Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Queenee

22.9.2012 20:38
Queenee

XXX.XXX.106.146

Jsou tu příznivci toho krásného plemene ?
Chovám zcela jiné plemeno, ale dcera včera dovezla vytoužené štěňátko huskynka :-) Je to zlatíčko, ale ráda bych se třeba na pár otázek zeptala zkušenějších. Hledám info po netu, ale přece jenom není nad zkušenosti.
Děkuji

23.9.2012 07:23
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Queenee napsal(a):
Jsou tu příznivci toho krásného plemene ?
Chovám zcela jiné plemeno, ale dcera včera dovezla vytoužené štěňátko huskynka :-) Je to zlatíčko, ale ráda bych se třeba na pár otázek zeptala zkušenějších. Hledám info po netu, ale přece jenom není nad zkušenosti.
Děkuji

Nejsem příznivec tohoto plemene .
Nejsem zkušená .
Ne každý to s Hasky a spol umí .
Ty co znám . . .to neumí .
Rozhodně je jiný , než "běžný" pes - normální život s ním asi není možný
i když štěně je nádhera .
Kolik je dceři ?

23.9.2012 08:14
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

A chovatel s vámi nekomunikuje? Ten by měl být první, koho bych se ptala na zkušenosti...

23.9.2012 10:06
queenee

XXX.XXX.106.146

kolemjdouci2 napsal(a):
A chovatel s vámi nekomunikuje? Ten by měl být první, koho bych se ptala na zkušenosti...

Ale ano, chovatel komunikuje a radí. Já jen že bych ráda znala názory a zkušenosti více příznivců a majitelů haskounů !
Dceři je 18 let a huskyny zná déle než já, zná soužití s nimi. U chovatelky trávila každou volnou chvíli.
Výchovu a soužití s ním se budeme snažit zvládnout, rozhodně mu bude věnovaná denodenní péče a vytížení úměrné věku.
Mám bytové plemeno, ale huskymu se už staví kotec a bouda na zahradě, bude tedy bývat tam.

23.9.2012 10:27
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Jsem příznivce plemene, pokud majitel ví co a proč si pořídil, pokud možno ještě před jeho pořízením. A to "proč" je u SH výhradně mushing, případně dogtrekking. Pořizovat si SH pro cokoliv jiného považuji za nerozum.
Fundovanější odpovědi na otázky najdete spíš na www.mushing.cz

Jinak na nemoderce už o tomto plemeni bylo několik diskuzí.

23.9.2012 12:11
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Tak dcera možná tuší , možná ví o čem plemeno je . . . .
- můžete se mu věnovat sebevíc , jeho přirozenost nepředěláte .
Souhlasím s příspěvkem o využití psa , jinak . . . .smajlík

23.9.2012 12:11
queenee

XXX.XXX.106.146

jazzinka napsal(a):
Jsem příznivce plemene, pokud majitel ví co a proč si pořídil, pokud možno ještě před jeho pořízením. A to "proč" je u SH výhradně mushing, případně dogtrekking. Pořizovat si SH pro cokoliv jiného považuji za nerozum.
Fundovanější odpovědi na otázky najdete spíš na www.mushing.cz

Jinak na nemoderce už o tomto plemeni bylo několik diskuzí.

Ne, pes nebyl pořízen ani za účelem mushingu ani za účelem doktregingu ( i když si ho prý určitě vyzkouší a třeba je to chytne )
Pes je z výstavních eteriérových linií a bude se mimo jiné účastnit výstav. Ale samozřejmě výstavy nebudou jeho jedinou a hlavní náplní života !!! To zcela určitě ne, líný, tlustý pes celý den zavřený v kotci a vyveden ven pouze za účelem odjezdu na výstavu fakt nebude jeho údělem.
Dcera jezdí s chovatelkou a jejími psy na výstavy, vystavuje husky a zná je. Dokážou i bez mushingu a dogtrekingu být vyrovnanými a normálními psy. Ale je to každého názor a chápu zastánce pracovních psů. Tady to bude tak nějak namíchané....

23.9.2012 12:14
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Tak at' se vám povede a je jen pro radost .

23.9.2012 13:40
davidka

XXX.XXX.107.205

Nepleťte výstavy do náplně života psa. Výstava je jednou za čas a že by to byla pro psa typu husky nějaká velká radost...
Husky potřebuje hlavně pohyb, pohyb a zase pohyb. A je jedno, jestli je to trek, běh u kola, tahání vozíku atd.
Kdo mu toto nedá, bude mít nešťastného psa.
Naštěstí už ta největší móda těchto krasavců opadla a lidé vědí, že to není gaučák (taky ale na to doplatilo mnoho bytů :-))). On samozřejmě může být v bytě, znám takové, ale s nimi se chodilo na extrémně dlouhé procházky a majitelé nechodili do práce ve stejnou dobu na 8 a více hodin a neměli jiné časově náročné koníčky, mohli se věnovat pouze psovi.

23.9.2012 15:12
queenee

XXX.XXX.106.146

davidka napsal(a):
Nepleťte výstavy do náplně života psa. Výstava je jednou za čas a že by to byla pro psa typu husky nějaká velká radost...
Husky potřebuje hlavně pohyb, pohyb a zase pohyb. A je jedno, jestli je to trek, běh u kola, tahání vozíku atd.
Kdo mu toto nedá, bude mít nešťastného psa.
Naštěstí už ta největší móda těchto krasavců opadla a lidé vědí, že to není gaučák (taky ale na to doplatilo mnoho bytů :-))). On samozřejmě může být v bytě, znám takové, ale s nimi se chodilo na extrémně dlouhé procházky a majitelé nechodili do práce ve stejnou dobu na 8 a více hodin a neměli jiné časově náročné koníčky, mohli se věnovat pouze psovi.

Já nikde nepsala, že to bude jeho náplní. Jen jsem odpovídala na to, že nebyl apriori zakoupen za účelem mushingu a dogtrekingu. Nic víc. Náplň života on bude mít jinou a výstavy bude absolvovat pokud ho to bude bavit a pokud se bude dobře prezentovat. Jinak kolo a běžky jsou v plánu jakmile trochu povyroste. Jinak jeho máma žije v bytě v centru Prahy a je to pohodová psí holka která ani nic neničí a vyžití má myslím dost. Náš pes bude celoročně venku, kotec jen za naší nepřítomnosti.

24.9.2012 09:38
jazzinka

XXX.XXX.249.181

Netvrdím, že v centru Prahy nelze držet a vychovat SH (jeden se napříkad trvale povaluje v okně v Opatovické), i když to obyvkle stojí větší úsilí než u jiných plemen, ani že pes s kariérou výstaváka bude nutně nešťastný.
Spíš kdo někdy svému psu umožnil dělat to, pro co byl vyšlechtěn (a nejde jen o mushing, ale třeba u lovečáků o lovecký výcvik, u ovčáků o práci s ovcemi apod.), zjistí, jak to vypadá, když je pes opravdu šťastný. Samozřejmě existuje hromada náhradních aktivit, kterými se pes zabaví, ale to nadšení a jiskru v očích, jakou má SH na startu závodů nejspíš ani při dlouhé vycházce nebo běhání po lese neuvidíte...
Každopádně přeji, aby Vám soužití přinášelo samou radost.

24.9.2012 10:13
cinkalu

XXX.XXX.197.182

jazzinka napsal(a):
Netvrdím, že v centru Prahy nelze držet a vychovat SH (jeden se napříkad trvale povaluje v okně v Opatovické), i když to obyvkle stojí větší úsilí než u jiných plemen, ani že pes s kariérou výstaváka bude nutně nešťastný.
Spíš kdo někdy svému psu umožnil dělat to, pro co byl vyšlechtěn (a nejde jen o mushing, ale třeba u lovečáků o lovecký výcvik, u ovčáků o práci s ovcemi apod.), zjistí, jak to vypadá, když je pes opravdu šťastný. Samozřejmě existuje hromada náhradních aktivit, kterými se pes zabaví, ale to nadšení a jiskru v očích, jakou má SH na startu závodů nejspíš ani při dlouhé vycházce nebo běhání po lese neuvidíte...
Každopádně přeji, aby Vám soužití přinášelo samou radost.

také jsem zastáncem toho, aby si lidé pořizovali psy za tím účelem, ke kterému byli vyšlechtěni. Když jsem onehdá v Praze u Karláku potkala paní se dvěma salašníky, kteří se ploužili asfaltovými ulicemi protože bylo 32 ve stínu bylo mi do pláče. Přesto tito psi svou majitelku asi milují a jsou s ní šťastni. O výmarácích a německých ohařích v Praze ani nemluvím ( ti, co s nimi něco opravdu dělají je minimum ), ale já mám 2 číňany, dočetla jsem se, že byli původně k zahřívání postelí a k jídlu. To první plní bezesporu dodnes, to druhé jsme zatím nezkoušeli, ale myslím, že kdyby si mohli vybrat mezi nynějším způsobem života a tehdejším způsobem života/neživota volili by asi ten dnešní. Tak to jen tak pro odlehčení.

24.9.2012 15:26
queenee

XXX.XXX.106.146

cinkalu napsal(a):
také jsem zastáncem toho, aby si lidé pořizovali psy za tím účelem, ke kterému byli vyšlechtěni. Když jsem onehdá v Praze u Karláku potkala paní se dvěma salašníky, kteří se ploužili asfaltovými ulicemi protože bylo 32 ve stínu bylo mi do pláče. Přesto tito psi svou majitelku asi milují a jsou s ní šťastni. O výmarácích a německých ohařích v Praze ani nemluvím ( ti, co s nimi něco opravdu dělají je minimum ), ale já mám 2 číňany, dočetla jsem se, že byli původně k zahřívání postelí a k jídlu. To první plní bezesporu dodnes, to druhé jsme zatím nezkoušeli, ale myslím, že kdyby si mohli vybrat mezi nynějším způsobem života a tehdejším způsobem života/neživota volili by asi ten dnešní. Tak to jen tak pro odlehčení.

Rozumím vám, mé plemeno jsou číňani :-))
A všem děkuji, já věřím že to zvládnem. Jinak bych do toho ani nešla :-)

2.11.2012 10:51
verca91

XXX.XXX.32.242

My mame kriznce huskyho s bandokem, je nadherny a ma krasne modre oci:) Mame ho ale venku na zahrade u rodinneho domku, je mu tam fajn, v zime lita ve snehu:) Neprijde mi, ze by byl narocny, u nas je to naopak a ma se dobre:) jen potrebuje pohyb na cerstvem vzduchu, hodne prochazek:)

3.11.2012 12:23
lupus4

XXX.XXX.12.137

queenee napsal(a):
Ne, pes nebyl pořízen ani za účelem mushingu ani za účelem doktregingu ( i když si ho prý určitě vyzkouší a třeba je to chytne )
Pes je z výstavních eteriérových linií a bude se mimo jiné účastnit výstav. Ale samozřejmě výstavy nebudou jeho jedinou a hlavní náplní života !!! To zcela určitě ne, líný, tlustý pes celý den zavřený v kotci a vyveden ven pouze za účelem odjezdu na výstavu fakt nebude jeho údělem.
Dcera jezdí s chovatelkou a jejími psy na výstavy, vystavuje husky a zná je. Dokážou i bez mushingu a dogtrekingu být vyrovnanými a normálními psy. Ale je to každého názor a chápu zastánce pracovních psů. Tady to bude tak nějak namíchané....

už vidím SAMOTNÉHO huskounka 20 h v kotci (v lepším případě) jak je tam ŠTˇASTNEJ
a radostně čeká, až pojede na výstavu
přemýslela jste o tom až vaše dcerunka vypadne někam na školu či s přítelem a pes vám zůstane na krku
a bude vejt, zdrhat atd.atd....

Dokážou i bez mushingu a dogtrekingu být vyrovnanými a normálními psy.

jo, ale bez řádné pohybové aktivity to nejde ani u výstavní imitace SH a tím řádnou nemyslím hodinovou procházku na vodítku :-(

Přidejte reakci

Přidat smajlík