Vliv výživy na zdraví psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2012 20:44
jenysimons

XXX.XXX.153.103

Ahojda,
mám takovou malou velkou prosbu. Píšu bakalářskou práci na téma Neadekvátní výživa psa a zdraví, což je jinak psáno stejné jako je nadpis příspěvku.
Mám takovou prosbu, jsem pejskař teprve 3 měsíce a bohužel nemám tolik zkušeností, abych věděla, z čeho čerpat, případně na jaké nemoci se zaměřit, které bývají nejčastější atd. Případně pokud byste někdo věděl o nějakých věrohodných zdrojích, byla bych vám velmi vděčná. Možná to vypadá troufale, ale vím, že já jako člověk, co je 15 let u koní, by určitě ohledně koní poradit dokázal.
Děkuji předem :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2012 21:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

jenysimons napsal(a):
Ahojda,
mám takovou malou velkou prosbu. Píšu bakalářskou práci na téma Neadekvátní výživa psa a zdraví, což je jinak psáno stejné jako je nadpis příspěvku.
Mám takovou prosbu, jsem pejskař teprve 3 měsíce a bohužel nemám tolik zkušeností, abych věděla, z čeho čerpat, případně na jaké nemoci se zaměřit, které bývají nejčastější atd. Případně pokud byste někdo věděl o nějakých věrohodných zdrojích, byla bych vám velmi vděčná. Možná to vypadá troufale, ale vím, že já jako člověk, co je 15 let u koní, by určitě ohledně koní poradit dokázal.
Děkuji předem :)

Oj, to je hodně široký dotaz a vzbuzuje ve mně otázku, jak jste se dostala k takovému tématu, když ani nevíte, jak začít. Ale budiž: nemoci, kterých se toto nejvíc týká, jsou růstové problémy a metabolické nemoci, takhle z hlavy mě napadají prošlapy u štěňat, vliv výživy v růstu na rozvoj DKK, sekundární nutriční hyperparatyreóza, křivice. Asi by se tam dala zahrnout i obezita a naopak nemoci z podvýživy. Co se týče literatury, no, v češtině nečekejte žádné zázraky, něco najdete v Nemocech psa a kočky, ale k tomu se v současnosti dostanete tak v knihovně na škole v Brně, a potom literatura anglická, Small animal nutrition, Nutrition of Dog and Cat a mnoho dalších, tam se asi nespletete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík