Dobrý den. Máme doma pejska, kterého jsme s přítelem našli na silnici. Ležel tam, byl na kost vyhublý a strašně se bál. Samozřejmě jsme ho naložili do auta a jelikož jsme jeli právě na návštěvu k rodičům přivezli jsme jim menší překvápko. :) Naši jsou zvěromilové a tak o něj bylo hned náležitě postaráno, s tím, že jakmile se zotaví najdeme mu nové páníčky. No už je to skoro tři měsíce a je to největší miláček rodiny. Pes úplně k nepoznání, jak fyzicky tak povahově. Pes k nezaplacení. Veterinář řekl, že byl nejspíš týraný, bitý, a nejspíš někde zavřený jelikož se všeho strasně bál a hlavně mužů a jiných psů. Je prý starý asi tak rok až rok a půl. S s citlivým přístupem se opravdu stává vděčným a veselým společníkem. Néchápu jak mu toto někdo mohl provést a jak je možné, že za pár měsíců je z něj úplně jiný pes. Přikládám i foto a kdyby jste tak někdo mohl říct jaký to může být mix asi tak.. :) Veterinář tipuje na mix NO a labradora. Co myslíte? Jmenuje se Archie :)
Nutno podotknout, že naši už o tom že by ho někomu dali nechtějí ani slyšet, je to opravdu jejich miláček. Je opravdu možné že by pes takto rychle zapoměl na špatné zacházení a byl tak vyrovnaný a oddaný? :)
to je super, že se stále najdou takový dobrý lidičky
možná se u vás prostě cítí dobře, v bezpečí... důsledky toho, co se mu stalo se můžou projevit v krizových situacích - pes sám doma, někde uvázaný u obchodu, leknutí atd... na to bych byla pořád připravená, i když jeho chování je zatím ok. přeju hodně radost a bezproblémové soužití
toho NO bych v něm viděla taky
přítel má doma též křížence NO a labracora fenku Jessi a je to též miláček. My jsme ji brali od Olomouce je tomu před měsícem přesně rok. Posuďte sami nejsou si podobní? Jo a ještě upřesnění celá černá je Jess a to štěně je NO.
rude
napsal(a):
to je super, že se stále najdou takový dobrý lidičky
možná se u vás prostě cítí dobře, v bezpečí... důsledky toho, co se mu stalo se můžou projevit v krizových situacích - pes sám doma, někde uvázaný u obchodu, leknutí atd... na to bych byla pořád připravená, i když jeho chování je zatím ok. přeju hodně radost a bezproblémové soužití
toho NO bych v něm viděla taky
Já miluji všechna zvířata odmalička a nemůžu vidět když někde nějaké trpí a je bez pomoci. S přítelem to máme stejně, proto to u nás bylo tak nějak samozřejmé, jen jsem se opravdu pozastavila nad tím, jak jsou někteří lidé bezohlední. Pejsek tam ležel vyčerpáním a dehydratací, kdovíjak dlouho přímo na silnici a lidé nevšímavě projížděli kolem. Říkali jsme si že nás prostě svedl osud dohromady takto :) Rodiče museli před dvěma lety nechat uspat pejska po 13letech, už se trápil, měl problémy s ledvinama, také to byl zachráněnec a byl to ten nejlepší vděčný pes. Naši už psa nechtěli, ale teď přišel Archie a už u nich prostě zůstal, je to super společník.
Jinak s tím být u něj ve střehu máte pravdu. Jednou šel s ním táta na vycházku a potřeboval si odskočit pro něco do obchodu, No a Archie se utrhl a běžel za ním, až do obchodu a jednou máma musela odběhnout a nechala ho doma na 15minut, úplně rozškrábal vypolstrování domovních dveří. Bojí se že by se už třeba nevrátili nebo tak něco, takže sám doma nikdy zůstat nemůže :(
Uživatel s deaktivovaným účtem

já vám ho určím ,je to universální černý pes a že tak rychle zapoměl na špatné zacházení? to proto že jsou prostě dokonalí
ten můj byl týraný a zvykl si na mě za několik dní je to to nejvěrnější stvoření co jsem kdy poznala
weera
napsal(a):
Já miluji všechna zvířata odmalička a nemůžu vidět když někde nějaké trpí a je bez pomoci. S přítelem to máme stejně, proto to u nás bylo tak nějak samozřejmé, jen jsem se opravdu pozastavila nad tím, jak jsou někteří lidé bezohlední. Pejsek tam ležel vyčerpáním a dehydratací, kdovíjak dlouho přímo na silnici a lidé nevšímavě projížděli kolem. Říkali jsme si že nás prostě svedl osud dohromady takto :) Rodiče museli před dvěma lety nechat uspat pejska po 13letech, už se trápil, měl problémy s ledvinama, také to byl zachráněnec a byl to ten nejlepší vděčný pes. Naši už psa nechtěli, ale teď přišel Archie a už u nich prostě zůstal, je to super společník.
Jinak s tím být u něj ve střehu máte pravdu. Jednou šel s ním táta na vycházku a potřeboval si odskočit pro něco do obchodu, No a Archie se utrhl a běžel za ním, až do obchodu a jednou máma musela odběhnout a nechala ho doma na 15minut, úplně rozškrábal vypolstrování domovních dveří. Bojí se že by se už třeba nevrátili nebo tak něco, takže sám doma nikdy zůstat nemůže :(
prostě ho nikdo nenaučil být sám, čekat v klidu před obchodem... neví, že se zase vrátíte, že mu neutečete a že se nic neděje. tato výchova je už na vás ale věřím, že když ve vás nalezl důvěru, podaří se vám to zmáknout.
taky nesnáším pohled na trpící a bezmocná zvířata, trhá mi to srdce lidi jsou zrůdy...
To, že se urval před obchodem, a že rozškrábal dveře, když byl sám, to všechno souvisí s tím, že se bojí. Je to od toho, jak ho někdo zřejmě vyhodil z auta a nechal dlouho samotného v neznámém prostředí. On si chudák asi sáhnul na dno, neměl co žrát a pít a nikoho u sebe. Takové jeho reakce na odchod někoho z jeho nynějších páníčků jsou bych řekla normální. V tomto případě bych netvrdila, že je to výchovou. Ten pejsek má v sobě blok, prostě se bojí, že se už nevrátíte. Nevím jestli si někdy zvykne být sám. V žádném případě ho nedávejte pryč, páč to už by byla další újma na jeho psychice. Je vidět, že vám věří a má vás rád.
saryk
napsal(a):
To, že se urval před obchodem, a že rozškrábal dveře, když byl sám, to všechno souvisí s tím, že se bojí. Je to od toho, jak ho někdo zřejmě vyhodil z auta a nechal dlouho samotného v neznámém prostředí. On si chudák asi sáhnul na dno, neměl co žrát a pít a nikoho u sebe. Takové jeho reakce na odchod někoho z jeho nynějších páníčků jsou bych řekla normální. V tomto případě bych netvrdila, že je to výchovou. Ten pejsek má v sobě blok, prostě se bojí, že se už nevrátíte. Nevím jestli si někdy zvykne být sám. V žádném případě ho nedávejte pryč, páč to už by byla další újma na jeho psychice. Je vidět, že vám věří a má vás rád.
Je mi jasné že si sáhl na dno. Byl v šíleném stavu když jsme ho našli, až se mi chtělo brečet jak někdo tohle může udělat. On právě i když jsme zastavili auto a pomaloučku k němu šli, tak na nás chvilku pouštěl hrůzu jakoby vrčel, ale už neměl skoro sílu a strachy se počůral. Tak jsme k němu pomaličku přistupovali a dali mu najevo, že se nás nemusí bát...zůstali tam s ním u té silnice ještě asi půl hodiny a jen ho hladili. Bylo očividné že má radost, z posledních sil ještě vstal a šel k nám. Pak byl ale kámen úrazu dostat ho do auta, bál se nechtěl. Přemlouvali jsme ho, zkoušeli to na laskominy, prostě nechtěl..tak asi po půl hodině jsme ho vzali do náruče a do toho auta dali.. Chudák se nám ještě v autě během cesty asi třikrát pozvracel... Nerada na to vzpomínám, ale teď už je z něj úplně jiný pes. Veselý hravý, plný radosti...a během dvou měsíců přibral na 22kg. Je opravdu jednou takový než jsme ho našli. A to že bychom ho dali pryč už nás ani nenapadne... možnost tu byla, mělo o něj zájem už asi pět lidí, je opravdu moc pěkný a ta povaha....divím se že nezanevřel na lidi, je ke všem moc přátelský a hodný. oblíbili si ho všichni sousedi. Zažil si chudinka svoje, ale teď už ho čeká jenom to dobré :)