ejmule byla v klídku a pak si - asi tou únavou z toho focení - lehla a usnula. Kdežto ti dva hyperaktivové, neposeděli, nepoleželi. Takže pak fotograf se asi trochu zapotil :)
Jinak Efram je krásný takový jaký je. Taky jsem si kdysi říkala"..."a von kdyby Píďa nebyl tak zlej na ty psy, a kdyby tk neštěkal u tý brány, když jde někdo kolem a kdyby... " - a pak jsem si hnedka uvědomila, že by s ním byla děsná nuda Takže ať je to tak, jak to je :))
no to si v tom ateliéru dovedu živě představit
Právě jsem přemýšlela, jak moc by bylo zajímavé, vzít do ateliéru Eframa
To by bylo dost hustý, a po našem odchodu by už asi ateliér nebyl, co dřív
Ta spící Ejmulka je skvost!!! Nádhera
No přesně, člověk má toho psa tak rád právě proto, že je takovej, jakej je. Nechtěla bych Eframa jinýho, nebyl by to on a navíc, i když si "stěžuju", tak mi ta jeho nátura sedí, udržuje mě fit a svěží po všech stránkách, i nemyslitelných
k sežrání byl, to jo, takovej maluškej, rozčepýřenej, naduckanej "kritrsáček" to byl
Umuchlala bych ho, jenže on mi vždycky urafl půl ksichtu a udrápal mě, tže mě ta chuť na muchlání brzo přešla, neb sem furt vypadala, jako kdybych prošla trním
Do dneška je azlení s ním jen pro silné nátury, ne že by chtěl, ale je u toho tak divokej, že je fakt schopen člověka zmrzačit
Malej terorista od první vteřiny
rotáci jso užasný plemeno, ale ovčák nonevim jak to říct prostě je to moje srdeční plemeno
jsou to dršky
Blbe je, že jsou oba strašný cholerici Orry do toho ještě hyperaktiv šílenej ...
mikka
napsal(a):
rotáci jso užasný plemeno, ale ovčák nonevim jak to říct prostě je to moje srdeční plemeno
já to mám naopak :) Ovčáci jsou úžasný plemeno, všestranní, dá se s nima podnikat kdykoli, cokoli. Vděční za práci a zábavu, dobře cvičitelní, aktivní, ale umí i proválet týden v posteli, když je třeba, snáší zimu, teplo.....ale rotvíci jsou rotvíci, protože co ??
Stálý úsměv na líci, zajistí vám rotvíci :)))))
Jinak ač mám taky vůči Ejmulce nějaké výhrady, tak ve finále jsem ráda, že je taková jaká je, protože pak už byla moc perfektní a to není nikdo
Hani super fotky! Tak cholerici? A oba? To mě zajímá.... popiš to troška víc
A Orry aj hyper aktiv? To mě též jímá... to trocha rozviň
A propos, psi jsou perfektní všici, to jen my páníči jsme vymrčenci, furt se nám cosi nelíbí a nezdá a navíc to rozhodně nemáme kynologicky podchycený To si aspoň já vždycky frflám pod nos, když mě někdo něčím zas naštve, něčím, co dobře ví, že nemá a na co si třás aj dva roky ani nevzpomněl
Přitom oni jen zkouší, zda jsem ještě úplně nezakrněla, kdepak Ginko Biloba, stačí pes
Dneska mě ta rotička, co jsem o ní výš psala, přepadla při odhazování sněhu na ulici Z dálky slyším funění a paniččino: Pomalu! Slyšíš?? a pak už mi do závěje vhupla fenka - si furt nemůžu zapamatovat jméno, ale myslím nějak Ený, nebo tak - a honila mnou odhazující kupky a skotačila jak malá, pak se přišla pomazlit a zas vhupla do kupy sněhu, když jí panička chtěla odlovit
Prostě srandistka, panička naštěstí taky
jábychse na to ... debilní počítač tak dlouuuhý příspevěk jsem psala už končila a ten debil debilní se začal konfigurovat a cele m ito smazal
Šmarja už to znovu nenapíšu Taqk jen v rychlosti ...
Kalliope ano Orry se celým jmenem jmenuje Fram z Trojmezí - mmch jsi taky od západu vid ? Nechtěla by jsi někdy procházku s hafanama ? Máme stejne plemena v opačném pohlaví myslim, že by se krásně spárovali
Ahojky Mati jak se máš? Zrovna nedávno jsem zpomínala jak mi přijde skoro nedávno co jsme ještě měli Kulíška s Batulkou - přijde m ito nedávno a ono už je to kolik 5-6 let ?
K Orrymu jsem právě psala ten sálodlouhý rozbor jeho povahycož už nedám do hromady páč docela spěchám Tak v rychlost ije to magor, blázen, nemazlící se potvora co mě už párkrát kousla ( ikdyž ne ze vzteku jako spíš omylem, když jsem mu něco brala ) a totální nesnášenlivec ke psum vlastně jakemokoliv zvířeti a hlavně těm čtyřnohým a chlupatým - rybu netuším, ale v misce mu moc chutná
Bartík je oproti němu mazlící miláček, klidný přesto žádný lenoch co miluje aktivitu, k rodině zlatíčko k ostatním obezřetný a za plotem výborný hlídač. Bude z něj jednou skvělý služební pes ..
S Orrym jsem měla velke plány chtěla jsem skládat zkoušky jezdit na závody, ale bohužel trochu se nám pokazilo v začátcích kousání což se ted napravuje, ale těžko říct jestli se to poddá uplně...Tenhle rok jsem s ním složila aspon ZZO při kterých mě velmi mile překvapil za 56 bodu Byla jsem hrdá jak kdybych vyhrála mistrovství
V první řadě, ale nesmí zapomínat, že je mu jen roka pul a jeho povaha se hrozně mění. Ale at už bude jakýkoliv pořád bude mojím milovaným krysáčkem
Je hrozně aktivní do všeho jde po hlavě, miluje jakoukoliv aktivitu a spolupráci se mnou... Po pravdě furt na něj nadávám, ale neměnila bych hozasebevíc dokonaleho psa, protože přes to všechno vim,že mě zbožnuje a udělal by co mi na očích vidí , protože když vybije tu energii tak se znějstane poměrně klidný a soustředěný pes
toh odne kdy jsem se rozhodovala jestli si vzít to nejmenší a nejdivnější štěně NO litovat nebudu nikdy, protože v mých očí je nejdokonalejším tvorem na světě vlastně ani nedokážu popsat jak ho mám ráda
..všichni tři jsou užasný, dokonalý , každý jsou uplně jiný, ale jendo mají společný - mají nás rádi
Hani ahoj Njn, je to nějakých 5 let, co tady Batulka není, Kulíšek taky tak nějak, viď?
Na jednu stranu to letí, na druhou mám pocit, jakoby tady se mnou Batulka pořád byla....
Hihi, no jak i tak popisuješ Orryho, sedne to i na Eframa Akorát mě ještě nikdy nekousl, jako v pubošce to byla síla, to mě doslova provokoval, čekal, až udělám nějakou chybu, aby si rafnul, ale měl smolíka, i když mě to teda někdy stálo hodně sebezapření, ptž ta chuť ho na místě zmlátit do kuličky, nebo si aspoň jednou pořádně bouchnout, byla mockrát.... byl takovej nasírač, ale vyloženě to dělal schválně, zkoušel mě
Ale Míťu kousl a ne jednou a ne jen v období pubošky, nemá problém si do něj surově kousnout "v rámci hry" i dneska. Jenže Míťa si zas nenechá vysvětlit, jak se k němu chovat no.... chlap....
Je též nemazlící a absolutně neunavitelnej, resp. jsem to já, kdo ho musí hlídat a zastavit, ptž on by se byl schopen fakt uhnat, zničit a "umřít v běhu" Tohle znám jen u bullů, u NO jsem tenhle "nepud sebezáchovy" do extrému ještě nezažila
A on na sobě vyčerpání ani znát nedá, ani když má zranění, neřeší to, bohužel, a tak musím mít očka na stopkách a fakt ho dobře znát, sledovat dech a pohyb končetin a prokrvení sliznic, abych ho včas stopla...
A Orrymu je teprve rok a půl, páni to byl Frííí v nejhorším období, od toho roku do těch tří let jsem myslela, že postavím mini kotec, kde se ani neotočí, omotám ho ještě ostnáčama a zavřu ho a vypustím tak v 15-ti letech Ježíííš to bylo tenkrát dost šílený, navíc jsem se musela samo věnovat ještě Bíšovi, a taky Nudlejšn, která potřebovala spešl výchovu.... jako byly dny, kdy jsem fakt musela Eframa úplně ignorovat a držet se od něj dál, ptž bych ho jinak asi ukopala
Tak moc mě točil do obrátek.... a ten jeho pohled, kdy mě provokoval a čekal, až si bouchnu, aby mě mohl dorvat.... jooo to byl dost hustej psychickej záhul, ale dali jsme to
A já se zas naučila víc se ovládat a hlavně si u Fríčka získala respekt a důvěru, a to je nejdůležitější
Jako kdo tyhle povahy nezažil, te to prostě nemůže ani ze špetičky pochopit
Tak hlavně se drž a v klííííduuuu
No jéééje, gratuluji k ZZO a chápu, že jsi na něj byla hrdá, páč ono zvládat tyhle pošuky je umění A i chápu, že ho tak zbožňuješ, to říkám furt, že tydlek povahy maj cosi do sebe
Moc hezký fotky!
A čímpak jste pokazili kousání, jestli to není tajný?
Co Enzo, taky s ním cvičíš?
On si to Orry ani neuvědomuje,že mě kousne Je prostě strašně zbrklej a velmi rychle se nechá k čemukoliv vyprovokovat - hlavně v te sve mordě nemá vubec žádný cit ve srandě mě chytne za rukua stiskne až mám hned modřiny a uplně nejhorší je míček to je schopnej mi ruku ukousnout
Obrany nemá přímo pokažene, ale prý dusledkemtoho,že se naučil, že dostával ( hadr,pešek, kuži, rukáv..) bez boje a větší snahy nemá pevne a uplne zákusy -tudíš se na tom pracuje v rámci možností Jinak samozřejmě obrany miluje je nebojácnej a stačí male napřáhnutí,prásknutí bičem nebo jen zadupání a z Orryho se stává šelma
Na druhou stranu, abych ho furt nepomlouvala tak mě v letě nepředstavitelně překvapil : byla unás sestra comá postiženeho synka (autíka) nevim,ale jakoby to Orry vycítil on jak ho před dětma musimmít furt pod dozorem ( ne,že by je chtělnapadat, ale právě kvuli te jeho prudkosti a jak mu stačí málo a už TO chce lovit ) tak k němuse choval hrozně opatrně,když k němu klučina přišel a začal ho hladit po hřbetě tak stuhnul a jen lehce mával ocasem, aby ho nepoplašil
Pořád doufám, že z te jeho bláznive povahy vyroste a bude z něj třeba v 15 letech moudreja dustojnej ovčák
Uf při pohledu na tuhle fotku se mi zastesklo po zeleni a sluníčku
Enzišto má bohužel smolíka jeho moc baví agility a byl by v něm i dobrý, ale na další sport už peníze ani čas není Tak ho aspon chlácholim blbustkama z tance což on taky moc rád je to klaun a šašek počmáranej
Dneska má to naše dítě rotvajleří 1rok Hrozný jak to letí přijde mi jaknedávno, když jsem ho nesla v náruči a ted pomalu muže nest on mě
tady má Orry ještě letní kožíšek ted už má chlup pomalu jako Efram Má na z imu opravdu super výbavu pomatuju loni při těch -25 mrazech tak onsi v klidu spal v noci v klubíčku uprostřed zahrady a ráno vypadal jako kanadský ovčák jak byl namrzlej
Tak ptala jsem se na Orryho právě proto, že na CHS Z Trojmezí moc chvály neslyším, tak proto. Ale exterierově se mi moc líbí. Na procházku můžeme zajít klidně, Hexinka (ovčanda) je přítelská, ale ejmule si na hlavu kydat nenechá (ani od psa), většinou se chová naprosto stejně jako pes k ní, každopádně u mě padá v úvahu leda tak na vodítku, protože Ejmulka se hrozně ráda proběhne - za zajícem nebo srnkou :)
K ZZOčku gratuluji. Sice to lidi mají za zčátečnickou zkoušku, ale já ten názor nesdílím. Protože je tam odvolání od míče a pro nás hlavně od psů, takže já to považuju za zkoušku docela náročnou na nervy :)
Tak zzo začátečnická zkouška je taky netvrdim, že je to buhvíjaká ukázka poslušnosti , ale tak jakožto má i Orryho premiera pro nás hodně znamená
Tak chvála jsou ..sice věci , ktere se mi zrovna nelíbí ( časte krytí fen ) , ale jinak psi z tehle chs jsou krásní a s chovatelkou jsem měla jen dobrou zkušenost.
Tak super po novem roce se domluvíme .. kluci fenečky milují hlavně teda Bart tense uknučí
Jo Hani, to já znám, s tím, že oni si neuvědomí, že stiskli silně a nás to bolí, anebo v tom zápalu hyster hry chytí ruku i s míčkem To byl Efram to samé, jako štěndo a mladík. Pak sem ho to odnaučila a kupodivu stejně, jako u ostatních, prostě sem zapištěla Jááááůůůů, předmět pustila, nebo zatřepala rukou a ihned odešla, obvykle sem brblala ještě něco ve smyslu: Zmetku jeden německej, ti tu palicu urazím
Slyšel to vždy a musel pobrat, že mě to bolí a su naštvaná. Nejspíš si mě zařadil jako citlivku, ale pobral to a respektuje. Do dnes si dává sakra pozor, věkem dokonce i víc a víc
Ale jen u mne... u Míťy jaksi....
S těma pevnýma zákusama jsem měla problémy i s Fríčkem, teda on kousne silně, ale nedržel, měl styl "piraňy", a to je samo špatně, i když popravdě v reálu je to mnohdy účinnější, než jeden zákus. A tak jsem to u něj nijak nehrotila a on sám časem pobral, kdy je lepší držet pevně a kdy si může "piranit". Jenže my taky neřešíme zkoušky, natož vrchol, my si žijeme pro sebe, a tak si to můžem dovolit
S tím vcítěním do autisty ti věřím, i největší divočáci jsou vnímavky, to jsem taky už poznala
No, v 15-ti to možná ještě nebude ono, ale v 17-ti myslím, že se nám už rozumně uklidní
Enzo je šikula, že ho baví agi, a ty taky, já tohle vyloženě nemusím, ale přitom vím, že je to dost náročný
S tím kanadským ovčákem jsi mi připomněla, jak mi jednou jedna paní se slzou v oku ukázala na Fríčka a pravila: To je ten vzácnej kanadskej vlk, že?