Dobrý den,
mám fenku čivavy a včera se jí narodilo 1 štěně. Fenka má ale divně ztuhlé cáky (zatím z nich teče mléko), tak se bojím, aby nedostala třeba nějaký zánět...
Mohl by mi někdo poradit nějakou "babskou radu", co s ní mám dělat?
Už jsme měli štěňata předtím, ale vždy jich měla víc a cáky byly v pořádku, takže to jedno štěňátko naši fenku asi nestíhá "vypít"...
Moc děkuji za všechny rady :-)
radmenka
napsal(a):
Dobrý den,
mám fenku čivavy a včera se jí narodilo 1 štěně. Fenka má ale divně ztuhlé cáky (zatím z nich teče mléko), tak se bojím, aby nedostala třeba nějaký zánět...
Mohl by mi někdo poradit nějakou "babskou radu", co s ní mám dělat?
Už jsme měli štěňata předtím, ale vždy jich měla víc a cáky byly v pořádku, takže to jedno štěňátko naši fenku asi nestíhá "vypít"...
Moc děkuji za všechny rady :-)
Cáky. Kde jste to slyšela? To je hroznej název.
Cecíky, struky.. to jsem už slyšela, ale cáky. No nic.
Kdybyste trošku pohledala, našla byste třeba toto:
https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/774248/tvrdnouci-ceciky
radmenka
napsal(a):
Takový přechod mezi Jižní Moravou a Vysočinou... Oficiálně je to Vysočina, ale osobně se cítím na to Moravo :-D
A my s taťkem ještě říkáme Vemínko, ale to už je úplně mimo, to uznávám :-D
heh!, vemínko.. to je dobrý náhodou, fakt pěkný. Já to taky někdy říkám:) Jinak říkám cecíčky ´)
A jsem z Moravy
A že jen jedno štěně, to u čivav tak bývá zvykem?
Právěže nebývá... Měli jsme už 4 i 3 štěňata-to je tak průměr, jenže u těch minulých měla fenka nějaký zdravotní problém, kdy byla odvápněná nebo tak něco.. Prostě ji ta štěňata málem vysála k smrti :-(((( Tak jsem jí teď chtěla dát pauzu, jenže jsme neuhlídali sestry čivaváka a tak holt otěhotněla :D :( A tělo si asi řeklo dost a má jen jedno štěně... Ale tak hlavně, aby se jí zase něco nestalo, tentokrát s těma cákama/cecíkama/vemínkem :(
Přidávám foto mimina :-)