Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, zda-li nemá někdo z Vás nějakou zkušenost s značkou krmiv Winner Plus, máme doma pejska zlatýho retrívra. V obchodě nám řekli, že je to lepší než Brit Care, ale nevím, přeci Brit Care je takový zaběhlý, nevím jestli jít do Winneru, nebo do Brit Caru...
Prosím poraďte.
No u nás žádný obchod s Winnerem není.doporučuji www.granulland.cz poštovné zdarma.
Já s ním mám vynikající zkušenosti předchozí pes byl opravdu velký ciťa po všech granulích buď průjem pokud granule vůbec jedl v ,,lepším,, případě lupy nebo hnědnul. Vyzkoušeli jsme opravdu hodně a nakonec zakotvili u Winneru pes(flat retriever) byl krásně černý žádné lupy ani hnědnutí jedl s chutí. A také přibral na krásnou vahu ne že by byl tlustý ale prostě dobrá kondice jak postavy tak srsti. Takže já Winner plus samozřejmě superpremiovou řadu mohu doporučit není to nejkvalitnější špička ale za tu cenu podle mě super a viděla jsem i výsledky nejen u mě ale i u jiných.
Takže složení granulí pro mého psa - dospělý obřík:
Drůbeží maso (min. 30%), kukuřice, rýže (min. 20%), lossos (min. 3%), drůbeží tuk, kukuřičná lepková moučka, cukrová řepa, minerály a vitamíny, rohovník, vaječný prášek, droždí, Inulin, chlorid sodný, chlorid cholinu, vitamin C, vitamin E
Je v tom minimálně 40% obilovin, já mám psa a ne slepici. A těch obilovin spíše 45%, alespoň podle označení. Stojí to pravda 18 kg jen 1330 Kč, takže 74 kg za kilo. Pro mého 60 kg drobečka cca 650g denně. No počítejme 50 Kč. Kilo krůtích chrupavek v lidské kvalitě stojí 46 Kč, což je naprosto nádherné krmení, směs masa a chrupavek, více masa. Kuře celé okolo 30Kč za kilo. Když už granule, tak alespoň bezobilné řady
inusanka
napsal(a):
Takže složení granulí pro mého psa - dospělý obřík:
Drůbeží maso (min. 30%), kukuřice, rýže (min. 20%), lossos (min. 3%), drůbeží tuk, kukuřičná lepková moučka, cukrová řepa, minerály a vitamíny, rohovník, vaječný prášek, droždí, Inulin, chlorid sodný, chlorid cholinu, vitamin C, vitamin E
Je v tom minimálně 40% obilovin, já mám psa a ne slepici. A těch obilovin spíše 45%, alespoň podle označení. Stojí to pravda 18 kg jen 1330 Kč, takže 74 kg za kilo. Pro mého 60 kg drobečka cca 650g denně. No počítejme 50 Kč. Kilo krůtích chrupavek v lidské kvalitě stojí 46 Kč, což je naprosto nádherné krmení, směs masa a chrupavek, více masa. Kuře celé okolo 30Kč za kilo. Když už granule, tak alespoň bezobilné řady
nenechte se zmást, tolik obilovin v tom není! nicméně i pejskové potřebují obiloviny. je velmi chválihodná vaše péče o stravu vašeho " drobečka" ale nezapomente, že né všechny potřebné vitamíny, minerály obsahuje vaše připravovaná strava.
pokud se budeme bavit o superprémiových granulích, tak ty už obsahují veškeré potřebné minerály i vitamíny včetně kyselin a omegy 6-3 což vaše kuře nebo chrupavky nikoliv.
bezobilné granule sice jsou, ale pro velmi citlivé psy který nesesou lepek, ale vemte v potaz, že to obilí zase něčím rostliným museli nahradit a poměr masa tím rozhodně nezvýšili !!!
joli
napsal(a):
Co jsem slyšela, tak winner nic moc.. Ale prodavačky mívají nakázáno ho propagovat a nabízet kvůli provizím...
já toho slyšela.... :-))
winner se v kamených obchodech vyskytuje tak hojně, že by jste ty obchody spočítala na jedné ruce.
toto krmivo se s velkou převahou prodáva v e-shopech, pochybuji, že by vám volala prodavačka a nutila, aby jste změnila objednávku a objednala winnra nebo cokoliv jiného... a nebo to prostě nabízejí jako dobrou kvalitu
čím to tak asi bude???
Uživatel s deaktivovaným účtem

Krmim winnerem ( junior), zkousela jsem i brita. u nas winner jednoznacne sedi lepe.
Mam tyhle granule jako pridavek, kdyz neni maso a tohle jsou jedny z mala granuli, co je cuba ochotna delsi dobu zrat . A taky jsou to snad jedine psi granule, ktere zerou s masem i kocky.
udelala jsem si z nich takovy krmny zaklad ( tocim grancle po pytli) tj. winner neco winner neco.
Jsou to slozenim jednoduche granule z -podle me - pomerne cistych surovin ( junior na pytli ma uvedene kureci, ne drubezi, pak dle obsahu popela, bilkovin atd..) - zkratka tady docela verim, ze to co je v tom pytli odpovida cene a nemusi vyrobce nejak klickovat ve slozeni.
a da se na ne dobre navazovat jinym druhem - at uz kvalitativne nahoru nebo dolu. stidam grancle sokem -dozere jedny, druhy den ma jine.
Cena mi taky vyhovuje ( 1330Kc/21kg vc. dopravy) - to jen k tomu, co tady nekdo pocital:-)
a jeste k tem obilovinam - mam velke plemeno s velkym vydejem energie- a bez obilovin ji nejsem schopna dokrmit. i jen ryzove granule jsou na ni malo -aspon trochu kukurice, jecmene ci ovsa proste potrebuje, jinak je jak lunt. takze i kdyz je zrovna na grain free granclich - k masu dostava vlocky.
kazdy pes je jiny.
jennnifer
napsal(a):
nenechte se zmást, tolik obilovin v tom není! nicméně i pejskové potřebují obiloviny. je velmi chválihodná vaše péče o stravu vašeho " drobečka" ale nezapomente, že né všechny potřebné vitamíny, minerály obsahuje vaše připravovaná strava.
pokud se budeme bavit o superprémiových granulích, tak ty už obsahují veškeré potřebné minerály i vitamíny včetně kyselin a omegy 6-3 což vaše kuře nebo chrupavky nikoliv.
bezobilné granule sice jsou, ale pro velmi citlivé psy který nesesou lepek, ale vemte v potaz, že to obilí zase něčím rostliným museli nahradit a poměr masa tím rozhodně nezvýšili !!!
rekl bych, ze se dost pletete. Obilovin tam bude nadpolovicni vetsina (a z toho nejvic kukurice, ktera je nejlevnejsi), protoze ta masna slozka na prvnim miste neni moucka, tzn. jeji podil v granulich po odecteni vody v realu podstatne klesne. Rozhodne psi nepotrebuji tolik obilovin, na to jste prisla kde?
Pod superpremiovymi granulemi se v realu prodava lecos - od suntu po dost kvalitni granule. Nespolehal bych tedy v zadnem pripade na napis SUPERPREMIUM (ci jine premium) na pytli! Vzdy je potreba se podivat na konkretni slozeni.
Podstata bezobilnych krmiv podle me spociva v tom, ze zdrojem sacharidu nejsou tezko stravitelne obiloviny, ale lepsi zdroje sacharidu v podobe brambor atd. Bezobilne granule maji take podstatne vyssi podil masa, to je fakt.

"protoze ta masna slozka na prvnim miste neni moucka"
je tam dehydrovane kureci maso -jak rika pytel v nekolika jazycich:-)
napsal(a):
"protoze ta masna slozka na prvnim miste neni moucka"
je tam dehydrovane kureci maso -jak rika pytel v nekolika jazycich:-)
mate pravdu, spolehal jsem na stranky prodejce uvedeneho vyse (jsou tim prakticky sami proti sobe).
Slozeni Winner Plus Adult prelozeno z http://www.winnerplus.de
Sušené drůbeží maso (min. 28%), rýže, kukuřice (jemně mletá), kukuřičná mouka, drůbeží tuk, řepné řízky, svatojánský chléb, minerální látky a vitamíny, droždí, inulin (přírodní čekanka)
nicmene porad tam je presne neurcene maso a dost obilovin, coz povazuju za dost velky minus
jennnifer
napsal(a):
ne, ne ted jsem se znova dívala a, že by tam mělo být podstatně mnohem více masa musím vyvrátit.
bezobilné krmivo 32% (pro aktivního psa!)
large breed minimálně 30%
ale možná jak které krmivo, nicméně oblí nahradili jinou rostlinou a né masem
nevim jestli reagujete na me, ale obsah bilkovin nema s aktivitou psa prakticky nic spolecneho
broulikj
napsal(a):
vazena, vy si delate legraci ze? :-) obsah masa se nerovna obsahu bilkovin. Mezi tim je veliky rozdil
milý pane sám vy jste napsal, že bezobilné granule mají více masa
cituji " Bezobilne granule maji take podstatne vyssi podil masa, to je fakt."
tak jsem vás upozornila že to tak není a opravdu nechápu proč na mě štěkáte?
asi z vaší strany jde o překlep, že?
hezký den!
jennnifer
napsal(a):
milý pane sám vy jste napsal, že bezobilné granule mají více masa
cituji " Bezobilne granule maji take podstatne vyssi podil masa, to je fakt."
tak jsem vás upozornila že to tak není a opravdu nechápu proč na mě štěkáte?
asi z vaší strany jde o překlep, že?
hezký den!
nejde o preklep. a ani na vas nestekam. Jen tu michate jabka s hruskama. Tak se prosim neurazejte.
Uvedu nahodne priklad bezobilnych granuli.
Orijen adult
- to je krmivo, ktere ma 38% bilkovin
- drtiva vetsina techto bilkovin je zivocisneho puvodu
- maso obsahuje v prumeru 20% bilkovin, masova moucka obsahuje v prumeru 70% bilkovin
- aby bylo mozne mit takovy obsach zivocisnych bilkovin (tedy tech 38%) , tak je nutne, aby granule obsahovali 70-80% masa a masovych moucek
slozeni:
Čerstvé vykostěné kuřecí maso*, moučka z kuřecího masa, čerstvý vykostěný losos*, moučka z krůtího masa, moučka ze sledího masa, červenohnědé brambory, hrách, Batata sladké brambory, čerstvá vykostěná krůta*, celá čerstvá vejce*, čerstvá kuřecí játra*, čerstvý vykostěný jezerní síh*, čerstvý vykostěný candát*, vojtěška sušená na slunci, hrachová vláknina, kuřecí tuk (konzervován směsí tokoferolů), organická chaluha, dýně,kořen čekanky, mrkev, špenát, listy tuřínu, jablka, brusinky,....
a ted Winner Plus Adult
- krmivo ma 26% bilkovin
- jelikoz obsahuje pouze jednu masovou slozku, a to 28% suseneho drubeziho masa, ktere obsahuje cca tech 70% bilkovin, tak to znamena, ze 2/3 z celkoveho obsahu bilkovin budou zivocisneho puvodu a 1/3 rostlinneho puvodu (prave z te kukurice a ryze)
Orijen ma tedy 2x takove mnozstvi zivocisnych bilkovin oproti Winner Plus adult. A duvodem je, ze ma mnohem vic masa, z ceho jineho by jinak zivocisne bilkoviny ziskal??? A to nemluvime o kvalite surovin a tudiz vyuzitelnosti...
preji hezky vecer
jennnifer
napsal(a):
jejda!
máte pravdu, spletla jsem se a posla jsem vám winra podíl masa a bezobilného krmiva podíl bílkovin, byla jsem asi moc zbrklá, omlouvám se! samozřejmě uznávám svůj omyl :-)
vubec nic se nedeje.hlavne ze sme se dopidili k vysledku
Bezobilne granule obecne jsou granule vyssi a nejvyssi tridy a ty maji opravdu toho masa vice nez rekneme bezne granule.
Je na majiteli, aby pro psa vybral, co mu sedne. Nemusi to byt samozrejme a bezvyhradne bezobilne granule.

broulikj
napsal(a):
mate pravdu, spolehal jsem na stranky prodejce uvedeneho vyse (jsou tim prakticky sami proti sobe).
Slozeni Winner Plus Adult prelozeno z http://www.winnerplus.de
Sušené drůbeží maso (min. 28%), rýže, kukuřice (jemně mletá), kukuřičná mouka, drůbeží tuk, řepné řízky, svatojánský chléb, minerální látky a vitamíny, droždí, inulin (přírodní čekanka)
nicmene porad tam je presne neurcene maso a dost obilovin, coz povazuju za dost velky minus
no ta jeste zkuste tyhle stranky -to by mel byt vyrobce dle pytle:
http://www.winnerplus.eu/
neumim nemecky, jen anglicky a jaky je rozdil mezi chicken a poultry opravdu tusim:-) a svoje info se snazim maximalne si overovat.
zato absolutne netusim, proc se v cestine na net strankach vsude u tohoto krmeni uvadi drubez jako hlavni slozka-tady je asi prodejcum jedno, jestli prodavaji nebo ne.
Nerikam, ze tyhle grancle jsou nejak spicka - ale nam teda sedly zatim nejlepe - a opakuji -podle ceny se da tomu slozeni verit. .
napsal(a):
no ta jeste zkuste tyhle stranky -to by mel byt vyrobce dle pytle:
http://www.winnerplus.eu/
neumim nemecky, jen anglicky a jaky je rozdil mezi chicken a poultry opravdu tusim:-) a svoje info se snazim maximalne si overovat.
zato absolutne netusim, proc se v cestine na net strankach vsude u tohoto krmeni uvadi drubez jako hlavni slozka-tady je asi prodejcum jedno, jestli prodavaji nebo ne.
Nerikam, ze tyhle grancle jsou nejak spicka - ale nam teda sedly zatim nejlepe - a opakuji -podle ceny se da tomu slozeni verit. .
jak koukam, tak na ruznych strankach tu prvni slozku pojmenovavaji odlisne a dokonce i mnozstvi se lisi (beru Winner Plus Adult).
http://www.winnerplus.eu >>> dehydrated chicken meat (min. 31%) = dehydrovane kureci maso
http://www.winner-plus.com/ >>> Getrocknetes Geflügelfleisch (mind. 28 %) = dehydrovane drubezi maso
...tezko tedy rici
Jinak ja temito granulemi krmit nechci. Nam se zatim osvedcili prave bezobilne. Zlepseni srsti, bobku a celkove kondice...
Maasisi

XXX.XXX.66.87
Nevím jak váš mazel, ale ten můj po brit care trpěl na nadýmání a stejnou zkušenost i stejný problém měli i jiní. Takže záleží na tom co pejskovi sedne. Takovou mám já zkušenost. Momentálně krmím Winner plus fish a problémy nemám.