Přeji hezký den,asi před 14 dny se měmu starému vlčáku oběvyli krvavé skvrnky na špičkách uší,pes je odčervený a před týdnem jsem mu koupila obojek proti havěti.Uši mu nyní desinfikuji Betadine a zalepuji papírovou páskou.Mám ho mnoho let,nyní mu je 13 nikdy na tohle netrpěl.Potkali jste se s tím někdy?Uši mu doslova ožírají mouchy.
baron2012
napsal(a):
Přeji hezký den,asi před 14 dny se měmu starému vlčáku oběvyli krvavé skvrnky na špičkách uší,pes je odčervený a před týdnem jsem mu koupila obojek proti havěti.Uši mu nyní desinfikuji Betadine a zalepuji papírovou páskou.Mám ho mnoho let,nyní mu je 13 nikdy na tohle netrpěl.Potkali jste se s tím někdy?Uši mu doslova ožírají mouchy.
Slyšela jsem, že pomáhá několikrát denně potírat klasickým repelentem určeným pro lidi. Ale asi by to chtělo radu od veterináře.
Uživatel s deaktivovaným účtem

baron2012
napsal(a):
Řekla bych oholit, dezinfikovat několikrát denně betadinou, ale zároveň držet suché. Jestli je to mokravé, tak hypermangan. Hlavně ničím nelepit, to by akorát mokvalo pod náplastí. Proti mouchám arpalit, ale ty mouchy jsou až druhotná záležitost, když budou ouška suchá a hojící se, nebudou mít zájem.
Nejste první ani jediný, komu se toto stalo. Teď už má i nakladená vajíčka pod kůží. Obojek nepomůže, pomáhal klasický lidský repelent. Je dobré postižené místo omýt, ostříhat, vyčistit. Existuje i medicinská pomoc, já bych na vašem místě požádala veterináře. Každopádně je dobrá dezinfekce, protože až se ty larvičky začnou líhnout, je třeba to dezinfikovat. Nevím jak psi, ale pro koně se vyrábějí krásné kukly proti hmyzu
inusanka
napsal(a):
Nejste první ani jediný, komu se toto stalo. Teď už má i nakladená vajíčka pod kůží. Obojek nepomůže, pomáhal klasický lidský repelent. Je dobré postižené místo omýt, ostříhat, vyčistit. Existuje i medicinská pomoc, já bych na vašem místě požádala veterináře. Každopádně je dobrá dezinfekce, protože až se ty larvičky začnou líhnout, je třeba to dezinfikovat. Nevím jak psi, ale pro koně se vyrábějí krásné kukly proti hmyzu
Zkuste pipetu Advantix, odpuzuje komáry, tak by mohla odpuzovat i mouchy.
napsal(a):
Řekla bych oholit, dezinfikovat několikrát denně betadinou, ale zároveň držet suché. Jestli je to mokravé, tak hypermangan. Hlavně ničím nelepit, to by akorát mokvalo pod náplastí. Proti mouchám arpalit, ale ty mouchy jsou až druhotná záležitost, když budou ouška suchá a hojící se, nebudou mít zájem.
též bych to udělala stejně - případně navštívila veterináře.
Aj, tak s mouchami u staršího psa nemám dobré zkušenosti. Nemá třeba po těle i nádory, ikdyž jen třeba tukové. CO jsem tak četla a co se stalo i u nás, mouchy byly vždy předzvěst konce Mazejte rychle za veterinářem, ještě se s tím dá třeba něco dělat... Ale hlavně ty uši a ostatní otvory hlídejte a sledujte, jestli se mu tam nic nehemží a taky bych ho asi dala do baráku, přecijen, tam mouchy nejsou, ne tolik.
A držím palce.

moje zkušenost je taky taková že když se do zvířete dají mouchy bohužel to značí jeho brzký odchod. poradte se z veterinářem a hlavně bych psa vzala někam do bytu nebo do chodby apod.
http://www.spokojenykun.eu/repelenty/eshop/10-1-Hojiva-kosmetika/0/5/3-Swat-Fly-Repelent-Ointment
Tohle používám u koně na rozkousaná místa a i do ran. Pomáhá to velice dobře, hojí se to a muchy si postiženého místa ani nevšímají:))

Jestli jste to ještě nevyřešili, tak uši bych určitě oholila, aby se kůže dala hlídat. A pak dezinfikovala betadinou, ta snad neštípe, a hlídala, aby se tam nedělaly strupy a pod nimi zánět. Strupy se smývají betadinovým mýdlem, tak dlouho, až zánět přestane, strupy nehnisají a kůže je čistá.
baron2012
napsal(a):
Já už se s tím setkala. Taky u staršího psa. Přijde mi, že je to asi tím, že starší hafani jsou pomalejší, takoví flegmatičtější. Naše mladší hafany, jak otravuje moucha u uší, střihnou ušima, otřepou se nebo po ní chňapnou, když už si teda moucha nedá pokoj. Ten starý už prostě až moucha moc otravuje max. střihne uchem. A to stačí, jak ho párkrát tak kousnou, tak jak ostatní mouchy ucítí krev, už to jede. Používáme pravidelně již preventivně repelenty, ale přijde mi, že účinnost žádná sláva. Koním proto už dávám do výběhu čabraky. Už jsem uvažovala ušít něco podobného i pro toho našeho starého hafana, když měl tak rozkousané uši jako ten váš.
Btw. ano, říká se mouchy cítí nemoc, ale o tom, že to ma "za pár" bych nepřeháněla, naš hafan takhle dopadl před cca 5 lety a žije dodnes
aki
napsal(a):
Já už se s tím setkala. Taky u staršího psa. Přijde mi, že je to asi tím, že starší hafani jsou pomalejší, takoví flegmatičtější. Naše mladší hafany, jak otravuje moucha u uší, střihnou ušima, otřepou se nebo po ní chňapnou, když už si teda moucha nedá pokoj. Ten starý už prostě až moucha moc otravuje max. střihne uchem. A to stačí, jak ho párkrát tak kousnou, tak jak ostatní mouchy ucítí krev, už to jede. Používáme pravidelně již preventivně repelenty, ale přijde mi, že účinnost žádná sláva. Koním proto už dávám do výběhu čabraky. Už jsem uvažovala ušít něco podobného i pro toho našeho starého hafana, když měl tak rozkousané uši jako ten váš.
Btw. ano, říká se mouchy cítí nemoc, ale o tom, že to ma "za pár" bych nepřeháněla, naš hafan takhle dopadl před cca 5 lety a žije dodnes
No to mu mému napadenému je už 13 let,uši mu každý den desinfikuji a zalepuji papírovou náplastí,mouchy se tam již nedostanou,ale máte pravdu.Dřív se oháněl a ted leží a doslova mouchy sežerte mě.Ven už moc nechodí,leží stále v garáži.Není zas bez chuti k životu,jen co nejvíc odpočívá.Už se mu to lepší má už jen strupy
baron2012
napsal(a):
No to mu mému napadenému je už 13 let,uši mu každý den desinfikuji a zalepuji papírovou náplastí,mouchy se tam již nedostanou,ale máte pravdu.Dřív se oháněl a ted leží a doslova mouchy sežerte mě.Ven už moc nechodí,leží stále v garáži.Není zas bez chuti k životu,jen co nejvíc odpočívá.Už se mu to lepší má už jen strupy
Přeji hafákovi, ať se mu to brzy zahojí. Po zahojení bych zkusila repelenty a hlídala, jestli účinkují, aby se předešlo opakování problému. Nedávno jsem vyčetla, že například pro koně doporučují repelenty gelové.
Doporučila bych Farnam SWAT! Je to úžasná věcička, sice na koně, ale většina věcí od značky Farnam je použitelné i u psů. Je to hodně mastné, dlouho to na kůži vydrží, uši se pod tím vyléčí a zároveň to odhání hmyz. http://farnam.cz/produkty/pouziti/kontrola-hmyzu/swat-fly-repellent-ointment/
martas.

XXX.XXX.62.49
Dva roky s tím válčím repelenty jsou na prd vyskoušl jsem všecko no veterinář mi dal Neostomosan a mám klid..
martas.
napsal(a):
Dva roky s tím válčím repelenty jsou na prd vyskoušl jsem všecko no veterinář mi dal Neostomosan a mám klid..
Obávám se, že Vaši radu už pejsek potřebovat nebude, diskuze je 4 roky stará
Neostomosan se nesmí dostat do ran, což u takového pokousání mouchami nelze dodržet.
terkaterkaterka

XXX.XXX.59.2
napsal(a):
Myslíte, že ten Arpalit by šel dát i na koně ? za krk, na břicho a kolem ohonu?
terkaterkaterka
napsal(a):
Myslíte, že ten Arpalit by šel dát i na koně ? za krk, na břicho a kolem ohonu?
Primárně na koně jsou určeny jiné repelenty.
Kterýkoliv obchod s koňověcmi jich má několik. Tak proč vymýšlíte vymyšlené?
cituji charakteristiku Arpalitu:
Repelentní přípravek ve spreji pro Vás i Vašeho mazlíčka. Lze aplikovat na pokožku a vlasy, na oděv a obuv. S přídavkem složek, které ošetřují a chrání pokožku. Dermatologicky testováno. Neobsahuje DEET! Účinnost přípravku trvá na pokožce 4 hodiny. Vhodný pro děti od 3 let. Mimořádně účinný repelent proti vši dětské.
http://www.arpalit.cz/cz/produkty/arpalit-bio-repelent-15.html
Přijde vám to vhodné, jako repelent na koně?
Ajtaj

XXX.XXX.34.125
Dobrý deň aj môj pes to ma okolo chvostu a ma tam aj cervy a nevieme si s tým rady a zverolekári nám hovoril ze to mame odstraňovať a dávať ju do domu ale ajtak ich tam má. Keby niekto nám vedel poradiť bol by som rad.
Ajtaj
napsal(a):
Dobrý deň aj môj pes to ma okolo chvostu a ma tam aj cervy a nevieme si s tým rady a zverolekári nám hovoril ze to mame odstraňovať a dávať ju do domu ale ajtak ich tam má. Keby niekto nám vedel poradiť bol by som rad.
Základem pro držení zvířat, je hygiena. Pokud je pes dobře živený, měl by mít stolici dobře formovanou, která nezanechává zbytky. Ty zbytky, které mohou lákat masařky.
Jinak řečeno, umývejte svému psu zadek a dejte mu dobré krmení. Nejlépe s větším obsahem masa a s malým obsahem obilí, plus syrová zelenina jemně nastrouhaná, aby ji pes nevytřídil. S dobrým jídlem se psovi zlepší zdraví a bude lépe schopen, vzdorovat nemocem.
sisi58
napsal(a):
Základem pro držení zvířat, je hygiena. Pokud je pes dobře živený, měl by mít stolici dobře formovanou, která nezanechává zbytky. Ty zbytky, které mohou lákat masařky.
Jinak řečeno, umývejte svému psu zadek a dejte mu dobré krmení. Nejlépe s větším obsahem masa a s malým obsahem obilí, plus syrová zelenina jemně nastrouhaná, aby ji pes nevytřídil. S dobrým jídlem se psovi zlepší zdraví a bude lépe schopen, vzdorovat nemocem.
"Sisi", kde se tu berete?
Já Vás tu neviděla snad několik let! Lidi spíš odcházejí a deaktivují si účty...

fikovnice
napsal(a):
"Sisi", kde se tu berete?
Já Vás tu neviděla snad několik let! Lidi spíš odcházejí a deaktivují si účty...
Na koních se průběžně objevuje.

Ajtaj
napsal(a):
To vám měli poradit ti veterináři. Za mě ostříhat srst a udržovat v čistotě. Nemá tam otevřené rány?
Ajtaj
napsal(a):
Mně se ani nechtělo reagovat...nevím, zda nejde o provokaci.
Ale tak základem asi bude psa pořádně vykoupat v nějakém vhodném přípravku...
Nebo jej chcete nechat sežrat zaživa larvami much?
Dobrý den,měla jsem tento problém u krocana.
Měl plný zadek larev.Když jsem se ptala tady v diskuzi.
Tak jsem se ni nedozvěděla.
Nakonec pomohl veterinář.Který mi řekl "Že přes léto létají ty zelené mouchy,které kladou vajíčka do otevřené rány.Láká je ta krev"
Proto nám dal antibiotika ve spreji ty se zelenou barvou.Protože ta je prý neláká.
Můžu říct že po dvou dnech byl pokoj.