Zdravím všechny, jsem tady nová a tak nevím, jestli tady taková diskuze už nebyla. Za měsíc si jedu pro štěně zlatého retrívra a tak právě vybírám krmení. Chtěla jsem krmit K9, nebo Eukanubu a bylo mi vysvětleno, že je to nekvalitní, předražené krmivo propagováno podplacenými veterináři a tak teď hledám alternativu. Moc se mi líbí Brit care. Co myslíte vy? A co krmíte? A proč?
Jakákoli byť i sebemenší rekce mi moc pomůže, takže předem moc děkuji.
Mám labradorku. Krmím syrovým masem, kostmi, vnitřnostmi, rybami, a zeleninou - na syrovém je už od chovatelky. K tomu mám zpravidla doma malý pytel kvalitních granulí jako zálohu, když nestihnu rozmrazit maso, nebo na cestování - momentálně je to Earthborn Holistic Primitive Natural, předtím Orijen.
Brit Care je taková střední třída, určitě se najdou kvalitnější granule. Ale záleží, co jste ochotná do krmení investovat. Mimochodem, můžu se zeptat, odkud štěndo bude - z jaké chovky?
Od slečny Klestilové.
Kolik jsem ochotna? Tak já si myslím, že i dražší krmivo může vyjít ve finále lépe, pokud krmná dávka menší. Tedy myslím ta daná výrobcem, ne že bych psa krmila méně! A kolik jsem ochotna dát? To je individuální. Myslím, že za toho psa jsem zodpovědná a že já bych taky nejedla jogurty za tři koruny, takže bych ráda našla kompromis mezi kvalitou a cenou a pokud se mi to nepodaří, budu si muset koupit o jedno tričko méně já :)
Takže co by jste doporučila? Prosím vás o variantu s ohledem na cenu i bez.
Dobry den, pokud se mohu vmisit se vym nazorem, tak bych doporucoval spise nekomercni znacky krmiv, protoze ty komercni (Hills, Eukanuba, Proplan, Royal Canine atd) jsou na tom s kvalitou opravdu velmi mizerne - pokud jsou 4 z 5 prvnich surovin kukurice, ryze apod a dale jen blize neurcene suroviny, tak je to zcela jasne.
Vychazejme z toho, ze pes je masozravec - tzn. krmit kukurici nebude optimalni. V zadnem pripade zde neuvedu vsechny kvalitni krmiva, ale uvedu ty, ktere jsem vyselektoval z pestre nabidky. Cenove vychazi vsechny na 90kc+/kilo, az na prvni ze seznamu, ktere vychazi i cenove hodne prijatelne
- Dog lovers gold
- Taste of the wild
- Orijen
- Earthborn holistic
- Firstmate
- Canidae
- GO! Natural
- NOW! Grain Free
- Acana (bezobilne rady)
...naslo by se jich jeste vice. Netvrdim, ze uplne vsechny druhy krmiv techto znacek jsou dobre. Je treba se podivat na konkretni druh a jeho slozeni (osobne se podivam na prvnich pet slozek a mam hned predstavu), ale s temito znackami s velikou pravdepodobnosti neudelate krok vedle.
Doporuciji procist tuto diskuzi, kde se dozvite o slozeni hodne veci,prestoze je velmi dlouha https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1075821/re-pokec-o-krmeni
A nezapomente prosim, ze i ty nejkvalitnejsi granule nemusi vasemu psovi chutnat a na 100% svedcit.
mnou uvedena krmiva naleznete napr. na techto overenych eshopech
www.superzoo.cz
www.granule.cz
www.dogdog.cz
www.spokojenypes.cz
Preji dobry vyber!
Naprosto souhlasím s předchozím příspěvkem! Jen bych ještě dodala - zkuste zvážit i to krmení přirozenou stravou, třeba i jen na střídačku s granulemi, pro změnu. Vždycky je daleko lepší pestrá strava, než pořád stejné perfektně vědecky vyvážené granule - pokud pes tráví každý den něco jiného, trávicí trakt se "otužuje" (blbé slovo, ale jiné mě nenapadá) a pak ho jen tak nerozhodí nějaký sežraný hnus, dokonce i virové průjmy mívají podle mých zkušeností lehčí průběh.
Jinak - vím, že je to mimo téma, ale nedá mi to, protože kolem retrívrů se trochu pohybuju. Možná blbě hledám, ale nenašla jsem žádnou chovatelskou stanici registrovanou na slečku Klestilovou - štěník bude bez PP? Pokud je to tak, tak si to prosím ještě rozmyslete - zlatí retrívři jsou na tom díky své módnosti opravdu hodně mizerně se zdravím i povahami, i mezi spojeními s PP je potřeba si dobře vybírat. A u štěněte bez PP je bohužel poměrně velká šance, že bude mít buď v háji klouby, nebo bude agresivní...
V současnosti krmím Profromance, mám bílého ovčáka a neobsahuje beta karoten, který zbarvuje srst... do nedávna jsem krmila syrovým masem, ale pesan se rozhodl, že mi to nebude jíst, tudíž mám plnej mrazák masa Maso mi vyhovalo, žádné problémy nebyly, ale nevím, jak mu to spestřít, kolemjdoucí2 dokáže poradit?
Za poslední dobu se mě začal tak ofrňovat, že mě došla trpělivost ho neustále "házet v koš" ...
Jinak nevím, jestli je dobrý to míchání granulí x maso ... Když má jednou dost pár gramů granulí a po 2. pár kilo masa, (když to hodně přeženu ), není to pro ten psí zažívací trakt neustálý šok?
Já krmím Brit Care (krysařík,pinč,labrador,irs.vlkodav) a musím říct že je hodně kvalitní už jenom při porovnání s jinými značky podle složení je to vidět ale je určitě i víc takových kmiv ,je důležité aby bylo čerstvé maso a ne moučky,kukuřice atd. na prvních místech. Kvalitní je Acana a pak podle mě asi úplně nejlepší Orijen,ale ten pro mě moc drahý. Já jsem s britem nadmíru spokojená používám tuto značku i pro kočku. Nejvíc mě nadchlo to že po těchto granulích psům vůbec nemusím čistit zuby
verkess
napsal(a):
Já krmím Brit Care (krysařík,pinč,labrador,irs.vlkodav) a musím říct že je hodně kvalitní už jenom při porovnání s jinými značky podle složení je to vidět ale je určitě i víc takových kmiv ,je důležité aby bylo čerstvé maso a ne moučky,kukuřice atd. na prvních místech. Kvalitní je Acana a pak podle mě asi úplně nejlepší Orijen,ale ten pro mě moc drahý. Já jsem s britem nadmíru spokojená používám tuto značku i pro kočku. Nejvíc mě nadchlo to že po těchto granulích psům vůbec nemusím čistit zuby
nezlobte se, ale vy vubec nemate poneti co jsou kvalitni granule. Uz vam to bylo vysvetleno v jine diskuzi, ale stale tvrdite nesmysly.
tibetak

XXX.XXX.14.7
verkess
napsal(a):
A i tak mám svůj názor..... a to vaše DLG bych stejně nekrmila.....
Tak já nevím, co máte proti DLG - mojí feňuli báječně vyhovuje, má nádhernou lesklou srst a kondici jedna báseň. A po pravdě jsem tu ještě nezaznamenala ani jediný názor, že by tyhle granule někomu nesedly