Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2012 09:05
jarusha

XXX.XXX.221.113

Dobrý den,
před 3 měsíci jsme si přivezli 4letého labradora. Nebyl na kvalitní stravě (Chappi, Bono,...) a celkově o něj nebylo moc pečováno. Celý den sám doma. Procházky tak kolem baráku apod. Váhala jsem, jaké granule koupíme, až jsem našla Orijen. Po týdnu jsme zjistili, že to nebude to pravé. Pes strašně prděl, večer několik hodin. Stolice nebyla ideální, ne průjem, ale do pytlíku to šlo vzít těžko. Dle rady veterináře jsme přešli na Eukanubu VD Dog Intestinal. Stolice se zlepšila, prdění přestalo. Ale teď nám začal dost hubnout. Žebra jsou vidět, slabiny propadlé, hubené nožky. Trávíme s ním dost času venku, lítá jako blázen, každou chvíli venku si užívá a jde na něm vidět, že je šťastný. Ale ta váha mě trápí.
Prosím o jakoukoliv radu
Moc děkuji
Jarka

24.11.2012 14:28
nexxi

XXX.XXX.16.75

moje zkušenost s veterinárníma dietama je taková, že je hodně "slabá" zrovna na eukanubě intestinal má mamka dvanáctiletýho mopsa,kterej si o pohybu myslí to, že je to cesta pelech - miska. tyhle granule v sobě nemaj moc tuků,bílkovin.. takže bych ten problém viděla v toom. až se budete blížit k dojezení pytle s granulema,tak zkuste s veterinářem zkonzultovat trovet rrd - měla jsem ho pro alergickou fenu, jsou to jedny z nejtučnějších diet. je to králičí maso s rýži pro citlivé zažívání. ted už nemám pytel u sebe ale na netu jsou informace špatně, tam je uvedeno 14tuků, ale granule mají 19

24.11.2012 16:25
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

No jestli jste z Chappi přešli rovnou na Orijen, tak se spíš divím, že pes jen prděl a měl trochu řidší stolici. Čekala bych, že se po takovém šoku brutálně ze***e třeba i se zánětem střev. To je jako byste chudému Korejci, který nikdy neochutnal nic jiného než rýži a zelí, naservírovala dvakrát denně půlkilový biftek se slaninou navrch... Váš pes není nemocný, naopak má zažívání poměrně odolné (jelikož ten šok ustál bez zásadnějších obtíží) a rozhodně není potřeba "trápit" ho dietou dlouhodobě. Eukanuba intestinal by se měla podávat skutečně jen po dobu trvání potíží. Pokud se psovi zažívání srovnalo, přešla bych postupně na nějaké "výživnější" granule. Možná i znovu na ten Orijen, ale opravdu hodně pomalým a postupným přimícháváním, aby to pro psa zase nebyl šok. Někdo tu v jiném vlákně doporučoval podávat nové granule nejdřív jen jako pamlsky při cvičení, to by pro vás mohl být dobrý způsob. K tomu bych dodávala probiotika - Probican, Aptus Aptobalance či něco podobného. A novým granulím dejte určitě víc jak týden - zvlášť u takhle zásadní změny chvíli trvá, než se s ní trávení vyrovná, po týdnu rozhodně ještě nemůžete hodnotit, jestli sednou, nebo ne.

24.11.2012 17:31
jarusha

XXX.XXX.221.113

Samozřejmě, že jsme mu nedali rovnou Orijen, ale přecházeli jsme na něj cca týden. Míchali jsme ho s těmi, které dostával u bývalého majitele. A určitě nemám v plánu trápit ho dietou, proto se o to taky zajímám. Granule jako pamlsky je dobrý nápad, děkuji :) Zalíbili se mi granule Belcando, máte s ními nějakou zkušenost? A probiotika také dostává. Ale to neřeší náš problém - hubnutí. Nicméně děkuji za názor.

24.11.2012 17:40
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

jarusha napsal(a):
Samozřejmě, že jsme mu nedali rovnou Orijen, ale přecházeli jsme na něj cca týden. Míchali jsme ho s těmi, které dostával u bývalého majitele. A určitě nemám v plánu trápit ho dietou, proto se o to taky zajímám. Granule jako pamlsky je dobrý nápad, děkuji :) Zalíbili se mi granule Belcando, máte s ními nějakou zkušenost? A probiotika také dostává. Ale to neřeší náš problém - hubnutí. Nicméně děkuji za názor.

Týden přechodu je u takhle radikální změny podle mě hodně málo. A ta probiotika jsem myslela jako "pokrytí" toho přechodu, aby se mikroflóra snáz přizpůsobila novému krmivu - hubnutí samozřejmě probiotika neřeší, to by měla pořešit právě ta změna na výživnější nedietní krmivo.

Belcando je takový střed. Ani supermarketový šrot, ani nabušený holistický supermasák, prostě něco zhruba uprostřed mezi těmito extrémy. Pokud bude sedět, proč ne. Nebo ho můžete pojmout jako "mezistupeň" v přechodu na něco ještě lepšího;-)

24.11.2012 17:48
jarusha

XXX.XXX.221.113

kolemjdouci2 napsal(a):
Týden přechodu je u takhle radikální změny podle mě hodně málo. A ta probiotika jsem myslela jako "pokrytí" toho přechodu, aby se mikroflóra snáz přizpůsobila novému krmivu - hubnutí samozřejmě probiotika neřeší, to by měla pořešit právě ta změna na výživnější nedietní krmivo.

Belcando je takový střed. Ani supermarketový šrot, ani nabušený holistický supermasák, prostě něco zhruba uprostřed mezi těmito extrémy. Pokud bude sedět, proč ne. Nebo ho můžete pojmout jako "mezistupeň" v přechodu na něco ještě lepšího;-)

No a co je podle Vás "něco ještě lepšího"? :)

24.11.2012 17:51
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

jarusha napsal(a):
No a co je podle Vás "něco ještě lepšího"? :)

Třeba ten Orijen. Nebo Dog Lovers Gold, Taste of the Wild, Canine Caviar, Artemis, Canidae, Barking Heads, Earthborn Holistic Primitive...

Jo a ještě mě napadlo - bez fotky (nebo ještě líp skouknutí psa naživo) těžko soudit, ale moje labradorka má taky vtažené slabiny a viditelné poslední jedno či dvě žebra. To je u zdravého aktivního psa naprosto normální (dokonce žádoucí) stav. Pokud mu nejsou vidět obratle a pánevní kosti, tak bych neplašila;-) Člověk má "v oku" labradory, které běžně potkává na ulici či ve výstavním kruhu, ale ti jsou v drtivé většině prostě obézní... Osobně se řídím podle tohoto diagramu:
http://www.pvahosp.com/sites/site-1526/images/Purina_body_condtion_score.jpg

24.11.2012 18:00
jarusha

XXX.XXX.221.113

A co Oliver ́s?

Když jsme si ho přivezli, byl trošku obézní. Opravdu neměl žádný pohyb. Postupem času to vyběhal a držel se na zhruba 30-31 kilech. Byly mu přesně vidět lehce dvě žebra, jak říkáte a vše bylo tak nějak v normě. Jenomže teď opravdu zhubl ještě víc. Teď už nám lidi neříkají, že bychom měli zhubnout, ale naopak zase něco přibrat.

Na druhou stranu, když koukám na ten diagram, jako 3 hubený zase není. Děkuji :)

25.11.2012 07:02
scylla

XXX.XXX.147.85

jarusha napsal(a):
Dobrý den,
před 3 měsíci jsme si přivezli 4letého labradora. Nebyl na kvalitní stravě (Chappi, Bono,...) a celkově o něj nebylo moc pečováno. Celý den sám doma. Procházky tak kolem baráku apod. Váhala jsem, jaké granule koupíme, až jsem našla Orijen. Po týdnu jsme zjistili, že to nebude to pravé. Pes strašně prděl, večer několik hodin. Stolice nebyla ideální, ne průjem, ale do pytlíku to šlo vzít těžko. Dle rady veterináře jsme přešli na Eukanubu VD Dog Intestinal. Stolice se zlepšila, prdění přestalo. Ale teď nám začal dost hubnout. Žebra jsou vidět, slabiny propadlé, hubené nožky. Trávíme s ním dost času venku, lítá jako blázen, každou chvíli venku si užívá a jde na něm vidět, že je šťastný. Ale ta váha mě trápí.
Prosím o jakoukoliv radu
Moc děkuji
Jarka

Na Eukanubě zrovna moc prospívat nebude. Pro takové pejsky jsou velmi dobré Fromm Family, osvědčily se nám pro podvyživené psy, kteří byli před tím na nekvalitní stravě. Nejlepší pro psa je přirozené krmení, to se ničím nahradit nedá.

27.11.2012 20:14
jarusha

XXX.XXX.221.113

scylla napsal(a):
Na Eukanubě zrovna moc prospívat nebude. Pro takové pejsky jsou velmi dobré Fromm Family, osvědčily se nám pro podvyživené psy, kteří byli před tím na nekvalitní stravě. Nejlepší pro psa je přirozené krmení, to se ničím nahradit nedá.

Dèkuji za názor :-) Eukanubu už dál právě nechceme, tak zjišťuji zkušenosti jiných.

28.11.2012 11:15
jazzinka

XXX.XXX.249.181

Sice bych normálně poradila přejít na maso, mě se na něm pes spravil a osvalil, ale to asi nechcete. Tak spíš ještě dotaz - jak je na tom s odčervením? Asi bych pro jistotu udělala koprologii, ikdyž musím říct, že na eukanubě mi pes taky šíleně hubnul.

28.11.2012 12:03
hankaapes

XXX.XXX.39.63

Asi bych se poradila s vetem, pes může zhubnout, ale jak píše zadavatelka, má i hubené nohy a to už mi přijde divné. Pokud má normální pohyb, tak by nohy neměly ztrácet svaly. Ale možná jsem to jenom špatně pochopila.

28.11.2012 12:07
ilisek

XXX.XXX.196.15

hankaapes napsal(a):
Asi bych se poradila s vetem, pes může zhubnout, ale jak píše zadavatelka, má i hubené nohy a to už mi přijde divné. Pokud má normální pohyb, tak by nohy neměly ztrácet svaly. Ale možná jsem to jenom špatně pochopila.

Taky bych raději navštívila veta, který by psa řádně vyšetřil a nedoporučoval jen změnu granulí.....pokud je to opravdu labrador a ne nějaký kříženec a hubne, tak bych to viděla na zdravotní problém a ne čím ho krmíte!!! Ilona

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2012 13:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokud mu opravdu zhubly nohy je to dost divné. v provní řadě bych navštívila veterináře, nechala vyšetřit psa na parazity a důkladně ho odčervila a vůbec poradila se s veterinářem.Jinak pokud shledá psa zdravým zřejmě mu nevyhovují ty granule ,ale pes nemusí být nutně na granulích , mí psi mají granule jako snídani a to zrovna marketovky , jinak jako ostatní krmivo žerou cokoliv masem počínaje a zeleninou ,ovocem a zbytky z kuchyně konče ,vůbec jim to nevadí ,jsou akorát a těší se dobrému zdraví ,psovi už táhne na 12 rok a je jako mladík .

28.11.2012 13:49
kolemjdouci2

XXX.XXX.106.11

hankaapes napsal(a):

Eukanuba Intestinal obsahuje velmi málo bílkovin. Pes nemá z čeho nasvalit, a jestli to dobře chápu, takhle zhubnul až po několika měsících na téhle dietě. Neplašila bych a nejdřív bych nasadila nějaké "normálnější" krmivo.

28.11.2012 19:03
jarusha

XXX.XXX.221.113

Všem moc díky za názory!

jazzinka: maso jsem zkoušela, moc se na něj netvářil.. ale je fakt, že barfování se asi bojím.. takže jsem to zkoušela jen dvakrát :)

hankaapes: vet mě pořád uklidňuje, že je vše v naprostém pořádku :( jsme u něj skoro jako doma.. pořád něco s ušima, očima,...

ilisek: ano, je to čistý labrador s PP.. uvidíme teď, od včera pomaličku přecházíme na vyživnější granule a uvidíme..

habe: odčervený je od září, co jsme si ho přivezli...

kolemjdouci2: eukanubou krmíme 2 měsíce.. právě přecházíme na jiné granule, tak uvidíme, jak na tom bude dál.. a plaším kvůli všemu, to je fakt.. :)

Ještě jednou moc díky! :-)

29.11.2012 07:44
ilisek

XXX.XXX.196.15

Nečtu úplně všechny příspěvky na foru, tak nevím, zda to tu už někdo nenapsal....dávejte labouškovi pangamin, klidně denně 3 tablety, pokud by se potom spravil, tak pak bych přidávala už jen cca 3x týdně 3 tablety. Po tomto se nám kdysi trošku spravila setřice před výstavou, která vypadala jako z koncentráku....Jinak psům dáváme pangamin aby se nasvalili a fakt to funguje, věřím, že vám to pomůže.....

30.11.2012 13:33
terezal

XXX.XXX.238.234

ilisek napsal(a):
Nečtu úplně všechny příspěvky na foru, tak nevím, zda to tu už někdo nenapsal....dávejte labouškovi pangamin, klidně denně 3 tablety, pokud by se potom spravil, tak pak bych přidávala už jen cca 3x týdně 3 tablety. Po tomto se nám kdysi trošku spravila setřice před výstavou, která vypadala jako z koncentráku....Jinak psům dáváme pangamin aby se nasvalili a fakt to funguje, věřím, že vám to pomůže.....

Ahoj, souhlasím s Iliskem. Na přibrání váhy navíc nejlépe pomůže, když bude brát Pangamin cca 1 až 1,5 hodinu před jídlem. Pangamin navíc pomáhá i na kůži a srst.

30.11.2012 14:14
jarusha

XXX.XXX.14.224

terezal napsal(a):
Ahoj, souhlasím s Iliskem. Na přibrání váhy navíc nejlépe pomůže, když bude brát Pangamin cca 1 až 1,5 hodinu před jídlem. Pangamin navíc pomáhá i na kůži a srst.

Moc děkuji! Vyzkoušíme to :-) snad se nam z toho nepo...

3.12.2012 07:36
ilisek

XXX.XXX.196.15

jarusha napsal(a):
Moc děkuji! Vyzkoušíme to :-) snad se nam z toho nepo...

Proč by se po pangaminu posr....?? To není žádné projímadlo :-)

3.12.2012 11:29
jarusha

XXX.XXX.21.64

ilisek napsal(a):
Proč by se po pangaminu posr....?? To není žádné projímadlo :-)

To bylo samozřejmě s nadsázkou ;-) ale u něj bych se nedivila ničemu :-)) Nicméně jsme ho začali dávat, tak snad to pomůže :-)

3.12.2012 11:40
ilisek

XXX.XXX.196.16

jarusha napsal(a):
To bylo samozřejmě s nadsázkou ;-) ale u něj bych se nedivila ničemu :-)) Nicméně jsme ho začali dávat, tak snad to pomůže :-)

:-))tak dejte vědět, jestli to pomáhá a jestli příbejvá na váze!

6.4.2013 22:21
tchorik

XXX.XXX.166.104

Dobry den, mam podobny problem. Pes mi hubne po prechodu na TOTW. Po Acane prujem, predtim krmen proplanem. TOWT snasi dobre, ale hubne, i kdyz jsem zvetsila davku. Ten pangamin me zaujal, hledala jsem jaky koupit a nasla jsem i s probiotiky. Myslite, ze pro psa jsou stejna probiotika jako pro lidi? Nebo radeji koupit jen obyc pangamin?

8.4.2013 14:29
jarusha

XXX.XXX.148.115

Dobrý den,
tak my zrovna Acanou (jehněči s jablkem) problém vyřešili. Ale přecházeli jsme na ně skoro tři měsíce, abychom zase něco nepokazili. Nyní krméme čistě Acanou cca 2 týdny a vše zatím úplně v pohodě. K těm probiotikum, každý říká něco jiného, já jsem rozhodně pouze pro zvířecí. Pangamin doma máme - v pivovarských kvasnicích - do granulí je přidavame zatím jen pár dní, takže nemohu soudit. Ale náš pes měl nějaké zdravotní problemy atd. a po operaci, kterou podstoupil mezi vánočními svatky, se nám vše začalo tak nějak srovnavat samo. Po všemožných vyšetřeních, kde nebylo nic zjištěno, se to pak najednou ustálilo. Začal maličko příbírat a celkově se lepšit.

8.4.2013 14:39
terezal

XXX.XXX.238.234

Dobrý den,
já mám zkušenosti jenom s obyčejným Pangaminem, bez probiotik, ale na průjem i na přibírání funguje dobře.

8.4.2013 15:58
ilisek

XXX.XXX.196.16

jarusha napsal(a):
Dobrý den,
tak my zrovna Acanou (jehněči s jablkem) problém vyřešili. Ale přecházeli jsme na ně skoro tři měsíce, abychom zase něco nepokazili. Nyní krméme čistě Acanou cca 2 týdny a vše zatím úplně v pohodě. K těm probiotikum, každý říká něco jiného, já jsem rozhodně pouze pro zvířecí. Pangamin doma máme - v pivovarských kvasnicích - do granulí je přidavame zatím jen pár dní, takže nemohu soudit. Ale náš pes měl nějaké zdravotní problemy atd. a po operaci, kterou podstoupil mezi vánočními svatky, se nám vše začalo tak nějak srovnavat samo. Po všemožných vyšetřeních, kde nebylo nic zjištěno, se to pak najednou ustálilo. Začal maličko příbírat a celkově se lepšit.

probiotika jsou jen jedna.....

8.4.2013 18:27
jarusha

XXX.XXX.69.47

ilisek napsal(a):
probiotika jsou jen jedna.....

to jakože nejsou probiotika pro zvířata?

8.4.2013 22:09
tchorik

XXX.XXX.166.104

No, nevim jak probiotika, kdysi jsme fence,ktera mela spatne klouby, davali na doporuceni veterinare MSM - zvireci min. jednou az dvakrat drazsi nez lidsky - rozdil pouze v obalu. Slozeni bylo deklarovane nemlich stejne smajlík Proto jsem taky zabrousila na lidskou lekarnu a lidsky pangamin. Jen jsem nevedela, jak ty probiotika. Na druhou stranu, koupim asi taky obyc pangamin, je fakt, ze TOTW probiotika obsahuje. Diky za rady, vyzkousim ten pangamin a uvidim. Jeste se chci zeptat, kolik jste toho psovi davali? Mame psa cca 21-22 kg.

10.4.2013 12:25
terezal

XXX.XXX.238.234

Tak pokud vím, je to podle kil, tzn. že pokud se bere norma 60kilogramový člověk, že má brát 12 pilulek denně, tak pes o váze 20 kg tak 4 do žrádla. Alespoň nám to tak kdysi v lékárně řekli... Tak ať to zabere.

peťa90

28.4.2013 21:58
peťa90

XXX.XXX.161.8

Ahoj,
tohle sem asi moc nepatří, ale když je tady řeč, že se Vám pes z nějakýho žrádla po... chci se zeptat.
Já zkoušela dávat psům Acanu a oba z ní měli průjem. Teď sme na Britu a přemejšlím, že bych chtěla zkusit nějaký bezobilný. Zkusili byste to nebo radši ne, po tý naší zkušenosti s Acanou? Nechci jim nějak zpřeházet žaludek nebo tak. Ten Brit jim vyhovuje v každým směru, jen jsem myslela, že by měli něco lepšího
Děkuju

peťa90

28.4.2013 22:04
peťa90

XXX.XXX.161.8

jejžíš já se omlouvám. Já to napsala místo do příspěvku průjem sem. Pardon

28.4.2013 22:07
tchorik

XXX.XXX.166.104

Nevadí, nám se po Acaně taky pos... a teď jsme na TOTW a je to dobrý. I když on kajdí několikrát a ty další bobky už nejsou tak pevný jako ten první...

Jinak jsem začala přidávat ten pangamin a zaujalo mě, že ho pesani baští bez odmlouvání, docela jim chutná smajlík

28.4.2013 22:43
noemi

XXX.XXX.64.233

peťa90 napsal(a):
Ahoj,
tohle sem asi moc nepatří, ale když je tady řeč, že se Vám pes z nějakýho žrádla po... chci se zeptat.
Já zkoušela dávat psům Acanu a oba z ní měli průjem. Teď sme na Britu a přemejšlím, že bych chtěla zkusit nějaký bezobilný. Zkusili byste to nebo radši ne, po tý naší zkušenosti s Acanou? Nechci jim nějak zpřeházet žaludek nebo tak. Ten Brit jim vyhovuje v každým směru, jen jsem myslela, že by měli něco lepšího
Děkuju