CANE CORSO a paní Bajerová

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.10.2012 14:55
coudy

XXX.XXX.121.21

Vážená paní Bajerová,

určitě si na mě budete pamatovat. Jmenuji se Marie Zázvorková a koupila jsem si od Váš na jaře roku 2010 štěndo, dle smlouvy jménem ROTHORM JY DREAM EBURON.

Nazývala jste ho ,,luxusním mazlíkem,,- to když jsem po Vás chtěla vrátit půlku pořizovací ceny za to, že nebude nikdy chovný (nesestouplé varle), pamatujete…všimla jste si toho úplně náhodou na poslední chvíli, když už jsme se chystali domů.

Souhlasím, byla to moje hloupost, že jsem si toho nevšimla hned a hlavně Vám věřila, že určitě sestoupí, navíc, když jste se s tímto problémem nikdy předtím u žádného svého psa nikdy, ale NIKDY nesetkala, proč pochybovat…bla bla bla, prostě kecy!

Po několika oboustranných zánětech uší, tlustého střeva, zánětech prostaty, kdy tedy už následovala kastrace a zjištění, že nikdy žádné druhé varle neměl, mu totiž min. měsíc selhaly ledviny. Už nešlo nic dělat. Jistě jste pochopila, že jsme ho uspali. Bylo mu 2,5 roku.

Z krve jsme zjistili, že měl chronický problém s ledvinami už od narození. Snad měl jeho bráška více štěstí...

Nikdy mi nepřišel průkaz původu, to Vás ale zřejmě nepřekvapuje, že? (ve smlouvě, když ten kus papíru tak budeme nazývat, je uvedeno, že průkaz původu přijde do 12. měsíců věku psa).

Závěrem musím říci, že jste geniální obchodnice. Prodat takového psa za 20.000,-…smajlík

Věřím, že se Vám všechny ty sviňárny co děláte, jednou vrátí vážená paní Bajerová !!!

Pěkný den, Zázvorková

23.10.2012 15:02
burunduk

XXX.XXX.209.124

coudy napsal(a):
Vážená paní Bajerová,

určitě si na mě budete pamatovat. Jmenuji se Marie Zázvorková a koupila jsem si od Váš na jaře roku 2010 štěndo, dle smlouvy jménem ROTHORM JY DREAM EBURON.

Nazývala jste ho ,,luxusním mazlíkem,,- to když jsem po Vás chtěla vrátit půlku pořizovací ceny za to, že nebude nikdy chovný (nesestouplé varle), pamatujete…všimla jste si toho úplně náhodou na poslední chvíli, když už jsme se chystali domů.

Souhlasím, byla to moje hloupost, že jsem si toho nevšimla hned a hlavně Vám věřila, že určitě sestoupí, navíc, když jste se s tímto problémem nikdy předtím u žádného svého psa nikdy, ale NIKDY nesetkala, proč pochybovat…bla bla bla, prostě kecy!

Po několika oboustranných zánětech uší, tlustého střeva, zánětech prostaty, kdy tedy už následovala kastrace a zjištění, že nikdy žádné druhé varle neměl, mu totiž min. měsíc selhaly ledviny. Už nešlo nic dělat. Jistě jste pochopila, že jsme ho uspali. Bylo mu 2,5 roku.

Z krve jsme zjistili, že měl chronický problém s ledvinami už od narození. Snad měl jeho bráška více štěstí...

Nikdy mi nepřišel průkaz původu, to Vás ale zřejmě nepřekvapuje, že? (ve smlouvě, když ten kus papíru tak budeme nazývat, je uvedeno, že průkaz původu přijde do 12. měsíců věku psa).

Závěrem musím říci, že jste geniální obchodnice. Prodat takového psa za 20.000,-…smajlík

Věřím, že se Vám všechny ty sviňárny co děláte, jednou vrátí vážená paní Bajerová !!!

Pěkný den, Zázvorková

Smutnej příběh .. ale - proč ten mail dáváte sem? Aby jste "zabránila" dalším lidem, aby si od ní koupili štěně? Tomu snad sama nevěříte, že by se to tímto mailem zařídilo :)
Jinak p. Bajerová zřejmě udělala dobrej obchod no, jak to tak pročítám.
Ještě by to chtělo popsání příběhu i z druhé strany, ať si můžeme udělat obrázek.
P. Bajerová Vám na tuto zprávu odepsala co?

24.10.2012 08:58
floyd

XXX.XXX.70.116

burunduk napsal(a):
Smutnej příběh .. ale - proč ten mail dáváte sem? Aby jste "zabránila" dalším lidem, aby si od ní koupili štěně? Tomu snad sama nevěříte, že by se to tímto mailem zařídilo :)
Jinak p. Bajerová zřejmě udělala dobrej obchod no, jak to tak pročítám.
Ještě by to chtělo popsání příběhu i z druhé strany, ať si můžeme udělat obrázek.
P. Bajerová Vám na tuto zprávu odepsala co?

Já si myslím, že paní Zázvorková to sem dala kvůli nedávné diskuzi, která tu proběhla (někdo si chtěl pořídit štěndo tohoto plemene a tato chovka mu byla doporučena z několika stran). To, že pejsek neonemocní, nemůže zaručit ani ten nejlepší chovatel, spíše jde o to, jak se k této situaci postaví. Je to smutné, přijít o pejska a ještě takhle mladého...

DenisSCH

26.10.2012 22:02
DenisSCH

XXX.XXX.32.18

Vážená paní Marie Zázvorková,

sama víte, že situace ze strany paní Bajerové byla uplně jiná, než zde prezentujete!!!

Divým se, že z toho máte dobrý pocit a můžete něco takového napsat... :-/

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2012 11:29

DenisSCH napsal(a):
Vážená paní Marie Zázvorková,

sama víte, že situace ze strany paní Bajerové byla uplně jiná, než zde prezentujete!!!

Divým se, že z toho máte dobrý pocit a můžete něco takového napsat... :-/

Divte se, ale proboha s měkkým i.

28.10.2012 19:11
denissch

XXX.XXX.32.18

...omlouvám se, pokud jsem Vás pobouřila svým překlepem... :-/ ..ale to se asi stane každému..myslím, že i Vám... :-) ...smajlík

28.10.2012 19:39

Přehoďte se na českou klávesnici. Pak budete mít "y" v levém dolním rohu a "i " téměř vpravo nahoře.:-))

29.10.2012 17:22
denissch

XXX.XXX.32.18

...děkuji za radu..smajlík ..každopádně můj příspěvěk byl o něčem uplně jiném, než o pravopisu... smajlík

29.10.2012 18:24
agentka123

XXX.XXX.45.27

Paní Schneidrová a vy to znáte z obou stran?? Nechápu proč máte pořád potřebu paní Bajerovou obhajovat..

29.10.2012 21:06
denissch

XXX.XXX.32.18

Paní Nováková, asi Vás překvapí, že tento příběh znám...nejsem jednostraný "účastník"...samozdřejmě je mi psíka velice líto, že takto dopadl, ale také vím, že vše nebylo tak černé jak se zde prezentuje...Bohužel někdy se stává, že se psík narodí s vrozenou vadou, ale to nepozná ani ten nejzkušenější chovatel...psíci do mé rodiny patří od dob, kdy jsem byla hodně malá a provází mne celým mým životem..a o pár psíků jsem již přišla :-( ..za kterého Šárku považuji...
Znám podrobně podmínky výběru psíka, podmínky koupě a přebírání psíka, atd....Sama paní ví jaká je pravda a já zde skutečně nemám potřebu prezentovat konkrétnosti, které o tomto případu vím... :-/ Je to věc mezi Šárkou a paní majitelkou, ale toto se mi skutečně už nelíbí a tak jsem musela reagovat...
Hlavně si myslím, že takové věci by si měl řešit chovatel s majitelem v "soukromé" úrovní, což se i nějaký čas dělo, a řešeních bylo nespočet..bohužel paní majitelka se asi vyžívá ve zlosti, pomlouvání atd... :-/

A k Vaší otázce, proč se Šárky zastávám?? Asi proto, že se mi to nelíbí...Šárku znám x let a jsem ráda, že tomu tak je...neexistuje lepší chovatel CC tady v ČR...ten který vždy rád a ochotně poradí, pomůže!!!! Je to chovatel, kterému se v zahraniční dostává neskutečného uznání, ale to se zde v ČR trestá házením klacků pod nohy, úmyslným poškozováním...pomlouváním...a spousta lidí, i když do toho nevidí vůbec, Šárku viděli možná někde na obrázku, se toho hned chytí a těší se tomu...atd...atd...

Doufám, že Vás moje odpověď uspokojila...smajlík

5.11.2012 14:28
coudy

XXX.XXX.241.211

denissch napsal(a):
Paní Nováková, asi Vás překvapí, že tento příběh znám...nejsem jednostraný "účastník"...samozdřejmě je mi psíka velice líto, že takto dopadl, ale také vím, že vše nebylo tak černé jak se zde prezentuje...Bohužel někdy se stává, že se psík narodí s vrozenou vadou, ale to nepozná ani ten nejzkušenější chovatel...psíci do mé rodiny patří od dob, kdy jsem byla hodně malá a provází mne celým mým životem..a o pár psíků jsem již přišla :-( ..za kterého Šárku považuji...
Znám podrobně podmínky výběru psíka, podmínky koupě a přebírání psíka, atd....Sama paní ví jaká je pravda a já zde skutečně nemám potřebu prezentovat konkrétnosti, které o tomto případu vím... :-/ Je to věc mezi Šárkou a paní majitelkou, ale toto se mi skutečně už nelíbí a tak jsem musela reagovat...
Hlavně si myslím, že takové věci by si měl řešit chovatel s majitelem v "soukromé" úrovní, což se i nějaký čas dělo, a řešeních bylo nespočet..bohužel paní majitelka se asi vyžívá ve zlosti, pomlouvání atd... :-/

A k Vaší otázce, proč se Šárky zastávám?? Asi proto, že se mi to nelíbí...Šárku znám x let a jsem ráda, že tomu tak je...neexistuje lepší chovatel CC tady v ČR...ten který vždy rád a ochotně poradí, pomůže!!!! Je to chovatel, kterému se v zahraniční dostává neskutečného uznání, ale to se zde v ČR trestá házením klacků pod nohy, úmyslným poškozováním...pomlouváním...a spousta lidí, i když do toho nevidí vůbec, Šárku viděli možná někde na obrázku, se toho hned chytí a těší se tomu...atd...atd...

Doufám, že Vás moje odpověď uspokojila...smajlík

Paní Schnaiderová,
asi Vás překvapí, že neznáte. Vy mě znáte?

Nevím, jak se můžete považovat za nejednostranného účastníka, možná mi to ale přece jen lépe vysvětlíte.
Pokud tento příběh znáte od paní Bajerové, věřte mi, že jednostranný účastník jste.

Jestli je paní Bajerová nejzkušenější chovatel nebo není, je věc názoru. Vaše vysvětlování o psíkovi s vrozenou vadou je sice působivé, ale zcela mimo mísu. Nikdy jsem neměla paní Bajerové za zlé, že byl Coudy nemocný. Nedovedu si totiž dost dobře představit, jak by se dalo právě tomuto ze strany chovatele předcházet.
Celý problém vyvstal, protože jsem se chybně domnívala, že pokud varle nesestoupí, paní Bajerová sama uzná, že pes není na výstavy a chov a nebude problém s navrácením částky. Chyba.
Dle paní Bajerové jsem měla tento požadavek vznést již při koupi psa. Možná ano, možná ne.
Domnívám se, že pokud je chovatel seriózní, tohle by problém býti neměl.

Několik e-mailů opravdu proběhlo, ale bohužel jsme se nedomluvily. Paní Bajerová navrhovala vyměnit psa, nebo zaplatit kastraci. Nezlobte se na mě, ale první mi přišlo jako vtip a kastrace opravdu ani zdaleka neodpovídá mé žádosti o vrácení ½ ceny. Navíc v tu chvíli jí ani MVDr. nepovažovala za řešení.

Nemám pocit, že bych se vyžívala ve zlosti a pomlouvání, ale když jste ten nestranný pozorovatel a zřejmě i znalec lidí, můžu se samozřejmě mýlit.

K Vašemu tvrzení, že je paní Bajerová nejlepší chovatel CC v ČR … opět Váš názor. Asi bude ale největší co se týče počtu chovných psů a fen CC.

Než se budete příště být v prsa za někoho jako je paní Bajerová, zkuste si nejprve zjistit fakta.

Za tu dobu jsem se o paní Bajerové dozvěděla spoustu věcí. Něco asi pravda, něco asi ne.
To ví zřejmě jen paní Bajerová.
Nebudu Vám už nic vysvětlovat a obhajovat se, to nebylo v mém úmyslu. Chtěla jsem jen přidat své zkušenosti. Neříkám nikomu, aby si nekupoval jejich psy – to je každého věc.

Závěrem bych jen radila všem sepsat řádnou smlouvu. Možná už to paní Bajerová dělá, to nevím.
Ta moje byla dobrá dle mého právníka tak na vytření podlahy.

Přeji Vám paní Schnaiderová, aby Vám Váš názor na paní Bajerovou, vydržel co nejdéle a doufám, že i Vás, má odpověď uspokojila.

Zázvorková

25.9.2013 21:49
daniela202

XXX.XXX.28.156

Jsem nestranný účastník a jsem velmi negativně ohromena.

Nevyznám se ve psech, neznám Vás ani onu paní Bajerovou, ale tím, že ji tady budete pomlouvat stejně nic nevyřešíte :) Napíšete sem emotivní příběh o nemoci pejska, ano je to smutné a je mi ho líto, ale sama jste uznala, že není v silách chovatele předejít tomu aby pejsek onemocněl.
Tohle tedy chyba chovatele není, takže myslím že nebylo nutné tu nemoc tady tak vyzdvyhovat.
Druhá věc je, že kdyby jste byla v její kůži a u všech psů zatím varlata sestoupla, tak by jste také neměla pochybnosti o tom, že prodáváte psa kterému nesestoupne. Chápu Vaši rozhořčenost, ale chybovala jste tady Vy a ne chovatelka. Když kupuji psa za tolik peněz a ještě ke všemu k chovným účelům a na výstavy, tak si snad připlatím nějakou tu tisícovku i za prohlídku nestranným veterinářem. Ještě ke všemu když jsem informována o tom, že varle zatím nesestouplo, tak už to Vás mělo přimět, že by bylo vhodné pejska prohlédnout odborníkem.
Také je od Vás naivní když u koupě neřeknete to, že štěně chcete na chov a tím pádem pokud by varle nesestouplo a byl v chovu nevyužitelný, tak by jste to chtěla řešit a pejska například vrátit zpět chovateli a nechat si vrátit peníze. To je hoooodně velký fakt, který jste neměla zamlčovat, pokud by o tom paní věděla, tak by Vám toho pejska třeba vůbec neprodala, nebo by jste dohodli nějaký dodatek ke smlouvě. Třeba by také ke koupi a těmto problémům ani vůbec nedošlo, kdyby jste štěně nechala prohlédnout veterinářem a vše se včas zjistilo. Tohle je s prominutím Váš boj.

Výměna za jiného psa mi od paní rozhodně jako vtip nepříjde! To mi spíš příjde jako vtip Vaše chování a vůbec to, že ani neumíte odůvodnit proč jste sem tento soukromý email vůbec vložila svědčí o mnohém....

25.9.2013 22:21
plisak

XXX.XXX.236.4

já vidím výrazné pochybení chovatelky, která podle zadavatelky dosud! nezaslala PP. Nesestouplé varle, pokud o něm obě věděly již v okamžiku prodeje a to jistě měly a chovatelka to vědět i musela, protože jí štěně mnohokrát prošlo rukama, mělo být výslovně pojmenováno v kupní smlouvě spolu s řešením co s tím, když nesestoupí nikdy. jak je sepsána smlouva je věcí obou stran tedy chovatele i majitele a pokud jeden z nich požaduje doplnění, pak by se o něm mělo jednat. Já bych se takové štěně, které varle nemá a pokud ho chci do chovu, bála koupit. Pokud byla dříve skrytá vada zjištěna do šesti týdnů, pak je to důvod reklamace, a nedivím se majitelce, již se štěnětem sžité, že jí výměna přijde jako špatný vtip, mně by taky přišla. podle mne měla být poskytnuta pro plemeno obvyklá sleva na nestandardní štěně, protože není věcí chovatelky, aby rozhodla, které řešení reklamace si majitelka vybere, ale je to věc majitelky.
Ostatní choroby, na něž v souhrnu nakonec bohužel pejsek zemřel, však jsou prostě strašná smůla a nejde z ní vinit chovatele, snad jen v extrémně hypotetickém případě, že by se prokázalo, že schválně choval na zvířatech, která pravidelně takto disponované jedince plodila. Nevím, jak přesně zněla vaše smlouva, paní zadavatelko, ale jistě nějaká obrana, třeba i v možnostech klubu, byla možná.

26.9.2013 11:29
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

daniela202 napsal(a):
Jsem nestranný účastník a jsem velmi negativně ohromena.

Nevyznám se ve psech, neznám Vás ani onu paní Bajerovou, ale tím, že ji tady budete pomlouvat stejně nic nevyřešíte :) Napíšete sem emotivní příběh o nemoci pejska, ano je to smutné a je mi ho líto, ale sama jste uznala, že není v silách chovatele předejít tomu aby pejsek onemocněl.
Tohle tedy chyba chovatele není, takže myslím že nebylo nutné tu nemoc tady tak vyzdvyhovat.
Druhá věc je, že kdyby jste byla v její kůži a u všech psů zatím varlata sestoupla, tak by jste také neměla pochybnosti o tom, že prodáváte psa kterému nesestoupne. Chápu Vaši rozhořčenost, ale chybovala jste tady Vy a ne chovatelka. Když kupuji psa za tolik peněz a ještě ke všemu k chovným účelům a na výstavy, tak si snad připlatím nějakou tu tisícovku i za prohlídku nestranným veterinářem. Ještě ke všemu když jsem informována o tom, že varle zatím nesestouplo, tak už to Vás mělo přimět, že by bylo vhodné pejska prohlédnout odborníkem.
Také je od Vás naivní když u koupě neřeknete to, že štěně chcete na chov a tím pádem pokud by varle nesestouplo a byl v chovu nevyužitelný, tak by jste to chtěla řešit a pejska například vrátit zpět chovateli a nechat si vrátit peníze. To je hoooodně velký fakt, který jste neměla zamlčovat, pokud by o tom paní věděla, tak by Vám toho pejska třeba vůbec neprodala, nebo by jste dohodli nějaký dodatek ke smlouvě. Třeba by také ke koupi a těmto problémům ani vůbec nedošlo, kdyby jste štěně nechala prohlédnout veterinářem a vše se včas zjistilo. Tohle je s prominutím Váš boj.

Výměna za jiného psa mi od paní rozhodně jako vtip nepříjde! To mi spíš příjde jako vtip Vaše chování a vůbec to, že ani neumíte odůvodnit proč jste sem tento soukromý email vůbec vložila svědčí o mnohém....

Proč to po roce vytahujete ?
Když zaplatím takový peníze - počítám , že dostanu kvalitního psa . Na výstavy a event.do chovu .Za kolik asi prodává štěně bez vad , když bez varlete (výjimečně) za 20.000?

Vidím chybu u chovatelky !

26.9.2013 21:56
bohemica

XXX.XXX.168.11

Nemám ve zvyku pomlouvat jiné chovatele ani podporovat takové "kampaně". Také si myslím,
že to je záležitost především zúčastněných stran.
Pravdou je, že tato chovatelka byla členkou Moloss klubu a protože jsou tam poměrně přísná pravidla (mnoho let se vyšetřují klouby, je nutná kontrola vrhu atd.) a tato paní měla neustále potíže s dodržováním stanov, bylo celkem uvítáno když odešla (byla odejita) a založila si vlastní klub a chová dál pod hlavičkou tohoto klubu.
Faktem je, že jen namátkou jsem v materiálech ČMKU našla po zadání jejího jména okamžitě sankce, které byly proti ní použity už v . 2007 a to jsem nehledala dál, uvádím jen první odkaz, který jsem otevřela.
Když už něco ČMKU řeší, tak už to musí být na pováženou!!!

kopie zápisu :

9. Porušení chovatelského řádu FCI
Předložený případ spadá do oblasti legislativních ustanovení Chovatelského řádu FCI, která
jednoznačně říkají: "Štěňata se zapisují do plemenné knihy země, ve které má majitel feny trvalé
bydliště a na jeho chovatelskou stanici."
V případě paní Šárky Bajerové komise pro chov a zdraví dpoporučuje pozastavit registraci
exportního PP jedince Kittie Corso of Bajer, a to z důvodu porušení výše citovaného ustanovení.
Sekretariát ČMKU by měl o této skutečnosti informovat zemi, která exportní PP vystavila a zároveň

jí oznámit důvod proč registrace byla pozastavena. Další represivní opatření směrem k chovatelce
jsou plně v kompetenci P ČMKU. Plemenná kniha předkládá komisi návrh, aby chovatelka uvedla
svoje náležitosti do souladu s chovatelskými řády FCI a ČMKU do stanoveného termínu - 6 měsíců.
Komise pro chov a zdraví s tímto návrhem souhlasí a vidí jej jako velice vstřícný směrem k
chovatelce.
S výše popsaným problémem souvisí i případ bostonteriéra Boris Raichu of Bajer, narozeného
11.6.2007, který je v majetku Milana a Milady Bolíkových, kteří jej jako štěně zakopupili v ČR od
chovatelky paní Šárky Bajerové. Komise pro chov a zdraví upozorňuje, že registrovaný chovatel
FCI smí chovat pouze v souladu s podmínkami FCI.

konec kopie.

Z této ukázky je patrné, že dotyčná chovatelka má potíže s dodržováním chovatelských přepisů prokazatelně a dlouhodobě.
Prodej štěněte za plnou cenu bez sestouplého varlete je podivná praktika. Kdyby byla provedena kontrola vrhu, byla by tato skutečnost uvedena v protokolu kontroly. Zřejmě i proto tato paní
už nechová pod Moloss Klubem.
Navíc její praktiky s jedinci s kupírovanýma ušima jsou jaksi mimo tuto debatu, ale dokreslují negativní dojem a přístup k dodržování platných zákonů a chov. předpisů.
Zadavatelka prostě zažila na vlastní kůži, jaké to je, narazit na nesolidního chovatele. Pokud se někdo neorientuje v problematice určitého plemene, vždy je dobré získat informace o CHS z více stran, chov.klubů popř. na ČMKU.
Pejska je mi líto, ale na nesestouplé varle neuhynul. Nesestouplé varle byl problém, který měla řešit chovatelka a později chovatelka s majitelkou. Nedodání PP je úplně mimo kategorii praktiky slušného chovatele.
Zajímalo by mě, jak vypadala kupní smlouva na uvedené štěně? Jak jste se snažily spolu domluvit?
Není mnoho argumentů na obhajobu praktik této chovatelky.Bohužel.

27.9.2013 10:32
dakotacc

XXX.XXX.54.254

Pro úplnost by to chtěla dát celé informace, že Unie nakonec sama napsala, že nic zapsání feny nebrání. Měla taky štěňata Kittie a je chovná a výstavně úspěšná, takže tam je asi problém vyřešený : http://majohucanis.webnode.cz/nasi-psy/kitie-corso-of-bajer/

Příloha č.1 k zápisu P ČMKU ze dne 18.6.2009/komise pro chov a zdraví/
7. Doložené podklady k případu ze dne 2.2.09 bod 9)
Chovatelka Š. Bajerová doložila korespondenci s Federacion Canofila de Puerto Rico.

Stanovisko komise:
Komise pro chov a zdraví na základě dodatečně doložené dokumentace konstatuje, že
je nutné postupovat podle platných normativ FCI a nic nebrání zapsání importovaného jedince
do PK.

Rothorm je hodně známá chovka ve Španělsku a není paní Bajerové.

27.9.2013 10:59
dakotacc

XXX.XXX.54.254

Kdo hledá najde
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/660296/cane-corso-81

Děkuji, radost opravdu dělá, je to zlatíčko...ale zároveň pěkná palice :) Otec: Chianti Des trois archanges a matka: rothorm jy dream show must go on
08.08.2010 16:33

Zdravím, jojo... je pravda že Coudy je ve stejném věku a je to taky modrák :) Coudy má v ČR jen jednoho sourozence a popravdě ani nevím kde. Vlastně bych byla docela ráda, kdyby se tady ukázali majitelé našeho brášky. Byli přivezeni v dubnu a narodili se 31.1.2010 ve Španělsku. Kdybyste někdo náhodou měl nějaké informace, byla bych moc ráda. :) 07.08.2010 21:45

27.9.2013 11:58
bohemica

XXX.XXX.168.11

dakotacc napsal(a):
Kdo hledá najde

Děkuji, radost opravdu dělá, je to zlatíčko...ale zároveň pěkná palice :) Otec: Chianti Des trois archanges a matka: rothorm jy dream show must go on

Zdravím, jojo... je pravda že Coudy je ve stejném věku a je to taky modrák :) Coudy má v ČR jen jednoho sourozence a popravdě ani nevím kde. Vlastně bych byla docela ráda, kdyby se tady ukázali majitelé našeho brášky. Byli přivezeni v dubnu a narodili se 31.1.2010 ve Španělsku. Kdybyste někdo náhodou měl nějaké informace, byla bych moc ráda. :) 07.08.2010 21:45

No, ve skutečnosti váš příspěvek nesouvisí s podvodem, kterého se paní Bajerová dopustila minimálně v uvedeném případu. Nebo vám připadá v pořádku prodat zájemci vědomě štěně
bez varlete za plnou cenu a ještě nedodat pp? V CHŘ je jasně psáno, že průkaz původu je nedílnou součástí štěněte a je zahrnut v kupní ceně.
Navíc je docela podivné, že původní CHS "Z Máchova kraje" byla po určité době už neaktivní (navíc s velmi špatnou pověstí) a po založení jiného klubu tato paní chová pod CHS "of Bajer".
A dodržování zákonů ohledně kupírování uší, je také dostatečně zřejmé, stačí se podívat na stránky klubu i její webovky, kde se běžně prezentují kupírovaní jedinci z jejího chovu a v jejím vlastnictví.
Já si tedy představuji solidní CHS jinak.

27.9.2013 12:01
coudy

XXX.XXX.94.207

dakotacc napsal(a):
Kdo hledá najde

Dobrý den, už je to pro mě uzavřené a toto je má poslední reakce,kterou si neodpustím. Po celé 2 roky, jsem nezjistila, odkud Coudy byl. Paní chovatelka tvrdila že ze Šp. Opakovaně jsem jí žádala alespoň o přepravní dokumenty( prý byl importován letecky)- nikdy nedodala. Pes měl český pas i čip. Smlouva byla sepsaná na papíru formátu A4. (1 strana,) Bylo zdeuvedeno, že pes je určen k výstavám a chovu a paní Bajerová má 2 krytí svých fen zdarma. Nebyla zde uvedená ani cena. Platila jsem hotově. Smlouvu jsem uzavřela s paní Bajerovou a s nikým jiným. Ta v té době vystupovala již jako majitelka obou štěňat.(vysvětlení jména)

smajlíkPraktiky typu přijedete si pro psa a on má nohy do x, o čemž se v tel. pár dnů předem neobtěžovala informovat. Náhodou importovaná 2 štěňata modré barvy...což byl původní požadavek.... Prostě promyšlené a já jí na to skočila.

pěkný den
Zázvorková

27.9.2013 12:11
dakotacc

XXX.XXX.54.254

Zeptala jste se na to údajné chovatelky ve Španělsku? Ví o tom?

27.9.2013 12:21
dakotacc

XXX.XXX.54.254

Jestli tomu teda dobře rozumí vy ste chtěli teda modrý psa a ona vám ho dovezla ze Španělska? Potom se tý ceně za bezkulčáka nedivim.

27.9.2013 12:42
plisak

XXX.XXX.236.4

já se v tom přestávám orientovat, ale pochopila jsem to tak, že zadavatelka sháněla modré štěně a chovatelky jí je nabídla, ne že zvlášť pro zadavatelku je sehnala a dovezla. a promiňte, ale i kdyby ho dovezla z měsíce, prodávat jej na chov a výstavy , když mu chybí varle a tedy více než nejisté, zda je má a zda sestoupí, to je prostě neseriozní a podvodné.
Pravda je, že skrytá vada se má reklamovat bez zbytečného odkladu na tom odkladu, na němž jste se dohodly ústně, patrně paní chovatelka staví svůj odpor k vrácení peněz. Je to však zcela hanebné.
Kromě toho, pokud vám nedodala PP, pak prostě vaši smlouvu nesplnila. Věřím, že nemáte ani chuť se dále s ní hádat či soudit (i když by to jistě možné bylo) a já sama si gratuluju k tomu, že jsem psy kupovala za ta léta celkem od pěti chovatelů a jen jeden měl vady a z nich vyrostl a jen na jednoho mám písemnou kupní smlouvu, přes to se zajímali, bylo-li potřeby poradili díky za takové chovatele.

27.9.2013 13:10
dakotacc

XXX.XXX.54.254

Kvůli takovým lidem, co řeší všechno na diskuzi už nemám chuť ani si dalšího psa pořídit. Protože tady si může napsat co chce. Dneska si mě přidala do přátel na facebooku. Je divný že to někdo vytáhne po takové době zrovna když mají nový vrh a ještě vyhráli výstavu. Slyšeli jsme že prodává na výstavu za padesát tisíc. To je srovnatelná cena s chovkama venku. Cena teda byla hodně malá. Taky si myslím že ste si měli vzít prostě jiného psa, když vám to nabízela. Nemusela by jste to tady teď řešit.

27.9.2013 14:04
bohemica

XXX.XXX.168.11

dakotacc napsal(a):
Kvůli takovým lidem, co řeší všechno na diskuzi už nemám chuť ani si dalšího psa pořídit. Protože tady si může napsat co chce. Dneska si mě přidala do přátel na facebooku. Je divný že to někdo vytáhne po takové době zrovna když mají nový vrh a ještě vyhráli výstavu. Slyšeli jsme že prodává na výstavu za padesát tisíc. To je srovnatelná cena s chovkama venku. Cena teda byla hodně malá. Taky si myslím že ste si měli vzít prostě jiného psa, když vám to nabízela. Nemusela by jste to tady teď řešit.

Je to stále dokola! Prostě si někdo pořídil od "renomované" chovatelky štěně, u kterého už
při odběru byla rozpoznána vada, která by štěněti později bránila v účelu pro který bylo štěně pořizováno. Přesto byla vyplacena plná požadovaná cena a vada se prokázala jako trvalá a navíc dodnes nebyl dodán PP. Navíc se chovatelka stále prezentuje kupírovanými psy, takže si o ní lze celkem oprávněně myslet svoje...Smutný příběh.smajlík

27.9.2013 14:21
dakotacc

XXX.XXX.54.254

A tobě je navíc do toho nic a mě taky. Problém ať si řeší kupující s prodávajícím nebo s chovatelem z Rothormu. Tady to nevyřeší.

27.9.2013 16:30
betula

XXX.XXX.41.2

dakotacc napsal(a):
A tobě je navíc do toho nic a mě taky. Problém ať si řeší kupující s prodávajícím nebo s chovatelem z Rothormu. Tady to nevyřeší.

No a co, aspoň si zájemci o caníky udělají obrázek o jedné chovce podle svého uvážení... smajlík

27.9.2013 17:13
evelin

XXX.XXX.217.8

betula napsal(a):
No a co, aspoň si zájemci o caníky udělají obrázek o jedné chovce podle svého uvážení... smajlík

A přesně pro to jsem ráda, že se takovéto příspěvky občas někde objeví.
Aby bylo slyšet i o horších stránkách CHS.

Je to problém jen mezi chovatelkou a kupujícími, ale nevadí mi když se to zveřejní. A úplné prvdy se stejně nikdy nikdo nedobere... Každý má svou.

Ne každý, kdo později zjistí zdravotní problém u štěněte (ať už o tom mohla či nemohla vědět původní chovatelka) má chuť se hádat a nějak to řešit. Většina lidí co si pořídí štěně - tak už by je za týden mazlení doma nevyměnila za jiné ani kdyby mělo 6 nohousmajlík aspoň mezi takové patřím já. Znám paní, která má štěňě od p. Bajerové, koupeno přes další chs, se srdeční vadou, o které jak řekli 3 veterináři nezávisle na sobě, musela chovatelka vědět. Zkoušeli řešit, ničeho se nedovolali, léčí a přežívají jak to jde.

27.9.2013 19:10
bohemica

XXX.XXX.168.11

evelin napsal(a):
A přesně pro to jsem ráda, že se takovéto příspěvky občas někde objeví.
Aby bylo slyšet i o horších stránkách CHS.

Je to problém jen mezi chovatelkou a kupujícími, ale nevadí mi když se to zveřejní. A úplné prvdy se stejně nikdy nikdo nedobere... Každý má svou.

Ne každý, kdo později zjistí zdravotní problém u štěněte (ať už o tom mohla či nemohla vědět původní chovatelka) má chuť se hádat a nějak to řešit. Většina lidí co si pořídí štěně - tak už by je za týden mazlení doma nevyměnila za jiné ani kdyby mělo 6 nohousmajlík aspoň mezi takové patřím já. Znám paní, která má štěňě od p. Bajerové, koupeno přes další chs, se srdeční vadou, o které jak řekli 3 veterináři nezávisle na sobě, musela chovatelka vědět. Zkoušeli řešit, ničeho se nedovolali, léčí a přežívají jak to jde.

Ne náhodou "zmizela" CHS "z Máchova kraje" a aktivní je dnes pouze CHS "of Bajer".
Paní chovatelka poté, co si výrazně pokazila renomé, chová dnes pod jiným názvem a to chová psy někdy od r. 1999, tedy žádná dlouhá tradice (a už musela přistoupit ke změně "identity").
Ovšem na svých webovkách se holedbá zkušenostmi, přístupem atd.
Praxe je zřejmě jiná.
Takto "zkušená" chovatelka by měla včas poznat, že štěně nemá sestouplé varle a rozhodně by neměla takové štěně prodat za těch podmínek, za jakých ho prodala a nedodaný PP je další významný přestupek. Nejen proti CHŘ, ale i nezákonný.
Co dodat?

27.9.2013 20:29
bilusik

XXX.XXX.168.4

bohemica napsal(a):
Ne náhodou "zmizela" CHS "z Máchova kraje" a aktivní je dnes pouze CHS "of Bajer".
Paní chovatelka poté, co si výrazně pokazila renomé, chová dnes pod jiným názvem a to chová psy někdy od r. 1999, tedy žádná dlouhá tradice (a už musela přistoupit ke změně "identity").
Ovšem na svých webovkách se holedbá zkušenostmi, přístupem atd.
Praxe je zřejmě jiná.
Takto "zkušená" chovatelka by měla včas poznat, že štěně nemá sestouplé varle a rozhodně by neměla takové štěně prodat za těch podmínek, za jakých ho prodala a nedodaný PP je další významný přestupek. Nejen proti CHŘ, ale i nezákonný.
Co dodat?

Ano, s tímto naprosto souhlasím. Nedodání PP je hrubé porušení povinností ze strany chovatele. A to varle, když si toho všimli při předávání štěněte, mělo být zapsáno do kupní smlouvy a mělo tam být nějaké ujednátí, že pokud třeba nesestoupne do toho a toho data, bude vrácena kupujícímu třeba polovina kupní ceny - takto by to udělal solidní chovatel. Takže také spatřuji jednoznačné pochybení a neseriozní jednání ze strany ,,chovatelky,,.

27.9.2013 21:45
bohemica

XXX.XXX.168.11

bilusik napsal(a):
Ano, s tímto naprosto souhlasím. Nedodání PP je hrubé porušení povinností ze strany chovatele. A to varle, když si toho všimli při předávání štěněte, mělo být zapsáno do kupní smlouvy a mělo tam být nějaké ujednátí, že pokud třeba nesestoupne do toho a toho data, bude vrácena kupujícímu třeba polovina kupní ceny - takto by to udělal solidní chovatel. Takže také spatřuji jednoznačné pochybení a neseriozní jednání ze strany ,,chovatelky,,.

Přesně!smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík