Bojacny jorksir - prosim o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Algernon

15.8.2012 00:13
Algernon

XXX.XXX.75.27

Prosim o radu, co si pocit s fenkou jorksira, ktera ma strach ze psu i fen vsech ras. Jeji reakce na jine psi jsou, ze se rozklepe, leha si na zada s vydesenym vyrazem, nejradsi by mi skocila do naruce a nakonec zacne vrcet a stekat. Mrzi me to, protoze bych si rada poridila dalsiho psa, ale nechci ji stresovat. Poradite mi nekdo, jak tento problem resit? Hlavne zadna antidepresiva :-). Spis ji nejak motivovat. Diky za rady.

15.8.2012 07:25
debri

XXX.XXX.139.12

Algernon napsal(a):
Prosim o radu, co si pocit s fenkou jorksira, ktera ma strach ze psu i fen vsech ras. Jeji reakce na jine psi jsou, ze se rozklepe, leha si na zada s vydesenym vyrazem, nejradsi by mi skocila do naruce a nakonec zacne vrcet a stekat. Mrzi me to, protoze bych si rada poridila dalsiho psa, ale nechci ji stresovat. Poradite mi nekdo, jak tento problem resit? Hlavne zadna antidepresiva :-). Spis ji nejak motivovat. Diky za rady.

Jak je fenka stará?Jak jste s ní zacházeli když byla malá tj pouštěli jste ji mezi ostatní psy?Nejste ve stresu,když se k vám blíží nějaký pes?Jinak motivovat za každou snahu tím co má ráda hračka,pamlsek a vy musíte být v klidu nervozitu z vás vycítí

15.8.2012 07:34
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Nedávno byl tady na iFauně článek přesně na tohle téma. Jak Žertovou jinak moc nemusím, tak zrovna tenhle se jí myslím docela povedl: https://www.ifauna.cz/clanek/psi/boji-se-psu/6286/

15.8.2012 08:56
vvikki

XXX.XXX.126.62

Dobrý den, jak se tu někdo ptal chtělo by to víc info o pejskovi, jak je starý zná se s nějakými pejsky třeba z rodiny? Uvedu náš příklad fena jorkšíra nyní 2kg. Jako štěně se před každým psem rozplácla a ležela vydželo jí to dlouho cca do roku, já ji chválila když se nechala očichcat. Pak ale nastal problém i přesto že chodíme a chodili sme vždycky na cvičák a velké psy milovala, jeden den přišla na park paní s ohařem psa jsem z dálky už zahlídla jak jí utíká a ona ho nemůže dostat na vodítko. Došla do výběhu a psa odepla a tem si "šel hrát" s naším drobkem, smaozřejmě ju zvalchoval, paní nebyla schopná ani ochotná si psa chytit a ten ju prostě ničil, takže sem hned zareagovala já psa okřikla chytla za obojek a odhodila pryč svou fenu sem vytáhla z pod Áčka. Od té doby se mi bojí psů převážně těch rozjařených, je jedno velcí, malý ale jak je někdo hrr, mladej nebo podobnej jak ohař začne vrčet. Řešili sme to na cvičáku je to jen signál a stůj nepřibližuj se, pokud si pes nedá říct i tak jde až do kontaktu a dojde v klidu vše je ok, pokud se ale domáhá něčeho co se jí nezdá tak cvakne na prázdno. Hodně se to zmírnilo, nevím jestli to někdy odstraníme uplně, není se čemu divit.

Popřemýšlejte jestli se vám něco takového nestalo?

15.8.2012 15:01
algernon

XXX.XXX.8.2

Fence budou teď 3 roky. Psí kamarády vlastně němá žádné, i když se s jinými psi stýkáme často. Pokud si jí nevšímají, tak třeba i se skupinkou psů pobíhá, ale jakmile nějaký pes projeví zájem o seznámení, tak leží na zádech.Je to můj první pejsek, takže jsem ze začátku byla ve stresu, když se k ní nějaký pes blížil, ale teď už se snažím nechat je si to vyříkat mezi sebou. Rodiče mají také jorkšíra (psa), s tím se stýká asi nejvíc, ale oba se naučili se ignorovat. Je pravda, že první měsíc, co jsme ji měli doma psa asi ani neviděla. Měli jsme strach, protože ještě nebyla oočkovaná a bylo nám řečeno, že než bude mít všechna očkování, neměla by se se psi stýkat. Nejsem si vědoma, že by se stala nějaká událost, od které to začalo. Je taková, co ji máme. Už když jsme si ji vybírali, tak jako jediná ležela pod kamny a nikdo ji nezajímal. CHtěla bych dalšího pejska, ale ne aby ta naše trpěla.

15.8.2012 15:10
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

algernon napsal(a):
Fence budou teď 3 roky. Psí kamarády vlastně němá žádné, i když se s jinými psi stýkáme často. Pokud si jí nevšímají, tak třeba i se skupinkou psů pobíhá, ale jakmile nějaký pes projeví zájem o seznámení, tak leží na zádech.Je to můj první pejsek, takže jsem ze začátku byla ve stresu, když se k ní nějaký pes blížil, ale teď už se snažím nechat je si to vyříkat mezi sebou. Rodiče mají také jorkšíra (psa), s tím se stýká asi nejvíc, ale oba se naučili se ignorovat. Je pravda, že první měsíc, co jsme ji měli doma psa asi ani neviděla. Měli jsme strach, protože ještě nebyla oočkovaná a bylo nám řečeno, že než bude mít všechna očkování, neměla by se se psi stýkat. Nejsem si vědoma, že by se stala nějaká událost, od které to začalo. Je taková, co ji máme. Už když jsme si ji vybírali, tak jako jediná ležela pod kamny a nikdo ji nezajímal. CHtěla bych dalšího pejska, ale ne aby ta naše trpěla.

Hm, to byla ta hlavní chyba - třetí měsíc věku je rozhodující pro socializaci. Osobně budu štěně raději socializovat se známými očkovanými psy (i s tím minimálním rizikem nějaké nákazy), než bych riskovala, že budu mít doma asociála.

Ale už se stalo. Co se týče pořízení dalšího pejska - myslím, že by to snad mohlo fungovat, ale neočekávejte, že budou s fenkou velcí kamarádi a že si budou spolu hrát. V ideálním případě si půjdou z cesty. A štěndo budete muset ze začátku usměrňovat, aby se naučilo nechat fenku na pokoji.

15.8.2012 15:18
algernon

XXX.XXX.8.2

Jak říkám, je to můj první pejsek, dala jsem na rady veterinářu a teď mě to pěkně štve :(. Pro příště budu chytřejší. Chci si pořídit pejska z útulku, 2 roky starého. Už jsme se na něj byli podívat. Samozřejmně se chtěl kamarádit a ta naše zase ležela na zádech.Takže pořád váhám, protože kdybych pejska musela vrátit do útulku, to bych si snad neodpustila.

15.8.2012 15:28
debri

XXX.XXX.139.12

algernon napsal(a):
Jak říkám, je to můj první pejsek, dala jsem na rady veterinářu a teď mě to pěkně štve :(. Pro příště budu chytřejší. Chci si pořídit pejska z útulku, 2 roky starého. Už jsme se na něj byli podívat. Samozřejmně se chtěl kamarádit a ta naše zase ležela na zádech.Takže pořád váhám, protože kdybych pejska musela vrátit do útulku, to bych si snad neodpustila.

No jo rady vetů jsou opravdu k nezaplacení:-(je mi jasný. že si jistí záda.aby když by se něco stalo byli krytí. Já jsem bez pardonů všecchna štěnda nechávala mezi psy hned po prvním očkování.Ono se taky musí počítat s tím, že psi obzvlášt ve městě jsou pročkovaní řídit se rozumem....jorčinku pustím s prověřeným pejskem menšího plemene i když ta naše zbožnovala středoasiandu:-)

15.8.2012 15:31
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

algernon napsal(a):

Jasně, každý u prvního psa naseká spoustu chyb (když si uvědomím, co všechno jsem udělala blbě u svojí fenky... )

Pokud si vaše fenka jen lehá na záda a nic jiného, tak myslím, že si dalšího pejska můžete vzít. Jen ho ze začátku usměrňujte, aby fenku moc neotravoval, a ono se to poddá. Asi si nebudou spolu vyloženě nadšeně hrát, ale budou schopní spolu vcelku v pohodě žít.

15.8.2012 15:37
vvikki

XXX.XXX.126.62

Tak to stejné řekla vetka nám, taky sme ji nebrali ven ale je pravda že sme hodně jezdii za kamarádama a rodinou co mají pesany a já věděla že jsou očkované. Ale u nás se to zvrtlo až časem no :( Myslím si že druhý pejsek by asi nebyl problém fenka se sním naučí žít, možná i časem si sním bude hrát, ale ze začátku to asi fakt bude chtít druhého pejska usměrnovat aby jí nechal v klidu.

15.8.2012 15:40
algernon

XXX.XXX.8.2

Asi týden jsme doma měli nalezenou fenku a za celý týden žádný pokrok. Nakonec jsem byla opravdu ráda, že se našel majitel.

15.8.2012 15:41
algernon

XXX.XXX.8.2

Jinak všem moc děkuju za rady. Ještě to promyslím a uvidíme. Snad se to jednou zlepší a ta naše poserka bude mít alespoň jednoho kamaráda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík