Dabo

XXX.XXX.31.29
Dobrý den, krmíte psa pouze granulemi nebo to střídáte s konzervami? Myslíte, že je to dobré střídat nebo dávat konzervu třeba jen dvakrát týdně? A myslíte, že je dobré přidávat do masové konzervy ovesné vločky? Děkuji za Vaše odpovědi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím jestli je to dobře nebo špatně, ale já dávám psovi granule a přidávám konzervu k nim na ochucení.( Nebo maso, když mám)

Mám AUO. Před tím jsem měla střeďáka knírače, krmila jsem ho dost let směsí 1/3 vlhčených granulí, 1/3 masa, 1/3 přílohy. Dožil se bez 1 měsíce 17 let. V 15 letech byl schopný chodit na několikakilometrové výlety. Tak snad to nebylo úplně špatně.

Krmila jsem granulemi Gilpa, teď krmím Sport mix, nebo Chicopee. Nejsem fanda granulí, krmím jimi víceméně z pohodlnosti.
Mám Leonbergera (6let) a AO(2roky) feny. Obě vyrostly spíš na granulích. Jsou velmi pěkné, zdravé, mají lesklou srst. Krmím hodně granulemi typu Fitmin, Chicopee, Friskies,atd. Prostě pokud granule, tak určitě ty dražší. Ne žádný levný šustítka, ty neobsahují zdaleka nic výživného. Je to poznat na první pohled na srsti zvířete, čím krmíte. Několikrát týdně přes den dostanou maso s kostí z polívky, ráno kousek polotvrdého chleba (rohlík), což je dobré na žvýkání a trochu to očistí zuby. Sem tam jim koupím něco na žvýkání, typu suk nebo tyčinky na zuby, ale ta leonka do ní 3x kousne a polkne, takže nestihne si tím ty zuby vyčistit :). Záleží jaké máte plemeno.
Konzervy moc nedoporučuji. Nevíte totiž co skutečně obsahují. Už se stalo mezi mými známými, že krmili konzervou matku štěňat (z časového důvodu) a štěňata najednou začly zdechat. Pak se zjistilo, že bylo něco v té konzervě. Matka štěňat neměla, žádné příznaky jakýchkoliv potíží. To se týká i koťat. Nedávala bych konzervy nebo masové kapsičky po zkušenostech od jiných. To radši fakt ty kvalitnější granule nebo to, co si sami uklohníte doma.
EmEl

XXX.XXX.188.105
saryk
napsal(a):
Mám Leonbergera (6let) a AO(2roky) feny. Obě vyrostly spíš na granulích. Jsou velmi pěkné, zdravé, mají lesklou srst. Krmím hodně granulemi typu Fitmin, Chicopee, Friskies,atd. Prostě pokud granule, tak určitě ty dražší. Ne žádný levný šustítka, ty neobsahují zdaleka nic výživného. Je to poznat na první pohled na srsti zvířete, čím krmíte. Několikrát týdně přes den dostanou maso s kostí z polívky, ráno kousek polotvrdého chleba (rohlík), což je dobré na žvýkání a trochu to očistí zuby. Sem tam jim koupím něco na žvýkání, typu suk nebo tyčinky na zuby, ale ta leonka do ní 3x kousne a polkne, takže nestihne si tím ty zuby vyčistit :). Záleží jaké máte plemeno.
Konzervy moc nedoporučuji. Nevíte totiž co skutečně obsahují. Už se stalo mezi mými známými, že krmili konzervou matku štěňat (z časového důvodu) a štěňata najednou začly zdechat. Pak se zjistilo, že bylo něco v té konzervě. Matka štěňat neměla, žádné příznaky jakýchkoliv potíží. To se týká i koťat. Nedávala bych konzervy nebo masové kapsičky po zkušenostech od jiných. To radši fakt ty kvalitnější granule nebo to, co si sami uklohníte doma.
Nevím tedy, ale Friskies a spol. považuju právě za ty šustítka bez živin
Já dávám psům granule a konzervu/kapsičku na ovonění krmím Canine Caviar a konzervy beru většinou jen jednodruhové Almo nature, Porta 21, Brit boutique, měla jsem i Gran Carno. Nebo přidám kousek vařeného masa, trochu z rybiček ... nebo i jen vařenou rýži. Mimo to kousky zeleniny, ovoce, sem tam jogurt, tvrdý sýr, tvrdý chleba, bůvolí pochoutky ...
saryk
napsal(a):
pokud Vámi uvedená tři krmiva považujete za výživná (obzvlášť Friskies) a spíš dražší, tak žijete v omylu a váš prodejce vás k tomu bere pěkně na hůl!
Mrkněte na složení (vezmu jen prvních složek) Fitmin dog maxi maintenance (možná krmíte jiným, ale bude to podobné):
drůbeží moučka (20 %), kukuřice, pšenice, rýže, drůbeží tuk,...
drůbeží moučka - nespecifikovaná moučka z jakékoliv drůbeže
pak už prakticky jen obilí a opět nespecifikovaný drůbeží tuk.
A teď mrkněte na složení opravdu špičkových granulí (schválně neuvádím značku), které nepřijdou ve finále o moc dráž, protože nejsou potřeba tak vysoké denní dávky:
1) krůtí moučka, moučka z bílých ryb-bělice+ síh, brambory, kuřecí tuk( přírodně konzervováno směsí tokoferolů přírodním zdrojem vitamínu E),sušená vejce, sýr Cottage,...
2) Čerstvé vykostěné kuřecí maso*, moučka z kuřecího masa, čerstvý vykostěný losos*, moučka z krůtího masa, moučka ze sledího masa, červenohnědé brambory, hrách...
3) Bizon, jehněčí moučka, kuřecí moučka, vejce, sladké brambory, hrách, brambory,
a našlo by se jich více...
motyl
napsal(a):
Jake graNuLe 25kg s ci nejlepsim pomerem cena/kvalita doporucite?
Mam maleho psika a platit 180 za kilo na 3 dny (dopor.davka)to fakt ne :-)
Navic koupeno v srpnu a expire aug 2012, tak nevim
Spatny asi nejsou chutnaji i me i kockam, ale ta cena
diky
1) proc kupovat malemu psikovi (nevim kolik kg myslite) 25kg pytel granuli?
2) granule svetove spicky vyjdou na 90-100kc za kilo, vic ani nahodou....pokud davate nekde 180 za kilo nevim ceho tak vyhazujete diky nevedomosti penize z okna
motyl
napsal(a):
diky
a dovolim si mensi kalakulaci, aby bylo vse jasne.
Asi nejvetsi baleni spickovych granuli (pokud nepocitam zvyhodnena dvoubaleni) je nejspis Canidae All Life Stages Formula, kde delaji 19,9kg pytel, ktery jsem nasel u solidniho prodejce za 1749kc. To dela 87kc za kilo.
Pokud mate maleho psa, rekneme 10kg, tak denni krmna davka bude cca 100-120g. V prepoctu to tedy vychazi na 10kc za den a 3 stovky na mesic!.
Vezmu-li v uvahu, ze jsou mezi nami lide, kteri jsou schopni utratit tisice mesicne za chlast a cigarety a pak fnukaji nad cenou granuli, tak jsou mi tito lide naprosto k smichu a jejich psi lituji.
broulikj
napsal(a):
1) proc kupovat malemu psikovi (nevim kolik kg myslite) 25kg pytel granuli?
2) granule svetove spicky vyjdou na 90-100kc za kilo, vic ani nahodou....pokud davate nekde 180 za kilo nevim ceho tak vyhazujete diky nevedomosti penize z okna
1) protoze jich mam treba vic a jeste jim kocky ujidaji a hadam ze vetsi baleni ma lepsi pomer ceny ku obsahu a klidne to koupim na rok dopredu, anebo to snad nema takovou trvanlivost?
2) tohle jsou akademicke diskuse, ja tomu nerozumim ale rozhodne si dovedu predstavit, ze vyrobni cena je 20 Kc a prodejni 200, to je naprosto normalni...
Takze jsem si z kose vytahnul tohle: EUKANUBA Puppy Medium Breed 1kg (a ted mi tu tvrdte ze to nestalo 180.- na krame, kdyz Zbozi.cz na to rika: Eukanuba Puppy & Junior Medium Breed (1kg) cena od 99 do 234,- Kč
Jestli nemate odpoved na mou otazku, tedy co doporucujete, tak se radeji zdrzte.
motyl
napsal(a):
1) protoze jich mam treba vic a jeste jim kocky ujidaji a hadam ze vetsi baleni ma lepsi pomer ceny ku obsahu a klidne to koupim na rok dopredu, anebo to snad nema takovou trvanlivost?
2) tohle jsou akademicke diskuse, ja tomu nerozumim ale rozhodne si dovedu predstavit, ze vyrobni cena je 20 Kc a prodejni 200, to je naprosto normalni...
Takze jsem si z kose vytahnul tohle: EUKANUBA Puppy Medium Breed 1kg (a ted mi tu tvrdte ze to nestalo 180.- na krame, kdyz Zbozi.cz na to rika: Eukanuba Puppy & Junior Medium Breed (1kg) cena od 99 do 234,- Kč
Jestli nemate odpoved na mou otazku, tedy co doporucujete, tak se radeji zdrzte.
1) rozhodne neni optimalni mit rok otevreny pytel s krmenim
2) to nejsou zadne akademicke diskuze ale hola fakta. Me nezajima vyrobni cena, ale cena, za kterou kupuji, protoze tolik penez musim vytahnout z moji penezenky
Ja netvrdim, ze to nemohlo stat 180,-. Ja vam tu celkem jasne pisi, kolik stoji spickove granule a pokud jste koupil nebo chcete koupit 1kg EUKANUBA Puppy Medium Breed za 180kc, tak Vas prodejce oskubal nebo oskube jak slepici, protoze o krmivech a jejich cenach nemate ani minimalni informace.
A co doporucuji? Jednoduse kupovat kvalitu za rozumne penize. Moznosti je hodne, staci nebyt liny a pidit se po informacich.
Orijen
Taste of the Wild
Canidae
Earthborn Holistic
Dog lovers gold
First Mate
Acana (bezobilne rady)
GO! Natural
.....a jeste by se naslo vice. Vesmes jde o nekomercni znacky krmiv. Nutnosti je jeste se podivat na konkretni krmivo od dane znacky, ale s temito znackami obecne neudelate chybu. Pricemz se dostanete porad za kilo granuli do 100kc.
PS: jedna dobra rada - pokud jste do ted krmil znackami jako je eukanuba, hills, royal canine, atd. proste klasickymi komernimi znackami nevalne kvality, tak prechod na vyse uvedene znacky krmiv muze ze zacatku delat psovi potize, protoze prejdete z obili na maso. radim tedy velmi pozvolny prechod
motyl
napsal(a):
"Me nezajima vyrobni cena, ale cena, za kterou kupuji" - no prave, a opravdu jsou granule lepsi jak maso? Kilo kurecich kridelek tolik a kilo granuli vic? Nevim, jen se ptam
Bavim se tu o kvalite granuli a jejich slozeni. Pokud nevite jestli krmit masem nebo granulemi, tak diskuze na toto tema na tomto serveru uz je
motyl
napsal(a):
diky
Kilo na tři dny? Pro malého psíka? To je další známka toho, že jde o nekvalitní granule nastavené spoustou nestravitelného šrotu. Já mám fenku středního plemene (25kg) a doporučená dávka KVALITNÍCH granulí pro takhle velkého psa je cca 200-250g na den, tedy kilo na čtyři-pět dní.
A rok bych pytel granulí fakt otevřený nenechávala. Tři měsíce, víc ne. Pokud potřebuju granule skladovat déle (krmím masem, takže je mám jen v záloze pro občasné případy nouze nebo cestování), tak je rozsypu do vzduchotěsných zipovacích pytlíčků a uložím v mrazáku. Ale je mi jasné, že tohle se dá udělat s pěti kily, ne s pětadvaceti...
Mám jezevčíky-standard a ke krmení střídám vše co se dá: granulky Eukanuba-zatím pro štěňata malých plemen (RoyalCanin přímo pro jezevčíky jim nechutnaly), vařené maso všeho druhu se zeleninou, rýží, ovesvločkama, těstovinama, játra, občas komerční kenzervy, do nichž už nic nepřidávám-příjde mi to blbost, už tak jsou dost naředěné a ještě jim do toho cpát víc příloh... granule mě stojí 7kg asi 700,- máme je tak na tři měsíce, dýl už bych je fakt otevřené mít nechtěla. Nakupuju je na netu. Ale 180,- kg, to je fakt síla:o)
opily.leguanek
napsal(a):
Mám jezevčíky-standard a ke krmení střídám vše co se dá: granulky Eukanuba-zatím pro štěňata malých plemen (RoyalCanin přímo pro jezevčíky jim nechutnaly), vařené maso všeho druhu se zeleninou, rýží, ovesvločkama, těstovinama, játra, občas komerční kenzervy, do nichž už nic nepřidávám-příjde mi to blbost, už tak jsou dost naředěné a ještě jim do toho cpát víc příloh... granule mě stojí 7kg asi 700,- máme je tak na tři měsíce, dýl už bych je fakt otevřené mít nechtěla. Nakupuju je na netu. Ale 180,- kg, to je fakt síla:o)
RC pro jezevčíky jim nechutnaly? No ani se nedivím...
Rýže, dehydratované drůbeží maso, vysoce stravitelné* izolované rostlinné bílkoviny, živočišné tuky, hydrolyzované živočišné bílkoviny, rostlinná vláknina, řepné řízky, minerály, rostlinné oleje (sója, brutnák lékařský), rybí tuk, frukto-oligosacharidy, polyfosfát sodíku, taurin, hydrolyzovaní korýši (bohatí na glukosamin), výtyžky ze zeleného čaje a hroznů (bohaté na polyfenoly), výtažek z měsíčku (zdroj luteinu) L-karnitin, hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu).
Ta Eukanuba je sice o fous lepší, ale pořád to není žádná výhra:
kuřecí maso (>30 %), kukuřice, pšenice, živočišný tuk, drůbeží maso, sušená řepná dřeň, rýže, celá sušená vejce, vedlejší produkty z kuřecího masa, rybí olej, sušené pivovarské kvasnice, chlorid draselný, sůl, DL–methionin, výtažek z měsíčku.
Fakt nechcete pouvažovat o nějakém krmivu, které by bylo skutečně z masa? Například:
Čerstvé kuřecí maso, kuřecí moučka (nízký obsah popela), krůtí moučka, červenohnědé brambory vařené v páře, severští síhové ulovení ve volné přírodě, kuřecí tuk, celá čerstvá vejce, moučka z lososa, olej z lososa a ančoviček, tapiok, kuřecí výtažek, slunečnicový olej, lněný olej, Atlantské řasy, v páře vařená mrkev, špenát, hrách a rajčata, na slunci sušená vojtěška, jablečná vláknina, semeno jitrocele (psyllium), extrakt z rozmarýnu, kořen čekanky, lopuchu a proskurníku (FOS), extrakt z kvasnic (MOS), glukosami HCl, brusinky, černý rybíz, L-karnitin, semeno fenyklu, květ heřmánku, ostropestřec mariánský, ptačinec, saturejka zahradní, chondroitin sulfát.
Kvalitních značek už tu bylo zmíněných dost...
právě jsem dostala štěně maltézáčka a dlouho jsem vybírala kvalitní cenově přijatelné krmivo až jsem dospěla k závěru že opravdu klasický Brit Premium Junior S je jedno z nejlevnější krmiv a přesto je velmi kvalitním krmivem. krmnou dávku obohacuji fence jednou do týdne kapsičkou pedigree junior. Granule máčím
koridaska
napsal(a):
právě jsem dostala štěně maltézáčka a dlouho jsem vybírala kvalitní cenově přijatelné krmivo až jsem dospěla k závěru že opravdu klasický Brit Premium Junior S je jedno z nejlevnější krmiv a přesto je velmi kvalitním krmivem. krmnou dávku obohacuji fence jednou do týdne kapsičkou pedigree junior. Granule máčím
dobrý den,
máte pravdu, že granule jsou levné. Nicméně Vám asi trochu zkazím iluze ohledně té kvality.
Složení: kuře (min. 42 %), rýže, kukuřice, pšenice, kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), lososový olej, přírodní chuť....
Pod pojmem kure si lze predstavit prakticky cokoliv z kurete - tedy i kosti, kuze, peri (vse samozrejme pekne semlete)...myslim, ze jde o celkem nespecifikovanou polozku. Pokud by se jednalo o maso (v tom nejlepsim pripade), tak to zas obsahuje cca 70% vody, takze bude suverene predstizeno naslednym trojbojem obilovin ryze-kukurice-psenice.
Slozeni kvalitniho krmiva vypada napr. takto:
Kuřecí maso (výhradně použito čerstvé maso), Kuřecí moučka, Krůtí maso (výhradně použito čerstvé maso), Rybí moučka, Krupky ječmene, Celá hnědá rýže, Kuřecí tuk (konzervovaný přírodní směsí tokoferolů), Ovesné vločky, Proso, Brambory, Vejce...
nebo
Čerstvé kuřecí maso, kuřecí moučka (nízký obsah popela), krůtí moučka, červenohnědé brambory vařené v páře, severští síhové ulovení ve volné přírodě, kuřecí tuk, celá čerstvá vejce, moučka z lososa, olej z lososa a ančoviček, tapiok, kuřecí výtažek, slunečnicový olej, lněný olej, řasy z Atlantského oceánu,....
nebo
Losos, moučka z ryb lovených v oceánu, sladké brambory, brambory, hrách, hrachová bílkovina, canola olej, rajčatové mláto, uzený losos, moučka z lososa, přírodní aroma, lososový olej (zdroj DHA), sůl, cholin chlorid, přírodní směsí tokoferolů, Sušený kořeny čekanky, extrakt z juky, rajčata, borůvky,
Netusim kolik hodlate investovat, ale pokud mate tak male plemeno, tak neni nejak prilis financne narocne krmit spickovymi krmivy. Vetsinou plati, ze kvalitnejsi krmivo = nizsi krmna davka, tudiz se to kompenzuje. A prave cena jedne krmne davky je rozhodujici. Cena za kilo granuli je celkem nepodstatna vec.
EmEl
napsal(a):
Nevím tedy, ale Friskies a spol. považuju právě za ty šustítka bez živin
Já dávám psům granule a konzervu/kapsičku na ovonění krmím Canine Caviar a konzervy beru většinou jen jednodruhové Almo nature, Porta 21, Brit boutique, měla jsem i Gran Carno. Nebo přidám kousek vařeného masa, trochu z rybiček ... nebo i jen vařenou rýži. Mimo to kousky zeleniny, ovoce, sem tam jogurt, tvrdý sýr, tvrdý chleba, bůvolí pochoutky ...
Ano souhlasím promiňte ale podle mě vůbec nemá představu o tom co je kvalita.... kupujte podle složení a ne podle reklam!