Fr.buldoček-náchylnost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.9.2012 16:22
delieght

XXX.XXX.240.6

Ahoj, slyšela jsem že francouzští buldočci mají často problémy s dýcháním a snášejí teplo v létě hůř než jiná plemena. Co je na tom pravdy? a jak se to řeší? děkuju :)

3.9.2012 16:28
impact

XXX.XXX.195.92

Ano, je to pravda. a to proto, že mají velmi krátkou čenichovou partii a vzduch se tím pádem ani neochladí, než ho vdechnou. Navíc jsou to přízemní psíci a dole u chodníku je vždycky větší vedro. A co s tím dělat? Nic, nos jim nenatáhnete..

3.9.2012 18:05
kristýna4

XXX.XXX.131.38

Trenérka má dva buldočky.Fenka tento problém nemá. Pejsek ano, ale není to zas tak strašné,sice chrochtá(:-))) Ale dýchání mu nebrání v tom aby lítal jako pošuk za hráběma :-))

3.9.2012 18:05
kristýna4

XXX.XXX.131.38

Trenérka má dva buldočky.Fenka tento problém nemá. Pejsek ano, ale není to zas tak strašné,sice chrochtá(:-))) Ale dýchání mu nebrání v tom aby lítal jako pošuk za hráběma :-))

4.9.2012 07:35
ilisek

XXX.XXX.196.15

impact napsal(a):
Ano, je to pravda. a to proto, že mají velmi krátkou čenichovou partii a vzduch se tím pádem ani neochladí, než ho vdechnou. Navíc jsou to přízemní psíci a dole u chodníku je vždycky větší vedro. A co s tím dělat? Nic, nos jim nenatáhnete..

Zajímá mně, jen tak čistě pro mě....jestli třeba chovatelé v současné době se nesnaží u buldočků a podobných plemen "prodloužit" čenichovou partii a tím zmírnit jejich potíže....Ilona

4.9.2012 07:52
impact

XXX.XXX.195.92

ilisek napsal(a):
Zajímá mně, jen tak čistě pro mě....jestli třeba chovatelé v současné době se nesnaží u buldočků a podobných plemen "prodloužit" čenichovou partii a tím zmírnit jejich potíže....Ilona

Ahoj.

Hele netuším vůbec.

4.9.2012 09:57
burunduk

XXX.XXX.209.124

ilisek napsal(a):

Ne, nesnaží. I když by to pro ta zvířata bylo výhrou.
Žádoucí je krátká čenichová partie.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2012 09:58

ilisek napsal(a):

Nesnaží, protože takoví psi nejsou tak úspěšní na výstavách a o to přece jde především.

4.9.2012 10:05
ilisek

XXX.XXX.196.15

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nesnaží, protože takoví psi nejsou tak úspěšní na výstavách a o to přece jde především.

Mně šlo spíš o "snažení" i směrem ke změně standardu, pak by na výstavách úspěšní asi byli....děkuji za odpověď.

4.9.2012 10:05
ilisek

XXX.XXX.196.15

burunduk napsal(a):
Ne, nesnaží. I když by to pro ta zvířata bylo výhrou.
Žádoucí je krátká čenichová partie.

děkuji za odpověď.

4.9.2012 16:58
burunduk

XXX.XXX.209.124

ilisek napsal(a):
Mně šlo spíš o "snažení" i směrem ke změně standardu, pak by na výstavách úspěšní asi byli....děkuji za odpověď.

Ne ne, ani toto se nekoná.

5.9.2012 07:11
ilisek

XXX.XXX.196.15

burunduk napsal(a):
Ne ne, ani toto se nekoná.

děkuji za odpověď:-)

5.9.2012 10:34

burunduk napsal(a):
http://m.youtube.com/#/watch?feature=em-share_video_user&v=kQ_3f4bLkME&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DkQ_3f4bLkME%26feature%3Dem-share_video_user&gl=CZ

tady jedno video o problémech těhle psů

Poučné video.

Ano, kdyby rozhodčí penalizovali dýchací problémy a psy, kteří nejsou schopní uběhnout pár koleček by vyhazovali z kruhu, problém by časem zmizel. Myslím si, že i beze změny standardu, protože to je všechno o interpretaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík