Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2012 11:07
pavča

XXX.XXX.112.6

Dobrý den, pořídila jsem si štěňátko staforda a když leží, tak se mi zdá, že má nafouklé bříško. Při chůzi to ani nevypada. Taky má časté prdíky, třeba 10x denně. Je to běžné? původní majitelka ji krmila každé ráno piškoty s mlékem.. Myslím že pejsek by mléko neměl, nemůže to mít tím? Všem moc děkuji P.

8.11.2012 11:34
nadja

XXX.XXX.213.74

pavča napsal(a):
Dobrý den, pořídila jsem si štěňátko staforda a když leží, tak se mi zdá, že má nafouklé bříško. Při chůzi to ani nevypada. Taky má časté prdíky, třeba 10x denně. Je to běžné? původní majitelka ji krmila každé ráno piškoty s mlékem.. Myslím že pejsek by mléko neměl, nemůže to mít tím? Všem moc děkuji P.

Doporučuji odčervit, může být plné škrkavek.

8.11.2012 11:35
davidka

XXX.XXX.107.205

Je štěňátko odčervené? Pokud ne, zajděte k veterináři.

8.11.2012 12:07
ilisek

XXX.XXX.196.15

davidka napsal(a):
Je štěňátko odčervené? Pokud ne, zajděte k veterináři.

přesně tak, předpokládám, že má štěndo bez Pp, takže bych s ním frčela radši na veterinu

8.11.2012 12:14
pavča

XXX.XXX.112.6

Všem moc děkuji. ano je bez pp. Majitelka vykládala pouze o poslední injekci že ji chybí, tak jsem předpokládala že odčervená již bude..Dnes tam půjdeme.

8.11.2012 12:47
davidka

XXX.XXX.107.205

Odčervovat se v prvních týdnech musí častěji. Veterinář už poradí, co a jak.

8.11.2012 12:48
burunduk

XXX.XXX.171.253

Ach jo.. další taková. Kolik Veronik a Pavlínek ještě bude.

Pavli, množitelka, od které štěně máš, zřejmě netuší, že existuje něco jako odčervovací přípravky, takže šup na veterinu a kup tam pro fenku nějaký kvalitní přípravek.
Krmit štěně piškotama s mlékem není vhodná strava.
Čím ji krmíš teď ty?
Raději si pořádně zkontroluj i očkovací průkaz, jestli je vše v pořádku, protože i tohle se dá ošálit. Jako vlastně skoro všechno.
Snad ti ze štěňátka vyroste pes podobný stafordovi a snad bude v dospělosti zdravý.

8.11.2012 12:51
burunduk

XXX.XXX.171.253

Jinak štěňata se musí odčervovat u chovatele KAŽDÉ DVA TÝDNY (vždy i s jejich matkou).. až do věku tří měsíců - takže první měsíc u nového majitele taky každé dva týdny, a pak každý měsíc do jednoho roku a poté 2-4x ročně dle způsobu života psa.

8.11.2012 13:17
pavča

XXX.XXX.112.6

já ji ráno dávám jen pišjoty a přes den má štěněcí granule. o víkendu dostane asi nějaké masíčko v konzervě

8.11.2012 13:52
weera

XXX.XXX.17.7

pavča napsal(a):
já ji ráno dávám jen pišjoty a přes den má štěněcí granule. o víkendu dostane asi nějaké masíčko v konzervě

Tedy piškoty pro pejska nejsou moc vhodné ani jako pamlsky, je to samý cukr. To mu spíš dávejte bílý jogurt, med, ovesne vločky, ovoce, zeleninu, maso, rýži atd.

8.11.2012 13:52
zuzina

XXX.XXX.169.86

pavča napsal(a):

Já bych ty piškoty úplně odbourala. Nejsou ničím prospěšné.

8.11.2012 13:53
ilisek

XXX.XXX.196.15

pavča napsal(a):
Všem moc děkuji. ano je bez pp. Majitelka vykládala pouze o poslední injekci že ji chybí, tak jsem předpokládala že odčervená již bude..Dnes tam půjdeme.

Tak pak dejte vědět jak jste dopadli a a´t je vpořádku!

8.11.2012 13:55
ilisek

XXX.XXX.196.15

pavča napsal(a):

piškotky si schovejte jako odměnu při výcviku, dávejte granule, maso, zeleninu, těstoviny, tvaroh apod. jak už tady radili výše....

8.11.2012 14:48
pavča

XXX.XXX.112.6

...dobrá..ode dneška žádné piškotky...jsem to ale panička :(

8.11.2012 14:59
karluca

XXX.XXX.119.24

pavča napsal(a):

Piškoty opravdu néé podívejte jaké mají složení to je tak dobré pro slepice ale ne pro psa :) Jako pamlsek jednou za čas je to ok ale krmit tím psa je špatně ! Určitě zajděte k vetovi at zkontroluje očkovací průkaz ne každý ,,množitel ,, je seriozní a prodá Vám důkladně naočkovaného psa. Dala Vám vůbec nějaký očkovací průkaz ? Držím palce at vám pejsek dělá jen radost ! :)

8.11.2012 15:47
weera

XXX.XXX.17.7

pavča napsal(a):

A než maso v konzervě (tam moc nevíte co může být namleto) dejte štěndu raději čerstvé trošku povařené kuřecí či krůtí třeba s nakrájenou okurkou, či čínským zelím nebo salátem. Můžete přidat i trošku povařené rýže. Na netu určitě najdete spoustu tipů, jak správně štěníka krmit. :-) A s tou návštěvou veta raději moc neotálejte. :-|

8.11.2012 16:04
pavča

XXX.XXX.112.6

nene pujdu tam určitě dnes nebo zítra. a očkovací průkaz jsme dostali.

8.11.2012 18:10
davidka

XXX.XXX.107.205

Pořádně se podívej do očkováku, jestli tam odčervení nemáš napsané. Slušní chovatelé to dělají (i když mají odchov bez PP).
A určitě vezmi očkovák k veterináři sebou, aby ti tam mohl napsat, čím psa odčervil. A i později si to tam zapisuj, on si člověk sice myslí, jak si to bude pamatovat, ale mít to na papíře na jednom místě je lepší. Já si dozadu do poznámek píšu i každé léčení psa, jaké dostal léky apod.

8.11.2012 18:26
pavča

XXX.XXX.112.6

odčervená je 3x a použili caniverm. jo, psát si to bude určitě lepší

9.11.2012 17:31
pavča

XXX.XXX.112.6

Tak jsme byli u veterináře. Majitelka ji špatně odčervila i naočkovala, takže začínáme od znova. Samozřejmě je začervená..

10.11.2012 18:26
burunduk

XXX.XXX.171.253

pavča napsal(a):
Tak jsme byli u veterináře. Majitelka ji špatně odčervila i naočkovala, takže začínáme od znova. Samozřejmě je začervená..

A co Vás vedlo k tomu koupit si fenu u takovéto rádobychovatelky? Ušetření pár tisícovek? Nebo je v tom něco "vyššího"?

AdrianaNav262

13.3.2020 19:42
AdrianaNav262

XXX.XXX.214.165

Dobrý den,
pořídila jsem si tříměsíční fenku belgického ovčáka malinoise s PP, pasem a očkovacím průkazem, má ale hodně nafouklé bříško, přestože jí nahmatám žebra. Jinak vypadá zdravě. Majitel jí krmil celkem kvalitními granulemi a masem. Stolici měla také v pořádku, dnes dostala od majitele odčervovací prášek. Nevím však, kolikrát byla odčervená.
Mohli byste mi prosím poradit, z čeho by mohl mít to nafouklé břicho a jak to vyřešit (k veterináři jedu zítra)?
Děkuji předem za odpověď, přeji příjemný večer.

13.3.2020 20:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

AdrianaNav262 napsal(a):
Dobrý den,
pořídila jsem si tříměsíční fenku belgického ovčáka malinoise s PP, pasem a očkovacím průkazem, má ale hodně nafouklé bříško, přestože jí nahmatám žebra. Jinak vypadá zdravě. Majitel jí krmil celkem kvalitními granulemi a masem. Stolici měla také v pořádku, dnes dostala od majitele odčervovací prášek. Nevím však, kolikrát byla odčervená.
Mohli byste mi prosím poradit, z čeho by mohl mít to nafouklé břicho a jak to vyřešit (k veterináři jedu zítra)?
Děkuji předem za odpověď, přeji příjemný večer.

To štěndo má tři měsíce a vy ho máte doma jak dlouho? Jakové přesně granule dostávalo, respective čím ho krmíte vy? Krmíte alespoň 3x denně?

13.3.2020 21:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.188

lesnížínka napsal(a):
To štěndo má tři měsíce a vy ho máte doma jak dlouho? Jakové přesně granule dostávalo, respective čím ho krmíte vy? Krmíte alespoň 3x denně?

Tohleto není krmením - tohle je na vyšetření na veterině!

13.3.2020 21:13
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tohleto není krmením - tohle je na vyšetření na veterině!

Chtěla jsem to tam dopsat i s úvahou, že s tím PP se mi to nezdá - chovatel by předal takové štěně?

13.3.2020 21:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.49.188

lesnížínka napsal(a):
Chtěla jsem to tam dopsat i s úvahou, že s tím PP se mi to nezdá - chovatel by předal takové štěně?

Tak chovatelé jsou různí, a klidně to mohl být i áčkový vrh nezkušeného chovatele

13.3.2020 21:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak chovatelé jsou různí, a klidně to mohl být i áčkový vrh nezkušeného chovatele

Kdybych byla i nevím jak nezkušená...tohle přece nejde přehlédnout a mávnout nad tím rukou

13.3.2020 22:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lesnížínka napsal(a):
Kdybych byla i nevím jak nezkušená...tohle přece nejde přehlédnout a mávnout nad tím rukou

Bohužel, dneska chová kde kdo

AdrianaNav262

16.3.2020 09:12
AdrianaNav262

XXX.XXX.214.165

Dobrý den,
štěňátko máme doma 3. den, a krmíme kvalitními granulemi co nám pro ni doporučila veterinářka, nebo uvařeným masem s rýží, krmíme 3× denně. Byli jsme s ní hned den po příjezdu na veterině, byla špatně odčervená a také měla plynatost střev, obojí byl důvod toho nafouklého bříška. Navíc byla "nedokrmená" a ne v úplně nejlepší kondici. Majitel jí nekrmil dobrými granulemi, a pochybuji že masem. Mohl jí dávat i housky, které nadýmají a do krmení psa by vůbec neměly patřit.
Teď se ale má stěně dobře, břicho jí už skoro splasklo a díky tomu, že má dostatek pohybu nabrala více síly.
Děkuji vám všem ještě jednou za odpovědi

16.3.2020 10:08
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

AdrianaNav262 napsal(a):
Dobrý den,
štěňátko máme doma 3. den, a krmíme kvalitními granulemi co nám pro ni doporučila veterinářka, nebo uvařeným masem s rýží, krmíme 3× denně. Byli jsme s ní hned den po příjezdu na veterině, byla špatně odčervená a také měla plynatost střev, obojí byl důvod toho nafouklého bříška. Navíc byla "nedokrmená" a ne v úplně nejlepší kondici. Majitel jí nekrmil dobrými granulemi, a pochybuji že masem. Mohl jí dávat i housky, které nadýmají a do krmení psa by vůbec neměly patřit.
Teď se ale má stěně dobře, břicho jí už skoro splasklo a díky tomu, že má dostatek pohybu nabrala více síly.
Děkuji vám všem ještě jednou za odpovědi

Díky za info, tak snad se vám upraví. O stravě si nastudujte víc, hlavně o těch granulích, pokud nima chcete krmit. Ty z veteriny stojí za ,,zlámanou belu".

Přidejte reakci

Přidat smajlík