Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2012 12:37
bara73

XXX.XXX.81.77

Dobrý den máme štěnátko kterému jsou necelé 4 měsíce a krmíme ho calibrou prémium puppy junior. zajímaqlo by mě jestli je to dostačující nebo by ste mi doporučili nějaké jiné krmivo děkuji

11.8.2012 15:06
broulikj

XXX.XXX.209.251

bara73 napsal(a):
Dobrý den máme štěnátko kterému jsou necelé 4 měsíce a krmíme ho calibrou prémium puppy junior. zajímaqlo by mě jestli je to dostačující nebo by ste mi doporučili nějaké jiné krmivo děkuji

prvnich 5 složek: Drůbeží maso a produkty drůbežího původu (min. 38 %), pšenice, kukuřice, drůbeží tuk, kukuřičný gluten....
Drůbeží maso a produkty drůbežího původu >>> v podstatě semleté zbytky (pařáty, kosti, atd) z jakékoliv drůbeže
pšenice - obilí
kukuřice - obilí
drůbeží tuk - tuk z jakékoliv drůbeže

Vezměte to čistě logicky - přijde vám to složení vhodné pro masožravce, kterým pes je?
Co máte za pejska? Pokud Vám to finance dovolí a věřím, že pokud nemáte monstr plemeno :-), tak určitě dovolí, tak by si Váš pejsek zasloužil lepší krmivo ;-)

12.8.2012 13:05
motyl

XXX.XXX.125.70

Budu zabijet a bourat jehne

Jake odpady nejsou vhodne pro psa?

A jake jsou vhodne podminene?

12.8.2012 14:01
broulikj

XXX.XXX.209.251

motyl napsal(a):

V prvni rade neni treba slovickarit. Myslite, ze drcena kopyta, kuze a kosti jsou pro psa buh vi jakym prinosem? Cpat psa odpadem z jehnete a obilim rozhodne nepovazuju za vyzicne. Nejde o preziti psa jako takove. Jde o to, ze za ty same penize co date za nekvalitu muzete mit kvalitu.

12.8.2012 14:10
broulikj

XXX.XXX.209.251

motyl napsal(a):

berte prosim moji reakci za relevantni pouze v pripade, ze vase reakce mela navaznost na moji prvni odpoved v teto diskuzi

12.8.2012 15:46
motyl

XXX.XXX.125.70

takze uz vim ze drcena kopyta, kuze a kosti NEjsou pro psa buh vi jakym prinosem (stejne nemam drticku :-)

a co dal?

teda, mel jsem za to, ze co psu chutna, to je pro nej prinosem (kosti?), ale mozna se pletu a vy jste v minulem zivote byl psem a tak to vite lepe :-)?

Granule mu moc nechutnaji a jelikoz to jsou podle me chemicke sra..., kde nemate kontrolu co v tom je, vyrobni cena 10 Kc a prodejni 100 Kc, resim dilema, zda zbytky zakopat (prace, drina, zadny uzitek) anebo nejak zpracovat pro pejsky...

Ale zpet k meritu veci: dle http://www.ovcifarmazabori.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=7 je odpad 50% z zive vahy jehnete, tedy prijde mi skoda to nezuzitkovat a krmit psa chemickymi sragorami v podobe granuli...

12.8.2012 17:17
broulikj

XXX.XXX.209.251

motyl napsal(a):
takze uz vim ze drcena kopyta, kuze a kosti NEjsou pro psa buh vi jakym prinosem (stejne nemam drticku :-)

a co dal?

teda, mel jsem za to, ze co psu chutna, to je pro nej prinosem (kosti?), ale mozna se pletu a vy jste v minulem zivote byl psem a tak to vite lepe :-)?

Granule mu moc nechutnaji a jelikoz to jsou podle me chemicke sra..., kde nemate kontrolu co v tom je, vyrobni cena 10 Kc a prodejni 100 Kc, resim dilema, zda zbytky zakopat (prace, drina, zadny uzitek) anebo nejak zpracovat pro pejsky...

Ale zpet k meritu veci: dle http://www.ovcifarmazabori.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=7 je odpad 50% z zive vahy jehnete, tedy prijde mi skoda to nezuzitkovat a krmit psa chemickymi sragorami v podobe granuli...

Proc krmit ci nekrmit granulema je vecne tema.
Jistota neni nikdy 100%, ale u kvalitnich granuli mate alespon urcitou zaruku v podobe certifikaci apod. Samozrejme, pokud ani tomu nechcete verit, tak ve vas duveru nevzbudi uz vubec nic, ale to je o osobnim pohledu na vec.
A k meritu veci dodam jen to, ze je mnoho krmiv prezentovano takovym zpusobem, ze v nich je z 90% svickova a pritom maji na prvnim miste slozeni napr. produkty drůbežího původu (tedy ty kuze, kosti, kopyta, paraty atd) a dale uz jen obili...
V realu to tedy vedle masa maximalne tak lezelo.
A neplati, ze co psu chutna je pro neho prinosem. Kdyz bude vasemu psovi chutnat babovka, tak mu ji budete pect? :-))

Samozrejme zbytky jako jsou kuze, kosti vnitrnosti se zpracovat a pouzit daji, ale kdyz to prezenu, tak nemuzete dat psovi kybl kosti a myslet si, ze jste pro nej udelal to nejlepsi. Chtelo by to trochu selskeho rozumu :-)

12.8.2012 21:39
corvonero

XXX.XXX.81.109

Určitě se dá doporučit lepší krmivo. Jenom je otázka, jaký máte finanční strop (kč/kg). Podle toho se pak dá doporučit něco konkrétního.

13.8.2012 07:08
broulikj

XXX.XXX.192.76

corvonero napsal(a):
Určitě se dá doporučit lepší krmivo. Jenom je otázka, jaký máte finanční strop (kč/kg). Podle toho se pak dá doporučit něco konkrétního.

ja si jen dovolim podotknout, ze co se financi tyka - dulezita je cena denni(mesicni) krmne davky.
Cena za kilo krmeni je zavadejici, protoze krmna davka se pri pouziti kvalitnejsich granuli vetsinou snizuje. To si mnoho lidi neuvedomuje a je to podle me duvod, proc se hodne lidi boji "drazsich" a kvalitnejsich krmiv, ktera vychazeji financne doslova o par korun draz, i kdyz to na prvni pohled nevypada.

13.8.2012 14:39
assil

XXX.XXX.216.60

motyl napsal(a):

a co dal?

Škoda vyhazovat když máte takový zdroj. Pro psa nevhodné jsou kopyta a srst ty vyhoďte, případně rohy, ale ty jehňata asi nemají. Podmíněně vhodné jsou vnitřnosti, zvlášť játra, ledviny by měl jíst jen občas a taky spousta psů po vnitřnostech má průjem, ale pokud to tomu vašemu nevadí, tak střeva, srdce atd. bych mu klidně dávala. Dále kosti taky jen podmíněně a to s masem, takže pokud dáte psovi kost obalenou masem, tak v pohodě. A nezapomenout, že k tomunto minimálně další třetinu dávky by měla tvořit ovoce, zelenina, takže tím psa ještě dokrmit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík