Dobrý den ,
hledám fenku k nakrytí pro Našeho 8mi letého psa , je velmi klidné a mírné povahy žel bez PP
má opravdu velmi skvělou povahu bohužel zatím nemá nikde žádné potomstvo chtěli by jsme proto najít nějakou fenku podobných vlastností abychom zachovali jeho krev a zároveň si ponechali jeho potomka .
Jsme z Benešovska (stř. kraj) ale můžeme přijet i dál....
Pro Více info a Kontakt michalkouba@email.cz nebo 777 260 144 Děkuji
ilisek
napsal(a):
Je to inzerát, proč to nedáte do inzerce? Tady se do vás akorát pustí, proč chcete zase množit štěňata bez původu....
Samozřejmě že dám ať se do mě pustí.... důvody jsem psal je to ten nejlepší pes kterého jsem kdy měl a chci zachovat jeho krev a ponechat si jeho potomka ....
Ještě více fotek na hafíkách ..... http://www.hafici.cz/profily/detail/56215/
michalkouba
napsal(a):
Samozřejmě že dám ať se do mě pustí.... důvody jsem psal je to ten nejlepší pes kterého jsem kdy měl a chci zachovat jeho krev a ponechat si jeho potomka ....
doufejme, že majitelé fen budou méně sobečtí a inteligentnější než vy a žádnou fenu vám neposkytnou. Vezmete si ta štěňata všechna, i když jich bude třeba 10 a zajistíte jim šťastný celý jejich život ? Nebo je utopíte, protože vy chcete jen jedno ? No comment
cinkalu
napsal(a):
doufejme, že majitelé fen budou méně sobečtí a inteligentnější než vy a žádnou fenu vám neposkytnou. Vezmete si ta štěňata všechna, i když jich bude třeba 10 a zajistíte jim šťastný celý jejich život ? Nebo je utopíte, protože vy chcete jen jedno ? No comment
naprostý souhlas
Uživatel s deaktivovaným účtem

cinkalu
napsal(a):
Předesílám, že nejsem příznivcem "chovu" psů bez PP. Ale tak jak to píšete vy, to děsně hrotíte. Když se narodí 10 štěňat s PP, jste schopná zajistit všem šťastný život až do smrti ? Když porodíte dítě, jste schopná zajistit mu šťastný život až do smrti ?
napsal(a):
Předesílám, že nejsem příznivcem "chovu" psů bez PP. Ale tak jak to píšete vy, to děsně hrotíte. Když se narodí 10 štěňat s PP, jste schopná zajistit všem šťastný život až do smrti ? Když porodíte dítě, jste schopná zajistit mu šťastný život až do smrti ?
Své dítě dovedu na práh dospělosti a samostatnosti tak, jak nejlépe dokážu, pes samostatný není a nikdy nebude. Štěňata s PP pokud je jejich majitel odkopne tak se dá dohledat chovatel, který se o ně může postarat a najít jim nový domov. Chápete ten rozdíl, kde budete hledat chovatele psa bez čipu či tetování ?

Píšete správně, že se o odkopnutá štěňata s PP chovatel postarat může. Kolik z nich to udělá ? Samozřejmě, že kříženců je v útulkách víc. Ale mám i několik zkušenností se psy s PP, kteří nedopadli nejlíp. A je to čím dál častější, protože jsou lidé, kterým na "nějaké té kačce " nezáleží, koupí si psa s PP a pak je omrzí a odkopnou ho stejně, jako jiní toho voříška.
Myslím, že každý, kdo chce krýt, by měl mít smluvně, s nevratnou zálohou, pokrytou větší část vrhu. A každý pes, i voříšek, by měl být označený ( tetování,čip ). Pokud to neudělá chovatel, musel by to udělat ( pod vysoukou sankcí) 1. majitel. Je to jedna věta, která by se objevila v zákoně, potažmo obecní vyhlášce - a je to v našem Kocourkově neřešitelný problém. A ani pak by nikdo nezaručil štěňátkům doživotní štěstí.
cinkalu
napsal(a):
Své dítě dovedu na práh dospělosti a samostatnosti tak, jak nejlépe dokážu, pes samostatný není a nikdy nebude. Štěňata s PP pokud je jejich majitel odkopne tak se dá dohledat chovatel, který se o ně může postarat a najít jim nový domov. Chápete ten rozdíl, kde budete hledat chovatele psa bez čipu či tetování ?
Né že bych to podporovala - ale? To že pes nemá pp znamená že ho ani ,,stvořitele,, není nijak dohledatelné? Já si teda nemyslím. Myslím si že pes bez pp není nic méně než ten s pp. Takže nechápu proč ho tímhle textem degradujete na králíka.
Máme psi jak s pp tak bez pp. Každej z nich má udělané DKK, DLK a vyšetření srdce. A to srdce má několikrát v životě kontrolované. Narozdíl od těch co tvoří pp psy. Oba mají čipi, a u obou je v pet pase zapsán jak chovatel, tak nýnější majitel a oba psi jsou zaregistrovaní v mezinárodním systému pod číslem čipu. Takže už věříte že ikdyž mi toho bez PP psa někdo ukradne, že ho najdu? Pokud se ho nikdo neujme řezat?
Jinak myslím si, že je celkem zbytečné někomu, kdo je přesvědčen že je to to pravé rozmlouvat. Kdo chce kam...
sabina
napsal(a):
Né že bych to podporovala - ale? To že pes nemá pp znamená že ho ani ,,stvořitele,, není nijak dohledatelné? Já si teda nemyslím. Myslím si že pes bez pp není nic méně než ten s pp. Takže nechápu proč ho tímhle textem degradujete na králíka.
Máme psi jak s pp tak bez pp. Každej z nich má udělané DKK, DLK a vyšetření srdce. A to srdce má několikrát v životě kontrolované. Narozdíl od těch co tvoří pp psy. Oba mají čipi, a u obou je v pet pase zapsán jak chovatel, tak nýnější majitel a oba psi jsou zaregistrovaní v mezinárodním systému pod číslem čipu. Takže už věříte že ikdyž mi toho bez PP psa někdo ukradne, že ho najdu? Pokud se ho nikdo neujme řezat?
Jinak myslím si, že je celkem zbytečné někomu, kdo je přesvědčen že je to to pravé rozmlouvat. Kdo chce kam...
omluvte čipy...
napsal(a):
Jak vůbec můžete srovnávat jedno vlastní dítě a deseti štěnaty která během 7 týdnů prodáte bůh ví kam cizím lidem jestli vůbec ?
sabina
napsal(a):
Mě osobně je také jedno jestli má pes PP nebo ne tady jde o to že těch psů je už všude prostě moc a měli se odchovávat jen zdravá zvířata ale né z důvodů že chci po svém pejskovi potomka pač je prostě úžasný, já dám ruku do ohně že stejně úžasný bude i jiný a taky se může stát že to vysněné štěně po vašem pejskovi může být jedna velká katastrofa a nebo taky 10 katastrof.
Pokud za každou cenu chcete psa množit udělejet mu aspon zdravotní vyšetření at nepřivádíte na svět mrzáky a taky se poohlédnětě jak se prodávají , kolik jich v té inzerci je
kolik se nabízí rotvíků v inzerci? Já bych řekla že jsou již téměř všude a lidi je prodávají již od 2 tisíc. Dokonce se darují i odrostlá štěňata co nikdo nechce.
Také si osobně myslím, že nemá cenu produkovat další štěňata když o psy celkově není takový zájem. Představte si že mám doma importovanou úžasnou fenu a to krve co není v ČR vůbec zastoupena a úžasného importovaného psa jehož otec pochází z dnes již neexistující nejúspěšnější stanice v zemi původu. Oba mají vyšetření a jsou uchovnění a přes to nikdy štěňata neměli a asi ani mít nebudou.
Kdysi mi jedna chovatelka řekla. " Není umění chovat (to umí každý na všem co se množit dá) ale neodchovávat štěňata."
Pokud na tom fakt trváte a podaří se Vám nakonec sehnat nějakou fenu udělejte Vašemu úžasnému psu rentgen kyčlí a trvejte na tom aby ho měla i fena ať alespoň trošku víte co si ta štěňata od vašich psů přinesou do života. Aby Vám pak potomek Vašeho psa v roce neochrnul a nemusel jste ho nechat stejně jako další nový majitelé ostatních štěňat z vrhu utratit.
michalkouba
napsal(a):
Dobrý den ,
hledám fenku k nakrytí pro Našeho 8mi letého psa , je velmi klidné a mírné povahy žel bez PP
má opravdu velmi skvělou povahu bohužel zatím nemá nikde žádné potomstvo chtěli by jsme proto najít nějakou fenku podobných vlastností abychom zachovali jeho krev a zároveň si ponechali jeho potomka .
Jsme z Benešovska (stř. kraj) ale můžeme přijet i dál....
Pro Více info a Kontakt michalkouba@email.cz nebo 777 260 144 Děkuji
No vzhledem k tomu, že u bezpapíráka je naprosto minimální šance, že potomci budou alespoň trochu připomínat rodiče ať už vzhledem nebo povahou, tak je toto přání zachovat krev úplně mimo.
Jelikož Vaše reakce zde jsou velice podobné těm na nemoderku vložím se stejný text a kažý si vněm nejděte odpověď či reakci děkuji s pozdravem Michal
Dobrý den,
jsem zadavatel včera jsem byl pracovně na slovensku a vrátím se a koukám jakou diskuzi jsem tady rozvířil.....
pokusím se v tomto příspěvku reagovat na co možná nejvíce.
Takže zaprvé jsem muž , dále jak tady nějaký šerlok zjistil( nebylo to težké ) ano zabývám se chovem exotického ptactva a doma máme ještě pískomyly a burunduky ( podotýkám že nemnožíme) dost mě pobavilo že po mém příspěvku mne hned někdo nazval množitelem kdybyj jím chtěl být seženu si vlastní fenu a plním inzerce štěňaty o sto šest.....
Co mně hodně štve je ale váš postoj k bezpapírákům !!!!!!
O co jsou to horší psi než ti Vaši , poslouchají víc ? Aportují rychleji? Jsou vděčnější? Mlaskají méně při jídle?
Můj pes nemá " TECHNIČÁK " a proto je horším psem než ti vaši a proto podle vás nemá právo nebo neměl právo žít ? Jen proto že neodpovídá všem standardům a vychyluje se nejakým chlupem od Vašich psů?
A vlastně taky by to mohlo fungovat tak že vy papíráci máte plné právo se rozmnožovat ale my NÉ!!!!
Jelikož jsme něčím podřadní a špinavý a nezasloužíme si stejná práva jako šlechta - vraťte se do středověku milé královny a králové my jsme podle vás jen chudina z podhradí.
Samozřejmě že co se týče starosti o zbylá štěňata tak tady koukám po vašich příspěvcích na věc trochu jinak pravdou je že má představa byla "zachovat " krev a ponechat si potomka mého psa a mé důvody zaprvé nejsem chovatelem psů ( reprodukce) takže dědičnost vlastností neznám a bylo pouze mým lajckým úsudkem že by potomek mohl mít podobné vlastnosti jako Démon. Vycházel jsem z toho že velicé podobné povahové rysy měl i jeho otec o jeho "dědečkovi" vím že to byl papírový německý pes ale víc ne .... Jméno toho psa bych asi zjistil s majiteli otce jsme v kontaktu.
Bohužel za 8 let co jsme si Démona pořizovali se tedy trh když to tak řeknu asi více nasytil štěňaty než mi tenkrát přišlo a chápu tedy že najít pak domov pro zbylá štěňata by nebyl snadný úkol.
A jak zde již někdo psal , pravda sobecky jsem si myslel že starost o zbylá štěňata je na majitelích feny ( ne že bych jí na nich nechal samozřejmě že nový domov bych se snažil najít pro všechny) ale jak říkám na tuto věc mám jiný pohled a nyní mně od " zachování krve " mírně řečeno" odrazuje!
Tak a teď jen dál do mě .... přeji hezký den všem Michal Kouba
Michale, bohužel jste si reakce přebral jako většina majitelů bezpapíráků. Nikdo nenapsal, že bezpapírák je nutně horší pes, má vás míň rád nebo aportuje pomaleji. Všichni jen tvrdí, že není rozumné s ním dál krýt, protože je pak těžší udat zbylá štěňata.
Sám hledáte psa, který bude splňovat nějaké vaše představy o povaze, vzhledu, zdraví apod. Problém je v tom, že určitou povahu, vzhled a zdraví hledá většina zájemců o psa. Pak mají dvě možnosti - vzít si potomka psa, kterého znají, tak jako to chcete udělat vy, a nebo si vzít papíráka, u něhož je povaha, vzhled a zdraví to jisté míry predikovatelné a dohledatelné podle rodokmenu. Takže zájem je zejména o štěňata papíráků (jejichž chovatelé navíc mohou lépe odhadnout podle víceméně objektivního posouzení kvality svých psů při uchovnění, zda o jejich štěně bude zájem nebo ne a podle toho krýt či nekrýt ) a dále o pár štěňat z vrhu bezpapíráků/kříženců, která si chtějí nechat majitelé psa a feny či jejich známí. Jak je zjevné z inzerce útulků i soukromníků, rodí se jaksi víc psů, než kolik těch známých je, proto část lidí bojuje proti odchovu štěňat, která již podstaty mají nižší šancí najít dobrý domov.
Pokud se k tomu postavíte zodpovědně, tj. po narození feně necháte jen štěně pro vás a pro majitele feny a a zbytek utratíte, pak nemám námitek.
A ještě poznámka: zatím jste neodpověděl, zda má pes alespoň zkontrolovanou DKK. To samé bych být vámi chtěla od majitele feny..
michalkouba
napsal(a):
Jelikož Vaše reakce zde jsou velice podobné těm na nemoderku vložím se stejný text a kažý si vněm nejděte odpověď či reakci děkuji s pozdravem Michal
Dobrý den,
jsem zadavatel včera jsem byl pracovně na slovensku a vrátím se a koukám jakou diskuzi jsem tady rozvířil.....
pokusím se v tomto příspěvku reagovat na co možná nejvíce.
Takže zaprvé jsem muž , dále jak tady nějaký šerlok zjistil( nebylo to težké ) ano zabývám se chovem exotického ptactva a doma máme ještě pískomyly a burunduky ( podotýkám že nemnožíme) dost mě pobavilo že po mém příspěvku mne hned někdo nazval množitelem kdybyj jím chtěl být seženu si vlastní fenu a plním inzerce štěňaty o sto šest.....
Co mně hodně štve je ale váš postoj k bezpapírákům !!!!!!
O co jsou to horší psi než ti Vaši , poslouchají víc ? Aportují rychleji? Jsou vděčnější? Mlaskají méně při jídle?
Můj pes nemá " TECHNIČÁK " a proto je horším psem než ti vaši a proto podle vás nemá právo nebo neměl právo žít ? Jen proto že neodpovídá všem standardům a vychyluje se nejakým chlupem od Vašich psů?
A vlastně taky by to mohlo fungovat tak že vy papíráci máte plné právo se rozmnožovat ale my NÉ!!!!
Jelikož jsme něčím podřadní a špinavý a nezasloužíme si stejná práva jako šlechta - vraťte se do středověku milé královny a králové my jsme podle vás jen chudina z podhradí.
Samozřejmě že co se týče starosti o zbylá štěňata tak tady koukám po vašich příspěvcích na věc trochu jinak pravdou je že má představa byla "zachovat " krev a ponechat si potomka mého psa a mé důvody zaprvé nejsem chovatelem psů ( reprodukce) takže dědičnost vlastností neznám a bylo pouze mým lajckým úsudkem že by potomek mohl mít podobné vlastnosti jako Démon. Vycházel jsem z toho že velicé podobné povahové rysy měl i jeho otec o jeho "dědečkovi" vím že to byl papírový německý pes ale víc ne .... Jméno toho psa bych asi zjistil s majiteli otce jsme v kontaktu.
Bohužel za 8 let co jsme si Démona pořizovali se tedy trh když to tak řeknu asi více nasytil štěňaty než mi tenkrát přišlo a chápu tedy že najít pak domov pro zbylá štěňata by nebyl snadný úkol.
A jak zde již někdo psal , pravda sobecky jsem si myslel že starost o zbylá štěňata je na majitelích feny ( ne že bych jí na nich nechal samozřejmě že nový domov bych se snažil najít pro všechny) ale jak říkám na tuto věc mám jiný pohled a nyní mně od " zachování krve " mírně řečeno" odrazuje!
Tak a teď jen dál do mě .... přeji hezký den všem Michal Kouba
Dobrý den, jsem ráda, že se na věc nyní koukáte trochu jinak a uvažujete o argumentech, které tu dávali ostatní. Jinak myslím, že se nespletu, když napíšu, že jistě většina těch, kteří reagovali na Váš nápad negativně nejsou jen majitelé papírových psů, ale naopak majitelé bezpapíráků a HLAVNĚ útulkáčů. Já sama mám doma psa s PP, ale k němu trvale vždy když se uvolní místo přibírám jednoho či dva útulkáče. A dělá to tak hodně lidí, ale jaksi to nestačí. Vaše plánovaná štěňata bez PP prostě nemusí vůbec vzniknout, ale ty tisíce a mnohem spíš desetitisíce psů, kteří se už narodili a živoří v útulcích, případně jako nechtění u "takymajitelů" a určitě by moc chtěli toho svého páníka - ti už žijí. A měla jsem už útulkáčů povícero a věřte tomu, že oni taky nejsou nijak méněcenní, jsou stejně úžasní jako psi s PP -jen prostě neměli štěstí. Nezaslouží si dožívat v útulcích! Proto mě tak štve množení a tím i přibývající potenciální útulkáči. Takže tak - nehledejte za našimi argumenty pyšné majitele "psí šlechty", ale spíš milovníky psů, kteří jsou zoufalí z toho, že těm, kteří jsou navíc prostě nelze všem pomoct
Přesně tak, nikdo nemá nic proti psům bez PP nebo křížencům, ale jde o to, že psů je strašně moc a nemá cenu množit další....Ti psůci, co živoří v útulcích taky byli určitě vymodlená štěňátka od povahově úžasných rodičů..Ale bylo jich třeba 10 a majitelé si nechali jedno, dvě...A zbytek...
Sama mám doma naprosto úžasnou fenku s PP, každý se diví, že jsem nekryla, fena je uchovněna a má tak dokonalou povahu, že jsem měla zájemce na 10 štěňat. Bohužel, psů je tolik, že prostě další množit nebudu, ani s PP.
A k ní mám doma tři útulkáče.Takže dohromady máme čyři psy. A můžu vám říct, že každý z nich je něčím naprosto jedinečný a měla bych důvod, proč po něm chtít potomka. A vím, že když si pořídím dalšího, tak že to bude zrovna tak...Zase na něm bude něco dokonalého, pro co bych ráda zachovala jeho krev..Ale bohužel to prostě nejde...
sabina
napsal(a):
no to je sice chvályhodné, ale absolutně bezvýznamné vzhledm k tomu, že jste asi 1 z 1000, která své psy takto opečovává a sleduje. V celkovém množství množených psů bez PP abysolutně zanedbatelné číslo
hlozi
napsal(a):
Přesně tak, nikdo nemá nic proti psům bez PP nebo křížencům, ale jde o to, že psů je strašně moc a nemá cenu množit další....Ti psůci, co živoří v útulcích taky byli určitě vymodlená štěňátka od povahově úžasných rodičů..Ale bylo jich třeba 10 a majitelé si nechali jedno, dvě...A zbytek...
Sama mám doma naprosto úžasnou fenku s PP, každý se diví, že jsem nekryla, fena je uchovněna a má tak dokonalou povahu, že jsem měla zájemce na 10 štěňat. Bohužel, psů je tolik, že prostě další množit nebudu, ani s PP.
A k ní mám doma tři útulkáče.Takže dohromady máme čyři psy. A můžu vám říct, že každý z nich je něčím naprosto jedinečný a měla bych důvod, proč po něm chtít potomka. A vím, že když si pořídím dalšího, tak že to bude zrovna tak...Zase na něm bude něco dokonalého, pro co bych ráda zachovala jeho krev..Ale bohužel to prostě nejde...
S tímto se naprosto ztotožňuji, už je psů jak s PP, tak bez něj mnohem více, než potencionálních majitelů....a i když máme doma kromě psa s PP i čubinku zachráněnou z útulku, vůbec se mně nelíbí, že přibývá tolik útulků a pejsků v nich, které nakonec musíme živit z části z našich daní i ti, co jsme zodpovědní a psy bezdůvodně nemnožíme.