Brit Care nebo něco jiného?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NIKOL181

22.6.2012 21:19
NIKOL181

XXX.XXX.54.2

Dobrý večer,
omlouvám se, jestli už to tu bylo, ale mám dotaz.
Rodiče mají doma NO, doteď krmen Pedigreesmajlík, protože ho vlastní jakoby babička s dědo (ale jak jim vysvětlit, že po pedigree pes nedělá pevná hovinka protože je to krmivo dobré, ale protože v něm není nic dobrého-z krmiva si pes nic nevezme), vyřešila jsem to tak že jsme je donutila jít k veterináři, který jim to vysvětlil, ale ovšem pospíchal a jen nám řekl, že máme přejít na nějaký kvalitní krmivo. Od kamarádky, která nemá pejska jsme získali 3kg balení Brit Care Salmon. Žere to pokud mu do toho dám trochu oleje a přimíchám nějaké masíčko. (mohu mu trochou oleje nějak uškodit? jinak se mu do toho moc nechce...).
A teď nějak nevím, jestli mám u Brita zůstat, nebo přejít k nějaké jiné značce, protože názory prodavvaček ve zverimexu se sliší a tak bych byla ráda pokud byste mi předali nějaké Vašše zkušenosti s touto značkou, nebo nějakou jinou doporučili.
Předem díky za odpovědi.

24.6.2012 17:16
broulikj

XXX.XXX.209.251

NIKOL181 napsal(a):
Dobrý večer,
Rodiče mají doma NO, doteď krmen Pedigreesmajlík, protože ho vlastní jakoby babička s dědo (ale jak jim vysvětlit, že po pedigree pes nedělá pevná hovinka protože je to krmivo dobré, ale protože v něm není nic dobrého-z krmiva si pes nic nevezme), vyřešila jsem to tak že jsme je donutila jít k veterináři, který jim to vysvětlil, ale ovšem pospíchal a jen nám řekl, že máme přejít na nějaký kvalitní krmivo. Od kamarádky, která nemá pejska jsme získali 3kg balení Brit Care Salmon. Žere to pokud mu do toho dám trochu oleje a přimíchám nějaké masíčko. (mohu mu trochou oleje nějak uškodit? jinak se mu do toho moc nechce...).
A teď nějak nevím, jestli mám u Brita zůstat, nebo přejít k nějaké jiné značce, protože názory prodavvaček ve zverimexu se sliší a tak bych byla ráda pokud byste mi předali nějaké Vašše zkušenosti s touto značkou, nebo nějakou jinou doporučili.
Předem díky za odpovědi.

zacal bych timto - kolik hodlate investovat do denni/mesicni krmne davky penez?

24.6.2012 21:00
nikol181

XXX.XXX.110.47

broulikj napsal(a):
zacal bych timto - kolik hodlate investovat do denni/mesicni krmne davky penez?

no tak kolem 1300,- až 1500,- rodiče jsou schopní dát vyšší částky, ale nechci zase aby se platilo za značku, ale za kvalitu

24.6.2012 21:43
atika

XXX.XXX.213.155

A co teda Dog lovers gold - to je fakt dobrý krmivo a cena je 1226,- za 15 kg.

24.6.2012 23:18
broulikj

XXX.XXX.209.251

nikol181 napsal(a):
no tak kolem 1300,- až 1500,- rodiče jsou schopní dát vyšší částky, ale nechci zase aby se platilo za značku, ale za kvalitu

neptala jste se uy na moderovanem foru? zrovna nedavno jsem na skoro stejny dotaz, tzn. prechod z pedigree na kvalitni krmivo, odpovidal takto:

Za tyto penize uz sezenete velmi kvalitni krmivo. Podivejte se treba na:
1) Dog Lovers Gold 15kg za 1226kc (navic oceneno 4-5 hvezdami z 6 v zebricku TOP DRY FOODS dle World Dog Journalu) - kvalitni granule, ktere si chvali mnoho lidi (nikde jsem snad nenasel negativni reakci)
2) Fromm Family Gold Adult 15kg za 1411kc
3) Taste of the Wild - High Prairie / Wetlands / Pacific Stream / Sierra Mountain kde je 13,6kg za 1230kc (oceneno 6 hvezdami z 6 v zebricku TOP DRY FOODS dle World Dog Journalu)
4) ACANA - Pacifica Dog / Ranchlands / Grassland / Wild Prairie 13,5kg za cca 1250kc (oceneno 5 hvezdami z 6 v zebricku TOP DRY FOODS dle World Dog Journalu)
5) Canidae® All Life Stages Formula 15,9kg za 1577kc (oceneno 5 hvezdami z 6 v zebricku TOP DRY FOODS dle World Dog Journalu)
6) Earthborn Holistic Primitive Natural 12kg za 1184kc (oceneno 5 hvezdami z 6 v zebricku TOP DRY FOODS dle World Dog Journalu)
7) Orijen Adult 13,5kg za 1339kc (oceneno 6 hvezdami z 6 v zebricku TOP DRY FOODS dle World Dog Journalu)

1) a 2) jsou OBILNA krmeni, ktere vsak neobsahuje kukurici (mozny alergen), ale ryzi (podstatne vhodnejsi)
3) - 7) jsou BEZOBILNA krmiva nejvyssi tridy
Vsechny se ale umistuji na zebricku TOP DRY FOODS, ktery by mel byt zarukou urcite kvality.

Pokud budete prechazet z Pedigree, tak bych volil spise postupny prechod, tzn. zacal bych granulemi mene nabitymi = Dog Lovers Gold, ktere se krasne vejdou do Vaseho financniho limitu a pritom jsou velmi kvalitni a pak muzete eventuelne jeste malicko pridat a budete mit opravdu spicku.
Nicmene netvrdim, ze ty bezobilne spickove granule budou pro vaseho pejska to NEJ.
Nas NO je zvykly na maso a nyni jsme bez problemu (musim to zaklepat) presli na Orijen adult, nemusi to ale platit ve Vasem pripade, je to individualni.
Doporucuji tedy koupit mensi baleni granuli a postupne je primichavat k tomu Pedigree a zvysovat jejich pomer. Dejte tomu prechodu klidne tyden.

Abych Vam to jeste malicko ulehcil (jsem absolutne nezavisly), tak tyto granule s uvedenymi cenami najdete na eshopech
www.granule.cz
www.dogdog.cz
www.profizoo.cz

24.6.2012 23:46
broulikj

XXX.XXX.209.251

NIKOL181 napsal(a):
Dobrý večer,
Předem díky za odpovědi.

a jeste co se toho britu tyka, tak je toho tady o nem celkem dost. Kazdopadne je to mnohem lepsi varianta nez pedigree, ale do kvalitnich granuli to ma proste daleko, prestoze to bude mnoho lidi obhajovat tim, ze na tom jejich psi prospivaji. Totez se da rict snad o vsech komercnich znackach, kteryma je zasobena vetsina zverimexu, kde nemaji o znackach krmiv, ktere jsem doporucil a ktere tu doporucuje mnoho nekolik dalsich reklamou nezblblych lidi, ani poneti. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík