Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, jestli se dá poznat s čím je pes zkřížený. Koupili jsme kolem vánoc štěnátko čivavy bez PP, kdy nám bylo řečeno, že je to čistokrevná čivava. Po nějaké době se pejsek začal jevit úplně jinak. Pejska reklamovat nemůžeme nebot nemáme žádnou kupní smlouvu /byl to dárek/, máme ho rádi, on samozřejmě za tento podraz od chovatele/množitele/ nemůže, ale chtěli bychom vědět o jakého křížence se jedná z důvodu jeho charakteru, vlastností pro výcvik atd. Matka byla údajně čivava, ta byla v chovu i spatřena, ale kdo je otec?. Veterinář v něm vidí rysy buldočka..Děkuji za každý názor, Jitka
Uživatel s deaktivovaným účtem

debri
napsal(a):
je,ale proboha proč množitelka podvádí i mně se jednou stalo ve složité rod.situaci úmrtí tchyně,že tchánóvic pes nakryl naši fenku kříženku, štěnda šly do světa očkovaný,odčervený, socializovaný...pochopitelně za cenu očkování a odčervení
Odpověděla jste si sama: aby ho nemusela prodávat za cenu očkování a odčervení.
Druhá možnost je ta, že to majitelka nevěděla. Třeba fakt připouštěla čivavákem a že si fenka odskočila ještě někde mimo, to nemusela vědět.
To ale nic nemění na faktu, že je to krásnej pejsek.
danurba
napsal(a):
Odpověděla jste si sama: aby ho nemusela prodávat za cenu očkování a odčervení.
Druhá možnost je ta, že to majitelka nevěděla. Třeba fakt připouštěla čivavákem a že si fenka odskočila ještě někde mimo, to nemusela vědět.
To ale nic nemění na faktu, že je to krásnej pejsek.
No on ji ten čivavák mohl vypadat jako čivavák, ale děda mohl být někdo jiný a hold se to teď projevilo....
povahově je hodný, ale taky tvdohlavý, chodíme sice na cvičák, kde reaguje celkem dobře, ale má i svou hlavu. K ostatním psům je přátelský, žádného nenapadá, akorát mi nesedí ta povaha toho bostonského teriéra. Prý jsou to psi, kterým nevadí gaučová politika. ten náš je hodně energický, věčně běhá a nejvíce mu vyhovuje pobyt na chalupě /venku/. Jikt
atika
napsal(a):
Taky vych řekla, že tam bude k čívě nějaká placatka. Je krásnej. Jak se projevuje povahově?
povahově je hodný, ale taky tvdohlavý, chodíme sice na cvičák, kde reaguje celkem dobře, ale má i svou hlavu. K ostatním psům je přátelský, žádného nenapadá, akorát mi nesedí ta povaha toho bostonského teriéra. Prý jsou to psi, kterým nevadí gaučová politika. ten náš je hodně energický, věčně běhá a nejvíce mu vyhovuje pobyt na chalupě /venku/. Jitka

Tak o tom bostonovi to je pravda tak napůl, my máme šílené torpédo, který miluje pohyb venku a má energie na rozdávání spíš je to s nimi tak že pokud zrovna nemůžete na pořádnou běhací procházku tak se spokojí s kratšími prochajdami a opravdu si rádi poleží na tom gauči, ale jakmile mají možnost jsou to divočáci a torpéda.
napsal(a):
Tak o tom bostonovi to je pravda tak napůl, my máme šílené torpédo, který miluje pohyb venku a má energie na rozdávání spíš je to s nimi tak že pokud zrovna nemůžete na pořádnou běhací procházku tak se spokojí s kratšími prochajdami a opravdu si rádi poleží na tom gauči, ale jakmile mají možnost jsou to divočáci a torpéda.
to je pravda, že nějaká vizuální podoba tam bude. Přesně mi to asi nikdo neurčí, Štve mě jenom, že dát 5000 za štěně, které není za co se prodává, je slušně řečeno nefér.
jitka46
napsal(a):
to je pravda, že nějaká vizuální podoba tam bude. Přesně mi to asi nikdo neurčí, Štve mě jenom, že dát 5000 za štěně, které není za co se prodává, je slušně řečeno nefér.
5000?? hm tak to naštve, ale mně se zbarvením a výrazem líbí mnohem víc než čivava, ale já nemám ráda malá plemena, ale bostonky můžu
ilisek
napsal(a):
5000?? hm tak to naštve, ale mně se zbarvením a výrazem líbí mnohem víc než čivava, ale já nemám ráda malá plemena, ale bostonky můžu
no já jsem původně chtěla opravdu čivavku, máme jednu v rodině, a je to super pejsek, navíc je malý¨, čili přenosný, má cca 2,4 kg. Ono šlo i o tu praktickou stránku věci, Náš Míša už dorostl 6 kil a na přenášení v tašce /vlak,autobus/ je celkem těžkej. Posílám adresu na rajče net, je tam pár fotek od štěnátka doted.
http://jitka51.rajce.idnes.cz/
jitka46
napsal(a):
no já jsem původně chtěla opravdu čivavku, máme jednu v rodině, a je to super pejsek, navíc je malý¨, čili přenosný, má cca 2,4 kg. Ono šlo i o tu praktickou stránku věci, Náš Míša už dorostl 6 kil a na přenášení v tašce /vlak,autobus/ je celkem těžkej. Posílám adresu na rajče net, je tam pár fotek od štěnátka doted.
http://jitka51.rajce.idnes.cz/
Koukala jsem do alba, je bombastickej
jitka46
napsal(a):
nedávno jsem narazila na čivavy s PP od 6ti tisíc. Téda 5000,-kč za voříška to je k pláči a vzteku (alespoň u mě by bylo). Mohl být zadarmo zachráněný jeden voříšek z útulku a těch 5000,-kč by ti ostatní ubožáci měli dlouho na krmení.
Teta dala 7000 za ''jorkšíra'' samozřejmě bez PP a do něj to má daleko, společnou má snad jen tu srst a to že je uštěkaná. Říkám ji dostihovej jorkšír, ptž je oproti jiným neskutečně přerostlá:D
Samozřejmě ji přesvědčit o tom, že bude lepší dát o pár korun víc za psa s PP bylo němožný.
Takže myslím, že 5000 je ještě dobrý, ale taky by mě to naštvalo. A proto bych si netroufla koupit psa bez PP pokud chci určitou rasu a ne voříška:))
vasilek
napsal(a):
Teta dala 7000 za ''jorkšíra'' samozřejmě bez PP a do něj to má daleko, společnou má snad jen tu srst a to že je uštěkaná. Říkám ji dostihovej jorkšír, ptž je oproti jiným neskutečně přerostlá:D
Samozřejmě ji přesvědčit o tom, že bude lepší dát o pár korun víc za psa s PP bylo němožný.
Takže myslím, že 5000 je ještě dobrý, ale taky by mě to naštvalo. A proto bych si netroufla koupit psa bez PP pokud chci určitou rasu a ne voříška:))
A to je vlastně jeden z těch důvodů, proč tady spousta chovatelů napadá množitele psů bez PP, kromě zdravotní a povahové stránky bohužel nikdy není jistota, že z toho malého štěňátka vyroste opravdu to plemeno, co jsme si zaplatili.....