ahoj, mám mopsíka (6 měsíců) a dávám mu konzervy, snažím se, aby byly kvalitní (animonda, rinti, grand) ale ona po nich prdí a má průjem (ne úplně průjem, ale má řídký hovínko). Nevite co s tím, říkám si, jestli jí do toho nemám třeba přidávat těstoviny (do grandu jsem je přidávala). Děkuji moc :)
dobry den oloupejte brambory a krajejte na male kostky a varte je ve slane vode ty brambory delaji dobre hovinka kdyz to je poure ta konzerva zadne testoviny po tem tloustnou ty psi konzervy to delaji neni to dobre krmivo i kdiz rinty atd. u vas nejlepsi konzerva je moje pejsky barfuju ale je dobre krmivo od britt znam pouze to suche pro male pejsky drive sem krmila britt + varene brambory + mlete maso (prosim ty brambory musite pro pejska mackat jako na kasi jinak to nebude jist) v bramborach je jedna latka co je proti prujmu! testoviny muzou take delat prujem u pejska ty brambory nepomuzou kdyz ten pes je nemocny (kdyz nekde dostal infection) doufam ze sem vam mohla pomoct
baranov
napsal(a):
ahoj, mám mopsíka (6 měsíců) a dávám mu konzervy, snažím se, aby byly kvalitní (animonda, rinti, grand) ale ona po nich prdí a má průjem (ne úplně průjem, ale má řídký hovínko). Nevite co s tím, říkám si, jestli jí do toho nemám třeba přidávat těstoviny (do grandu jsem je přidávala). Děkuji moc :)
Jestli mu dáváte JEN konzervy, tak se ani nedivím, zvláště po těhle zverimexových jsou průjmy běžný. Kupujte nějaký kvalitní a k nim určitě přidávat hlavně ovoce a zeleninu a spíš než těstoviny třeba rejži. Ale ideálnější, když už nechcete krmit přirozenous stravou, jsou granule doplněné konzervou. Krmení výhradě konzervama je pro psa nevhodné.
assil
napsal(a):
Jestli mu dáváte JEN konzervy, tak se ani nedivím, zvláště po těhle zverimexových jsou průjmy běžný. Kupujte nějaký kvalitní a k nim určitě přidávat hlavně ovoce a zeleninu a spíš než těstoviny třeba rejži. Ale ideálnější, když už nechcete krmit přirozenous stravou, jsou granule doplněné konzervou. Krmení výhradě konzervama je pro psa nevhodné.
barfem jsem krmila, ale pak najednou z ničeho nic to přestala žrát (zrovna byla na jídelníčku ryba, ta jí asi vůbec nechutnala) a pak už nechtěla žrát žádný maso. Granule ty samotný taky potvora nežere (a kvalitní zkoušela jsem royal canin, acana) a nic, a tak jsem jí zkoušela dávat konzervu a do toho royal canin junior, ale to mi zase známá řekla, že to není dobrý míchat granule a konzervu, protoze u toho jsou různý délky trávení. tak já teda nevím. myslíte že nevadí dávat konzervu a do toho granule? díky (je trošku rozmazlená :) )
baranov
napsal(a):
barfem jsem krmila, ale pak najednou z ničeho nic to přestala žrát (zrovna byla na jídelníčku ryba, ta jí asi vůbec nechutnala) a pak už nechtěla žrát žádný maso. Granule ty samotný taky potvora nežere (a kvalitní zkoušela jsem royal canin, acana) a nic, a tak jsem jí zkoušela dávat konzervu a do toho royal canin junior, ale to mi zase známá řekla, že to není dobrý míchat granule a konzervu, protoze u toho jsou různý délky trávení. tak já teda nevím. myslíte že nevadí dávat konzervu a do toho granule? díky (je trošku rozmazlená :) )
Prosím vás, vy sama se taky bojíte sníst víc věcí najednou kvůli různé délce trávení? Pes není žádný mimozemšťan a samozřejmě může jíst, stejně jako člověk, cokoliv společně dohromady. Klidně míchejte konzervy s granulema nebo maso s granulema. Pokud jí chcete přilepšit, tak kupte kvalitní konzervy a kvalitní granule, royal canin to fakt nejsou, je možný,ž e kvalitní granule by žrala i samotný, protože jsou masovější. Můžete zkusit granule za studena lisované jako je třeba Platinum, většině psů chutnají, že mají přírodnější chut. Ale celkově by to chtělo od vás přitvrdit a nenechat jí si takhle vybírat, pěkně s váma mává a vy se můžete přetrhnout, abyste jí vyhověla, spíš to má být naopak, pes má poslouchat člověka.