Dobrý den,
mohli byste mi prosím napsat cenu těchto dvou plemen psů bez rodokmenu?
Napište mi prosím jejich povahu.
Zajímá mě hlavně:
-který z těchto dvou retrívrů mě bude mít raději, bude si mé přítomnosti více vážit a vždy mě po návratu domů uvítá i kdybych odešel třeba jen na půl hodiny do obchodu.
-chtěl bych takového psa, který využije každou příležitost ke hře a vždy si se mnou hraje rád, nejraději by si hrát nikdy nepřestal...
-chci psa,který mě bude bez váhání chránit a třeba pro mne i nasadí svůj život.Chtěl bych pejska, kterému nebude lhostejná ani facka, kterou mi někdo dá a vždy zakročí.
-Chtěl bych psa, který se dá snadno, nebo ne příliž těžko vycvičit a je poslušný.Takového, co s ním mohu chodit bez vodítka a když ho správně vychovám, tak na povel k noze přiběhne ke mě a nevzdálí se než mu dám povel volno i kdyby šlo zrovna kolem třeba i deset hárajících fen.
-na velikosti mi nezáleží
Mockrát vám děkuji za odpověď.Pokud tyto požadavky odpovídají i jiným plemenům psů,tak mi prosím napište jejich název.
Mockrát děkuji,
Tomáš Lempera
tomaslempera
napsal(a):
Dobrý den,
Zajímá mě hlavně:
-který z těchto dvou retrívrů mě bude mít raději, bude si mé přítomnosti více vážit a vždy mě po návratu domů uvítá i kdybych odešel třeba jen na půl hodiny do obchodu.
-chtěl bych takového psa, který využije každou příležitost ke hře a vždy si se mnou hraje rád, nejraději by si hrát nikdy nepřestal...
-chci psa,který mě bude bez váhání chránit a třeba pro mne i nasadí svůj život.Chtěl bych pejska, kterému nebude lhostejná ani facka, kterou mi někdo dá a vždy zakročí.
-Chtěl bych psa, který se dá snadno, nebo ne příliž těžko vycvičit a je poslušný.Takového, co s ním mohu chodit bez vodítka a když ho správně vychovám, tak na povel k noze přiběhne ke mě a nevzdálí se než mu dám povel volno i kdyby šlo zrovna kolem třeba i deset hárajících fen.
Mockrát vám děkuji za odpověď.Pokud tyto požadavky odpovídají i jiným plemenům psů,tak mi prosím napište jejich název.
Mockrát děkuji,
Tomáš Lempera
Jéje Tome...nevím kde začít....možná bych se Tě mohla zeptat - kolik je Ti roků....?
Nemyslím to zle, ale Tvoje otázky jsou taková divná skrumáž .
Ta otázka ohledně vítání - proboha, tohle přece není odvislé od plemene....
Nevím, jestli Tě jakýkoliv retrívr bude bránit a "nebude mu lhostejná ani facka...". To snad opravdu nějaký "retrívr bez PP"
Dál to rozebírat nebudu , poradím Ti jen jedno - pročti toho o psech, jejich chování a výchově co nejvíc, ujasni si co vlastně chceš, jaké máš podmínky a třeba to za čas uvidíš trochu jinak
.
Diana
labísi

tomaslempera
napsal(a):
Dobrý den,
Zajímá mě hlavně:
Mockrát děkuji,
Tomáš Lempera
Nazdar bazar,
GR seženeš za 3000- 4000,-, po rodičích s PP klidně i za 5000,-. NSDTR snad bez papírů nejsou, jestli jo, tak budo pěkně mastný.
1. S tím vítáním- souhlasím s člověkem nade mnou (kdo to jen je??), že to není odvislé od plemene.
2.S tím hraním to nemyslíš vážně, že ne....
3. To bránění pána nesplňuje ani jeden, spíš CHBR nebo CCR, když jsme u těch retrívrů. Ale ani tam to nebude tak žhavé. Jestli můžu doporučit, tak dobrman, NO apod...
4.Když psa správně vycvičíš, zvládneš s ním zázraky. Ale opět nic, co by záviselo na plemeni.
PS: Nevím, proč sis vybral zrovna tyhle dva psy, když nesplňují ani jeden z tvých (zvláštních) požadavků. Pořiď si nějakého služebáka, budeš rozhodně šťastnější.
Ale nevím, jestli by sis neměl pořídit třeba morče. Pro začátek. Sice mu bude naprosto lhostejná každá facka, kterou dostaneš, ale pořizovat si psa, aby ti bránil fasádu??
labísi
napsal(a):
Nazdar bazar,
GR seženeš za 3000- 4000,-, po rodičích s PP klidně i za 5000,-. NSDTR snad bez papírů nejsou, jestli jo, tak budo pěkně mastný.
1. S tím vítáním- souhlasím s člověkem nade mnou (kdo to jen je??), že to není odvislé od plemene.
2.S tím hraním to nemyslíš vážně, že ne....
3. To bránění pána nesplňuje ani jeden, spíš CHBR nebo CCR, když jsme u těch retrívrů. Ale ani tam to nebude tak žhavé. Jestli můžu doporučit, tak dobrman, NO apod...
4.Když psa správně vycvičíš, zvládneš s ním zázraky. Ale opět nic, co by záviselo na plemeni.
PS: Nevím, proč sis vybral zrovna tyhle dva psy, když nesplňují ani jeden z tvých (zvláštních) požadavků. Pořiď si nějakého služebáka, budeš rozhodně šťastnější.
Ale nevím, jestli by sis neměl pořídit třeba morče. Pro začátek. Sice mu bude naprosto lhostejná každá facka, kterou dostaneš, ale pořizovat si psa, aby ti bránil fasádu??
Přidávám se k labísi, jestli chceš splnit alespoň trochu tvé požadavky - vidím to Rotweilera!!! Mohu doporučit.... Bude líp splňovat tvé požadavky než retrívři...Ale jen tehdy, jestli si ho nenecháš přerůst přes palici
tomaslempera
napsal(a):
Dobrý den,
Zajímá mě hlavně:
Mockrát děkuji,
Tomáš Lempera
Dle pozadavku doporucuji koupit si robota. Myslim, ze to vyrabi Sony...
sabina
napsal(a):
Přidávám se k labísi, jestli chceš splnit alespoň trochu tvé požadavky - vidím to Rotweilera!!! Mohu doporučit.... Bude líp splňovat tvé požadavky než retrívři...Ale jen tehdy, jestli si ho nenecháš přerůst přes palici
rotwik neni moc vhodny pro zacatecnika sice nektere pozadavky splnuje ale je to pomerne tvrdy pracovni pes,potrebuje dobre zvladnuty vycvik
labísi

tomaslempera
napsal(a):
Tem co odpovedeli jako inteligentni lide dekuji a tem co se chovali jako debilove vzkazuji, ze debilove opravdu jsou a meli by to resit hlavne u sebe a ne si to myslet o jinych!!!
Tomáš
By mě zajímalo, kdo z přispěvatelů odpověděl inteligentně
PS: Na blbou otázku blbá odpověď
tomaslempera
napsal(a):
Dobrý den,
Zajímá mě hlavně:
Mockrát děkuji,
Tomáš Lempera
-pes neni stroj,vitat te bude pokud bude mit k tobe dobry vztah a ten vybudujes tak ze s pejskem budes co nejvic a budes se mu venovat.
-hrat si stebou bude ale zalezi na tobe jestli ho to naucis a ziskas ho pro jakoukoliv hru.
-pokud chces aba te branil tak si musis vybrat jine plemeno ane lovecke ty k tomu nemaji vlohy.
-jestli chces psa ktery te bude za kazde okolnosti branit tak tezko s nim budes chodit na volno ,to se tezko slucuje a da to hodne prace.
tomaslempera
napsal(a):
Dobrý den,
Zajímá mě hlavně:
Mockrát děkuji,
Tomáš Lempera
Tome, souhlasím s těmi podle tebe debili - ty si napřed něco přečti a pak až přemýšlej o psu.
Tvoje požadavky jsou naprosto nereálné. Vše je o vztahu pán x pes. Jak si ho vychovíáš, jaký si s ním vybuduješ vztah takového budeš mít psa.
Myslím, že jsi se jenom schlédnul v modní vlně, mít toho hezkého psa, který se nebude muset moc cvičit a bude hodný a bude si se mnou hrát.
Nevím, nevím. Já mám tdey labradorku - na předvýchovu( bude vodící jestli bude vše ok) a můžu ti říct, že mít psa není jenom o tom si hrát, že tě bude vítat, ale i spousta práce a starostí. Každé ráno vstávat a jít na hodku ven, v poleden, navečer a večer - v tomhle vedru v podstatě pořádně psa vyběháš jenom brzo ráno nebo večer. Jsou to i probdělé noci, když psu není dobře, bezradnost ( pocit, že sješ neschoný) to na tebe co si může dovolit a to můžu pokračovat dál a dál.
Tvoje požadavky nezávisí až tak na konkrétním plemeni,a le na vztahu pá a pes. Můžeš se řídit povahou u plemene, ale to musíš zainvestovat a pořídit si s PP, jinak nemáš žádnou záruku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

oko sara
napsal(a):
Tome, souhlasím s těmi podle tebe debili - ty si napřed něco přečti a pak až přemýšlej o psu.
Tvoje požadavky jsou naprosto nereálné. Vše je o vztahu pán x pes. Jak si ho vychovíáš, jaký si s ním vybuduješ vztah takového budeš mít psa.
Myslím, že jsi se jenom schlédnul v modní vlně, mít toho hezkého psa, který se nebude muset moc cvičit a bude hodný a bude si se mnou hrát.
Nevím, nevím. Já mám tdey labradorku - na předvýchovu( bude vodící jestli bude vše ok) a můžu ti říct, že mít psa není jenom o tom si hrát, že tě bude vítat, ale i spousta práce a starostí. Každé ráno vstávat a jít na hodku ven, v poleden, navečer a večer - v tomhle vedru v podstatě pořádně psa vyběháš jenom brzo ráno nebo večer. Jsou to i probdělé noci, když psu není dobře, bezradnost ( pocit, že sješ neschoný) to na tebe co si může dovolit a to můžu pokračovat dál a dál.
Tvoje požadavky nezávisí až tak na konkrétním plemeni,a le na vztahu pá a pes. Můžeš se řídit povahou u plemene, ale to musíš zainvestovat a pořídit si s PP, jinak nemáš žádnou záruku.
napíšu ti to asi takhle
aby psa nevyvedla z míry háravá fena je téměř nemožné je to příroda ,dá se to pes naučit ale ne každý pes a ne každý je schopen ho to naučit,podle tvé otázky předpokládám že jsi psa ještě neměl a jediné co ti na to můžu poradit pořiď si fenu.
jinak hrát si s tebou bude každý pes který tě bude mít rád ale taky musí cítit že máš rád ty jeho takže v tomhle je to jedno jakého si vybereš ,s tím bráněním je to asi takhle pokud tě pes má opravdu rád a bude to potřeba tak za tebe dá život i retriever nebo voříšek a ani ho to nemusíš učit ,ale pokud si myslíš že se pes bude rvát za tebe tak jsi na omylu, pes dělá to co vůdce smečky takže pokud jeho vůdce zdrhá poběží za tebou se staženým ocasem i středoasijat ,pokud vůdce uzná za vhodné jít se prát přidá se i obyčejný vořech ,samozřejmě psa lze cvičit na obranu jenomže ve skutečné situaci je to jiné ,ten pejsek to totiž na cvičišti bere jako hru vidí rukáv má radost že si může kousnout ovšem v praxi to může být úplně jinak ,sama nemám cvičené psy ,jednou jsem po známém chtěla vyzkoušet mého psa na rukáv ,řekl mi že v žádném případě protože by se mu pes na rukáv vyprdl a zakousl se mu do obličeje což by ovšem ve skutečné situaci byla výhoda.pokud psa opravdu chceš ,nevím kolik ti je let ,a můžu ti poradit kup si pěknou fenu německého ovčáka ,vyber si štěně s průbojnou povahou po ostřejších rodičích ,pokud se jí budeš opravdu pořádně věnovat tak se ti za to náležitě odmění.