Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2012 14:10
Škelli

XXX.XXX.2.42

Ahoj, ráda bych vás poprosila o radu nad výběrem vhodného plemene...do teď jsem měla samé křížence :-) V zimě žiji v bytě, v létě v domku se zahradou (samota). Ve volném čase dělám s dětmi tudíž by se mnou jezdil na schůzky, výpravy, tábory - tzn. bude dost cestovat. Ráda bych ale, aby si od cizích lidí držel odstup a kámošil jen se známými. Ideálně střední až větší plemeno (abych se s ním na samotě nebála).
Vždycky se pro nějakého nadchnu - začnu studovat literaturu a ukáže se nějaký zádrhel :) Děkuji

30.10.2012 17:26
helčam

XXX.XXX.240.206

Pokud jsi měla jen křížence, tak není nic lepšího nežli v tom pokračovat. Pokud nejsi nadchnuta pro žádné plemeno na tolik, že víš, že by jsi ho chtěla. Pak toho můžeš využít a udělat hned několik výhodných věcí tím, že si vezmeš štěňátko z útulku.
1) dáš domov pejskovy, který není tak žádaný jen proto že není čistokrevný :-)
2) ušetříš peníze, protože spousta plemen jsou poměrně drahé
Nejsou zde jen městské útulky kde jsou psi, kteří jsou staří či nevychovaní. Jsou i například různá občanská sdružení, kam se dostávají např. pejsci z množíren a tím pádem i březí fenky. Takže pokud chceš štěňátko tak pokud budeš hledat na internetu tak určitě najdeš :)
Můžeš kouknout třeba na http://www.toulavetlapky.cz/ myslím že teď i nějaká štěňátka mají, a mají i mladé psy, např, půlroční, tam je ještě možnost výchovy a dlouhého společného života stejně jako u štěňátek. :)
Pokud nechceš psa na určitou konkrétní činnost, nebo nemáš potřebu se pyšnit krásným plemenem. Dej šanci dalšímu kříženci. :-) Jistě sama víš, že mají většinou výbornou povahu.

30.10.2012 19:20
nikiš

XXX.XXX.18.128

helčam napsal(a):
Pokud jsi měla jen křížence, tak není nic lepšího nežli v tom pokračovat. Pokud nejsi nadchnuta pro žádné plemeno na tolik, že víš, že by jsi ho chtěla. Pak toho můžeš využít a udělat hned několik výhodných věcí tím, že si vezmeš štěňátko z útulku.
1) dáš domov pejskovy, který není tak žádaný jen proto že není čistokrevný :-)
2) ušetříš peníze, protože spousta plemen jsou poměrně drahé
Nejsou zde jen městské útulky kde jsou psi, kteří jsou staří či nevychovaní. Jsou i například různá občanská sdružení, kam se dostávají např. pejsci z množíren a tím pádem i březí fenky. Takže pokud chceš štěňátko tak pokud budeš hledat na internetu tak určitě najdeš :)
Můžeš kouknout třeba na http://www.toulavetlapky.cz/ myslím že teď i nějaká štěňátka mají, a mají i mladé psy, např, půlroční, tam je ještě možnost výchovy a dlouhého společného života stejně jako u štěňátek. :)
Pokud nechceš psa na určitou konkrétní činnost, nebo nemáš potřebu se pyšnit krásným plemenem. Dej šanci dalšímu kříženci. :-) Jistě sama víš, že mají většinou výbornou povahu.

Chodila jsem několik let do útulku a to samé co píšete vy. Kříženci jsou sice kříženci,ale jsou to zlatíčka stejně jako papíráci. Mnohdy milují víc než štěnďata z chovů a to právě kvůli minulosti. Hodně se tam objevují mimča takže máte na výběr dokonce i z větších plemen.

30.10.2012 20:16
Škelli

XXX.XXX.151.188

Nadchnutá jsem...chtěla bych cane corso nebo jinou potvoru s velkou hlavou :-)) Jen mi nepříjde, že můj způsob života by byl pro takového pejska vhodný... I když - kamarádka má Kavkazačku a ta to zvládá...tak kdo ví...:-)
Čistokrevného pejska jsem chtěla spíš ze zdravotních důvodů...první 2 křízenci (dobrman + ?) mi odešli poměrně brzy a se současným (labrador x pinč) jsem řešila opakující se krvácení z konců uší (nedostatečné prokrvení), nefunkční slzné kanálky a teď nově je i kardiak... Myslela jsem, že u psa s PP bych aspoň věděla, co mě může potkat...

30.10.2012 23:38
helčam

XXX.XXX.249.209

Škelli napsal(a):
Nadchnutá jsem...chtěla bych cane corso nebo jinou potvoru s velkou hlavou :-)) Jen mi nepříjde, že můj způsob života by byl pro takového pejska vhodný... I když - kamarádka má Kavkazačku a ta to zvládá...tak kdo ví...:-)
Čistokrevného pejska jsem chtěla spíš ze zdravotních důvodů...první 2 křízenci (dobrman + ?) mi odešli poměrně brzy a se současným (labrador x pinč) jsem řešila opakující se krvácení z konců uší (nedostatečné prokrvení), nefunkční slzné kanálky a teď nově je i kardiak... Myslela jsem, že u psa s PP bych aspoň věděla, co mě může potkat...

Co se týče zdraví tak riziko problémů je často spíše právě u čistokrevných psů. Při šlechtění se preferují určité vlastnosti, nezřídka dochází k mírně příbuzenskému křížení a pak dochází k přenosu některých vadných znaků. Upřímně u kříženců jsem o tom ještě neslyšela, tak mám alespoň zajímavý postřeh. :-) Po takových zkušenostech chápu, že chcete zkusit něco jiného, i když myslím, že je to škoda.smajlík

31.10.2012 11:20
kobylkalucni

XXX.XXX.156.6

S tím zásadně nesouhlasím. U PP psů znáte výsledky alespoň základních zdravotních vyšetření + mnozí psi mají ještě nějaké navíc. U křížence se klidně může stát, že se zkříží dva psi s DKK 4/4 ( byť je každý jiného plemene ) a štěně to podědí. Na druhou stranu u křížence tolik nehrozí nemoci typické pro každé plemeno ( např. dalmatin s ledvinovými kameny a doga s rakovinou kostí - jejich štěně bude pravděpodobně bez těchto neduhů ), ale na 100% to opravdu říct nelze.

31.10.2012 14:02
Škelli

XXX.XXX.2.42

kobylkalucni napsal(a):
S tím zásadně nesouhlasím. U PP psů znáte výsledky alespoň základních zdravotních vyšetření + mnozí psi mají ještě nějaké navíc. U křížence se klidně může stát, že se zkříží dva psi s DKK 4/4 ( byť je každý jiného plemene ) a štěně to podědí. Na druhou stranu u křížence tolik nehrozí nemoci typické pro každé plemeno ( např. dalmatin s ledvinovými kameny a doga s rakovinou kostí - jejich štěně bude pravděpodobně bez těchto neduhů ), ale na 100% to opravdu říct nelze.

Jo..takle jsem to myslela...budu vědět, jaké nemoce jsou pro dané plemeno obvyklé - a na to si budu dávat pozor při výberu štěněte a v průběhu života. Jsou samozřejmě věci, které se stanou "náhodou" - tř. u nás nefunkční slzné kanálky, ale to už člověk moc neovlivní...
Jen vůbec netuším na jaká plemena se zaměřit - vhodná k dětem, ale zas i trochu "hlídací"...a aby neměl sklony k "toulavé"...je pro mě celkem nereálné mít na táboře psa celý den na vodítku...kluci se vždycky motali kolem mě a les je nezajímal :-)

1.11.2012 08:11
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

Napadá mě (hlavně vzhledem k té odtažitosti k cizím) curly coated retriever, pro ně je tato povaha typická. Ale znám je jen "zpovzdálí", takže úplně konkrétně o povaze mluvit nemůžu, to by chtělo případně kontaktovat nějakého chovatele. A navíc jich u nás je jen pár, takže štěnda nebudou nejlevnější a budou se blbě shánět...

1.11.2012 08:24
noemi

XXX.XXX.209.210

My máme doma útulkového křížence stafordšírského bulteriéra. Váží plus mínus 22 kilo, tlamušu má fakt jedinečnou :-), hrudník výstavní - každý ho má za tlustého do té doby než zjistí, že to je stavba těla :-)...lovecký pud nula a lidi venku ho nezajímají, v létě býváme na zahradě - tam samozřejmě hlídá a štěkne si na cizího.
Se psy, které zná je v pohodě, na cvičáku taky...jen si chrání své žrádlo. Kupodivu se ale naučil, že miska naší fenky s masíčkem je pro něj tabu, ale co jí vypadne vedle si vzít může a pak vylízat misku...je docela sranda jej sledovat, jak to dodržuje smajlík:-)smajlík.
Vypadá jako plyšáček, ale svým bojovým vzhledem si u lidí získá přirozenou autoritu.

Zkusila bych na radu ostatních omrknout útulky...někdy člověk plánuje a pak se sám diví, kdo mu padne do oka :-)).

2.11.2012 13:41
ukulemba

XXX.XXX.213.108

Škelli napsal(a):
Ahoj, ráda bych vás poprosila o radu nad výběrem vhodného plemene...do teď jsem měla samé křížence :-) V zimě žiji v bytě, v létě v domku se zahradou (samota). Ve volném čase dělám s dětmi tudíž by se mnou jezdil na schůzky, výpravy, tábory - tzn. bude dost cestovat. Ráda bych ale, aby si od cizích lidí držel odstup a kámošil jen se známými. Ideálně střední až větší plemeno (abych se s ním na samotě nebála).
Vždycky se pro nějakého nadchnu - začnu studovat literaturu a ukáže se nějaký zádrhel :) Děkuji

My jsme si ted poridili zlateho retrivra. Myslim ze tohle je pes opravdu pro vsechno akorat s tim hlidanim pak na te samote to asi nebude to prave orechove..smajlík

2.11.2012 14:20
atika

XXX.XXX.213.155

Škelli napsal(a):

Mě v tom zadání nějak nejde dohromady ten požadavek na hlídání, držení odstupu od cizích a zároveň informace, že se bude často pohybovat mezi dětmi. Jestli s vámi bude jezdit na tábory a volně se pohybovat mezi skupinami cizích děrí, tak bych asi radši volila psa , který je spíš splachovací. Děti jsou různé a nikdy nevíte co je napadne. Ať je klidně větší a "hlídá zjevem", ale vyloženě hlídací plemeno bych k děckám asi nezvolila. Jestli jsem tedy to "Ve volném čase dělám s dětmi tudíž by se mnou jezdil na schůzky, výpravy, tábory" správně pochopila.

2.11.2012 19:51
Škelli

XXX.XXX.151.188

atika napsal(a):
Mě v tom zadání nějak nejde dohromady ten požadavek na hlídání, držení odstupu od cizích a zároveň informace, že se bude často pohybovat mezi dětmi. Jestli s vámi bude jezdit na tábory a volně se pohybovat mezi skupinami cizích děrí, tak bych asi radši volila psa , který je spíš splachovací. Děti jsou různé a nikdy nevíte co je napadne. Ať je klidně větší a "hlídá zjevem", ale vyloženě hlídací plemeno bych k děckám asi nezvolila. Jestli jsem tedy to "Ve volném čase dělám s dětmi tudíž by se mnou jezdil na schůzky, výpravy, tábory" správně pochopila.

Jsem v podstatě popsala svého současného psa :-)) Od cizích se pohladit nenechá - uhne, ale nevrčí nebo tak něco. Děti potkává celý rok ty samé...zná je a oni jeho a nechá si od nich líbit všechno...třeba na táboře s nejmenšíma běžně chodí na hlídky :-) Ale zas, když jsme v domě, tak by "sežral" každého, kdo projde okolo... A to samé i na táboře - neexistuje, aby se kolem stanů promenádoval nějaký cizák a otravoval děti. Škoda, že ho nemůžu vzít přes kopírák nebo omladit :-)

3.11.2012 07:19
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Já myslím, že to není nic divnýho. Náš jezevec něco takovýho v podstatě splňuje. Od štěněte hlídá... tedy hlásí pohyb kolem domu. Cizího by s chutí vynesl v zubech a je jedno jestli by vlezl do domu, zahrady nebo k odloženým věcem třeba u vody. Pohladit od cizího a je jedno jestli je to dítě nebo dospělý tak to dává zpětnej chod, ale oddílový děcka ty jsou jeho a ty má rád. Na výletech je počítá a nejde dokud se nedopočítá všech, nechá se od nich hladit, sám za nimi přijde. A když se mu zdá, že už se ten pytel blech moc rozdivočel, tak si zaleze stranou, aby měl svátek. Jen na vodu a tábor psisko neberu, protože na rozdíl ode mě není vodní živel a přeci jen je něco jiného sjíždět jez a plácat se na kanoi v Praze na Vltavě. Na druhou stranu na jezevčíka je dost kliďas. Jinak co se dotazu týče, po přečtení prvního zadání mě napadl, třeba chodský pes, o tom se říká, že je k dětem skvělej... Ale osobně tedy znám jen jednoho z procházek, tak nemůžu posoudit.

6.11.2012 08:59
coudy

XXX.XXX.241.211

atika napsal(a):

Dobrý den, mě to tedy dohromady tedy jde. Měli jsme cane corso a děti mohli cokoliv. My ještě žádné nemáme, takže jen cizí. Brávali jsme ho všude ssebou. Neměl problém se zvířaty, s lidmi, s dětmi...nikdy nevyhledával konflikty, ale na druhou stranu, asi by na vyzvání k bitce (pes) neodmítl (to jsme však nikdy nedopustili) Jedno tedy ano, ale nešlo o bitku, nebyl mu ani rok a dostal od nějakého nevrlého labradora. Jen pár škrábanců. Páníčkovi jsem tenkrát chtěla taky nabančit...naštěstí to jeho povahu nezměnilo.

Miloval rodinu, ke kamarádům se choval pěkně, ale pro pomazlení by si k nim nikdy nepřišel. Do svého teritoria by i přesto pustil jen rodinu. Jednou k nám šel kamarád, podotýkám že ho znal (zadem přes zahradu - takže pro pejska nečekaný host, nečekanou cestou) a ikdyž mu bylo jen 15 měsíců, než jsem stačila zareagovat a vyklonit se z okna co se vlastně děje, kamarád stál vyděšenej u kameného valu s rukama vzhůru a pejsek nás volal. Pěkně si ho tam pohlídal než jsem zavolala. Potom už vše ok. Ohlásil, nepustil, prostě splnil to co mu instinkt velil. Pak už řešení nechal na mě.
Tím jsem jen chtěla říct, že tohle všechno možné je, jen nesmíte podcenit socializaci pejska. Za mě CC. Pečlivě však vybírejte. CC je celkem rozmanité plemeno. Některý chovatel upřednostňuje spíše ,,dogovité,, psy(pohyblivější, akčnější..., jiný zase psy typu bulmastiff, mastiff (rozvážnější, klidnější). Určitě si vyberete.

Přeji šťastnou ruku ať už si vyběrete jakéhokoliv pejska.:-)

tibetak

6.11.2012 10:19
tibetak

XXX.XXX.14.7

PP vám rozhodně nezajistí naprosto zdravého psa!!! Maximálně víte, že si kupujete to plemeno, které opravdu chcete. Mám doma taky taková zlatíčka. Všichni PP a přitom u tří vysoká DKK ačkoli rodiče a prarodiče byli zdraví.

6.11.2012 11:29
coudy

XXX.XXX.241.211

tibetak napsal(a):
PP vám rozhodně nezajistí naprosto zdravého psa!!! Maximálně víte, že si kupujete to plemeno, které opravdu chcete. Mám doma taky taková zlatíčka. Všichni PP a přitom u tří vysoká DKK ačkoli rodiče a prarodiče byli zdraví.

Souhlasím, ale třeba DKK také ovlivňuje nesprávná výživa, nebo nevhodná zátěž.... tím netvrdím že je to i Váš případ. Otázka je také, jak se rengeny v dnešní době dělají. Málokdo Vám ukáže rengen psa, ikdyž se papírově pyšní výsledkem 0/0 a ikdyž ukáže, jak zjistíte jestli je skutečně onoho psa?

8.11.2012 17:10
marcha

XXX.XXX.166.26

atika napsal(a):

Tento paradox (a nejen tento) splňuje dobře socializovaný a vychovaný beauceron. Mezi ty další patří, že je to pes fixovaný na svého pána a zároveň milující celou rodinu. Pes nadšený pro spolupráci a zároveň tak trochu samostatný v rozhodování. Pes empatický a citlivý a zároveň tvrďák a neúnavný dříč. Pes velký a zároveň velmi skladný a obratný. Pes velmi aktivní a pohyblivý a zároveň klidný, nedivočící. Prostě zázrak:-)

8.11.2012 18:11
atika

XXX.XXX.213.155

Pochopila jsem to zadání trochu jinak, pokud jde o stále stejnou skupinu dětí, tak i jo. Jen jsem si nedovedla představit hlídacího psa, který se moc nemusí s cizími uprostřed dětí - ale brala jsem to tak, že paní jezdí na tábory, takže pokaždé jiné děti, hemžení, prostě to co kolem dětí je a navíc zdaleka ne všechny děti se umí chovat v přítomnosti psů. Pokud jde o skupinku stejných dětí, které zadavatelka zná, ví jak se chovají, tak je to jiná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík