Vařené či syrové :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2012 12:53
tejisek75

XXX.XXX.103.188

Dobrý den,

chci se zeptat. Jeden pán krmí psy každý den ( vývar, vařené maso, rýže nebo těstoviny, zelenina ). Pejsci žijou už 14 let. Říkal mi, že granule jsou předražený šrot ( to taky teď už vím ):-)), že mám začít krmit vařeným masem... prosím vás co je lepší to vařené nebo někdo mi zas radil, že je lepší sýrové jsem z toho jelen.smajlík Mám fenku je to kríženec Amstaffa. Co by jste teda doporučili?:-) Předem děkuji za odpověď.:-)

29.6.2012 13:03
akara

XXX.XXX.151.25

tejisek75 napsal(a):
Dobrý den,

chci se zeptat. Jeden pán krmí psy každý den ( vývar, vařené maso, rýže nebo těstoviny, zelenina ). Pejsci žijou už 14 let. Říkal mi, že granule jsou předražený šrot ( to taky teď už vím ):-)), že mám začít krmit vařeným masem... prosím vás co je lepší to vařené nebo někdo mi zas radil, že je lepší sýrové jsem z toho jelen.smajlík Mám fenku je to kríženec Amstaffa. Co by jste teda doporučili?:-) Předem děkuji za odpověď.:-)

Doporučila bych Vám více to syrové, potraviny si zanechají své živiny. Krmit barfem zase není tak složité. Na netu najdete určitě spoustu článků. Proti vařenému vesměs nic nemám, ale velý život tím krmit psa? To bych nedělala.:-)

29.6.2012 13:05
akara

XXX.XXX.151.25

A ještě něco, opravdu ne všechny granule patří k těm, co v sobě mají sr...y, např earthborn, orijen, TOW patří ke kvalitním granulím a nebála bych se tím krmit psa

29.6.2012 13:55
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.113

akara napsal(a):
A ještě něco, opravdu ne všechny granule patří k těm, co v sobě mají sr...y, např earthborn, orijen, TOW patří ke kvalitním granulím a nebála bych se tím krmit psa

Souhlas.
Dobře sestavené krmení syrovou stravou z kvalitních surovin je to nejlepší, co můžete psu dát, ale na druhou stranu jsou pro psa daleko lepší opravdu kvalitní granule (mnohé obsahují i kolem 80% masa), než blbě dělaná, nevyvážená domácí strava.

29.6.2012 22:45
azzu

XXX.XXX.26.52

varenym jsem krmil kokrspanela a potom labradora.prvni se dozil 15 a LR 14.veta jsme meli jenom na ockovani..ted mam doma 2 leteho molosse a krmim prevazne syrovym,ale sem tam mu neco uvarim a neni zadny problem,k varenemu daavam kolinka nebo ryzi a k syrovemu pouze ovoce a zeleninu atd....myslim,ze jde hlavne o pestrost a psisko si myslim vubec nestezuje :-))

2.7.2012 10:08
pinoha

XXX.XXX.69.167

Souhlasím s tím, že krmení syrovým je pro psa lepší a pro pána jednodušší. Na druhou stranu, mnozí striktní granuláči zpočátku syrové odmítají, takže je třeba začít vařeným a postupně na syrové přejít. Uvidíte, co na to Váš pes.
Lucie

2.7.2012 12:56
jazzinka

XXX.XXX.203.94

kolemjdouci2 napsal(a):
Souhlas.
Dobře sestavené krmení syrovou stravou z kvalitních surovin je to nejlepší, co můžete psu dát, ale na druhou stranu jsou pro psa daleko lepší opravdu kvalitní granule (mnohé obsahují i kolem 80% masa), než blbě dělaná, nevyvážená domácí strava.

Já bych tu dokonalou vyváženost granulí zas tak nepřeceňovala. Naopak mi přijde pro psa (i člověka) schůdnější se vyrovnat s pestrou, byť ne vždy ideálně vyváženou stravou domácí, kdy lze nedostatek jedné látky jeden den nahradit z jiného dne, než s teoreticky vyváženou stravou granulí, kde ale hrozí, ž epokud bude mít pes trochu jiné nutriční nároky než průměr, ten nedostetk nikdy nedoplní..
Celkově bych ale řekla, že se krmení psů trochu přeceňuje. Většina psů není v nijak velké fyzické ani psychické zátěži, aby jejich organismus potřeboval odměřovat maso na gramy. Takže to vnímám spíš jako touhu majitelů dát psu to nejlepší (což je pochopitelné). Zejména ve srovnání s tím, že vlastní jídlo nebo jídlo dětí takhle řeší snad jen lidé na dietě a vrcholoví sportovci, je to ale tak trochu úchylka...

2.7.2012 13:18
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.113

jazzinka napsal(a):
Já bych tu dokonalou vyváženost granulí zas tak nepřeceňovala. Naopak mi přijde pro psa (i člověka) schůdnější se vyrovnat s pestrou, byť ne vždy ideálně vyváženou stravou domácí, kdy lze nedostatek jedné látky jeden den nahradit z jiného dne, než s teoreticky vyváženou stravou granulí, kde ale hrozí, ž epokud bude mít pes trochu jiné nutriční nároky než průměr, ten nedostetk nikdy nedoplní..
Celkově bych ale řekla, že se krmení psů trochu přeceňuje. Většina psů není v nijak velké fyzické ani psychické zátěži, aby jejich organismus potřeboval odměřovat maso na gramy. Takže to vnímám spíš jako touhu majitelů dát psu to nejlepší (což je pochopitelné). Zejména ve srovnání s tím, že vlastní jídlo nebo jídlo dětí takhle řeší snad jen lidé na dietě a vrcholoví sportovci, je to ale tak trochu úchylka...

To máte určitě pravdu. Já jsem to myslela spíš na lidi, kteří (v touze dát psu jen to nejlepší) nekrmí nic jiného než zadní hovězí a kuřecí prsíčka - například. Takhle sestavená, jednotvárná a nevyvážená strava psu dřív nebo později způsobí zdravotní potíže a v tom případě by granule byly lepší volba. Jinak souhlasím s tím, že je to hlavně o pestrosti - já taky nic nepočítám a neřeším. Prostě kouknu do mrazáku a řeknu si: "Tak co tu máme? Dršťky? Hm, ty byly předevčírem. Ryby - taky ne, ty byly včera. Hele, krůtí ořez, ten už nějakou dobu nebyl, to by šlo." A když občas zapomenu rozmrazit maso, dám granule. Tož tak nějak...:-)

2.7.2012 16:43
jazzinka

XXX.XXX.203.94

Tak to jsme na tom stejně. Akorát občas se mi po něčem podívá ještě pes. Takže zrovna včera si řekl, že to krásně zkyslé krůtí lečo, co je u dědy na kompostu, už taky dlouho neměl a jistě v něm jsou cenné vitamíny a minerály :-)

15.7.2012 15:27
aurinka

XXX.XXX.246.22

Prosím o radu nechci zakládat nové téma.Ale máme problém.Jsme na barfu ale rezolutně fena odmítá jíst mléčné, zeleninu a ovoce.Navíc žere jen krky kuřecí a mleté hov. a kuř.Nic jiného nechce jsme z toho zoufalý a přemýšlíme nad vrácením se ke granulím.Přidáváme micromineral,pangamin,Fit-barf ovoce zeleninu ale přijde mi náš jídelníček dosti chudý máme to tak už přes 2 měsíce.Prosím o radu zda li máme zůstat na barfu nebo mu takto jednostranný jídelníček nevadí pesanovi.Děkuji

16.7.2012 07:41
inusanka

XXX.XXX.175.11

Neberte to jako radu ale jen příklad, jak to také funguje:
zeleninu - tedy pastiňák, mrkev a jablka pozře pouze sušené. K tomu lžička rýže, maso vařené a syrové, kosti,pangamin, olej, minerály. Maso kuře, krůta, hovězí a krůtí srdíčka syrové, žaludky, dršťky, jazyky a srdce vařené, játra nepozře v žádné úpravě. To je jedna dávka a druhá jsou granule TOTW, Orijen, bezobilná Acana. Někdy sežere, jindy ne. Minulé psy pomalu 30 let jsem krmila podobně, jenom značky granulí byly podstatně horší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík