BÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK 10

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.6.2012 18:32
saina

XXX.XXX.237.229

Tak zakládám jubilejní desítku. :) Vy jste teda pilní, Věru, to vás chválím! :) U nás asi největší novinka je, že se z Kenjise stává kachna, co nemine jedinou sebehnusnější vodní hladinu bez pokusu o koupání a jak tam jednou vleze, nejde ven. Nechystáte se někdo do Jičína na klubovku? Pojeďteeee, přemlouvám vás! my taky nebudeme vystavovat, ale má to být fajn akce se spoustou bělob!

Tady jehňátko utopené chuděrka malá...

29.6.2012 00:17
lemonka

XXX.XXX.87.89

Holky holky, nestíhám sem psát, bylo toho moc a ještě bude.
Začnu ale odjinud. Maggie je v pořádku. Tedy aspoň nemá leukémii. Byly to nějaké cysty. Vyřízly se (nebo ta jedna, teď nevím), udělal se rozbor a dobrý. Akorát i po dvou týdnech jí z toho furt cosi teče. Ale jistě to bude dobré. Stáni, Mag je z chs Bohemia Mandiga, po Dragonovi.
A teď k nám... byteček jsme si převzali, takže smlouvy nakonec jsme asi sesmolili dobře:) V neděli proběhlo první stěhování, teď bude druhý. Pak úpravy v bytě (štukování, malování, podlahy atd.), nakoupení skříně a dál se uvidí podle peněz, možná sedačka... A pak konečně vybalovat. Jenže tím to nekončí, pak se začne stěhovat táta a vše nanovo. Jsem z toho krapet vyřízená. Moc toho kolem nestíhám. Ovšem pochlubím se, dvě věci jsem za poslední měsíc zvládla a dělala tím čest běloušům. Na konci května závod dle zzo a druhé místo a před týdnem jsme složily na výbornou naši čtvrtou zkoušku a to ZPU1 s počtem bodů 140 (ze 150). Nejvíc se nám nevyvedla stopa, to trénujeme fakt málo. Ale i tak něco předvedla, terén docela mizernej, některá místa zcela suchá a velká. Takže nakonec můžu být ráda, i když jsem doufala v trochu lepší výsledek. V některých věcech nejsem skromná:D
Doufám, že se máte všichni dobře, jste spokojení, zdravý a užíváte si či v blízké době budete prázdnin či dovolených.

29.6.2012 08:14
lusta

XXX.XXX.121.128

Lemonka: To je informací :-). S tou CHS jsem teda byla dost vedle, nějak jsem to popletla. K úspěchům gratulujeme! No nevím, kdy bude nás čekat první zkouška, asi až se Chira naučí konečně chodit u nohy :-)). Snažíme se pravidelně cvičit, štěkat na povel, stopy děláme tak jednou za čtrnáct dní. Chira teď dělá hrozný pokroky. Ze čtverce jsme se dostali na tunel - 3. tunel - zhruba 30 kroků bez chyb. Po zdravotní stránce to u nás není nic moc, ale alespoň je krásný počasí :-).
Sai: Chirka má také ráda vodu, ale je fakt, že když nemá důvod (míček, klacek), tak nikdy nechodí tak hluboko, aby musela plavat. To se jenom tak brodí, potápí čumec. Ale do stok naštěstí neleze už tolik jako před rokem. To jsem musela také pořád hlídat. Je super, jak ti psíci dostávají rozum. Zatím mi přijde, že čím je starší, tím je lepší to soužití, víc si vzájemně rozumíme :-).

29.6.2012 10:26
saina

XXX.XXX.237.229

Jess, gratulace k úspěchům sportovním i bydlícím, ať se vám pěkně bydlí! :) Lu, s chozením u nohy máme taky problém. A rozhodla jsme se, že je to věkem psa a neschopností paničky (když si ho vzala na chvílin zkušenější kamarádka, šlapal jak hodinky, ale já pořád válčím i s blbým sednutím u nohy...). Chiruška je krásně chlupatá. :)

Tady ještě jeden krasoň...

16.7.2012 19:13
saina

XXX.XXX.53.67

Ahoj holky!

Tak jak trávíte léto? Co nového u psů a co u vás? Strašně to tady flákáme a přijde mi to škoda... tak komu to přijde škoda taky, tak šup šup nějaqkou fotečku a informaci! :) Já jsem teď s mužem u jeho rodičů na pár dní flákárny a koncme týdne ejud n soustředěnís kobylama. Jsem zvědavá, Kenjislav bude spát v předsíňce stanu a já vevnitř, ale stan není můj a od majitelky je psům vstup do ložničky zakázán. Tak jsem zvědavá, jak to půjde.... :) Jinak se musím pochlubit, že v ,,práci s aportem" )máme frisbeečko a to je pro Knejina nejlepší věc na světě!) to docela jde, už umí celkem solidně přines a začínáme podej (do ruky) a vysílání za aportem. Jen doufám, že to moc nepokoníme, neb cvičíme dle sebe, co načtem na netu a selským rozumem,. takže ze zkouške by nás vyhodili a na cvičáku zoufali. :D

17.7.2012 15:53
anies

XXX.XXX.1.228

Ahoj holky :))

Teda Sai Kenjislavek vyrostl do krásy smajlík Je nádhernej !!! S tímm aportem to závidím, Carouš se 4x rozběhne za klackem a tím to hasne, co mu celkem vydrží je tenisák, tak 10 minut, ten ho pak ale taky omrzí smajlík .. Jinak už na nás přišla solidní puberta .. Neposloucháme, děláme si z paničky halóó a novinka trháme věci na kusy, takže má Negr doma co chvilu karate .. Takovej virvál jakej jsem dělala, když jsem přišla dom a našla roztrhanej 3 týdný starej-novej pelech to si neumíte představit (nebo asi umíte? smajlík ) Hrůza a děs, takže bílá chlupatá bestie bude po doma dostávat koš, dokud ho to nepřejde smajlík Jinak aspoň jedna taková radostná zpráva, Caroušek bude mít za necelej měsíc jeden rok :-) .. Co jste dali svejm hafinům na narozky? :-))

Přikládám fotku zabitého pelechu smajlík

17.7.2012 19:11
saina

XXX.XXX.53.67

Aaaaaaaaaaa, ten Carouě je destruktor! To je síla tohle... doufám, že se nám ničící období vyhne, jinak to asi enrvově nevydržím, jak tak koukám. :D Hele, buď ráda, že ho aportek baví chvíli. kenjáka to neomrzí nikdy, zato nám už to solidně leze na nervy.. :D Víš jak, kdybys měla doma Kenjáka, doporučila byhc k naorzeninám frisbeečko.... :) Ale takhle asi jen nějaký pamlsík a hračku.... hoď nám sem fotečku ročáka! :)

18.7.2012 13:52
lusta

XXX.XXX.121.128

Máte (teda měli jste) :-)) úplně stejný pelech jako my. To jsem netušila, co v něm všechno je :-). My prostě v období, kdy Chira měla roupy, a začala naznačovat cupování, pelech na půl roku uklidili do skříně. Teď už by jí to ani nenapadlo.

Narozeniny mě nijak moc neberou. Chira měla předminulou sobotu 2. a nic spešl se nekonalo. Že jí máme rádi, jí projevujeme každý den a nemám potřebu navíc ještě něco vymýšlet :-).

19.7.2012 17:37
tynushka

XXX.XXX.193.156

Dobrý den, uvažuji o pořízení tohoto psa a chtěla bych co nejvíc názorů a rad současných chovatelů. Za každou informaci jsem vděčná! Například jak je to s línáním, jestli se pes hodí do bytu, jestli se snese s jinýma psama kteří již doma žijí, nebo také jak hodně je toto plemeno závislé na lidech (jak snáší samotu když je páníček v práci atd.) Také by mě zajímalo jestli je velký rozdíl v línání krátkosrstého a dlouhosrstého ovčáka. Díky moc!

19.7.2012 18:13
veruha

XXX.XXX.28.67

tynushka napsal(a):
Dobrý den, uvažuji o pořízení tohoto psa a chtěla bych co nejvíc názorů a rad současných chovatelů. Za každou informaci jsem vděčná! Například jak je to s línáním, jestli se pes hodí do bytu, jestli se snese s jinýma psama kteří již doma žijí, nebo také jak hodně je toto plemeno závislé na lidech (jak snáší samotu když je páníček v práci atd.) Také by mě zajímalo jestli je velký rozdíl v línání krátkosrstého a dlouhosrstého ovčáka. Díky moc!

Ahoj, vítej v klubu milovníků bělob :). Ráda bych předem upozornila, že BŠO je tak trochu cíťa, který narozdíl od jiných plemen potřebuje jednání "v rukavičkách". Důslednost, ale citlivost, bych tak řekla. Mám 15měsíčního psího puboše, který přišel do domácnosti, kde už jeden pes byl. Pokud uvažuješ o pořízení štěněte a doma nemáš nějakou extra agresivní bestii, která by jiného psa nesnesla, bude to v pohodě :). Štěňák se podle dospěláka leccos přiučí (počítej to dobré i špatné). BŠO celkově není plemeno nesnášenlivé k ostatním psům. Můj třeba snese všechny psy, kteří na něj nejsou zlí. Co se týče línání, to už tak v pohodě není. Můžu mluvit za dlouhosrsťáky, že někdy je to docela o nervy. Když líná, je to opravdu poznat. Máme ho v bytě a v době línání můžu vysávat třeba každý den, byť používám Furminátor. Ale člověk si zvykne :). Do bytu se hodí téměř každý pes, pokud má dostatek vyžití a pohybu. Myslím, že všechny, co jsme tady, chováme běloby v bytě :).
Na cvičáku o Baltovi říkají, že je "paniččina prdelka". Hodně se mě drží a je docela fixovaný. V lese se nehne dál než na pár metrů. Na chatě bývá na zahradě s otevřenými vraty a nenapadne ho vyjít ven. Samotu snáší dobře (myslím tím běžné chození do práce, ne trvalý pobyt někde na zahradě). Nikdy sám doma nevyl, demoliční četa to taky není (ale najdou se i jedinci devastátoři, viz výš :-))).

Tolik mé postřehy z ročního soužití s bšoákem :-)

19.7.2012 18:22
mikka

XXX.XXX.115.177

Balt je nádhernej vypadal by moc pěkně vedle meho černeho ovčáka :-))

19.7.2012 18:29
tynushka

XXX.XXX.193.156

Díky moc, právě mám doma fenečku kokra s bíglem a je to hrozný závislák, když je sama doma odpoledne nebo večer, byť jen půl hodiny, tak neustále vyje a ničí všechno možný :). Tak právě nechci další takový střívko.. BŠO jsou opravdu nádherní takže doufám že mi to vyjde. Jen přemýšlím jestli je v tom línání krátkosrstý o něco lepší, nebo to vyjde nastejno. Ale díky moc za všechny názory!!

19.7.2012 19:46
saina

XXX.XXX.244.89

Vítej mezi bílé mozky. :D Co se týká toho línání - po návštěvě chovatelky, která má obě varianty, bych řekla, že línají přibližně stejně na množství chlupů, ale z kraťase jsou kratší, takže na objem jich je méně. (kraťas - středochlupáč samozuřejmě, ať mě tu někdo nechytá za slovo;)). Ohledně dalších psů - aspoň to, co mám doma, je podřizovadlo, takže nemá problém přizpůsobit se komukoliv a čemukoliv. Doma sám zatím (ťuk,ťuk) hluk nedělá, jen výjimečně něco požvýká - ale zatím byl nejdéle doma sáám 5 h. Ovšem uvidíme, jak se to vyvine, je mu zatím jen 7 měsíců. Jinak ho samozřejmě plně doporučuji. :D

19.7.2012 19:57
tynushka

XXX.XXX.193.156

Ale kratší chlupy se zas prej hůř dostávají z gaučů a tak, jsem někde slyšela :). A díky za samé pozitivní informace ;)

19.7.2012 20:26
saina

XXX.XXX.244.89

To s těma kratšíma chlupama je dle mého myšleno na hladkosrstá plemena typu boxer třeba, nebo ridgeback, kteří mají ty chlupy takové tuhé a štatinkaté. I krátkosrstý bšo má chlup tak minimálně dvakrát delší než tito a mnohem jemnější. Jsou spíš jako vlasy než štětinky. (U dlouhosrsťáka je to ejště markantnější, ale ani krátké bšo chlupy se do nábytku nepíchejí - alespoň jsme an to nenarazila ani u těch, kdo mají kraťase. Však taky bšo mají variantu středně dlouhá a dlouhá srst..;)). Ohledně toho bytu - máme psisko v bytě a není poroblém. Kdekdo nadává, že trápíme velkého psa v bytečku, ale on se vylítá, když jsme venku, a doma pak odpočívá nebo žižlá kost a je spokojenej...

19.7.2012 21:18
tynushka

XXX.XXX.193.156

Tak jo, no mě příjde trápení pro psa spíš když je zavřený celý den sám venku na zahradě a nemůže být s lidmi, hlavně když je to pes který miluje rodinu a je na ní závislý, ta moje by na zahradě nevydržela sama ani půl hodiny :). A řečem typu "Je to pes, ten patří na zahradu" se už jen směju..

19.7.2012 21:56
saina

XXX.XXX.244.89

V tom případě jděte do švýcara s klidným svědomím. :) Ten na vás bdue ttál závisloň, pokud mu to jen trochu dovolíte ( a ikdyž ne:))). Ten náš uctívá jedinou autoritu víc než nás, a to je frisbeečko, klacíček, míček. :D Na cizí psy a lidi docela kašle, hlídá si nás, nosí nám hračky, klacíky... a když už chci aby si šel hrát s jinými pejsky, musím ho skoro pobízet, jak se mu od nás nechce :))

19.7.2012 22:20
veruha

XXX.XXX.28.67

Mikka: Děkujem za kompliment. Já už několikrát koukala na diskuzi NOček na Orryho a taky si říkala, že by k sobě dobře pasovali. Orry je krasavec!

Souhlasím s tím, co píše Sai. Dneska jsme si v lese hráli s uzlem. Metr od něho vyběhli z nory 2 zajíci. Balt jen vytočil oko a dál se věnoval uzlu. Když jdem okolo psa, který vřeští na celé kolo, beru Balta k noze, vrazím mu do huby uzel a druhý konec držím a taháme. Projde v transu, ničeho si nevšímá. Za potahání s uzlem by položil život. Toho se dá skvěle využít při výcviku. Na pamlsky nereaguje tolik jako na uzel. A to je pažravý! No a největší nirvána je spojení uzlu a vody. Teď v těch vedrech jsme trávili volno u přehrad. Ten pes se měl narodit jako vydra. Plaval jak o život, potápěl se (ach ty uši!) a když už nemoh, aspoň se do té vody vylapil a ležel tam.

20.7.2012 09:08
saina

XXX.XXX.244.89

Jééé, Veru, prvně jak jsem koukla na tu fotku, tak jsem si říkala, kde jsi sakra přišla ke Kenjisově fotce...jsou jak přes kopírák! Kor takhle ve vodě teda. :D Jojo, to znám, akorát u nás spíš než přetahování jede aportík....taky mu můžu mávat pamlskem pře čumákem, ale on si hlídá svoje frisbeečko a nejeví zájem. :D

20.7.2012 17:38
anies

XXX.XXX.1.228

Tynushka: Tak vítej mezi bílou ligu smajlík

Z mojí zkušenosti s tím mojím hajzlíkem můžu říct, že prvních 10 měsíců nádhera .. Doma vydržel od 3 měsíců sám doma 6,7 hodin, potom i bez toho aniž by se vyčůral doma (nikdy doma nekakal) a nic neničil, jediný co se mu teda v úplně pidi věku povedlo bylo rozkousat čalounění dvou židlí jinak vůbec nic smajlík Mám ho v bytě 2+1 (50 m2) a zatím s ním nemáme problém, i když je fakt, že za pár měsíců se stěhujem do baráku .. On Caroušek byl ale odmalinka jinej, jinak snáší bolest, než typickej BŠO on má spíš NO povahu, hlídá mi doma, když se mu na ulici někdo nelíbí umí to dát pěkně najevo, ale nevystartuje :-) .. Je to trošku přerostlík má nějakejch 70 cm (+ -) a 45 kg a to má 11 měsíců smajlík ale je to dobračisko .. Akorát teď posledních pár dní na něj vlezla asi těžká puberta a někdy když přijdu dom, tak co se před ním neschová je v háji :-( Takže podoma dostává koš dokud ho tohle období nepřejde .. Chlupů je z něj teda požehnaně, je to takovej střeďák s těma chlupama, ale jako říkám Ti to nikdy nevyčešeš tu podsadu :-) Mám na to nějakej novej hřeben, kterej tu podsadu vytrhává, ale stejně jsou z něj nechutný chuchvalne, ale tak co, když se chce nějaký chlupy se přežijou :-) A s posloucháním atak je na tom i celkem dobře, akorát jsem se trochu vyprdla na "ke mě" a pěkně toho zneužívá, takže posledních několik dní chodí na stopovačce, pouštím ho jen vyjímečně, jedinej člověk, kterýmu by nikdy nezdrhl, tak přítel .. Z toho má fedry největší .. Jinak je milionovej a nikdy bych ho nedala :-))

22.7.2012 19:37
tynushka

XXX.XXX.39.207

Tak děkuju za názory, těším se až si jednoho takovýho chlupáče taky pořídím :).

23.7.2012 20:18
lusta

XXX.XXX.173.216

Anies
Caro je tedy pořádný kus psa :-)).

My trávili víkend venku na zahradě u přítelových rodičů. Bylo tam pěkně, akorát počasí nic moc.

23.7.2012 20:17
lusta

XXX.XXX.173.216

Anies
Caro je tedy pořádný kusan :-)).

My trávili víkend venku na zahradě u přítelových rodičů. Bylo tam pěkně, akorát počasí nic moc.

23.7.2012 20:20
lusta

XXX.XXX.173.216

Dvakrát jsem to sem dát nechtěla smajlík.

5.8.2012 19:35
saina

XXX.XXX.244.89

Zdravíme a přidáváme pro pobavení fotečku z tábora! PS.: Ano, týrání psů, ale já jsem v tom úúúplně nevinně!

9.8.2012 10:57
lusta

XXX.XXX.121.128

Co je to za barvu? Parádní by bylo, kdyby to za tmy fosforeskovalosmajlík.

9.8.2012 15:30
saina

XXX.XXX.53.67

Lusta: nemám ponětí, pes mi zmizel a za chvíli se objevil a vypadal takhle, fakt jsem u toho nebyla. Pachatelé tvrdí, že prý barva na psy ale já to odhaduju na normální spreje na vlasy.... jetsli se dělají i svítící, to nevím, ale pravda, bylo by to drsný. :)

4.9.2012 16:47
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky, po delší době vytahuju naše hoooodně zapadlé téma :).

Co nového u vás? Jak jste užívaly léta?

Sai - přebarvený Kenji mě dostal :-))

Teď o víkendu jedeme do Skalice na svod. Jedete taky někdo svádět, bonitovat, vystavovat? Uvidím se s někým z vás :)?

4.9.2012 17:00
saina

XXX.XXX.244.89

Ahoj!

My dneska rivezli kenjiska z dvoutýdenního hlídání u chovatelky (my byli u moře), tak radost veliká ze shledání. Já si z dovolený bohuzel dovezla strevni chripku jako blazen, takze se Kenjiskovi nemuzu moc venovat a ani tu dlouze psat, napravim az mi bude lip. Do Skalice nejedeme, jako kryptak tam nemame moc co delat... (ale az tak nas to netrapi :)) Jedna letni...

27.9.2012 10:58
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj holky!

Nějak jsme zapadly, tak se nás pokusím vytáhnout. Honem sem s novinkami! U nás to není nic veselého. :( Kenjis už skoro tři týdny marodí... nejdřív to vypadalo, že dostal tu střevní chřipajznu od nás, jeden den vůbec nežral a nepil a jen zvracel, pak začal průjmovat, šla z něj jen voda. Pak se to zlepšilo na průjem a občasný bobek, tak jsme si říkali, že dobrý, pak se to začalo zase zhoršovat, pak zase zlepšovat (nezávisle na jídle...), až nám došla trpělivost a šli jsme k vetovi. Dostali sjme atb a nějakou probio pastu, že prý asi zánět ve střevech. Atb jsme dobrali v pondělí, pastu ještě dáváme... a jako zlepšení je, už to není střídavě voda a bobek, ale standardní průjem, zato už dva dny stejný. Tak dumám, zda máme na vet ještě jednou, nebo ještě chvíli počkat....zatím vaříme dietku, nejdřív to teda byly těstoviny s kuřecím, protože rýži prostě nepozřel. je rozmazlenej nebo já nevím, ale odmítal to jíst, vyžral maso a byl klidně dva dny o hladu. Tak byly dva dny těstoviny a teď už i tu rýži papká. Tak asi uvidíme...

Co se stárnutí týče, puberta s námi mlátí na všechny světové, hrozně vrčíme a štěkáme a jsme moc drsní. Ale, přítel s ním začal chodit na výcvik záchranařiny (jako na potvoru se to většinou vypíše na jediný dne, kdy se fakt nemůžu trhnout z práce, jinak bych chodila s chutí já :((( ) a prý není úplně marný (Kenj). Štěká hezky. :D :D :D

A co nového u vás?

27.9.2012 14:07
lusta

XXX.XXX.121.128

U nás se nic moc zajímavého neděje, ale musím říci, že po tom druhém roce je to se Chirou lepší a lepší :-)). Je víc vnímavá, lépe se s ní cvičí, na volno krásně poslouchá, je mazlivější, doma klidná ... Akorát už začínám být alergická na otázky lidí, které několikrát týdně musím poslouchat, typu "To asi není Švýcarák, že ne?".:-(

27.9.2012 15:51
saina

XXX.XXX.84.197

A to říkají kvůli její velikosti? podle fotek mi přijde jako typická představitelka, tak moc nechápu, co kdo řeší... konečně taky něco menšího, škoda, že ne do chovu... (pamatuju si dobře, že nemá zoubek, nebo to pletu?). Kenj má teď na necelých 10 měsících 64-5 a je jeden z nejmenších z vrhu. Brácha má prý už 68...

27.9.2012 21:02
lusta

XXX.XXX.101.236

Kenjise mi je líto. Nám se naštěstí všechny neduhy vyhýbají. Ťuk, ťuk. Chodíme akorát na očkování. (Čeká nás to příští měsíc :-)). Sice párkrát průjmovala, ale nikdy to nebylo delší dobu než dva dny a zabrala Smecta.
No u nás pár bílých chodí, ale buď jsou na hranici výšky nebo nad ní. Pro místní je to proto standard, takže Chira se svými necelými 57 cm, kdy je v půlce rozmezí, je v lepším případě jen nedorostlá :-)).
Pamatuješ si dobře, nemá zoubek, dokonce dva :-| :-). Ale stejně bychom nechovali. Povahově je sice boží, ale nemáme na to zázemí a asi ani náturu.:-)

28.9.2012 09:36
anies

XXX.XXX.0.144

Áhoj !!

Sai Kenjika je mi teda líto smajlík Hlavně ať to máte co nejrychlejc z krku. A baví ho ta záchranařina? Já přemejšlela, že bych něco zkusila s Caroušem, ale canisterapie,záchranařina ani nic to má těžce na salámu :// Jediný co by ho tak asi podle mě chytlo by byli obrany, protože mi hlídá doma jak blázen i u cizích, prostě kde jsem, tak hlídá :D
Sai a jen jsem se ještě chtěla zeptat kolik Ti Kenjis váží a co ta vaše kulka? Taky krypťáci ? :((

Lusta: Chirka je náhodou nádherná !! Děsně se mě ta její hlavička líbí :-) Je taková typická-netypická :))

U mě nového se aasi nic neděje. Caroslav mi furt střídavě kulhá na všechny 4 paciny a já už nevím, co s ním dělat. Když už je to mega, tak s ním skáknu na hlavní veterinu, ale tam mi stejně řeknou co už vím. Doma nasadíme prášky, na pár dní dobrý a pak zas dokola .. Je to děsný, chodím s ním tak cca 3x týdně na hodinu vyblbnout víc a zaběhat, ale jinak má bohužel útrum :-( Doma pořád demoluje, tak po bytě nosí koš, už aby byl dostavěnej barák a mohl blbnout na zahradě :)) Za pár týdnů to vidím tak, že půjde Šulík na operaci s tou kulkou, ale tu druhou mu nechám, protože kdybych mu vzala i druhou, tak by mi ještě přibral a zmohutněl na váze a jeho 73 cm a 50kg mi zatím ještě bohatě stačí a to má rok a měsíc :-(

Jako bonus posílám zmoklou slépku smajlík

28.9.2012 13:07
saina

XXX.XXX.244.89

Ahoj!

Kenj se naštěstí zdravotně lepší. Co se týká tý záchranařiny, on je moc zamilovanej do balonku a moc rád štěká a moc rád hledá, takže vypadá, že ho to baví celkem hodně, krásně se tam vyžiije a vyblbne... kouli pořád nemáme, ale zas teď máme názor jiného veta, který říká, že by to nehledal v tom břiše - že ej to velký zákrok poměrně a že riziko rakoviny azs o tolik enstoupá a navíc by prý přinejhorším šlo o zvětšování tý koule...takže si ještě nejsem jistá, zda to vůbec operovat nebudeme. Ohledně váhy teďka strašně zhubl tou nemocí, takže má 27,5, ale předtím ěml uži 30! :D on nějak nabírá dost pomalu mi přijde. Nebo ho málo krmím (ale dle tabulek ho ještě překrmuju...), ale uvidíme, až se mu srovná to trávení a začnem trochu vykrmovat... :)

tak do těch obran jděte, Anies, vůbec byhc se toho nebála!

28.9.2012 19:43
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky!

Jsem ráda, že jsme zase ožily. Vemu to popořadě:

Lusta: Chirku jsem ve skutečnosti neviděla, ale rozhodně bych se neptala, jestli je to BŠO. Je to podle mě BŠO jako vyšitý. A krásně stojí. Do Chlístovic ještě jezdíte?

Saina: Kenjíska je mi líto. Snad to jeho rozhozené zažívání nebude chronického charakteru. Prý to je u běluch celkem častý problém. Držím pěstičky. Na tu kulku jsem zapomněla a pak se už nezeptala. Škoda, že je krypťák, přijde mi jako lev salonů :). Ta jeho hříva prostě nemá chybu. Ale co, když ho to neomezuje a nezasáhne do zdraví, je to jedno. Rády je budem mít furt stejně, no ne?

Anies: Téééda, Caro je OBROVSKÝ!!! 73 cm a 50 kilo, to je teda chlapisko. A to kulhání mě mrzí :(. Potvrdila se teda panostitida nebo čím to je? Spraví se to?

Já se musím pochlubit, že jsme teda odsvodovali a jsme svedeni. Docela jsem měla obavy z toho, jak to bude probíhat, jak bude Balt, který je učením postoje a výstavním chováním naprosto netknutý, reagovat. Překvapil mě, kluk můj šikovný, Zuby ukázal oproti jiným vcelku ukázkově, naaranžovat do postoje a vydržet tam po dobu focení taky zvládl. Do kruhu se mu moc nechtělo, neb se začuchal do pachu háravky a pak chtěl jít za pásku zpátky k pánečkovi, ale nakonec i tam fungoval dobře. Jen na sebe nechtěl nechat sahat od rozhodčího. Od HPCH (asi to byla ona) po nakrmení pamlskama si nechal prohmatat kulky i znovu zuby. Docela ho pochválili. Jen povahu označili za mírně labilní (ale ve škále byly i daleko horší stupně, tak jsem spokojená :D). Pak má ještě nevýraznou spodní čelist, ale víc tomu nerozumím. Dostali jsme svodovou kartu, kde byly jeho "parametry" podrobně popsány. Vlastně nerozumím polovině věcí tam :D. HPCH označila, je hodně mohutný (63cm, 40kg, no, oproti Carovi je to spíš žížala) a svému jménu tak dělá čest. Král Balthazar :-))... Prostředí bylo super. Přišla jsem si jako opilá. Rok vídávám pouze to svoje BŠO, najednou je jich tam xkrát víc.

28.9.2012 19:52
lusta

XXX.XXX.101.236

Anies: My s čubinou začali obrany kolem tři čtrtě roku přetahováním o pešíka :-). Teď už kouše na rukáv - http://www.youtube.com/watch?v=Rgu69JKiGzI&list=UUXaMbgs6iodQfWFxMFEb4NQ&index=2&feature=plcp :-)). Ještě musíme pilně cvičit, hlavně to štěkání. Ještě pořád do toho zpívá :-). Hrozně ji to baví, ale opravdu to nemá nic společného s hlídáním, jen s loveckým pudem. Chira třeba nehlídá vůbec. Ještě stále jsou všichni lidi kamarádi. Ale s těma nožkama nevím, nevím...

28.9.2012 20:11
saina

XXX.XXX.53.67

Ahoj veru!

Tak to ráda slyším, že jste takhle úspěšní! :) Taky bych chtěla, aby mi Kenjise někdo okomentoval, ikdyž už prostě chovnej nebude.... ale chovatelka tvrdila, že ze svodu by ho pro tu chybějící kouli nejspíš vyrazili (alespoň tka jsem to pochopila, ale možná blbě...). Jinak mám radost, že je Balt taky menší a mohutnější. :) (jako snad jednou bude Kenj....). Nejdřív se mi snížení hranice přijatelné výšky u fen moc nelíbilo, ale teď si říkám, že plemeno spíš přerůstá než že by se zmenšovalo a že nebdue na škodu mít i pár menších jedinců pro regulaci výšky chovu.... přeci jen, když jsou to mastodonti (nic ve zlém, Anies) tak asi mnohem víc trpí klouby....

A kdy my se někdy potkáme s těmi našimi bělobami?

28.9.2012 21:18
veruha

XXX.XXX.28.67

Jo, myslím, že chybějící kulka by ho vyřadila :-). Já jsem taky čekala, že na Baltovi něco najdou. Přijde mi hrozně těžké splnit všechny ty "parametry" na nejlepší známku. Ale na druhou stranu jsem se těšila, že ho ohodnotí odborníci. Kdyby nesplnil, tak bych si řekla, že jsme prostě měli hezký víkend a hotovo. Krycí plány s ním stejně nemám. Bonitaci zkusím. Ale myslím, že není až tak závratně oslňující, aby na něho pánečci fenek stáli frontu. Tak to asi přenechám jiným :)

Na "rodinném snímku" Balt uprostřed, vlevo jeho jediná ségra z vrhu, vpravo poloségra z prvního vrhu. :-)

Jo, holky, děláte někdo poslušnost? Podle nějakého řádu?

28.9.2012 21:27
saina

XXX.XXX.53.67

Poslušnost neděláme, jsme hamby. Děláme domácí cvičení pro spokojené soutiží se psem a pohráváme si s myšlenkou aspoň ZOP, ale cvičení jako takové ani nás ani psa až tak nebaví, to už mnohem víc ty záchrany, hledání a podobný blbinky....

Hele já mít fenku, tak do Balta klidně jdu! :) Já bych strašně právě chtěla slyšet odborný hodnocení Kenje, byť by mi na konci řekli: smůla, nemá kouli.... ale prostě slyšet jak jinak si stojí v rámci plemene. Uvidíme, třeba to někdy nějak vyjde. ;)

28.9.2012 21:55
veruha

XXX.XXX.28.67

Tak zkusit to určo můžeš :). Byl tam páreček s fenkou, která měla na zádech černý flíček. Jsem si říkala, že se jim po cestě někde umazala, ale měla to "na stálo". HPCH se docela podivovala, že to ještě neviděla. Taky neprošli, ale slyšela jsem rozhodčí, jak komentuje fenku i jinak. Takže proč ne? Myslím, že byste si to i tak užili stejně jako my. Byli tam samí fajn lidi. A taky jsem nasála zas další info :). No a tu svodovou kartu jsem studovala celou cestu domů :-))

Já si s myšlenkou záchranařiny taky trochu pohrávám :). Zatím furt ale vítězí obedience. Co u vás, ostatních? Jaké aktivity s pesanama ještě děláte? A co je baví?

28.9.2012 22:00
lusta

XXX.XXX.101.236

Sai, Veru: Do Chlístovic jezdíme, nikam jinam bych už nešla. Prostě to, že cvičíme sami a pokračujeme tam, kde jsme minule skončili, mi přijde jako nejvíc efektivní. Ona ta poslušnost u nás taky byla hrozná trága. Podle mě, kdybychom šli na normální cvičák, kde se moc jednotlivcem nezabývají a prostě všichni dělají všechno, ať jim to jde hůř nebo líp, bychom si to hrozně zkazili. Umím si to živě představit, jak by to všechno dělala pomalu, bez jiskry. Pro nás to není. Myslím si, že Chira je i taková pomalejší, na tenhle styl cvičení se nehodí. Ale ty Chlístovice taky nejsou pro každého. Hrozně dlouho se tam čeká na výsledky. Třeba už přes rok děláme chůzi u nohy, ale přitom u ní jde jen pár vteřin a téměř bez obratů. Nejde tam primárně o tu chůzi, ale o to, aby to dělala se zájmem a dokonale pochopila, co se po ní chce. Věřím tomu, že za rok, dva půjde s plným soustředěním na mě a drivem (nebo jak to říct :-))), kdežto výsledek cvičáku by byl ten, že bychom to už všechno dělali, ale u nohy by se ploužila. V podstatě tam až tak necvičíme poslušnost jako ten styl poslušnosti. Všechno se dělá krátce, pár minut, skoro výhradně jen cviky, které ji udržují v aktivitě a všechno se hodně odměňuje pamlskama (granulemi :-)).

28.9.2012 22:04
lusta

XXX.XXX.101.236

Veru: To s tím černým flíčkem se mi nějak nezdá. Neměla by to být vyřazující vada. Ve standardu se o tom nepíše. Nebyl tam nějaký jiný důvod?

28.9.2012 22:42
veruha

XXX.XXX.28.67

Neslyšela jsem úplně celý rozhovor, ale bavili se, že HPCH toto ještě neviděla, ale že ji prostě nemůže pustit, protože neví, z čeho to je. Aby se to nepouštělo do chovu.. Ve standardu čtu "srst: bílá". Ve vyřazujících vadách to sice není, asi proto to tam zkoumali, jako by fenka přilítla z jiné planety. Genetice vůbec nerozumím, ale řekla bych, že tam bude něco špatně, když nejsou povoleny žádné znaky a standard se zaobírá jenom lehkým zabarvením a ne vyloženě černým flekem. Takže to má i logický důvod. Naštěstí to páníci vzali sportovně :)

Když píšeš o Chlístovicích, vždycky závidím. Pro nás je to celkem nedostižné. To, co popisuješ, mi sedí na Balta. Sice nejsem u odborníků na bšo, ale u té obedience se děje taky něco podobného. Na klasické poslušnosti jsem si taky všímala, že je takový unylý. U obéčka jsme na place 2-4, cviky se střídají svižně a hlavně to není takový ten klasický dril. Takže sice Chlístovice furt závidím, ale aspoň tohle mi to kompenzuje :). A jak jste na tom s frisbeečkem? Kdysi jsi tady házela videjka, jak Chirka krásně chytá. Pokračujete?

A Sai, píšeš, že Kenjis štěká. Byl takový už od štěněte nebo začal až v pubertě? My máme přesně opačný problém. Chtěli jsme naučit štěkat na povel. Všechny metody selhaly. Ty drastické, jako uvazování a dráždění hračkou, jsem radši nezkoušela (ani nebudu). To by se dřív uškrtil, než by ze sebe vydal zvuk. Spontánně to taky nejde. Balt prostě nepípne. Jediná situace, kdy štěkne je, když se mu někdo nelíbí a on má potřebu odstrašovat. Jinak ticho po pěšině.

28.9.2012 22:57
lusta

XXX.XXX.101.236

Frisbee děláme jen rekreačně. Sice ji to baví, ale ani jeden z páníčků není takový exhibicionista, aby chtěl jezdit po závodech :-). Jinak Chira prostě neuznává procházky bez ničeho v tlamě. Jediný smysl takové procházky je v tom, něco co nejrychleji najít :-). Potkat nás bez klacku, míčku nebo toho disku je skoro nemožné :-)). Jinak ona je také hrozný neštěkavec. Na člověka snad v životě nezaštěkala, na psa tak třikrát :-). Bála jsem se, že snad ani nemáme šanci ji to naučit. Jediné, na co reagovala, byl štěkot psů v TV. Nakonec jsme ji na povel naučili (jinak skoro nepípne) na obrany ovčáků z You Tube :-). Žádný cvik nepochopila tak dobře za tři dny, jako tento. Proto na těch obranách to ještě není ono. Dříve na nich jen "kňourala", štěká tak poslední tři kurzy.

29.9.2012 08:50
saina

XXX.XXX.53.67

Veru, uznávám, že my sjme JEDNOU jedinkrát drasťáci byli, přítel Kenjise držel a já ho prudila míčkem. Štěkl docela brzo, byl pochválen, dostal míček a od té doby štěká velice pěkně řekla bych. Akorát občas trochu ,,přihřátě", pokud psi taky mutujou... :D :D :D A občas taky klape tlamou naprázdno a dělá, že štěká. :D :D :D Vůbec je to strašněj herec, jak byl hodně nemocnej, tka jsme do něj furt rvali (/první dva dny, než jsme to vzdali) vodu a jídlo. Držela jsme mu misku před nosem a nutila ho, ať si dá... tak jako vyplazoval jazyk těsně nad hladinu vody nebo jogurtu, ale nedotkl se toho. :D

29.9.2012 14:53
lusta

XXX.XXX.101.236

U nás by bylo rozštěkání na míček hroznej problém. S některými psy to tak nejde. Chira štěká na povel krásně, ale nesmím mít nic v ruce. Na míček nebo klacek je to pro ni hodně stížený. Ona to hrozně moc chce, ale jen se na to soustředěně dívá připravená vyrazit, kdybych to hodila. Štěkání pak zpravidla začíná spíš takovým ječením, protože se do toho musí hrozně nutit.

30.9.2012 11:55
anies

XXX.XXX.0.144

U ná štěkání na povel nedělal absolutně žádnej problém .. Nejprv jsem to zkoušela s kokinem v ruce a provokovala jsem mu s ním před čumákem aby pípl, ale efekt nulovej .. Tak jsem mu začala foukat na čenich (po tom vždycky štěkal) a zvedala jsem prst a říkala štěkej a šulík uměl štěkaat na povel za 15 minut. Teď už mi stačí jen zvednout prst a už štěká :-) Ale s čím jsme největší hanby a vyprdli jsme se, tak je povel "ke mě" to když fakt potřebuju, aby přišel, tak předemnou začne uskakovat a poštěkávat paničko pojď si hrát, to jako musíme hodně dopilovat, ale jinak ostatní sedni,lehni,zůstaň,k noze zvládá úplně bez problému .. Aspoň něco smajlík

Sai: Jo v poho, vím, že je decánko mastodontní, ale tak co, i tak ho máme rádi :)) .. Hlavně se mě líbí, že se ho každej bojí, nejvíc cigáni u nás v Brně smajlík Ti nás obcházej metrovejma obloukama smajlík

Ale nejvíc co se bojím, tak když s ním jsem u koní .. Těšila jsem se jak malá až ho nějakej kůň načutne a on si od nich bude držet odstup .. Jo chyba lávky ten můj debil to bral jako výzvu ke hře, takže když mi ho na kruhu načutla kobyla, tak to bral jako srandu a začal se s ní honit .. Parádní panička lonžuje kobylu a najednou kobyla lonžuje paničku, protože chce zabít psa :-) Úžasná situace smajlík

Holky nejedete z vás některá v lednu do Brna na intercanis? A nebo nebyli jste teď v Brně na Moravskoslezské výstavě? :-)

10.10.2012 20:16
saina

XXX.XXX.237.229

Na Moravu se bohužel nechystám.... ale necyhstáte se někdo na MVP do Prahy v listopadu? :D

Jinak Veru, jak jste na tom s Baltem s tím strachem z chlapů? Kenj se začíná dost nepříjemně projevovat vůči psům (nechápu proč, odmala si se psama mohl hrát a tak, socializace mi zanedbaná nepřijde, nevím o tom, že by někdy ho nějakej pes zválel...), tak dumám, jak něžně švýcarácky na něj...

10.10.2012 22:00
veruha

XXX.XXX.94.28

Do Prahy se teď nechystáme, ale v budoucnu to nevylučujeme :)

Ohledně strachu bych řekla akorát to, že dělá Vlastu. Prostě herec. Cca 3 měsíce zpátky nemohl přijít na jméno mému známému. Řev, úprk. Přitom známý na něj nijak netlačil. Ani na něj nemluvil. Teď o víkendu jsme jeli na chatu, kde byl i dotyčný. Balt jaksi zapomněl na nedávné strachy a ke známému se doslova vtíral. Nosil uzel, nastavoval se na drbačku.... Já prostě nevím. Někoho se bojí tak, že stáhne ocas a dělá neviditelného, s druhým je hned od začátku nejlepší kámoš. Když má chlap u sebe psa, nebojí se Balt téměř nikdy. Dodnes jsem ale nepoznala TO, podle čeho rozlišuje u nepejskařů, jestli je ten dotyčný pro něj ok nebo ne.. Ale celkově už se mi zdá víc vyrovnanější než byl.

Neprojevuje Kenjis nějakou dominanci? Nebo tak jedná ze strachu? Balt taky občas na cvičáku zkusí s podobně velkým psem "téčkovat" a ukazovat, kdo je tady větší frajer. Většinou ale po hře. Jinak po psech nestartuje. Na velké štěkne, spíš ze strachu, ale okamžitě odvedu pozornost a je klid :)

12.10.2012 09:02
saina

XXX.XXX.60.106

Veru, u Kenje těžko říct (pro mě). Jedna výcvikářka, co cvičí slepecký psi, mi říkala, že s ejí zdá, že u Kenje se mísí strach s hroznou chutí někoho servat :D a že na 10 měsíční štěně je dost nevrlej na ostatní psy. Ale zas, možná moje chyba, orpavte mě! - jsem si vždycky myslela, že strach vypadá jako: stažený ocas, přikrčenost, odhalování zubů, vrčení... no a Kenj při konfrontaci třeba s více psama pobíhá kolem a hrozně štěká hlubokým hlasem, ocas nahoru, pravda, naježený na kohoutku.. tak nevím, zda to neumím správně přečíst a je to taky projev strachu, nebo zda v tom hraje roli i puberťácká machrovita.... každopádně co narostl, tak už se nepodřizuje, přijde mi, jak kdyby zapomněl, že se to dá udělat. Jako malej s tím neměl problém a byl submisivní až moc, a teď se na něj řítí smečka třeba 4 psů (co si moc chtějí hrát a vrtěj ocasama) a on stojí, ocas nahoru, a štěká a štěká.... tak nevím. Ale už domlouváme indivindy hodinu s výcvikářkou, aby nám to okomentovala, co si myslí a co s tím...

Btw - na nemoderce dostáváme, což :D

12.10.2012 10:07
lusta

XXX.XXX.121.128

Být tebou, tak bych s ním někam začala chodit cvičit (ale ne kamkoliv ;-)). My taky dojíždíme přes 80 km. Kdybys taky zajela do Ch., tak tam je kromě cvičení i poradenství. Když by Kenje viděli naživo (třeba by ty jeho reakce vyzkoušeli v přítomnosti jiného psa), určitě byste se o tom mohli pobavit. Už jsem tam zažila několik podobných situací (většinou to nejsou stálí kurzisté, co tam jezdí pravidelně cvičit, ale právě ti s nějakým problémem). To chování, co popisuješ, mi právě přijde, že to dělá ze strachu, nejistoty (i když těžko soudit jen z popisu). Kdyby to byl vyrovnaný, sebevědomý jedinec, tak to nemá zapotřebí. Podle mě se snaží protivníky tímto způsobem zastrašit, aby se třeba vyhnul bližší konfrontaci.
Já jsem tak ráda, že mám holku :-). Do kluka asi nikdy nepůjdu :-).

12.10.2012 10:38
saina

XXX.XXX.92.128

Lu, uvidíme, co nám poví ta výcvikářka, když nám nebude schopná poradit, tak se Ch. jeví jako další řešení na řadě. Je to dost možné, že je enjistý, což mě teda fakt mrzí, protože mám pocit, že jsme se fakt snažili socializovat. Ale možná jsme udělali chybu v tom, že jsme ho od psů vždy odvolávali, když se za ěnjakým rozbvěhl (aby neotravoval bez dohody cizí psy) a až po dohodě s majitelem (ke které bohužel endocházelo úplně nejčastěji...) ho nechali seznamovat. No, pozdě bycha honit, čas napravovat! Vrhneme se na to se vším elánem. :)

Jooo, holky to mají asi povahově jednodušší, ale kluk je náš vysněnej :)

12.10.2012 10:58
lusta

XXX.XXX.121.128

Víš, co ta naše potvora dělá? Jsem si normálně všimla, že když jdeme někam spolu samy, tak se otáčí po chlapech. Ale to byste museli vidět. Jde kolem nás nějaký mladík, ona na něj kouká a když ho mineme, tak na něj ještě otáčí hlavu :-)). Nevím, jestli se dívá, zda to není náhodou páníček, nebo co :-).
Já jsem si vždycky přála fenku, protože jsem chtěla jít cestou nejmenšího odporu :-) (i když to není pravidlo, to je jasné). Jako začátečník jsem si na kluka netroufla.

12.10.2012 11:32
veruha

XXX.XXX.94.28

Sai, já taky podle popisu myslím, že dělá pózu a ve skrytu duše se cítí ohrožený. Výcvikářka ti ale určitě poradí líp. Držím pěsti :). Do té doby mu nezapomeň vymýt mozek cvičákem, balonkem a vyvěsit ho na OO, jak je u nás běžné :-))

12.10.2012 12:39
saina

XXX.XXX.92.43

Jasný, odteď zamykám pamlcky a hračky na pět západů a beru do ruky tušírku! :D :D :D

Lu, to je potvůrka!!! Ale upřímně bych to tipla, že spíš hledá páníka - Kenj taky, když je buď jen se mnou nebo jen s přítelem, tak se venku vrhá ke každému, kdo pohlavím, velikostí a postavou aspoˇb vzdáleně připomíná chybějícího člena smečky... :D

My chtěli kluka hlavně z praktických důvodů, bála jsem se, že fenku bych neuhlídala, jsou, co jsme pochopila, náchylnější k různým zánětům a rakovinám a upřímně se mi trochu hnusila představa hárajících krvavých fleků (jsem na to trochu cíťa). Upřímně mě ani nenapadlo, že by holka mohla být nějak výrazně jednodušší na výchovu, možná chyba. Ale tak nějak jsem doufala a doufám pořád, že ani kluk u švýcaráků nebude až takový oříšek. :)

Angila_Grian

12.10.2012 13:40
Angila_Grian

XXX.XXX.192.76

Ahojky, mám pětiletou fenku, přidávám pro pobavení fotku, která se myslím fakt vydařila :-)

21.10.2012 17:58
saina

XXX.XXX.237.229

Fotka super :)

Lu, prosím, mohla bys mi dát nějaký odkaz na ty Chlístovice, nebo vysvětlit, jak to funguje? Ve zkratce kdy, jak dlouho, jak často, za kolik? S přítelem jsme o víkendu dali řeč a došli k tomu, že by asi ze všeho nejlíp bylo to zkusit tam... :) Díkes.

PS.: Jaký byl víkend? My byli na hiku (výšlap se spaním pod celtou) a Kenjisek měl moc velkou radost, že jsou všude klacíčky a potůčky na cachtání a byl pašák a nepokoušel se utíkat za žádnými zvířátky. Akorát na nás trochu kašlal jako na páníky (byla nás grupa 7 lidí a všichni byli lepší a pozornosti hodnější než já s přítelem...:)))

21.10.2012 23:30
anies

XXX.XXX.0.144

Áhoj holky :-)

No já měla dneska parádní den. Domluvili jsme se grupa asi cca 15 lidi z Brna a jeli jsme venčit do Mariánskýho údolí, Počasí vyšlo fakt parádně, takže naprosto dokonalá procházka s Ridgebackama, Leonbergrem, Novofoundlanďákem a pár dalšími psy :-) Kamoš měl sebou i bezva foťák, takže mám zas nějaký parádní fotky negřiska smajlík Na což už jsem čekala zas sakra dlouho :-)

21.10.2012 23:31
anies

XXX.XXX.0.144

Ještě fotka naší málo početné skupiny smajlík A to jsme se tak ani všichni nevešli smajlík

22.10.2012 10:29
lusta

XXX.XXX.121.128

Ahoj holky, my trávili víkend v Ústí oslavami u "rodinného krbu" :-)). Jinde to ani nešlo, protože oba dva dny bylo venku vlezlé počasí a padající mlha. Závidím těm, kdo byl ve větší nadmořské výšce.:-)

Sai: Posílám odkaz na stránky: http://www.figurant.estranky.cz. Může tam kdokoliv s jakýmkoliv psem, ať už má za cíl cvičit nebo potřebuje pomoci s nějakým problémem. My jezdíme na víkendové kurzy, které jsou od pátečního do nedělního odpoledne. Bývá tam, tuším, max. deset psů, ale každý cvičí zvlášť, co potřebuje. Jinak, to se stránkách doklikáš, se můžeš objednat na individuální hodinu denně v jakoukoliv hodinu :-).

31.10.2012 16:30
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj holky.

Tak jsem si říkala, že je zase na čase nás vytáhnout na první stránku a posdělovat novinky... a už jsem se chystala, jak si vám postěžuju, že Kenjisek opravdu přišel do puberty a já si připadám jak nezodpovědný majitel naprosto hluchého,m ignorantského, neposlouchajícího psa (protože přesně tak to teď na procházkách vypadá... :/ snažím se o důslkednost a pevné nervy, ale mám chuť to zvíře co chvíli zabít...:) tak prosím o podporu:D)

...ale dalece to řpebil dnešní zážitek. Potřebovala jsem něco koupit, tak jsem přivázala psisko před obchodem (před jiným, než je zvyklej -. tam vždy sedí, ani necekne a nehne se, dokud se nevrátím) a přivázala ho k vrčku odpaďáku (ještě jsme s ním casnovala a zkoušela, zda nejde nějak vysadit nebo sundat - ani jsem s tim nehnula). No a za chvíli do obchodu přišel pán, že někomu utekl ten bílej pes.... debil lítal po silnici, za ním na vodítku chratsil ten kovovej kus odpaďáku, co urval...no a tři nohy ze čtyř krvácející. Teď jsme doma z veteriny, ejdna noha párr stehama přichycená, zbytek jen vyholenej a zadesinfikovanej, antibiotika.... tak si vyčítám, co jsem to za majitele, co dovolil, aby se mu takhle zhuntoval pes. Ono asi úrazy jsou běžný, těm se člověk nevyhne, ale jak na to dojde....tak je to na houby.

Fotku byhc dodala, máme sexy zelené obvazy, ale stávkuje foťák. :(

Co u vás? potěšte mě něím veselejším...

1.11.2012 12:43
lusta

XXX.XXX.121.128

Jejda, to je tedy nemilá příležitost. Je fakt, že u nás by přivázání taky asi neodpadlo moc dobře, i když nevím. Já se o Chiru tak bojím, že jsem to ještě nikdy nezkusila. Museli bychom jít do krámu dva a ten druhý by se z dálky díval, jak se chová a jestli ji někdo nekrade.:-) Ale sluší mu to i s těmi obvazy!
My byli o víkendu cvičit. Počasí nic moc. V sobotu vál prudký vítr a byla chumelenice. Neděle byla zajímavá - na zemi byl současně sníh i pěkně zelená tráva :-)).

Fotky z víkendu: http://lusta3.rajce.idnes.cz/Dvanacty_vycvikovy_vikend_-_Chlistovice_27.-28.10.2012

1.11.2012 12:56
lusta

XXX.XXX.121.128

Chtěli jsme trošku pokročit ve stopách, ale vzhledem k tomu, že bylo nasněženo, se to nekonalo :(.

1.11.2012 13:53
saina

XXX.XXX.237.229

Ta štěkací fotka je dost dobrá, z Chiry jde úplně strach. :) Jojo, počasí začíná být veselé. Nadruhou stranu, Kenj na sněhu úplně ožil a nemohl se ho nabažit, tak aspoň on má ze zimy radost ;)

2.11.2012 04:36
scylla

XXX.XXX.147.86

Spíš mi příjde, že má strach ona, než aby šel strach z ní.

2.11.2012 12:10
cinkalu

XXX.XXX.11.162

scylla napsal(a):
Spíš mi příjde, že má strach ona, než aby šel strach z ní.

ano, to je zcela evidentní :-|

5.11.2012 16:29
lusta

XXX.XXX.121.128

cinkalu napsal(a):
ano, to je zcela evidentní :-|

Nevím, kde berete tu jistotu :-(. Ve jste tam byla? Je to foceno při obraně, kdy figurant stojí a čeká na zaštěkání, aby začal pohybovat peškem (uvázaným na dlouhé šňůře). Tam opravdu nebyl žádný důvod ke strachu. :-))

5.11.2012 17:02
veruha

XXX.XXX.94.28

Docela by mě zajímalo, z čeho na fotce soudíte, že má strach. Já osobně vidím jen psa, který štěká. Žádný výraz strachu ne a ne najít.

5.11.2012 17:48
saina

XXX.XXX.237.229

Lu, docela podobně vypadá Kenjis, když v záchranařině vyštěkává figuranta s balonkem (nevydrří u toho stát vzpříma a taky se všelijak kroutí) - a tzo se rozhodně nebojí, ale strááááášně moc chce ten balónek. ;)

5.11.2012 18:53
lusta

XXX.XXX.101.236

saina napsal(a):
Lu, docela podobně vypadá Kenjis, když v záchranařině vyštěkává figuranta s balonkem (nevydrří u toho stát vzpříma a taky se všelijak kroutí) - a tzo se rozhodně nebojí, ale strááááášně moc chce ten balónek. ;)

Nejsi tak daleko od pravdy :-). Chápu, že si to může někdo špatně interpretovat, když fenu nezná ani neví, jak cvičí, ale o to víc nerozumím tomu, proč hned dělat závěry, že se jedná o strach - i když u BŠO je to asi zvykem :-(. Problém je ten, jak už jsem někde psala výš, že jí dělá problém štěkat na něco (pešek, balonek...). Tady to byl zrovna trénink na vyštěkávání. Pešek ležel na zemi a čekalo se až zaštěká, aby "ožil" a mohla si ho "ulovit". Jenže protože se do toho musí nutit, volí jednodušší řešení - nejdřív se zapírá do obojku a když to nepomůže, začne skákat do vzduchu a až pak zaštěká. Takže ten její postoj je vlastně to, že zkouší poslední možnost - štěkání, ale nikoliv strach. Ona to prostě tak moc chce, že chce po tom rovnou skočit a ne štěkat :-). Začneme pravidelně trénovat, co nám bylo doporučeno, a určitě jí to brzy docvakne.

5.11.2012 19:04
saina

XXX.XXX.237.229

To já vůbec neznám, aby Kenj nechtěl štěkat. Štěkal na mě od dvou měsíců, že mi příprava večeře strašně trvá a od chvíle, co pochopil, že čas od času přinese štěknutí něco moc dobrého nebo zábavného, je to asi tak třetí věc, co zkouší, když má člopvěk něco v ruce (nejdřív sedne k noze, pak lehne, pak zase sedne a pak začne štěkat - a doufá, že něčím natolik ohromí, že něco dostane :-D).

5.11.2012 19:12
lusta

XXX.XXX.101.236

Já si myslím, že to souvisí i se sebevědomím nebo drzostí (nebo jak to říct) :-)). Když je pes drzý, nedělá mu problém "otevřít si na někoho pusu", kdežto čubina je taková submisivnější a raději volí jinou možnost...

10.11.2012 13:10
regina

XXX.XXX.115.223

lusta napsal(a):
Frisbee děláme jen rekreačně. Sice ji to baví, ale ani jeden z páníčků není takový exhibicionista, aby chtěl jezdit po závodech :-). Jinak Chira prostě neuznává procházky bez ničeho v tlamě. Jediný smysl takové procházky je v tom, něco co nejrychleji najít :-). Potkat nás bez klacku, míčku nebo toho disku je skoro nemožné :-)). Jinak ona je také hrozný neštěkavec. Na člověka snad v životě nezaštěkala, na psa tak třikrát :-). Bála jsem se, že snad ani nemáme šanci ji to naučit. Jediné, na co reagovala, byl štěkot psů v TV. Nakonec jsme ji na povel naučili (jinak skoro nepípne) na obrany ovčáků z You Tube :-). Žádný cvik nepochopila tak dobře za tři dny, jako tento. Proto na těch obranách to ještě není ono. Dříve na nich jen "kňourala", štěká tak poslední tři kurzy.

Ahojky, tak si tady čtu, co se štěkání týče, jen takový povzdech. Jako mladá jsem měla boxerku, ta pochopila vše na poprvé atd., atd. a na cvičáku ve Stromovce se všichni psi dali s páníčkama do řady a ti co uměli začali na povel štěkat a ty ostatní se chytli, a štěkali a štěkali a jedna kolie nic. A když už byli všichni vyštěkaní, tak se zmlklo, es pauza a kolie začala štěkat. Mysleli jsme, že má dlouhé vedení, ale příště to udělala zas. Jinak mám ted prtousy, člověk jak stárne musí počítat s tím, aby psa unesl, když je pes nemocný, a na povel se nenaučil za posledních dvacet let štěkat ani jeden. Jednak mi připadají obecně tvrdohlavější, jednak aby jedna u nich ležela. Jo legrácky jako "kradu" na mňamku, to jo, ale jinak ne. Ale asi to bude tím, že jsou volně na zahradě a skutečně hlídají, Jedna šicka se naučila říkat jedno velké dobře vyslovené HAF. To chtěla urgentně ven vyvenčit. Tak bych si z toho hlavu kromě nějakých zkoušek moc nedělala. Na co vlastně potřebuji, aby pes štěkal na povel. A ještě k Vašim psům. Kamarád měl jednu holčičku, říkal jí Blažena. Nic ji nenaučil, tahala, nesměla se pustit na volno, pro mne svým způsobem naprostá hrůza. Ale v domě byla naprosto precizní, nic neprováděla, nepřekážela, nehádala se o sedačku, neděsila sousedy, byla čistotná, klidná, pohodová, stále v dosahu. Ve skutečnosti venku musel on respektovat ji, doma respektovala ona jeho

Přidejte reakci

Přidat smajlík